Huuhkajat – Suomi EM-kisoissa 2020

  • 142 390
  • 987

Barney

Jäsen
Aina ei tarvita peliälyä, jos on riittävän hyvä jalka.
Ei tuota hyvää jalkaa ole kyllä viimeisen vuoden aikana nähty ennen tätä ottelua kertaakaan. Seuraavan kerran nähdään sitten varmaan taas vuoden päästä.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Joskus futiksessa käy näin, kaikki menee persilleen heti matsin alusta. Oliko sitten ylilatausta vai mitä, mutta pelistä ei vaan tullut yhtään mitään 65 minuuttiin. Wales hellitti painetta hieman ja se osoittaa, että Suomi on hyvin vaarallinen, jos vastustajan keskittyminen herpaantuu hetkeksikään. Loppu oli kosmetiikkaa.

Turha osoittaa yhtä syyllistä, Urosta tilanteeseen. Wales oli kotonaan kivenkova vastustaja. Tavallaan Suomi on nyt Bulgariana tässä matsissa: paitsi ettei Suomi tarjonnut juuri vastusta Walesille. Ja voidaan jossitella monilla poissaoloillakin, Raitala, Sparv, supersub Jensen, Pohjanpalo.

Tilastot osoittavat Walesista sen, että joukkue puolustaa erittäin hyvin. Ja kannattaa muistaa toinenkin asia: Wales on FIFAn rankissa sijalla 19., Suomi 55. Joten eipä tosiaan ollut mikään helppo nakki tänä illalla. Putosipa jopa Ruotsi B-liigaan ryminällä, joten ollaan samassa veneessä nyt Ruotsin kanssa. Saavutus sekin.

Kiitos Huuhkajille tästä syksystä: mahtavaa oli taas! Suomi on vakaasti 20. parhaan joukossa Euroopassa, sekin asia, joka helposti unohtuu juuri nyt. Kanerva on tehnyt loistavaa työtä. Mutta samanaikaisesti vanha realismi nostaa päätään: tason on noustava EM-kisoissa. Vastassa Tanska 10. ja Belgia 1. Jokainen voi kuvitella, miten kovia nämä ovat silloin kun pelataan tosissaan.

Jotain hyvääkin tänäänkin: Italia voitti Bosnian. Kolmoskori joukkueelle, siis arvontakori.
 

Buster

Jäsen
Melko hyvä ilta. Jokereiden peli peruttiin, vesisade karkotti halun painua lenkille, tietokoneesta hajosi dvd-asema ja Huuhkajien pelistä valui jännitystä jo kymmenen minuutin jälkeen.

Liveketjussa varmaan näitä jo mainittiin, mutta todella hieno vaparikuvio Suomelta hei. Pelataan pallo taaksepäin Uroselle, joka heittää sellaisen pitkän ja korkean keson, jonka Walesin veskari Wardin on mukava poimia. Ja jos Walesilla jotain on siellä kärjessä (honkkeli-Mooren erityisesti ollessa penkillä), niin nopeutta. Suomella oli vissiin n. kolme pelaajaa alhaalla ja jotenkin sieltä nimenomaan Uronen ajautui vaparinsa antamisen jälkeen 1 vs. 1:seen. Sen verran se pallo pomppi ja Wilson jäi sitä odottamaan, että olisi ehtinyt juosta etupuolelle hidastamaan. Sen sijaan jäi selän taakse ja repi, repi, repi. Peli kuitenkin piti voittaa, niin olisi ollut ehkä 80 minuuttia kivempi pelata mahdollisessa 0-1 tappioasemassa, kuin hakea vajaalla sitä voittoa. Riskivalinta oli sitten tällä kertaa se, ettei nyt yhdeksässä pelissä neljä punaista tällä kaudella jakanut espanjalainen tuomari antaisi joulukorttia.

Harmi sinänsä. Wales oli selkeästi parhaiten organisoitu joukkue tuolta lohkosta ja mielenkiintoista olisi ollut nähdä, millainen peli tuosta olisi tasaväkisenä vääntönä tullut.

Positiivista tästä NL-taipaleesta on nämä uudet kaverit. Hämäläisen pitäisi hiljalleen olla avauksen kamaa. Vahva kaksinkamppailija, kykenee pelaamaan pallon kanssa hyvinkin luotettavasti tehden peliä edistäviä syöttöjä ja on kaasua osallistua hyökkäyspeliin. Toki 3-1 maalissa Moore unohtui selän taakse. Toiselle laidalle on myöskin asettaa myöskin ihan hyvä syöttelijä ja maltin omaava Alho, josta on pakkisiirron jälkeen näköjään kehkeytynyt aikas hyvä pelimies. Viimeksi nähnyt vuosia sitten laiturina.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Nyt kun uudelleen tutkailin tuota mm-karsintojen wikipedia sivua, niin siellähän aika alussa sanotaan näin.

"All 55 FIFA-affiliated national teams from UEFA will enter qualification. On 9 December 2019, the World Anti-Doping Agency handed Russia a four-year ban from all major sporting events, after RUSADA was found non-compliant for handing over manipulated lab data to investigators. However, the Russia national team could still enter qualification, as the ban only applies to the final tournament to decide the world champions. If Russia were to qualify, Russian footballers could still potentially compete at the tournament, pending a decision from FIFA. However, a team representing Russia, which uses the Russian flag and anthem, cannot participate under the WADA decision. The decision is pending an appeal to the Court of Arbitration for Sport, which expects to hand its verdict at the end of 2020."

Koskeeko tuo sitten vain FIFAa vai koskeeko tuollaisenaan myös UEFAa? Meinaa aika hassulta tuntuisi, että UEFA suunnittelee kisojen siirtämistä Venäjälle tilanteessa, jossa Venäjä ei saisi edustaa seuraavan kolmen-neljän vuoden aikana missään lopputurnauksessa lipullaan, hymnillään ja muilla kansallisilla tunnuksillaan. Tietääkös täällä joku tarkemmin, milloinkas se CAS:in päätös tuosta asiasta on tulossa?

Toisaalta on kait puhuttu myös sellaistakin, että tulevat em-kisat voitaisiin mennä myös ilman yleisöä. Tässä voisi olla kyllä suomalaiset päättäjät nyt liikkeellä aktiivisesti ja jos tuota ilman katsojia vaihtoehtoa aidosti pohditaan, niin voisiko siihen väliin tarjota Suomea kisaisännäksi? Meinaa jos meillä vielä ensi kesänäkin on maailman mittakaavassa hyvin hoidettu tautitilanne, niin voisiko pelit pelata täällä ja saada edes jonkin verran katsojia katsomoon. Ei välttämättä kauheasti kisaturisteja, jos matkustusrajoitukset ovat vielä päällä, mutta kyllähän suomalaisistakin varmaan ääntä tarvittaessa lähtisi.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Eletään tammikuuta ja kesäkuussa pitäisi pelata futiksen EM-kisat. Siis jo ne kerran siirretyt. Kun seuraa EU:n koronatilannetta ja rokotusnopeutta niin voi vain maalata piruja seinille. Kuka uskoo että kisat pelataan täysille katsomoille 5kk päästä? Ja jos taas joku pääsee sisään peliin (vaikka 30%) niin kuka lipun omistajista.

Melkoisen surkuhupaisaa se, että kun suomalaiset ovat odottaneet joukkuettansa pääsevän arvokisoihin noin kivikaudesta lähtien ja kun vielä Suomi arvotaan lohkoon, jonka pelit pelataan todella lähellä, tilanne maailmassa on tämä.

Itse en saanut finskien peliin lippuja, Unkarin ja Portugalin kohtaamiseen Budassa kyllä on tiketti. Ihan heti en kuitenkaan ole lentoja varaamassa.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Eletään tammikuuta ja kesäkuussa pitäisi pelata futiksen EM-kisat. Siis jo ne kerran siirretyt. Kun seuraa EU:n koronatilannetta ja rokotusnopeutta niin voi vain maalata piruja seinille. Kuka uskoo että kisat pelataan täysille katsomoille 5kk päästä? Ja jos taas joku pääsee sisään peliin (vaikka 30%) niin kuka lipun omistajista.

Melkoisen surkuhupaisaa se, että kun suomalaiset ovat odottaneet joukkuettansa pääsevän arvokisoihin noin kivikaudesta lähtien ja kun vielä Suomi arvotaan lohkoon, jonka pelit pelataan todella lähellä, tilanne maailmassa on tämä.

Itse en saanut finskien peliin lippuja, Unkarin ja Portugalin kohtaamiseen Budassa kyllä on tiketti. Ihan heti en kuitenkaan ole lentoja varaamassa.

Uefan mallihan on lähtökohtaisesti se, että kisamaat/-kaupungit päättävät itse maaliskuussa muutamasta vaihtoehdosta. Se on toinen asia, muuttuuko tämä vielä jotenkin, mutta nimenomaan jossain voitaisiin pelata vaikka täysillekin (tuskin toki), jossain ilman yleisöä ja jossain jollain pienemmällä välimäärällä. Tämä on todennäköinen strategia jo ihan siksikin, että maahantulosäädökset muuttuvat maasta toiseen.

En pitäisi kovin epätodennäköisenä, että esimerkiksi Venäjällä olisi teoreettinen halu ottaa yleisöä paljonkin, kun ovat tehneet omissa sarjapeleissäänkin niin - eri asia, kuka sinne sitten haluaa mennä.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On kyllä epävarmalla pohjalla kaikki. Kun mietitään miten nopeasti ja eri suuntiin asiat voivat muuttua missä tahansa maassa nyt kun kisat ovat sopivasti jaettu niin moneen eri maahan, siitä että vielä toukokuun alussa homma on paremmin ja matkustavat fanit uskovat pääsevänsä toivottavasti jopa stadionille, voi kesäkuussa olla taas tuuli käntynyt ja rajut rajoitukset päällä. Siinä mielessä onneksi ei ole lippuja tai aikomusta nyt mennä paikan päälle, kun eipä tuossa osaisi yhtään suhtautua siihen mitä pitäisi ennalta tehdä tai miten varautua reissuun ja majoituksiin jne.

Kuten tuossa sanottu, on se nyt perkele että Suomi pääsi vihdoin kisoihin ja tämä tilanne löi sitten samantien päälle.
 

Outsider

Jäsen
Onneksi Suomen pelit pelataan niin lähellä, että matkajärjestelyt ovat helpoimmasta päästä, jos jostain syystä kisoihin pitäisi lähteä. Viime kesälle oli kaikki jo valmiina, mutta tuskin tarvitsee lähteä enää samaan ruljanssiin näiden kisojen osalta. Seuraaviin kisoihin sitten paremmalla onnella.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Rokotukset Euroopassa ratkaisevat suurelta osin kisojen kohtalon yleisön osalta. Siinä mielessä tuo 5. maaliskuuta tulee kyllä turhan nopeasti, koska sen jälkeen ei kai voi enää tehdä muutoksia suunnitelmiin. Eli ainoa vaihtoehto saada täydet katsomot (tai edes lähelle sellaiset) on saada joko tautitilanne merkittävästi paremmaksi tai sitten saada rokotussuunnitelma niin varmaksi ja hyväksi, että sen pohjalta voidaan ennustaa kattavat rokotusosuudet väestölle kesään mennessä. Itse olen melko skeptinen, valitettavasti. Kisat ilman yleisöä tai vähällä yleisöllä ei tunnu lähestulkoon samalta kuin ennen. On tämä jotenkin niin masentavaa.
 

Lättykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dayton Bombers
Tosiaan UEFA tekee päätöksiä kisojen suhteen 5. maaliskuuta. Monien lähteiden ja myös maalaisjärjen mukaan lähes varma päätös on että kisat itsessään pelataan, mutta kysymys on sitten ketkä kisaisännistä ovat edelleen halukkaita järjestämään kisoja ja kuinka paljon yleisöä pääsee peleihin. Uskoisin että kun kisaisännät on varmistettu ja pelipaikat on lukittu, UEFA vierittää vastuun sisään otettavista yleisömääristä kisaisännille (tai koordinoi sitä heidän kanssaan), niin että jokaiseen matsiin otetaan paikalliset rajoitukset huomioiden maksimaalinen määrä porukkaa sisään.

Tätä tukee myös hiljattain tulleet muutokset lippujen ehtoihin, siellä mainitaan mm. että UEFA voi peruuttaa lipun ja palauttaa rahat mikäli stadionin sallittu kapasiteetti ei riitä. Antoivat lisäksi jälleen kerran mahdollisuuden palauttaa ostetut liput.

Futisforumilla oli ainakin paniikin lietsominen käynnissä, mutta olen ainakin itse todella luottavaisin mielin matkassa sen suhteen että kisat pelataan yleisön edessä. Todennäköisesti moni järjestävä maa hyväksyy mallin jossa rokotustodistuksella voi varmasti välttää karanteenin ja päästä sisään stadionille, vaihtoehtoisena sisäänpääsykorttina ehkä tarjotaan negatiivista testitulosta. Yleiset matkustussääntöjen kehittymiset antavat tähän suuntaa, tosiaan jos haluaa matkustaa muutenkin Euroopassa niin ensimmäinen vapaampi matkustusmahdollisuus tulee varmasti rokotustodistuksen myötä.

Täytyy muistaa myös että esim. UK on rokottanut 4 miljoonaa riskiryhmäläistä eli ovat edelleen vauhdissa jossa helmikuun puolivälissä kaikki yli 65 vuotiaat olisi rokotettu vähintään kerran. Tämän jälkeen kuolleiden ja sairaalahoitoa vaativien määrähän tippuu rajusti ja oma ennustukseni on että maaliskuun alkupuolella UK alkaa purkamaan rajoituksia hyvin pitkälti, jolloin myös UEFAlla ja muilla kisaisännillä on käsillä hyvä esimerkki siitä kuinka rokotteen avulla yhteiskunnat oikeasti saadaan taas auki. Vastaavasti Israel pääsee normaalielämään kiinni jo paljon Brittejä aikaisemmin.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Hesarissa oli juttua että UEFA harkitsee kisojen siirtämistä yhteen maahan...

Kesäänhän on vielä monta kuukautta aikaa ja rokotukset toivottavasti saadaan hyvälle mallille, joten voi hyvinkin olla mahdollista, että kisat voidaan pelata täysille katsomoille, normaalisti?
Ennen aikaista spekuloida sitäkin, että tarviiko olla esim. todistuksia että sulla ei oo koronaa ja onko sur rokotettu jne.

Mielenkiintoista voi olla sekin, josko kisoja siirrellään, miten käy rahojen palautteluissa, jengi on varmaan varaillu lentoja ja hotelleja jne.

No odotellaan. Tuossa vielä se uutinen...

Linkki uutiseen
 

Fordél

Jäsen
Hesarissa oli juttua että UEFA harkitsee kisojen siirtämistä yhteen maahan...

Kesäänhän on vielä monta kuukautta aikaa ja rokotukset toivottavasti saadaan hyvälle mallille, joten voi hyvinkin olla mahdollista, että kisat voidaan pelata täysille katsomoille, normaalisti?

Näen kisojen pelaamisen täysille katsomoille kaikkea muuta kuin "hyvinkin mahdollisena". Selvästi todennäköisintä on varmasti edelleen se, että kisat pelataan suljetuille katsomoille tai korkeintaan pieni määrä yleisöä sallitaan paikalle. Täydet katsomot kuulostaa utopistiselta vaihtoehdolta aikana, jolloin esim. Tanskassa tuskaillaan uuden virusmuunnoksen leviämisestä ja kisat pitäisi järjestää vajaan viiden kuukauden päästä.
 

Salama44

Jäsen
Tähän tulee nyt mutkia matkaan.

Pelejä tuskin pelataan Venäjällä jos jalkapalloyhteisöllä on yhtään selkärankaa tai jos Venäjän tilanne ei muutu.

Toivottavasti pelit siirtyvät Tanskaan tai Belgiaan. Venäjä ei ansaitse yhtään kotipeliä eikä myöskään katsojapaikkoja muualle. Ei siellä koronan takia todennäköisesti tule muutenkaan katsojia olemaan.
 

Salama44

Jäsen
Hesarissa oli juttua että UEFA harkitsee kisojen siirtämistä yhteen maahan...

Kesäänhän on vielä monta kuukautta aikaa ja rokotukset toivottavasti saadaan hyvälle mallille, joten voi hyvinkin olla mahdollista, että kisat voidaan pelata täysille katsomoille, normaalisti?
Ennen aikaista spekuloida sitäkin, että tarviiko

No odotellaan.

Linkki uutiseen

Ei ole mitenkään mahdollista. 70 % pelkästään eurooppalaisista pitäisi rokottaa siihen mennessä. Sitä ei ehdittäisi tehdä vaikka rokotteita olisi riittävästi, mutta niitä ei tule olemaan.

Suomessa esim. kaksi rokotetta saaneita joilla on riittävä suoja on nyt 23 000 eli 0,65 % koko väestöstä. Fifty fifty eli puolittaisen suojan on saanut 150 000 eli 2,7 %. Tällä vauhdilla riitävä suoja saadaan kaikille 2030 luvulla ja vaikka vauhti kiihtyisi kuinka paljon niin kansainvälisesti siihen menee varmasti koko tämä vuosi.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Tähän tulee nyt mutkia matkaan.

Pelejä tuskin pelataan Venäjällä jos jalkapalloyhteisöllä on yhtään selkärankaa tai jos Venäjän tilanne ei muutu.

Toivottavasti pelit siirtyvät Tanskaan tai Belgiaan. Venäjä ei ansaitse yhtään kotipeliä eikä myöskään katsojapaikkoja muualle. Ei siellä koronan takia todennäköisesti tule muutenkaan katsojia olemaan.
UEFA on selkärangastaan tunnettu, joten asiaan varmasti puututaan.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
UEFA on selkärangastaan tunnettu, joten asiaan varmasti puututaan.
Joo jos jossain lajissa voi rahalla sopia asioita niin tässä. Putinin tarvitse kuin julistaa Venäjän kaataneen koronan niin koko kisat pelaillaan kohta siellä.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Tämähän taitaa yksi vaihtoehtoinen skenaario myös olla, koska infra kisoille on valmiina.

UEFA varmasti alkaa nyt boikotoimaan Venäjää ihmisoikeusasioiden takia ja ensi kesänä kattojärjestö vie kisat Qatariin...

Marras-joulukuussa kisat. Piti vaan korjata kun kaikkineen niin naurettavaa.
 

Barney

Jäsen
Ikävä kyllä Malick Thiaw on päättänyt edustaa Saksan maajoukkuetta ja hänet on valittu mukaan Saksan U21 EM-joukkueeseen. Siinä olisi ollut todella hyvä vahvistus Suomen maajoukkueelle, mutta ihan ymmärrettävää, että hän valitsi Saksan, jonka kanssa on mahdollisuus myös voittaa joskus jotain. Toivotaan vain, että Malickille ei käy "jenkinsoneja".


Tuossa vielä Juha Malisen kommentteja aiheesta. Onhan se mahdollista, että Thiaw vaihtaa vielä tulevaisuudessa Suomen maajoukkueeseen, jos portit Saksan miesten maajoukkueeseen eivät avaudu, mutta ainakin nämä tulevat kisat tulevat jäämään häneltä väliin.
 

Fordél

Jäsen
Ikävä kyllä Malick Thiaw on päättänyt edustaa Saksan maajoukkuetta ja hänet on valittu mukaan Saksan U21 EM-joukkueeseen. Siinä olisi ollut todella hyvä vahvistus Suomen maajoukkueelle, mutta ihan ymmärrettävää, että hän valitsi Saksan, jonka kanssa on mahdollisuus myös voittaa joskus jotain. Toivotaan vain, että Malickille ei käy "jenkinsoneja".


Tuossa vielä Juha Malisen kommentteja aiheesta. Onhan se mahdollista, että Thiaw vaihtaa vielä tulevaisuudessa Suomen maajoukkueeseen, jos portit Saksan miesten maajoukkueeseen eivät avaudu, mutta ainakin nämä tulevat kisat tulevat jäämään häneltä väliin.

Käsittämätöntä, että Thiawin osalta on edes keskusteltu suoraan Huuhkajien edustamisesta. Eihän Thiawilla pitäisi olla enää mahdollisuuksia pelata Huuhkajissa, koska hän ei tule pelaamaan Pikkuhuuhkajissa yhtään matsia. Muutenhan tässä menee romukoppaan se sama peruste, jolla Marcus Forsskin joutui täysin Huuhkajat-tasoisena pelaajana neppailemaan ensin Pikkuhuuhkajissa. Ja perään lukijan haluamia emojeita...
 

Outsider

Jäsen
Ihan turha puhua enää missään tapauksessa minkään Suomen maajoukkueen edustamisesta, kun valinta kerran osui Saksaan.
 

Fordél

Jäsen
Ihan turha puhua enää missään tapauksessa minkään Suomen maajoukkueen edustamisesta, kun valinta kerran osui Saksaan.

Ööö... Miksei kannattaisi? Todennäköisyydet noususta Saksan miesten maajoukkueeseen ovat kuitenkin aika pienet.
 

Outsider

Jäsen
Ööö... Miksei kannattaisi? Todennäköisyydet noususta Saksan miesten maajoukkueeseen ovat kuitenkin aika pienet.

Maajoukkueen pitää olla sellainen paikka, että sinne oikeasti halutaan edustamaan Suomea, eikä mikään varavaihtoehto niille kenellä taso ei kohdannut omien kuvitelmien kanssa.
 

Fordél

Jäsen
Maajoukkueen pitää olla sellainen paikka, että sinne oikeasti halutaan edustamaan Suomea, eikä mikään varavaihtoehto niille kenellä taso ei kohdannut omien kuvitelmien kanssa.

Saat toki vapaasti ajatella näin mukavan idealistisesti, mutta viimeistään siinä vaiheessa, kun aletaan etsimään uusia toppareita 32-33-vuotiaiden Toivion ja Arajuuren tilalle (eli 'ihan kohta') niin itse otan mieluusti silloin maajoukkueeseen Bundesliigatason topparin (olettaen, että, Thiawin kehitys jatkuu). Sen tason kavereita ei kasva Suomella puussa. Jos vain Thiaw haluaa pukea Suomen paidan ylleen ja taso riittää niin tervetuloa!
 

Jeffrey

Jäsen
Onhan se ihan ymmärrettävää, että miehelle itselleen se ensisijainen vaihtoehto on Saksan maajoukkue. Hölmöä kuvitella, että jalkapalloilija valitsisi Suomen ennen Saksaa, vaikka huuhkajat onkin ollut lennossa viime vuosina.

Silti täytyy muistaa, että pelaaja saattaa haluta kovastikin Huuhkajiin mikäli Saksan portit ei aukene. Eiköhän joku Jenkinsonkin nyt jälkikäteen olisi jättänyt sen brittihöntsän pelaamatta ja valmistuisi EM -kisoihin. Toivotaan ettei Thiawille käy Jenkinsoneja.

Toki voi käydä vielä myös nuorimmat Eremenkot tai Dalla Vallet, eli taso ei lopulta riitä yhtään mihinkään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös