Huonot toimittajat vauhdissa

  • 1 159 615
  • 4 668

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Helsinkiin tulossa erittäin harvinainen lumeton juhannus. Yle on keksinyt leikkiä otsikolla ja kyseessähän on se, ettei lumenvastaanottopaikoillakaan ole lunta.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Lukiko siinä todella noin?

Voihan olla että sitä on muutettu kuten noissa on tapana, mutta minä näin otsikon "Capellon ykkösvahti sössi myös 4 vuotta sitten," ja kuvassa siis Robert Green eli Capellon ykkösvahti viime kisoissa.

Tuo oli uutisen otsikko kun uutisen avasi ja uutinen oli muutenkin kunnollinen, mutta Urheilu-osiossa uutinen oli muiden uutisten seassa: "Venäläisvahti sössi myös 4 vuotta sitten" ja kuvassa Robert Green, nimikin näkyi selässä. Nyt näyttää tosiaan lukevan mainitsemassasi muodossa myös Urheilu-osiossa eli ovat korjanneet.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nyt on kyllä Iltalehti ylittänyt itsensä:

Seksiä peliin kentällä - katso suomalaisnaisten kuumat kuvat | Yleisurheilu | Iltalehti.fi

Siis tehty yleisurheilukisoista juttu joka sisältää vain kuvia urheilijoiden ahtereista. Syyllistynkö Seiska-lehden toimittajien kunnianloukkaukseen jos linkitän tämän "uutisen" samaan ketjuun heidän juttujensa kanssa?

Jutun tekijä on näköjään Santtu Silvennoinen. Ja kun katsoo muita hänen juttujaan tältä illalta samoista kisoista, niin aika selkeästi tarjoilut on olleet kohdillaan. Mutta tuo kuvakollaasi on kyllä jo rimanalitus, jopa noille iltapäivälehdille.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Jutun tekijä on näköjään Santtu Silvennoinen. Ja kun katsoo muita hänen juttujaan tältä illalta samoista kisoista, niin aika selkeästi tarjoilut on olleet kohdillaan.

Eikä jutun tarvitse edes olla tältä illalta, vaan jos Silvennoisen nimen näkee ylipäänsä missään Iltalehden tai muun median jutussa, niin se kannattaa jättää välistä. Antti Pärnänen on toinen sankari, jonka kynästä ei montaa viisasta kyhäelmää ole tullut.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Eikä jutun tarvitse edes olla tältä illalta, vaan jos Silvennoisen nimen näkee ylipäänsä missään Iltalehden tai muun median jutussa, niin se kannattaa jättää välistä. Antti Pärnänen on toinen sankari, jonka kynästä ei montaa viisasta kyhäelmää ole tullut.

Nyt oli juttu muuten poistettu ja korvattu seuraavalla tekstillä:

Iltalehti on poistanut verkkosivuiltaan jutun, jossa huomio kohdistui naisurheilijoiden ulkonäköön. Juttu ei edusta urheilu-uutisointimme linjaa, eikä varsinkaan tapaamme katsoa naisurheilijoita. He ovat kukin oman lajinsa ammattilaisia, jotka ovat kivunneet huipulle kovalla työllä.

Hyvää kesää lukijoillemme toivottaen,
Tuukka Matilainen
Uutispäällikkö

Ei tuo mitään kaksista journalismia tietysti ollut, mutta eipä ole nykyisin juuri mikään muukaan. Siinä tämä Santtu Silvennoinen on ollut oikeassa, että hän on ymmärtänyt täydelleen nykyisen iltapäiväjournalismin ja nettijournalismin idean: maksimaalinen provokaatio- ja sensaatioarvo, jolla kerätään mahdollisimman paljon klikkauksia ja jolla saadaan mahdollisimman paljon paskapuhetta aikaiseksi sosiaalisen median ammattiväittelijöiden ja elämäntapanärkästyjien keskuudessa. Operaatio onnistui ja juttua klikattiin, joten nyt sen voi poistaa ja pistää näennäispahoittelut päälle.

Kun pelkistää naisurheilun naisurheilijoiden tiukkoihin perseisiin niin tavoittaa jotain olennaista nykypäivän mediatoiminnan periaatteista. Ei se ole tässä kontekstissa huonoa toimittajuutta, se on päin vastoin erinomaista toimittajan työtä nykypäivän journalististen standardien mukaisesti. Ne standardit vain ovat surkeat ja yhä surkeampaan suuntaan menossa, siinä se.

Ja siinäkin Silvennoinen osui oikeaan, että naisurheilijoiden piukkojen pöksyjen ja kireiden asujen ainoa tarkoitus on näyttää paljasta pintaa ja vihjailla seksistä. Loppujen lopuksi aniharva sitä katsoo naisten yleisurheilua ja erityisesti hyppy- ja juoksulajeja tilasto- ja tulosmielessä. Jos naisurheilijoilla olisi kesällä yhtä paljon vaatteita päällä kuin naisjääkiekkoilijoilla, naisten yleisurheilulajit olisivat kutakuinkin yhtä suosittuja. On tekopyhää väittää muuta.

Tästä kaikesta huolimatta toivoisin naiivin optimistisesti, että journalismin perusstandardeja nostettaisiin entiselle mallilleen eikä kaiken mittana olisi juttujen saama klikkausmäärä tai kohuväitteet/otsikot, joiden tehtävänä ei ole kertoa informaatiota vaan herättää provokaatioita. Toive on ehkä tekopyhä siksikin, että minäkin katsoin tuon "artikkelin" vain siksi, että siinä oli hyviä otoksia kauniista nuorista naisurheilijoista. Olisi jäänyt katsomatta, jos siinä olisi ollut historiikki vanhoista itäsaksalaisista kuulantyöntäjättäristä.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Niin no onhan se Iltalehti ennenkin zoomaillut naisyleisurheilijoiden perseitä...

Ovatko nämä jo liian rohkeita? - katso kuvat Suomen naisten sortseista | Urheilu | Iltalehti.fi

Toi on typerintä, että mennään poistamaan jo julkaistu juttu. Ei toi nyt kuitenkaan niin iso asia ollut ja suuri katastrofi. Turun kisat olivat yleisömenestys ja mukana oli paljon kovan tason urheilijoita. Tollainen kevyt irtiotto tulosten kerronnasta ei varmasti ketään loukannut. Ja jokainen kuviin päässyt urheilija varmasti tykkäsi koska sponsorit tykkää kun urheilija näkyy mediassa. On sitten näkyvissä kasvot taikka pakarat. Heli Koivulahan sen osuvasti sanoi aikoinaan, että naisurheilijoilla menee kisaan valmistautuessa itsensä ehostamiseen yhtä paljon aikaa kuin varsinaiseen lämmittelyyn.

Ja taas kerran saa huomata miten tie ei ole suora molempiin suuntiin. Kuinka monta kertaa on esimerkiksi kiekkoleijonia "kuolattu" median naistoimittajien ja naislukijoiden toimesta ja valittu se söpöin / seksikkäin mieskiekkoilija arvokisojen aikaan tai futiksen arvokisojen aikaan median naistoimittajat hehkuttaneet kuinka komeat pohkeet niillä ja niillä miesfutaajilla oikein onkaan ja tätä näkemystä tukemaan on tottakai pistetty 15 kuvaa.

Ei noista kukaan koskaan älähdä.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Toi on typerintä, että mennään poistamaan jo julkaistu juttu.
Erityisesti kun muistaa wanhan totuuden... kerran nettiin laitettua ei sieltä enää pois saa!

IL: Yleisurheilunaiset tiukassa kunnossa Turussa

Tuossa eilen vai edellispäivänä tuli sekin todettua, että se Janina Frostellin tissikuvakin yli 11 vuoden takaa on edelleen netissä hyvissä voimissaan. Parit ensimmäiset hakusanayhdistelmät eivät tuottaneet tulosta, mutta jo kolmannella tuli bingo. Kohtuullisen hyvin tuo janina_yhdistetty.jpg -kuva on näemmä bittiavaruuteen kadonnut, mutta kuten me kaikki hyvin tiedämme: "kerran nettiin laitettua ei sieltä enää pois saa".
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Iltalehdessä on mainiota otsikointia, tiivistäminen vähän hakusessa:

"Alle vuoden ikäinen vauva ja kaksi aikuista kolmen auton kolarissa Vehmaalla"

Sen mitä matematiikasta muistan, tuon täytyy tarkoittaa sitä että alle vuoden ikäinen vauva on ajanut yhtä autoista tai vähintään yksi auto on liikkunut ilman kuskia. Ei ihme, että on rysähtänyt.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kuinkahan nopeasti kuva vaihtuu tästä jutusta?

Heh. Toki voisihan tuo olla tarkoituksellista; kuvalla halutaan viitata siihen että monet nuoret ovat siirtyneet polttelemaan tupakin sijasta jotain muuta... Mutta ehkä kuvan valinnut toimittaja ei ole vaan ollut sauhuihmisiä.
 
Suosikkijoukkue
KK
Heh. Toki voisihan tuo olla tarkoituksellista; kuvalla halutaan viitata siihen että monet nuoret ovat siirtyneet polttelemaan tupakin sijasta jotain muuta... Mutta ehkä kuvan valinnut toimittaja ei ole vaan ollut sauhuihmisiä.

Tai sitten toimittaja teki tämän tahalleen joko vitsinä tai kannanottona, jolloin taas toimittajasta tulikin hyvä.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jutun tekijä on näköjään Santtu Silvennoinen. Ja kun katsoo muita hänen juttujaan tältä illalta samoista kisoista, niin aika selkeästi tarjoilut on olleet kohdillaan. Mutta tuo kuvakollaasi on kyllä jo rimanalitus, jopa noille iltapäivälehdille.

Jotenkin ei yllätä yhtään kun näkee toimittajan nimen. Tämä Santtu Silvennoinen on kyllä sellainen toimittajan irvikuva että ei ole ensimmäinen kerta kun tulee näitä rimanalituksia. Tämä Antti Raannasta kirjoitettu "poika poloinen" -juttu tulee aina ensimmäisenä mieleen mutta muitakin yhtä tasokkaita juttuja on tältä mieheltä nähty.

No, ainakin hän onnistuu aina herättämään keskustelua...
 
Suosikkijoukkue
KK

Worrell

Jäsen
Suosikkijoukkue
RIP Coyotes 1996-2024
Tähän ketjuun pitäisi oikeastaan aina ottaa kuvakaappaus jutusta/kuvasta siltä varalta, että todellisuutta muutetaan jälkikäteen ja juttuja muokataan tai poistetaan.

Tässäpä Kuva alkuperäisestä uutisesta. Aika hyvin näitä uutismokien kuvia netistä löytyy. Pienetkin virheet huomataan heti ja monet sitten laittavat kuvia kuka minnekin.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
YLEn urheilutoimitus ja Suvi Hakkarainen.
Luulen, että siellä toimituksessa ollaan kännissä tai muuten vain todella sekaisin.

Yle uutisoi juuri äsken urheilusivuillaan mm. näin:
"Kankaanpään Maila otti toisen voittonsa putkeen muutamaa sarjapykälää ylempänä olevasta Kouvolan Pallonlyöjistä.
Sunnuntaina ottelu venyi kahden tasan päättyneen jakson jälkeen supervuoropariin ja päättyi Kankaanpään 2-1s (4-4, 3-3, 0-1) -voittoon."


Virheitä on vain muutama:
1. Ottelu pelattiin sunnuntaina, ei lauantaina
2. Kankaanpään maila hävisi edellisen pelinsä KPL:lle 2-0, eli voitto ei ollut toinen perättäinen
3. Kankaanpäällä tai Kouvolan Pallonlyöjillä ei ollut ottelua sunnuntaina
4. Ottelua ei siis pelattu ollenkaan sunnuntaina, joten Kankaanpää ei voinut saada toista voittoa putkeen
5. Uutisoinnin mukaan sunnuntain ottelu päättyi täysin samaan 2-1 (4-4, 3-3, 0-1) tulokseen kuin lauantain ottelu, tosin uutisen mukaan ottelu päättyi 2-1, mutta juoksujen mukaan lopputulos on 1-2, eli olemattoman ottelun tulos on myös väärin

Vahvaa suorittamista Suvilta.

Laitan vielä liitetiedostona kuvan uutisesta, jos joku muu Ylellä sattuu tuon vielä joskus korjaamaan.
 

Liitteet

  • YLE_uutisoi.jpg
    YLE_uutisoi.jpg
    88,3 KB · kertaa luettu: 436

JAgE

Jäsen
YLEn urheilutoimitus ja Suvi Hakkarainen.
Luulen, että siellä toimituksessa ollaan kännissä tai muuten vain todella sekaisin.

Yle uutisoi juuri äsken urheilusivuillaan mm. näin:
"Kankaanpään Maila otti toisen voittonsa putkeen muutamaa sarjapykälää ylempänä olevasta Kouvolan Pallonlyöjistä.
Sunnuntaina ottelu venyi kahden tasan päättyneen jakson jälkeen supervuoropariin ja päättyi Kankaanpään 2-1s (4-4, 3-3, 0-1) -voittoon."


Virheitä on vain muutama:
1. Ottelu pelattiin sunnuntaina, ei lauantaina
2. Kankaanpään maila hävisi edellisen pelinsä KPL:lle 2-0, eli voitto ei ollut toinen perättäinen
3. Kankaanpäällä tai Kouvolan Pallonlyöjillä ei ollut ottelua sunnuntaina
4. Ottelua ei siis pelattu ollenkaan sunnuntaina, joten Kankaanpää ei voinut saada toista voittoa putkeen
5. Uutisoinnin mukaan sunnuntain ottelu päättyi täysin samaan 2-1 (4-4, 3-3, 0-1) tulokseen kuin lauantain ottelu, tosin uutisen mukaan ottelu päättyi 2-1, mutta juoksujen mukaan lopputulos on 1-2, eli olemattoman ottelun tulos on myös väärin

Vahvaa suorittamista Suvilta.

Laitan vielä liitetiedostona kuvan uutisesta, jos joku muu Ylellä sattuu tuon vielä joskus korjaamaan.
Oikeastihan tuo ottelu päättyi 0-1s, sillä luonnollisesti tasan päättyneestä jaksosta ei saa jaksovoittoa.

Ottelun tilastot ja oikea lopputulos.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Oikeastihan tuo ottelu päättyi 0-1s, sillä luonnollisesti tasan päättyneestä jaksosta ei saa jaksovoittoa.

Ottelun tilastot ja oikea lopputulos.
Loistava korjaus, näinhän minun piti jo alunperin kirjoittaa, mutta virheiden massiivinen määrä sai pääni liian sekaisin. Minusta ei siis taida tulla YLEn toimittajaa. Toisaalta ei sinne kovin ihmeellisiä näyttöjä taideta tarvita.

Alkuperäinen täynnä virheitä oleva uutinen on edelleenkin korjaamattomana.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Tipahdin tolle kategorialle. Toimittajan toive-ajattelua? Huonoksi vauhdissa olleen toimittajan tekee se, että hyvät toimittajat eivät uutisoi Masasta ja Tepsusta.
 

Liitteet

  • kaksirumaateroa.jpg
    kaksirumaateroa.jpg
    16,4 KB · kertaa luettu: 825

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
Paska "uutinen"

Tämä Iltalehden Fiidi-osio on kyllä hirveää kakkaa. Ei tätäkään uutista voi edes kutsua uutiseksi...
 

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät
Eikö threadin nimeksi voisi muuttaa: "Paskimpia otsikkoja ala Seiska, Iltasanomat ja Iltalehti"? Oksettavia lehtiä....

Loistava uutinen Iltalehdestä aikoinaan: "Huh, mikä seksiasu Jennifer"

Haluaisin tietää mikä ihme on seksiasu? Onko Jenniferillä dildoja siellä asun sisällä? Mikä tekee asusta "seksiasun"? Seksikäs tuo voi olla mutta että seksiasu? Nämä roskalehdet pistävät sanan "seksi" otsikon eteen ja juntit suomalaiset ostavat lehtiä, jeesus.

"Seksimurhaajalla" toinen uhri. Leipätekstissä "Mies katsoi pornoa joka toinen viikko."
 
Viimeksi muokattu:

SimBLi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Nyt oli jo Ylellä ja Timo Uusitalolla aikamoinen kiire laittaa uutinen Jokisen Ollista pihalle. Linkki uutiseen.

"35-vuotiaan konkarihyökkääjän sopimus umpeutui viime kauteen Winnipeg Jetsin kanssa ja hän on joutui testaamaan markkina-arvoaan keskushyökkääjänä."

No miten olisi puolustajana natsannut?

"Nashville Predators on yli tuhat taalaliigan ottelua pelanneelle Jokiselle kahdeksas NHL-seura. Päättyneellä kiekkokaudella OJ pelasi Calgary Flamesissa kaikki 82 runkosarjaottelua tehoin 18+25=43."

Asia kunnossa.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Iltasanomissa taas mallia loistavasta jutusta. Tällä pelituloksella olisit voittanut helvetisti rahaa. Eli jos peli olisi päättynyt 6-8 tai 8-6 ja olisit vielä laittanut euron kiinni tuohon niin olisit voittanut 192 660,80 euroa. Kyseessä siis eilinen Brasilia-Saksa peli.

Vielä parempi ois ollu jos peli olisikin päättynyt 567-342 kummin päin vaan, ja olisit lyönyt vetoa siitä. Olisit taatusti vielä rikkaampi. Tai parempi vielä, oisit laittanut lottoon viime kierroksen voittonumerot ennen arvontaa! Ajattele sitä rahan määrää mitä sulla nyt olisi. Tai vielä parempi, lehmät lentää. Oikeesti!

Joo, ei siinä jutussa oikeasti ole mitään muuta kuin tuo. Älkää siis tuhlatko 20 sekuntia elämästänne tuolle jutulle. Tässä ne tärkeimmät.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös