Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Huuhkajien uusin mahdollisuus arvokisoihin – karsinnat EM-kisoihin 2020

Viestiketju osiossa 'Muu urheilu' , aloittajana Tshekki77, 24.01.2018 klo 21.36.

 1. HaZekki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans,Suomi
  Odotin jo ensimmäistä joka tulee kertomaan kuinka Roman tulee vain pilaamaan joukkueesta hengen jne.vaikka se pelkkää arvuuttelua onkin. Suomen kokoisella futismaalla ei kuitenkaan ole yksinkertaisesti Varaa sivuuttaa tuon tason pelaajia joukkueesta, ja käsittääkseni Rivellä, Romalla sekä muilla on ihan hyvät välit keskenään. Jos joku sen homman pilasi niin se oli Miksu Paatelainen taannoin.

  Eihän se peli voikkaan mitenkään toimia jos taktiikka on mitä on ja pelaajat pelaa väärillä pelipaikoilla.

  Edit. @Sp#16
  Kyllähän se niin menee, että Romanin pelipaikka(kuten seura joukkueessa) on tuolla 10 paikalla, Sparvin ja Kamaran paikat alempana keskikentällä. Niinkuin juuri tuossa kirjoitit.
   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2019 klo 13.21
 2. Beast Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves Tampere
  Enemmän seuranneille kysymys: Miksi Alexander Ringiä ei tarvita ja miksi häntä ei enään valita maajoukkueeseen?
   
 3. Quethas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
 4. Beast Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves Tampere
  27-v ja lopettaa maajoukkueuransa. En ole ikinä ymmärtänyt näitä. Parhaat pitäisi pelata.
   
 5. Sp#16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nybarin 3 miljoonan joukkueet
  Lainaus:
  Ei oikeastaan Huuhkajat jää mistään paitsi ilman rinkulaa. Jäi keskinkertainen kuva, omasi ihan ok syöttötekniikat ja antoi kentällä aina kaikkensa. Vastapainona älytön määrä "kukkupalloja" vastustajan linjoihin, sekä erittäin suuri virhealttius, oli mixun omia poikia ja ei olisi mitään asiaa edes vaihtoon nyky huuhkajissa. Pelaa muuten veden toisella puolella liigassa, jossa taso ei päätä huimaa!
   
 6. HaZekki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans,Suomi
  Eikös Lod vie Ringiä ihan 100-0? Lisäksi penkiltä löytyy vielä Pyry Soiri.
   
 7. Hande75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, LFC, RoPS, NYG, Suomi, Argentiina, ANA
  En ymmärrä miksi 43 ottelua pelannnut ja peräti kaksi maalia tehnyt ilmoittaa itse lopettavansa maajoukkueuran. Eri asia, jos olisi lähemmäs 40 v ja joukkueen todellinen tähti.
   
 8. Sp#16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nybarin 3 miljoonan joukkueet
  Lainaus:
  Onhan jo perheellinen ihminen ja varmasti matkustaminen amerikasta maaotteluihin kävi raskaaksi. Kyllä pitää jokaista arvostaa ketä maajoukkue paidan päälle laittaa, vapaaehtoista toimintaa.
   
 9. VT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Miten se maalimäärä tai tähtistatus vaikuttaa asiaan? Ring oli selkeä avauskokoonpanon pelaaja.
   
 10. magnum37 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Osaako joku asioista perillä oleva kertoa, miksi Berat Sadik ei ole enää pelannut Huuhkajissa? Mitä futiksesta ymmärrän, niin oli kuitenkin hyvä kärjessä. Onko siis tähän joku erityinen syy miksi "ei mahdu joukkueeseen"?
   
 11. MegaForce Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Itä-Helsingin Kiekko
  Lainaus:
  Pelasi kaudella 18-19 Segunda Division'issa eli Espanjan toiseksi korkeimmalla tasolla viisi ottelua ja teki nolla maalia. Yksinkertaisesti tällä hetkellä on parempia vaihtoehtoja kärkeen, vielä jos Joel Pohjanpalo ja Roman Eremenko liittynevät joukkueeseen.
   
  magnum37 tykkää tästä.
 12. rosvokonna Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nykäskylän ylpeys, Bunch of jerks
  Sen jälkeen kun Moisander, Ring, Perpa ja kumppanit (en muista oliko muitakin) jätti Huuhkajat, on maajoukkueella ollut huikea noste ja tulokset sitä tukemaan. Ollaan menossa tällä tekemisellä suoraan kisoihin, mutta takaporttikin löytyy kansojen liigan muodossa, jos hommat karsinnoissa riistäytyy hallinnasta.

  Keskusta Suomella on hyvässä kuosissa nytkin, mutta kyllä sinne yks Roma menee ihan heittämällä.

  The Goat
  Roma
  Kamara Sparv
  Toivio Arajuuri
  Luke

  Laitapelaajat tohon sit tilanteen mukaan, ja Jolle on vuohen tuuraaja tarvittaessa.

  Rivelle kunniaa, kredittiä ja muita ansaittuja huomionosoituksia. Hieno mies joka klassisella 4-4-2 futiksella luotsaa nuorta ja nälkästä joukkuetta kohti kansamme neitsyyden poksauttavia arvokisoja.
   
 13. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Eremenkon luonnollinen paikkahan olisi pelata pikkaisen Pukkia alempana kymppipaikkaa. Eli sama paikka, mitä Litmanen pelasi aikanaan ja Forssell piikissä. Miksikään varsinaiseksi kärkipelaajaksi häntä tuskin kuitenkaan ollaan laittamassa. Tuossa Bosniaa vastaan ainakin 1. puolikkaalla Pukki oli hyökkäyspäässä se, joka paljolti rakenteli peliä. Ja ihan ideaalitilanne tuo ei tietenkään ole.

  Voisi syksyllä näyttää tuo avaus esimerkiksi tältä:

  ------------ Pukki------------
  ------------Eremenko-------
  Jensen----Kamara-Sparv-----Lod
  Uronen-Arajuuri-Toivio-Granlund
  ------------Hradecky----------

  Periaatteessa muodostelma edelleen on 4-4-2, mutta käytännössä Eremenko kuitenkin pelaa Pukkia alempana.
   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2019 klo 18.44
  Sp#16 ja HaZekki tykkäävät tästä.
 14. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rive Kanerva
  Tuo Suomen hyökkäys ja keskikenttähän on jopa yllättävän laadukas, jos jossain vaiheessa kaikki ovat käytettävissä. Paras mahdollinen miehistö on varmaankin:

  Pukki
  Pohjanpalo/Jensen - Roma - Lod
  Sparv - Kamara

  Rotaatiossa sitten Pullukka, Jasse, Kappe, Skrabb, Soiri, Källman, Lappalainen, Schuller...
   
  HaZekki ja Sp#16 tykkäävät tästä.
 15. MegaForce Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Itä-Helsingin Kiekko
  Lainaus:
  Itse sanoisin Kapelle tässä vaiheessa kiitos mutta ei kiitos. Taso ei tahdo riittää (esim. Armeniaa vastaan oli katastrofi) ja aina ollut todella keskinkertainen viimeistelijä.
   
  Sp#16 tykkää tästä.
 16. Sp#16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nybarin 3 miljoonan joukkueet
  Lainaus:
  Kyllä paksukaisen kanssa omasi kausikortin avaukseen, vaikka otteet eivät olisi sitä edes aina antaneet aiheelliseksi. 2011 kun lähti klubista pelannut vajaita kausia seuratasolla, vasta Amerikkaan siirron myötä vakiinnuttanut paikan joukkueessa ja tämä aikoinaan näkyi junnauksena paikallaan. Vasta Riven tultua huomattiin, että pelaajarinki pitää olla isompi ja näyttöpaikkoja annettu nuorille, jotka ovat ottaneet isoja harppauksia omissa seurajoukkueissaan, nyt se kantaa hedelmää. Esim tässä tilanteessa ei oltaisi mitenkään ilman Riveä!
   
 17. Hande75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, LFC, RoPS, NYG, Suomi, Argentiina, ANA
  Se oli varmasti raskasta Ringille ja kunnioitan, mutta jos on viimeksi pelannut maajoukkueesssa syksyllä 2017 lähes kaksi vuotta sitten niin onhan tuo vähän ihmeellistä ilmoittaa 2018 vuoden kuluttua viimeisestä maajoukkueottelusta. Olisi vaan lopettanut hiljaisuudessa. Ei vissiin Littikään ilmoittanut erikseen. No eipä siinä. Kukin tyylilään.
   
 18. Mängimies Jäsen

  Mitä veikkaatte moniko noista lopettaneista (Moisander, Hetemaj, Ring ja oliko muita?) ilmoittaa olevansa käytettävissä jos EM-kisoihin mennään? Ja toisaalta moniko niistä mahtuu Kanervan suunnitelmiin?
   
 19. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rive Kanerva
  Lainaus:
  Avaukseen ei mahtuisi varmaan kukaan. Hetemaj olisi kolmosvaihtoehto keskikentän pohjalle ja Moisander varmaan kolmostoppari. Ring olisi siinä ja siinä, että mahtuisiko edes joukkueeseen. Toivottavasti pysyvät poissa ja jätetään valitsematta, vaikka haluaisivatkin mukaan. He ovat valintansa tehneet.
   
 20. maken veivi jr. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Manchester United
  Onko Joel Pohjanpalon toipumisesta mitään tietoa?
   
 21. HaZekki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans,Suomi
  Eikös Hetemai halunnut edustaa Kosovoa kun tämä itsenäistyi? Näin mä muistelisin asian menneen. Korjatkaa toki jos olen väärässä. Moisanderiin mennyt niin monesti maajoukkue paidassa hermot että kiitos mutta ei kiitos.. Mutta sekin pelasi mixun aikoina väärällä pelipaikalla, mihin oli tottunut seurajoukkueessa pelaamaan.
   
 22. BitterX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja FC Wacker Innsbruck
  Lainaus:
  Kyllä vain ja hyvältä näyttää toipumisen suhteen. Toivon mukaan ensi kauden alussa siis taas täysillä mukana.

  https://yle.fi/urheilu/3-10813300

  Lainaus:
  Perpa puntaroi Kosovon edustamista, mutta päätyi jatkamaan Suomen joukkueessa. Hänellä oli kuitenkin valmennuksen erikoislupa, ettei tarvinnut pelata Kosovoa vastaan viime karsinnoissa.

  Jos nämä maajoukkueessa lopettaneet (lähinnä Perpa ja Moisander) ilmoittaisivat olevansa käytettävissä, antaisin kyllä mahdollisuuden. Moisander esimerkiksi elämänsä kunnossa ja varmasti pelaisi hyvin myös maajoukkueessa, jonka toiminnassa on järkeä, Toki nuo kumpikaan ei tällä hetkellä tuohon joukkueeseen automaationa sisään kävelisi.
   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2019 klo 20.53
  maken veivi jr. tykkää tästä.
 23. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Mitä on tapahtunut suomifutiksessa? Tuskin muuta kuin mitä tapahtui jo aiemmin koripallossa ja jääkiekossa. Nimet Dettman ja Jalonen saavat seurakseen Kanervan. Lentopallo kenties kuuluu myös samaan sarjaan.

  Miksi kesti näin kauan? Koska suomalaiset ovat täydellisiä idiootteja jalkapallon suhteen, toki lähes täydellisiä muissakin joukkuelajeissa. Muistettakoon Harkimon kuningasidea laittaa täysin kokematon tyyppi halvalla jokeriperäsimeen, kun valmentajalla ei ollut merkitystä. Puhdasta idiotiaa.

  Idiotia koskee yhtä lailla ns. jalkapallon asiantuntijoita kuin tavallista väkeäkin. Muistettakoon sitä parkua, mitä Hodarin menetelmät aikaansaIvat futisväessä, kun oli tylsää futista blaablaablaa. Minusta se ei ollut tylsää, vaan realismiin pohjautuvaa. Mutta moni nyt Kanervaa kiittelevä kuului siihen itkijäporukkaan, joka vaatimalla vaati pelin avaamista ja jonka tuloksena Suomi otti Baxterin kaudella kunnolla turpaansa mm. Venäjältä.

  Eikä tämä tähän loppunut: sitten tuli Mixu ja hänen yhden konstin taktiikkansa, jonka jokainen vastustaja pian tunsi tarkalleen tunnetuin tuloksin.

  Joukkuepeleissä on kysymys informaatiosta ja sen siirtämisestä pelaajille sitouttaen pelaajat pelitapaan. Tämä on yksi menestyksen edellytys ja toinen on tietenkin se, että joukkuepelien arvokisat laajenevat. Suomi ei kamppailisi EM-paikasta, jos kisoihin karsittaisiin vain 8 maata. Jopa 16 maata tekisi tiukkaa.

  Jalkapallon lähihistoriassa Suomella on lähes aina ollut keskinkertainen pelaajamateriaali, lukuunottamatta 00-luvun alkua, jolloin Suomella oli hyvä materiaali. Mutta kun kisat laajenevat, keskinkertainen materiaali riittää lopputurnaukseen, jos ja vain jos meillä on huippuvalmentaja.

  Ja nyt meillä sellainen on.

  Huippuvalmentajan tuntee siitä, että lähes kaikki haukkuvat häntä. Ja siitä, että hän tuntee pelitavan syvällisesti ja noudattaa omaa visiotaan pelistä. Kuten tiedämme, useimmat urheilujohtajat ovat idiootteja, jotka todennäköisesti eivät ymmärrä pelistä mitään, vaikka seuraavat sitä joka päivä. Lisätietoa Argentiinasta, joka valitsi maailman huonoimman valmentajan Maradonan pelaajameriittiensä pohjalta, Harkimon facebookkavereita mahdollisesti.

  Kun valmentaja näyttelee valmentamista, toimittajat näyttelevät kysymyksiä, urheilujohtajat näyttelevät ajattelemista ja suuri yleisö itkee kovaa kohtaloa, syntyy ikiliikkuja, joka onneksi Suomen osalta hajosi. Saimme aidon valmentajan, joka oikeasti suhtautuu järjellä ja intohimolla työhänsä.

  Ja kas, valmentaja osoittaa vanhan hokeman huonosta materiaalista hölynpölyksi. Suomella on pari tähteä ja kaikki pelaajat pelaavat suunnitelman mukaan. Mitään luovuutta ei tarvita. Kenenkään ei tarvitse ajatella mitään, riittää kun Kanerva ajattelee.

  Tässä mielessä jalkapallo on shakkia, jossa vain harvoin tehdään maaleja ja mitään merkittävää. Ja jossa nappulat eivät ajattele. Mutta koko ajan pyritään lukemattomilla siirroilla tekemään maali (shakki tai jopa matti) mahdolliseksi. Ja tätä totuutta suomalaiset eivät tosiaan ymmärtäneet aiemmin: katsoivat Italiaa kuin lehmä ydinvoimalaa. Ei hajuakaan, mistä pelissä on kysymys. Tai Espanjaa jne. Brasiliasta kaikki sentään pitivät, koska Brasilia pelasi aiemmin luovasti ja hävisi uskomattomalla materiaalilla. Kunnes tuli jo brassi, joka osasi valmentaa ja tappoi luovuuden.

  Kanervan futis on tällaista, haetaan aukkoja vastustajan puolustuksesta ja pidetään vastustaja poissa omalta maalilta. Se on ollut aina futiksen idea, jos brasseja ei lasketa. Se on aina voittavaa, vaikkakaan ei näyttävää futista. Kuten shakissa, jos asioita tehdään vaikkapa vain yhdestä syötöstä pihistäen, maaleja ei vain tule. Koska se yksi syöttö olisi välttämätön maalipaikan saamiseksi. Tottakai tähtimateriaali voittaa keskinkertaisen, jos kummallakin on huippuvalmentaja. Mutta vain jos.

  Se on tylsää, jos asiaa ajattelee näin. Ja moni suomalainen ajattelee, ei ihme, että shakki ole täällä kansallispeli. Sexyfutis suhtautuu Suomeen kuten Natalie Portman Uuno Turhapuroon. Ei onnistu.

  Mutta jos A-maajoukkueemme pääsee arvokisoihin, silloin ehkä useampi alkaa ajatella futista uudella tavalla. Ja siirrymme pohjoismaiselle tasolle, jossa koripallon tapaan olemme EM-kisojen vakiovieras.

  Kenenkään ei tosiaan tarvitse pitää jalkapallosta. On muitakin lajeja, joissa ei tarvitse tylsistyä, vaan koko ajan tapahtuu jotakin. Mutta näiden, jotka eivät ymmärrä futista, ei tarvitse tulla neuvomaan miten sitä pelataan. Vapaan jalkapallon ajat ovat jo kaukana takanapäin. Italia oli edelläkävijä, nyt jokaisen maan täytyy menestyäkseen osata puolustaa, aktiivisesti, ei bussia parkkeeramalla.
   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2019 klo 22.49
 24. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Nyt kun meillä on useampi kuukausi, ennen seuraavia pelejä, niin pitäisikö tässä hahmottamisen vuoksi käydä vähän läpi niitä nations leaguen playoffeja, jotka siis pelataan karsintojen jälkeen? Olen siis ymmärtänyt, että nations leaguen jälkeen jokaisessa divisioonassa joukkueet rankattiin lohkopelien perusteella ja olenko ihan väärässä, jos oletan ko. rankingin olevan tämän, joka löytyy ko. kilpailun wikipedia sivulta? Ja edelleen, olenko väärässä, jos oletan, että pudotuspelikaaviot rakennetaan ikäänkuin alhaaltapäin ja täytetään sitten tarvittaessa aina alempaa?

  Eli jos leikiteltäisiin, että karsinnat päättyisivät täsmälleen samalla tavalla, kuin mikä maiden järjestys juuri nyt on (livetulokset.com), niin eikös pudotuspelikaaviot eri tasoille rakentuisi seuraavasti.

  D-Divisioona:
  Täällä neljän parhaan joukossa ei ole joukkueita karsintalohkojen kahden parhaan paikalla (itseasiassa viides, eli Luxenburg näyttäisi juuri nyt olevan B lohkossa kakkosena, mutta tällä ei ole siis tähän väliä). Eli välierät parit olisivat

  Georgia - Valko-Venäjä
  Pohjois-Makedonia - Kosovo

  C-Divisioona:
  Neljän parhaan joukosta vain Suomi on tällä hetkellä karsinta lohkossaan kahden parhaan joukossa, joten välierä parit olisivat

  Skotlanti - Bulgaria
  Norja - Serbia

  B-Divisioona:
  Täällä onkin sitten jo niin moni karsintalohkojen kärkikaksikossa, että viimeinen joukkue pitää hakea C-Divisioonasta ja tässä tapauksessa eka vapaa olisi Bulgarian jälkeen Romania (koska C-Divisioonassa Israel ja Unkari ovat kanssa karsintalohkojensa kahden parhaan joukossa). Eli välierä parit näyttäisivät tältä

  Bosnia - Romania (C-DIV)
  Itävalta - Wales

  A-Divisioona:
  Niin uskomatonta kuin se onkin, niin tällä hetkellä viisi tämän tason joukkuetta on karsintalohkojen kärkikaksikkojen ulkopuolella, joten tämän hetkisen tilanteen mukaan välierä parit menisivät

  Portugali - Kroatia
  Hollanti - Sveitsi

  Ja A-Divisioonassa sitten Islanti tällä hetkellä kärkkyisi seuraavaa paikkaa ja sen jälkeen seuraavaa pitäisi lähteä hakemaan peräti C-Divisioonasta, koska B-Divisioonankin pudotuspelejä piti täydentää C-Divisioonasta. Eli seuraava Islannin jälkeen kärkkymässä paikkaa tähän pudotuspeli kisailuun olisi Kreikka. Tosin tietenkin jos lohkotilanteet muuttuisivat A-Divisioona joukkueiden osalta, niin sehän vaikuttaisi muidenkin divisioonien joukkueisiin ja silloin Kreikka voisi silti jäädä nuolemaan näppejään.
   
 25. Espoon Siniset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Two Degrees of Mike Sillinger
  Lohkot A-D eivät ole ennen loppua missään vaiheessa tasapainossa, kun ykkössijoitetut pelasivat Nations Leaguen voitosta ja näillä on vasta kaksi ottelua pelattuna. Näistä vain Englanti on kahden parhaan joukossa. E-lohkossa Unkari on pelannut ainoana neljä peliä, mutta he ovat huilivuorossa seuraavana pelipäivänä, eli tasan karsinnan puolivälissä kaikilla on sama määrä pelejä.

  Lohkoissa A-D toki ollaan seuraavan pelipäivätuplan jälkeen otteluiden osalta tilanteessa 5-5-5-5-4, joissa neljässä ottelussa on Nations Leaguen kärkinelikko.