Monesti aamusta kuullu lasten ääniä ja juoksuaskeleita. Oletin että ne kuuluu yläkerrasta, Ei siinä mitää mut ku juttelin yläkerran naapurin kanssa ni paljastu ettei niillä tai naapureilla ole lapsia. Joko oom tulossa hulluks tai tällä kummittelee. Tai sit naapuri ei tiedä mitä puhuu.
Sä puhut sohvalle nukahtamisesta niinku se olis jotenkin huono juttu.Kävin ekaa kertaa elämässäni Aleksanterin teatterissa. Hassua sinansä kun Stadissa on suurin osa elosta asuttua. Nyt en saa unta. Älkää vaan sanoko että pää tyynyyn.
No kohta taas tulee Änäriä. Mutta ei viitsisi sohvallekaan sitten nukahtaa.
Se on se ex-ooppera. Löytyikö?Sä puhut sohvalle nukahtamisesta niinku se olis jotenkin huono juttu.
Itekin just katoin änäriä ja huomasin aidosti oikeesti olevani Buffalon puolella, olen yllättynyt. Seuraavaks otan selvää missä Aleksanterin teatteri sijaitsee.
"Irmeli kertoo, että hänen noin neljäkymmentävuotias veljensä kärsii useista psyykkisistä sairauksista ja on ollut niiden johdosta laitoshoidossa Suomessa jo 20 vuotta. Viime kesänä veli pääsi ensimmäistä kertaa avohoitoon, mutta karkasi saman tien Gambiaan."
Miten 20 vuotta laitoshoidossa olleella voi olla rahaa passiin ja pakettimatkaan. Noin sinänsähän poliisia ja matkatoimiston tätiä voi varmaan jekuttaakin. Ja lentokentällä turvatarkastajaa ja vielä kohdemaassa paikallista maahantuloviranomaista.
Kaikki tuo onnistuu puhumalla ja kaavakkeiden täytöllä, mutta mistä ne rahat tuli.
Perheen huoli: Avohoidosta karannut suomalaismies viruu pahamaineisessa gambialaisvankilassa torakoiden keskellä – ”Pelkään, että hän kuolee sinne” (Iltasanomat)
Kai sitä nyt jotain tukia valtiolta saa?
Ja saahan sitä tunnetusti vippiä joka helvetin suunnalta kunhan vaan pistää soittaen lainahaille, tai siis "vippivippivippipistefi" tai se Matti Nykäsen "luotettava suomalainen eikä yhtään norjalainen" putiikkiin. Gambiasta toki tuskin saa perittyä lainasummia (sukulaisilta ehkä?), mutta eiköhän katteet kestä ja jos ei niin vähän vaan korotusta lainanhoitokustannuksiin ja todelliseen vuosikorkoon.Niin, kai se voi olla niinkin, että tilille tulee vain rahaa ja mitään menoja ei oikeastaan ole.
Kuka on maksanut ja mistä saanut rahat?Hölmöt. Se on maksanut sen pienen ennakkomaksun ja saanut Gambiasta isot rahat.
Kuka on maksanut ja mistä saanut rahat?
No niinpäs perkele olikin, en osannut heti yhdistää. Ohessa videopätkäys siitä miten elämä hymyilee kun muistaa tarttua tilaisuuksiin:Hölmö. Eihän se nyt ole kuin ottaa muutama hassu satanen lainaa ja maksaa Nigerian prinssille se perkeleen tilinhoitomaksu, jolloin miehen varat vapautuvat käyttöön, josta hän sitten kiitoksena ystävällisyydestäsi antaa osuuden kyseisistä rahoista. Lukisit joskus sähköpostiasi!
Niin minäkin tein ja lähdin täksi talveksi maailmaa matkailemaan. Pitkään se Prinssi oli apua pyytänyt, mutta itsekeskeiset suomalaiset kun eivät olleet auttaneet. Onneksi satuin paikalle oikeaan aikaan ja saatiin pelastettua rinssin perintöfyffet!
Samaa varmaan moni muukin ajattelee.En oo ehtiny vielä käymään, kun en sielläpäin kovin usein liikuskele...
Samaa varmaan moni muukin ajattelee.
Ilmeisesti se ainakin, että tarjonta on aika kahvila ja ravintolavoittoista, eikä sellaista ihmisiä houkuttelevaa lippulaivaliikettä, tai liikkeitä oikein löydy. Ja koska arkkitehti on piirtänyt kauppakeskuksen niin sanotusti "loppuillasta", niin asiakkaat kokevat sen sekavaksi kulkea. Arkkitehti itse oli hakenut etelä-eurooppalaisen kaupungin tuntua, missä joka idyllisen pikkukujan varrelta löytyy ihastuttava kauppa, tai kahvila. Ennakkomarkkinointi kyllä mielestäni toimi, tai ainakin Redistä pidettiin paljon meteliä ennakkoon. HS:n kommenttiosiossa joku aprikoi, että Helsingin punavihreimpään keskittymään ei olisi nyt alunperinkään pitänyt rakentaa ostoskeskusta, koska asujaimisto ei niissä käy muutenkaan. Lisäksi Kalasataman korkeiden tornitalojen rakentaminen on viivästynyt huomattavasti, joiden asujaimistosta odotettiin kauppakeskukseen asiakkaita.Mikäs siidä Redissä on ongelmana, kun Sello, IsoOmena ja Jumbo vetävät väkeä kyllä edelleen oikein hyvin. Onkohan Redi rakennettu jotenkin hankalaksi käytännön juttuja ajatellen vai mikä on. En oo ehtiny vielä käymään, kun en sielläpäin kovin usein liikuskele...
Ilmeisesti se ainakin, että tarjonta on aika kahvila ja ravintolavoittoista, eikä sellaista ihmisiä houkuttelevaa lippulaivaliikettä, tai liikkeitä oikein löydy.
Suomalaiset ovat tottuneet Prismoihin ja Cittareihin
Aalto-yliopiston työelämäprofessori Pekka Mattila on ihmetellyt kauppakeskusten kiivasta rakentamistahtia. Mattilan mukaan on selvää, etteivät eurot riitä jokaiselle.
Redissä hän näkee kuitenkin kaksi erityisongelmaa.
Alueella asuvat ja työskentelevät ihmiset eivät ole vielä oppineet käyttämään uuden kauppakeskuksen palveluita. Redi ei ole tullut osaksi heidän arkirutiinejaan.
Tämän lisäksi ihmisillä ei ole syitä käydä siellä tarpeeksi usein. Harva tekee vaateostoksia useamman kerran viikossa.
– Yleensä päivittäistavarakauppa on se vanha ja paras käytäntö, jolla taataan, että kävijävirtaa riittää ja on syitä tulla uudelleen ja uudelleen, Mattila sanoo.
Ruokakauppoja Redissä kyllä on, mutta Mattilan mukaan se ei vielä riitä: tarvitaan hypermarketteja, joista ihminen kokee saavansa arkeensa kaiken tarpeellisen. Etenkin lapsiperheille tämä on tärkeää.
Toisin sanoen suomalaiset haluvat tehdä ostoksensa Prismoissa ja Cittareissa.
– Meidät on totutettu valtaviin neliömääriin.
Hän kertoo matkustavansa paljon Aasiassa, jossa kauppakeskukset ovat nimenomaan Redin kaltaisia, paljon pieniä erikoismyymälöitä sisältäviä.
– Suomessa tämä logiikka ei ole vallitseva. Täällä täytyy olla yksi tai usein kaksi kilpailevaa hypermarkettia, ja Redi poikkeaa nyt siitä kaavasta.
Ilmeisesti se ainakin, että tarjonta on aika kahvila ja ravintolavoittoista, eikä sellaista ihmisiä houkuttelevaa lippulaivaliikettä, tai liikkeitä oikein löydy. Ja koska arkkitehti on piirtänyt kauppakeskuksen niin sanotusti "loppuillasta", niin asiakkaat kokevat sen sekavaksi kulkea. Arkkitehti itse oli hakenut etelä-eurooppalaisen kaupungin tuntua, missä joka idyllisen pikkukujan varrelta löytyy ihastuttava kauppa, tai kahvila. Ennakkomarkkinointi kyllä mielestäni toimi, tai ainakin Redistä pidettiin paljon meteliä ennakkoon. HS:n kommenttiosiossa joku aprikoi, että Helsingin punavihreimpään keskittymään ei olisi nyt alunperinkään pitänyt rakentaa ostoskeskusta, koska asujaimisto ei niissä käy muutenkaan. Lisäksi Kalasataman korkeiden tornitalojen rakentaminen on viivästynyt huomattavasti, joiden asujaimistosta odotettiin kauppakeskukseen asiakkaita.
Mutta jos smoothiebaarin pitäjä kertoo lehdessä, että ei ole lauantaina klo 13 mennessä myynyt ainuttakaan tuotetta, niin jossain on asiat viturallaan ja isosti. Maksa sillä myynnillä sitten 20 000 euron kuukausivuokria.
Arkkitehti itse oli hakenut etelä-eurooppalaisen kaupungin tuntua, missä joka idyllisen pikkukujan varrelta löytyy ihastuttava kauppa, tai kahvila.