Huonot toimittajat vauhdissa

  • 1 159 479
  • 4 668

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Hurja Timo Soini -luku: Mik onkaan persujen todellinen kannatus? - Ilta-Sanomat
Tämä on ihan käsittämätön uutinen, kun kirjoitus osuuus kohtaa korjauskertoimet, niin jokaisen numeron perästä puuttuu sana prosenttiyksikköä. Näytän esimerkki-kohdan lainauksena IS:n nettisivuilta:

"Mitä suurempi korjauskerroin puolueelle gallupmittauksessa asetetaan, sitä hurjemmasta noususta puolueen kannatuksessa se kertoo, Pehkonen selvittää.

Perussuomalaisilla korjauskerroin on mittauksissa ollut Pehkosen mukaan "täysin omaa luokkaansa".

- Heillä kerroin on huiman korkea, mutta tilanne on hieman tasaantunut. Nyt korjauskerroin heillä on lähempänä neljää, kun aiemmin se oli lähempänä viittä. Muilla puolueilla korjauskerroin on yhden luokkaa."

Siis korjauskertoimella kertomisen jälkeen heilahtelu on persuilla +4 prosenttiyksikköä, kun heidän korjauskertoimensa on n. 1,30. Laskento, jolla ei ole mitään tekemistä matematiikan kanssa, on IS:n toimittajalle liian vaikea juttu käsitettäväksi, että saisi tekstin purettua ulos ymärrettävään lukuasuun.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers

Liitteet

  • ahvenat.jpg
    ahvenat.jpg
    60,4 KB · kertaa luettu: 824

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Välillä tulee mieleen, että kuin tyhmänä nuo toimittajat ihmisiä pitävät...

Itselläni tulee heti mieleen kaksi lehtiartikkelia, joissa toimittajan luontotietämys on ollut sitä luokkaa, että tekstin voisi ajatella olevan tarpeen jo pelkästään kyseisen ammattikunnan sisäiseen valistamiseen...

Ensimmäisessä artikkelissa kyse oli Oulusta(?) kerrostalon rappukäytävästä löytyneestä käärmeestä. Artikkelissa kerrottiin, ettei kukaan ole vielä kaivannut lemmikkikäärmettään. No ei mikään ihme, koska kyseinen otus oli helppo tunnistaa keltaisista poskilaikuistaan Suomessa luonnonvaraisena eläväksi rantakäärmeeksi...

Toisessa artikkelissa kerrottiin puolestaan Helsingissä roskaruokaa syövistä variksista sekä analysoitiin tuon luonnottoman ravinnon aiheuttamista ongelmista. Mainittiinpa siellä kuvatekstissäkin, että osa variksista on saanut oudon valkoisen värin tuon ravinnon ansiosta. Noh, variksen outo väritys taas saattoi johtua siitä, että kuvassa roskaruokapakkausta tonki kalalokki...

Eli ehkä kuvatekstit ovat tosiaan tarpeen...
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
YLE:n maanmainio kiekkotoimitus teki pitkästä aikaa virheen.
"Yksi joukkueen NHL-tähdistä, Los Angelesia edustava Michal Handuz "
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
YLE:n maanmainio kiekkotoimitus teki pitkästä aikaa virheen.
"Yksi joukkueen NHL-tähdistä, Los Angelesia edustava Michal Handuz "

Kontekstia sen enempää tietämättä, missä se virhe on? Vai oliko sukunimi vain väärin kirjoitettu? Handzus lienee ainakin NHL:ssä se oikea muoto.

Vai oliko tämä perinteinen tsekki/slovakki moka?
 

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Iltalehti iskee taas: Venäjän rotta ratkaisi ottelun ja haki tappelua | Jääkiekon MM 2011 | Iltalehti.fi

Pieni lainaus tekstistä: "Ottelun voittomaalin teki Jevgeni Artjuhin. Kyseenalaisilla otteilla mainetta niittänyt isokokoinen hyökkääjä haki vielä tappelua tanskalaisten kanssa loppusummerin soidessa."

Teksistä unohtui maininta siitä, että tanskalaispelaaja laukoin kiekon maalia kohti summerin jälkeen. Ehkä siellä on vain kuunneltu Mertarantaa, eihän hänkään huomannut muuta kuin Artjuhinin "hyökkäyksen".
 

SKA1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
YLE kertoo, että Kuopiolaisten jätteestä saadaan paljon öljyä.

"Kuopion Jätekeskuksen uusi jätemurskain erottelee muovin muusta sekajätteestä. Kokeilun aikana kerätystä 12 tonnin jätemäärästä saatiin irti viisi miljoonaa litraa öljyä. Nykyisin jatkojalostus tapahtuu Etelä-Suomessa."

Jos 12 000 kilosta saadaan 5 000 000 litraa öljyä, niin tuohan tekee 417 litraa öljyä / kilo jätettä.

Jos tuohon prosessiin ei kulu kovin paljon energiaa, niin nyt kaikki suomalaiset tuottamaan sekajätettä. Meillä on öljylähde!
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Jos tuohon prosessiin ei kulu kovin paljon energiaa, niin nyt kaikki suomalaiset tuottamaan sekajätettä. Meillä on öljylähde!

Nyt odotamme sitten mitä Amerikkalaiset keksivät tekosyyksi, että saavat hyökätä Suomeen tuon öljyn takia.
 
Suosikkijoukkue
Chisu! (Kesätyttö 2012 -skabassa PMMP:n Mira)
"Ruotsi meni MM-finaaliin voittamalla isäntämaa Tsekin 2-5". Tällainen tieto tuli äsken Radio Suomen yöuutisissa.

Luultavasti ihq-Inqa on nähnyt taas bussin ikkunassa Kummolan naaman ja ovat menneet konseptit niinq se8n.

Asiaan liittyen myöskään IL:n kisauutisoinnin taso ei todellakaan huimaa päätä (linkki ohjaa urheilu-uutiseen kihlasormuksesta).
 

Sir von Aulis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Muutenkin nuo Granlundin maalin jälkeiset "näin teet ilmaveivin - katso grafiikka"-malliset uutisoinnit ovat kyllä täysin turhia.

Milloin näemme IL:n Rakkaus&Seksi-palstalla "näin saat pillua - katso grafiikka"-uutisoinnin?
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Iltalehden toimittaja tehnyt aika huonosti kotiläksyt:
Mikael Granlundin nimellä myydään jo sekopäisiä tuotteita | Jääkiekon MM 2011 | Iltalehti.fi

Tuosta uutisesta ohjataan katsomaan linkki, joka on: MG Sähköveivi 12V 907kg | HATA Autosähkö | Verkkokauppa

Linkin lopussa lukee Mikael Granlund, vaikka oikeasti kun normaalisti kyseisten nettisivujen kautta klikkailee niin lukee MG eli tuotteen merkki. Tuohon linkin loppuun saa kirjoittaa ihan mitä tahansa ja silti menee kyseiseen tuotteeseen. Nettisivuilta ei myöskään löydy mitään viittausta Granlundiin. Joku on hassutellut ja laittanut uutisvinkin ja toimittaja nielaissut sellaisenaan. Ei hyvä.
 

SteelGate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Ilves, Bruins, HC Davos, Tunturi-Kiekko
Milloin tuo YLEn Porttila oppii lausumaan Marek Zidlickyn nimen oikein? Koko ajan selostaa, että "Zilidcky kiekossa", "Zilidckyn nosto kimpoaa venäläispelaajista" jne.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Iltasanomat oli tehnyt eilen miehen työn ja laittanut pystyyn oman Suomi-Ruotsi-maaottelunsa. Jostain kuopasta oli löytynyt yli 720000 äänestäjää, jotka olivat äänestäneet Suomen voittajaksi. Ilmeisesti äänestys oli tarkoitettu leikkimieliseksi, mutta aivan kuten viisusisäntien huumori eilen illalla, myöskään tämän jutun idea ei avautunut minulle.

Suomi äänesti Ruotsin kumoon
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Iltalehti: Mikä maalitulitus! Suomi lyö leijonat!

Ja vielä suora lainaus viimeisestä kappaleesta: Erän loppupuolella Leijonat tappio vielä yhden jäähyn ennen lopun ylivoimatilannetta, josta Leijonat tasoitti.

Mitä vittua!? Kuka löi kenet ja muutenkin wtf!?
 

JMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Näin Mertaranta villiintyi maaleista! | Jääkiekon MM 2011 | Iltalehti.fi

Siis. Yksinkertainen juttu. Kuuntelet nauhalta mitä Mertsi sanoo ja kirjoitat sen ylös. Mutta siis vittu eikö ne saa edes sitä tehtyä oikein?

Esim. Tässä on nyt sitten aivan kaikki väärin:

"Pihlström pistää kiekon ja MM-kisojen ensikertalainen räpäyttää kiinni! Napauttaa yläpöyssään! Jalat käy Nokelaisella kuin sinisellä bussilla!"

Ensinnäkin Pihlström riistää sen kiekon. Toiseksi MM-kisojen ensikertalainen räppää ensimmäisen maalinsa eikä suinkaan "räpäytä kiinni". Kolmanneksi napautus tapahtuu yläpörsään. Ja lopuksi eivät suinkaan Nokelaisen jalat käy vaan jonkun muun. Toki kuulostaahan Pihlström ja Nokelainen suhteellisen samalta ja ymmärrän virheen.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Iltapaskat ovat jälleen vauhdissa.

OSA 1

Kuka vitun Tomas Petracek? Ilmeisesti joku tsekkiläisruotsalainen.

OSA 2

Ei jumalauta, tämän on pakko olla jotain huumoria joka mulle ei aukea. Magnus Pääjärvi on suurinpiirtein yhtä suomalainen kuin mitä Mikael Granlund on ruotsalainen.

Molemmat linkit löysin Facebookista, itse en lue ko. toimituksen urheilu-"uutisia" kovinkaan aktiivisesti niiden kyseenalaisen tason takia.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Kapteeni Koivu pohti MMvoiton esille nostamaa muukalaisvihaa - HS.fi - Urheilu - MM-jääkiekko - Jääkiekko

J Iloitseminen kuuluu kaikille - HS.fi - Urheilu - MM-jääkiekko - Jääkiekko

Mikä rasismikohu? HS uutisoi ainoana mediana näyttävästi, että kultajuhlissa on esiintynyt rasistista käytöstä. Lähteenä on Vihreiden nuorten pj:n näkemä tilanne, jossa yksi apina huutaa parille tummaihoiselle. Uskomatonta, että tällaisesta tehdään uutinen. Edit: Kaksi uutista.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo, kenties tuo sanavalinta "kohu" on vahvaa liioittelua, mutta toisaalta: Miten se on kultajoukkueelta tai Jääkiekkoliitolta pois, että tekevät tuollaisen itsestäänselvän tiedotteen.

Kukaanhan ei ole syyttänyt lätkäjengiä mistään tuollaiseen viittaavasta, eikä myöskään halunnut pilata juhlafiilistä.

Harmittava asia näissä yhteyksissä nyt vain sattuu olemaan se, että kun nyt satutaan juhlimaan kansallista ilonaihetta, niin nationalismin kääntöpuolet tulevat pinnalle. Känniuhoahan se vain on, mutta tympeää silti.

Tietty tuon vetoomuksen aloittajan pontimena on osaltaan turha politikointi, eli siinä mielessä voi tuota kritisoida. Mutta ei itse asia mikään vaiettava saa olla.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös