Huhuketju

  • 4 897 941
  • 11 953

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Eiköhän tuo boldattu ainakin tule.

Muistuttaisin myös kaikkien kauhuksi, että Julius Junttilakin on syntynyt vuonna 1991...

Juliuksen maailman valloitus osa 3. Pelkkä ajatuskin itkettää. Pysyisi Oulussa.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Jahhas. noilla spekseillä:
Ortio.
Junttila
Jo.Nättinen
Pakarinen
J.Virtanen
Kemiläinen
(Haula)
muilla "varteenotettavilla" sopimus enskaudesta jo.

Rasmus Rissanen palaa paikkaamaan Lehtosen.

Jos nyt on näin että oletan hyökkäykseen tulevan neljä uutta pelaajaa. Ja jos kolme olisi Schööder, Joonas Nättinen ja Pakarinen. Niin Kurri on möläyttänyt taas trumpmaisesti että joukkue vahvistuisi. Tai neljäs on aivan timanttia.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Jos Borgström tulisi Jokereihin Schoederin, Joonas Nättisen sekä Pakarisen lisäksi, niin kyllä tuossa aika kivasti potentiaalia on. Pelkästään keskikaista on vahvempi kuin edellisellä kaudella.

Pakarisen kohdalla mietityttäisi eniten tuo loukkaantumisherkkyys, mutta monipuolisuutensa puolesta menisi mun papereissa Moseksen edelle. Borgström korvaisi todennäköisesti Konnan ja kaveria nähneenä voisi olla tuon joukkueen ykkössentteri jouluun mennessä. Potentiaalia on. Nättinen olisi vähän meh-hankinta, mutta syvyyttä, syvyyttä.

Lepistö kun jatkaa ja jos se huhuttu Pudas tulee, niin Lehtosen lähtö ei satu niin paljoa, vaikka onkin se ylivoimaisesti isoin menetys.

Joensuu - Schoeder - O'Neill
Haapala - Borgström - Jensen
Nättinen - Mäenalanen - Pakarinen
Savinainen - Norman - Anttila
Pihlström

Lepistö - Grant
Sklenicka - Pudas
Lööv - Kivistö
Friman

Lindbäck
Kalnins

Otat tuosta hyökkäyksestä Nikin pois, niin heti kärsii laatu ja paljon. Otat pois Nättisen, korvaaja löytyy omasta takaa. So simple.

Puolustuksessa näkyy Lehtosen poissaolo, mutta potentiaalia tuossakin on.
 
Suosikkijoukkue
#17 & #29
Aika jännä juttu olisi, jos Borgström Jokereihin "palaa". Aikoinaan yksi nimeltämainitsematon junnukoutsi tokaisi hänestä "Liian lyhyt, ei käyttöä Jokereissa" ja kaveri vaihtoi naapuriin.

Nooh, seuraavana kesänä Niki olikin +190cm sälli HIFK:n nutussa.

Tietenkin valmennusryhmät ovat muuttuneet, ja käytännöt noin muutenkin KHL-aikana. Tervetuloa vain Jokereihin!
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Aika jännä juttu olisi, jos Borgström Jokereihin "palaa". Aikoinaan yksi nimeltämainitsematon junnukoutsi tokaisi hänestä "Liian lyhyt, ei käyttöä Jokereissa" ja kaveri vaihtoi naapuriin.

Nooh, seuraavana kesänä Niki olikin +190cm sälli HIFK:n nutussa.

Tietenkin valmennusryhmät ovat muuttuneet, ja käytännöt noin muutenkin KHL-aikana. Tervetuloa vain Jokereihin!

Noh katsotaan nyt onko tulossa vai ei. Vähän molemmin puoleisia huhuja on täällä liikkunut. Toivottavasti tulee!

En haluaisi uskoa, että se mitä joku yksi junnukoutsi on aikanaan sanonut on jotenkin laittanut sukset niin pahasti ristiin koko seuran kanssa, ettei sen vuoksi haluaisi palata. Niki on, kuten käytännössä koko perheensä, ollut koko ikänsä Jokereissa, noita muutamia vuosia lukuunottamatta.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Tuohon Borgströmiin, viihtyy rapakon takana, Florida ilmoitti marraskuussa etteivät treidaa, farmi goutsin kanssa haasteellista, arpoi palaamista kuukausi sitten mutta uskon että katsoo sen kortin loppuun joten ei palaa Suomeen ainakaan nyt kun NHL.än jatkamisesta ei ole mitään takuita/tietoja.
Tuohon junnugoutsi juttuun mukana oli myös silloin heikko asenne ja lähipiiri totesi silloin että niin Jokerien pitikin tehdä, koko oli tietenkin pieni mutta syyt olivat muualla.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Taitaa olla näin että Niki jatkaa NHL-unelman tavoittelua. Niitä huhuja on viime ajat kuultu enemmän. Ehkä huomenna julkistetaan Julius Junttilan ja Joonas Nättisen 3v sopimukset. :)
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei tarvitse kovin hyvä selvännäkijä olla, että nykytietojen valossa tietää mitä nuo -91 syntyneet kaksi seppää tarkoittaa. Molemmat on vähän hajuttomia hankintoja, mutta syvyyttä tarvitaan. Jos siis nämä pitää paikkaansa, niin tässäpä mietteitä:

Joonas Nättinen:

Mutuilin Joonas Nättistä jo aikaisemmin Jokereihin. Taas olisi menty hieman sieltä mistä aita on matala, mutta....kyllähän Nättinen olisi käyttökelpoinen pelaaja alakenttiin. Sanoisin, että Mika Niemen korvaajaksi sinne nelos/vitossentteriksi jopa hyvä palanen. Pelasi viime kaudella sentterinä Vityazissa, teki 21 pongoa ja otti aloitukset 50% tehokkuudella. Neftessä tehdyt 16 maalia osoittaa, että tehokkuutta löytyy siltäkin osin, jos on pätevät ketjukaverit. Selvä upgrade sinne Mika Niemen paikalle.

Iiro Pakarinen:

Ehkä se kiinnostavampi hankinta näistä. 0.4 ppg KHL:ssä. Loukkaantumisherkkä, mutta hyvä palanen tämäkin sinne kolmos/neloskenttiin. Juurikin tuon loukkaantumisherkkyyden takia Pakarisen varaan ei pysty laskemaan. Kovia laitureita löytyy, joten Pakarinen voi löytää itsensä välillä katsomosta.

Villi kortti, Julius Junttila:

Ei, ja ei, ja ei. Ei käyttöä.



Nämä eivät ole niitä isoja palasia joukkueesta. Suurin huomio ja kiinnostus kiinnittyy nyt tuohon sentteritilanteeseen, ja siihen, että kuka sinne naarataan kärkisentteriksi, vai naarataanko ketään? Bottom-sentterit olisi Joonas Nättisen myötä paketissa.
 

Randalf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
Joonas Nättinen ja Pakarinen kuulostavat hankintointa justiinsa kategorialta "liiankin turvallinen" - mutta toisaalta molemmat edustavat leveyttä & laatua. Sanoisin jopa, että näissä kahdessa, kaikessa näennäisessä hajutomuudessaan, mainitun kahden atribuutin suhde on erinomainen.

Joonas Nättinen olisi, kuten yllä todettu, jo pelkästään sentterihankintana ehdoton parannus Niemeen ja taipuu mainiosti myös laiturin tontille. Kykenee monipuolisena ja tasapainoisena pelaajana pelaamaan myös esimerkiksi kakkosessa, jos loukkaantumis- ja roolitustilanne sitä vaatii. Nättisen muodossa Jokereissa on vähintään kaksi normania, tai vähintään 1,8, parhaimmillaan jopa 2,5.

No menipä muka-pedanttiseksi...

Noh kuitenkin, näkisin sekä Nättisen että Pakarisen siinä mielessä ideaaleinta pelaajina tämän hetken Jokereihin, että he ovat erinomaisia syvyyspelaajan esimerkiksi siellä kolmos-nelosketjussa, hyvinkin voisin Pakarisen kuvitella Normanin laidalle vaikkapa, ja kuitenkin tuovat myös hyvään putkeen päästessään kaivattua kilpailua ja leveyttä myös perinteiseksi tulosyksiköksi kaavailluille koostumuksille.

Pakarisesta ei enää mitään hurjaa sniperiä kuoriudu, mutta sellaiseen Hagman-tyyliseen stinttiin olisi eväitä (unohdetaan ne heikommat jaksot, jookos) ja vaikkei mies mikään Jensen ole, niin näkisin justiinsa sellaisena ideaalina tuuraajatyyppinä tahi "kemiapalasena" myös kärkiketjuissa mahdollisen loukkaantumisen sattuessa. Oisko vähän niinkuin jämäkämpi versio Jormakasta ehkä, jos haetaan lähivuosilta verrokkia? "Kuuman jakson" ja hyvän sentteriaisaparin osuessa kohdalle voi olla parhaimmillaan suhteellisen pitelemätön ja perustason tekeminenkin laadukasta. Toivottavasti pysyy vaan ehjänä. Kuten ylläolevassa viestissä seisoo, laituriosaston kova taso ja leveys toki tarkoittaa sitäkin, ettei Pakarisen paikka kokoonpanossa ainakaan ihan joka ilta ole mitenkään varma ja siitä näkökulmasta nimenomaan toimivien ketjukoostumusten loksahtelu saattaa ratkaista paljonkin. Jos nyt vaikka Pakarinen-Norman löytää loistavan sävelen, on tilanne heti esimerkiksi Ikoselle haastavampi, mutta vastaavasti Ikonen voikin yllättää ja muodostaa Normanin ja Savinaisen kanssa alkukauden kuumimman vitjan, tai jotain. Ihan tervetullutta kilpailua joka tapauksessa, huisia!

Jos nämä nyt tosiaan ovat tulossa. Joka tapauksessa näkisin mainitut herrat ennenkaikkea laadukkaina hankintoina, joilla ei välttämättä playoff-sarjoja itsessään voiteta, mutta resursseihin nähden joukkueeseen tulee ns. määräänsä enemmän leveyttä ja sitä kuuluisaa potentiaalista upsidea.

Meniköhän yltiöoptimistisen haihattelun puolelle? No mennään nyt sitte loppuun asti sillä linjalla ja laitetaas YouTubesta MM 2014 Suomi-Kanada -kooste huutamaan.

EDIT: lisätty viittaus edellisen viestin mainintaan laiturien pelipaikkakilpailusta
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Villi kortti, Julius Junttila:

Ei, ja ei, ja ei. Ei käyttöä.
Piti käydä vilkuilemassa Kärppien puolella otteita Juliuksesta ja kovasti siellä ollaan ylistetty kaverin peliesityksiä. Erottunut luistelullaan kentällä ja vaihtuvista ketjukavereista huolimatta pitänyt hyvän tasonsa. Se onkin sitten ihan toinen juttu, että miksei ole tähän mennessä onnistunut oikein Liigan ulkopuolella.

Eli jos sieltä Junttilankin pahvi on tuloillaan, niin aika sakarimannis-fibat on etukäteen. En tuomitse, mutta en myöskään hypi riemusta.
 

Randalf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
Harmi ettei se Kemppainen ole irrotettavissa, siinähän ois "Marjamäen miesten" ultimate etuvartio: Junttila-Kemppainen-Mäenalanen

No eikun vakavasti puhuen, Junttila kuulostaa lähtökohtaisesti aika antiklimaattiselta, mutta Latelle todella tuttu pelaaja ja jotenkin (ilmeisen naiivisti) uskon, että jos hänet Jokereihin naarataan, niin jonkinlaiset edellytykset hänellä on suoriutua oikeasti hyödyllisellä tasolla. Voishan hän tosiaan tehdä "manniset."
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Uin myös vastavirtaan ihan rohkeasti enkä repisi pelihousujani Junttilan kokeilemisesta Jokereissa. Ei ehkä ideaali, kun jo Haapala löytyy vastaavan profiilin miehistä, mutta onneksi Haapala pelaa paljon kokoistaan fyysisemmin.

Noista hyökkäyspään hahmotelmista puuttuu kuitenkin se 1-2 nimeä eikä mikään estä etteikö niitä vaihtoehtoja voisi olla myös ylempiin ketjuihin eikä aina vain vaihtoehtoja neloskenttään.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joonas Nättinen. Tervetuloa 3-4 ketjuihin. Mikäli yhtään ylemmäs niin sitten pitää uumarkkia löytyä laidalta.

Pakarinen tervetuloa. Ilmeisesti Mossen paikko.

Junttila. Yhdentekevä hankinta. 2 ekaan ketjuun ei sillä laukauksella ja sihdillä tarvitse tulla. Muihin rooleihin voi olla hyödyllinen liikkeensä myötä. Mielikuva miehestä: pehmeä.

Sentteristöön kohdistuu itsellä suurin mielenkiinto. Eiköhän siellä jotain huomenna julkaista kausarikauppaa vauhdittamaan.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eli jos sieltä Junttilankin pahvi on tuloillaan, niin aika sakarimannis-fibat on etukäteen. En tuomitse, mutta en myöskään hypi riemusta.
Jos Junttilan laukaus ei olisi kuin kissanpennun pieru, hän voisi jopa olla hyvä palanen ja haastaa Henrik Haapalaa pelaamaan kovemmin. Toisaalta taas, Haapala ampuu kutiaan harvemmin kuin John Holmes nykyään, niin ne vois kilpailla kumpi saa kuljetettua kiekon maaliin. Junttila teki 19 maalia viime kaudella, joten olisiko siellä paranneltu laukausta?

Näillä tiedoilla, mieluummin silti Nättinen - Pakarinen kaksikko sisään, kuin Nättinen/Pakarinen - Junttila kaksikko.
 

Dagenais

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jotenkin näissä hyökkäysketjujen sommitelmissa usein tuntuu unohtuvan minkä kokoisen aukon budjettiin tämän kevään lähtijät jättävät. Regin -> Schroeder, Moses -> Pakarinen, M.Niemi -> Jo.Nättinen. Nämä kuulostavat realistisilta, mutta kannattaa muistaa, että myös Kontiola lähti. Kyllähän Kontiola hankittiin vähintään kakkossentteriksi, ja palkka oli varmasti sen mukainen. Vaikea nähdä, että Kontiolaa ei korvattaisi, ja kauteen lähdettäis kahdella sentterillä (Norman, Schroeder) ja muissa kentissä olisi laiturit senttereinä (Pihlström, Mäenalanen). Pointtini siis on, että, eikö olisi syytä odottaa kahta kärkisentterihankintaa? Jos vaikka Schroeder onkin Kontiolan korvaaja kakkosketjun keskellä, ja vielä kovempi jätkä on tulossa "Reginiksi"?
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Joni Ortio ei jatka Zurichissa. 91 syntynyt. Toki se Lindbäck saattoi olla jo seinävarma tulija.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
(1991) Joni Ortio
(1991) Iiro Pakarinen (36 pts)

Lähes jo luulin selvittäneeni 36 pisteen ja 1991 vihjeiden yhtälön, mutta perkeleen Ortio on mennyt painamaan kolme pistettä KHL:ssä, joista yksi on ollut jopa maali toissakaudelta Vitjazin paidassa.

Viime kaudella yksikään finski ei tehnyt juuri 33 tehopistettä, mutta all time KHL-pointseista löytyisi Jere Karalahtea ja Tuomas Kiiskistä. Noista molemmat olisi ihan hyvin voineet löytyä vaikkapa ensimmäisen KHL-kauden rosterista, toinen toki löytyikin.
 
Lähes jo luulin selvittäneeni 36 pisteen ja 1991 vihjeiden yhtälön, mutta perkeleen Ortio on mennyt painamaan kolme pistettä KHL:ssä, joista yksi on ollut jopa maali toissakaudelta Vitjazin paidassa.

Todennäköisempää on, että huhun liikkeelle laittanut tyyppi ei olisi edes osannut huomata Ortion tehopisteitä, sillä eihän ne noilta tilastosivuilta pomppaa näkyviin. En tosin tiedä miten realistinen nimi Ortio ensi kauden Jokereihin olisi. Hyvää selvitystyötä kuitenkin sinulta.

Noin muuten, itse pidin Jussi Olkinuoraa ihan realistisena nimenä, mutta Lindbäckin nimen tultua huhuihin tuo on vähän unohtunut.
 

Ikuri

Jäsen
Joni Ortiosta tulee ensimmäisenä mieleen Jortikka-imitaatio sekä valitettavasti myös HIFK:n pelipaita. HIFK:ssa pelannut turkulainen... mielleyhtymä Juhani Tammiseen on valmis. Itsellä ei ole myöskään käsitystä siitä, olisiko Ortio oikeasti Jokereiden saatavilla, mutta ottaisin hänet ennen Lindbäckia ykköstorjujaksi.

Toinen turkulainen, joka on pysynyt tiiviisti Jokerit-huhuissa, on Niklas Friman. Friman on kuulemma vetänyt törkeän kovaa treeniä sen jälkeen, kun kausi etuajassa paketoitiin. Tulevan kauden osoitteestaan Niklas ei ole huudellut edes kavereilleen, joten salaisuuden Friman osaa kätkeä taitavasti. Niklas Friman kepitti aikanaan muuten Bobi Lehtosen TPS:n A-junnujen pistepörssissä. Aivan varma en ole, pelasiko Friman puolustajana tuota kautta, mutta kova meriitti se silti on, nykyisellään.

Turkulaista jääkiekkoilua läheltä pitkään seuranneena, on pakko myhäillä ja olla tyytyväinen siitä, että nyt Jokerit-huhuissa pyörivät nimet ovat mustavalkoisuuden lisäksi Turussa vetäneet myös värikkäässä paidassa. Molemmissa tapauksissa (JOrtio/NFriman) isä edustanut kunniakkaasti Tovereita. Hyvä, hyvä.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Joni Ortiosta tulee ensimmäisenä mieleen Jortikka-imitaatio sekä valitettavasti myös HIFK:n pelipaita. HIFK:ssa pelannut turkulainen... mielleyhtymä Juhani Tammiseen on valmis. Itsellä ei ole myöskään käsitystä siitä, olisiko Ortio oikeasti Jokereiden saatavilla, mutta ottaisin hänet ennen Lindbäckia ykköstorjujaksi.

Toinen turkulainen, joka on pysynyt tiiviisti Jokerit-huhuissa, on Niklas Friman. Friman on kuulemma vetänyt törkeän kovaa treeniä sen jälkeen, kun kausi etuajassa paketoitiin. Tulevan kauden osoitteestaan Niklas ei ole huudellut edes kavereilleen, joten salaisuuden Friman osaa kätkeä taitavasti. Niklas Friman kepitti aikanaan muuten Bobi Lehtosen TPS:n A-junnujen pistepörssissä. Aivan varma en ole, pelasiko Friman puolustajana tuota kautta, mutta kova meriitti se silti on, nykyisellään.

Turkulaista jääkiekkoilua läheltä pitkään seuranneena, on pakko myhäillä ja olla tyytyväinen siitä, että nyt Jokerit-huhuissa pyörivät nimet ovat mustavalkoisuuden lisäksi Turussa vetäneet myös värikkäässä paidassa. Molemmissa tapauksissa (JOrtio/NFriman) isä edustanut kunniakkaasti Tovereita. Hyvä, hyvä.

Friman tosiaan on monipuolinen kaveri, jota voi peluuttaa hyökkääjänäkin pahan paikan tullessa. Viestit kovasta treenistä kuulostavat todella hyvältä, nyt odotellaan vaan vahvistusta, että pelaa Jokereissa ensi kaudella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös