– [Viestissä] oli aivan suoraan vaadittu koko intersektionaalisen tutkimuksen kritiikin poistamista kokonaan työstä. Kun tähän ei suostuttu, ohjaaja ei käynyt työtä läpi enää lainkaan, vaan ilmoitti, ettei asiassa päästä eteenpäin ja työtä uhkaa hylkääminen, Helo väittää.
Mehän emme siis lainkaan tiedä, että ovatko tutkielman tulokset puoltaneet intersektionaalisen analyysin kritisointia ja jos ovat, niin missä määrin. Jos tutkimuskysymyksen vastaukset osoittavat yhtä ja diskussiossa puhutaan toisesta asiasta (pellolla oleva heinäpaali vs. peltoa ympäröivä aita), niin eihän kokonaisuus silloin ole kovinkaan häävi. Tai jos tutkimuksessa olisi löydettykin jotakin kritisoitavaa intersektionaalisesta analyysistä, on diskussio voinut karannut laukalle ja joidenkin löydösten perusteella on lähdetty ampumaan alas koko intersektionaalista tutkimusta (yksittäinen aidan seiväs vs. koko peltoa ympäröivä aita).
Helon oman kirjoituksen uskottavuutta mielestäni heikentää myös arvolatautuneen termin ("woke-politiikka") käyttö. Tuommoista termiä käyttäessä olisi syytä avata, että mitähän hittoa sillä mahdetaan edes tarkoittaa. Muuten - tämmöisenä heittona - se vaikuttaa tietyn yleisön tavoittelulta mielikuvilla kikkailemalla.
Toisaalta emme me voi myöskään gradun hylkäämistä näillä eväillä puolustaa. Ehkä se onkin ollut hyvä tutkimus. Lisäksi hylkääminen viittaa niin perustavanlaatuisiin tutkimusnäkökulmallisiin erimielisyyksiin, että ei ohjaajakaan ole työssään missään määrin onnistunut.
Nähdäkseni aivan turhaa tämmöistä on iltapäivälehdissä julkaista: koska emme pääse käsiksi tutkielman sisältöön, menee asiasta keskustelu pelkäksi ideologiseksi höhhöilyksi etenkin aihe huomioiden.