Huhuketju

  • 4 909 564
  • 11 984

Etelä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Nyt kyllä alkaa lumipallosta sellainen lumivyöry. Itse en ala ranteita viilaa auki. Tämä perustuu nyt siihen, että meiltä puuttuu sentteri ja that's it. Uskon vakaasti, että nämä paniikkinappulaa painaneilla on eri ääni kellossa jos/kun tämä vahvistus tulee.
 

Max Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2013
Nyt kyllä alkaa lumipallosta sellainen lumivyöry. Itse en ala ranteita viilaa auki. Tämä perustuu nyt siihen, että meiltä puuttuu sentteri ja that's it. Uskon vakaasti, että nämä paniikkinappulaa painaneilla on eri ääni kellossa jos/kun tämä vahvistus tulee.

Ykkössentteri olisi pitänyt hankkia jo kesällä, kun tarvetta oli korvata Filppula. Nyt oli tosiaan niin kiire idän muoviliigaan, että tämän kauden joukkueen rakentaminen on tyritty täysin. Kyllä mestaruus on tämän kauden osalta ollut vaatimus alusta asti, sillä uutta mahdollisuutta saadaan odottaa jopa niin pitkään, että KHL kaatuu. Häpeällinen mahalasku alkaa näyttämään pelottavan todennäköiseltä skenaariolta ja se tuskin on kovin hyvää mainosta ensi kaudelle.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mutta luotan kyllä, että sieltä vielä vahvistuksia tulee. Liikaa ei vaan saisi antaa tasoitusta tässäkään vaiheessa, vaikka keväällä vasta tärkeimmät ottelut pelataankin.

Pakko sanoa vieraisiin pöytiin sen verran, että mielenkiinnolla odotan Jokerien ensi kauden joukkuetta. Kotoisessa liigassammehan joukkueet kootaan kuten tuossa yllä kuvaat, eli vain kevät merkitsee. Näin ollen joukkueet tuppaavat tekemään niin, että kesällä kootaan joukkueen runko, ns. duunariosasto. Kesällä tehdään myös joidenkin pelaajien kanssa sopimukset, jotka astuvat verorajalla voimaan. Sitten vielä kauden alusta aina siirtorajalle asti etsitään vahvistuksia.

No KHL:ssä tämä peli ei onnistu. Joukkueen täytyy olla valmis kauden alla, muuten kyyti tulee olemaan kylmää jos alkukausi yritetään pelata niillä duunareilla, silloin ei kevään peleistä tarvitse hirveästi edes haaveilla. Tietenkin tämän lisäksi etsitään vahvistuksia koko ajan. No mikäs siinä, palkataan ne pelaajat heti kesäkuussa. Ongelma vain on siinä, että Jokerit on suomalainen seura, eli käsittääkseni Jokerien sopimuspelaajat joutuvat maksamaan veronsa Suomeen. Jos joku Oskar Osala saisi Jokereista 500 000 € vuosisopparin, siitä taitaa mennä melkeen puolet veroa. Sitten Osalalla on pöydällä samansuuruinen tarjous jostain venäläisestä joukkueesta, niin silloin menee vain kiinteät 13 %. Kummankohan valitsee? Jotta Osalalla tms. jäisi saman verran käteen, pitäisi Jokerien tarjota n. 800 000 €.

Ei se kotimaan joukkue niin paljon noille merkitse, kun toisessa vaakakupissa on parisataa tuhatta exstraa ja kun KHL-joukkueiden pelaajat nyt kuitenkin kauden aikana ovat aika vähän kotona eli tällöin Suomessa. Jotkut suomalaiset huiput tienaavat miljoonaluokkaa nettona Venäjällä. EHT-tason miehet satoja tuhansia, nettona. Kyllä se vaan tällä hetkellä menee niin ensi kautta ajatellen, että ensin rikkaat venäläisseurat vievät tasan ne pelaajat, jotka haluavat. Sen jälkeen Jokerit ja muut vastaavat, toki pari kovaa täsmähankintaa varmasti tekevät tai ovat hulluja jos eivät tee.

Täällä monet spekuloivat sillä, että sitten kun Jokerit menee KHL-liigaa pelaamaan, niin runko koostuu maajoukkuepelaajista. Tuskin koostuu. Miettikää nyt itse. Toki Rotenbergin suvulla on mahdollisuus lyödä pöytään pelaajille sellaisia tarjouksia, joihin käytännössä yksikään KHL-joukkue ei pysty vastaamaan. Mutta Rotenbergit ovat vähemmistöosakkaina Jokereissa, kun Harkimo on enemmistössä. Ainakin julkisuudessa olleiden tietojen mukaan suhden on 51%-49%. Miksi ihmeessä Rotenbergit rahoittaisivat seuraa miljoonilla, jopa kymmenillä miljoonilla, kun Hjallis ei mitenkään pysty samaan? Siis miksi vähemmistöosakkaat rahoittaisivat kymmenkertaisesti sen, mitä enemmistöosakas edes teoriassa pystyisi rahoittamaan? Toisekseen heidän intressinsähän on saada halli tuottamaan erinäisin tavoin kun sen omistavat kokonaan, Jokerit siinä sivussa on vaan bonusta ja lisätienestiä ja veroteknisiä juttuja. Tuskin Rotenbergitkään kuitenkaan ihan hulluna haluavat rahaa viskoa Jokerien myötä kankkulan kaivoon vaikka heillä siihen varaa olisikin, siis ajatellaan että he läväyttäisivät budjetin ensi kaudeksi johonkin 15 miljoonaan euroon, mitä useamman suomalaisen maajoukkuetason pelurin hankkiminen käytännössä vaatisi. Millä lipputuloilla tai sponsorituloilla se saataisiin edes puoliksi katettua? Ja mistä Hjallis kaivaisi sen oman osuutensa, jota omistuspohja huutaa?

Mulla on tästä tämän hetkisestä Jokerien tilanteesta, siis ensi kauden joukkueen rakentamisesta ja tämän kauden vahvistamisesta, sellainen käsitys että Hjallis ei enää rahoita vaan odottaa että kyllä Rotenbergit hoitaa ja lyövät rahaa pöytään. Siksi mitään ei tapahdu, koska kuten jo aiemmin sanoin, miksi ihmeessä Rotenbergit tällä hetkellä niin tekisivät?

Mä toivon ihan vilpittömästi, että Hjallis älyäisi myydä Jokerit kokonaan Rotenbergeille, jos heillä on halua ostaa. Jättäisi itselleen sitten vaikka jonkun 1-5 % tai jotain jos on pakko. Silloin nähtäisiin, kuinka paljon Rotenbergeja oikeasti tämä hanke kiinnostaa, ja toisaalta silloin Jokereilla olisi ihan oikeasti sellaiset voimat takana ilman rajoituksia, että menestys rahaliigassakin voisi olla mahdollista.
 

faro

Jäsen
Jokereiden budjetti on tänäkin vuonna joku 10 miljoonaa ja sä väität ettei sellaista rahaa saada kokoon ensi kaudella lipputuolilla ja sponsorituloilla, tämä väite on silkkaa paskaa. Lipputulot kasvavat ensi kaudelle varmasti jonkun verran ja sponsoritulot varmaan moninkertaistuvat, sillä tämä mahdollisuus avaa tiet Venäjälle. Hjallis ei olisi Jokereita KHL:ään vienyt jos rahoitus olisi pelkästään Venäläisten vastuulla, sillä eivät slobot tähän suostuisi. Varmasti vähän saattaa apuja tulla Rothenbergeilta, mutta pääasiassa rahoitus tulee sponsoreilta.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jokereiden budjetti on tänäkin vuonna joku 10 miljoonaa ja sä väität ettei sellaista rahaa saada kokoon ensi kaudella lipputuolilla ja sponsorituloilla, tämä väite on silkkaa paskaa.

Tarkoitan pelaajabudjettia, joka Jokereilla on tällä hetkellä jotain reilun kolmen miljoonan luokkaa, ja Hjallis puhuu että se pitäisi kolminkertaistaa KHL:ään mentäessä. Jokerien budjetti on muuten HS:n mukaan tällä hetkellä 8 miljoonaa.
 

tumba17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jo vuodesta 1971
Varmasti vähän saattaa apuja tulla Rothenbergeilta, mutta pääasiassa rahoitus tulee sponsoreilta.

Tämä on täyttä faktaa, Chelsean rahoista suurin osa tulee sponsoreilta, ei Abrahimovitschilta, Man C rahat sponsseilta, ei pelkästään Nahayanin suvulta, jne. Tämä ei silti poista sitä faktaa, että Hjalliksen suulla on "luvattu" mestaruus, satsaukset jengiin ja vielä viitaten mm. Cobolin kommenttiin, KHLään on kaikilta osin parempi lähteä Liigan mestarina, kun sijalla "ne muut". Kyllä tässä ainakin tällainen tosin pitkän linjan fani, jolle joka tapauksessa on vaikea niellä Liigasta poistuminen, on pettynyt, jos ei vikaan kauteen satsata.
 

Scade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jaha, lähti aikamoinen paskamyrsky tosta mun viestistä ja siitä jo muodostu "palkkakatto" totuus ja semmoinenkin käsitys, että Jokerit ei enää ketään tuo.

Huomautan nyt siis sen verran, että kun kuulin tämän asian (tossa maajoukkuetauon jälkeisellä viikolla) ei esille tullut palkkakatto tai se, että Jokerit olisi lyöty jotenkin tosi lujille. Enemmänkin se kuulosti korvaani siltä, että on pyritty siihen ettei KHL-tason tähtiä hommata jo täksi kaudeksi Jokereihin. Sen sijaan luulisin kyllä, että kyllä johonkin vahvistukseen on rahaa. Välillä vaan liikkuu sellaisia viestejä, että miksei nyt mällätä kun Rotenbergilla sun muilla sitä rahaa olis heittää, mutta ei kiinnosta yms. Eli heilläkin saattaa kädet olla sen verran sidottuina, etteivät pysty rahaa ihan järjettömästi syytämään.
 

DefenceX

Jäsen
Jokereiden tuleva rahoitus tulee pääasiassa isoilta sponsoreilta, jotka ovat Venäjältä. Itselleni on kantautunut korviin sellaista, että pelaajabudjetti tulee liikkumaan 8-12M€ luokassa. Tällä hetkellä sponsorinäkymät ovat positiiviset, eli isoja sponsoreita, joilta saa hyvän rahoituksen pitäisi olla tiedossa.

Itselleni riittää varsin hyvin, jos joukkueeseen saadaan roudattua yksi huippusentteri, sillä se riittäisi jo mestaruuden tavoitteluun. Toki ollaan askel lähempänä mestaruutta taas, jos joukkueeseen saadaan myös toinen sentteri, mutta kahden sentterin hankintaa en itse ala vaatimaan.

Uskoisin kuitenkin, että yksi sentteri tulee joukkueeseen ennen vuoden vaihdetta ja toista sentteriä katsellaan tammikuun lopussa, mikäli Riksan tilanne on pelättyä pahempi. Toki ei voida hirveästi laskea paljon loukkaantumisista kärsivän Riksan varaan, mutta ainoa vaihtoehto on toivoa ja uskoa siihen, että mies kestää kauden loppuun.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
tähän väliin ihan oikea huhu, joka liippaa edes läheltä Jokereita:

Krys Kolanos on näillä näkymin siirtymässä KHL:ään. Aika yllättävän lähteen mukaan CSKA Moskva olisi kovasti kiinnostunut palkkaamaan tämän herran. Se tarkoittaisi, että 29 peliin kelpo tehot (6+8=14) iskenyt Ilari Filppula olisi vapaa etsimään itselleen uuden seuran.

En tarkalleen tiedä Ilarin maassaolopäivistä ja tilanteesta verojen suhteen, mutta tämän skenaarion toteutuessa Ilari olisi meidän mies viim. tammikuussa.

Ilari + yksi sentteri ja jos rahaa on, niin laiturimarkkinoita voi aina kärkkyä, jos joku yllättävä kala uisi rysään.

Voi olla, että ykkössentteriä saadaan odotella vielä jonkin aikaa ja siitähän riemu täällä repeää. Toivottavasti kuitenkin vielä ennen vuodenvaihdettakin saataisiin vähän lisää leveyttä sentteriosastoon. Itseasiassa tällä hetkellä tarvittaisiin myös laituriosastolle vahviketta, mutta tuo saa olla prioritettilistalla vasta kolmantena.

Hyvä homma jos saadaan valmentaja (ERKKA!!!) jo nyt kiinnitettyä, niin voidaan samalla alkaa rakentaa ensi kauden joukkuettakin.

Voihan olla, että tulevan vahvistuksen halutaan pelaavan myös KHL:ssä ja sen vuoksi ensin hommataan KHL:ään valmentaja ja vasta sitten vahvistetaan jengiä. Vähän sama case, kuin GM:ää valittaessa. Moni täälläkin unohtaa, että GM valintaan vaikutti tärkeimpänä se, pelataanko Liigaa vai KHL:ää. Ehkä sen veretseisauttavan ykkössentterinkin hankintaan vaikuttaa tällä hetkellä se, onko Jokerien päävalmentaja seuraavalla kaudella Erkka vai Jalonen.

JJ:n optiopykälä taitaa mennä siinä joulukuun alussa umpeen, joten silloin luulisi myös Jokerien valmentajakuviot selviävän, koska on selviö, että myös Jalosen kanssa on keskusteltu.

Toivon todella, että KHL:n valmennus olisi mallia Erkka - Lämä - Hantta (- Make/Nupe?)
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Vai on se meidän toimiston Batmanin ja Robinin ykkösprioriteetti saada kasaan ensi kauden valmennustiimi, niin mitä vittua sitä tähän tän kauden valmiiseen pakettiin mitään priorisoimaan tämähän on jo nyt niin loistokas ettei paremmasta väliä ja joukkueen hyökkäys ei varsinkaan kaipaa ketään eikä mitään, Teuvokin voidaan ihan huoletta lähettää nuorten kisoihin ja joukkue ei edes huomaa sitä. Nyt vähän järkeä siihen toimintaan siellä toimistolla, puuhastelkaa sen ensi kauden joukkueen kanssa sitten kun tämän kauden joukkue on edes auttavasti saatu valmiiksi.
 

-Ville-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadin Jokerit 1967-2014 & 2023> | Leijonat | Nato
Uusi pelaaja ilmoitetaan ihan just....
 

jjoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Joukkue kaipaa sentteriä, hankitaan laituri. Noh, pelannut tällä kaudella kuitenkin piste per peli tahdilla Slovakian pääsarjassa ja tuo varmasti lisää käsiä ja ratkaisuvoimaa hyökkäyspäähän.
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Tämä on VIIMEINEN kausi liigassa, ja siksi ainakin minulle aivan eri asia kuin normaalisti on ollut. Ennen on voinut aina tuudittautua siihen ajatukseen, "no ensi kaudella sitten uusi yritys". Nyt sitä uutta yritystä ei enää tässä Liigassa tule. Siirtyminen pois Liigasta mestarina KHL:n olisi helvetin hienoa, ja siinä vaiheessa kiima tulevaa kautta olisi varmasti tapissaan, ja matseissa käytäisiin varmasti.

Jos taas tämä kausi menee ihan vituiksi, ja vielä se takia ettei joukkueeseen satsata, niin kyllä se on fanien kusettamista. Siitä jäisi sellainen pettymys ja vitutus, ettei paljon "Osalat" ja kumppanit kiinnostaisi.

Mutta luotan kyllä, että sieltä vielä vahvistuksia tulee. Liikaa ei vaan saisi antaa tasoitusta tässäkään vaiheessa, vaikka keväällä vasta tärkeimmät ottelut pelataankin.

Täsmälleen samaa mieltä. Ja jos noita vahvituksia ei näy ja toimistolle riittää välivuosi, niin näkemiin perhe-kausarit ja rahan tuonti Jokereille. Toki Jokereita en hylkää, mutta vain satunaisesti KHL peleihin.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Uusi pelaaja ilmoitetaan ihan just....

Hyvä että ilmoitettiin ja lähtökohtaisesti positiiviset fiilikset Nagysta. Niitä senttereitä tosin kaivataan vielä...
 

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Osaakos joku kertoa ihan faktaa Ilarin tilanteesta? Miten verotus menee Suomen kansalaisten kohdalla, onko tuo sama 6kk maassaoloa se maaginen raja? Koska jos on, niin olettaisin että Ilari on alkuvuonna viettänyt tuon 6kk täällä ennen kuin lähti maailmalle, jolloin hänen ei kai kannata tulla takaisin töihin enää tämän vuoden puolella?

Oletetaan siis että Kolanos korvaa hänet Venäjällä, ja Ilari saataisiin naarattua takaisin.
 

Dimebag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Sport
Ei jumalauta mitä masailua. Kahta sentteriä joukkue huutaa välittömästi ja hommataan umpilaituri. Pitäiskö jonkun kertoa sille Vuoriselle minkä paikan pelaajia rosteri huutaa!! Olen kyllä toivonut laituria, mutta aluksi kyllä niitä senttereitä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Ei jumalauta mitä masailua. Kahta sentteriä joukkue huutaa välittömästi ja hommataan umpilaituri. Pitäiskö jonkun kertoa sille Vuoriselle minkä paikan pelaajia rosteri huutaa!! Olen kyllä toivonut laituria, mutta aluksi kyllä niitä senttereitä.

Kuten sanoit, laitureita tai pikemminkin laituria tarvittiin myös. Kurri sanoi, että joukkue ei ole vielä valmis. Niinpä ei ole masailua: Masa sanoi "Näillä mennään", Kurri sanoi "Pelkästään näillä ei mennä". Jokainen tietää, mihin seuraavat palikat haetaan. Kärsivällisyyttä!
 

ejs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ostoslista lyhenee

Näinhän se menee: jos strategisella hankintalistalla on sentteri ja laituri (en uskalla toivoa, että senttereitä) niin molempia scoutataan ja sopivien kanssa neuvotellaan. Jos se laituri nyt vaan natsaa ensin, ei lähdetä sanomaan, että "sorry, olisit kyllä juuri sopiva, mutta me hankitaan sentteri ensin".

Tännekin kirjoittaneista monet ovat tunnistaneet tämän nyt korjatun puutteen rosterissa. Taitolaituriosasto on todella ohut ja aina pitää varautua loukkaantumisiin. Aika monessa hankinnassa on floppauksen riski, se vaan pitää hyväksyä.

Onko itseasiassa varmaa, ettei Ilarin hakukin voisi flopata? Kun kaikki näyttävät olevan yksimielisiä siitä, että se on suora tie pelastukseen.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Olisin kuvitellut, että Erkkaa harkitaan valmentajaksi, koska tuntee sekä organisaation, että Lämsän. Ei tuo Tomille itselleen huono liike ole, mutta mielelläni olisin nähnyt hänet mukana KHL:ssäkin.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Maikkari huhuilee Lämsän siirtyvän ensi kaudesta eteenpäin Pelicansin peräsimeen...

Vaikka en Lämsän nykyiseen tasoon ole täysin tyytyväinen, niin toteutuessaan tuo on kyllä pettymys. Monivuotinen "kasvatusprojekti" käytännössä valuu käsistä ja sisäänajon jälkeen annetaan muiden poimia marjat päältä. Toki ymmärrän Lämsän halun olla kipparina aluksessaan ja Jokerien halun panostaa valmennukseen, mutta oma toiveeni olisi ollut Lämsä osana valmennustiimiä myös KHL:ssa.

Noh, näinhän asiat tuppaavat menemään. Onnittelut Lahteen jos kuvio toteutuu, viime kauden pleijareista ja tämän kauden kulusta huolimatta pidän Lämsää kovana tekijänä valmentajamarkkinoilla.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Voisin veikata, että jos Kurri saa Erkan nimen paperiin, niin Lämsä jatkaa organisaatiossa. Toinen vaihtoehto on, että pelsusta tulisi meille farmiseura.
 

MR8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Klubi, Kallion Voima
Voisin veikata, että jos Kurri saa Erkan nimen paperiin, niin Lämsä jatkaa organisaatiossa. Toinen vaihtoehto on, että pelsusta tulisi meille farmiseura.

Huoh mitä logiikkaa taas. Se siis ei ole missään nimessä vaihtoehto, että Lämsä vain haluaa palata Pelicansiin ja kotiin valmentamaan?

Ja tosiaan, odotellaan nyt viralliset ilmoitukset vielä.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Huoh mitä logiikkaa taas. Se siis ei ole missään nimessä vaihtoehto, että Lämsä vain haluaa palata Pelicansiin ja kotiin valmentamaan?

Ja tosiaan, odotellaan nyt viralliset ilmoitukset vielä.

Virallista ilmoitusta saadaankin kai sitten odottaa kauden loppuun?

Joulukuun aikana pitäisi selvitä Jokerien KHL-valmennuksen kuviot ja jos Erkka on silloin pistänyt nimensä paperiin, olen melko varma, että Lämsä kuuluu hänen valmennustiimiinsä.

Ainahan Lämä voi olla silmät ja korvat auki ja neuvotella esim. Lahteen ja tehdä vaikka esisopimuksen. Uskon, ja toivon, että Lämsä jatkaa Jokereissa KHL:ssä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös