Huippu-urheilun mielekkyys

  • 5 173
  • 28

#76

Jäsen
Luulisin että ylivoimainen enemmistö kuntourheilevista aikuisista harrastaa lajeja joihin on kipinä syntynyt jo lapsena eli vaikka sitä ei enää aktiviisesti seuraisikaan, niin lajin huiput ovat aikoinaan idoleina toimineet.
Tietyt lajithan on ollut kuntoilevien ihmisten suosioosa jo pitkään. Voi tietysti miettiä onko juoksun tai hiidon suosio menestyksessä vai menestyminen näissä lajeissa ollut ison kuntoilevan massa tuomaa. Viime vuosina esim. maantiepyöräily on nostanut suosiotaan kuntoilulajina, vaikkei lajissa ole oikeasti suomalaisia esikuvia tai edes näkyvyyttä. Jokunen on vaihtanut lajia, kun ei paikat kestä enään juoksua yms. tekijöitä.

Sähly tai salibandy hyvä esimerkki lajista, mikä lyönyt itsensä hyvin läpi ilman suuria esikuvia. Uusi laji, mikä laajalti harrastettu vaihtelevilla tasoilla. Penkkiurheilun tiimoilta laji taas on aika olematon tekijä.
 

Fordél

Jäsen
Sähly tai salibandy hyvä esimerkki lajista, mikä lyönyt itsensä hyvin läpi ilman suuria esikuvia. Uusi laji, mikä laajalti harrastettu vaihtelevilla tasoilla. Penkkiurheilun tiimoilta laji taas on aika olematon tekijä.

Salibandyn suosion takana on varmasti monta tekijää, kuten lajin helppo ja halpa harrastaminen, harrastetaan paljon osana koululiikuntaa, muistuttaa paljon lätkää ja sopii sen harrastajien kakkoslajiksi, sopii kuntoryhmille jne. Suosiolle ei varmasti tee kuitenkaan hallaa myöskään se, että Suomi menestyy salibandyssä vaikka kyse on kansainvälisesti pienestä lajista.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
AHL:n palkkakatto on 75000$/kausi (60 000e) eli siellä ei miljonäärejä synny.

AHL:ssä ei ole yleistä palkkakattoa. Tietääkseni ainoat, joiden AHL-palkka on rajattu, ovat tulokassopimuksen alaiset NHL-pelaajat. AHL-palkat eivät ole julkista tietoa, paitsi niiden osalta, joilla on NHL-sopimus. Minimipalkka siellä kuitenkin on, ja alkavalla kaudella se on 40500 USD tai 42000 CAD sijainnista riippuen.
 

Hemingway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sapko
Tässä on oiva kuva huippu-urheilun luonteesta. Boltin tuloiksi arvioidaan 25 miljoonaa euroa vuodessa, mutta hän ei juokse Brinanniassa, koska se tekisi hallaa bisneksille.

Eikä Bolt ole ainoa. Hänen agenttinsa Ricky Simms totesi muutama vuosi sitten, että brittien verolait "pitävät monet suuret tähdet poissa Britanniasta". Yksi esimerkki on tennisikoni Rafael Nadal.

"Ei se liity kisapalkkioihin. He (verottaja) ottavat sponsoreilta, ja se tekee tästä hyvin vaikeaa. Pelaan Britanniassa ja häviän rahaa", Nadal kommentoi vähentyneitä esiintymisiään tenniksen synnyinseuduilla.

Bolt palaa brittiradoille, jos verottaja taipuu - Yleisurheilu - Urheilu - HS.fi
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös