Hyökkäys kaudella 2014–2015

  • 32 618
  • 108

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Oli pakistolle tehty oma ketju, niin avataan nyt hyökkäyksellekin.

Tilannehan on Tepsin osalta omasta mielestäni sellainen, että laituriosastolla on parempi syvyys ja laatu kuin keskellä. Uskon kuitenkin Koskirannan ja Luceniuksen riittävän kahdessa ekassa ketjussa, JOS nämä tukoset, laschit ja smolenakit pysyvät ehjinä. Laajuutta voisi olla siis enemmän, mutta mikäli esimerkiksi Karvinen jatkaa hyviä otteitaan rouhijaroolissa, niin se helpottaa taas pikkuisen koostumusten kasauksissa.

Käytännössä varmoja nimiä avaukseen joka pelissä ovat Lasch, Koskiranta, Tukonen, Smolenak, Lucenius, Pikkarainen, Rantanen, Sointu, Kumeliauskas ja Virtala. Mutta miten sitten kaksi viimeistä paikkaa kolmikon Karvinen, Kulmala, Vähätalo välillä? Vähätaloon luotan ehdottomasti, ja on ollut helkutin positiivista nähdä, että kesäpelit ovat hänen osalta menneet ainakin tilastojen valossa mallikkaasti. Ensin kävi Red Wingsin campilla ja teki toisessa scrimmagessa voittomaalin. Tämän viikon U20-turnauksessa teki puolestaan mukavat 2 maalia, joista toinen kivikovaa USA:ta ja toinen viime yönä Ruotsia vastaan. Vähätalon rooli oli käsittääkseni muutenkin alemmissa ketjuissa sentterinä (nelossentterinä oli ainakin pari matsia), kun edellä oli kokeneempaa kaveria (Mustonen, Kinnunen ja Rauhala). 2+0 neljään peliin kuulostaa siihen nähden erittäin hyvältä.

Toisaalta myös Kulmala ja Karvinen ovat tehneet harjoitusmatseissa ihan hyvää duunia, joten periaatteessa näkisin, että TPS:n rosterissa on 13 liigatason hyökkääjää. Eiköhän siellä ole siis kierrätystä luvassa ja kylmänviileästi parhaat pelaavat. Toki loukkaantumisia tulee varmasti aina, joten vastuuta tulevat kaikki edellä mainitut saamaan. Mutta näillä pelinappuloilla jättäisin pelistä riippuen joko Karvisen tai Kulmalan 13. hyökkääjäksi.

Tukonen - Koskiranta - Lasch
Smolenak - Lucenius - Rantanen
Sointu - Kumeliauskas - Pikkarainen
Kulmala/Karvinen - Vähätalo - Virtala


Vaihtoehtona näkisin myös, että mikäli Karvinen vakiinnuttaa paikkansa ja saa sopparin, niin jotain kovempaa jengiä vastaan iskettäisiin muuten sama kokoonpano, mutta kaksi alempaa ketjua muotoon Sointu - Kume - Vähätalo & Karvinen - Virtala - Pikkarainen. Jälkimmäistä vitjaa sitten vaan vastustajan kärkiketjua vastaan kentälle. Kaksi kärkivitjaa mulle aika selkeät, Rantanen sopii mielestäni paremmin Smolen laituripariksi ja Pikkarainen Soinnulle.
 

RomuLumi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos jakaa laiturit ns. Omalle luontaiselle laidalleen, jossa he ovat tottuneet pelaamaan, niin huomaa aika nopeasti, että heikoin alue ei ole keskellä, vaan vasemmalla laidalla. Tietenkin laiturit voivat vaihtaa laitaa helpommin, kuin mennä keskelle, joten on ihan oikein ajatella, että keskellä on kevyin osasto. Silti uskon myös, että se kuuluisa 110% suoritus löytyy pelaajilta siltä omalta luontaiselta paikaltaa-yleensä. Hankintojen puolesta olen toki sitä mieltä tällä hetkellä, että yksi sentteri ei olisi pahintteeksi. Olkoon se sitten Luceniuksen tasoinen ykkössena tai Koskirannan tasoinen kakkosena. Tässä kannattaa tietenkin myös pitää mielessä, että hätätapauksessa Lucenius voi myös pelata laitaa, vaikka itse pyrkisin pitämään miehen keskellä. Mielenkiinnolla kuitenkin odotan kuka sieltä nyt vakiinnuttaa paikkansa neljänneksi sentteriksi ja myös Kumeliauskasin tasoa.
 

esa mäyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS , Pittsburgh Penguins
Smolenak - Lucenius - Rantanen

Tämä hyökkäysketju tarvitsee alleen varman pakkiparin, koska Lucenius ja Smolenak eivät ole kauhean aktiivisia puolustus suuntaan. Varsinkaan Smolenak. Rantasen harteille ei ihan hirveästi voi laittaa, jos toivotaan kaverin tekevän läpimurtoa tällä kaudella. Nakladal - Nummelin voisi sopia tähän alle. Nakladal hoitaisi varmasti ja rauhassa oman pään ja Numpalta Smolenak saisi hyviä pitkiä syöttöjä, kun ei niitä kuitenkaan viitsi alhaalta asti hakea. Näin myös Luce saisi tukea pelin avaamiseen ja rakentamiseen.
 

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Sointu - Koskiranta - Lasch
Smolenak - Lucenius - Tukonen
Rantanen - Kumeliauskas - Pikkarainen
Karvinen - Vähätalo/Virtala - Virtala/Kulmala

Sointu - Koskiranta - Lasch

Tähänastisten harjoituspelien perusteella pistäisin ketjut noin, koska Soinnulla kulki paremmin kuin koskaan tuolla paikalla. Samaa voi sanoa Koskirannasta. Hänen kohdallaan sitä uskalsi vähän toivoakin Laschin tultua.

Smolenak - Lucenius - Tukonen

Tukonen ja Lucenius ovat monipuolisia, mikä paikkaa Smolenakin puutteita ja toisaalta ruokkii vahvuuksia. Nuo hempat jos jotkut nykyporukassa pystyvät pelaamaan Smolelle paikkoja. Ehkä yv:lläkin pitäisi kokeilla näitä yhdessä?

Rantanen - Kumeliauskas - Pikkarainen

Eikös Rantasella ja Kumeliauskasilla ollut jonkin sortin yhteys viime kaudella vai muistelenko harhoja? Kume kuitenkin edelleen voittaa kiekkoja ja antaa niitä omille, Rantanen puolestaan pystyy tekemään maaleja. Pikkaraisen sopivuudesta tuohon en osaa sanoa, mutta ainakin teoriassa voisi fyysisyydellään täydentää ketjua mukavasti.

Olisi mukava nähdä tasaista peluutusta kolmen kärkiketjun suhteen, ainakin jos ne tällaisiksi muodostuisivat.

Karvinen - Vähätalo/Virtala - Virtala/Kulmala

Karvinen on ollut hyvä, peliaikaa luvassa.

Virtala on ollut sinällään ihan pirteä, mutta menettelee kiekkoja kun ei saa syöttöjä haltuun ja syöttää itse mehtään, lisäksi tuhlaa paikkoja. No, pari treenipeliä on vasta pelattu ja kokemus tulee varmasti jyräämään kauden mittaan.

Kulmalalle tarvitaan myös peliaikaa ja se on ihan ansaittuakin. Ehkä tuo nelikko voisi jakaa nelosketjun minuutit. Loukkaantumispaikkauksien kohdilla luonnollisesti lisävastuuta tulee eteen.
 

Jokujoonas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura, Montrèal Canadiens
Ehkä me voitaisiin vaan myydä se Sointu...muuten ketjusi näyttää hyviltä.

Uskon että Sointu vielä löytää sen kadonneen jyvänsä Laschin ja Koskirannan kanssa. Tällöin Tukonen saataisiin hyödynnettäväksi toisaalla. Itse asettaisin Tukosen Kumeliauskasin ja Smolenakin kanssa, jolloin Lucenius ja Rantanen voisivat taiteilla yhdessä ja Pikkarainen tekisi tilaa kaksikolle.


Ketjut muodostuisivat siis näin:

Sointu - Lasch - Koskiranta
Rantanen - Lucenius - Pikkarainen
Tukonen - Kumeliauskas - Smolenak
Karvinen - Virtala - Kulmala


Näin ollen olisi kolme kärkiketjua, joita tulisi peluuttaa tasaisesti. Jos homma ei toimi niin sitten tiivistetään...
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Soinnusta on saatava enemmän tehoja irti, koska potentiaalia siihen on ja paljon vai miten se Ilves-aikoinaan niin syttyi välillä pisteitä tekemään. Vaikka oli suurimman osan viime kaudesta surkea, niin loppukaudesta alkoi näkymään jo viitteitä paremmasta. Oikea roolitus on tärkeää varmasti Soinnun kohdalla ja näissä matseissahan sitä on hyvä kokeilla. Toista kautta samankaltaista kurvailua ei voi hyväksyä.

Jotenkin mukavaa, että junnuistakin löytyi esim. Pitsissä hyvää virtaa ja pöhinää kentälle, kuten Niklas Salosta. Lisäksi Manu Honkanen ja Otto Nieminen ovat käyttökelpoisia lupaavia junnuja, jotka toki tarvitsevat vielä rutiinin hakuun lisää miesten pelejä alle. Jossain vaiheessa on kuitenkin näyttänyt huonommaltakin junnujen suhteen.

Sentteriosastohan se tässä vaiheessa eniten huolestuttaa, mutta Halpern-tyylisen hankinnan Arse voi syksyllä varmaankin suorittaa mikäli paalua on takataskussa ja joukkue huutaa yhtä laadukasta pelimiestä keskelle.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Joukkueen sentteritilanne herättää vähän huolta. Lucecius ja Koskiranta hoitanevat ensimmäiset kentät, mutta sitten on tukalempaa. Toivoittavasti Vähätalo osaisi ottaa roolia kolmosessa, jotta sukalle ja sukemalle voisi keksiä jotain. Valitettavasti Virtala ja Kummeli joukkueessa ovat ja tod näk pelaavassa kokoonpanossa, joten pystyisivätkö Karvisen kanssa tekemään nelosessa vahinkoa mahdollisimman vähän?

Ja kohti runkosarjan voittoa.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Omissa kirjoissa ihannekentälliset olisivat tällä hetkellä:

Tukonen-Lucenius-Pikkarainen
Sointu-Koskiranta-Lasch
Smolenak-Vähätalo-Rantanen
Virtala-Kumeliauskas-Karvinen

Sitten yläkenttiin loukkaantumisten sattuessa Kulmalaa mielummin kuin Virtalaa. Kulmala kuitenkin omaa noin 3 kertaa Virtalan verran peliälyä.

Sama vähän pätee Vähätaloon. Miehellä on hieno kyky toimittaa kiekkoa ykkösellä järkeviin suuntiin ja harvoin panikoi kiekon kanssa. Kummelilla vielä vähä totuttelua liigan tempoon ja hyvät ratkaisut kestävät valitettavan kauan.

Itseasiassa 2 asiaa tuossa kokoonpanossa vain mietityttää. Toinne on että pitäisikö Smolenakille tarjota paremmat ketjukaverit jotta miehestä saadaan paras irti ja toisena Rantasta olisi pirun kiva kokeilla ykkösessä. Toisaalta tuo on ollut ainoa kenttä missä Soinnusta on saatu mitään irti ja olisi tärkeä, että top9 hyökkääjistä jokainen saataisiin vireeseen. Lisäksi Smolenak - Rantanen akselilla on ollut orastavaa connectionia havaittavissa, mutta tuon kentän kokonaisvaltainen pelaaminen huolettaa. Tuohon tarvitsisi ehkä sen Koskirannan sentteriksi että toimisi tuollaisenaan.

Jotta voin jo tässä vaiheessa syödä sanani niin, seuraava vaihtoehto on vähintään yhtä hyvä:

Tukonen-Lucenius-Rantanen
Smolenak-Koskiranta-Lasch
Sointu-Vähätalo-Pikkarainen
Virtala-Kumeliauskas-Karvinen

Tällöin jokainen kenttä olisi puolustus suuntaan paljon tasaisempi, mutta toisaalta huolena on saadaanko kolmosesta tehoja aikaan. Toki tässä skenaariossakin voi Rantasta ja Pikkaraista vaihdella päittäin.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Sitä on pari peliä pelattu seuraavilla ketjuilla
1. Sointu - Koskiranta - Lasch
2. Smolenak - Kume - Rantanen
3. Tukonen - Lucenius - Pikkarainen
4. Kulmala/Virtala - Lämsä/Virtala - Karvinen

Sitten muutama huomio noista ketjuista, mikä itsellä tullut mieleen.
1. Mielestäni tämä kenttä on ollut liikaa Laschin varassa. Jos kentässä on käytetty Sointua, niin peli on ollut ihan hyvää pörräämistä ja loppuun Sointu on vaihdettu monesti Smolenakiin, mutta tämä on melkein huonontanut kentän peliä. Smolenak parkkeeraa hienosti keskustaa, mutta kiekkoa ei ole saatu siihen toimitettua, koska Koskiranta ei pysty kiekollisesti tukemaan tarpeeksi Laschia.
2. Tämän kentän lähes kaikki paikat ovat tulleet Rantasen oivalluksista. Kume ei ole kentän peliä pystynyt tekemään juuri lainkaan.
3. Ollut tosi vähällä peliajalla ja tekeminen ollut aika väkinäisen näköistä. Joku ei oikeissa peleissä klikkaa niin hyvin harjoituskaudella. Herää kysymys tietysti onko Tukosella vielä jokin vamma joka vaikuttaa.
4. Mielestäni nelos kentän pelissä ei ole ollut mitään valittamista kummassakaan muodossa. Kulmala toi kentän peliin kiekollisen aspektin, joka oli mielestäni ehdoton plussa. Karvinen jumalauta taklaa joka tilanteessa. Virtala tuohon on vähän köykäinen sentteri, mutta Lämsä ei ihan riitä.

Toinen kysymys onkin, että millaiset kentät saattaisi sitten toimia? Itse lähtisin kokeilemaan rohkeasti herättelemään joukkuetta ensi peliin ja muovaisin seuraavat kolmikot:
1. Smolenak - Lucenius - Lasch
2. Sointu - Koskiranta - Rantanen
3. Kulmala - Vähätalo - Tukonen
4. Karvinen - Virtala - Pikkarainen
Kumeliauskas

Itse lähden aina ajattelemaan hyökkäyskenttiä senttereiden kautta. Senttereitä on vain yksi, joten on loogista sijoittaa sentterin ympärille laiturit joiden kanssa yhteispeli sujuu parhaiten.
1. Mielestäni on ihan turhaa tarjota Luceniukselle, mitään muuta kuin parhaat laiturit. Hän ei ole paras puolustamaan, mutta ihan ok. Upside on kuitenkin selvästi hyökkäyspäässä ja miehelle tulee tarjota kenttä joka pystyy viemääm pelin hyökkäyspäähän joka vaihdossa. Tähän ihanteellinen työkalu on Lasch. Tuo kaksikko kaipaa kuitenkin kenttään, jonkun joka menee ryminällä maalille. Tähän hommaan soveltuu hienosti Smolenak. Smole on jäänyt vähän TPS:ssä varjoon, koska tarvitsee kiekkoja maalille. Lucenius on mielestäni joukkueen paras syöttelemään viisikon keskelle, joten luonnollinen valinta.
2. Tämä kenttä on varmaan kaikille yllätys. Mutta taustalla on logiikka. Ilves ajoilta kun muistelee Soinnun maaleja, niin todella moni tulee siten, että mies polkee vasenta laitaa maalille, jonne kiekko heitetään oikeasta laidasta. Sitten kun miettii kuka TPS:stä olisi kykenevä toimittamaan noita kiekkoja, niin ainakin kahden ekan pelin perusteella Rantanen. Koskiranta ja Sointu ovat myös molemmat semi hyviä riistämään kiekkoja.
3. Sitten alkaakin olla rakennuspalikat käytetty. Tukonen nyt on ilmiselvä vaihtoehto tähän kenttään. Tukonen puolestaan on ollut vaihvimmillaan Lukossa kun kentässä on ollut nopea luistelija toisena laiturina (Koivisto). Täten Tukosen laituripariksi olisi hyvä kaivaa joku nopea kaveri ja penkin päästä löytyykin Kulmala pureskelemasta tuppia. Tämä voisi olla itseasiassa Kulmalalle hieno tilaisuus. Mies joka on pelannut aivat upeita arvokisoja nuorten MJ:ssä ei ole jostain syystä oikein koskaan päässy TPS:ssä hyökkäävään rooliin vaikka avut ovat ehdottomasti hyökkäyspelaamisessa ja pelinluvussa. Sentterinä Vähätalo tykkää pelata paljon kiekkoa ykkösellä ja voisi siten sopia tuohon kenttään hyvin, joka on varsin suoraviivainen.
4. Neloseen sitten kaksi oikeaa taklauskonetta ja Virtala keskelle, koska en usko että Suikkanen laittaa ikinä häntä filaan. Toinen vaihtoehto neloselle olisi Virtala - Kume - Pikkarainen/Karvinen. Jos tulee loukkaantumisia niin Pikkaraista nostellaan ylöspäin.
 

Sienihattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kun rosterissa on loukkaantumisherkkää sakkia, niin ihan hyvänä näkisin kokeilun Tukonen-Lucenius-Lasch (Smolenak-Koskiranta/Kume-Rantanen). Kaudella varmasti tulee vielä näitä sekaketjuja loukkaantumisten myötä. Ei välttämättä nyt hetkeen kun Tukonen ja Lucenius vaivaisia.

Lasch kaipaa ketjuunsa ainakin Tukosta, Koskiranta vaikuttaa usein varsin mielikuvituksettomalta/hitaalta. Rantanenkin menisi mielestäni paremmin kuin Smolenak nopeutensa ansiosta. Smolenakin kanssa Koskirantaa/Kumea kun ei ole muita ole laittaa, Rantanen tähän ketjuun tuomaan jalkoja ja yritystä.

Nelonen ennallaan ja kolmoseen sitten Sointua, Pikkaraista jne.
 
Viimeksi muokattu:

Sanberry

Jäsen
Miltä Karvisen meno vaikutti Laschin ja Koskirannan rinnalla?
Auran Aaltojen Silvennoisen mukaan oli sillä paikalla (ainakin ajoittain) viilettänyt.
 

Silencie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Miltä Karvisen meno vaikutti Laschin ja Koskirannan rinnalla?
Auran Aaltojen Silvennoisen mukaan oli sillä paikalla (ainakin ajoittain) viilettänyt.
Siellä se luisteli kyllä. Mutta et sä voi mitään Karvisia tai Virtaloita laittaa ykköskenttään. Jos Tukosen nuha jatkuu niin tuohon on pakko hankkia joku pelaaja.Väliaikaisesti siinä mieluummin Siiki tai Lindsten.
 

sajuki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pisti silmään tosta YLE:n raportista http://yle.fi/urheilu/tps_kiri_assien_ohi_-_sita_puidaan_maanantaina/7536543 tuo seuraava kohta:

"TPS:n osalta odotetaan edelleen sairastuvan tyhjenevän ja ainakin pakkeja kaivataan töihin. Hyökkäyspäässä on sen verran valinnanvaraa, että kiukuttelijat on voitu laittaa vilttiin. Siltä osin Palloseuran tapa tehdä työtä on viime kaudesta muuttunut."

Keneenköhän tässä viitataan..?

Onko se Luce nyt siis viltissä vai loukkaantunut? Vaiko joku muu..?

EDIT: vaiko toimittajan omaa höpinää kun tepsin sivuilla lukee kuitenkin loukkaantumisista että:


Päivitystä joukkueen terveystilanteeseen:

- Niclas Lucenius: loukkaantunut, DAY-TO-DAY

- Petteri Nummelin: loukkaantunut, toistaiseksi

- Matias Pulli: loukkaantunut, toistaiseeksi

- Veli-Matti Vittasmäki: loukkaantunut, DAY-TO-DAY

- Markus Seikola: loukkaantunut, toistaiseksi


Lisäksi Lauri Tukonen sairastumisen vuoksi poissa kokoonpanosta, pelikunnossa ensi viikolla.
 

Vode

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Miltä Karvisen meno vaikutti Laschin ja Koskirannan rinnalla?

Näyttää siltä, että toivottavasti jatkossa laidalta löytyy jatkossa joku muu kuin Virtala/Karvinen. Huonommaksi tuo meno ei voi mennä. Jotain puolustus juttuahan tässä todennäköisesti haetaan, mutta Lasch kaipaisi kaveria joka pystyisi edes vähän pitämään kiekkoa. Mielestäni Koskiranta kyllä hoitaisi omaa tonttiakin paremmin kun toinen laiturikin olísi joku ykkös/kakkoskorin laituri joka osaisi oikesti pelata lätkää.
 

snake

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Saku Koivu, Mikko Koivu, Aatos Koivu
Kyllähän Luceniuksen viimeisen pelin jälkeen ennen "loukkaantumista" pressissä Suikkanen naureskeli että Niclaksella on ylävartalovamma( korvien väli), kun toimittaja kysyi miksei Lucenius pelannut enää kolmanessa erässä. Tiedä sitten mikä on totuus, mutta Suikkasen elekielestä olisin veikannut asennevammaa, tosin en asiasta mitään faktaa tiedä. Luceniuksen viime kauden tehot kyllä kelpais allekirjoittaneelle hyvin, on kenttä sitten ykkönen, kakkonen tai kolmonen.

Tukonen-Koskiranta-Lasch
Smolenak-Kumeliauskas-Rantanen
Sointu-Lucenius-Pikkaranen
Kulmala-Virtala-Karvinen
 
Viimeksi muokattu:

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Silencie tuossa jo edellä kirjoitteli siitä ettei Virtalaa ja Karvista voi laittaa ykköseen. Täysin samaa mieltä sillä Laschinkin tehot olisivat varmasti erilaiset jos vierellä viilettäisi hieman eritason kaveria. Myös Koskirannan tilalla voisi ainakin edes kokeilla jotakin toista kaveria.
Ymmärrän jotenkin sen ettei kakkosta ole haluttu hajottaa ja Luceniuksen ja Tukosen ollessa poissa niin Sointua on kokeiltu jo alkukaudesta ykkösessä mutta myös Pikkarainen voisi tässä kohtaa olla kokeilemisen arvoinen. Paremmin se ainakin sujuisi kuin Virtalan kohdalla. Virtala on parhaimmillaan kun saa pelata omilla vahvuuksillaan alemmissa kentissä.
Tukosen ja Luceniuksen tervehdyttyä kokeilun arvoinen voisi myös olla Tukonen-Lucenius-Lasch ketju.
Aloitukset ovat myös todellinen murhe Tepsin kohdalla. Eilisessä pelissä jollen pahasti väärin katsonut taisi nuori Lämsä olla Tepsin paras aloittaja.
Tepsiinhän ollaan oltu viimepäivinä monessa lähteessä tuomassa jo viime kaudella muutaman pelin pelannutta Halpernia. Huhuja on monenlaisia mutta siitähän Tepsi saisi kerralla todellisen aloittajan ryhmäänsä ja muutenkin vielä kilpailua pelipaikoista hyökkäyspäässä. Aikamoisia ketjuvirityksiä pystyisi tämän jälkeen luomaan kaikkien ollessa pelikuntoisia.
 

esa mäyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS , Pittsburgh Penguins
Jasper Lindsten on erittäin potentiaalinen pelaaja! Sen verran mitä oon nähnyt pelaavan, 5 peliä, niin ainakin kiekonkäsittelytaitoa ja energisyyttä löytyy! On myös pelannut pistevastuullisessa roolissa, jonka puolesta olisi hyvä vaihtoehyo tuohon laschin ja koskirannan ketjuun. Liigan vauhtii ei välttämättä ole vielä täysin kypsä, mutta vaan Liigassa siihen kypsyy ja jossain vaiheessa ne ensimmäiset pelit pitää tulla, joten miksei nyt kun siinä olisi rinnalla kovan luokan pelimies ja yksi "puolustava sentteri" ( kädet ei muuhun riitä ). Kokoakin Jasperilla taitaa olla >180cm,
 
Suosikkijoukkue
TPS
Aloitukset ovat myös todellinen murhe Tepsin kohdalla. Eilisessä pelissä jollen pahasti väärin katsonut taisi nuori Lämsä olla Tepsin paras aloittaja.

Katsoit pahasti väärin. Kumeliauskas 54,2 % ja Lämsä 36,4 %

Koko kauden tilastot pelaajilta, joilla yli 50 aloitusta takana:
Lucenius 53,4 %
Vähätalo 53,3 %
Kumeliauskas 49,3 %
Virtala 49,3 %
Koskiranta 47,2 %
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Lindsten, Siiki, Honkanen ja Nurmi ovat niitä hyökkääjä pelaajia A-junnuista joiden uskotaan tavoittelevan Liigapaikkaa lähivuosina. Myös Nieminen ja Salo ovat potentiaalisia sellaisia.
Näistä Lindstenille, Siikille ja Honkaselle olisi mielestäni hyvä antaa mahdollisuus pelata edes muutama Liigapeli tälläkin kaudella ja ensi kaudella sitten tappelemaan tosissaan paikasta Liigaryhmään.
Tepsillä hyvä tilanne siinä suhteessa että junnuissa lahjakkaita kavereita joilla tosiaan mahdollisuus ottaa Liigapaikka jatkossa edellyttäen että viitsivät tehdä töitä sen eteen.
Hyvästä junnutuotannosta voidaan puhua jos joka kausi Liigaryhmään pystytään nostamaan kaksi kaveria saatika useampi. Liian montaa junnua ei silti joukkueen kokoonpanossa voi olla jos halutaan taistella mestaruuksista ja eikä paikka Liigaryhmässä saa myöskään olla itsestäänselvyys vaan se täytyy ansaita.
 

Sanberry

Jäsen
Näyttää siltä, että toivottavasti jatkossa laidalta löytyy jatkossa joku muu kuin Virtala/Karvinen. Huonommaksi tuo meno ei voi mennä. Jotain puolustus juttuahan tässä todennäköisesti haetaan, mutta Lasch kaipaisi kaveria joka pystyisi edes vähän pitämään kiekkoa.

Omaan silmään on pistänyt tasaisin väliajoin juuri tämä Laschin tuen puute. Ykkösen hyökkäysalueelle pääsy on ollut ajoittain hyvinkin vaikeaa vastustajan viedessä Laschiltä tilan ja ajan pois. Näissä tilanteissa peli väkisin menee puskemiseksi. Tukonen on tuonut hyvin tukea (silloin kun on askissa ollut), Virtalalla on ollutkin sitten sillä saralla hiljaisempaa. Röyhkettä tarvittaisiin mielestäni lisää.

Mielestäni Koskiranta kyllä hoitaisi omaa tonttiakin paremmin kun toinen laiturikin olísi joku ykkös/kakkoskorin laituri joka osaisi oikesti pelata lätkää.

Pelicansin hopeakaudella 2012 Laschin ja Koskirannan rinnalla pelasi Luttinen(?). Edarin reservistä ei Luttiseen tai Tukoseen verrattavaa pelaajaa löydy, ainakaan hajoittamatta jotain jo toimivaa kokonaisuutta.

Yksi vaihtoehto olisi mielestäni rakentaa ykkönen muotoon:

Vähätalo - Koskiranta - Lasch

Ja nelonen muotoon:

Kulmala/Salo - Lämsä - Karvinen

Jos joku kenttä pitää rikkoa niin itse rikkoisin juuri nelosen, koska Lämsä on jo tällä kaudella kyseisen kentän keskellä pelannut ja jopa ihan hyvällä menestyksellä.
Vähätalo taas toisi ykköseen lisää yritystä ja röyhkettä, hieman samaan tapaan kuin Rantanen Kumen ja Smolen kanssa.
Vähätalo ei tietenkään ole Tukoseen tai Rantaseen verrattavissa, mutta on kuitenkin tyyliltään sellainen pelaaja jonka uskon tuovan uuden vaihteen ykkösen peliin.

Tässä skenaariossa kenenkään jo kokoonpanossa olevan pelaajan ei tarvitsisi luovuttaa paikkaansa esim. junnuista nostetulle korvaajalle.
Tämä myös jättäisi Suikkaselle vaihtoehdon laittaa ikioma kiekkokaukalon kameleontti Marko Virtala kyseiselle tontille, jos Vähätalo ei kyseiseen rooliin ole tarpeeksi kypsä.

Jasper Lindsten on erittäin potentiaalinen pelaaja! Sen verran mitä oon nähnyt pelaavan, 5 peliä, niin ainakin kiekonkäsittelytaitoa ja energisyyttä löytyy! On myös pelannut pistevastuullisessa roolissa, jonka puolesta olisi hyvä vaihtoehyo tuohon laschin ja koskirannan ketjuun. Liigan vauhtii ei välttämättä ole vielä täysin kypsä, mutta vaan Liigassa siihen kypsyy ja jossain vaiheessa ne ensimmäiset pelit pitää tulla, joten miksei nyt kun siinä olisi rinnalla kovan luokan pelimies ja yksi "puolustava sentteri" ( kädet ei muuhun riitä ). Kokoakin Jasperilla taitaa olla >180cm,

Samanlaista ajatusta olen itsekkin pyöritellyt. Onko kuitenkin liian kova hyppäys A:sta suoraan edarin ykköseen? Vaarana on että se sotkisi ykkösen peliä entistä enemmän. Siihen ei tepsillä ole varaa, kun jo nyt on ollut vaikeuksia saada edes kahdesta kentästä 100% yhden kokonaisen ottelun ajaksi.
 

Silencie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itse löisin koko rahalla Jasua ja Saloa kehiin. Molemmat ihan hurjassa vireessä tällä hetkellä. Muutenkin näille nuorille pitää antaa kunnolliset mahdollisuudet tuloskentässä. Jos ei toimi, niin sitten takaisin.

EDIT. Lindsten alustavasti viiden matsin lainalle TuToon.
 
Viimeksi muokattu:

Tazz82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura, Man Utd
Onko tuo Luce nyt pipi vai Suikkasen koirankopissa? Missään ei ole silmiini osunut vakuuttavaa vastausta tähän asiaan? Tuo mies kun vielä saataisiin kokoonpanoon, niin meidän hyökkäys näyttäisi suorastaan vaaralliselta...
 

-TMA-

Jäsen
Onko tuo Luce nyt pipi vai Suikkasen koirankopissa? Missään ei ole silmiini osunut vakuuttavaa vastausta tähän asiaan? Tuo mies kun vielä saataisiin kokoonpanoon, niin meidän hyökkäys näyttäisi suorastaan vaaralliselta...

Eiköhän se oikeasti hyvin selkeäsanaisesti tuolla Tepsin kotisivuilla mainita. Ei tuollaisissa asioissa lähdetä kusettamaan, mutta ei toisaalta loukkaantumisista haluta sen enempää välttämättä sanoakaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös