Huonot toimittajat vauhdissa

  • 1 159 583
  • 4 668

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Laitoin Ylelle toissa päivänä sähköpostilla palautetta ennen kaikkea noista klikkihuorausotsikoista, mutta mitään vastausta ei ole kuulunut takaisin. Ei muuta kuin kaikki täälläkin avautumaan niiden nykyisestä iltaperselinjasta, jos ei muuhun vaikuta, niin ainakin tukkii niiden palautelaatikon.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Mo Farah ja Ylen uutinen. En tummenna virheitä, montako virhettä löydätte?

"Mo Farah: "Olen sataprosenttisesti puhdas"

Brittiläinen tuplaolympiavoittaja Mo Farah kommentoi valmentajansa dopingkohua ja väitteitä, joiden mukaan hän on itsekkin jättänyt väliin kaksi dopingtestiä.

BBC Panorama ohjelman esityksen jälkeen doping tutkimusten kohteeksi joutunut yleisurheiluvalmentaja Alberto Salazar valmentaa myös kaksinkertaista olympiavoittajaa Mo Farahia, joten mies on joutunut haluamattaan mukaan kohuun.

Ohjelman mukaan Salazar rikkoi lukuisia dopingsääntöjä ja käytti testosteroni lääkitystä Galen Ruppin kanssa vuonna 2002, jolloin urheilija oli vain 16 -vuotias.

Salazar julkaisi viime viikolla tiedotteen jossa kiistää syytökset.

Farah, 32, kertoi Sky Sportsille olevansa täysin puhdas ja otti kantaa myös kohuun, joka nousi kun Daily Mail paljasti juoksijan jättäneen väliin kaksi doping testiä.

– Olen ottanut 148 testiä 2007 lähtien, joista 103 testiä olympialaisten jälkeen. Joka ikinen niistä on ollut negatiivinen. En voi voittaa. Jos teen testit, joku sanoo jotakin, jos missaan testin vahingossa, joku sanoo jotain.


– Ei se asia ole niin, että tekisin näin tahallani. Se tapahtui ja nostan käteni kyllä pystyyn ja myönnän sen, mutta olen myös antanut kaikki nuo negatiiviset näytteet. Viimeisin testi jonka jätin väliin oli 18kk ennen olympialaisia. Sitä edellinen oli helmikuussa 2010.

Farah on edelleen yhteistyössä valmentajansa kanssa.

– Jos hän [Salazar] on ylittänyt rajan ja se todistetaan, niin sitten minä olen ulkona, hän sanoi.

– Nämä ovat vain syytöksiä. Jos jotain kiellettyä on tehty, niin minä olen ensimmäinen joka lähtee tilanteesta, mutta ihmisille on annettava mahdollisuus. He ovat syyttömiä ellei toisin todisteta.

Farah kertoo myös miten rankka harjoittelu ja pitkät ajat erossa perheestä saavat hänet joskus miettimään, onko uhraus sen arvoista.

– Se tappaa minut sisältä, että ihmiset ajattelevat että huijaisin. Se ei ole reilua. Jos olen huijari, todistakaa se, jos ette pysty, antakaa minun rauhassa edustamaa maatani ja tehdä ihmiset ylpeiksi.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Mo Farah ja Ylen uutinen. En tummenna virheitä, montako virhettä löydätte?

Lakkasin laskemasta jo ensimmäisen kappaleen jälkeen, kun totesin itselleni, ettei minun matikkapäälläni kannata jatkaa. Tuon täytyy olla pahin ripulointi, jonka olen koskaan suomalaisesta mediasta lukenut. Miten tuo voi edes olla mahdollista?

Vaikuttaa suunnilleen yhtä oikeakieliseltä tuotokselta kuin keskimääräinen Jatkoajan artikkeli.

Höpsistä, nyt menee liioitteluksi. Kirjoitusvirheensä ja kielioppivirheensä niissäkin, mutta tuo Farah-juttu oli todella mykistävä. Eikä lainkaan hyvällä tavalla.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Mo Farah ja Ylen uutinen. En tummenna virheitä, montako virhettä löydätte?
Tuon täytyy olla pahin ripulointi, jonka olen koskaan suomalaisesta mediasta lukenut. Miten tuo voi edes olla mahdollista?
En hauku enkä arvostele jutun kirjoittanutta Ida-Sofia Ääriä (googlaamalla lisää Ylen The Guardian -käännösjuttuja ym.), sillä se olisi mielestäni yksiselitteisesti väärin ja epäreilua ketjussa, jossa arvostellaan toimittajia.

Myönnän sen sijaan olevani suorastaan järkyttynyt Yle Urheilun nykyisestä "journalistisesta" tasosta. Panu Pokkinen: kuinka te kehtaatte?
 
Viimeksi muokattu:

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eilen vitutti taas illalla lukea Iltasanomista uutisotsikko siitä, että Suomen MM-rallin ilmoittautumisaika päättyi ja että "MUKANA KOVIA NIMIÄ!"

Jutussa sitten nimilistaa kisaan osallistuvista MM-sarjan kuskeista, jumalauta todellinen pommi että siellä on mukana mm. Jari-Matti Latvala, Kris Meeke, Sebastien Ogier jne. eli nimilista jatkui sarjaa kiertävillä kuljettajilla.

Olipa yllätys että noinkin kovia nimiä on mukana, eikä suurin osa sarjaan osallistuvista kärkikuskeista jättänyt tätä yhtä mm-osakilpailua väliin.
 
En hauku enkä arvostele jutun kirjoittanutta Ida-Sofia Ääriä (googlaamalla lisää Ylen The Guardian -käännösjuttuja ym.),

Itse arvostan ehkä kaikkein eniten sitä, että "Farah on ottanut yli sata doping testiä", ja että Paraguay selvisi vuoden 2010 MM-kisoissa "quarter-finaleihin" eli "neljännesvälieriin". Millaisetkohan testit Ida-Sofia on ottanut Ylelle kesätöihin pyrkiessään? Minulla saattaisi jopa olla jonkinlainen valistumaton arvaus siitä, mitä Ida-Sofia on Yle Urheilun pomoilta ottanut ja minne.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Kuvottavan klikkihuorauksen uusi aalto näkyvät olevan otsikot, jotka ovat faktisesti oikein, mutta tarkoituksellisesti täydellisen harhaanjohtavia. Verkkouutisten Juha-Pekka Tikka näyttää malliesimerkin 3.7.2015 julkaistulla jutullaan (huomaa pisteet otsikossa!):

Suomen pääministeri herätettiin: Moskovassa ammutaan. "Suljin puhelimen ja jatkoin unia".

Juttu kertoo Esko Ahosta ja vuodesta 1992.

Samalla tavalla esim. IS voisi ovelimpana juonenaan uutisoida, että "Venäjän raskaat pommikoneet ylittivät Suomen ilmatilarajan yllättäen - Helsinkiin ilmahälytys!" ja kertoa marraskuun 1939 tapahtumista - tai huhtikuuhun 1986 viitaten "Ydinräjähdys Kiovan alueella? - STUK: Radioaktiivinen laskeuma Suomeen, tiedot epäselviä".

Äärimmäisen surullista, valitettavaa ja journalistisesti epäeettistä toimintaa.
 
Viimeksi muokattu:

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Tämä ei ole humble bragia. Ilta-Sanomissa on juttu: "Tässä asennossa naiset saavat orgasmin". No, ensinnäkin olisi parempi lukea: "Missä asennossa naiset saavat helpoiten orgasmin?". Ja toisekseen, tuo uutisen sisältö, se itse "uutinen", on yhtä yllättävä kuin se, että thaihierontapaikoista saa seksiä.
 

NDT665

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ehkä tänne?

Mitähän heinäkuussa, eli median kautta kuolleessa kuukaudessa todellisuudessa tapahtuu:
Miljardeja pölyttäviä mehiläisiä kuollut Keski-Amerikassa, sadot vaarassa - Katso Martina Aitolehden uudet upeat rinnat
Sotapropaganda Ukrainassa – Näin kiinteytät pakarasi!
Pohjois-Korean ydinvoimalat vuotavat – Kuinka käytät älppistäsi paremmin some –viestinnässä
Näin sinua vakoillaan netissä ja kännykällä – pahimmat seksimokasi
*spädäm: vaimea 85 dB*

No, nyt ollaan lomalla?
 

karotenoidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Canucks, PYRY
Futisforumin vastaavassa ketjussa olivat bonganneet tuon saman salamiuutisen, mutta vielä törkeämpi oli tämä Ilta-Sanomien kendouutinen:

Kanadalainen verkkosivusto TSN laski, että yksi pelaaja viettää vähintään 2 500 tuntia Pohjois-Amerikan ilmatilassa yli 10 kilometrin korkeudessa. Lukuun ei ole laskettu pudotuspelejä tai ennen kauden alkua pelattavia harjoitusotteluja.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Jatkoajan tuore uutinen:
Alkuperäinen Quebec Nordiques ehti toimia WHA:ssa ja NHL:ssä vuosina 1972-1995 ennen muuttoaan Denveriin, missä joukkue muutti nimensä Colorado Avalancheksi. Se on toistaiseksi ainoa Pohjois-Amerikassa ammattilaissarjassa toiminut seura kaudella 1919-20 NHL:ssä pelanneen Quebec Bulldogsin lisäksi. Nordiques sai paikkansa WHA:ssa, kun alunperin liigaan yrittänyt San Fransisco Sharks joutui jättämään paikkansa ennen ensimmäisen kautensa alkua rahoitusvaikeuksien takia. Nordiques voitti WHA:n mestaruuden kaudella 1976-77.
Pohjois-Amerikassa on siis ollut koko sen historian aikana vain kaksi ammattilaisjoukkuetta, molemmat Quebecissä? Eikä tuo länsirannikon kaupungin nimikään tainnut mennä nappiin.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onkohan sama toimittaja, joka jaksaa koota ja julkaista neljä kertaa kesässä ja joka vitun kesä itseään toistaen tänäänkin toisen iltapäivälehden isoimmaksi lööpiksi päässeen uutisen, eli shokkivau jota en ikinä olisi taas arvannut:

"KESÄHERKKUJEN KALOREISSA HURJAT EROT"

Juttua en lukenut, mutta varmaan taas todellinen journalismin ja tutkimuksen uranuurtaja vauhdissa kun lienee kertonut miten makkarassa, grillikastikkeessa, siiderissä ja kasassa muurinpohjalettuja hillolla on paljon kaloreita. Jopa enemmän kuin pihvissä salaatilla.

Jouluna yllätyn ja hämmästelen ja kiitän toimittajaa, kun kertoo taas minulle ja muulle kansalle JOULUPÖYDÄN PETOLLISET KALORIPOMMIT.

Toivottavasti suklaakonvehdit eivät enää ole listalla tulevana jouluna, niin saa noita painaa meneen lihomatta pyhinä. Viime vuonna ne oli vielä kaloripommeja, katellaan miten käy.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Onkohan sama toimittaja, joka jaksaa koota ja julkaista neljä kertaa kesässä ja joka vitun kesä itseään toistaen tänäänkin toisen iltapäivälehden isoimmaksi lööpiksi päässeen uutisen, eli shokkivau jota en ikinä olisi taas arvannut:

Sitä olen aina miettinyt ei kai kukaan niin tyhmä ole, että kirjoittaa sen saman jutun uudelleen. Ottaa vain arkistosta vanhan ja julkaisee sen. Toki muodon vuoksi vähän muokkaa. Ja kuvat kannattaa vaihtaa.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja nyt kun alkoi elokuu, voi toimittajat pitkin iltapäivälehtiä kovalevyiltään kaivaa alkujaan joskus vuonna 2003 kirjoitetut ja sen jälkeen snadisti muunneltuna ulospuserretut jutut lomien jälkeisestä alkoholin tissuttelun lopettamisesta ja lomakilojen karistamisesta.

Varmaan ennennäkemättömiä vinkkejä luvassa.
 

NDT665

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Otsikko:
Näitä eläimiä uhkaa kadotus
Oheinen linkki vie Iltaskeidan sivulle, jossa on hieman hämäävä otsikko.
Sillä sinä olet syntiä tehnyt... paikkasi on kadotus!

Ehkä liian oivaltava sanavalinta toimittajalta.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Netballin World Cup alkaa tänään ja on kohtuullisen iso laji niille keille se on. Sky News on nyt pari tuntia kertonut asiasta ruudun alareunassa eivätkä saa edes maan nimeä kirjoitettua oikein. Eikä kyse ole mistään translitteroinnista vaan siitä, että tuo on yksiselitteisesti väärin.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Poiminta toisesta ketjusta:
Iltasanomat kirjoitti hetki sitten sivuillaan seuraavasti: "Auto törmäsi 12-vuotiaaseen tyttöön suojatiellä Helsingissä - joutui sairaalaan".

Niin sitä vain ihmettelen, että missäpäin Helsinkiä autosairaalat sijaitsevat. Ihan vain jos satun tarvitsemaan joskus.
Ja tänään Iltalehti otsikoi, että

Poliisi nappasi kapakkariehujan - menehtyi matkalla putkaan

Poliisikuolemat eivät onneksi ole Suomessa kovinkaan yleisiä.

Käsittämätöntä, että nykyinen "toimittaja"sukupolvi ei hallitse enää edes perusasioita.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Aamulehti on taas ydinosaamisalueellaan. Montako virhettä löydät anonyymin "toimittajan" laatimasta jutusta?

Taas uusi käänne: Kirurgin toimista monsteriturmassa syntyi sekava sanaharkka
Kotimaa | 11.8.2015 | 20:16 | Päivitetty 20:18

Aamulehti


Auttoiko vai eikö auttoi?

Viikonlopun Power Truck Show’n jälkimainingeissa on herännyt julkisuudessa kiistaa siitä, mitä eläkkeelle jäänyt lastenkirurgi teki turmapaikalla. Hän kertoi itse julkisuudessa, että järjestyksenvalvoja oli yrittänyt estää häntä auttamasta lauantaisen turman uhreja.

Power Truck Show’ssa Alahärmässä yhdestä monsteriautosta irtosi lauantaina pyörä hypyssä. Pyörä syöksyi yleisön joukkoon ja neljä ihmistä loukkaantui vakavasti. Kaksi vakavammin loukkaantunutta ovat päässeet tehohoidosta vuodeosastolle.

Maanantaina monsterishow'n järjestäjä kiisti, ettei kirurgi ollut auttanut turmapaikalla, vaan olisi lähinnä valokuvannut. Järjestyksenvalvojan mukaan kirurgi olisi kulkenut loukkaantuneiden yli ja ainoastaan kuvannut loukkaantuneita ja osumaa saanutta autoa.

Nyt Iltalehdessä onnettomuuspaikalla vastuussa ollut Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen palomestari Ossi Laitala kertoo, että lääkäri oli ottanut pakettiautosta kuvia vasta, kun tilanne oli kokonaan ohi. Tähän myös järjestyksenvalvoja puuttui. Sitä ennen hän oli auttanut loukkaantuneita.

- Meidän saapuessa paikalle tämä kirurgi kertoi kuka on ja mitä on tehnyt. Hän oli erotellut potilaita loukkaantumisten vakavuusasteiden mukaan ja oli jo tutkinutkin näitä. Hän toimi erittäin hienosti, Laitala sanoo Iltalehdessä.

"Auttoiko vai eikö auttoi?" on ns. hinnatonta kamaa jopa AL:n toimitukselta.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Melkoista puuroa kyseinen teksti Supercopasta Ilkka Laitiselta:

Messi jysäytti 115. minuutilla vapaapotkun muuriin, pääsi itse täräyttämään paluupalloon, jonka Sevilla-vahti Beto torjui eteensä. Barcelonan vaihtomies Pedro pääsi tälläämään pallon läheltä verkkoon. Se jäi Supercupin voittomaaliksi ja ehkä Pedron Barceloa-uran viimeiseksi maaliksi. Barcelona voitti 5-4.

Manchester Unitedin Wayne Rooney oli hetkeä aiemmin kysellyt Twitterissä, miksei Pedro pelaa. Pedroa viedään huhuissa Manchesterin suuntaan.

Supercupin voitosta pelattiin ihan tosissaan. Pelaajat ottivat tuimasti yhteen tilanteiden jälkeenkin.

Tbilisissä odotettiin jo rangaistuspotkukilpailua.

Sevilla voitti Benfican rangaistuspotkuilla 4-2 vuoden 2014 Eurooppa-liigan finaalissa. Silloin Beto sai tulla maalirajalta metrikaupalla vastaan ilman, että siihen puututtiin. Se ratkaisi.

Supercupin varsinainen peliaika oli vauhdikasta viihdettä.

Sevilla taisi paljastaa Barcelonan heikkouden.

Pienehköt ja tehtäväänsä heikonpuoleisesti sitoutuneet muurimiehet.

Sevillan Ever Banega täräytti kolmannella minuutilla pallon yli Barcelonan muurin: 0-1.

Banega pääsi kokeilemaan, kun Javier Mascherano kamppasi Jose Antonio Reyesin.

Barcelona sieti tappioasemaa vain nelisen minuuttia. Messi pääsi asettelemaan palloa vapaapotkua varten. Hänen laukauksensa nousi käsittämättömän korkealle ja putosi alas, Sevillan verkkoon.

Kuuden miehen muurista ei ollut apua. Peli oli 1-1.

Kun 15 minuuttia oli pelattu, Messi pääsi taas yrittämään maalia vapaapotkusta, mutta keskeltä ja kauempaa. Sevillan kokenut portugalilaisvahti Beto näki kuuden miehen muurin sokaisemana pallon kunnolla vasta verkossa. 2-1.

Messin vapaapotkuhattutemppua odotettiin. Se oli hyvin lähellä 89. minuutilla. Lähes 30 metristä lähtenyt laukaus miltei nuolaisi ristikkoa.

Sitä ennen Barcelona karkasi 4-1-johtoon Rafinhan ja Luis Suárezin maaleilla. Sevilla nousi 4-4-lukemiin Reyesin, Kevin Gameiron ja Jevhen Konopljankan osumilla runsaassa 20 minuutissa.

ILKKA LAITINEN
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Maikkari tekstitv uutisoi: "Selänteet lähtivät Suomesta." Eivät he kai nyt sentään ihan elviksiä ole - "Teemut has left the building". No, kai he sitten Suomen mittakaavassa ovat.

Jompikumpi iltapäivälehdistä kertoi jokin aika sitten: "Minttu seisoo käsillään." On mielenkiintoista, kuinka nobodystä voi yhtäkkiä tulla kiinnostava otsikkomagneetti. Suomessa Kimin mediakiinnostavuus on aivan järkyttävän kovalla tasolla. Sitä täytyy ihmetellä, miten maailmanmestaruus ja F1-brändi voivat luoda näin kiinnostavan hahmon miehestä, jolla ei loppujen lopuksi ole mitään sanottavaa (mikä on sinällään kunnioitettavaa).

Niin, en tiedä pitäisikö tässä syyttää toimittajia vai ihmismieltä. Tällaiset otsikot nyt todistetusti vain sattuvat ihmisiä kiinnostamaan, siksi niitä uutisoidaan. Voiko ihmiskuntaa vielä vaihtaa?
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Oliko Kaj Kunnas ihan oikeasti kysynyt Hans Backelta, että tunnetko Curt Lindströmin? Jos oli, niin ketju lukkoon.

Tuollaista aamun lehdestä luin. Veti hiljaiseksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös