Huonot toimittajat vauhdissa

  • 1 159 597
  • 4 668
Kunniamaininnan saa osakseen Antti Laakso uutisellaan "Kankaanpään oudosta kivenheittäjästä". Juttu edustaa tyylilajiltaan (alakoulun 1. luokan päälausekirjoitelma), sana- ja lausejärjestyksen logiikaltaan sekä kappalejaoltaan ilmeisesti jonkinlaista kaaosteoreettis-nihilististä dadaismia ja se kuuluu kokonaisuudessaan seuraavasti:
31.7.2014 klo 14:24

Kankaanpään oudosta kivenheittäjästä lisätietoja


Poliisi on saanut lisää tietoa tiistaisesta kivenheittäjästä. Mies heitti kivellä ohi ajanutta autoa Pohjois-Satakunnan Kankaanpäässä.

Poliisi on saanut lisätietoja tiistaina Kankaanpäässä Pohjois-Satakunnassa sattuneesta kivenheittotapauksesta.

Mies oli heittänyt autoa Alahonkajoella kivellä. Hänet oli tavattu seuraavan kerran kantatiellä 44, noin kilometrin päässä Siikaisten risteyksestä Honkajoen suuntaan.

Miehen koira oli ollut isokokoinen ja muistuttanut saksanpaimenkoiraa, mutta ei kuitenkaan ollut saksanpaimenkoira. Poliisi kertoo tutkivansa tapausta vahingontekona ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Vinkkejä tapauksesta toivottiin poliisin puhelinnumeroon. Keskiviikkona poliisi arvioi, että mies oli humalassa.

Antti Laakso
Yle Satakunta
"Miehen koira oli ollut isokokoinen ja muistuttanut saksanpaimenkoiraa, mutta ei kuitenkaan ollut saksanpaimenkoira. Poliisi kertoo tutkivansa tapausta vahingontekona ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena" -kappale tyhjensi lopullisesti pajatson. Sanattomaksi vetää.

Älä ny höpötä, dadaismi on hieno homma:) Sen sijaan tämä "uutinen" menee tosiaan lähes joka mahdollisessa mielessä vetää sanattomaksi -osastoon: kielioppi, oikeinkirjoitus, rakenne, logiikka, relevanssi, you name it. Yle, nyt vittu oikeesti.
 

Falling Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Siellä on taas Mtv:n urheilutoimitus pistänyt parastaan:

http://www.mtv.fi/sport/muutlajit/tennis/uutiset.shtml/2014/08/1921513/williamsit-vastakkain-montrealissa---en-pida-tasta-yhtaan

Nyt tämä iltaruskon pelaaja voitti maailmanlistan ykkösen ja on maanantaina julkaistavalla uudella listalla taas takaisin top 20:ssä, missä oli edellisen kerran 2011. Vuoden aikana Venus Williams on palannut WTA:n turnausvoittajaksi, valittu helmikuun naistennispelaajaksi ja nyt jälleen mukana finaalissa. Viikon ansiot tuloksesta riippuen joko $441,000 tai $220,000. Ura on siis jälleen nousussa, voi toki olla viimeistäkin kertaa, mutta kaukana toimittajan mainitsemasta iltaruskosta.

Pieni virhe on käynyt myös puolierävastustajassa, Williams ei ole kohdannut Sharapovaa lähes kahteen vuoteen. Siellä on kesäduunari tai amatööri tosiaan ollut vauhdissa. Kommentit on suomennettu sitten WTA:n materiaalista. Laatujournalismia kerrassaan.

Niin paljon pisti vituttamaan, että koitin laitella palautetta Mtv:lle lomakkeella, kun kerran toimittaja ei nimeään ole tarinansa yhteyteen laittanut. Lomake meni johonkin Call Centeriin, josta tuli valmisvastausdiipadaabaa. Otin sitten Mtv:n sivuilta sopivimman tittelin omaavan pomon ja osoitin mailitse mielipiteeni artikkelista hänelle, katsotaan, vaivautuuko vastaamaan. Toivottavasti edes jutun kirjoittaja saa kuulla viestini.

Nykyaikana tuo palautteen antaminen menee lähes poikkeuksetta sellaisille ihmisille, jotka ovat täysin syyttömiä tapahtuneeseen, eivätkä oikeasti edes työskentele kyseessä olevassa firmassa. Tähän tämä on mennyt, mokailijoita ei saada vastuuseen, vaan Call Centerin halpatyövoima lakaisee roskat maton alle ja asia on käsitelty.

Linkki vie Mtv:n tennisuutisiin.
 

Rainer Zufall

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämän päivän Aamulehti kertoo nuorukaisesta, joka ajoi vakavan mopokolarin ja oli vähällä kuolla. Edellä ajanut autoilija olikin yllättäen päättänyt pysähtyä vanhoihin vihreisiin, jolloin poika ajoi kaveri kyydissään sen perään ja katumaasturi hänen päälleen. Nyt hän on kuitenkin toipunut työkuntoiseksi, ja elämä tuntuu muutenkin asettuvan mallilleen. Hyvä niin.

Tapaus on tottakai karmea, mutta minun silmääni pistää heti alussa ohimennen mainittu yksityiskohta: kyseinen poika oli onnettomuuden sattuessa 14-vuotias. Artikkelissa kerrotaan, kuinka vanhemmat joutuivat pelkäämään poikansa hengen puolesta kuukausikaupalla ja kuinka vaikeaa elämä on ollut, mutta sitä heiltä ei kysytä, miksi he olivat sallineet poikansa ajella mopolla ympäri Tamperetta vailla ajokorttia. Vanhemmat olisivat siis voineet säästää poikansa ja itsensä tältä koettelemukselta, jos olisivat kantaneet heille kuuluvan vastuun, koska poika ei olisi edes joutunut tuohon tilanteeseen. Myös kaikkien meidän tamperelaisten yhteisiä rahoja olisi säästynyt, kun pitkällinen sairaalakeikka olisi jäänyt toteutumatta.

Oma poikapuoleni ei ajanut isänsä meidän pihaamme hankkimalla ajopelillä, ennen kuin kortti oli taskussa, minkä vuoksi olin tietenkin enemmän kuin osapäivänatsi-isäpuoli. Toivottavasti toimittajan seuraava juttu käsittelee kortitta ajamista ja sen seurauksia myös niille, jotka joutuvat kortittomien kuskien uhriksi. Kortittomien uhrius tulee selväksi tällä artikkelilla.
 

Creed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Gooden:

1 Asia jota et tiennyt Drew Goodenista!!

linkki Iltalehden "urheilusivulle", jossa Sasha Huttunen lopettaa jutun tyylillä.

ei jeesus..
 
Viimeksi muokattu:

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Myös kaikkien meidän tamperelaisten yhteisiä rahoja olisi säästynyt, kun pitkällinen sairaalakeikka olisi jäänyt toteutumatta.

Pitkälti samaa mieltä Rainerin kanssa. Mutta tuohon lainaamaani kohtaan - luultavasti sairaalakeikassa ei ole palanut hirveästi tamperelaisten rahoja. Sen sijaan maksajana on mitä luultavimmin se vakuutusyhtiö, jossa auton / mopon (kuka nyt olikaan syyllinen osapuoli) liikennevakuutus on. Jos ajoneuvo siis oli vakuutettu niin kuin pitäisi. Ja lopullinen maksaja ovat siis kaikki (liikenne)vakuutuksenottajat.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
"Tiistain Australia-otteluun myyty ennakkoon 5,402 lippua" (12.8.2014) ja "Jo yli 5,000 katsojaa ostanut lippunsa Liettua-maaotteluun" (28.7.2014), kertoo koripallosivusto Basket.fi viimeaikaisissa uutisotsikoissaan.

Suomikiekko.fi-sivusto uutisoi puolestaan Jatkoajan verkkolehdestäkin tutun Ilari Savosen kirjoittamassa jutussa (11.8.), että Ville Hostikka pitää alkavaa kautta uransa "veitsenjakajana" ("Sport-vahti Ville Hostikka myöntää suoraan: 'Veitsenjakajakausi' ").

"Veitseterä"- ja "vedenjakaja"-termit ovat toki tuttuja ja yleisessä käytössä, mutta kenties joku Suomen koripallomaaotteluiden kuudesta katsojasta tietää myös, mikä on "veitsenjakaja".
 
Viimeksi muokattu:

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Iltapaskan taso kyllä jaksaa hämmästyttää. Nyt siellä on jotain suominaisten helppoutta koskevia juttuja. Kyllä, vuonna 2014 naiset ovat helppoja kun haluavat harrastaa seksiä ja "antavat pillua" ja seksiä "saavien" miesten on käytävä tätä taivastelemaan. Ja auta armias, jos kumppaniksi valitaan ulkomaalainen ja voiko ulkomaalainen jopa saada suomimiestäkin helpommin? Ovatko naisemme aivan pilalla?

Haistakaa nyt vittu koko saatanan roskasakki, jotka näitä juttuja kehtaavat kirjoittaa, saati sitten ne, jotka tätä paskaa päästävät ihan julkaisuun asti. Voi perkele mitä kura-vitun-paskaa.
 
Iltalehti sai taas uunotettua minua otsikollaan:
Petteri Koposen karmea tuska - katso dramaattiset kuvat loukkaantumisesta

Olin varma, että Koponen oli loukkaantunut tai äskettäin tapahtunut nilkkavamma olisi uusiutunut. Mutta ei, oli pohje krampannut pelin tiimellyksessä. Vastaavia "loukkaantumisia" tulee jalkapallopelissä puolen tusinaa.
 
Suosikkijoukkue
KK
Voi vitun iltapulu taas: Venäjä paljasti: Näillä rekat on lastattu - IL

Toistaiseksi Venäjä on antanut järjestölle vain yleisen luettelon rekkojen sisällöistä. Ukrainaan kuljetetaan Venäjän tynkälistan mukaan muun muassa ruokaa, vesipulloja ja sähkögeneraattoreita, Punaisen ristin tiedottaja vahvisti.

Järjestön mukaan lastia ei voida vastaanottaa ilman tarkempia tietoja.

- Useita tärkeitä kysymyksiä on vielä selvennettävä osapuolten välillä, mukaan lukien rajanylitysmenettelyitä, tulli- ja muita asioita, Punaisen Ristin tiedottaja sanoi Reutersille.

Selvisikö nyt kaikille mitä siellä on?
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Ilja Kovaltshuk ei nimeä Jokereita Pietarin SKA:n päävastustajaksi SuomiKiekko

No johan on taas otsikoitu. Ensinnäkään Kovaltshuk ei nimeä yhtäkään joukkuetta päävastustajaksi, vaan "Ensiksi meidän täytyy ajatella itseämme eikä vastustajia". Toisekseen, millä ihmeen ilmeellä toimittaja oikein kuvitteli Jokerit SKA:n päävastustajaksi? SKA on yksi mestarisuosikeista, Jokerit ensimmäistä kautta sarjaa pelaava ja paperilla ei ainakaan sarjan kärkeä. Kolmannekseen, olisi tuosta haastatettlusta (linkki, GT rus ->eng) voinut poimia oleellisempiakin asioita esille.

Kaippa sitä voi näinkin hoitaa toimittajan hommia. Antaa muiden tehdä duunit ja sitten vain itse kääntää Google Transsin kautta, etsii aasinsillan Suomeen ja pistää ulos parin rivin "uutisen". Uutisvinkkinä joku voisi vaikka kirjoittaa uutisen siitä, kuinka Obamalla on sukujuuret Suomessa. Lähteeksi sitten Pasila ja loppuun naseva kaneetti tyyliin "vai onko sittenkään?" tai "lukija päättäkööt itse".
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kärpät

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Annoin MTV:lle hetken aikaa korjata uutisensa, mutta eivät ole näin tehneet joten kyseinen tekele pääsee tähän ketjuun. Tässä koko uutinen ja boldattuna on syy miksi kyseinen juttu on päässyt tähän ketjuun.

Vasta 16-vuotias hollantilainen Max Verstappen on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen F1-talli Toro Rosson kanssa.

Ranskalaisen Jean-Eric Vergnen tallissa korvaavasta Vertappenista tulee näin kautta aikain nuorin F1:ssä kilpaa ajanut kuljettaja. Max on entisen F1-kuskin Jos Verstappenin poika.

- Formula ykköset ovat olleet urani tavoite siitä lähtien kun olin 7-vuotias. Tämä tilaisuus on siis toteen tullut unelma, Max Vertappen kommentoi tallin verkkosivuilla.

Vertappen täyttää ensi kuussa 17 vuotta. Tällä hetkellä F1-historian nuorimman kuskin titteliä pitää nimissään espanjalainen Jaime Alguersuari, joka ajoi debyyttinsä 19 vuoden ja 125 päivän iässä vuonna 1990.

- Mielestämme Max on yksi taitavimmista nuorista kuljettajista, ja uskomme, että hän on tarpeeksi kypsä ja vahva henkisesti suoriutuakseen tästä haasteesta, Toro Rosson tallipäällikkö Franz Tost kommentoi.

Vertappen on niittänyt mainetta karting-sarjoissa ja Formula 3 -luokassa. Hänen tallitoverinaan Toro Rossolla ajaa ensi kaudella venäläinen Daniil Kvyat.

Alguersuari on syntynyt 23.3.1990.
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Solmu Salminen tykittelee jääkiekkotoimittajana Aamulehden verkkosivuilla:

Tappara-pomo lyö paukkuja CHL:ään – | Aamulehti

Lainaus:
- Tietysti olen innoissani CHL:stä. Olen tässä tutkinut liigaa ja minulla on kavereita, jotka ovat siellä pelanneet. On aina erilaista kun tosipelit alkavat, kanadalainen Kolomatis mietti.
- Ilolla ja jännityksellä lähden pelaamaan. Tuollaiseen turnaukseen ei voi lähteä kuin voittamaan. Liiga on hyvää mainosta uusille jääkiekkomaille, kuten Ranskallekin, toinen rightin pakki Da Costa sanoi.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muunmuassa toinen iltakakka uutisoi, että Iltalehti aloittaa YT:t. Nehän voisi laittaa äänestyksen sivulleen, että ketkä toimittajat potkitaan vittuun. Santtu, onko jo kylmä rinki?
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Vilja Päätalon jokaisen tuotoksen voisi linkittää tähän ketjuun.

Jatkossa kun näen, että kirjoittaja on Vilja, jätän jutun lukematta.

Jatkoaika.com ja Me Naiset erikseen, kiitos.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Vilja Päätalon jokaisen tuotoksen voisi linkittää tähän ketjuun.

Jatkossa kun näen, että kirjoittaja on Vilja, jätän jutun lukematta.

Jatkoaika.com ja Me Naiset erikseen, kiitos.
Vilja Päälausehan käyttää You-passiivia kuin Mika Häkkinen parhaina vuosinaan, tiätsä.

Tie Iltalehteen on aurattu.

Kuin Sashalla ikään.

Tiätsä.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Iltapaskoista puheen ollen, eiliset lehtitelinelööpit olivat jälleen vertaansa vailla:

SADAT ISÄT JA ÄIDIT VAATIVAT: PANNUKAKUT POIS PÄIVÄKODEISTA! (Ilta-Sanomat 20.8.2014)

MILLOIN EBOLA ISKEE SUOMEEN? (Iltalehti 20.8.2014)
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Ilta-Sanomat-niminen klikkibordelli on ulostanut sisuksistaan paskaotsikoiden kuninkaan, todellisen ripulipaska-kategorian Tsar-bomban, ja se kuuluu seuraavasti:

Putin-yllätystuote Prismoihin huomenna: "Hinta mitätön" - löytyykö vastaus tästä listasta? (21.8.2014)

Mitään tolkkuahan kyseisessä ulosteessa ei ole, mutta nykyisen klikkihuorausaikakauden ilmentymiä senkin edestä: läpinäkyvää piilomainontaa, Putin-epiteetti, urheilulehtimäinen paskasitaatti, ajatusviiva ja "tämä"-sana.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Katsoinpa MTV Katsomosta "Tappara-koutsin" haastattelun. Mutta kuka on Juha Tapola?

Siis mikä siinä on, että toimittajilla (kyllä, yleistän) on niin huono nimimuisti. Vai onko tuo ihan vaan vittuilua haastateltavalle? "Sä oot tyylii joku noubadi ketä kiinnostaa kuka sä oot omglol t. Sporde &co."
 

kesäesa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, KalPa
Ilta-Sanomat kertoo CHL:än tulokset:

Mestarien liiga CHL, suomalaisjoukkueet 1. kierroksella:

A-lohko: Liberec-Kärpät 3-4 (0-2, 2-2, 1-0)
E-lohko: Tappara-Stavanger Oilers 7-3 (1-3, 4-0, 2-0)
G-lohko: KalPa-Sparta Praha vl. 4-5 (2-0, 1-2, 1-2, 0-0, 0-1)
H-lohko: Vítkovice-Ingolstadt 5-1 (0-0, 2-1, 3-0)
J-lohko: Sönderjyske-HIFK 4-5 rl. (3-0, 1-2, 0-2, 0-0, 0-1)

Kumpi noista jengeistä oli suomalainen?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös