Huonot toimittajat vauhdissa

  • 1 159 497
  • 4 668

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
YLEn hiihtolähetyksen "väliaikatoimittaja" herättää tällä hetkellä suurta myötähäpeätä katsomokyselyillään. Tuu pois sieltä, siellä on peli käynnissä!
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lievän mitvit fiiliksen aiheutti uusin Seiska ja juttu Ike Kanervan junan roskikseen heittämistä papereista. Joku Seiskan lukija oli paperit roskiksesta kaivanut, ja sitten toimittanut Seiskalle (oletettavasti valtaisaa palkkiota vastaan), joka sitten kertoo lehdessään mitä papereita roskissa oli (ei mitään ihmeellistä), ja että nyt ne ovat Seiskan toimituksen hallussa. Ikeltäkin oli oikein kommenttia kysytty, ja se oli: "Voi hurja!".

Erityisen surullista asiassa on lisäksi se, että tähän minun piti keksiä joku selitys, miten olin päätynyt seiskaa lukemaan, mutta en keksinyt sopivaa, joten totuus on, että emäntä osti lehden Tuksun hää-spesiaalin takia ja luin jutun paskalla ollessani.

Edit:Voi helvetti, onhan se uutisoitu ihan oikeassakin lehdessä (ilmeisesti huumorimielessä): Aamulehti.fi | Uutiset | Seiska: Ilkka Kanerva heitti avustajan työsopimuksen junan roskakoriin
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
"Valioliiga-manageri oikeuteen: En ole pedofiili"

Tällä tavalla on Ilta-Sanomien toimituksessa päätetty otsikoida verkkosivujen uutinen, jossa kerrotaan Harry Redknappin saamasta syytteestä veronkierrosta. Lukijan päässä saattaa käväistä ajatus astetta vakavammasta syytteestä ja syytteen todellinen laatu selviää luonnollisesti vasta klikkaamalla linkkiä...
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
"Valioliiga-manageri oikeuteen: En ole pedofiili"

Tällä tavalla on Ilta-Sanomien toimituksessa päätetty otsikoida verkkosivujen uutinen, jossa kerrotaan Harry Redknappin saamasta syytteestä veronkierrosta. Lukijan päässä saattaa käväistä ajatus astetta vakavammasta syytteestä ja syytteen todellinen laatu selviää luonnollisesti vasta klikkaamalla linkkiä...

Nyt oli ainakin otsikkon lisätty sana veronkierrosta, eli "Valioliiga-manageri oikeuteen veronkierrosta: En ole pedofiili"
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tässä Japani-uutisoinissa tänä viikonloppuna on kyllä nähty paljon tähän ketjuun kelpaavaa matskua. Erityisesti molemmat iltapäivälehdet ovat revitelleet innolla näitä raflaavia "ydintuho-otsikoitaan" ja kaikesta huomaa että toimittaja ei ymmärrä yhtään mistä kirjoittaa. Siellä on mm. Iltalehti kirjoitellut tänään "eilisestä reaktoriräjähdyksestä Fukushiman ydinvoimalassa" vaikka kyseessä oli ainoastaan tuon reaktorirakennuksen ulkokuoren räjähdys. Molemmat lehdet ovat kyllä kunnoitettavasti onnistuneet siinä että kaikki on saatu kuulostamaan paljon pahemmalta ja dramaattisemmalta kuin mitä tilanne on oikeasti ollut.
 

Andji

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kulloinkin minkäkin liigan hallitseva mestari
Iltalehden nettiversion NHL-toimitukseen (miksi edes luen Iltalehdestä NHL-uutisia?) on näemmä päässyt joku turkulainen kirjoittelemaan:

IL: NHL:ssä tehtiin uusi ennätys - jota ei ehkä rikota koskaan

Lainaus kyseisestä tekstistä (klo 23:37), jos sitä satutaan korjaamaan: "Islandersin Pierre-Alexandre Parenteau riisti kiekon ja rynnisti läpiajoon. Bostonin pelaaja kaatoi hänet, mutta tuomari ei tuominnut jäähyä. Sen sijaan hän viittosi maalin merkiksi."

Kyseessä voi tietty olla ihan puhdas typokin.
 

TykkiJutila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalle Rovanperä, KalPa, Leijonat, ManU, KuPS
...Kyseessä voi tietty olla ihan puhdas typokin.

Ja uutisessahan oli vissiin pitemmän aikaa aamupäivällä, että "Marraskuun 11. päivä 2011 jää NHL:n historiaan." Näin siis tuon omin silmin ja sitä myös kaverin kanssa naurettin, että IL se vaan tietää tulevaisuudesta paremmin =P
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Se on määrittelemätön, koska nollalla ei voi jakaa.

Näin, mutta onko se tilastossa sitten edellä, jos tekee 2 maalia ilman laukausta?

Toisen samalla lailla kuin tässä tapauksessa ja toisen vaikka polvella tai kypärällä ohjaamalla?

Menkööt samaan hintaan hattutemppu pukkaamalla.

Laukaisuprosentti on tietysti sama, mutta meneekö muuten ohi?
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ei ainakaan laukausten onnistumisprosentti -tilastossa. Kahdesta määrittelemättömästä kumpikaan ei ole toista suurempi tai pienempi.

Tietysti, mutta meinasin sitä epämääräistä uutista, mikä aiemmin mainittiin. Siitä ei selvinnyt oikein, mikä se ennätys nyt lopulta oli.

Ehkä se kuitenkin sitten on jonkinlainen ennätys, jos tekee 2 maalia ilman laukauksia.
 

Heitinga

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
IS:n näkemys miten tehdä täydellinen uutinen

Uutisessa kerrotaan siis siitä miten Pihlström sai 2+10 tän päiväisessä pelissä, mutta keino miten se on tehty (+uutisen mitta) on jotakin melko hupaisaa. Puolen sivun kuva ja 3 riviä tekstiä.

Tässä vielä uutinen KOKONAISUUDESSAAN jos poistetaan:

"SM-liigan runkosarjan ykkösen JYP:n tahti hiljeni hieman 2. erässä. Siihen saattoi olla luonnollinen syy.

JYP:n ykköstykki Antti Pihlström joutui 2. erän alussa pitkälle istunnolle jäähyaitioon.

Pihlström sai 2+10 minuutin rangaistuksen selästä taklaamisesta."
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Liitteenä oleva kuva kertoo kaiken Maikkarin lätkä asiantuntemuksesta. Kuva on teksti-tv:n sivulta 221.
 

Liitteet

  • maikkari.jpg
    maikkari.jpg
    17,2 KB · kertaa luettu: 1 230

Lohipoika

Jäsen
Leninin viimeinen sukulainen kuoli - Ilta-Sanomat

Otetaanpa pari lausetta tuosta uutisesta (tummennukset omia):

Olga Ulyanova oli Leninin veljentytär.

Ulyanova oli ylpeä sukujuuristaan ja kirjoitti useita ylistäviä kirjoja enostaan ja suvustaan.

Hän oli Leninin nuoremman veljen Dmitry Ulyanovin tytär.

Hänen enonsa Vladimir Ulyanov otti itselleen "taistelunimeksi" Lenin, kun oli karkoitettuna työleirillä Siperiassa 1901.

Mites tuo taas menikään? Minun isäni veli on setä, ei eno. Eno on aina vain äidin veli. Kuinka näin yksinkertaisesta asiasta voi tulla virhe?
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En tiedä onko tässä nyt varsinaisesti toimittajasta kysymys, vai kukapa lienee laittanut tuonne Maikkarin sivuille kuvat uusimman Survivor kauden kilpailijoista, mutta harvinaisen heikolla prosentilla on kyllä osunut nimet oikein. Kyllähän noita kirjoitusvirheitä silloin tällöin tulee mutta jos 20 nimestä 7 menee väärin niin ei tuota enää pienen huolimattomuuden piikkiin pysty laittamaan.

Kelly Sharbaugh --> Kelly Sharbabaugh
Ashley Trainer --> Ashley Train
Jaison Robinson --> Jaison Robin
Elizabeth Kim --> Elizabeth Kiki
Russell Hantz --> Russell Hant
Yasmin Giles --> Yasmin Spain
Shannon Waters --> Shannon Wate
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös