Huhuketju

  • 4 889 860
  • 11 936

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos Niemi saa mielialan kohdilleen, vammat vek, eikä ole kallis, niin tervetuloa 3.-4. senan tontille rotaatioon. Senoja ei voi koskaan olla liikaa. Mutta jos Niemi tulee täytyy kakkossentterin sitten ollakin merkkiä "Regin".
 

jukero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niemi oli Ässissä loistava kaudella 2014-2015. Tämän Kärppä-kauden jälkeen on kuitenkin pakko todeta suosikkipelaajastani, että eihän miehestä ole kärkisentteriksi Liigan huippujengissä. Ei sitä tulisi siis KHL:ssäkään olemaan. Ässissä oli loistava ja johtava pelaaja mestaruuskaudella, mutta silloin vastuu ja luotto oli rajatonta olosuhteiden pakosta. Kärppien ja Jokereiden kaltaisissa organisaatioissa tuollaista luottoa ei ole varaa antaa.

Jos suunniteltu kolmoseen, niin tulee olemaan loistava hankinta. Hyvä kahdensuunnan pelaaja mainiolla peliälyllä. Myös alivoimalla eliittiä. Ylivoimapelaajana keskinkertainen ja helposti ennakoitavissa huonon laukauksen vuoksi.

Eikö muuten Sakari Salmista ole huhuiltu myös Jokereihin? Niemi ja Salminen ovat ymmärrykseni mukaan erittäin hyviä kavereita, joten tuokin sopisi kuvaan.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
En ole Kärppäfani, mutta vastaan silti. Mitä olen kuullut ja lukenut, niin kyseessä ilmeisesti yksi kauden suurimmista pettymyksistä Kärpissä. Niemeä pidetään mielialapelaajana, jonka peli muuttuu aika ajoin fleguiluksi. Lisäksi kun Niemi nyt ei ole mikään erityisen nopea tai kamppailuvoimainen (ominaisuudet, joita JJ ja Kurri painottivat ensi kaudelle) pelaaja, niin ihmetyttää kyllä todella paljon, mikäli huhu pitää paikkansa.
Niemi on erittäin kamppailuvoimainen ja se on varmasti se syy miksi Niemi Jokereihin tulee, jos tulee. Mielestäni Niemen pelaaminen perustuu about kokonaan tuohon kovaan kamppailuvoimaan. Pystyy riistämään kiekkoja ja hyvällä suojauksella pitämään kiekkoa sen verran, että voi pelata kaverille helpon syötön johonkin hyvään tilaan. Mutuilisin, että Mika ei kovinkaan usein menetä kiekkoa. Lisäksi on ihan valtakunnan kärkiäijiä alivoimapelaamisessa.

Ouluun matkatessaan Niemi ristittiin about välittömästi lättykeisariksi, tämä ainakin allekirjoittanutta nauratti melkoisasti. Niemen ongelmat on tuloksellisessa pelaamisessa. Hän on yksin uhkana luokkaa Teemu Ramstedt, muttei silti saman tason yliluova syöttökone. Niemen pisteetkin ainakin Ässäaikana tuli lähes aina hyvän peruspelin kautta, virheitä Niemi ei juurikaan tee.

Niemeä ei takuuvarmasti ole hankittu Jokereihin ylivoimanpyörittäjäksi, vaan on hieno hankinta kolmossentterin tontille. Itse en tiedä, miksi loppukausi hänellä ei Kärpissä ole oikein sujunut, mutta yllättävän pahasti häntä täällä tunnutaan lyttäävän.
 

sob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Jazz, ..... Oulu Ermines
Aika monta Niemen ässäpeliä nähneenä yhdyn jukeron viestiin. Oli parhaimillaan Ässissä johtava hyökkääjä ja muodosti Elon ja Lähteenmäen kanssa hyvän ketjun. Niemi kantoi monesti Ässiä reppuselässä vaikeina hetkinä.

Kärpissä homma alkoi lupaavasti. Hienoa kahden suunnan pelaamista, mahtavaa alivoimaa ja tehoja. Näin jälkikäteen tehoista voitaneen kiittää ehkä ainakin osin siinä vierellä liitänyttä Aho-merkkistä junnua. Mutta sitten tapahtui jotain ja kaveri oli loppukauden hyökkäyspäässä aivan yössä. Paljon kehutussa oman pään pelaamisessakin tapahtui notkahduksia: hävisi TPS- ja Tappara-sarjoissa kriittisiä oman pään aloituksia 0-100 ja katseli muutamaa maalia aitiopaikalta. Ässissä noita lapsuksia ei monesti nähnyt ja mietin, että missä miehen ajatukset seilasivat. Ehkä jo Jokereissa?

Noin kuriositeettina, kaveri on aika synkän oloinen. Vitsailin Kärppiä kannattavalle kaverilleni Niemen viime syksyn hyvän vireen aikana, että joko se oli nähnyt herran hymyilevän. Ei ollut.

Lähtökohtaisesti Niemi voisi olla Jokereissa 3-4 kentän sentteri, jolla on hyvä pelikäsitys, on hyvä alivoimalla ja omaa ainakin jonkin verran potentiaalia tuloksentekoon. Voi toki yllättää positiivisestikin. Viereen voimahyökkääjä ja joku liukas luistelija, niin voi olla ok koostumus.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Jos suunniteltu kolmoseen, niin tulee olemaan loistava hankinta. Hyvä kahdensuunnan pelaaja mainiolla peliälyllä. Myös alivoimalla eliittiä. Ylivoimapelaajana keskinkertainen ja helposti ennakoitavissa huonon laukauksen vuoksi.

Eikö muuten Sakari Salmista ole huhuiltu myös Jokereihin? Niemi ja Salminen ovat ymmärrykseni mukaan erittäin hyviä kavereita, joten tuokin sopisi kuvaan.

Tutkapari Niemi - Salminen ei kuulosta ollenkaan pahalta kolmosketjuun.

Voittaa ainkain Pelletier - Kennedyn, Kapanen - Hagmanin ja Wirtanen - Aaltosen.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
En ole Kärppäfani, mutta vastaan silti. Mitä olen kuullut ja lukenut, niin kyseessä ilmeisesti yksi kauden suurimmista pettymyksistä Kärpissä....

Tarkennusta tähän, Niemen loppukausi oli pettymys. Aivan kauden ekojen pelien jälkeen Mika taisi suorittaa aika hyvällä tasolla, ollen pitkään samalla myös joukkueen paras pistemies. Kyseessähän on erinomainen kahden suunnan sena, mielestäni Niemen pelin paras osa-alue on av-pelaaminen.

Tiedä sitten, miten sopii Jokerien konseptiin...
 

joceri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
"Perse edellä puuhun, me yötä myöten kiivetään". Todella paskat fiilikset Niemen suhteen. Vai että vielä rahallinen korvaus Kärpille. Salli mun nauraa. Joku on nyt kusettanut Kurria oikein huolella.

Vaikuttaa viime hetken paniikkihankinnalta, kun McIntyre meni ohi. Hauskaa, että kauden jälkeen puhutaan kuinka tarvitaan kamppailuvoimaa sekä kovuutta ja ratkaisuna tähän on hankkia Mika Niemi.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Kuulostaa päivitykseltä Niko Kapaseen ainakin pelityylien sekä virheiden minimaalisen määrän puolesta, mutta jos tuo fleguilu on totta, niin ei mene aivan yks yhteen.

Pakko olla kolmossentterinä.
 

faro

Jäsen
Vaikuttaa viime hetken paniikkihankinnalta, kun McIntyre meni ohi.
No tähän en todellakaan usko. Luulisi, että jos Niemen kanssa on sopimus tehty, on se tehty hyvissä ajoin silloin kun miehen peli vielä kulki. Ei Jokereilla ole mitään tarvetta tehdä paniikkihankintoja etenkään keväällä/kesällä.
 

Tuamas

Jäsen
Niemi on loistava kahden suunnan sentteri joka "elää peliä", tekee pääasiassa täysin oikeita ratkaisuja, tulee kulmista kiekon kanssa, riistää hyvin kiekkoja, omaa hyvän peliälyn ja on alivoimalla peliälynsä ja pitkän mailansa avulla liigan eliittiä.
Luistelu keskinkertaista ja laukaus on vitsi.

Roolista riippuen KHL:ssä joko iso riski tai pomminvarma suorittaja. Jos hankittu kahteen ekaan ketjuun tulosta tekemään, on selvä riski. Jos kolmoseen pelaamaan perusvarmaa ja vääntämään alivoimia, niin täyttää aivan varmasti paikkansa.

Mielenkiintoista kuinka paljon ässätaustaista porukkaa Jokereissa ensi kaudella sitten esiintyykään.
 

Barney

Jäsen
Noin kuriositeettina, kaveri on aika synkän oloinen. Vitsailin Kärppiä kannattavalle kaverilleni Niemen viime syksyn hyvän vireen aikana, että joko se oli nähnyt herran hymyilevän. Ei ollut.
En tiedä Niemen elekielestä hänen pelatessaan Ässissä, mutta Kärpistä nähtyyn "totisuuteen" vaikuttaa aika varmasti se, että mies oli (tämä kuultuna syksyllä) erittäin stressaantunut. Ilmeisesti häneen kohdistetut isot odotukset vaikuttivat aika paljon psyykkisesti. Ihan pelimieshän Niemi on, mutta uskon hänen olevan parempi juurikin pienemmässä roolissa, jolloin häneen ei kohdistuisi niin paljon odotuksia. Jokereissa tällainen rooli olisi kolmosketjussa. Kyllähän Niemi olisi Jokereille hyvä paikkaaja Kapasen tilalle, vaikka itse olisin ennemmin Jani Lajusen tai Tomi Sallisen perässä.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Muutaman Kärppien pelin pudotuspeleissä katsoin ja niiden perusteella Jokerit työntää kätensä paskaan hankkiessaan Niemen. Oli nimittäin todella vaatimaton näissä peleissä. Liike on hidasta, kaksinkamppailuja häviää enemmän kuin voittaa, aloituksia häviää enemmän kuin voittaa ja itse peliä ei kykene tekemään juuri yhtään.

On tietysti mahdollista, että kaverilla on joku vamma, mikä aiheuttaa tämän huonon suorittamisen, mutta nähdyn perusteella eittämättä iso riskihankinta.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Vähän erikoisia kommentteja Niemestä joillakin. Ei hän tietenkään khl - tasolla mikään erityisen säkenöivä hankinta ole, mutta on Kohilaan huonommillakin meriiteillä lähdetty ja ihan hyvin on kulkenut. Näkisin että kolmossentteriksi tuolle tasolle suorastaan erinomainen hankinta.

Plussia ja miinuksia jos katsellaan, niin peliäly on maailmanluokkaa sekä kiekon kanssa että ilman, Niemi ei tee kovinkaan usein vääriä ratkaisuja. Hyökkäyspään pelaamisessa on sopivasti luovuutta ja luonteeltaan Niemi on ennen kaikkea pelaaja joka haluaa ratkaista otteluita. Mikään näyttävä fyysinen rymistelijä Niemi ei todellakaan ole, mutta itse näen keskeisenä vahvuutena juuri kamppailupelaamisen ja uskalluksen pelata ahtaissakin paikoissa. Nuoruuden humuvuosien jälkeen Niemi on myös kasvanut urheilijaksi eli kuntopohja on kohdillaan ja isojen minuuttien pelaamisenhan hän on tottunut jo liigassa. Voi siis tilanteen vaatiessa pelata myös kolmosketjua ylempänä.

Niemen heikkoudet ovat laukaus, aavistuksen kulmikas luistelu ja luonteen liika porilaisuus so. saattaa tuskastua ja kipsaantua jos peli ei kulje ja osoittaa turhautumisensa kentälläkin typerinä jäähyinä. Joukkuekaverinakaan Niemi ei ole välttämättä helpoimmasta päästä, sillä mies on tosiaan jöröäkin jörömpi ja toisinaan kukaan ei oikein tiedä mitä siellä päässä liikkuu. Mikään kusipää Niemi ei todellakaan ole, vain hiukan vaikeasti lähestyttävä.

Roolituksella ja pelikavereilla voi olla Niemen tapauksessa suuri merkitys, Porissa homma toimi toisaalta Veli - Matti Savinaisen ja Joel Armian, toisaalta Eero Elon ja Sami Lähteenmäen kanssa. Niemi tykkää erityisesti pelistä jossa kiekko vaihtaa usein omistajaa ja niinpä ketjukavereiden olisi hyvä olla hänen kanssaan samalla aaltopituudella. Tyylipuhdasta nelosen senaa Niemestä ei saa millään, kyllä hänet täytyy silloin tällöin vapauttaa hyökkäämään.

Kiinnostava hankinta Jokereilta, Niemi sanoi haastattelussa muutama vuosi sitten että Khl on unelma, nyt hän pääsee sitä toteuttamaan.
 

KuumaaKamaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Jos rosterin jatkeeksi ja loukkaantumisten paikkaajaksi Niemeä hankitaan niin ok, mutta en mä jaksa uskoa, että täyttäis edes Kapasen jättämää aukkoa. Jos Niemeä kaavaillaan tosissaan kolmosen vastuusenaksi niin kakkosen keskustan on sitten oltava Regin vol 2. Toki annetaan mahdollisuus jos on tullakseen.

Aaltonen vois jatkaa ja Salminen korvaa Olimbin, jota ei saatu viime kaudella korvattua. Toimisko? Ei mitään huhuilua vaan omaa toiveajattelua.
 
Noin kuriositeettina, kaveri on aika synkän oloinen. Vitsailin Kärppiä kannattavalle kaverilleni Niemen viime syksyn hyvän vireen aikana, että joko se oli nähnyt herran hymyilevän. Ei ollut.

No niin, löytyihän sieltä sitten ainakin yksi yhteinen nimittäjä Kemppaiselle ja Niemelle. Kivikasvoja molemmat. Muilla alueilla jäätiinkin sitten selvästi Kemppaisen taakse ja vähän ihmetytttää, miksi Jokerit ei ole kosiskellut Kepua joukkueeseensa (vai onko?).
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Jaaha. Niemi onkin vasta huhu. Epäilyttää taso, mutta en revi pelihousuja, jos hän tulee. Menee ihan hyvin kärjen takana, jos luonne on hyvä. Senttereitä muutenkin pitää olla tarpeeksi.
 

Phaneuf#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning
Muutaman Kärppien pelin pudotuspeleissä katsoin ja niiden perusteella Jokerit työntää kätensä paskaan hankkiessaan Niemen. Oli nimittäin todella vaatimaton näissä peleissä. Liike on hidasta, kaksinkamppailuja häviää enemmän kuin voittaa, aloituksia häviää enemmän kuin voittaa ja itse peliä ei kykene tekemään juuri yhtään.

On tietysti mahdollista, että kaverilla on joku vamma, mikä aiheuttaa tämän huonon suorittamisen, mutta nähdyn perusteella eittämättä iso riskihankinta.

Johtuu varmasti siitä, että alkukauden sai hyökätä Puljun ja Ahon kanssa ja jossain vaiheessa Late söi itseluottamuksen ja käski pelata 0-0.
 

Chespa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jää-Ahmat & HPK
On kyllä taas porukoilla kovat odotuksen ja vaatimukset kun Niemi ei kelpaa kolmosen keskelle. Siis jos siihen rooliin kaavailtu. Lähes Reginin tasoinen pelaaja tarvitaan kakkoseen.
 

Memotuss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
On kyllä taas porukoilla kovat odotuksen ja vaatimukset kun Niemi ei kelpaa kolmosen keskelle. Siis jos siihen rooliin kaavailtu. Lähes Reginin tasoinen pelaaja tarvitaan kakkoseen.
Noh viimekaudella siinä roolissa oli Kapanen/Sallinen että aikamoine duuni Niemellä edessä. Kunnossa oleva Kapanen on kova sana edelleen.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Täällä joku pitää oikeasti Kapasta tai J. Sallista parempana kolmossentterinä kuin Niemeä? Jotain rajaa sentään. Luetelkaapa sitten perään suomalaisia senttereitä, jotka olisivat parempia kuin Niemi ja oikeasti realistisia nimiä Jokereihin? Tomi Sallinen ja Jani Lajunen kelpaisivat itsellenikin, mutta muuten alkaa olla aika hiljaista. Kakkossentteri tulee todennäköisesti ulkomailta, ja sen on oltava huomattavasti kovempi nimi kuin Niemi on.
 

Kafrom

Jäsen
En tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa kun luin joitain kommentteja Niemestä täältä. Niemihän nimenomaan on kamppailuvoimainen pelaaja, ainakin Ässävuosinaan voitti runsaasti kulmavääntöjä ja oli alivoimapelaamisessa peliälynsä vuoksi aivan Liigan eliittiä. Varmasti mukiinmenevä hankinta 3. sentteriksi.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Täällä joku pitää oikeasti Kapasta tai J. Sallista parempana kolmossentterinä kuin Niemeä? Jotain rajaa sentään. Luetelkaapa sitten perään suomalaisia senttereitä, jotka olisivat parempia kuin Niemi ja oikeasti realistisia nimiä Jokereihin? Tomi Sallinen ja Jani Lajunen kelpaisivat itsellenikin, mutta muuten alkaa olla aika hiljaista. Kakkossentteri tulee todennäköisesti ulkomailta, ja sen on oltava huomattavasti kovempi nimi kuin Niemi on.
Ei kukaan käske että sen pitäisi olla suomalainen. Clarkewilmejä on löydetty AHL:stä maailman sivu jos suomalaiset vaihtoehdot ovat loppuneet kesken ja välillä vaikkeivät olisikaan.

Fakta on se, että Niemi on keväällä ollut ihan paska. En nähnyt häneltä ainuttakaan matsia viime kaudella ja tälläkin kaudella havainnot rajoittuvat pariin hassuun Kärppien pudotuspeliin, mutta ainakaan noilla näytöillä ei riitä. Siitä nämä soraäänet varmaan juontuvat. En mä usko että se oikeasti on noin huono pelaaja, mutta on aina riski hankkia äijiä tärkeille paikoille ja luottaa siihen, että he yhtäkkiä löytävät taas sen aiemman tasonsa. Niemi voi hyvinkin sen tehdä, mutta luottavaisemmin mielin olisin ollut Lajusen tai Sallisen kanssa, vaikkeivät he välttämättä ole jääkiekkoilijoina sen parempia.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa kun luin joitain kommentteja Niemestä täältä. Niemihän nimenomaan on kamppailuvoimainen pelaaja, ainakin Ässävuosinaan voitti runsaasti kulmavääntöjä ja oli alivoimapelaamisessa peliälynsä vuoksi aivan Liigan eliittiä. Varmasti mukiinmenevä hankinta 3. sentteriksi.

Valitus ja marmatus johtuu siitä että Niemi ei raporttien mukaan Kärpissä ollut kuin varjo siitä Ässissä pelanneesta peliälykkäästä jyrästä. Ja KHLlässä kun ei saa roikkua vauhteja pois niin luistelun täytyy olla kohdillaan tai muuten on koko ajan myöhässä oli miten kova jyrä vaan. Oulusta Stadiin siirtyessä ja Liigasta KHLlään noustessa valot tulevat kirkkaammiksi, fanit vaativat enemmän nopeammin ja vastustajien taso nousee aivan uudelle tasolle. Jos Oulussa pelit eivät sujuneet stressin takia niin Niemelle pitää palkata psykiatri reissuille mukaan kun Jokerifanit (ja valmennus) alkaa vaatimaan tulosta.

Toisaalta Niemi on näyttänyt että osaa pelata. Jos oli halpa ja pystyy nousemaan uudelle tasolle niin mennee ehkä 3. senana. Silloin kakkossentterin täytyy olla jäätävänkova umpisentteri ja jostain pitää vielä kairata ainakin yksi 2.-3. kentän keskellä pelaamaan pystyvä äijä.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Saattaa hyvin on että Niemen lisäksi on tulossa toinenkin nuorehko suomalais sentteri, jonka lisäksi on tulossa ainakin yksi ulkomaalainen sena.
Ohtamaan kanssa Jokerit neuvotteli kahteen kertaan yhteistä säveltä ei löytynyt, Larsenin kohdalla kaikki on edelleen mahdollista mies ei ole Kotihotellista kamojaan vielä ainakaan hakenut .
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös