Mainos

HPK pudotuspeleissä keväällä 2017

  • 63 167
  • 500

TJ MACKEY

Jäsen
Purkukiekkojen pitää omassa päässä lähteä varmasti ja niitä pitää ennen kaikkea uskaltaa heittää. Vaikka sitä kiekkoa halutaan pitää itsellä viimeiseen asti niin yhtään maalia ei saa tämän takia tulla omiin vain siksi, että kiekosta ei haluta luopua. Kylmästi roikkukiekko alueelta pois tilanteen sitä vaatiessa.
Tämä on vaan valitettavasti juuri se mitä JYP haluaa, että niiden prässi ja karvaus aiheuttaa HPK:lle kiekon luovuttamista Kerhon osalta keskialueelle. Jos peli menee Kerhon osalta purkamiseksi, kiekosta luopumiseen ja flipperikiekkoon, niin se on Kerhon kevät siinä. Jypin paine on juurikin saatava purettua kiekottelemalla. Tässä on riskinsä, mutta näin Kerho on pelannut ja näin Kerho haluaa varmasti pelata. Sen takia niitä virheitä on runkosarjassa tullut, kun silläkin uhalla että tulee kiekonmemenetyksiä, niin paineen alta tullaan joko jalalla nostaen tai lyhytsyöttöpelin kautta, toistojen ja virheiden kautta syntyy oppimista.

Joka kerta kun joukkue lähtee pelaamaan Jyppiä vastaan siirtokiekoilla tai purkamaan painetta roiskimalla, niin noutaja tulee. Jussi Tapola kertoi tännekin linkitetyllä pelitapavideolla, että juuri Jypiä vastaan korostuu kiekollisuus. JYP paineistaa kahdella, välillä jopa kolmella miehelle. Mikäli sen karvauksen ohi päästään organisoidusti rintamana ja kiekon kanssa vauhdilla, niin HPK on vahvoilla ja ylivoimahyökkäyksiä syntyy.

Haaste on Kerholle helvetin iso ottaen vielä huomioon, että Kerholla toistoja ja kokemuksia tästä pelitavasta ja oman alueen operoinnista on takana vasta vajaa vuosi. Tapparan ja Kalpan pelaajilla tämä on jo selkäytimessä ja toiminta on viimeisen päälle synkronoitua viisikkotasolla. Lisäksi JYP pelaa prässinsä hemmetin hyvin. Mutta siinä se iskun paikka Kerholle on. Pakeilla pitää löytyä pirusti palleja, jäädä sinne oman maalin taakse jyrän alle ja apujen pitää olla todella lähellä viisikkotasolla, mutta nyt on vaan vedettävä todella kovalla itseluottamuksella ja tarvittaessa oltava valmis uhraamaan itsensä ja uskallettava pelata todella pienessä tilassa. Kääntäen, haluan uskoa että jos Kerho selviää Jypin mankelista menettämättä ja luopumatta kiekosta, JYP ei jaksa koko raastavaa sarjaa perässä juosten, etenkin kun Kerhon fysiikka kyllä kestää.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Sen verran näistä peluutuksesta ja väsymyksestä vielä, että nämä jutut tuntuvat nousevan mielestäni hieman liian suureen rooliin tässä spekulaatiossasi.
Juuri näin. Jos jonkun jengin pitää jaksaa rasitusta, niin se on juuri urheilullinen HPK. Kerhon pitää olla se jengi, jolta löytyy vielä se extra-vaihde, kun sarja venyy. Kerho käsittääkseni treenaa tämänkin tauon kohtuu kovaa, leväten tietysti myös. Pennanen kertoili jossakin vaiheessa kautta, että se aika on ohi, kun kauden aikana lähinnä herkistellään ja pellaillaan, "fysiikka luodaan kesällä" ajatuksella. Fysiikkaa luodaan tänä päivänä koko vuoden ajan. Kannattaa tutustua Frölundan metodiin fysiikan harjoittamisessa. Siellä käytännössä vedetään vaikka kesken pleijarisarjan kovaa treeniä. Pelaajat ovat uskomattomassa kunnossa, kun pelaajan koko päivä on pyhitetty huippu-urheilulle. ja sitten katsotaan kuka/ketkä sen mankelin kestää.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Juuri näin. Jos jonkun jengin pitää jaksaa rasitusta, niin se on juuri urheilullinen HPK. Kerhon pitää olla se jengi, jolta löytyy vielä se extra-vaihde, kun sarja venyy.
Joo, mua ei paljon naurata, jos Kerho on 4. pelin jälkeen todella freesinä kättelemässä itseään kesälomalle, kun säästettiin ihan pirusti energiaa pelien aikana.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Sen verran näistä peluutuksesta ja väsymyksestä vielä, että nämä jutut tuntuvat nousevan mielestäni hieman liian suureen rooliin tässä spekulaatiossasi.
Joo, kyllä siis itsekin näen olennaisimpana ne pelilliset asiat. Miten päästään JYPin paineen alta pois ja saadaan ehkä ylivoimahyökkäys? Mitä tehdään, jos JYP pelaa sitä korkeaa träppiä, jossa se ylin karvaaja on tosi lähellä maalin takana olevaa pakkia? Jne.
Ehkä näissä peluutusasioissa on eniten eri mielipiteitä, niin siksi nousevat isoiksi puheenaiheiksi. Mutta kyllä peluutuksellakin jonkin verran merkitystä on siellä poffeissa. Itse näen juuri olennaisena, että pystytään oikeissa tilanteissa säästämään niitä kärkiketjuja seuraaviin peleihin, koska pelikuorma niillä nousee sarjan loppua kohden kovaksi.

Yhden ketjun vaihtaminen pelistä toiseen on aika helvetin radikaalia, varsinkin jos perusteluna on vain lepuutus. Ylipäänsä tuo saattaisi vain rikkoa enemmän Kerhon pelaamista kuin tuoda mitään hyvää, jos yksi ketju kokonaan muutetaan pelistä toiseen.
Radikaalia, riskaabelia. Se, että laitetaan tuplaottelun jälkimmäiseen peliin tuoreita tyyppejä ja saadaan lepoetua loppuihin peleihin runkopelaajille.
No voi olla, tosin itse pidän JYPiä ennakkosuosikkina tähän sarjaan, että ehkä jonkin näköisiä riskejä pitää ottaa, että voidaan ylipäänsä voittaa.
Mutta no, nämä ovat edelleen mielipideasioita. Pennanenhan sen lopulta päättää miten peluutetaan ja veikkaan että lähtee kyllä juurikin tuolla ehdottamallasi pieniriskisellä vaihtoehdolla. Saa nähdä sitten millaisen tuloksen tuottaa, toivottavasti hyvän.

Kenties parin kolmen minuutin lepo ykkös- ja/tai kakkoketjun jätkille edellisessä pelissä ei mielestäni merkkaa vielä yhtään mitään. Nyt on kuitenkin takana viikon tauko, vai ylikin, joten eiköhän noi jätkät jaksa.
Sama tauko siellä on JYPillä eikä tuosta viikon tauosta saada mitään etua JYPiin nähden.
En pidä ainakaan Kerhoa suurena suosikkina kotipeleissään.
En minäkään, sen takia juuri sitä lepoetua koittaisin saadakin siihen 4. otteluun.
A:n osalta pelitahti on myös tiukka. Puolivälierät jatkuvat huomenna eli 18.päivä ja tarvittaessa vielä 19.päivä. Välierien pelipäivät ovat ohjelman mukaan 21., 23. ja 25.päivä sekä tarvittaessa 26. ja 28.päivä. Finaalit on 30.3 ja 1.4. sekä tarvittaessa 2.4. Pronssipeli on 1.4.
Tuo on totta, että päällekkäinhän se 25. päivän peli (3. JYP-HPK -peli) olisi A:n kanssa, jos nyt menevät välieriin. No nää on sitten näitä valintoja, että onko yksi peli A:n poffeissa tärkeämpi vai yksi peli Liigajoukkueen poffeissa..
En antaisi tuolle pelin aikaiselle lepuutukselle liian suurta painoarvoa, koska nyt vaan pitää jaksaa ja kyse on ammattilaisista. En myöskään rikkoisi pelistä toiseen ketjuja, koska se vaan pahimmassa tapauksessa rikkoo Kerhon pelaamista ja kokonaisuutta.
Pitää muistaa, että siellä on se toinenkin osapuoli. Itse taas näen, että jos ammattilainen saa lepoetua toisen joukkueen ammattilaiseen nähden, niin silloin se voi olla merkittävää. Itsekään en kannata enää ketjujen muuttamista, mutta ketjuthan ei menisi rikki, jos vaihdat koko ketjun ja lepuutat yhden pelin esim. sitä normaalia 2. ketjua ja laitat sen takaisin seuraavaan peliin. Ketjukaverit eivät vaihdu.

Mutta mielenkiinnolla jään seuraamaan, että minkä taktiikan Pennanen valitsee peluutuksen osalta ja millaisen tuloksen se taktiikka tuottaa. Voi tietty olla niin, että riskitön vaihtoehto kannattaa. Itse olen olen kuitenkin riskillisemmän vaihtoehdon kannalla tässä asiassa. Mutta ei tämä ehkä se kaikkein olennaisin asia ole kokonaisuudessa. Tärkeämpiä ovat ne pelilliset asiat myös omasta mielestäni ja pelien sisäinen peluutus.
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Jos nyt jotain pitäis veikata JYP-sarjaa, niin Kerho tulee rakentaa joka kotipelissä, useammassa vieraspelissä ja koko sarjassa tarpeellisen määrä maalipaikkoja voittaa JYP neljä kertaa. Eri asia hakeeko Kerhon kokenut tuhlaajapoikakaarti jostain playoff-vaihteen tuossa viimeistelyssä. Jos jotain hyvää KooKoo-pelissä oli, niin maalit juurikin niille apinaselässämiehille, joidenka tästä eteenpäin pitäisi panna kiekko pussiin sen veskarin logon sijaan.

Jääkiekko on lopulta yksinkertainen peli. Jos Kerho ei pysty parantamaan nähtyä erikoistilannepeliä ja viimeistelyä, kaakeliin kajahtaa.... Jos taas pystyy, niin Tappara on ainoa kanto kaskessa pokaalin nostoon Hämeenlinnassa tänä keväänä.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Itsekään en kannata enää ketjujen muuttamista, mutta ketjuthan ei menisi rikki, jos vaihdat koko ketjun ja lepuutat yhden pelin esim. sitä normaalia 2. ketjua ja laitat sen takaisin seuraavaan peliin.
Tai siis tarkentaen vielä tätä, niin laittaisin nyt JYP-HPK -sarjan ensimmäiseen peliin nyt sen parhaan mahdollisen ketjukoostumuksen, mutta sen jälkeen pyrkisin välttämään suuria muutoksia tai ehkä jopa mitään muutoksia (paitsi 3. peli). Mielestäni tuolla HPK:n kokoonpanoketjussa on täällä hyviä ehdotuksia parhaista ketjukoostumuksista, omani muiden ohella.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
...Tärkeämpiä ovat ne pelilliset asiat myös omasta mielestäni ja pelien sisäinen peluutus.

Ymmärrän kyllä pointtisi, ja mitä haet tuolla näkemykselläsi ja ajatuksellasi, mutta itse en näe siinä mitään järkeä, enkä siten mitään hyötyä, tai että sillä Kerho saavuttaisi minkäänlaista kilpailuetua. En pidä sitä edes vaihtoehtona. Perusteluja olen kirjoittanut edellä, samoin niitä on myös muiden teksteissä, kuten osin myös omissasi. Kai tähän voi todeta sen vanhan sanonnan mukaisesti, että sitä ei kannata korjata, mikä ei ole rikki.

Pelilliset asiat ovat ehdottomasti niitä tärkeimpiä asioita ja niihin kuuluu kyllä tietenkin peluutus, mutta ns. sillä perinteisemmällä tavalla. Vaihtoetu ja jonkun ketjun peluuttaminen JYPin jotain ketjua/kentällistä vastaan ym. ym. Playoffeissa ehdottomasti parhaiden ja ns. kuumien jätkien, jos kerhossa sellaisia on, enkä tarkoita tyyliin mitään Hunkseja, pitää pelata paljon. Jokainen voitto on kuitenkin helvetin tiukassa, joten yhteenkään peliin ei voi himmata, eikä antaa millään tavalla kaverille siimaa.

...(paitsi 3. peli)...

Tässä on vielä se homma, että jos tuo esim. aiemmin mainittu junnuketju ei pystyisikään kunnolla pelaamaan, eikä sitä voisi reilusti tuossa pelissä peluutta, niin sehän vaan kasvattaisi muiden taakkaa. Ja jos siellä nelosessa pelaa Sillanpää ja Koivisto, niin ei heitä voi millään sivuuttaa kauden tärkeimmissä peleissä, jos kunnossa ovat. Se näyttäisi jo vähän luovuttamiselta. Sama koskee, ja vielä suuremmalla skaalalla, kaikkia muitakin ketjuja.

Täällä palstalla voidaan kinata ja spekuloida asioilla ihan vapaasti, kun nämä tarinat vissiin harvemmin mitenkään itse peliin vaikuttavat, ja siksi kai nämä ovat olemassa ja hyvä niin. Kunhan homma pysyy lapasessa, voi perustellusti esittää vähn erikoisempiakin asioita, kenekään siitä kärsimättä. Asiat voivat riidellä, mutta henkilöillä siellä taustalla on sama toive, Kerho jatkoon. Ja kirjoittamaan uutta kirjaa, tai ainakin hankkimaan materiaalia sitä varten.

Tämä tästä aiheesta, eiköhän se ole jo tullut puolin ja toisin selväksi, joten eteenpäin muilla aiheilla.
 

Tattari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kanta- ja Päijät-Häme "täältä jostakin" käsin...
Joo, kyllä siis itsekin näen olennaisimpana ne pelilliset asiat. Miten päästään JYPin paineen alta pois ja saadaan ehkä ylivoimahyökkäys? Mitä tehdään, jos JYP pelaa sitä korkeaa träppiä, jossa se ylin karvaaja on tosi lähellä maalin takana olevaa pakkia? Jne.
Ehkä näissä peluutusasioissa on eniten eri mielipiteitä, niin siksi nousevat isoiksi puheenaiheiksi. Mutta kyllä peluutuksellakin jonkin verran merkitystä on siellä poffeissa. Itse näen juuri olennaisena, että pystytään oikeissa tilanteissa säästämään niitä kärkiketjuja seuraaviin peleihin, koska pelikuorma niillä nousee sarjan loppua kohden kovaksi.


Radikaalia, riskaabelia. Se, että laitetaan tuplaottelun jälkimmäiseen peliin tuoreita tyyppejä ja saadaan lepoetua loppuihin peleihin runkopelaajille.
No voi olla, tosin itse pidän JYPiä ennakkosuosikkina tähän sarjaan, että ehkä jonkin näköisiä riskejä pitää ottaa, että voidaan ylipäänsä voittaa.
Mutta no, nämä ovat edelleen mielipideasioita. Pennanenhan sen lopulta päättää miten peluutetaan ja veikkaan että lähtee kyllä juurikin tuolla ehdottamallasi pieniriskisellä vaihtoehdolla. Saa nähdä sitten millaisen tuloksen tuottaa, toivottavasti hyvän.


Sama tauko siellä on JYPillä eikä tuosta viikon tauosta saada mitään etua JYPiin nähden.

En minäkään, sen takia juuri sitä lepoetua koittaisin saadakin siihen 4. otteluun.

Tuo on totta, että päällekkäinhän se 25. päivän peli (3. JYP-HPK -peli) olisi A:n kanssa, jos nyt menevät välieriin. No nää on sitten näitä valintoja, että onko yksi peli A:n poffeissa tärkeämpi vai yksi peli Liigajoukkueen poffeissa..

Pitää muistaa, että siellä on se toinenkin osapuoli. Itse taas näen, että jos ammattilainen saa lepoetua toisen joukkueen ammattilaiseen nähden, niin silloin se voi olla merkittävää. Itsekään en kannata enää ketjujen muuttamista, mutta ketjuthan ei menisi rikki, jos vaihdat koko ketjun ja lepuutat yhden pelin esim. sitä normaalia 2. ketjua ja laitat sen takaisin seuraavaan peliin. Ketjukaverit eivät vaihdu.

Mutta mielenkiinnolla jään seuraamaan, että minkä taktiikan Pennanen valitsee peluutuksen osalta ja millaisen tuloksen se taktiikka tuottaa. Voi tietty olla niin, että riskitön vaihtoehto kannattaa. Itse olen olen kuitenkin riskillisemmän vaihtoehdon kannalla tässä asiassa. Mutta ei tämä ehkä se kaikkein olennaisin asia ole kokonaisuudessa. Tärkeämpiä ovat ne pelilliset asiat myös omasta mielestäni ja pelien sisäinen peluutus.
No, älä vielä anna periksi. Ei noita strategisia ja taktisia juttuja voi sivuuttaa. Se on perusta kuten talossa kivijalka. Strategialla voitetaan sotia ja pelillä taisteluita. Toki monta kamppailua tarvitaan taistelun voittamiseksi neljästi. Joskus voi olla hyödyllistä luovuttaa yksi taistelu sodan voittamiseksi.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
No, älä vielä anna periksi. Ei noita strategisia ja taktisia juttuja voi sivuuttaa. Se on perusta kuten talossa kivijalka. Strategialla voitetaan sotia ja pelillä taisteluita. Toki monta kamppailua tarvitaan taistelun voittamiseksi neljästi. Joskus voi olla hyödyllistä luovuttaa yksi taistelu sodan voittamiseksi.
Totta, mutta enköhän mielipiteeni tuonut jo selkeästi esille eikä se oikeastaan ole muuttunut tuon peluutuksen osalta.
Itse näen ehkä kaikkein todennäköisimpänä tienä jatkoon sen, että voitetaan 2., 4., 5. ja 6. peli, eli kotipelit ja yksi vieraspeli loppupäässä, ja näihin lähtisin itse panostamaan kaiken mahdollisen peluutuksen osalta. 1. pelissä peluuttaisin siis hyvin tasaisesti, 4. ja 3. ketjua jopa yhtä paljon kuin 1. ja 2. ketjua, ja säästäisin kärkiketjuja 2. peliin eli 1. kotipeliin. Sitten 3. peliin tuoreita tyyppejä reservistä 2. ketjun tilalle korkealle peliajalle ja 4. peliin taas parhaat mahdolliset ketjut (levänneellä 2. ketjulla). Sitten viidennessä pelissä ehkä JYP on alkanut jo hieman väsyä, joten siitä tiukka vierasvoitto ja seuraavasta tiukka kotivoitto.

Jotenkin en usko, että 1. pelissä meillä on kauheasti mahdollisuuksia, koska JYPin viimeaikainen vire on ollut parempi, se on JYPin kotipeli, Cornet ei ehkä ole mukana vielä, Kapanen pelannut vasta pari peliä ja ketjukemioita ei ole, kun JYP on pelannut lähes samoilla ketjuilla jo pitempään. Toisaalta 1. pelissä on yllätysmahdollisuus pitkän tauon jälkeen, mutta itse en anna tuolle niin paljoa painoarvoa. Fyysisen kuntopohjan erot alkavat näkyä kunnolla myös vasta viimeisissä peleissä sarjassa ja jos se on jollain saatu Kerhon pelaajilla kuin JYPin pelaajilla, niin tuo 5. peli on mahdollista voittaa Jyväskylässä.
Näin itse näkisin, mutta eroavia näkemyksiä on myös varmasti.
Lisäksi se peluutus nyt on vain yksi osa kokonaisuutta ja ne pelilliset asiat (tarkoitan tällä, että mitä tapahtuu siellä kaukalon sisällä) ovat vieläkin merkittävämpiä. Miten päästä pois paineen alta? Miten pelata JYPin korkeaa träppiä vastaan? Miten pelata itse hyökkäysalueella JYPin 1vs1 -puolustamista tai kilpikonnaa vastaan? Jne.
Pääpointtina tässä viestissäni oli alunperin käsitellä noita kentällä tehtäviä asioita, vaikka kyllä sillä peluutuksellakin on merkitystä:
Pistetäänpä vähän omia ajatuksia tähän, että miten mielestäni tuota JYPiä vastaan kannattaisi lähteä pelaamaan. Tiivistettynä mielestäni kannattaisi ensinnäkin lähteä pelaamaan melko tasaisesti neljällä ketjulla, koska sillä tyylillä pelaamisen tempo pystyttäisiin pitämään kovana, kun kuormitus jakautuu tasaisesti, ja se vaikeuttaa JYPin puolustamista. Lisäksi mielestäni meidän alaketjut on hieman vahvemmat kuin JYPillä (varsinkin, jos se Cornet nyt tulee siihen sieltä vielä) ja yläketjut hieman heikommat, joten kuormitus on järkevää jakaa melko tasaisesti. Myöskin hyvällä liikkeellä ja kiekon pitämisellä pystytään saamaan vastustajalle jäähyjä ja välttämään itse niitä, mistä varsinkin tuo toinen osa on merkityksellinen, koska JYPillä on hyvä ylivoima.

Orange Hockeyn voittavat asiat playoffeissa JYPiä vastaan tarkemmin:

Peluutus:

  • Tasainen neljän ketjun jyskytys eli tasainen peluutus (peliajat sellaiset 10-20 min kaikilla hyökkääjillä ja ainakin alle 25 min kaikilla pakeilla). Pelaajille pitäisi tehdä selväksi, että heitä ei kuormiteta liikaa, jotta eivät väsy, mutta kun he sinne jäälle menevät, niin silloin kaikki peliin ja tehdään täysillä ne tarvittavat asiat. Näin, koska mielestäni meillä on paremmat alaketjut kuin JYPillä ja lisäksi reserviä. Kannattaisi pelata leveästi ja kovalla temmolla, jotta saadaan voittoja ja toisaalta saadaan leveästi pelaamalla säästettyä energiaa kärkiketjuille myös sarjan loppuosaa kohden, joka on kuitenkin se tärkein osa sarjaa. Yhtäkään playoff-sarjaa ei ole voitettu voittamatta sen viimeistä pelattua peliä.

  • Jos on joskus 3 maalin (tai yli) johto- tai tappioasema, varsinkin viimeisessä erässä, niin runsaasti kolmos- ja nelosketjua sisään jolloin säästetään ykkös- ja kakkosketjua seuraavaan peliin, koska nykyinen peli on jo hyvin todennäköisesti ratkennut. Nelosketjun voi vaikka vaihtaa siihen seuraavaan peliin helposti reservistä, jos se kuormittuu liikaa. Jos ero kapenee tai jos on muuten tasaista kohti pelin loppua, niin sitten runsaasti ykkös- ja kakkosketjua taas askiin. Jos ollaan selkä seinää vasten, niin sitten tietty myös lukemista riippumatta.

  • 3. peliin, eli viikonlopun tuplaottelun toiseen peliin (la), kannattaisi käyttää reserviä (Valtonen, Ruokonen, Kainulainen, Innala jne). Itse kuormittaisin esim. 2. ketjua runsaasti 2. pelissä (pe) ja vaihtaisin sitten sen kokonaan näihin tuoreisiin reservityyppeihin 3. peliin (la) (koska peräkkäisten päivien ottelu). Ja sitten neljänteen peliin voisi vaihtaa takaisin saman koostumuksen kuin 1. ja 2. peliin. Tällä saisi pienen lepoedun 4. peliin (kotipeli) kakkosketjulle ja 3. pelin taso olisi reservityypeillä varmaan yhtä hyvä, koska ovat tuoreita. Lisäksi 3. peli on vieraspeli eli ei yhtä tärkeä kuin kotipeli. Myös maalivahti kannattaisi vaihtaa 3. peliin kuormituksen pienentämiseksi. Reservipelaajille voi sanoa kolmannessa pelissä, että vetäkää niin täysillä tää yks peli kuin vain pystytte.

  • Aina kun vain mahdollista, eli kun ollaan reilussa johdossa, niin mahdollisimman paljon kuormitusta alaketjuille, etenkin neloselle, jotta säästäisi yläketjuja enemmän seuraavaan peliin.

Pelilliset asiat:

  • Katsoin tuon viimeisen HIFK-JYP -pelin ja ainakin sen ja muun tällä kaudella nähdyn perusteella JYPin karvauspelaamisessa on pääasiassa kaksi vaihtoehtoa: kovaa paineistaminen kahdella tai jopa kolmella tai korkea träppi, jossa korkeimmalla oleva JYPin pelaaja odottaa ihan maalin nurkalla vastustajan pakin lähtöä. Tuosta paineen alta pitäisi päästä pois ja hyökkääjien pitäisi hakea alhaalta, (eikä ainakaan karata vastustajan siniselle) kuten esim. tässä videoklipissäkin sanottiin:

    Tapola käy fläppitaululla JYPiä läpi - YouTube

    Tuon korkean träpin tapauksessa taas, kun omalla pakilla on kiekko maalin takana, pitäisi pelata viivelähtö. Joko toisen pakin kautta kulmasta tai sitten niin, että oma pelaaja tulee maalin taakse vauhdilla ja vetää ylimmän karvaajan mukaansa. Viisikko alhaalla aluksi myös tässä. Tietty, jos se ylin vastustajan hyökkääjä tulee maalin taakse asti, niin sitten vaan toiselta puolen maalia ohi.

  • Oman alueen puolustuspelaaminen: JYP tulee usein keskialueella selkeästi kolmea kaistaa pitkin, kun tuo kiekkoa ylös ja hyökkäysalueella painottoman puolen laituri leikkaa yleensä suorahyökkäyksessä hyökkäysalueella suoraan maalille, joten pakkien pitää huomioida tämä ja pelata oma mies pois myös ripareilta painottomalta puolelta.

  • Maalineduspelaaminen: pidetään omassa päässä maalinedustalla ne miehet ja niiden mailat.

  • Alivoima: AV:lla neliö ei saa olla liian pieni, koska esim. Nättisellä on hyvä rightin laukaus ja ei saa päästää pakin kautta vetopaikalle liian lähelle YV:llä, kuten viime kerralla Jyväskylässä. JYP hakee takakolmio-YV:llä vetopaikkaa jommalle kummalle puolelle, joten AV-hyökkääjien pitää pystyä vaihtamaan blokkaajan ja keskustan pitäjän roolia oikeaan aikaan, kun JYP liikuttelee kiekkoa takakolmiossa. Muutenkin JYPin erikoistilannepelaaminen on hyvää ja parhaiten alivoimat vältetään pitämällä itse kiekkoa ja olemalla itse liikkeessä edellä.

  • Omalla puolustusalueellaan ainakin HIFK-JYP pelissä korostui tuo 1vs1 -puolustaminen, eli ns. miesvartiointi. Kerhon hyökkääjien pitäisikin pyrkiä liikkeellä tekemään itsensä hetkittäin vapaaksi, koska ainakin HIFKin hyökkääjiä JYPin pelaajat seurasivat kuin hait laivoja, eli pelattiin pääosin juuri miestä, ei aluetta. Siellä pitäisi siis voittaa niitä 1vs1 tilanteita sekä kiekon kanssa jalalla että kiekottomana, jos JYP pelaa edelleen samalla lailla. Esim. ristiin luistelemalla ja sahaamalla välillä ylös ja välillä alas saadaan pakit sekaisin tuossa. Jotkut JYP:in pakit on muutenkin raskasrakenteisia eikä välttämättä pysy perässä. Nämä pakit pyrkivät ajamaan laitaan sen vastustajan pelaajan, joka pitää kiekkoa. Toisaalta välillä myös HIFK-pelissä JYP vetäytyi kilpikonnaan, kun pakit oli tarpeeksi väsyneitä. Silloin pitäisi esim. pelata kiekko pakille, pakki-pakki syöttö ja veto tai heitto maalille, johon hyökkääjät on menneet maskiin ja lyömään riparit sisään. Kuljettamalla tai syöttämällä sinne kilpikonnan sisään on vaikea päästä.

  • Kotona pitäisi kiekottomana pelata mielestäni samaa aktiivista ja paineistavaa lätkää kuin ennenkin, mutta vieraissa voisi välillä pelata myös itsekin enemmän korkeaa träppiä. Varsinkin isossa johtoasemassa, ettei kuluta turhaa energiaa.

  • Mielestäni sellainen vihellyksen jälkeinen painiminen kannattaa jättää suurelta osin pois, koska JYP on isokokoisempi joukkue ja siinä kuluttaa vain energiaa enemmän kuin ne isokokoiset JYPin pakit. Ehkä O’Brien poikkeuksena. Keskitytään kuitenkin siihen pelaamiseen.

Mutta joo, en mä nyt tätä aihetta jaksa enempää käsitellä, muutakin hommaa tässä.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Tämä on vaan valitettavasti juuri se mitä JYP haluaa, että niiden prässi ja karvaus aiheuttaa HPK:lle kiekon luovuttamista Kerhon osalta keskialueelle. Jos peli menee Kerhon osalta purkamiseksi, kiekosta luopumiseen ja flipperikiekkoon, niin se on Kerhon kevät siinä. Jypin paine on juurikin saatava purettua kiekottelemalla. Tässä on riskinsä, mutta näin Kerho on pelannut ja näin Kerho haluaa varmasti pelata. Sen takia niitä virheitä on runkosarjassa tullut, kun silläkin uhalla että tulee kiekonmemenetyksiä, niin paineen alta tullaan joko jalalla nostaen tai lyhytsyöttöpelin kautta, toistojen ja virheiden kautta syntyy oppimista.

Joka kerta kun joukkue lähtee pelaamaan Jyppiä vastaan siirtokiekoilla tai purkamaan painetta roiskimalla, niin noutaja tulee. Jussi Tapola kertoi tännekin linkitetyllä pelitapavideolla, että juuri Jypiä vastaan korostuu kiekollisuus. JYP paineistaa kahdella, välillä jopa kolmella miehelle. Mikäli sen karvauksen ohi päästään organisoidusti rintamana ja kiekon kanssa vauhdilla, niin HPK on vahvoilla ja ylivoimahyökkäyksiä syntyy.

Haaste on Kerholle helvetin iso ottaen vielä huomioon, että Kerholla toistoja ja kokemuksia tästä pelitavasta ja oman alueen operoinnista on takana vasta vajaa vuosi. Tapparan ja Kalpan pelaajilla tämä on jo selkäytimessä ja toiminta on viimeisen päälle synkronoitua viisikkotasolla. Lisäksi JYP pelaa prässinsä hemmetin hyvin. Mutta siinä se iskun paikka Kerholle on. Pakeilla pitää löytyä pirusti palleja, jäädä sinne oman maalin taakse jyrän alle ja apujen pitää olla todella lähellä viisikkotasolla, mutta nyt on vaan vedettävä todella kovalla itseluottamuksella ja tarvittaessa oltava valmis uhraamaan itsensä ja uskallettava pelata todella pienessä tilassa. Kääntäen, haluan uskoa että jos Kerho selviää Jypin mankelista menettämättä ja luopumatta kiekosta, JYP ei jaksa koko raastavaa sarjaa perässä juosten, etenkin kun Kerhon fysiikka kyllä kestää.
Itseasiassa Kerho on pelannut nyt viimeset viikot todella paljon pystyyn. Nimen omaan niin, että pelataan ne avaukset sen linjan taakse vapaille miehille. Eli ei edes yritetä lähteä kiekottelemalla vaan kovaa karvausta vastaan jo haut nousee ylemmäs ja painetta puretaan niin, että se kiekko pelataan suoraan karvauksen taakse. Joskus toimii, joskus ei.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tämä on vaan valitettavasti juuri se mitä JYP haluaa, että niiden prässi ja karvaus aiheuttaa HPK:lle kiekon luovuttamista Kerhon osalta keskialueelle. Jos peli menee Kerhon osalta purkamiseksi, kiekosta luopumiseen ja flipperikiekkoon, niin se on Kerhon kevät siinä. Jypin paine on juurikin saatava purettua kiekottelemalla. Tässä on riskinsä, mutta näin Kerho on pelannut ja näin Kerho haluaa varmasti pelata. Sen takia niitä virheitä on runkosarjassa tullut, kun silläkin uhalla että tulee kiekonmemenetyksiä, niin paineen alta tullaan joko jalalla nostaen tai lyhytsyöttöpelin kautta, toistojen ja virheiden kautta syntyy oppimista.
Olet ihan oikeassa mutta tarkoitinkin, että turvaudutaan roikku/purkukiekkoon vasta tilanteen sitä vaatiessa. Eli silloin, kun ei enää muuta vaihtoehtoa tai syöttöpaikkaa ole. Missään nimessä ei saa lähteä heittelemään pelkästään roikkukiekkoja keskialueelle sillä silloin todellakin tulee seinä vastaan. Nähtäväksi jää millä tyylillä joukkueet pelaavat ja jos JYP karvaa agressiivisesti ja korkealta niin miten HPK pystyy sen purkamaan.

@BlackWolf tuossa ylempänä toteaa, että Kerho on pelannut paljon myös pystyyn ja tämän voin kyllä allekirjoittaa. Hyvä sinällään, että Kerholla on pari erilaista tyyliä päästä puolustusaleelta pois. Joko kiekotellen tai sitten hakea pystysyöttöjä hyökkääjille vauhtiin.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Olet ihan oikeassa mutta tarkoitinkin, että turvaudutaan roikku/purkukiekkoon vasta tilanteen sitä vaatiessa. Eli silloin, kun ei enää muuta vaihtoehtoa tai syöttöpaikkaa ole. Missään nimessä ei saa lähteä heittelemään pelkästään roikkukiekkoja keskialueelle sillä silloin todellakin tulee seinä vastaan. Nähtäväksi jää millä tyylillä joukkueet pelaavat ja jos JYP karvaa agressiivisesti ja korkealta niin miten HPK pystyy sen purkamaan.

@BlackWolf tuossa ylempänä toteaa, että Kerho on pelannut paljon myös pystyyn ja tämän voin kyllä allekirjoittaa. Hyvä sinällään, että Kerholla on pari erilaista tyyliä päästä puolustusaleelta pois. Joko kiekotellen tai sitten hakea pystysyöttöjä hyökkääjille vauhtiin.
Kyllä, ja Kerhohan on kauden aikana harrastanut jopa pelien sisällä pelitavan säätämistä. Uskon oikeasti Pennasen kykyihin pelin taktisella puolella. Parhaimmillaan Kerho rytmittää esimerkiksi karvaustaan todella hyvin pelin sisällä. Voi olla hetkiä kun mennään jopa kolmella päälle ja välillä vetäydytään todella tiiviiseen 0-5 trappiin.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Kyllä, ja Kerhohan on kauden aikana harrastanut jopa pelien sisällä pelitavan säätämistä. Uskon oikeasti Pennasen kykyihin pelin taktisella puolella. Parhaimmillaan Kerho rytmittää esimerkiksi karvaustaan todella hyvin pelin sisällä. Voi olla hetkiä kun mennään jopa kolmella päälle ja välillä vetäydytään todella tiiviiseen 0-5 trappiin.
Sehän on se mitä Pendo haluaa. Tälle on joitain hienoja nimiä, kuten reagointikiekko, tai full hockey. Samaa ne Jaloset nykyään peluuttaa. Eli se vanha Jukka Jalosen pelitapa on jo mennyttä aikaa, nykyään se on enemmän hybridilätkää. Vaatimustaso pelaajalle on paljon kovempi, koska pelaajien pitää tunnistaa se tilanne ja kommunikoida kentällä. Valitettavasti Kerho, niin hyvin kuin on Sihvosesta asti junnuja valmennettukkin, on tässä touhussa jymähtänyt siihen, toki junnuihin edistykselliseen, meidän peliin, mutta eivät ole tämän uuden allon kärjessä. Sihvosta arvostan älyttömästi, mutta tässä täytyy todeta, että paremmat on menneet jo ohituskaistalla ohi ja mopolla ei motarille. Onni onnettomuudessa on, että noi muut on keskimäärin vielä enempi perässä.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllä tässä alkaa jo hieman kihelmöimään, kun parin päivän päästä pelit alkaa. En tiedä, vaikka sitä ei Kerholle itsekään paljoa saumoja ole etukäteen antanutkaan niin silti sitä toivoo, että palaset sittenkin loksahtaisivat kohdilleen ja joukkue löytää tehonsa ja ennen kaikkea omat vahvuudet lyövät JYPin vastaavat. Odotukset varmasti nousee senkin takia, että peleistä on reilu viikko aikaa ja tavallaan on jo unohtanut kaikki ne vaikeudet joita runkosarjassa oli, lähinnä siis tehottomuus. Ja sitten sitä voi perustella itselle sillä, että pelit alkavat alusta eikä tähän mennessä tapahtuneeella ole enää mitään merkitystä.

Kyllä tässä täytyy nöyränä yrittää vain pysyä ja tiedostaa vastustajan vahvuus. Ensimmäisessä pelissä olisi varmaan paras sauma yllättää JYP vieraissa. Kova isku vain alusta alkaen päälle eikä yhtään löysää missään vaiheessa.
 

Ralph

Jäsen
Ensimmäisessä pelissä olisi varmaan paras sauma yllättää JYP vieraissa.
Jos HPK vain kotona hoitaa oman leiviskänsä, niin kolmas tai viides ottelu on mielestäni ne "iskun paikat". Vaikka jokainen voitto on yhtä arvokas, niin ensimmäisen pelin hävittyä tilanne on vasta 1-0 ja tehty vasta tunnustelu pudotuspelikevääseen. Eli jos tulee joku 3-1-tappio, niin ei paljoa harmita. Mutta toki joku 5-0-tappio on eri juttu.

HPK:n ja JYP:n kannattajilla aika erilaiset lähtökohdat ottelusarjaan, vaikka joukkueet sijoittuivat perätysten sarjataulukkoon. Kerho-fanien asetelma on "no, JYP varmaan voittaa, mutta toivottavasti Kerho kuitenkin pystyisi yllättämään" ja JYP-faneilla "helposti jatkoon, maksimissaan viisi peliä pelataan". Siitä kun lauantaina Jyväskylään lähdetäänkin Kerhon 2-0-johdossa, on keskisuomalaisetkin hiljempaa.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jos HPK vain kotona hoitaa oman leiviskänsä, niin kolmas tai viides ottelu on mielestäni ne "iskun paikat". Vaikka jokainen voitto on yhtä arvokas, niin ensimmäisen pelin hävittyä tilanne on vasta 1-0 ja tehty vasta tunnustelu pudotuspelikevääseen. Eli jos tulee joku 3-1-tappio, niin ei paljoa harmita. Mutta toki joku 5-0-tappio on eri juttu.

HPK:n ja JYP:n kannattajilla aika erilaiset lähtökohdat ottelusarjaan, vaikka joukkueet sijoittuivat perätysten sarjataulukkoon. Kerho-fanien asetelma on "no, JYP varmaan voittaa, mutta toivottavasti Kerho kuitenkin pystyisi yllättämään" ja JYP-faneilla "helposti jatkoon, maksimissaan viisi peliä pelataan". Siitä kun lauantaina Jyväskylään lähdetäänkin Kerhon 2-0-johdossa, on keskisuomalaisetkin hiljempaa.
Ihan totta tuo, että eka peli on tavallaan tunnustelua. Mutta kotipelit pitää kyllä hoitaa ja siitä tietysti lähdetään, että näin tapahtuukin. Ekassa pelissä paineita ei pitäisi Kerholla liiemmin olla, mitä nyt normaalia jännitystä.

Kannttajien lähtökohdat ovat ymmärrettävästi erilaiset. Toiset luottaa omiinsa ja toiset toivovat, että jotenkin pärjätään. Tämä voi ekojen pelien jälkeen kääntyäkin toistepäin, kun etukäteen ei voi tietää miten pelit lopulta menevät.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Mielenkiinnolla odotan Pennasen edesottamuksia nyt kun tosipelit alkavat. Teki täällä jäätävää jälkeä keväisin. Ensimmäisenä keväänä vei joukkueen aina finaaleihin saakka vaikka tuli tänne kesken kauden. Kriisijoukkue venyi aivan uskomattomasti kaksi ensimmäistä sarjaa, nousten 3-0 (TuTo) ja 3-1 (Sport) tappioasetelmista aina 3-4, ja 3-4 sarjavoittoihin. Mestaruuteen saakka ei virta riittänyt. Joukkue puristi näihin peleihin kaikkensa ja taisi osa pelaajista mitkä olivat vielä pelikelpoisia, pelata paikat vähemmän ja enemmän rikki.

Pari seuraavaa kautta joukkue saunotti poikaa keväisin.

En epäile etteikö sama peli-ilme jatkuisi HPK:ssa

Tsemppiä kevään peleihin!
 

Ikikerho

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Perkele! Jotenkin on semmoinen fiilis, että tänään nähdään saatanan kovaa taisteleva kerho, joka pistää jypin todella, todella ahtaalle. Pakko myöntää, että en ole hetkeen odottanut näin paljoa kiekon tippumista jäähän. Erittäin luottavaisin mielin lähden itse tähän sarjaan. Mikäli kerho pelaa kautensa parhaimmat pelinsä tähän kohtaan, olemme jatkossa. HOOPEEKOO!
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Mulla on ihan sama fiilis. Tänään Kerho pistää JYPin todella ahtaalle. Vieras voitto tulossa! En osaa yhtään jännittää. Jyp on liian HMV
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Jännittänyt taas täällä koko päivän ihan helvetisti aamusta alkaen. Luotto on kuitenkin kova. Saa nähdä millainen lataus tuolla sitten on pelaajilla.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Ikaalisten Nouseva-Voima
Ei helvetti että jännittääkin. Tällaistakö tämä olikin, tätäkö joka vuosi odotetaan? Viimeksi 2014 tosissaan jännännyt Kerhon peliä, päässyt jo unohtumaan.
 

Kelloparho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Kun on 9 minuuttia aikaa pelin alkuun, niin sitä miettii että olipa tuo runkosarja turha. Se ei tietysti ole, mutta tuntuu siltä. Viikon odotus on nyt ohi. Hyvää oranssia kevättä kaikki! Ei muuta kun puukot terään ja vuolemaan sytykkeitä.. Eihän se sauna muuten lämpiä?
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Sehän lähti ekassa erässä hienosti käyntiin. HPK hallitsi ja johtaa, mutta paljon oli paikkoja molemmilla. Kummallakin voisi olla ekan erän jälkeen kolmekin maalia helposti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös