HPK-Pelicans, Rinkelinmäki la 28.12.

  • 21 046
  • 218

Axel K.

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mistä näitä jeesustelijoita pukkaa? Lähes joka ottelun jälkeen nykyään tulee kauhea supina jostain tapahtumasta ja tiettyjen tyyppien on pakko tulla vieraisiin ketjuihin huutelemaan mielipiteitään ja jeesustelemaan sanan varsinaisessa merkityksessä?

Kuinkakohan monta fania ottaisi mielellään voiton lähes varman tappion sijasta? 5-3 ylivoima jatkoajalla ottaen huomioon Pelikaanien hyvän ylivoiman olisi taannut lähes 100% varmasti voiton Lahtelaisille. Naurettavaa jeesustelua. Nyt pelataan tuloksesta. Tosin esim. Ässät ei sitä ilmeisesti tee, ainakin kun katsoo sarjataulukkoa. Ei tässä maailmassa jääkiekon ulkopuolellakaan ihan pelkästään hyvillä periaatteillä pärjää, kyllä niitä kyynärpäitäkin aina silloin tällöin tarvitaan.

Ja edelleen olen sitä mieltä ottamatta enää kantaa case Jääskeläiseen, että aivan yhtä "hame"-touhua on jäädä jäälle pyöriskelemään ja kieriskelemään taklauksen jälkeen, jotta vastustajalle saadaan jäähy. Tosin nykytyylin mukaiset "seurauksesta tuomio"-jäähyt tämän ovat aiheuttaneet. Tuomio pitäisi edelleenkin antaa teosta, ei seurauksesta.

Itse pelistä ranskalaisin viivoin:
- jo ennen peliä sanoin että tästä ei tule yhtään mitään, kun Ringbum on tuomarina, eikä tullutkaan
- lauantai-illan peliksi ihan viihdyttävää kamaa, myös loppuratkaisu
- HPK oli huomattavasti parempi joukkue ja ansaitsi voittonsa
- Kauppila jaksaa räksyttää, hamekankaat myös Kakelle.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Aika mielenkiintoista keskustelua täällä on aiheesta käyty. Yllättäen jyrkimmät tuomiot on annettu jostain ihan muualta kuin Lahden suunnasta. Tiedä sitten, mistä tämä kertoo. Tekopyhä jeesustelu on kivaa aina, kun siihen tarjoutuu jonkinlainen mahdollisuus?

Mietityttää nämä kommentit, joissa ensin toivotetaan Jalonen sinne, missä pippurikaan ei enää kasva ja heti perään ilmoitetaan, että Kerhoa vastaan pelatessa ei sitten enää mitään "herrasmiessääntöjä" tarvitse noudattaa. Mietityttää siksi, että nämä kaksi kommenttia lyövät toisiaan korvalle. Ensin tuomitaan jotain jyrkästi ja sitten ilmoitetaan, että mekin aiotaan tehdä noin. Olenko ainoa, joka huomaa tuon ristiriidan?

Miksi se Jalonen mittautti mailan? Miksi se pelaaja pelasi sillä mailalla, vaikka sille oli sanottu, että olisi syytä vaihtaa se? Miksi tuollainen sääntö on olemassa, jos kukaan ei siitä tykkää? Miksi sitä sääntöä ei voisi joko poistaa tai muuttaa siten, että jäähyä ei tulisi mutta kyseisellä mailalla ei saisi pelata? Miksi tällaiset tapahtumat herättävät aina paljon enemmän kysymyksiä kuin vastauksia.

Olisi JJ voinut jättää tuon tekemättäkin. Piste oli jo plakkarissa, ilmeisen heikon esityksen jälkeen. Mutta ilmeisesti tuo on Jukan tyyli: ärsytetään vastustajia kaikin mahdollisin keinoin. Tämän jälkeen Kerholle on entistä kettumaisempaa hävitä.

Ainiin, se olennaisin kysymys. Tykkäsinkö minä siitä, että maila mittautettiin? En tykännyt.
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Viestin lähetti jerry
En osaa sanoa oliko kuitti vai ei, mutta äsken luin paikallisesta sanomalehdestä Jääskeläisen saaneen aivotärähdyksen ko. tilanteessa.

Että semmoinen ihmeparantuminen tällä kertaa.
Niin, en missään vaiheessa epäillytkään, etteikö siinä tilanteessa olisi olisi sattunut. Kummallista on vain se, että kentälle raahataan paareja ja niskatukia, ja viisi sekuntia ottelurangaistuksen kuuluttamisen jälkeen Jääskeläinen nousee omin jaloin ylös ja luistelee vaihtoaitioon.

Ja kuten sanottu, säännöt on annettu ja näillä mennään. Ei ehkä maailman munakkain ratkaisu, mutta arvostan kyllä sitä, että runkosarjavoittoa metsästetään kynsin hampain ja kaikin käytettävissä olevin keinoin. Mutta sarja jatkuu ja jokereihin on kolme pistettä eroa; Pelicans jatkaa playoff-paikan hamuamista...
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Minun mielestäni on reipasta ylilyöntiä lähteä vertailemaan mailan mittaamista ulkomaalaispelaajien määrään.

Kyse onkin herrasmiessopimuksista. Sinun mielestäsi siis herrasmiessopimus joka koskee ulkomaalaispelaajien määrää on hyväksyttävä mutta vähäpätöisemmällä mailojen mittaamattomuutta koskevalla herrasmiessopimuksella ei ole niin väliä. Oli miten oli Jalonen söi sanansa.
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Viestin lähetti Axel K.
Ei tässä maailmassa jääkiekon ulkopuolellakaan ihan pelkästään hyvillä periaatteillä pärjää, kyllä niitä kyynärpäitäkin aina silloin tällöin tarvitaan.
Fiksut selviävät aina ja kaikesta käyttämättä kyynärpäitään.

Teepäs itsellesi kysymys. Otanko turpiini vai olenko kunniaton kusipää?

Luulen tietäväni vastauksesi. Itse vastaan toisin.
Kunniattomaksi kusipääksi en ala milloinkaan.

Ike

PS. Toisenkin kysymuksen voisit itseltäsi kysyä. Mitä mieltä olisit mailan mittauttamisesta, jos tuota temppua olisi käytetty hameenlinnalaisia vastaan?
 

WickedClown

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti Mies laidan takaa
Oli miten oli Jalonen söi sanansa.

Mitkä sanansa Jalonen söi? Latvalaa oli varoitettu kolmessa(3) aikaisemmassa pelissä ja varoitettiin myös tässä pelissä että jos vielä pelaat noin käyrällä mailalla me mittautetaan se. No mitä tapahtui? Ainakaan Jalonen ei syönyt sanojaan.

"Häpeäisi Jos osaisi. Ei osannut" -Eisenhower

Olisiko sitä vielä pitänyt pyydellä nöyrästi anteeksikin pelin jälkeen? Hamekankaitahan siinä täytyy mennä ostelemaan jos ei seiso tekojensa takana =P
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kun olen Jatkoajan keskustelupalstalle kirjoitellut, olen toistuvasti törmännyt HPK:n asioista käsittelevissä ketjuissa lähes yksimieliseen faniryhmään, Kerho on oikeassa muut väärässä. Yrittäkää nyt ajatella tätä asiaa suuremmassa merkityksessä kuin yhden pelin voitossa. Jos sääntöjä aletaan noudattamaan pilkun tarkasti niin peli kärsii, eikö niin ??
"Miltä tuntuisi jos Rautakorpi seuraavassa ottelussa mittauttaa ekalla erätauolla Toivosen mailahanskan, 2 min ja hanska vaihtoon. Toisessa erässä mitataan Toivosen otekorkeus, 2 min ja maila vaihtoon ja toisella erätauolla mitataan vipparin pussi ja 2 min ja F -juniorin hanska käteen ??"
Tästä syystä valmentajat ja tuomarit ovat sopineet tietyt linjat miten toimitaan. Nyt Jalonen toimii näitä linjauksia vastaan, miten toimivat muut valmentajat ?? Luultavasti toiminta jatkuu kuten ennenkin, mutta Jalonen on menettänyt luottonsa valmentajien kesken, mitä se vaikuttaa ?? Se saattaa vaikuttaa liigan kestäessä eri asioista sovittaessa esim. peliaikojen siirto, pukukopin saanti edellisenä päivänä, jäävuorot vieraspaikkakunnalla jne., en väitä että näin tapahtuu, mutta välttämättä Jalonen ei ole enää sellainen valmentaja jota mieluiten autetaan.
 

jerry

Jäsen
Viestin lähetti Master God
Niin, en missään vaiheessa epäillytkään, etteikö siinä tilanteessa olisi olisi sattunut. Kummallista on vain se, että kentälle raahataan paareja ja niskatukia, ja viisi sekuntia ottelurangaistuksen kuuluttamisen jälkeen Jääskeläinen nousee omin jaloin ylös ja luistelee vaihtoaitioon.

Itseasiassa epäilit kuolleeksi tuossa aiemmassa viestissäsi.

Minä en oikein ymmärrä että milloin sieltä olisi pitänyt mielestäsi nousta, vai olisiko pitänyt nousta ollenkaan. Yleensä tällaisissa tilanteissa lääkäri käy katsomassa onko loukkaantuneen turvallista nousta vai kannetaanko sivuun. Se, milloin se teidän kuuluttajanne päättää kertoa asiasta yleisölle, ei liene loukkaantuneen pelaajan ongelma.
 

Prookie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Latvalan mailasta vielä

Latvala ja Pelicanssin valmennusjohto puljasivat mailojen kanssa pitkään ennen jatkoajan alkua. Yhdessä vaiheessa Latvalalla oli jo joku muu maila kädessä, mutta juuri ennen jatkoajan alkua Latvala meni kuitenkin vielä vaihtamaan takaisin laittoman mailansa. Ja tämän joku hoksasi Kerhon vaihtoaitioista.

Vaikka Jalonen ei reilusti hommaa hoitanut, niin on se nyt jumalauta ihme kun ei voida varoituksista huolimatta vaihtaa sitä ylikäyrää mailaa.
 

theref

Jäsen
Ainoa maalivahdin varuste, joka voidaan kesken erän mitata, on maila. Kaikki muut maalivahdin varusteet voidaan mitata vain ja ainoastaan erätauolla.
 

Axel K.

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ikelle:

Ehkäpä tuo minun viimeinen viestini oli vähän turhan kärjistetty, ottaen huomioon sen, että itse en lue itseäni kyynärpäiden käyttäjäksi missään tilanteessa. Mutta en myöskään pelkän periaatteen vuoksi turpiini ottaisi enää. Ehkä nuorempana olisin sen voinut tehdä. Mitkään tilanteet eivät vaan tunnu enää niin mustavalkoisilta kuin nuorempana. Urheilukin vaan on mennyt tuloksesta pelaamiseksi äärimmilleen, ja se aiheuttaa juuri eilisen kaltaisia tilanteita. Jos aivan rehellisiä ollaan niin kyllä meikäistäkin ottaa päähän liika tulosvastuullisuus työ- ja urheiluelämässä. Aina vaan puhutaan rahasta ja tuloksesta. Enää ei tehdä asioita pelkästään siksi, että niitä on mukava tehdä.

J. Jalosen motiiveja teolle on vaikea mennä arvailemaan. Muutenkaan en vielä ole aivan varma, onko Jukka pelimies vai jätkä, joka tekee asiat fiilispohjalta. Tuollaiset mailanmittaamiset ja keskiormennäyttämiset ovat vain tulleet Suomenkin kiekkoiluun jäädäkseen ja tulevat vaan lisääntymään. Mitä enemmän kiekosta on tulossa koko kansan viihdettä, sitä enemmän halutaan julkisuutta ja sitä enemmän sitä haetaan.

Henkilöhkohtaisesti itseäni ottaisi luonnollisesti päähän, jos HPK:n pelaajan maila mitattaisiin ja siitä tulisi jäähy. Mutta en lähtisi jeesustelemaan ja väittämään että "meillä ollaan paljon hyveellisempiä kuin teillä".
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Täällä ja vapaan ketjussa on puhuttu paljon siitä, että tälläisiä "herrasmiessopimuksia" ei pitäisi tehdä, ja tulisi pelkästään pelata olemassaolevilla virallisilla säännöillä. Aivan järkevä ja ymmärrettävä kanta. Mutta jos ensiksi menee mukaan johonkin sopimukseen ja sitten rikkoo sen oman edun nimissä niin tämä argumentti on vähän kyseenalainen. Eiköhän se pitäisi tuoda esiin etukäteen, ja sanoa että meidän joukkueemme ei tähän tule mukaan, koska asia on naurettava ja virallisilla säännöillä mennään. Eli olennaista on, onko sitoutunut johonkin vai, vaikka sitoumus sinänsä olisikin epälooginen, omaa etua haittaava tai pelin kannalta tarpeeton. Tämän takia kai termi herrasmies. Mutta yleensä kovassa maailmassa ei tälläisiin sitoumuksiin voi luottaa, etenkin jos on kysymys laajemmista organisaatioista ja eduista. Jos tämä on ollut selkeästi yhdessä vaikka epävirallisesti päätetty asia niin en itse hurraisi Jalosen käytöstä, mutta päämäärähän tässä maailmassa pyhittää keinot, sitä ei estä kuin kunkin yksilöllinen etiikka.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Viestin lähetti TosiFani
Kun olen Jatkoajan keskustelupalstalle kirjoitellut, olen toistuvasti törmännyt HPK:n asioista käsittelevissä ketjuissa lähes yksimieliseen faniryhmään, Kerho on oikeassa muut väärässä. Yrittäkää nyt ajatella tätä asiaa suuremmassa merkityksessä kuin yhden pelin voitossa.
Lukisit välillä etkä pelkästään kirjoittelisi. Pelkästään tässäkin ketjussa Kerho-leiri jakautuu ainakin kolmeen ryhmään: "Jalonen teki oikein", "Jalonen teki väärin" ja "Ei osaa sanoa". Miten ihmeessä tuo on yksimielinen ja varsinkin aina oikeassa oleva faniryhmä?
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Re: Latvalan mailasta vielä

Viestin lähetti Prookie
Vaikka Jalonen ei reilusti hommaa hoitanut, niin on se nyt jumalauta ihme kun ei voida varoituksista huolimatta vaihtaa sitä ylikäyrää mailaa.
Kuinkahan usein matseissa leukaillaan joukkueiden kesken ja uhitellaan esim. mailan mittauttamisella? Silti mailoja ei mitata. Sitä ei tehdä.

Nyt tehtiin.

Ike
 

zatrasor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans,sympatiat Bluesille
"Latvalan mailasta vielä
Latvala ja Pelicanssin valmennusjohto puljasivat mailojen kanssa pitkään ennen jatkoajan alkua. Yhdessä vaiheessa Latvalalla oli jo joku muu maila kädessä, mutta juuri ennen jatkoajan alkua Latvala meni kuitenkin vielä vaihtamaan takaisin laittoman mailansa. Ja tämän joku hoksasi Kerhon vaihtoaitioista.

Vaikka Jalonen ei reilusti hommaa hoitanut, niin on se nyt jumalauta ihme kun ei voida varoituksista huolimatta vaihtaa sitä ylikäyrää mailaa."


Se nyt on sillee että aivan jokainen valmentaja ei jaksa edes huomauttaa noin pienestä asiasta kuin "väärästä varusteesta".
Hirppakaan ei halunnut jäädyttää Pärssistä viime kotipelissä ifkta vastaan vaikka tämä pelasi koko pelin ilman kaulasuojusta ja joku pelikaanien pelaajista kysyi hirpalta huomatetaanko asiasta...
 

WickedClown

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti zatrasor
Se nyt on sillee että aivan jokainen valmentaja ei jaksa edes huomauttaa noin pienestä asiasta kuin "väärästä varusteesta".
Hirppakaan ei halunnut jäädyttää Pärssistä viime kotipelissä ifkta vastaan vaikka tämä pelasi koko pelin ilman kaulasuojusta ja joku pelikaanien pelaajista kysyi hirpalta huomatetaanko asiasta...

Kun kuulin kyseisen tilityksen lehdistötilaisuudessa(siis radiosta) niin ensimmäisenä tuli mieleen että "Voi v**tu mikä jeesustelija" taisin ääneenkin sanoa =). Kerhossa alkaa nyt oleen sitä särmää mitä tässä on odoteltukin. Jalonen on kerhon kaikkien aikojen paras valmentaja ja toivottavasti jatkaa vielä nykyisenkin sopimuksen jälkeen.

ni.

edit. quoten viilailua
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Viestin lähetti TosiFani
Jos sääntöjä aletaan noudattamaan pilkun tarkasti niin peli kärsii, eikö niin ??
Ei todellakaan. Jos sääntöjä tosiaan noudatettaisiin pilkuntarkasti, niin eräiden joukkueiden harrastama kahvaaminen, koukkiminen, ronkkiminen ja mailalla hakkaaminen jäisi pois, ja peli olisi paljon mukavampaa seurattavaa. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin sääntö, joka on mutta jota kukaan ei noudata.

Tästä syystä valmentajat ja tuomarit ovat sopineet tietyt linjat miten toimitaan. Nyt Jalonen toimii näitä linjauksia vastaan, miten toimivat muut valmentajat ?? Luultavasti toiminta jatkuu kuten ennenkin, mutta Jalonen on menettänyt luottonsa valmentajien kesken, mitä se vaikuttaa ?? Se saattaa vaikuttaa liigan kestäessä eri asioista sovittaessa esim. peliaikojen siirto, pukukopin saanti edellisenä päivänä, jäävuorot vieraspaikkakunnalla jne., en väitä että näin tapahtuu, mutta välttämättä Jalonen ei ole enää sellainen valmentaja jota mieluiten autetaan.
Luuletko, että Jalonen hoitaa tuollaisia juttuja? Jalonen aiheuttaa teoillaan vain sen, että HPK:lle on entistä v-mäisempi hävitä ja sekös on mukavaa. Ja sitä paitsi, olen analyysissäni tullut siihen tulokseen, että hämeenlinnalaisuuden perusilmenemismuoto on se, että ärsytetään muita ja naureskellaan selän takana, kun muut eivät sitä kestä.
 

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Tietysti Jalonen rikkoi herrasmiessopimusta, and?

Latvala rikkoi sääntöjä, tällä kertaa se kostautui. Ellei osaa pelata sääntöjen mukaisella lavalla, niin sitten olkoot pelaamatta. Tuo Janin lapa kun ei kuulemma ollut aivan milleistä kiinni, vaan tuo 1½ sentin käyryys lähinnä oli tuplattuna. Eikä kuulopuheiden mukaan riittänytkään.

Kun mailoja mittautetaan, niin siinähän kostautuu omille ellei lapa olekaan liian käyrä. Sitten oltaisiin menty kakkoselle ja Pelicans olisi päässyt pelaamaan 5-3-ylivoimaa maalivahti vielä paikallaan. Tai 6-3-ylivoimaa. Sieltä vielä kun Latvala olisi vetänyt toisen jatkoaikamaalinsa Kerhoa vastaan tällä kaudella niin varmasti olisi JJ:ta vituttanut kun ei mailaa mittautettu. Luulen, että vitutti jo siinä vaiheessa kun Latvala teki edellisen voittomaalin Kerhoa vastaan. "Mitäs teit voittomaalin, nyt maksat siitä." Ala-asteelaista käytöstä, mutta tällä kertaa se palkittiin voitolla.

Jalonen menetti kasvonsa suuren yleisön edessä, mutta Jalonen pelasi pisteen joukkueelleen. Ainakin minun oikeudentajullani arvostan sitä helvetisti. Taidan olla hieman tyhmä. Jalonen on todellinen team player, jonka osoitti tässä. Niin, ja SM-liigan toiseksi paras valmentaja heti Rami Summasen jälkeen jatkaa Lehkosineen Kerhon peräsimessä myös ensi kauden.

Jalonen on peräti loistava lisä suomalaiseen kiekkoon. Tapparam miähet ovat kauan jo naureskelleet tai repineet pelihousunsa Jalosen kommenteille Tapparan kahvakiekosta (jota ei tietenkään ole olemassakaan, nih!). Nyt saadaan mukaan jo Lahti ilmeisesti varsin laajalla rintamalla. Myös pääkaupunkiseutu näkyy olevan pikapuoliin sankoin joukoin Jalosta tuomitsemassa. Jalosesta ollaan hyvää vauhtia saamassa valopilkku, jota SM-liiga kaipaa Summasen siirtyessä autuaammille metsästysmaille.

Joku kyseli aiemmin, että jos asia olisikin toisinpäin ja Kerhon miehen maila olisi mittautettu. Totta helvetissä täällä kerholaiset olisivat huutamassa kurkku suorana kuinka vastustajalle pitää hakea hamekankaita ja miten maailma on epäreilu paikka. Siitä nyt ei ole kysymystäkään. Kyse on siitä, että tämä lienee osa paikallista kiekkokulttuuria, jota myös joissain yhteyksissä kutsutaan peräti ivallisesti yksisilmäisyytenä. Omien takana seistään, viimeiseen asti.
 
F

Flonaldo

Hei, siellä oli pelikin!

Elikkäs HPK sai kaksi pistettä ja Lahden Pussikaulatkin saivat kotiinviemisiksi yhden pointsin.

Ottelu oli aika pitkälti sitä mitä ennen peliä odoteltiin ja oli ennakoitu. Kiekollinen hallinta täysin Kerholla ja Pelicans iskee sitten välillä vastaan, vaarallisesti. Tällä kertaa ei tuo viiden miehen trap-sumppu ollut aivan samaa luokkaa kuin edellisessä kohtaamisessa Rinkulassa, ehkä sen takia maaleja tulikin Kaaneille enemmän omiin kuin silloin.

Pelicansin ylivoima oli myrkkyä. Tyylikästä ja päämäärähakuista, Kerhon ylivoima kun satunnaisesti sortuu pyörittämään sitä peliä ihan vaan pyörittämisen ilosta ja maalinteko unohtuu. Kaksi ensimmäistä osumaa otti itselleen sama nelikko ja kummallakin kerralla ukkoja unohtui vapaaksi aivan liian kanssa. Eipä tainnut tuon jälkeen samat ukot alivoimalla samassa koostumuksessa käydä.

Rämö pelasi erittäin hyvän matsin ja otti tärkeissä paikoissa tärkeitä koppeja. Toki sitten maaleissa voi ottaa vähän omaan piikkiin. Laakkosen maalissa sukellus oli tyhmä ja Tuulolan maalissa sijoittuminen jokseenkin ihmeellinen. Hanski vuorostaan ei ottanut kiinni kuin ns. pakolliset, kaikki yhtää vaikeammat vedot upposivat. Eiköhän maanantaina olisi Jonin vuoro, sanon ma.

Pelicansin hyökkäyspeli oli pieni pettymys, nyt oli hyviä ukkoja kolmeen ketjuun asti, mutta aika harvassa olivat yhä ne kaverit, jotka mitään aikaan saivat. Hävettääollahämeenlinnalainen-serkukset olivat tuttuun tapaan vaarallisimmat.

Taklauksia ei oikein ollut nimeksikään. Tosin toisessa erässä minuutin välein ensin Grönholm niittasi Laakkosen 100-0 ja vähän myöhemmin Louhi antoi täysin samassa kohdassa kyytiä kaanille. Setzingerin järjenjuoksu oli kyllä aika käsittämätöntä. Avauserässä Rajamäki tulee päälle ryntäysvauhdilla ja yrittää niitata Ollia puhtaasti. Tämä vetää polvelle ja Ekin taklaus kopsahtaa muutaman sentin päästä ohi. Erittäin vaarallinen temppu Österreichin pojalta ja pää olisi voinut lähteä harteilta irti huonommalla tuurilla.

Muita huomioita:

- Mäkelä vs. Jääskeläinen oli paskaa säkää. Kavereiden linjat leikkasivat ja Mäkelä taisi hieman avittaa mailalla. Ehkä kakkonen kampista. Tilanne tapahtui b-pisteiden kaarten välissä. Sieltä Joonas sitten suistui ja liukui huonossa asennossa laitaan ja sai kunnon tärskyn. Aika kyseenalaista antaa ulosajo loukkaantumisesta silloin, kun se loukkaantuminen ei aiheudu itse teosta vaan ihan paskasta tuurista jälkeenpäin. Jos itse kamppi olisi vääntänyt polven, niin silloinhan tuo olisi ok. Mutta nyt tuli aivotärähdys, kun Jääskeläinen osui 3-4 metrin päässä olleeseen laitaan.

- Seurannut buuaus ja huutelu. Katsomoon asti ei näkynyt, että Joonaksella oli pää oikeasti sekaisin. Sinne näkyi vain se, että kaveri ponkaisi pystyyn välittömästi, kun ottelurangaistus oli tuomittu. Tällä kertaa ei siis kyse ollut filmaamisesta, mutta tuotakin on nähty. Ja silloin kyllä filmaaja ansaitseekin kaiken mahdollisen pilkan.

- Max Kenig meni kahteen otteeseen melkein kahdesta Kaani-pakista läpi jalkakikalla. Tuon kokoinen jamppa lähtee syöksymään kahden jässikän välistä, itseluottamus on kyllä huipussaan.

- Kauppila mussutti ottelun puolivälin jälkeen jokaisella mahdollisella katkolla koko ajan jollekin tuomarikolmikon jäsenelle. Jos vaikka keskittyisit hetken aikaa itse peliin...

- Ringbom. Tuttua toimintaa. Aina kun viiksi on tuomaroimassa, niin huomio kiinnittyy eniten tuomariin eikä pelaajiin. Jälleen kerran nosti itsensä pelin hahmoksi, aivan turhaan. Pari jäähyä molemmille olisi riittänyt oikein hyvin. Kuten Ringbomin entinen päätuomari totesi, niin ei niitä kaikkia lillukanvarsia pidä - eikä saa - puhaltaa.
 

pp33

Jäsen
Tämä käyryyssääntöhän on peräisin 60-luvun lopulta, jolloin niitä mailanlapoja keksittiin alkaa taivuttelemaan. Käyristyksen ansiosta kiekko pysyy laukaisutilanteessa pidempään kosketuksessa mailan lavan kanssa, jolloin vielä saattovaiheessa siihen saadaan siirrettyä enemmän voimaa. Eli yksinkertaisesti laukaus lähtee kovempaa.

60- ja 70-luvuilla maalivahtien varusteet suojasivat käyttäjiään huomattavasti nykyistä vähemmän (lienevätkö olleet kooltaan edes puolta nykyisin käytettävistä malleista) ja monet veräjänvartijat pelasivat myös ilman maskia. Tällöin oli aiheellista yrittää säännöillä rajoittaa laukausten kovuutta, koska vakavat loukkaantumiset olivat huomattavasti todennäköisempiä kuin nykyään. Lavan käyryyttä on säädetty noina alkuvuosina useampaankin otteeseen (piru vie, vieläkin ne ampuu liian lujaa...).

Kuten sanottu, nykyään varusteet suojaavat huomattavasti tehokkaammin niin kenttäpelaajia kuin maalivahtejakin, eikä todellista syytä lavan käyryyden rajoittamiseen ole (ei sillä ympyrällä kukaan lähde pelaamaan). Lähes jokaisen ampujan maila on nykyään vähintään lavan osalta sääntöjenvastainen ja se on yleisesti tiedossa. Ja tämä nykyy sinne piippuhyllylle asti. Pelicansissa voitte vaikka seuraavassa pelissä tarkkailla Latvalan lisäksi Kauppilan (joka on ottanut tästä kakkosen ainakin maajoukkuepeleissä ja EHL-ottelussa) ja Pantelejevsin lapoja. Ja eiköhän se Aallon Teemun lapa ole ihan yhtä kiero kuin Hermeksessä pelatessa. Sääntöjen mukaan huomautettavaa löytyisi varmasti lähes puolella liigapelaajista. Eikä siellä NHL:ssa asiasta välitetä sen kummemmin. Esim. laukauksestaan taidetta tehneen Al MacInnisin maila on aivan uskomaton viritys. Painotukset, jäykkyydet ja teippaukset ovat millilleen kohdallaan ja komeuden kruunaa lapa, jota voisi käyttää löylykauhana. Kyllä sillä kelpaa laukoa.

Maila on jokaiselle pelaajalle yksilöllinen työväline, joka on muokattu juuri omaan pelityyliin sopivaksi. Pelintekijä harvemmin pelaa erityisen käyrällä lavalla, kun taas ampujat vääntävät lapaansa edellä mainituista syistä. Lisäksi suurin osa mailavirtuooseista pelaa samanlaisella käppyrällä, jolloin kiekko pysyy paremmin kontrollissa. Pelaajat tietävät toistensa niksit ja hyväksyvät ne, kunhan ne eivät uhkaa muiden pelaajien turvallisuutta. Ilman näitä yksilöllisiä piirteitä jääkiekkoa olisi huomattavasti tylsempi seurata.

Sääntö on yhä olemassa, joten periatteessa mittaus on ihan hyväksyttävää. Mutta jos kerran pelaajat hyväksyvät toistensa mailat, ei valmentajan pitäisi sen kummemmin asiaan puuttua. Antaa pelaajien pelata.

Taisi Jalosta vain tosissaan harmittaa tuo edellisen pelin jatkoaikamaali. Otti oikein Latvalan hampaisiinsa, vaikka muitakin ehdokkaita mailanmittaukseen olisi ollut. Lähetti "mesitsiä" muille joukkueille: "Näin käy, kun tulette tänne hyppimään silmille."

Hauska otsikko eilen Kolmosen tekstisivuilla: "Latvala taivutti voiton". Oli vaan eri laji kysessä.
 

WickedClown

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti pp33
Eikä siellä NHL:ssa asiasta välitetä sen kummemmin. Esim. laukauksestaan taidetta tehneen Al MacInnisin maila on aivan uskomaton viritys. Painotukset, jäykkyydet ja teippaukset ovat millilleen kohdallaan ja komeuden kruunaa lapa, jota voisi käyttää löylykauhana. Kyllä sillä kelpaa laukoa.

Eikö? No täytyy luottaa sanaasi mutta voisin vannoa että näin ihan televisiosta ottelun jossa Brett Hullin maila mittautettiin... Muitakin tapauksia on hämärästi mielessä(mitähän sarjaa oon taas kattellu...)
 
Suosikkijoukkue
HPK
Katsoin Suomen kielen sanakirjastani:

Herrasmiessopimus: "keskinäiseen luottamukseen perustuva, kirjallisesti vahvistamaton sopimus, gentlemannisopimus"

Sopimus: "kahden keskenään tekemä osapuolia sitova päätös"

Päästä sopimukseen: "päästä yksimielisyyteen"

sopimusrikkomus: "rikkomus sopimusta vastaan"

Jos siis viitataan herrasmiessopimukseen, se tarkoittaa molempia osapuolien valmentajien ja pelaajien pidättäytymistä siitä, että ei tehdä toista ärsyttäviä laillisia tai sääntöjen kieltämiä tekoja.

Olen seurannut täällä vellovaa keskustelua ja havainnut, että noin yleisesti tuomitaan mittauttaminen, mutta ei sääntöjen vastaisella välineellä pelaaminen. Tuomitaan toisen osapuolen velvoite, mutta ei toisen. Mittauttamisen vastapari on, että ei pelata sääntöjen vastaisella välineellä eli vastapareina ovat sääntöjenmukaisuus <-> sääntöjenvastaisuus.

Itse en ole sopimusosapuoli ja epäilen, ettei kukaan täällä kirjoittavista sitä myöskään ole. Mitä osapuolet ovat sopineet ovat heidän keskinäisiään. Me muut panemme likoon omat tunteemme, moraalimme, etiikkamme - ei muuta.

SM-Liiga-sääntö sinänsä jo pitää sisällään tuon mainitsemani moraalin. Jos väline onkin asianmukainen, mittauttaja saa joukkuerangaistuksen pelin viivyttämisestä. Epäilen, että väitetty herrasmiessopimus iskee juuri tähän kohtaan. Mittauttaja saa pitkän nenän ja siitä syystä pienistä ylityksistä ei välitetä.

J. Jalonen kertoo, että Latvalaa on useasti huomautettu asiasta. Jotkut ovat jopa olleet näkevinään, että Latvala jopa kävi vaihtamassa mailansa hieman ennen aloitusta. J.Jalonen väittää, että kysymys ei ollut mistään pienestä poikkeuksesta vaan käyryyden näki ylälehtereille asti.

Jos se pitää paikkansa, että Latvalaa on huomautettu asiasta ("pelaat sääntöjen vastaisella mailalla"); herrasmiessopimusta on noudatettu. Jos huomautus ei ole johtanut välinevaihtoon, Pelicans on ottanut riskin siitä, että on tapahtunut sopimusrikkomus heidän puoleltaan. Herrasmiessopimus ei silloin enää ole ollut voimassa. Säännöt ratkaisevat.

Joku kirjoitti, että tuomarit ovat sidottuja tähän herrasmiessopimukseen. Luulen, että he noudattavat sääntöjä, eivätkä ole mukana missään gentlemannisopimuksissa.

Kun jääkiekossa näkyy kirjoittajien mukaan olevan herrasmiessopimuksia, kirjoittakaa ne ylös, niin nähdään, mitä ne ovat. Tarkistetaan sopimuksiin liittyvät molemminpuoliset velvoitteet.
 

pp33

Jäsen
Viestin lähetti WickedClown
Eikö? No täytyy luottaa sanaasi mutta voisin vannoa että näin ihan televisiosta ottelun jossa Brett Hullin maila mittautettiin... Muitakin tapauksia on hämärästi mielessä(mitähän sarjaa oon taas kattellu...)

Juu, olet ihan oikeassa. Tottahan toki sielläkin mailoja silloin tällöin mittaillaan. On mm. Stanley Cup-finaaleitakin ratkaistu mailanmittauksilla.

Tarkoitin sitä, etteivät siis pelaajat sen kummemmin asiasta välitä ja pidä niitä mailojaan säännönmukaisina. Valmentajat ovat samanlaisia missä tahansa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Enpä jaksa kahlata koko ketjua läpi, mutta sanonpa pari kommenttia...

Joista ehkä tulee jo toistoa muiden kommentteihin...

Koska en nähnyt kyseistä ottelua, enkä näin ikään myöskään taklausta, jossa Jääskeläistä taklattiin, en kommentoi sitä, enkä sen puhtautta. Myöskään seurauksia en ala pohtimaan. Tuomioiden oikeudellisuutta voi kukin pohtia - jos salaliittoteoriat kiinnostavat, niin niitä löytyy sitten vapaan puolelta.

Jalosen tapaukseen... Sen mitä selailin tätä ketjua, en havainnut ollenkaan kommentteja siitä, että Jalonen otti tietoisen riskin. Mikäli Latvalan maila olisikin todettu sääntöjenmukaiseksi, olisi HPK.lle tuomittu asiasta jäähy, ja Kaanien ylivoima olisi ollut tosiasia.

Itse en tuollaisesta tempusta pidä, tuli se minkä joukkueen puolta tahansa. Mutta joka tapauksessa se on osa taktiikkaa, johon sisältyy myös riskinsä, joten annan hiljaisen hyväksymiseni sille. Hyväksyn myös sen, jos Kerhon pelaajien mailoja aletaan nyt säännöllisesti mittailemaan, vaikkakaan en pidä siitä.
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Re: Enpä jaksa kahlata koko ketjua läpi, mutta sanonpa pari kommenttia...

Viestin lähetti Sistis
Jalosen tapaukseen... Sen mitä selailin tätä ketjua, en havainnut ollenkaan kommentteja siitä, että Jalonen otti tietoisen riskin. Mikäli Latvalan maila olisikin todettu sääntöjenmukaiseksi, olisi HPK.lle tuomittu asiasta jäähy, ja Kaanien ylivoima olisi ollut tosiasia.
Jos HPK olisi saanut jäähyn, mikään ei olisi muuttunut. Pelicans olisi siinäkin tapauksessa pelannut neljällä kolmea vastaan. Kahdella kenttäpelaajalla ei jääkiekkoa pelata.

Ike
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös