Huhuketju

  • 4 907 807
  • 11 980

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Olisi itseasiassa kiva nähdä jonkun liigajoukkueen nappaavan hänet loppukaudeksi. Veikkaan, että olisi erinomaisen hyvä haku.
Artjuhin sopisi kuin nyrkki silmään hevostallien tutinaa ja tötinää -meininkeihin. Organisaatiossa olisi vanhoja tuttujakin kuten Ville Peltonen.
 

Sukee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toivottavasti ei kokonaan hiljene vaan kuultaisiin jotain huhuja jo ensi kauden joukkueesta. Yllätyin kovin kun jatkosopimus-uutisia ei tullut esim.joulukalenterissa mielestäni laisinkaan.
Ensi kaudelle huhuttuja Jokruja käsittääkseni ainakin Liigasta Chad Rau ja Joonas Järvinen (lähde: 65-foorumi/aikaisemmat sivut).
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Voepi olla, että Ryan Zapolski pelaa maalilla ensi kaudella. Hän on itse maininnut olevansa kiinnostunut Jokereista ja nyt Sasha Huttunen kirjoittaa Jokereiden olleen niiden seurojen joukossa, jotka ovat hänen suunnitelmiaan tiedustelleet. KHL:n on kuulemma matkalla,
 

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jokereiden olleen niiden seurojen joukossa, jotka ovat hänen suunnitelmiaan tiedustelleet. KHL:n on kuulemma matkalla
Mikäli Pietarista/Moskovasta soitetaan ja sanotaan tienaavan pari miljoonaa nettona, vastaan Suomen ~500k€ voi Zapoa alkamaan kiinnostamaan vaikka kuinka olisi venäjävastainen. On sanonut tykkäävän Suomesta ja erityisesti Raumasta mutta mistä näitä tietää mihin lähtee.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Mites toi Saarela? Jalonen valmentaa jo u20 jengissä ja noilla otteilla kelpaisi kyllä Jokereihin.
Olikos Saarela alunperin aloittanut jossain Jokereiden luistelukoulussa vai muistanko väärin?
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Voepi olla, että Ryan Zapolski pelaa maalilla ensi kaudella. Hän on itse maininnut olevansa kiinnostunut Jokereista ja nyt Sasha Huttunen kirjoittaa Jokereiden olleen niiden seurojen joukossa, jotka ovat hänen suunnitelmiaan tiedustelleet. KHL:n on kuulemma matkalla,
Enpä näkisi paljoakaan järkeä, jollei sitten Karlsson ole kasvanut ulos meidän maksukyvystä. Jokereiden ei järkeä lähteä ykköstä vaihtamaan, koska Karlsson ollut niin solidi, että luultavasti heikompaan vaihtuisi ja joka tapauksessa ainakin yksi epävarmuustekijä sille osastolle tulisi. Toisaalta oletan, että Helenius <-> Zapolski -vaihto ei ehkä maistuisi Zapolskille, jolle olisi varmaan ykkösen tonttejakin tarjolla. Heleniuksen lähtöä pidän suht.selvänä, jos ei loppukaudesta tapahdu jotain erikoista. Haluaa varmasti ykköstorjujan roolin ensi kaudeksi.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Enpä näkisi paljoakaan järkeä, jollei sitten Karlsson ole kasvanut ulos meidän maksukyvystä.

Noilla otteilla ottajia on varmasti rikkaammissa seuroissa. Karlsson on yksi KHL:n parhaista torjujista, ellei jopa paras. Pienenä toiveena toki olisi se, että tarpeeksi hyvä sopimustarjous + muut edut painaisivat Karlssonin vaakakupissa tarpeeksi ja mies jäisi vielä kaudeksi tai useammaksi.

Veskarimarkkinoita en ole sen tarkemmin seurannut, mutta Zapolski vaikuttaisi ihan pätevältä vaihtoehdolta jos Karlsson suuntaa muille maile. Miehellä on kuitenkin harvinaisen suuri motivaatio tulla, ei sitä kuitenkaan usein noin avoimesti mediassa kerrota. Samoin otteet Liigassa ovat olleet sitä luokkaa, että arpaa pienistä kaukaloista ei mielestäni kannata tuoda ja Suomesta ei nopeasti muisteltuna pätevämpää kaveria vapaudu. Toki kun en nyt jaksa tarkistaa sopimustilanteita ja miettiä vapautuvien torjujien motiiveja, niin metsään voi mennä.

Karlsson - Zapolsi kuulostaisi omaan korvaani täydelliseltä parilta. Heleniuksen kohdalla puolestaan toivottaisin tämän kauden jälkeen hyvät jatkot, meni Karlsson mihin tahansa. Vaikka Helenius on hyviä jaksoja ajoittain pelannut, ei hän yksinkertaisesti tunnu kahden (tai 1½) kauden otannalla luotettavalta veskarilta tähän sarjaan. Heikkoja hetkiä ja surkeita jaksoja sattuu yksinkertaisesti liian usein, joten ykköstorjujan viittaa en uskaltaisi sovitella. Kakkoseksikin homma on siinä mielessä kimurantti, että noin epävarmoin ja -tasaisin ottein kuormitus ykköselle kasvaa nopeasti kovaksi: jos Karlsson joudutaan uudella ykkösellä korvaamaan, ei mielestäni voida ottaa riskiä siitä, että korvaaja pystyy pelaamaan näin paljon vastaavalla tasolla.

Eli Karlsson olisi yksinkertaisesti pidettävä jos mies vain tahtoo pysyä. Helenius voi palata vaikka Liigaan, mutta käyttöä meillä en rehellisesti sanoen näe. Zapolski sitten on tervetullut kaveri Karlssonin jatkosta riippumatta.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Eli Karlsson olisi yksinkertaisesti pidettävä jos mies vain tahtoo pysyä. Helenius voi palata vaikka Liigaan, mutta käyttöä meillä en rehellisesti sanoen näe. Zapolski sitten on tervetullut kaveri Karlssonin jatkosta riippumatta.

Tämä. Ei kannata lähteä korjaamaan sitä mikä ei ole rikki. Varsinkin kun kyse on koko ryhmän kivijalasta. Zapolski omastakin puolesta hyvä haku, mutta nimenomaan kirittäjäksi ja mahd. tulevaksi ykköseksi. Diggaan Heleniuksesta persoonana, ja senkin takia toivoisin, että pelaa jossain ykkösenä ensi kaudella ja kääntää uransa selkeään nousukiitoon. Kakkosen asema on vaikea ja tuntuu, että Rikun persoona on sellainen, että kasaa itselleen kaikki maailman paineet aina kun se näytönpaikka aukeaa.
 

Trymuch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mites toi Saarela? Jalonen valmentaa jo u20 jengissä ja noilla otteilla kelpaisi kyllä Jokereihin.
Olikos Saarela alunperin aloittanut jossain Jokereiden luistelukoulussa vai muistanko väärin?
Tää on käynyt myös itselläni mielessä. Mutta oisko sitä kuuluisaa vastuuta luvassa tarpeeksi, että pääsisi ottamaan ne seuraavat askeleet kohti kotimaan terävintä kärkeä?
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Mutta oisko sitä kuuluisaa vastuuta luvassa tarpeeksi, että pääsisi ottamaan ne seuraavat askeleet kohti kotimaan terävintä kärkeä?

Näiden Saarelan tapaisten junnujen kanssa tuo on kyllä hyvä kysymys. Meillä Saarela pääsisi varmasti hyvään valmennukseen, pelaisi Liigaa kovempaa sarjaa ja saisi peliaikaa niin paljon kuin pystyy ottamaan. Korvauskaan ei olisi huonoin mahdollinen, vaikka ilmeisesti Saarela ei nyt ihan pelkillä verkkareilla seuraa vaihtanutkaan.

Mutta mutta. Oleellistan ovat kuitenkin sellaiset seikat, kuten esimerkiksi se vastuun ottaminen. Isojen YV-minuuttien eteen vaaditaan enemmän kuin Liigassa ja vaikka rotaation takia peliaikaa KHL:ssa tulisi, niin todennäköisemmin Liigassa vyölle tulee isot minuutit. Samoin jos kehittymistä miettii, niin KHL on vähän siinä ja siinä. Ensinnäkin matkustus vie enemmän aikaa ja energiaa kuin Liigassa. Nuo ovat suoraan treenistä ja palautumisesta pois. Samoin jos miettii KHL:n vaatimuksia, niin nuo eivät mene yksi-yhteen NHL:n kanssa, mikä nyt kuitenkin lienee Saarelan tavoite. Menestyminen KHL:ssa vaatii käytännössä hyvää liikettä, yksilötaitoa ja joukkueesta riippuen sitten ripauksen muuta. Voima- ja fysiikkapuoli eivät kuitenkaan vaadi samanlaista panosta kuin NHL tai edes Liiga. KHL saattaisi tarjota Saarelalle mahdollisuuden kehittää eri ominaisuuksia kuin Liiga, mutta toisaalta ei välttämättä valmistaisikaan samalla tavoin pieneen kaukaloon. Steve Moses on tästä aivan loistava esimerkki: jokainen näki viime kaudella miehen tuhovoiman KHL:ssa ja heikkoudet NHL-unelmaa ajatellen. Toisaalta Leo Komarov taisi KHL:ssa mennä sen verran kiekollisesti eteenpäin, että se Liigan ~10-15 pisteen ärsyttäjä takoo nyt NHL:ssa miljoonien lisäksi maaleja.

Tämä nyt on näitä. Erittäin mielelläni näkisin Saarelan ensi kaudella meillä, mutta vaikka poika tänne tulisi ja puhuisi nätisti haastatteluissa, niin en silti uskoisi valinnan olleen aivan nobrainer. KHL tuo yhtälöön sellaisia funktioita, että niitä on aivan varmasti mietittävä hyvinkin tarkkaan läpi jos NHL on kirkas unelma ja ura vasta tuossa vaiheessa. Loppujen lopuksi Suomesta (tai Ruotsista) on hyvinkin vähän sellaisia pelaajia tullut, jotka ovat nuorella iällä ponnistaneet KHL:sta NHL:aan tai jääneet KHL:n takia pois NHL-junasta.

Mitä taas noihin junnuikäisiin kavereihin tulee, niin lähtökohtaisesti jos noita tulee, pitää tason olla juurikin luokkaa Saarela, Laine, Puljujärvi, Aho ja Juolevi. Nuo nimet siis ihan vain esimerkkinä tasosta, noista kun Saarela taitaa olla ainoa edes jollain tasolla mahdollinen tulija. Jos puhutaan suuremmista raakileista, niin nopeasti hyöty meille on varsin rajallinen: me kuitenkin tarvitsemme kohtuullisen valmiita pelaajia, koska kehittymisympäristö on varsin haastava ja olosuhteet huomioiden on olemassa suuri riski siitä, että joku muu korjaa hedelmät. Jos pelaaja ei heti pysty lunastamaan paikkaa "ylhäältä", niin mielestäni olisi molempien etu, että pelaaja pelaisi muualla. Sillanpää on loistava esimerkki siitä, kuinka jokerisoppari ei palvele Jokereita eikä pelaajan uraa jos pelaaja ei ole valmis sarjaan joko tasonsa tai valmennuksen näkemyksen mukaan. Tilanne olisi toki toinen jos suhteet Liigaan olisivat kunnossa ja näille voitaisiin taata kehittymismahdollisuus peliminuuttien ja laadukkaan treenin muodossa Liigassa.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Saarelaahan on huhuttu Frölundaan. Mielestäni tuo vaikuttaisi aika järkevältä stepiltä. Vaatimustaso KHL.ssä voisi olla vielä turhan kova 19-vuotiaalle raakileelle, joka ei Liigassakaan ole mikään johtava pelaaja ollut omassa joukkueessaan, joka vieläpä on sarjan heikoimpia.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Erittäin hyvää pohdintaa, @sekolust ja samoja asioita olen miettinyt. Olen aika samoilla linjoilla kuitenkin siten, että - valitettavasti - en näe mitään etua Saarelan tai oikeastaan kenenkään muunkaan nuorisotähden pelaamisesta Jokereissa hänen henkilökohtaisessa kehittymisessään esimerkiksi vuoden aikana. Jos puhutaan pidemmästä projektista eli vähintään kaksi, mutta mielellään kolme kautta, silloin voi olla mahdollisuuksia myös henkilökohtaiseen hyötymiseen. Nekään eivät isoja ole. Syyt samoja kuin sekolustilla:

- KHL:n pelitempo isoissa kaukaloissa tiukalla otteluohjelmalla;
- Ottelumäärä matkustamisineen
= henkilökohtaiseen, tiettyjä vahvuuksia hakevaan harjoitteluun ei jää aikaa ja harjoittelu kärsii muutenkin (pelit, aikataulut, matkustaminen)

- Taito ja fysiikka eivät välttämättä riitä 1-2 kenttiin Jokereissa
- Ylivoima-aika kortilla

Sitten ehkä suurin miinus:

- KHL:ssä kentät on niin järkyttävän isoja vrt NHL/AHL että peli on liian erilaista ja tavallaan korostaa vääriä kehitystekijöitä. Samoin joukkueiden pelitavat ovat pääosin venäläistä neppailua, jolla ei ole mitään tekemistä NHL:ää tavoitteena pitävän lahjakkuuden kehittymisen kanssa.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
- KHL:ssä kentät on niin järkyttävän isoja vrt NHL/AHL että peli on liian erilaista ja tavallaan korostaa vääriä kehitystekijöitä. Samoin joukkueiden pelitavat ovat pääosin venäläistä neppailua, jolla ei ole mitään tekemistä NHL:ää tavoitteena pitävän lahjakkuuden kehittymisen kanssa.

Vai niin. Ja kuitenkin KHL:ssä on kehittynyt niin paljon kovia pelimanneja, että ennen tätä kautta koettiin mainostamasi suuri joukkopako (heh) NHL:ään.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Vai niin. Ja kuitenkin KHL:ssä on kehittynyt niin paljon kovia pelimanneja, että ennen tätä kautta koettiin mainostamasi suuri joukkopako (heh) NHL:ään.

Ja miten tämä liittyy 17-18 vuotiaan pelaamiseen Jokereissa yhden kauden verran kun targettina on NHL? Mikä on se etu Jokereista vrt esimerkiksi SHL/Frölunda tai vastaava - tai Liiga/Tappara/Kärpät/HIFK?
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Vai niin. Ja kuitenkin KHL:ssä on kehittynyt niin paljon kovia pelimanneja, että ennen tätä kautta koettiin mainostamasi suuri joukkopako (heh) NHL:ään.
Luettelepa Saarelan ikäiset lähtijät.

Slepishev on ainoa vertailukelpoinen, eikä ole pärjännyt NHL:ssä lainkaan.
 

Jeffrey

Jäsen
Luettelepa Saarelan ikäiset lähtijät.

Slepishev on ainoa vertailukelpoinen, eikä ole pärjännyt NHL:ssä lainkaan.

Vertailukohteita voi toki repiä mistä vain...

Sellainen jos halutaan, niin Saarelalle neljän vuoden soppari kouraan, jonka jälkeen sitten Blackhawksiin johtavaksi pelaajaksi! Eiköhän tämmöinen herralle kelpaisi.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Sellainen jos halutaan, niin Saarelalle neljän vuoden soppari kouraan, jonka jälkeen sitten Blackhawksiin johtavaksi pelaajaksi! Eiköhän tämmöinen herralle kelpaisi.
Panarinia ei draftatty kun taas Saarela kyllä draftattiin. Veikkaan Rangersien haluavan Allun hoteisiinsa jo pelkästään tuon MM-turnauksen loistavien otteiden takia. Olisi vähän turhan iso riski uran kannalta kieltäytyä siitä mahdollisuudesta.
 

Memotuss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
Tyhmä omistaja, kun haluaa hyvän maalivahdin joukkueeseen.

Omistat kaksi seuraa joista toinen on se ykkönen ja toinen kakkonen. Jos meinaat että kakkosella olisi jotain fanejakin niin et kuppaa sitä. Eihä siinä mitään jos tosiaan joku jaksaa tuota farmiseuraa kannattaa jokainen dallaa tyylillään. Toivottavasti nappaa vielä Larsenin ja Reginin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös