Hupaisia virheitä mediassa

  • 711 390
  • 3 231

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
YLE on tiedottanut siitä, että Halla-aho saa syytteen. Mahtoikohan YLE:n toimittaja lipsauttaa jutun leipätekstiin toivomansa lopputuloksen?

-Jussi Halla-ahon katsottiin syyllistyneen uskonrauhan rikkomiseen ja kiihottamiseen kansanryhmää vastaan.

Tuomion jälkeen tuo lause olisi ihan kurantti toteamus tiedotusvälineeltä, mutta kun nyt vasta annettiin syyte... Taitaa joillakin toimittajilla olla vaikeuksia kätkeä antipatioitaan Halla-ahoa kohtaan.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Yle:n uutisen mukaan NBA:ssa on jännän ikäisiä pelaajia:

"Koripallon NBA-liigan levypallotilastoja tällä kaudella hallinneesta Orlando Magicin sentteristä Dwight Howardista tuli liigan historian nuorin 5000 levypallon rajapyykin saavuttanut pelaaja 101-95-voitossa Miamista. Hän on tilastossa täysin omaa luokkaansa.

Edellinen ennätyksen haltija oli NBA:n kaikkien aikojen levypallorohmu (23 924) Wilt Chamberlain, joka saavutti rajapyykin 25 vuoden ja 128 päivän iässä. Pekingin olympiakisoissa kultaa Yhdysvaltojen paidassa vuollut Howard tarvitsi samaan saavutukseen yli kaksi vuotta vähemmän aikaa, sillä hän on 234 vuotta ja 112 päivää"
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Ilta-sanomien nettisivuilla on uutinen missä lukee "Alkuperäisen Hansonin veljeksen poika saamassa NHL-sopimuksen", missä kerrotaan näyttelijä/jääkiekkoilija Dave Hansonin pojasta Christian Hansonista. Lainaan pätkän nettisivuilta:

"Selvitetäänpä taustat ensin perusteellisesti:

Hansonin veljesten hahmot Lämärissä perustuivat Carlsonin veljeksiin, jotka ihan oikeasti pelasivat jääkiekkoa.

Steve, Jack ja Jeff Carlsonin oli määrä esitää itse itseään Lämärissä, mutta Jackille tuli työeste kuvausten aikaan: Edmonton Oilers kutsui hänet NHL-miehistöön.

Elokuvan Jeffiksi pestattiin mies nimeltä Dave Hanson."


Tummensin parit kohdat. Ensinnäkin tuohon aikaan Edmonton Oilers pelasi WHA-liigaa, ei NHL-liigaa. Toiseksi Dave Hanson esitti leffassa nimenomaan Jack Hansonia. Steve Carlson esitti Steve Hansonia, Jeff Carlson esitti Jeff Hansonia ja kun Jack Carlson meni pelaamaan WHA-liigaan niin Jack Hansonia esitti hänen tilallaan Dave Hanson.

Nojoo ehkä turhaa pilkunviilausta kun vertaa muihin postattuihin uutisiin, mutta onhan tämä sentään lätkä foorumi ja Lämäri varmasti monen yksi suosikki elokuvista. Ainut mikä naurattaa on "Selvitetäänpä taustat ensin perusteellisesti" -kohta. Luulin että nyt on oikein tehty salapoliisityötä asian eteen. Kyllähän tuo vaatii jopa 1-2 minuutin googletuksen. ;)
 

Les Crusher

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ducks
Iltalehden kuvateksti kertoo:

"Teemu Selänne sai maistaa Jonathan Cheechoon keppiä toisessa erässä."

Ei toki virhe, mutta aika rivoa.

http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/200904069364067_jk.shtml
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Iltalehden kuvateksti kertoo:

"Teemu Selänne sai maistaa Jonathan Cheechoon keppiä toisessa erässä."

Ei toki virhe, mutta aika rivoa.

Ja samainen lehti jatkaa hyväksihavaitulla linjalla. Nyt Iltapulun toimittaja on löytänyt Selänteen autotallista Shelby Corba- merkkisen auton. Lienee joku Venakkojen lanseeraama special edition Cobrasta...

Ainiin, linkki Selänteen autotalliin: http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/200904069368361_jk.shtml
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ei nyt mikään hupaisa virhe mutta tuolla Ilta-Sanomien sivulla on ihan koko ajan älyttömän paljon linkitysvirheitä. Siis etusivulla on linkki johonkin juttuun ja kun klikkaat sitä niin päädyt joko ihan toiseen uutiseen tai sitten tulee joku "sivua ei löydy" -juttu. Samaa vikaa on paljon myös MTV3:n sivuilla. Nuo linkit saattaa osoittaa väärälle sivulle vielä hyvinkin pitkän aikaa, joten ilmeisesti kukaan ei koskaan tarkista noiden linkkien toimivuutta siinä vaiheessa kun uutinen sivulle lisätään.


EDIT: Mikäs tuossa Haukka68:n linkkaamassa jutussa on se virhe? Minulle ei ainakaan avaudu.
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Iltasanomat tuntee bändin Perdo´s Heavy Gentelemas??
Turo´s ..... kyllä tunnen

Iltasanomat kirjoittaa:
"Williamsin tennissiskokset Serena ja Venus virkistäytyivät sunnuntaina Miamin aalloissa ja hiekkarannalla. Mikä sopisikaan paremmin videon taustamusiikiksi kuin Pedro's Heavy Gentlemenin Miljoonan markan pakarat Marjo Leinosen tulkitsemana. Kappale tosin kaipaisi valuttapäivityksen euroiksi."

Muhkeat on kyllä pakarat:

http://www.iltasanomat.fi/videot/urheilu/1672496

pahus kun taas unohtui tuo hyperlinkinteko, mutta iltasnomien video rannalta
Siis mikä hupaisa virhe tuossa nyt sitten on? En ymmärrä pointtiasi.
 

Haukka68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara

Keyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal FC
Iltalehti uutisoi Summasen Rapperswilista: "Tällä hetkellä joukkue on sarjataulukossa kymmenentenä".

Tuskin se runkosarjasijoitus siitä kauheasti muuttuu, kun joukkueen kausi on ollut paketissa jo melko kauan.
 

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
Jatkoajan etusivulla kerrotaan että 3. finaali alkaa tänään klo 17:00. Eihän tuo nyt iso virhe ole, tunti sinne taikka tänne, eikä olisi huvittavakaan jollei Jatkoaika olisi olevinaan johtava jääkiekkosivusto.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hääähäää!

Pepe Jürgens, kaikkien urheilutoimittajien ja ruutukasvojen isä ja äiti veti juuri pisteet himaan Urheilukanavalla.

Illan Veikkausliigamatsin jälkeisen pelaajahaastattelun yhteydessä mies totesi, että FC Interin maalivahti Patrick Bantamoin edustukset Sri Lankan nuorisomaajoukkueessa saattavat olla esteenä Suomen maajoukkueen edustamiseen.

Ei vittu hei Pepe, Sri Lanka?!?!?!?!
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Jatkoajan etusivun otsikko: "Ässien hallitus uuteen uskoon" on mukavan monimerkityksellinen. Onko se Ahola nyt siis mormoni?
 

bluefox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Turun sanomissa oli tänään puolentoistasivun mittainen TPS-lehti. Näillä lehdillä yleensä mainostetaan tulevaa kotipeliä. Yleensä se sisältää ennakointia tulevasta pelistä sekä pelaajien haastatteluja. No tälläkin kertaa samat asiat toistuivat, mutta yksi pikkuseikka oli mainoksen luojalta unohtunut: Koska se TPS-JJK peli sitten oikein pelataan?
 

Brocchi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Milan, Italia, Marlins, Silke Spiegelburg
Maikkarin teksti-tv ei petä koskaan:

"Toisessa erässä Itävallan Martin Orazen lämäri ohitti Johan Holmqvistin hanskapuolelta, ja Australia sai uutta toivoa."
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Juhalla ollut vauhtia ihan reippaasti.
 

Liitteet

  • Juha.gif
    Juha.gif
    52,6 KB · kertaa luettu: 1 432

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
ESS:n juttu myyrätuhoista:
Metsänhoitoyhdistys toivoo myös metsänomistajien lähtevän tarkistamaan taimikkonsa. Lisäksi hallitukselta ja eduskunnalta odotetaan mittavaa lisätuhoa tuhojen paikkaamiseksi.

Tuhoa tuo eduskunta aiheuttaakin..:D
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös