Hupaisia virheitä mediassa

  • 711 312
  • 3 231
Jii kirjoitti:
Samaa luin aamulla ja meinasi mennä aamupöperöt väärään kurkkuun. Taitaa urheilutoimituksen esimies olla joku poliittinen suojatyöpaikka. Hra Pusa tietää jääkiekosta suurin piirtein saman verran kuin tahitilaisen helmenkalastajan vaimon vasen rantasandaali?

Joo, sama. Ei tosiaan tarvitse toiste kyseisen herran jääkiekosta kirjoittaa, pysyköön siinä HS:n tuntemassa yleisurheilussa. Laittakaa joku vihaista noottia Hesariin.
 

Viljuri

Jäsen
Ei voi kyllä Hesaria lukea kuin salaa (vanhempien ja toimiston versiota), tilaamisenhan lopetin tämän IFK-uutisoinnin biaksen ja laadun takia.

Outoa, että tuollaista "roskaa" voi mennä läpi lehdeltä, jossa kuitenkin pitäisi olla joku taso?
 

scholl

Jäsen
Viljuri kirjoitti:
Ei voi kyllä Hesaria lukea kuin salaa (vanhempien ja toimiston versiota), tilaamisenhan lopetin tämän IFK-uutisoinnin biaksen ja laadun takia.

Outoa, että tuollaista "roskaa" voi mennä läpi lehdeltä, jossa kuitenkin pitäisi olla joku taso?

Hesari meni huonoksi silloin, kun Uusi Suomi lopetettiin. Ei ole kilpailijaa niin voi puolihuolimattomasti jäljentää jurripäissään jotain kansainvälisiä uutisia. Virheitä on joka päivä (siis asiavirheitä) ja kunnollista analyysiä ei tehdä mistään asiasta. Se on aivan käsittämättömän huono lehti. Kaupan päälle saat vielä mahdottomat kasat mainoksia.
 

Ioota Rhoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Broad Street Bullies
scholl kirjoitti:
Hesari meni huonoksi silloin, kun Uusi Suomi lopetettiin. Ei ole kilpailijaa niin voi puolihuolimattomasti jäljentää jurripäissään jotain kansainvälisiä uutisia.

Totta. Hesari kasvoi liian suureksi ja siinä samalla paisuivat toimittajien egot. Kulttuuri ja urheilu puolella varsinkin luullaan, että valtakunnan totuus tulee Helsingin Sanomien -sivuilta. Tämä johtaa huolimattomuuteen ja piittaamattomuuteen.

Sääli, sillä olen kasvanut hesarin kanssa. Yläasteelta lähtien lehti kuului minun aamu rutiineihin. Nuorena aloitin tosin takaa sarjakuvista ja siirryin sitten urheilun kautta ulkomaanuutisiin. Vanhempana aloin lukemaan lehteä oikein päin ja samalla tajusin kuinka ylimalkaisesti ja ennen kaikkea puolueellisesti & kantaaottavasti lehti on kirjoitettu. Mikä on ihan OK pienelle lehdelle, mutta tasavallan ykköslehdeltä odotan ainakin minä objektiivisuutta ja puoluettomuutta.
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Eilen MTV3:n tekstikanavalla oli pitkään otsikko

"Hodgsonin valisti tutut pelaajat"

eli Litti&kump. opetti Royta suomifutiksen saloihin.?
Iltaan mennessä toki oli tuokin jo korjattu.
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Kuva kertokoon kaiken...
 

Liitteet

  • hs260806.jpg
    hs260806.jpg
    88,8 KB · kertaa luettu: 1 022

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Jatkis uutisoi:

NHL:ssa tapahtuu : St. Jacques sopimukseen

Anaheim Ducks on tehnyt vuoden sopimuksen Anaheim Ducksin kanssa. 26-vuotias puolustaja pelasi viime kaudella AHL:n Portland Piratesissa ja teki 60 ottelussa 25 pistettä. Tilille tuli yksi NHL-ottelu viime kaudelta nimenomaan Anaheimin paidassa. St.Jacwues on pelannut NHL:aa Anaheimin, Carolinan sekä Philadelphian paidoissa, yhteensä 67 ottelua.

http://www.jatkoaika.com/nhl.php?sivu=uutiset&id=5983 (kello:9:23)
 

Rocco

Jäsen
Vaasassa pizzakeisari Rabbe "KotiPizza" Grönholm ja hänen joku yhtiökumppani Alberto ovat avanneet Vaasan keskustaan uuden italialaistyylisen ruokaravintolan. Pääoven vieressä on juliste missä molemmat ovat pukeutuneet spaghetti-westernin tavoin ja julistekin on taidokkaasti muokattu ikääntyneen näköiseksi. Mutta... se slogan.

"Pizzahunters newer give up"

Eli siis "Pizzanmetsästäjien uudempi luovutus"...?

Pitäisi vissiin olla "never", jolloin tarkoitus olisi lähempänä sitä oikeaa...

EDIT: Kuva lisätty. (Kuvan nimestä huolimatta kyseessä on ihan siisti tuotos)
 

Liitteet

  • milfhunters.jpg
    milfhunters.jpg
    47,5 KB · kertaa luettu: 509
Viimeksi muokattu:

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=27870

....Sisäänrakennetut gps-paikantimet ovat kännyköissä vielä melko harvinaisia. Sinä missä Benefonin ensimmäinen gps-kännykkä Esc oli aikanaan lajissaan ainoa, nyt kilpailua on enemmän. Esimerkiksi Fujitsu-Siemensillä ja HP:llä on jo täysiveriset gprs-älypuhelimet gps-ominaisuuksilla varustettuna. Useat analyytikot ovat spekuloineet Nokian julkistavan N-sarjaan gps-soittimen sisältävän mallin mahdollisesti jo tänä vuonna.
 

scholl

Jäsen
Eurosportin pyöräilylähetyksessä oli pari päivää sitten taulukko, jossa näki, että kuinka paljon kisassa on mukana kilpailijoita eri maista. Italyn ja Germanyn lisäksi joukossa oli mm. Australy. Siinä on joku mennyt kääntämään nämä kaikki ia-loppuiset samaan tapaan, kun on lähdetty englanninkielistä taulukkoa tekemään.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ilmoitetaanpa pari huvittavaa virhettä muutaman kuukauden viiveellä, aivan sama onko joku näistä tänne jo avautunut.

Canal+ Sportin ohjelmatietoruudussa on ilmeisesti käytössä joku automaattinen käännösgeneraattori, jonka avulla kuvaruudussa pyörivät tekstit on leivottu suomenkielisiksi. Yleensä homma toimii, mutta sekaan on mahtunut mielenkiintoisia poikkeuksiakin.

Maaliskuussa päivämäärät olivat pitkän aikaa päivästä toiseen esim. muodossa "tiistai 3. marssia", ja hetken tuota "marssia"-muotoa ihmeteltyäni aloin epäilemään jotain käännösohjelman aikaansaannosta ruotsinkielestä: Mars->marssia jne.

Oli tuo maaliskuinen versio saatu sitten logiikalla millä hyvänsä, käännösohjelmateoriani sai vahvistusta pari kuukautta myöhemmin toukokuussa, kun ruudussa seisoi yllättäen "torstai, 4. saattaa". Tämä olikin jo melkoisen vahva käännös englanninkielisesta may-sanasta.

Että sellaista.
 

Morso

Jäsen
Ylen teksti-TV:n sivulla 202 on uutisoitu Ilveksen pakkihankinnasta seuraavasti:

JÄÄKIEKKO: Latvialainen puolustaja Aleksanders Jerofejevs, 22, liittyy Ilveksen joukkueeseen. Jerofejevs pelasi viime kauden Pohjois-Amerikan UHL-sarjassa. Mies paikkaa Ilveksestä paikkaa try out -pestillä.
 

Liitteet

  • tekstt.gif
    tekstt.gif
    3 KB · kertaa luettu: 495

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U13
Morso kirjoitti:
Ylen teksti-TV:n sivulla 202 on uutisoitu Ilveksen pakkihankinnasta seuraavasti:

JÄÄKIEKKO: Latvialainen puolustaja Aleksanders Jerofejevs, 22, liittyy Ilveksen joukkueeseen. Jerofejevs pelasi viime kauden Pohjois-Amerikan UHL-sarjassa. Mies paikkaa Ilveksestä paikkaa try out -pestillä.

Sama lähde kertoo tänään HPK:n tehneen sopimukset Mika Stömbergin ja Toni Mäki-ahon kanssa.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Oliskohan tämä tämän ketjun kamaa. Porilainen Satakunnan kansa etusivullaan hehkutti että juttua sivulla 20. ässien taloudesta, mutta sieltähän löytyi koko sivun juttu Lukon Platilista. No , Lukko kiinnostaa kun ässätkin jo Lukon paidoissa pelaavat.
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Tässähän on paha virhe, liittyen keskiviikkoiseen Suomi-Portugali otteluun ja stadionille saapumiseen: "Jos tulee tunnin ennen pelin alkua, ehtii varmasti kuulla kansallislaulun istualtaan omalta paikaltaan..." Suomen Palloliiton turvallisuuspäällikkö Juha Karjalainen ilmeisesti istuu silloin kun kansallislaulu soi.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Alla osa 5.9 Urheilulehden jutusta Malkinin siirrosta Pittsburghiin. Kiinnitti huomioni tuo maininta "Keskikenttäpelaaja". Minkähänlaisella taktiikalla pingviinit tulevaan kauteen lähtevät kun hankkivat ihan keskikenttäpelaajia. Vai pissattiinko Malkinia silmään ja poika teki sopimuksen jonkun paikallisen futisseuran kanssa?

Linkki juttuun: http://www.urheilulehti.fi/jaakiekko/uutiset/article132427-1.html


Malkin siirtyy pelaamaan NHL:ään

Keskikenttäpelaaja Jevgeni Malkin, 20, on tiistaina tehnyt kolmivuotisen tulokastason sopimuksen NHL:n Pittsburgh Penguinsin kanssa.

Venäläinen Jevgeni Malkin on Pittsburghin ensimmäisen kierroksen toinen varaus vuoden 2004 draftissa. Saman draftin ykkösvaraus oli Washingtonissa viime kaudella debytoinyt ja vuoden tulokkaaksi valittu Alexander Ovetchkin.

Malkinin sopimuksen arvioidaan olevan arvoltaan 984 000 dollaria, mutta se sisältää mahdollisuuden bonuksiin, jotka nostavat venäläishyökkääjän tuloja huomattavasti.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jatkoajan raportissa KooKoo - Jukurit -harjoituspelistä 5.9.06 :

Erän seuraavat viisi maalia tuomittiin puolestaan kotijoukkueelle. Jukurit käytti niistä hyväkseen jo toisen.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Canalin grafiikka hetki sitten:

Markus Heikkinen
92 vuotta
182 cm
78 kg

Huom, pituuden ja painon keksin tähän itse kun en niitä muista, painotus siis tuolla iällä.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jippo kirjoitti:
Urheilulehden mukaan HIFK:ssä esiintyy ensi kaudella JYPistä saapunut Aleksis Aleksis.
Lueskelin illalla Urheilulehteä Sportin tiskillä, sen mukaan Pelicansin tuntuvin menetys alkavalle kaudelle oli Ilkka Pikkarainen, "koska näinä päivinä hyviä puolustajia on vaikea löytää...tjsp." Jumala itse näytti bousailevan myös kuvassa, luonnollisesti IFK-paita päällään.

No, pientähän tuo on. Onneksi Petteri Sihvosen nimen sekä omakuvan lehti oli saanut oikein, tuo kuva komeilikin sitten jokaikisellä sivulla joukkueanalyysiosiossa.

Röyh!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös