Huuhkajat kukoksi tunkiolle – matka kohti Ranskan EM-kisoja 2016

  • 143 274
  • 868
Maalipaikkojen luonnissakin täytyy aina muistaa pelitilanne.
...
Mahtoikohan aikoinaan esim. Dundeen, Aberdeenin, Boltonin tai Wolverhamptonin suunnassa selitykseksi kelvata, että sai paljon hyviä paikkoja aikaiseksi vai arvioitiinko suoritusta sillä kuinka monta kertaa pallo oli verkossa. Kyllä tuollaisen Paatelaisen pelaajauran tehneen entisen hyökkääjän pitäisi ymmärtää, että jalkapallo on tulosurheilua jossa ratkaisevat maalit, maalit ja vielä kerran maalit.

Jep, plus se, että tilastojen tulkitseminenkin on ollut nätisti sanottuna valikoivaa (vrt. joka löysän suupaisun laskeminen, Färsaaret-matsin osuus paikoissa jne. aiemmissa viesteissä mainittua).

Ehkä eniten tässä lässytyksessä kyrsii juuri se, että Paatelaisen pitäisi tosiaan tietää paremmin: kyetä tunnustamaan realiteetit ja toimimaan niiden mukaan. IMO näin tapahtuikin pestin alkuajat, kruununa Espanja-tasuri, ja muutakin asiallista reagointia on nähty.

Kokonaisuutena Mixun (sivuhuomio: ei v-ttu, aikuinen mies haluaa olla Mixu:) valmennusaikaan mahtuu hyviäkin juttuja, ja joukkue on ihan oikeastikin mennyt joissain asioissa eteenpäin. Mutta nyt ollaan menossa ojaan ja koko ajan syvemmälle. Jos tämä teoriahaihattelun ja selittelyn nysväilyvamma on laajemmin vallannut maajoukkueen ja Suomi-futiksen toimintaympäristön - kuten nyt näyttää - sinne tarvitaan joku, joka osaa ja uskaltaa pyyhkiä sillä perseensä.
Muuan Jari Litmanen ei ole kylmiltään valmis A-maajoukkueen vetovastuuseen, mutta täyttää takuulla em. vaatimuksen(kin), kunhan hankkii ensin kokemusta valmennuspuolelta.
 

Ian Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Paatelainenhan joutui valmennuspestinsä aluksi nuorentamaan melkeinpä koko joukkueen, luonut peli-identiteetin ja kehittänyt peliä -aina näihin karsintoihin saakka. Harmillisinta on, että näiden piti olla juuri ne THE karsinnat, lisäksi arpaonni hymyili kerrankin kun vältettiin Saksat, Hollannit, Ruotsit ja Venäjät, en muista 20 vuoteen näin hyvää lohkoa... Kreikan piti olla lohkon selvä ykkönen, nyt kun sekin on täysin sekaisin ja Unkarikin varjo entisestään, olisi kaikki ollut pedattuna Suomen jatkopaikkaan. Mutta minkäs teet... ehkä joukkue tottelee Mixun toivetta ja jokainen treenaa maalintekoa koko talven! :)
 

Barney

Jäsen
Nostetaas nyt ketjua. Jotain positiivista pitkästä aikaa maajoukkueen ympärillä, kun tänään Ruotsia vastaan huikean maalisyötön antanut sekä hienon vaparin täräyttänyt Petteri Forsell on ilmeisesti ottanut itseään niskasta kiinni. Ylen uutisen mukaan Forsellin paino on tippunut syksyn aikana 7 kiloa, ja mies on oikeasti käynyt treenaamaan kuten ammattilaisen kuuluukin. Erittäin miellyttävä uutinen, koska kyllähän Forsell olisi todella hienoa saada tuonne joukkueen yläoksalle antamaan murtavia syöttöjä, jotta Roma voisi pelata siellä alemmalla oksalla.

Lisäksi Roope Riski on myös ilmeisesti ruvennut harjoittelemaan ammattimaisesti, joten hänkin voi murtautua Suomen joukkueeseen jo näiden karsintojen aikana. Riskihän oli aikoinaan Suomen mittakaavalla erittäin lupaava pelaaja, mistä todisteena esimerksi Serie A debyytti, mutta häneltäkin on ilmeisesti puuttunut se lopullinen intohimo kehittyä jalkapalloilijana, mutta huhujen mukaan nyt hänkin on oikeasti ottanut itseään niskasta kiinni.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Viikonloppuna olisi pakkovoiton paikka, ettei taas mene näihin legendaarisiin "laskennallisten mahdollisuuksien" säilymiseen.

Ei kyllä ole kovin luottavainen olo, tällä hetkellä sellainen kutina, että p-irlantilaisten maalin voitto tai maaliton tasuri on todennäköinen tulos.

Toivotaan kuitenkin parasta, jotteivät nämä "kaikkien aikojen karsinnat" lässähtäisi jo ennen kalkkiviivoja.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Hyvin on Mixun teesit ainakin osalla pelaajista hallussa.

Hradeckyn haastattelun näin juuri. Siinä totesi että pisteitä kaivataan, mielummin 3, mutta ei kuulema ole mitään menetetty tasapelilläkään kun on vielä kotimatseja jäljellä.

No eihän tässä sitten mitään hätää ole...
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Hyvin on Mixun teesit ainakin osalla pelaajista hallussa.

Hradeckyn haastattelun näin juuri. Siinä totesi että pisteitä kaivataan, mielummin 3, mutta ei kuulema ole mitään menetetty tasapelilläkään kun on vielä kotimatseja jäljellä.

No eihän tässä sitten mitään hätää ole...

Ei jumalauta, ei kyllä oikeasti kuulosta mitenkään hirveän hyvältä. Muistetaan nyt sekin, että mikäli Kreikka olisi pelannut täysin normaalila tasollaan läpi karsintojen, niin Suomen tilanne olisi entistäkin tukalampi, jo tällä hetkellä.

Vituttaa jo valmiiksi, että JOS kävisi niin että Suomi häviää, niin iltapäivälehdistö aloittaa klassisen "laskennallisten mahdollisuuksien säilymisen" rummuttamisen, eli ruvetaan kynän ja paperin kanssa käymään läpi, että miten pelien pitää mennä sopivasti ristiin, jotta mahiksen kisoihin ovat olemassa.

Ainakin tähän asti nämä karsinnat ovat olleet tavallaan odotettua tasoa, toisaalta sitten taas pientä farssia, jos siis muistelemme, miten iloittiin, kun tällainen "unelmalohko" Suomelle osui.

Viikonlopun vastustaja P-Irlanti muuten kävi toissapäivänä häviämässä Skotlannille vieraissa 1-0, mutta oli kuulemma pelannut katu-uskottavan matsin.
 

Captain K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ja Skotlantia en pidä yhtään Suomea kummoisempana jenginä, vaikkakin heillä joukkueen profiili on aikalailla valju/Championchip pelaajista koostuva. Mut onhan meillä Roman :) Kertoimet muuten aikalailla tasan tällä hetkellä markkinoilla ja niin että P-Irlannilla nousussa. Mutta kyllähän tästä matsista ennen karsintoja laskettiin tod.näköisesti se 3 pistettä plakkariin, joten en näe miten mikään olisi muuttunut on P-Irlanti pelannut miten hyvin tahansa. Tai no, nythän tää on jo melkein must win- tilanne, kun ollaan kotipeleissä sössitty ja Unkari peli vieraissa.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Eiköhän tässä olennaisin avainkysymys ole nyt se, että jos ja kun P-Irlannilta tulee sunnuntaina kuokkaan, lähteekö Mixu?

No ei tietenkään mihinkään lähde, mutta noin mj-taktisesti ajateltuna. No joo, ehkä lopetan hassuttelun tähän.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Innostuttaa jo valmiiksi tuo Huuhkajien peli. Pitäisihän tuo voittaa, tai muuten alkavat Romania, Pohjois-Irlanti ja Unkari karata. Kreikka on rämpinyt ja saa puolestani jatkossakin rämpiä. Vaikea peli luvassa, sillä Pohjois-Irlanti on totaalisen penkin alle menneiden MM-karsintojensa jälkeen kohentanut rutkasti profiiliaan meikäläisen papereissa.

Tänään pelataan yhdeksän peliä, joista minua kiinnostaa tietysti eniten Slovakia-Luxemburg. Slovakia lohkon kärjessä voittamattomana, takanaan tänään vastakkain pelaavat Espanja ja Ukraina.

valju/Championchip pelaajista koostuva.

Mestaruussipsi? :)
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Onhan se vähän hassua, kun vastassa on lohkossa edellä oleva jengi, vaikka paperilla ollaan jopa parempia. Suomella kuitenkin paremmat ns. tähtipelaajat ja pelaajien "keskitaso" myös mielestäni Suomella parempi. Se on sitten eri asia miten nämä asiat näkyy kentällä, koska onhan P-Irlanti jo nyt ns. ylisuorittanut. Siis suhteessa materiaalin tasoon. Noin yleisesti Suomi on perinteisesti pärjännyt aika hyvin näitä "brittifudista" pelaavien jengien kanssa. Ongelmat sitten ovat niitä vastaan jotka ovat pelanneet modernimpaa fudista.

Harmi että Romasta ei ulosmitata koko potentiaalia, kun tuo pelisysteemi on tuollainen. Romalle sopisi paljon paremmin se että siellä olisi yhden piikin lisäksi laiturit juoksemassa pystyyn, eikä tarvitsisi ainakaan itse niitä juoksuja tehdä.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Huomenna sitten Suomi kohtaa Pirlannin. Ennakkoasetelmat ovat hyvin tasaiset. Suomella on parempi materiaali, mutta muu onkin sitten vastustajaa huonompaa, ml. valmennus. Uskon Suomen voittoon, en järkiperustein, vaan siksi, että tällöin se sadistinen käsikirjoitus, jota maajoukkueemme on tahtomattaan hyvin monissa karsinnoissa noudattanut, toteutuisi taas.

Homma menee siis niin, että ensin Suomen peli herättää toivoa, sitten tulee pitkä vastoinkäymisten kausi, joka jo melkein tuhoaa kaiken. Tämän jälkeen Suomi saa yhden voiton. Toivo elpyy ja puhutaan taas mahdollisuuksista. Mutta viimeistään loppupeleissä tapahtuu romahdus ja taas futisväki saa niellä katkeraa kalkkia. Ja sama alkaa taas uudestaan... Voitto Pirlannista sopisi loistavasti tähän käsikseen.

Maajoukkuetoimintahan on kaikilta osin harrastelijoiden käsissä. Puheenjohtajana on mies, joka ei edes usko kilpailuun. Päävalmentajana tyyppi, joka osaa vain puhua ja siirtää vastuut muille. Päävalmentajan olisi pitänyt saada potkut tai lähteä itse, mutta eipä vain niin käynyt. Pitäisikö tällaisen harrastusluonteisen toiminnan koskaan saadakaan lopputurnauspaikkaa, on hyvä kysymys.

Itselleni seuraava peli saattaa olla viimeinen katsomani maajoukkueen peli. Jos se hävitään, se on sitten siinä. Jääkiekko marginaalisuudestaan huolimatta tarjoaa silti positiivisiakin kokemuksia ja toivoa ainakin minulle. Suomessa pitäisi siirtyä maajoukkuetoiminnassa paljon korkeammalle tasolle, jotta tällainen räpellys ei toistuisi. Minua ei oikein enää nappaa odottaa seuraavaa loistavan onnen arvontaa: äärimmäisen harvoin käy näin hyvä tuuri, joten joukkueen ilmeen pitäisi olla todella aivan jotain muuta kuin mitä se on edellisissä peleissä ollut. Hävettää ajatellakin, mitä joku Islanti olisi tehnyt tässä lohkossa.
 

vallu12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Passissa lukee Tampere, Blackhawks, Steelers
Suomi häviää 1-0 ja pelin jälkeen Mixi kertoo että pidettiin palloa hyvin hallussa ja saatiin luotua hyviä paikkoja ja tästä jatketaan eteenpäin.

Annoin itselleni nämä kisat aikaa vielä ennen kuin menetän lopullisesti toivoni huuhkajia kohtaan. Meillä on mukamas hyvin maalintekijöitä Pukista Pohjanpaloon. Nyt saatiin Sadik mukaan, jota on niin kovasti vaadittu mutta todennäköisyys että sadik tekee tänään maalin?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Saaret ovat tätä menoa hyvin edustettuina ensi kesän em-kisoissa. Näillä näkymin kisohin tai vähintään jatkokarsintohin ovat menossa ainakin Englanti, P-Irlanti, eilenkin voittanut Wales, Irlannilla samaten täydet mahikset vielä.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Pohjois-Irlannin toppareina todennäköisesti United-parivaljakko McNair - Evans, joista varsinkin viimeksi mainitun esitykset valioliigassa ovat antaneet paljon arvostelun aihetta. Valitettavasti Mixun = Suomen pelisysteemi ei kykene käyttämään hyväkseen Evansin heikkouksia, erityisesti nopeita pelaajia vastaan.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Annoin itselleni nämä kisat aikaa vielä ennen kuin menetän lopullisesti toivoni huuhkajia kohtaan.

Mä en menetä toivoa koskaan mutta onhan tässä tavallista futiksen seuraajaa koeteltu kerran jos toisenkin.

Ensimmäiset arvokisakarsintamuistot ovat (muistaakseni) Meksikon 86-karsinnoista. Silloin taidettiin Kuuselan johdolla ottaa yhteen mm. P-Irlantia vastaan. Nyt 30v myöhemmin kohdataan taas P-Irlanti. Aika paljon hyviä muistoja mahtuu tuohon väliin... ja helvetisti pettymyksiä.

Hanskoja tiskiin ei kuitenkaan heitetä kuin vasta arkussa. Onhan tässä vielä 30-60v aikaa...

Edit: Ehkä Suomi pääsee kisoihin 12-16v päästä, kun Kuqi on päävalmentaja. Vaikka en sitä toivokkaan niin ehkä tekee vslmennusurallaan saman minkä pelaajaurallaan. Rajallisista taidoista huolimatta komean uran. Tosin vaatii varmaan vielä +10v. Ehkä vie joskus "ei-Virtasen nimisistä" koostuvan Suomen maajoukkueen kisoihin.

Vaikka Juha Malisen tweetti oli aika tökerö koskien junnumaajoukkuetta niin kyllä siinä vähän perääkin oli.
 
Viimeksi muokattu:

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Pohjois-Irlannin toppareina todennäköisesti United-parivaljakko McNair - Evans, joista varsinkin viimeksi mainitun esitykset valioliigassa ovat antaneet paljon arvostelun aihetta. Valitettavasti Mixun = Suomen pelisysteemi ei kykene käyttämään hyväkseen Evansin heikkouksia, erityisesti nopeita pelaajia vastaan.

Suomea vastaan raudanluja kaksikko. Tappio todennäköinen tulos.
 

Captain K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Paddy poikahan se aloittaa penkiltä, joten voitto on siis meidän. Kova luotto yläoksaan ja varsinkin Roman taikuruuteen, toki Jolle vois olla jo se aloittava kärki kun pelaa kovemmassa seurajoukkueessa kuin Pukki ja vielä ollut tehokas.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Meil oli joulukuusi, pukki ja lahjat kavereille alaoksain alla... story of the em2016.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
No, taisi olla homma näiden "kaikkien aikojen karsintojen" osalta aika pitkälti tässä. Kohti mm-kisoja, siis karsintojen kautta!
 

Barney

Jäsen
Turha tässä on alkaa Mixua syyllistämään, vaikka en itsekään hänestä henkilönä pidä. Mixun tekemä virhe tapahtui jo silloin kun hänestä tuli Suomen jalkapallomaajoukkueen valmentaja, koska hän ilmeisesti yliarvioi joukkueen pelaajiston, ja yrittää peluuttaa sellaista jalkapalloa, mihin tällä Suomen nykyisellä joukkueella ei vain yksinkertaisesti riitä rahkeet. Nyt sitä on vähän vaikea käydä enää paikkaamaan, koska pelityyliä on rummutettu on jo monta vuotta sisään.

Suomen pelin rakenne on kuitenkin kunnossa, koska pallollisesti päästään ihan tarpeeksi usein lähelle vastustajan maalia. Ongelma on vain siinä, että hyökkäyspäässä se viimeinen haasto tai syöttö jää vain puuttuman, ja lopputulos on aina joko pallonmenetys tai vaihtoehtoisesti syöttö alaspäin. Puolustuspelikin on ihan hyvin organisoitu, koska näissäkin karsinnoissa on tainnut jokainen maali Suomen verkkoon tulla puolustajien henkilökohtaisista nukahduksista tai merkkausvirheistä. Sille Paatelainen ei vain yksinkertaisesti mahda mitään, että joku Toivio ja Sorsa on ihan riittämättömiä tälle tasolle.

Tuo Suomen pelityyli vaatisi pelaajilta paljon korkeampaa yksilötaitoa, ja tällä hetkellä Roman Eremenko on oikeasti ainut joka sitä osaa pelata. Suomelta pitäisi tulla edes joskus seinäsyöttöjä ja kosketuksia palloon saisi tulla korkeintaan se 3, mutta nykyään lähes kaikki hautovat sitä palloa, joten pelistä puuttuu kaikki tempo. Roma laittoi tänäänkin muutaman melko oivaltavan pystysyötön, minkä jälkeen sitten syötön vastaanottanut pelaaja pysähtyi pallon kanssa ja palautti pallon takaisin Romalle. Siinä vaiheessa P-Irlannilla oli jo 8 miestä pallon alapuolella, joten se oivaltava syöttö meni sen takia ns. hukkaan.

Olen jo pitkään toitottanut, kuinka Suomen pitäisi pelata isolla target-kärjellä. Tänään Sadik tuli kentälle ja ehti sen aikana syöttää päällään yhden melkein vaarallisen maalipaikan ja tekemään maalin. Sama oli Färsaaria vastaan, kun Markkanen päästettiin kentälle. Suomi kuitenkin avaa yllättävän paljon pitkillä palloilla, ja Pukit yms. häviävät oikeasti yli 90% pääpalloista. Kreikka varsinkin prässäsi hyvin, mikä pakotti Suomen avaamaan pitkällä, minkä jälkeen Kreikka voitti pääpallon ja pallo oli jälleen heillä.

Mixun jälkeen toivoisin oikeasti jotain vähän eri tyylistä valmentajaa. Toivoisin jotain Hodgsonin tyylistä valmentajaa, joka lähtisi ajamaan Suomea eteenpäin puolustusvoittoisella pelityylillä. Paras resepti kuitenkin Suomellakin olisi varmasti, että pyrittäisiin pitämään puolustuspää tiukkana ja kärkeen pitäisi saada joku vahva jässikkä targetiksi. Sadik ja Markkanen taitavat olla tällä hetkellä ainoat kandidaatit. Suomen pelaaminen ei vain yksinkertaisesti riitä noin pallolliseen taktiikkaan, joten puolustava taktiikka höystettynä target-kärjellä ja nopeilla laitureilla voisi toimia. Romalle voisi koittaa luoda siihen taktiikkaan melko vapaan rooliin kymppipaikalle, joten olisiko se sitten 4-4-1-1?
 

Dinho

Jäsen
Tuskallinen olohan tässä on. Pelillisesti olen tyytyväinen näihin karsintoihin, varsinkin pallollinen peli on ollut laadukasta. Jos sen perusteella kisajoukkueet valittaisiin, niin ei kahta puhetta, etteikö Suomi olisi mukana. Kovin odotuksin karsintoihin lähdettiin ja aihetta siihen olikin. No, sitten kova todellisuus iski ehkä jo Färsaaret awayssa, mutta viimeistään Unkari-matsissa. Tämän illan pelikin oli hyvää jalkapalloa Suomelta, mutta vastustaja tukki sinnikkäästi syöttökanavia varsinkin kymppialueella. Mitään erikoista ei ottelun lopputuloksessa ollut, täysin looginen tulos.

Paatelaisen aika todennäköisesti päättyy ja ihan hyvä niin. Hän on tehnyt hyvää duunia ja arvostan kovasti sitä, että hän on ajanut systemaattisesti omaa pelitapaansa, mutta pientä tuuletusta tarvitaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös