Huonot toimittajat vauhdissa

  • 1 160 136
  • 4 668

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Selailin tuossa tota Air Francen kadonneen koneen ketjua, ja luin tutzban linkittämää IS-uutista aiheesta. Ei siinä mitään, uutinen on ihan hyvä, mutta pistää ihmetyttämään että miten noi toimittajat tagaa uutisensa. Uutisen alla kun lukee:

Aiheesta muualla kirjoitettuna:
117 ihmistä kuljettanut matkustajakone suistui kiitoradalta
Lentokone syöksyi päin sairaalaa USA:ssa - kaksi kuoli
Kissa kehrää kuin lentokone!
 

Zago

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
MTV3:sen hiihtotiimi vakuuttaa. Yhdistetyn kisassa oli ilmeisesti joku uusi ranskalainen Jeison Leimi Tsappius (Jason Lamy Chappuis). Kuulosti aivan joltain huonolta Aku Ankan nimiväännökseltä. Selostajana siis Jani Rajalin. Hannu Manninen kommentaattorina lausui tuon ihan oikein, mutta ei silti Janille auennut nimen oikea ääntäminen.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Selailin tuossa tota Air Francen kadonneen koneen ketjua, ja luin tutzban linkittämää IS-uutista aiheesta. Ei siinä mitään, uutinen on ihan hyvä, mutta pistää ihmetyttämään että miten noi toimittajat tagaa uutisensa. Uutisen alla kun lukee:

Aiheesta muualla kirjoitettuna:
117 ihmistä kuljettanut matkustajakone suistui kiitoradalta
Lentokone syöksyi päin sairaalaa USA:ssa - kaksi kuoli
Kissa kehrää kuin lentokone!

Tuskinpa noita kukaan manuaalisesti taggaa vaan eiköhän ne mene automaagisesti.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
En tiennyt mihin laittaisin, niin laitan tänne. Sen verran kuitenkin osattiin tunaroida taas MTV:n puolelta, että huhhuh.

Tulosruudussa tiedettiin kertoa Jortikan Amurin hävinneen murskatappiolla tänään KHL:n puolella kazakstanilaiselle Barys Astanalle. "Jortikan Amur koki tänään murskatappion" taisi otsikko sanoa.

Muuten hyvä, mutta Amur voitti kyseisen pelin 7-1.
 

JjZz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit. Sympatiat kaikille paskoille.
Iltasanomien paperiversiossa oli juttu Jarkko Ruudusta. Siinä lueteltin tilanteita, jotka ovat syksyn aikana puhuttaneet. Muukaan mahtui myös tilanne, jossa Jarkko teki maskia Antti Raannalle. Kun veto tuli, Jarkko hyppäsi, kuten maskmiehet yleensä tekevät kiekkoa väistääkseen. Tästähän Raanta veti kuolevat joutsenet ja Jarkko joutui jäähylle. Iltasanomat kertoo, kuinka Ruutu hyppäsi Raannan päälle.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tähän on tultu.

Tn on tultu: 9-vuotiaiden kiekkomatsi puhkesi rajuksi tappeluksi - katso video - Ilta-Sanomat

Tähän on tultu. Tähän on tultu. Kiitos HIFK, kiitos Pelicans, tähän on tultu. Kazakstanissa 9-vuotiaat pojat tappelee teidän takia. Tähän on tultu.

Olipa kerran kolme karhua, isäkarhu, äitikarhu ja pikkukarhu. Ne asuivat talossa metsässä. Kerran karhut lähtivät sieltä pois kävelylle, ja kun he tulivat takaisin, karhut menivät kylpyhuoneeseen pesemään tassunsa.

Isäkarhu katsoi pyyhettään, ja sanoi: - Joku on käyttänyt minun pyyhettäni.
Äitikarhu katsoi pyyhettään, ja sanoi: - Joku on käyttänyt minunkin pyyhettäni.
Pikkukarhu katsoi pyyhettään, ja sanoi: - Tähän on tultu.

Kiitos HIFK, kiitos Pelicans.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Scott Niedermayerin paidan jäädyttämisestä kertovasta uutisesta poimittua:

- Kun Buffalo varasi minut yli 20 vuotta sitten, en aika varmasti ikinä osannut kuvitella tulevaa hyvää onnea ja kaikkea mitä urallani tulisi tapahtumaan. Oli kunnia ja etu olla New Jersey Devilsissä niin monta vuotta. Näitä muistoja vaalin koko loppuelämäni, 38-vuotias Niedermayer lausui hurraavalle yleisölle.

Mistähän toimittaja on tuon Buffalon vetäissyt? Nuorempikaan Niedermayer ei ole sinne varattu, vaan Floridaan.

Niedermayerin 27 nostettiin Devilsin hallin kattoon - katso! - MTV3.fi - Urheilu - Jääkiekko - Uutiset
 
Suosikkijoukkue
JYP, Pittsburgh Penguins, PS Kemi Kings

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Jos olettaa että paikallispeli olisi vetänyt Areenalle perjantaina reilun 3 000 kausikorttilaisen lisäksi 9 500 katsojaa, lipusta keskimäärin saatavan voiton ollessa 20 euroa kulujen jälkeen ja jokainen katsoja olisi kuluttanut tasan 10 euroa erilaisiin virvokkeisiin/fanituotteisiin, joiden tuotosta Jokerit saa 40%, jäisi Jokereille paikallisottelusta käteen 240 000 euroa.

Jos olettaa että Pelicans-ottelu vetää Areenalle reilun 3 000 kausikorttilaisen lisäksi 6 000 katsojaa, lipusta keskimäärin saatavan voiton ollessa 14 euroa kulujen jälkeen ja jokainen katsoja olisi kuluttanut tasan 10 euroa erilaisiin virvokkeisiin/fanituotteisiin, joiden tuotosta Jokerit saa 40%, jää Jokereille Pelicans-ottelusta käteen 120 000 euroa.

Ja nuo ovat vielä melko optimistisia arvioita voitoista, joten summa summarum, onhan tuo reilu 100 000 euroa sellainen summa jonka menettäminen kirpaisee, mutta kyllä Jalonen on hatusta vetänyt tuon "200 000 euron arvoisen menetyksen".

Viimeksihän nuo Helsingin tasausottelut eivät olleet lähelläkään loppuunmyytyjä, vaikka molemmat paikallispelejä olivatkin.
 
Viimeksi muokattu:

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Mitä nyt tuon Islesin 1-0 -maalin katselin niin noinhan siinä tosiaan kävi. Klik

Vähän erikoisesti asia muotoiltu toimittajalta, mutta ei silti kuulu mielestäni tähän ketjuun.

Näin kertoo MTV3:n juttu:
...Matt Moulson siirsi P.A. Parentaun tyhjän maalin eteen tekemään tilanteeksi 1-0.

Ei Moulson kyllä mielestäni Parentauta mihinkään siirtänyt. Voi toki olla että näin väärin.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Granlundit kärsivät median ylenpalttisesta hehkutuksesta. Tulevina vuosina kun he nousevat änäriin, paskalehdet alkavat spekuloida siirtohuhuilla, kysyä joka pelin jälkeen kommentteja joltain hierojilta yms ja keksiä lööppejä näiden kavereiden tyttöystävistä ja äidin kadonneesta kissasta. Ennustankin siis, että Granlundit ovat viiden vuoden sisällä Suomen vihatuimmat urheilijat vain ja ainoastaan lehdistön hehkutuksen takia.

-Granlund kissa hurmaa! "Kunnianosoitus Mikaelille"
-Mikael niminen mies kuoli tulipalossa - Huono enne Granlundille?
-Granlund ei osunut maaliin - siirtohuhut jylläävät
-NHL-valmentaja ylistää Granlundia - liigan paras pelaaja
-Montako palkintoa Granlund kaapii tänä vuonna! - Äänestä!
-OHO! Granlundin ex-tyttöystävä paljastavassa asussa - katso kuvat!
-Granlund loukkaantui - Minnesota painoi shokkinappulaa!
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
-Granlund kissa hurmaa! "Kunnianosoitus Mikaelille"
-Mikael niminen mies kuoli tulipalossa - Huono enne Granlundille?
Tuskin edes kehnoimmat toimittajat alkavat noin räikeitä yhdyssanavirheitä tehdä.

Aamulla Ylen teksti-tv ja aamu-tv olivat sitä mieltä, että Ullberg torjui nollapelissään 33 kertaa. Tarkoittaisiko "Shots on goal" ja Finland kuitenkin sitä, että Suomi ampui 33 kertaa.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ennen kuin syytetään yksittäisiä toimittajia huonoiksi, niin pitää muistaa, että tämä keltaisen lehdistön yhä jatkuva Granlund -hehkutus on lehtien valitsema tapa uutisoida tähän liittyvistä asioista. Eli toimittajat tekevät vain juttunsa sellaisilla ohjeilla, joita ovat esimiehiltään saaneet.

Jos Teemu Selänteen läpimurron aikoihin parikymmentä vuotta sitten olisi ollut nykyisen kaltainen online-uutispalvelu käytössä, niin totta hitossa Teukan kaikki tekemiset olisi päivitetty samalla intensiteetillä kuin nykyisten "ilmaveiviveljesten".
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Näissä Granlund-hehkutuksissa on myös hyvä muistaa, että kyseiset aviisit saavat rahaa niistä nettiuutisten klikkauksista, kun siihen uutiseen mennään sisään. Ja faktahan on, että Granlund-uutiset kiinnostavat ihmisiä ympäri valtakunnan. Raha puhuu tässäkin asiassa.

Mitä sitten tulee uutisotsikoihin, niin siellä taas pätee esimiehen oikeus puuttua juttuun. Vaikka se perustoimittaja tekisi kuinka hyvän otsikon tahansa, niin toimituspäällikkö voi tulla takaa ja muuttaa sen miksi haluaa. Ja tässäkin tullaan taas rahaan. Jos päällikkö keksii mielestään paremmin myyvän otsikon, niin totta vitussa se vaihtuu, vaikka originaali olisi ollut kuinka hyvä tahansa.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nyt on tainnut tähän Iltalehden juttuun lipsahtaa pienoinen asiavirhe, kun jutussa siis väitetään, että nikotiinittoman nesteen mainostaminen olisi tupakkalain vastaista. Tuota väitettä en ihan sellaisenaan kyllä niele ja mielestäni olen monta kertaa erilaisten nikotiinia sisältämättömien nesteiden mainoksia kyllä nähnytkin. Esimerkiksi Coca-Colaa lienee toisinaan mainostettu?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös