HS: Neljä uutta doping-käryä

  • 7 424
  • 70
Suosikkijoukkue
TPS, LFC, FCB, Sens
Uskomattomia kysymyksiä toimittajilta! \"Mitä aikaisemmin on käytetty? Ketkä ovat käyttäneet? Ketkä tiesivät asiasta? Onko Myllylän mahtava menestys aikaisempina vuosina selitettävissä kiellettyjen aineiden käytöllä?\"
<BR>
<BR>Ikäänkuin nyt ryhdyttäisiin tunnustamaan jotain, mistä ei olla jääty kiinni. Tätä tapausta sentään valotettiin kiitettävästi aikaisempia lehdistötilaisuuksia enemmän, mutta monta kysymystä sivuutettiin syyhyn tai toiseen vedoten. Miehiä oli moneen lähtöön, mutta ei kuitenkaan oikeita vastaamaan toimittajakuntaa kiinnostaviin kysymyksiin.
<BR>
<BR>Ihmetyttää sekin, että mitä iloa puolet kärynneistä luulevat saavansa siitä, etteivät antaneet kertoa nimiään, kun ne huomenna b-testin valmistuttua kuitenkin kerrotaan. Ainoa saavutettu asia lienee kansalaisten ennestään kasvava paheksunta.
<BR>
<BR>Sinänsä harmi, ettei Vaasan Ruispalat mainos ollut juuri nyt esityksessä... Muistuu mieleen Ben Johnsonin ja Valion \"No milk today\" -kampanja.[addsig]
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nelosen uutiset kertoivat äskettäin, että Myllyläkin olisi tunnustanut. Toooodella yllättävää...[addsig]
 

Habby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Canadiens de Montréal, John Ferguson Sr
En tiedä onko joku teistä jo asiasta maininnut tuolla ylemmissä viesteissä, mutta kerronpa nyt kuitenkin.
<BR>
<BR>Mielestäni K-P Kyrön tyhmin kommentti tätä ko. asiaa koskien oli siellä lehdistötilaisuudessa, kun hän sanoi jotenkin seuraavanlaisesti: \"No, päätimme käyttää dopingia, koska meille vakuutettiin ettemme jää kiinni\"
<BR>
<BR>Siis häh? Miehet taatusti siis tiesivät aineen olleen laitonta, mutta päättivät käyttää koska eivät joidenkin lääkäreiden mukaan jää kiinni?
<BR>
<BR>K-P Kyrö sanoo varmaan lapsilleenkin, että \"Varastaminen on ihan laillista, kunhan ette jää kiinni!\"
<BR>
<BR>Hohhoijaa, en ole koskaan hävennyt suomalaisten takia enempää kuin nyt! <IMG SRC="http://www.jatkoaika.com/keskustelu/images/smiles/icon_frown.gif">[addsig]
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Minä ainakin olen tyytyväinen tuohon Kyrön lausuntoon. Jos hänkin olisi vedonnut siihen (mihin Isometsä) että eivät tienneet aineen olevan kiellettyä. Niin taas olisi tyhmimmät kansasta (mm.iltapäivälehtien toimittajat) vaatineet \"puhtaiden mutta yksinkertaisten\" suomalaisten vapauttamista kilpailukiellosta sekä syyttäneet muka mätiä sääntöjä, ADT:tä, FIS:ä, ketätahansamuutakuindopattujahiihtäjiä. Se jos mikä on ollut ärsyttävää Isometsän ja Immosen käryn välissä.[addsig]
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Nimenomaan, Mane. Kyrö puhui tuossa vaiheessa luultavasti totta, mikä ei ole ollut viime päivinä kovin yleistä. Totta helvetissä tiedettiin homman olevan kiellettyä. Luultiin vaan, että siitä ei voi kärytä. Yksinkertaista ja kuvaa juuri sitä zasennetta, joka huippu-urheilussa tällä hetkellä vallitsee.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Vaikka se ei enää olennaista olekaan, uskon tämän testaajaporukan saaneen etukäteen vihiä suomalaisten ekspandereilla pläträämisestä. Jos nuo onnettomat tunarit ovat vielä usealta eri taholta käyneet kyselemässä, että \"eihän hemohessit näy testissä, eihän?\", niin kai joku nyt on osannut laskea yhteen 1+1. Tämä norjalainen anti-doping-pomo ilmeisesti oli jossain haastattelussa kehaissut, että \"yllätysiskua oli suunniteltu jo pitkään\".
<BR>
<BR>Korostan vielä, että hyvin joutivat kärähtämään, mutta pitäisin aika varmana, että jotain vihiä asiasta olivat testaajat etukäteen saaneet.
 
Puhtaasti vainoharhainen tarina siitä, miten ja miksi kävi näin. Tämä on
<BR>siis silkkaa fiktiota perustuen Kyrön sanomisiin A-talkissa.
<BR>
<BR>Suomalaiset hiihtäjät päättävät yhdessä valmentajan kanssa Hemohessin
<BR>käytöstä tulevissa MM-kisoissa, koska tietävät muittenkin käyttävän jotain
<BR>aineita. Se ei näy testeissä ja se oli tuntunut hyvältä silloin, kun sitä testattiin
<BR>edellisvuonna.
<BR>
<BR>Suomesta sitä ei kuitenkaan uskalleta reseptillä apteekista hakea, joten Kyrölle
<BR>annetaan tehtäväksi hankkia sitä Davosin kilpailujen aikana. Niinpä Kyrö
<BR>marssii vanhan tutun kolleegan juttusille, jonka kanssa on usein jutellut
<BR>suorituskykyä parantavista aineista yhteisillä leireillä.
<BR>
<BR>Vielä, kun kolleega vakuuttaa, että kysymys on hyvästä ja turvallisesta
<BR>aineesta jota he itsekkin käyttävät, uskaltaa Kyrö ostaa parikymmentä
<BR>pussia. Halvalla tietenkin, olihan kyseessä tutunkauppa.
<BR>
<BR>WADA:n testiryhmä iskee suomalaisleiriin ja ottaa testit kaikilta kisoissa
<BR>esiintyneiltä suomalaisurheilijoilta. Jo muutama viikko sitten saatiin eräältä
<BR>nimettömänä pysytelleeltä hiihtojohtajalta varma vinkki aineitten käytöstä.
<BR>
<BR>Ensin Isometsä, sitten Immonen kärähtää ja nyt on koko joukkue testissä.
<BR>Olisikohan joku vuotanut?, ajattelee Kyrö. Kukaan urheilija se ei voi olla,
<BR>eikä joukkueen lääkäreistä kumpikaan.
<BR>
<BR>Karu totuus iskee vasten kasvoja, kun Kyrö näkee vanhan tutun kolleegan
<BR>maanmiehen hymyilevän tyytyväisyydestä onnistuneen dopingiskun
<BR>jälkeen.
<BR>
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Tuossa fiktiossasi saattaa ylättäen olla paljonkin perää,mutta tosiasia on kuitenkin,että hiihto on ollut douppilaji kautta maailmansivu.Ärsyttävintä,joskin ymmärrettävää on se,että liitto tietysti yrittää pelastaa kaiken,mitä pelastettavissa on ja siksi rehellisyys ei voi kuulua kuvaan lainkaan.Tulos kaikesta on,että Petäjä,Klinga,Aho ym.ym.pääsevät luultavasti pälkähästä ansiotta,sillä ei kai kukaan ihan vakavissaan usko,että johto olisi voinut olla tälläisesta tietämätön.Pienimmän tuhon taktiikka johtaa siis siihen,että todisteita näiden Johtotason huijareiden touhuista ei koskaan saada,ja tieto ei ole todiste,kuten osoitti tapaus Räsänen.Se johtaa myös ikävä kyllä siihen,että hiihtourheilun maineen puhdistaminen ilman mätä-ytimen poistoa ei koskaan toteudu.
<BR>
<BR>Kyrö puhui ymmärtääkseni totta sanoessaan,että norjalaisilla on täydellinen hegemonia hiihtourheilussa,kun puhutaan kabinettitasosta,ihan kuin kanadalla lätkässä.Eikä todellakaan sielläkään päin olla puhtaita pulmusia.Tässä eräs asia jonka kv.liitto tai antidoping toimikunta ottaa tutkittavakseen:Tää norjalainen hiihtopomo,jonka kautta vuodettiin kisojen kärähtäjät etukäteen nimineen norjanjoukkueelle,on ollut asemassa,jossa norjan joukkueella on ollut tieto kaikista testattavista aineista etukäteen ja vielä kun maan menestyskin normaaliin nähden oli mitä oli,ei savua ilman tulta.
<BR>
<BR>Tehkööt norskit mitä huvittaa se ei poista sitä faktaa,että suomalaiset on huijareita.Vielä pitäisi rohkeutta saada alemmille tasoille sen verran,että saataisiin tietää,onko suomen hiihtojoukkueeseen kuuluminen edellyttänyt douppaamista,kas kun Kyrö sanoo ettei ketään pakotettu,asia on siinä mielessä tulkinnanvarainen,että jos sanottiin että ei ole pakko,mutta jos et käytä/ota hiihtelet sitten kansallisia puistohiihtoja loppu-urasi.Itselläni on vahva käsitys tälläisen järjestelmän olemassaolosta.Tämä ei tee kuitenkaan hiihtäjistä uhreja ja syyttömiä.
<BR>
<BR>Viimein tullaan siihen lääkärien osuuteen.Ne tahot,jotka haluaisivat puhdistaa koko hiihdon mätäpaiseen,saavat nyt asettaa toivonsa näihin kahteen,jospa he uskaltaisivat astua esiin totuutta kertoen.Mutta tuskin,suomalainen hiihtomafia on liian vaikutusvaltainen ryhmä yhteiskunnallisesti,jotta kukaan todella voisi toimia heidän käskyjensä vastaisesti,tuhoamatta samalla elinehtojaan tässä maassa.Syyt niskoilleen ottamalla nämä Kyröt ja kumppanit selviävät kohtuullisesti pölyn ja kohun laannuttua,vaikka julkinen ura onkin tuhkana ja johtoportaassa selvitään muutaman nimen vaihdoksella takapirujen pysyessä edelleen koskemattomina.
<BR>
<BR>Näin iloseilta siis näyttää hiihtovuonna 0.
 

pykli

Jäsen
Ääh. Nyt lähes kaikki paitsi aivan pessimistisimmät asiaa kommentoineet - siis myös minä - näyttävät typeriltä, kun katsoo parin viikon takaisia viestejä ...
<BR>
<BR>Jostain kumman syystä eilinen päivä (siis keskiviikko) helpotti huomattavasti. Suurin osa - en usko enää kovinkaan montaa luurankoa kaapissa olevan - asioista kerrottiin niin kuin ne olivat olleet. K-P Kyröä käy sääliksi, mutta ei kaveri mikään täysin pehmo tunnu olevan; Uosukaisen eilisessä tentissä (A-Talk) olisi moni muu murtunut. Sikäli hyvä, että nyt vastuuta otetaan, mutta tietysti hiihtoliiton johdon jatkaminen tuntuisi omituiselta tämän jälkeen. Hommaa edelleen selitellään sillä ettei tiedetty. Ehkä olisi pitänyt tietää. Eikös muuten Aho ollut jo Ramsaun aikoina pomona ? Mitäs tästä voisi sanoa ?
<BR>
<BR>K-P varmasti tuntee itsensä monella tapaa petetyksi, kun kerran niin asiantuntijat kertoivat ettei tästä _voi_ jäädä kiinni mutta nyt kaikki näyttävät idiooteilta noiden väärien neuvojen takia.
<BR>
<BR>Koko hommaa saattaisi hieman helpottaa nyt se, että nämä asiantuntijalähteet paljastuisivat (vaikkapa norskit taikka ruotsalaiset ?) ja voitaisiin tuota v-uilua jakaa myös siihenkin suuntaan - ei siis sysätä syytä täysin muille, vaan jakaa hieman vastuuta. Aika moni kuitenkin varmaan uskoo, etteivät suomalaiset ole tässä sopassa yksin, vaan muuallakin käytetään - mutta viisaammin.
<BR>
<BR>Muuten, Kyrön kommentti norskien hegemoniasta hiihtojutuissa jäi A-talkissa kumman vähälle huomiolle. Mitä mieltä ?
<BR>
<BR>--- pykli
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Niinkuin edellä sanoin:Asia joutunee tutkittavaksi.
<BR>
<BR>Sanoit,pykli,että haluaisit vittuilun sosialisoimista muiden pohjoismaiden kanssa.Ymmärrän hyvin,että katkeraa on kestää hurrien ylenkatse ja norskien hurskastelu,mutta se ei kuitenkaan tässä asiassa ole kovin tärkeä puoli.Onhan se tietysti rankkaa,jos itsetunto ei konkurssia kestä,mutta asian ydin on jo toisaalla.
<BR>
<BR>Niin norjan kuin ruotsin ja muun hiihtourheilumaan tilanne heikkeni suomalaisen douppaus käryjen massiivisuuteen,kunhan suomen pöly laskeutuu,seuraa aallon eteneminen myös muihin maihin ja vaikka todisteita heidän käytöstään ei saataisikaan,monella tasolla hiihtourheilun asema heikkenee näissä maissa,tietäen niukempia sponsseja seuratumpia valtionapuja jne.Niinpä monet ihmiset naapureissamme(ja vielä useammat kunhan ymmärtävät)tiedostavat,että hiihtourheilulle on käymässä kun minolaiselle kulttuurille ammoin,tuli hyökyaalto ja vei.Siksi voit kaiketikin ajatella,että joka ensiksi itkee se viimeksi nauraa,jos siitä nyt jotain lohtua voit löytää,suosittelesin kuitenkin siirtymistä piirinmestaruuskisojen seuraamiseen,jos puhdas urheilu jotain sinulle merkitsee-onhan se halvempaakin.Itselleni ainakin huippuhiihtourheilu on kuollut ja tuhoutunut kuin dresden toisessa maailmansodassa,joskin doping farssin seuraaminen on piirun verran kiinnostavampaa,kuin ennen hiihto.Sääli vaan,että jo nyt tietää,ettei totuus näissä karkeloissa juuri pääosaa näyttele.Millaisen rahallisen saldon arvelisit hiihtoliiton saavuttavan torjunta-taistelussaan?Muustahan tässä ei liene kysymys.
 

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hesarissa oli tänään juttua, kun lehden toimittaja oli osunut Matti Nykäsen kanssa parturiin yhtäaikaa juuri Hiihtoliiton lehdistötilaisuuden aikaan. Toimittaja oli sitten käyttänyt tilaisuutta hyväkseen, ja haastatellut Masaa dopingsotkun tiimoilta. Masan kommentti Hiihtoliiton johdon toimista oli sananlaskun muotoon puettu:
<BR>
<BR>\"Kun vene uppoaa, kaikkien pitää olla mukana.\"
<BR>
<BR>Nykäsen tarkoitusperät tulevat kyllä esille, mutta itse sananlasku on hieman outo, eihän tuossa kirjaimellisesti ottaen ole mitään järkeä! Taisi Matti yrittää olla fiksumpi kuin mihin rahkeet riittävät...
 

pokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Minnesota Wild, Manchester United
Koko sotku on järkyttävää ja naurettavaa saippuaoopperaa. Ensinnäkin suomen ohella Kyrö veti koko juttuun mukaansa muutkin hiihtomaat ja kertoi FIS:n tiedotteesta, jonka mukaan muutkin maat käyttivät tätä ainetta Ramsaussa. Kyrö kuitenkin tajusi olla vastaamatta Norjalaisen kysymykseen, onko norja yksi näistä maista.
<BR>
<BR>Itse pääpiru löytyy valitettavasti lähempää kuin arvaattekaan. Klingalla on tällä hetkellä todella suuri luuranko kaapissansa, katsokaa ja ihmetelkää. KRP tulee kaivamaan tiedon tästäkin asiasta. Klinga ei tule missään nimessä jatkaamaan nykyisessä työssään. Minkälainen Toimitusjohtaja ei tiedä mitä talossa tapahtuu?? Vastauksia on kaksi; Ammattitaidoton \"toimitusjohtaja\" ja iso persläpi, joka sallii tälläisen touhun. Itse veikkaan jälkimmäistä.
<BR>
<BR>Muutamia aukkoja asiassa vieläkin on:
<BR>1. Miksi Isometsän käryn jälkeen ei ymmärretty pitää Immosta ja Myllylää pois laduilta?
<BR>2. Miksi Jauho väittää ettei tietänyt saaneensa kiellettyä ainetta?
<BR>3. Kuka vuosi tiedon Suomen dopinginkäytöstä FIS:lle?
<BR>4. Oliko testeihin valittu sittenkään urheilijat arvalla vai joutuiko testeihin ennalta valitut hiihtäjät?
<BR>5. Miten Kuitunen kärähti WADA:n testeissä muttei takaa-ajon jälkeen?
<BR>
<BR>
<BR>Valitettavasti Suomen hiihto viettää hautajaisiaan, mahtaa olla hurjat Olympialaiset ensi talvena. Toivottavasti olemme siellä liikkeellä puhtaalla joukkueella!
<BR>
<BR>[addsig]
 

Kunze

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Gepards,
Hyviä kysymyksiä!
<BR>
<BR>Kohtaan 5) todennäköinen vastaus on, että tätä hydroksietyylitärkkelystä varastoituu elimistöön tietynlaisiin soluihin, joita on mm. maksassa. Näistä soluista irtoaa pieniä määriä ainetta verenkiertoon josta se taas pääsee virtsaan. Pienetkin pitoisuudet saattavat näkyä testissä. Näytteethän tutkittiin samassa labrassa (Yhtyneet Laboratoriot, lienee Suomen ainoa kansainvälisesti hyväksytty dopinglabra).
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vastauksia kysymyksiin (tai siis osittain veikkauksia):
<BR>
<BR>1. Sehän olisi tarkoittanut samaa kuin tunnustus, jos kaikki HemoHESiä käyttäneet olisi lähetetty kotiin. Ja kyllä testiryhmät pääsee sinnekin, ei testaaminen rajoitu vain kisapiakoille, vrt. harjoituskaudella testaaminen. Ja Myllylää ja Immosta pidettiin mahdollisimman paljon pois ladulta. Isometsän käry selvisi takaa-ajon 1. osan jälkeen: kumpikaan kaksikosta ei hiihtänyt maaliin takaa-ajossa (\"flunssa\" ja tahallinen sauvarikko). Viestiin mennessä luultiin ilmeisesti aineen hävinneen jo, niin ettei sitä näy testeissä.
<BR>
<BR>2. Jauho yrittää leikkiä tyhmää, aivan naurettavaa teeskentelyä. JOillekin on vaikeata myöntää omaa käyttöään. Tosin esittämäsi kysymys on tyhmä, 95 % kärähtäneistä kiistää aina käytön, miksei Jauhokin. Mutta tässä vaiheessa tolla ei saa itsensä kuin naurunalaiseksi.
<BR>
<BR>3. Norjalainen lääkäri WADA:ssa tajusi, että Suomi otti turhan riskin. Hän oli informoinut norjalaisia ajoissa, että lopettakaa käyttöä, jäätte kiinni, mutta ei suomalaisia. Kun laaja käyttö oli ilmeisesti kaikkien tiedossa, Isometsän kärystä oli helppo vetää johtopäätös, ettei suomalaiset tienneet kiinnijäämisriskiä.
<BR>
<BR>4. Siis 4. parasta testataan. Viestijoukkueista valitaan yksi arvalla. Koko Suomen joukkue testattiin yllätystestillä asioista nousseen kohun johdosta. Tässä ei ole mitään epäselvää.
<BR>
<BR>5. Yksi mahdollisuus käyttää vierasta kusta. Naisilta onnistuu kortsun avulla. Yllätystestiin ei osattu varautua, joten Virpi kärähti.
 
Suosikkijoukkue
TPS, LFC, FCB, Sens
This just in: Juha-Pekka Turpeinen on siis saanut kenkää KIHUsta eli Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksesta. Hiihtoliiton NIIN KUTSUTUT asiantuntijat löytyivät kuitenkin yllättävän läheltä. Samaten Isometsää piikitellyt \"ei-Suomen-kansalainen\".
<BR>
<BR>Enpä sano, että olisi oikein käyttää kiellettyjä aineita, mutta olisi voitu pitää Myllylä poissa viestistä, kun kävi ilmi, että nyt ollaan kaulaa myöten kusessa. Mies olisi voinut lymyillä alppimajassaan, kunnes mömmöt olisivat elimistöstä poistuneet. Yhden miehen, joka todistetusti oli kipeä, poissaoloa ei olisi niin valtavasti ihmetelty ja pari muutakin urheilijaa vältti testit ainakin tuossa vaiheessa olemalla ko. päivänä kotipaikkakunnallaan.
<BR>
<BR>Kun Myllys tunnetusti on ainoa mieshiihtäjistä, joka jossain määrin on metalleja kerännyt väitetysti puhtaanakin (?), niin oliko siinä nyt mitään järkeä, että miehen ura päättyy yhden viestiin osallistumisen takia, kun kiinnijääminen siinä vaiheessa käsittääkseni oli saletti seikka. Olisi tulevaisuudessakin ollut edes jonkinlainen mahdollisuus kerätä sitten edes pistesijoja, jos ei potku ilman mömmöjä riitä mitaleille asti. Ja jonkinlaista illuusiota suojuoksusta ynnä muusta olisi saatu pidettyä yllä; muut douppaavat, kun eivät ole yhtä rautaisia harjoittelijoita.
<BR>
<BR>Suomalainen hiihto R.I.P. TYHMYYDESTÄ sakotettiin jälleen kerran. Köyhät ja tyhmäthän ne perinteisesti dopingista käryää. Vaikka toimittajistossa hieman hilpeyttä oli aistittavissa Kyrön kommentin \"Suomen hiihtoliitossa ei ole järjestäytynyttä douppausta\" jälkeen, oli perustelu todella osuva; \"amatöörien typerää puuhasteluahan tämä oli\". Nimenomaan sitä!!!
<BR>
<BR>Puheet Hiihtoliiton ja ADT:n huonoista väleistä pitävät varmaan varsin tarkkaan kutinsa, koska Suomi nyt vaikutti olevan ainoa maa, joka ei kansalliselta toimikunnaltaan ei ollut saanut tietoa, että luotettava hemo-testi ON olemassa ja kiinnijääminen on varmaa.
<BR>
<BR>B-testit viipyvät. Mitä ihmettä tämä nyt on? Laboratoriohenkilökunta on niin väsynyttä, ettei saa vaivaista 4 näytettä tutkittua ennen tiistaita. Tuskinpa tämä ainakaan hillitsee huhumyllyä...
<BR>
<BR>Näin meillä.[addsig]
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muistakaa nyt kuitenkin, että vain Immonen testattiin viestin jälkeen. Myllylän, Hartsan, Kuitusen ja Jauhon käryt tuli yllätystestissä. Viestiin osallistumisellaan Myllylä ei enää juuri lisäriskiä ottanut, koska oli kussut purkkiin jo aiemmin.
 

Kaivanto

Jäsen
<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Quote:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
<BR>2001-03-01 16:58, toxteth_terror kirjoitti:
<BR>
<BR>Enpä sano, että olisi oikein käyttää kiellettyjä aineita, mutta olisi voitu pitää Myllylä poissa viestistä, kun kävi ilmi, että nyt ollaan kaulaa myöten kusessa. Mies olisi voinut lymyillä alppimajassaan, kunnes mömmöt olisivat elimistöstä poistuneet. Yhden miehen, joka todistetusti oli kipeä, poissaoloa ei olisi niin valtavasti ihmetelty ja pari muutakin urheilijaa vältti testit ainakin tuossa vaiheessa olemalla ko. päivänä kotipaikkakunnallaan.
<BR>
<BR>Kun Myllys tunnetusti on ainoa mieshiihtäjistä, joka jossain määrin on metalleja kerännyt väitetysti puhtaanakin (?), niin oliko siinä nyt mitään järkeä, että miehen ura päättyy yhden viestiin osallistumisen takia, kun kiinnijääminen siinä vaiheessa käsittääkseni oli saletti seikka.
<BR>
<BR>Näin meillä.
<BR></BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR><TR><TD><HR></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->
<BR>
<BR>Eihän se viestihiihto enää liittynyt kärähtämiseen oikeastaan laisinkaan. Kilpailupaikalla olo ei ole mitenkään testin edellytys, vaan kyllä se kannullinen mehua haetaan vaikka kotoa asti. Lajustahan ei haettu Jyväskylästä vai missä poissa nyt olikaan mutta tämä johtui oletettavasti siitä, että hän oli antanut juuri aiemmin näytteen kilpailun jälkeen.
<BR>
<BR>Myllylä on osoittautunut tässä sellaiseksi piilottelijaksi ja tuhatnaamaiseksi, että koska käryjä oli tullakseen olen yksinomaan tyytyväinen äijän positiivisuudesta.
 

MM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkomaajoukkue Torinossa 2006, HKH
Päivän Hesarissa (s. C6) Ari Pusa rekonstruoi sen, kuinka Hemohesiä olisi käytetty. Miesten viestipäivän kohdalla Pusa kirjoittaa: \"Doupatut uskovat olevansa turvassa, koska viimeisestä käytöstä on kaikilla vähintään viisi päivää. Lisäksi Kuitunen oli osoittautunut puhtaaksi vain neljä päivää käytön jälkeen.\" - Ehkä siinä syy Immosen kilpailuttamiseen.
 

Pitkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Verenohennuslääkkeitä on käytetty yleisesti eri maiden urheilijoiden keskuudessa ennen kuin ne kiellettiin. Väittämän on lausunut ääneen jo kolmen eri maan hiihtovalmentaja.
<BR>
<BR>Suomalaisen hiihdon on kirjoitettu kuolleen doping-käryihin. Miksi minkään muun maan hiihtäjien toimintaa voisi pitää yhtään eettisempänä, mikäli nämä ovat suomalaisten tavoin käyttäneet samaa - sittemmin kiellettyä - menetelmää menestyäkseen aiemmissa kisoissa?
<BR>
<BR>Onko lääkeaineen käyttäminen paremman menestyksen tavoittelemiseksi yhtään hyväksyttävämpää silloin, kun sitä ei säännöissä ole vielä kielletty? Ei ainoastaan suomalainen hiihto kuollut. Minun silmissäni hiihto on kuollut.
<BR>
<BR>Doping-säännöt tulisi säätää siten, että on lueteltu ne menetelmät ja lääkeaineet, joiden käyttäminen suorituskyvyn parantamiseksi on sallittu. Kaikki muu olkoon kiellettyä. Loppukoon amatöörien puuhastelu.
<BR>
<BR>Onko muuten Ateenan olympialaisten tulevaa maskottia vielä nimetty? Hemohes?
<BR><BR><font size=-1>[ tätä viestiä on muokannut: Pitkä 2001-03-02 12:11 ]</font>
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
On ollut masentavaa seurata, miten tietyt kärähtäneet urheilijat vetäytyvät tiiviisti neljän seinän sisälle ja tekevät sillä tavalla itsestään lopullisesti kasvonsa menettäneitä hölmöläisiä.
<BR>
<BR>Ainoa tapa, millä he edes jollain tavoin kykenisivät pesemään kasvonsa, olisi minun nähdäkseni tulla reilusti julkisuuteen kertomaan tapahtumista, katumaan ja pyytämään anteeksi. Sen he ovat hiihtokansalle ainakin velkaa. Mutta paha on tietenkin tulla, jos oikeasti tuntee sisimmässään, ettei kaduta muu kuin kiinni jääminen, ei niinkään kiellettyjen aineiden käyttö... Sama koskee lääkäreitä Mäkelää ja Turpeista.
<BR>
<BR>Myllylä on osoittanut olevansa täysi raukka. Nyt kun ympärillä ei enää olekaan palvovia ihmisiä ja kun valehtelut ovat paljastuneet, miestä ei näy missään. Isometsän sanonta on tullut toteen, \"yleensähän käryjen jälkeen kärähtäneet painuvat pariksi viikoksi maan alle\". Ainoastaan Kirvesniemi on tullut reilusti ulos kaapista ilman selittelyjä. Jauho on osoittautunut naurettavaksi selittelijäksi. Luuleeko hän, että joku häntä uskoo? Ei, kyllä parasta olisi, että salailu ja lymyily loppuisi nyt kerta kaikkiaan, vaikka mikäpä minä olen sanomaan. Onhan niin, että vasta tosipaikassa veri punnitaan. Nyt se on punnittu ja jyvät ovat erottuneet akanoista. Myllylä osoittautuikin sitten pelkäksi kuplaksi. Katoavaista on maallinen mammona, ainakin jos sen on epärehellisillä konsteilla hankkinut.
<BR>
<BR>
 
Suosikkijoukkue
TPS, LFC, FCB, Sens
No joo, eipä tuota hölmöilyä voi mitenkään puolustella. Illuusiot ovat viimeistään tämän kohun jälkeen romuttuneet tyystin. Aina ennen (viime vuosina) on voinut ajatella, ettei suomalaiset pärjää, kun muut douppaa. Nyt kun Suomi kerrankin pärjäsi niin heti osui kakki tuulettimeen.
<BR>
<BR>Uusin otsikkohan tänään on: \"Muut käyttäneet eri dopingia\". Suomen johtavan HemoHessun (syntipukki?)Kyrön mukaan hänellä on enemmän kuin vahva epäilys aiheesta, että muut maat ovat käyttäneet Albumin nimistä ihmisperäistä Haesia vastaavaa kamaa, joka juuri ihmisperäisyydestään johtuen ei näy testeissä. Suomi oli valinnut synteettisen tavaran pienempien riskien (komplikaatiot) takia. Enpä tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa...
<BR>
<BR>Viimeksi eilen nähtiin televisiossa ruotsalaisen hiihtokommentaattorin syyttävän suomalaisia jopa EPOn käytöstä (kukapa tietää) ja Dählie vannoi, ettei kukaan norjalainen ole voinut käyttää kiellettyjä aineita. Kyllähän suomalaisetkin kilvan kauhistelivat Isometsän tekemisiä ja kohtaloa tämän kärähdettyä ja muutama päivä myöhemmin oltiin itse samassa tilanteessa. Tuollainen jeesustelu, tässä tapauksessa sekä suomalaisten että varsinkin svedujen ja norskien taholta, vituttaa kyllä isoilla kirjaimilla! <IMG SRC="http://www.jatkoaika.com/keskustelu/images/smiles/icon_evil.gif"> Antaa paskan olla.[addsig]
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös