HPK-Pelicans, Rinkelinmäki la 28.12.

  • 21 044
  • 218

theref

Jäsen
Eihän tämä asia nyt taas, tälläkään kertaa minulle kuulu, mutta jääkiekon säännöt sanovat yksiselitteisesti myöskin seuraavaa:

"Joukkuerangaistus tuomitaan joukkueelle, jolla maalinteon jälkeen on kentällä enemmän kuin yhden vaihdon verran pelaajia."

Eli kentällä saa olla maalia tuulettamassa kentälläolleiden lisäksi ainoastaan toinen kentällinen pelaajia.

Arvatkaa kuinka moni kapteeni on asiasta käynyt tuomaria informoimassa ja hankkinut vastustajalle jäähyn?

Jalosen temppu oli sääntöjen mukainen, mutta oliko se pelin hengen mukainen?
 

Cimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Gold Kings
Olikohan Sakke Pietilä, joka tuossa pari vuotta sitten sanoi, että n. 50% pelaajista pelaa sääntöjen vastaisella varusteella. Eli käytännössä mailalla.
Samassa lauseessa hän sanoi, että valmentaja, joka mittausta pyytää ilman hyvää syytä tekee itsestään ns. pellen. Tämä myös tiedostetaan suomalaisten valmentajien kesken.
Itse en ole täysin varma mikä on hyvä syy, mutta olettaisin, että tämä tapaus ei sitä arvoa täytä.

Toivottavasti Jukkis hoitaa henkilökohtaisesti pelaajiensa mailat sääntöjen mukaiseen kuntoon, ettei satu omaan nilkkaan.

Sen verran hyvin tiiän jokasen kerholaisen mailatyypin,ja jokasella on sääntöjen sallima maila.
Tähän en kyllä usko millään.
Koska viimeksi kävit mittaamassa heidän työkalunsa?
Voitko kertoa täysin varmana tietona, ettei esim. Marko Tuulola tänään aamulla uutta mailaansa huoltamassa oltuaan vääntänyt sitä lapaa puoli senttiä liikaa?

Kai Jalonen nyt edes on täysin varma, että oma pesä on siisti ennen kuin rupeaa muiden vastaavia siivoamaan?
 

Pelikaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kylläpäs pojat ovat kuumana täällä :)

Peliä en nähnyt, enkä edes kuullut.

Piste kuitenkin Hämeenlinnasta tuotuna on aina hieno saavutus. Tänään pelikin oli ilmeisesti ihan viihdyttävää vai?

Tuo mittauttaminen oli tietysti vähän neitimäinen teko. Tietysti Latvala pelasi väärällä varusteella ja tiedä sitten miten tälläisissä asioissa pitäisi vastustajan toimia.

Joku voisi pelistä kertoa jotain! :)

ps. Tää on vaa hokii.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Harmillista, että piti tuollainen "hieno taktikointi", kuten MTV:n toimittaja asiaa kuvasi, joutua näkemään. Jos tuolle linjalle lähdetään, eiköhän jokaisesta joukkueesta löydy vähintäänkin pari liian käyrää mailaa. No, kun pullo on nyt avattu, niin eiköhän sitä voi muutkin ruveta hyvin mielin mittauttelemaan lapoja.

Kyllä. Säännöt on sääntöjä, mutta kuitenkin aika paskanmakuinen juttu.
 

hull16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManUtd.
Onnittelut Kerholle voitosta, toivottavasti voitte myös nauttia siitä.
Sinänsä ei ollut yllätys miltä taholta mittausjutut tulivat, aina olette itkemässä ja toivottavasti teidän loppukausi on yhtä mailojen mittailua.
Näin jälkeenpäin voidaan kysellä, minkä ihmeen takia niinkin kunniallisen miehen kuin Summasen olisi aikanaan pitänyt jäädä kuuntelemaan tälläisen mailojen mittajan juttuja johonkin lehdistötilaisuuteen?
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä ei ole tarkoitettu provoksi, vaan ihan suoraksi kysymykseksi kerholaisille. Teidän mielestänne olisi ihan ok jos HIFK tai mikä tahansa muu joukkue pelaisi vaikkapa kuudella ulkomaalaisella, koska herrasmiessopimuksen rikkomisestahan siinä vain on kyse ja kaikki on sallittua, ellei sääntökirja erikseen sitä kiellä, right?
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Viestin lähetti Erkki#11
... ja ihan vapaasti voi pelicansin valmennus johto mittauttaa vaikka jokasen kerholaisen mailan,sen verran hyvin tiiän jokasen kerholaisen mailatyypin,ja jokasella on sääntöjen sallima maila.
Huh-huh, minkälaista puberteettipaskaa täällä kirjoitetaan. Kotiin kasvamaan sieltä nettikahvilasta.

Ike

PS. Kielioppi käteen ja opiskelua, Erkkiseni. Laskin vuodatuksestasi ennätykselliset 72 virhettä.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Jos en olisi saanut monia hyviä nauruja #jatkoaika-kanavan logia ja tätä ketjua lukiessani, niin olisin painanut pääni häpeästä. Nyt voin sen sijaan nauraa koko jutulle, kun kaikki pääsevät tykittämään angstejaan J. Jalosta kohtaan. Mies ei muutenkaan taida olla suosittu kuin Hämeenlinnassa, joten ilmeisesti tapaus muistetaan vielä pitkään. Pinna tuli, mutta imago meni. Huono yhtälö. Toisaalta ihailen hänen rohkeuttaan. Varmasti JJ kyllä tiesi tempun aiheuttamat reaktiot.

Samalla välitän reissussa olevan ifotan terveiset palstalle. Hänen mukaansa tuota temppua sopii odottaa korkeintaan Ruotsin maajoukkueelta. Syvä Paheksunta hänen puolestaan tapaukselle.

Muuten olen sitä mieltä, että en käsitä koko käyryyssääntöä. Laillinen lapa on käytännössä lähes suora. Paljon suurempi haitta lajille tulee molareiden ylisuurista varusteista, niin kuin joku on varmaan jo tässäkin ketjussa todennut. No, saatiinpahan hieman eloa palstalle joulun jäljiltä. Kyllä ne kinkut tälläkin sulaa vyötäröltä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Vinkiksi Jaloselle että Jan Caloun on pelannut sääntöjenvastaisella mailalla koko liigauransa ja senkin näkee katsomoon saakka.

Ainoa joka muuten on huomauttanut siitä (ja kaksi kertaa samassa ottelussa) oli EHL-liigan ottelussa Frankfurt Lions. Jäähyt tuli.

Sääntöjenmukainen jäähy mutta pelin hengen vastainen.
 
Viimeksi muokattu:

Isktr

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kohta 15 vuotta Sikakatsomon vakioasiakkaana seisseenä en voi muuta kuin esittää Pelikaanien ystäville suurimmat pahoitteluni. En ole koskaan joutunut omiani häpeämään niin paljon kuin tänään. Pelivehkeitä ei mittailla ja piste. On ihan sama onko niin joskus joku muu tehnyt. Ehkä saattaisin ymmärtää jos kyseessä olisi ollut ratkaiseva playoff-peli, mutta että runkosarjamatsissa. Minun silmissäni Jalonen menetti ison viipaleen kunniastaan, vaikka yhden sarjapojon sillä tempulla nappasikin.
Pikkulinnut kylläkin visersivät että Latvalaa olisi kauden aikaisemmissa Kerho-peleissä varoitettu, että tiukassa paikassa hänen virkkuukoukkunsa saatetaan mitata. Pitäneekö
paikkansa, sitä en tiedä.
 

Leija-La

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tuli tässä semmonen tapaus mieleen että aikoja sitten eräässä SM-liigan loppuottelussa mestaruus meinattiin ratkaista sillain että mitattiin vastustajan maila ja olisko vielä ollu vastustajan maalivahdin patjatkin. Miettikää sitä....
 

Prookie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Vaikka voitto tuli, niin kyllähän pelistä jäi paska maku suuhun. Latvalaa oli siis useampaan kertaan kehoitettu vaihtamaan mailaa, taikka muuten se mittautetaan. Silti herrasmiessäännöt on herrasmiessääntöjä.

Sikakatsomon käytöksessäkään ei ollut kehumista. Taas muutamat henkilöt vihelsivät ja buuasivat Jääskeläisen pahannäköiselle tilanteelle. Vaikka Mäkelä saikin turhan kovan tuomion yhteentörmäyksestä, niin kyllä kunnioitusta vastustajaa kohtaan pitäisi silti olla. Ja kuultiinhan niitä tuttuja homo ja hinttari -huutojakin lopussa.

Toisaalta Jalonen osoitti, että tekee kaikkensa joukkueen eteen, mutta oliko tämä oikea hetki vetää ns. viimeinen ässä hihasta?
 

zatrasor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans,sympatiat Bluesille
Jaloselle

ei kyllä enää sympatiaa tipu tältä suunnalta.

Sitten siihen tammisen teesiin niin minäkin muistan että jussi olisi jossain ilves-pelissä mittauttanut Jani Nikon mailan.

Näihin sääntöihin en sen enempää puutu kuin että tosissaan olisiko reilua pelata seitsemällä ulkomaalaisella sm-liigaottelu,kun sopimus on että 5!

Niin ja mitenköhän kauan liljaniemi joutuu miettimään minkälaisen puusin pelistä väännän?
 
Viimeksi muokattu:

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Alleviivaan Prookien kirjoituksen täysin. Vaikka Jalonen teki taktisesti onnistuneen vedon, silti se on aika räikeästi pelin henkeä vastaan. Tästä voitosta jäi paskan maku suuhun.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Pakko antaa respektiä suoraselkäisille Kerho-faneille, hieno huomata että 'voitto kaikin keinoin' ei ole ensimmäisenä listalla sielläkään.
 

hull16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManUtd.
Viestin lähetti 51
Tuli tässä semmonen tapaus mieleen että aikoja sitten eräässä SM-liigan loppuottelussa mestaruus meinattiin ratkaista sillain että mitattiin vastustajan maila ja olisko vielä ollu vastustajan maalivahdin patjatkin. Miettikää sitä....
No hyvä, että ei ratkaistu, meinattiin vaan...
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Viestin lähetti theref

"Joukkuerangaistus tuomitaan joukkueelle, jolla maalinteon jälkeen on kentällä enemmän kuin yhden vaihdon verran pelaajia."

Ei kuulu tähän ketjuun mutta theref, miten kauan kyseinen sääntö on ollut voimassa? Ainakin pari kolme kautta sitten oli vielä aivan yleistä että koko joukkue tuli kentälle onnittelemaan. Nykyään enää monikaan ei tee sitä (Ässät tekee).

Kyseinen sääntö pitäisi poistaa välittömästi ainakin liigan säännöistä koska mielestäni se osoittaa joukkuehenkeä kun koko jengi tulee onnittelemaan onnistujaa.

Jos tarkoitus on nopeuttaa pelin kulkua niin on se s**tana että erätauot kestää aivan liian pitkään ja itse erien kulkua koetetaan keinotekoisesti nopeuttaa typerillä säännöillä.

Ja sen verran itse case Jalosesta, että mielestäni Jalonen ainakin näytti ettei ole herrasmies vaan moukka. Vaikka säännöt onkin tehty noudatettaviksi niin joku roti pitää olla. Onneksi temppu tuntuu olevan tuomittu myös Kerhon fanien suunnalta. V*tuttaa että Leo Silolahti (tms - se surkea viiksiniekka toimittaja) teki Jalosesta tulosruudussa jonkun suuren taktiikkasankarin.
 

kkorpela

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Hammarby IF
Häpeä, J. Jalonen!

Kyllä vituttaa tuo naurettava mailanmittaus. Jotain respektiä pitäisi tosiaan olla vastustajaa ja peliä kohtaan, aivan samantekevää onko joku muu koutsi joskus aiemmin alentunut tällaiseen temppuun vai ei. Oliko se tämänpäiväinen lisäpiste todellakin niin tärkeä, että piti sitten viedä iso osa parin viime kauden aikana syntyneestä uskottavuudesta HPKta ja omaa valmennusta kohtaan???

Kyllä joo, Latvalaa oli varoitettu jne., mutta mistä sitä tietää vaikka Kerho olisi viidennen osuman tehnyt sitten esim. tyhjiin ilman tätä "kepulikonstia". En olisi uskonut näkeväni tällaista päivää nimenomaan HPK -valmennuksen taholta.

Mailanmittauttaminen oli kaiken urheiluhengen vastainen teko, ja tänään hävettää olla Pallokerhon kannattaja.

Koko käyryyssäännön voisi puolestani poistaa, sen sijaan esim. maalivahtien ylisuuriin varusteisiin ym. tulisi voida kiinnittää huomiota.

Itse pelistä ei sen enempää, kun en tätä häpeällistä hetkeä onnekseni katsomassa ollut.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Olen tähän asti pitänyt Jalosta hyvä valmentajana että persoonana, mutta ei voi olla oikeastaan kuin surullinen ko. tempauksesta.

Tähän voisi laittaa erään pelikaverini kommentin minulle, kun aloittelin alasarja kiekkoa miestentasolla ja heti ensimmäisissä peleissä tuli hanskattua useita kertoja:"Tolle tielle kun lähdet niin se on sitten käytävä loppuun asti."
Ei kaveri ollut väärässä.

Kaaneille kuitenkin hyvä piste!
 

KOBA

Jäsen
Viestin lähetti hull16
Näin jälkeenpäin voidaan kysellä, minkä ihmeen takia niinkin kunniallisen miehen kuin Summasen olisi aikanaan pitänyt jäädä kuuntelemaan tälläisen mailojen mittajan juttuja johonkin lehdistötilaisuuteen?

Kunniallinen Summanen vaan käskee ajella vastustajan maalivahtia, jos muu ei auta. Kysyppä vaikka J. Ruudulta.

Se siitä kunniallisuudesta...
 

theref

Jäsen
korkki

Kyseinen sääntö on ollut voimassa monia vuosia. Toin sen vain esille tähän sen vuoksi, että olen kerran siitä rangaistuksen antanut. Pakkohan se oli antaa, kun maalin laskeneen joukkueen kapteeni tuli asiasta huomauttamaan. Voin vakuuttaa, että jokunen "mikkihiiri"-huuto kuului maalin tehneen joukkueen aitiosta.

edit: Eli jääkiekossa on tiettyjä sääntöjä joiden mukaan pelataan, ja on lisäksi sääntöjä, jotka kyllä on kirjoitettu, mutta...
 

5TH

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pelicans, HC Davos, Montreal Canadiens
Oiva kommentti Saarisen Tokelta, tuo "Hävettää olla hämeenlinnalainen"

Mailan mittaus oli Jaloselta todella naurettava temppu, mutta HPKn sikakatsomo ja varmaankin pari muutakin fania osoittivat todellakin olevansa 10 vuotiaan tasolla, kun buuasivat Jääskeläisen loukkaannuttua. Saisivat todellakin he ja Jalonen miettiä mitä vastustajan kunnioittaminen tarkoittaa.
 

WickedClown

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
No ainakaan kerho ei ole mikään HMV-joukkue(okei en tiedä mitä sana tarkoittaa =)) ja se on hieno asia se. Vaikka ei mestaruutta voitettaisikaan niin HPK herättää ainakin tunteita suunnalla jos toisella.

Pelistä: Siitä hirveästä kahvamisesta mitä Pelicans esitti ne jäähyt olisi pitänyt antaa eikä mailan mittauttamisesta. Tosin itseäni ei harmita yhtään kyseinen tempaus se vaan toi lisää väriä värittömämpääkin värittömään SM-liigaan. Ilman sitä tämän ketjunkin viestin määrä lähentelisi kahtakymmentä(20) ei kahdeksaakymmentä(80) ja viestien määrä tulee kasvaamaan entisestään...(ellei sitten J.Jalosen "neitimäisyydelle" avata omaa ketjua (odottettavissa Espoon tai Tampereen suunnalta) =))
Toinen tilanne mitä täytyy kommentoida on J.Jääskeläisen "loukkantuminen": On typerää huudella ja buuata kun mies makaa vielä liikkumattomana jäässä kun ei tiedä oikeasti tilanteen vakaavutta, mutta sitten kun mies kokee ihmeparantumisen ottelurangaistuksen kuuluttamisen jälkeen on ihan asiallista huutaa. =)

PS. Onko eisenhower automaattinen kielioppi virheiden laskuri, joka valitsee umpimähkään uhrinsa vai tarvitseeko esittää jokin pyyntö? Odotan innolla kuinka monta virhettä tästä tekstistä löytyy

PS2. Hymiöitä on ruunsaasti ettei kenellekkään tulisi paha mieli

edit. ja ettei kenellekkään jää epäselväksi en tuomitse Jalosen toimintaa
 
Viimeksi muokattu:

Erkki#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hpk ja sikakatsomo!!
Eisenhowerille tiedoks että täällä ei olla äidinkielen tunnilla,mutta ei tääl kyllä mitään joroistenslangiakaan kyllä puhuta.

mut J.J on gurgo ihan niinkun terzikin(0+1)!

on se muuten omituista miten ne pelaajat aina nousee sieltä jäästä ylös heti kun tuomio on julistettu,miettikääpä sitä...

sikakatsomon ämmä- huudot oli tänään suunnattu kyllä enimmäkseen kake kauppilalle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös