HPK:n peliesitykset kaudella 2013–2014

  • 314 414
  • 1 271

Ralph

Jäsen
Ja heti perään toinen syöttöpiste, kyllä kannattaa kehua. Joku voisi jotain mainita Joonas Vihkon maalisarakkeesta niin saa hänkin onnistumisia. Kukaan ei ole tainnut vielä sitä tehdä.

Sieltähän se Vihkon maali sitten tuli. Tyhjiin, mutta mitä väliä kunhan Vihko tästä nyt heräilisi.
 

Ben_D

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chris Simon
Erinomaisen upee matsi koko joukkueelta ja Saros on Liigassa Rynnäksen kanssa ihan omaa luokkaansa. Rinkelinmäki herännyt tähän kauteen.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Sinä teit ja näköjään sekin riitti tänään. Mitäs muita ongelmakohtia meillä olikaan?
No mä ehdin haukkua tuon valmennuksen, niin perskele siellä on mentaalivalmentajaa ja jätkät pelaa jopa kiekkoa, sekä YV:kin alkanut toimimaan. Pelottavaa, piti oikeen allekirjotus vaihtaa kun näyttää tällä hetkellä sen verta hyvältä.
 

Ben_D

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chris Simon
Kättä vaan rehellisesti pystyyn ne, jotka eivät ole haukkuneet tällä kaudella joukkuetta, valmentajia ja organisaatioo. On kyllä ollut aihettakin, mutta nyt on ralli päällä! Tappara kaatuu tolla liikkeellä ja kurinalaisuudella toistamiseen tiistaina.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Olipa hyvä ja tunnelmallinen ottelu! Ekassa erässä joukkue tuli peliin niinkuin pitikin, kovalla sykkeellä peliä halliten. Hyviä tilanteita useita joista olisi maalin voinut tehdä. Yksi tuli ja sitäkin hienompi, Rendulic löysi hienosti takatolpalle nousseen Schiran joka laukoi varman maalin. Tokassa erässä sitten Jokeritkin saivat enemmän tilanteita varsinkin erän loppua kohden mutta hyvin kesti puolustus ja Saros tietysti viimeisenä lukkona. Kolmannessa sitten alussa pieniä käynnistymisvaikeuksia, kunnes Rendulic läpi ja keikko maaliin. Tämän jälkeen ei isompaa hätää ja hyvää pelailua johtoasemassa.

Peräänkuulutin aiemmin sitä, että tauolla pitäisi viilata hyökkäyspelaamista enemmän alkukauden suuntaan. Ilokseni olen voinut todeta, että näin on todellakin tehty! On ollut todella upeaa nähdä se, että joukkue on alkanut levittämään peliä laidalta laidalle, jolloin avautuu hyviä paikkoja, kun hyökätään rintamana. Tauon jälkeisissä peleissä ei ole ollut tietoakaan pelkästään kiekon päätyyn heittelystä, ainakaan kotipeleissä. Tänäänkin hyvännäköistä ja melko luovaakin peliä. Toki osasyy tähän on parantuneessa itseluottamuksessa mutta tämä pelityyli tuo paljon paikkoja ja jokainen hyökkäys vielä pyritään päättämään laukaukseen. Kyllä nuo maalit ovat suora seuraus pelityylin muutoksesta.

Itseluotamusta on todellakin tullut roimasti lisää ja pelaajat uskaltavat yrittää harhautuksiakin puhumattakaan siitä, että lauotaan selvästi hanakammin. YV:kin näytti siltä, että joka laukaus oli vaarallinen, niinkuin pitääkin. Eihän se vielä täydellistä ole mutta selvästi aiempaa parempaa.

Nyt näyttää muuten siltä, että meillä on vihdoin kakkossentteri, ja vieläpä melko taitava sellainen. Nyt on myös kakkosketju jolta voidaan odottaa tehoja. Rendulic, Kerälä, Saarinen oli tänään kentän paras ja pelasi todella hyvin. Saarinen on kuin eri mies alkukauteen verrattuna ja Rendulic alkaa lunastaa niitä odotuksia joita moni on häneen asettanut. Itsekin olen Bornalle kritiikkiä antanut mutta nyt täytyy vetää sanoja takaisin ja todeta, että osaahan tää jätkä pelatakin!

Myös Paajasen ketjulta tänään vahvaa pelaamista. Erityisesti Rautiainen oli hyvässä iskussa. Jatkuvasti jalat kävi eikä perääntynyt tilanteista vaan antoi samalla mitalla, kuten tapana on ollut.

- Kerälän ketju, Saariselta hyvää kiekon pitoa ja hieno harhautus mutta viimeistely ei tällä kertaa onnistunut. Rendulicilta upea syöttö Schiralle ja läpiajosta tulinen ranne maaliin. Kerälä itse järjesteli tilanteita ja on melko taitavakin.
- Rautiainen pörräsi niin perkeleesti ja hakeutui hyviin paikkoihin. Siinä sivussa muutama taklauskin
- Nikkilältä jälleen hyvä peli ja meinasi tehdä ekassa erässä maalinkin. Kiekko taisi mennä Wiikmanin jalkojen välistä ohi maalin? Rohkeammin vaan vetoja, kun on paikka.
- Tuuski saisi laukoa enemmän. Tänään pari harhasyöttöä mutta muuten hyvää peliä
- Saros tietysti suurimpana sankarina. Helvetin vakuuttavaa suorittamista! Otti tokassa erässä todellisen gamesaverin jonkun Jokeri-pelaajan maalin edestä laukomaan vetoon.
- Bruunikin veti OK pelin, en ainakaan mitään isompaa kohellusta nähnyt. Veti hyvän pomminkin Niemeen(?)
- Vihko yrittää kyllä hyvin mutta ei vain meinaa uppoa. No tyhjiin sentään meni ja tästä hanat kunnolla auki! Yleisöstäkin kajahti maalintekijän nimi oikein kunnolla.
- Tunnelma kauden parasta. Olkoon vaan läpsyttimet tai muuta mutta jos se tuo tuollaisen fiiliksen niin jatkossa samaa. Lopun pari minuuttia menikin todellisessa hurmiossa, jolloin ei kuullut edes omia ajatuksiaan.

Nyt alkaa homma näyttää oikealta peliltä eikä vain pelkältä selviytymistaistelulta. Tästä on todellakin hyvä jatkaa!
 
Viimeksi muokattu:

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Erityisesti Rautiainen oli hyvässä iskussa. Jatkuvasti jalat kävi eikä perääntynyt tapansa mukaan tilanteista vaan antoi samalla mitalla.
---
- Tuuski saisi laukoa enemmän.
Vihjaatko, että Rautiaisen tapana siis olisi perääntyä tilanteista? Mun mielestä ihan päinvastoin, ainahan se menee vaikka kuinka ahtaisiin väleihin ja ronkkii maalilla jne. Koko vaan ei riitä siihen, että se toimisi läheskään aina. Nyt pääsi käyttämään muitakin avujaan.

Ja Tuuskihan nyt ei oo laukonut moniin vuosiin, lämäreitä ei olkapää(t?) varmaan kestäkään. Niitä roikkoja ranteella tulee, jos tulee, silloinkin tarvii väkeä maalin eteen.
 

Ben_D

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chris Simon
Tuuskin viivavedoissa on vaan se, että ne menevät poikkeuksetta maalille, vaikka ampuis silmät kiinni ja selkä maalia päin tai vaikka veto lähtis Wasallin terassilta.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Vihjaatko, että Rautiaisen tapana siis olisi perääntyä tilanteista? Mun mielestä ihan päinvastoin, ainahan se menee vaikka kuinka ahtaisiin väleihin ja ronkkii maalilla jne. Koko vaan ei riitä siihen, että se toimisi läheskään aina. Nyt pääsi käyttämään muitakin avujaan.

Ja Tuuskihan nyt ei oo laukonut moniin vuosiin, lämäreitä ei olkapää(t?) varmaan kestäkään. Niitä roikkoja ranteella tulee, jos tulee, silloinkin tarvii väkeä maalin eteen.

Huonosti muotoiltu lause joka on nyt korjattu.
Jatkuvasti jalat kävi eikä perääntynyt tilanteista vaan antoi samalla mitalla, kuten tapana on ollut. Tätä siis tarkoitin.

Joo, eihän Tuuski lämäreitä vedä mutta ne ohjurit on aina pahoja. Tänään pari kertaa säästeli niitäkin vaikka olis ollut paikka toimittaa kiekkoa maalille.
 

Wicci

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh Penguins, Sudden Death (RIP)
Kun Kerho pelaa Jokereita vastaan, ei tarvita tuloksen tietämiseen teksti-TV:tä, nettiä, ei tarvi mitään muuta kun käydä Jatkoajassa. Jos Kerho on voittanut, löytyy takuulla aina tää teksti:

Nimimerkki Elton huilaa kuusi kuukautta edelleen jatkuvien provoiluviestien takia. Todella pitkä rikehistoria pakotti meidät antamaan kohtuullisen kovan rangaistuksen.

Teksti kopioitu rangaistuslistasta.

Tosin, ehtii ennen Elttonin kakun päättymistä loppua keskinäiset ottelut kesken. Ei muistella pahalla, tavallaan suakin tulee ikävä.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Nyt näyttää muuten siltä, että meillä on vihdoin kakkossentteri, ja vieläpä melko taitava sellainen.

Kakkonen oli Tappara pelissäkin paras ketju. Kerälä on tuonut juuri sitä mitä pitääkin, eli vahvaa kiekollista sentteri peliä. Ihailtavan nopeaa rintamahyökkäystä tulee sieltä ja siniviiva ylitetään vauhidilla. Kerälä levittää keskeltä laidoille vauhtiin oikea-aikaisesti ja nopeasti. Saarinen todellakin tarvitsi sitä sentteriä joka osaa jakaa kiekot keskialueella, nyt mies pääsee vauhdilla tilanteisiin ja saa tilaa ja 3 pelissä 0+6 tehot. Saarinen on huikea luistelija ja Bornalla käy sen sijaan kädet ja on aina arvaamaton. Nämä herrat kun tulevat keskialueen yli nopeasti niin jälki on tämän näköistä ja vastustajan pakit on kusessa. Lisäksi nelonen on formussa ja nämä löisin kiinni, tosin nelosessa voi rotaatiokin joskus käydä. Ykkös ja kakkosketjukin on kivoja, mutta kyllä mä sen Vihko <-> Vänttinen vaihdon näille kentille tekisin. Ykkösessä Sallinen on herännyt, Viitaluoma heräilee ja Vihkokin sai tehtyä nyt maalin tyhjiin. Uskon että se koostumus voisi toimia pikku hiljaa. Vänttinen on aina Kiilholman vierellä pelannut hyvin ja Rinkinen on tuonut hienoa raikkautta siihen rinnalle. Täytyy kyllä sanoa että hienolta näyttää.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Minäkin siirryin juuri acceptanceen. Tämä kausi oli nyt tässä.
Ja nyt on taas uusi kausi alkanut, joten jälleen täysillä mukana touhussa. Jääkiekko on hieno laji! Pienestä se on kiinni. Pari ei mitään hävittävää -sarjan täsmävaihtoa ja muuten vaan onnekkaita sattumuksia. Tuulola tuo sopivaa johtajuutta pukukoppiin, Nikkilä käytti näyttöpaikkansa ja teki vainiot, Kerälä vastasi huutoon ja on tekemässä santaloita. Niin ja Saros tekee sarokset. Tappara-pelin upea nousu, minkä antama boosti jatkohyödynnettiin ilmeisen vahvaksi esitykseksi Jokereita vastaan.
 

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
Noin 9 päivää tuli oltua reissun päällä jenkkilässä ja tekstiviestien mukaan HPK pelasi viime viikon hyvää ja ajoittain jopa loistavaa lätkää, mutta nyt kun katsoin pelin Tapparaa vastaan niin Kerho oli yhtä aneeminen ja saamaton kuin ennenkin reissuani.

Mitenhän tuosta Bruunista pääsisi eroon. Tänäänkin yhtä surkeaa avauspelaamista kuin aina ennenkin.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Olihan tuo vähän HMV-peli Kerholta.

Puolustettiin ihan ok, mutta ainakin se Kuuselan maali tuli törkeästi merkkausvirheestä.

Hyökkääminen oli suhteellisen onnetonta. Oli siellä joo ihan hyviäkin paikkoja, mutta esim. Vihkolta karkasi sektorissa toistuvasti kiekko. Jotenkin vaikutti aika hermostuneelta koko jengi. Oltiinko jo valmiiksi alistuttu siihen, että Tappara hakee revanssia ja tulee kovaa tänään? Oli syy mikä tahansa, niin ei saatu hyökkäystä kunnolla käyntiin missään vaiheessa.

Yksinkertaisesti sanottuna, se ns. tappovaihde puuttui.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Oli joo käkkäri päällä jätkillä koko pelin. Tappara tappo kaiken tunteen HPK:n touhusta ja jätkät suostui sitten statistin rooliin tänään. Olihan siellä pari ihan paikkaakin, mutta kun pelimiehen pitäis laittaa häkkiin se kiekko vaikka tuleekin sitä keppiä. No kutsutaan tota vaikka Tapparan hyvyydeksi ettei mee maku edellisistä 3 (kahdesta, se Ipa matsi nyt aika läpsyttelyä kuitenkin) hienosta pelistä. Ei muuta kuin uutta matoa koukkuun, aikaa ja pelejä on.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Puolustettiin ihan ok, mutta ainakin se Kuuselan maali tuli törkeästi merkkausvirheestä.
Näytti äkkiseltään siltä, että Tuulola oli asiastaan varma, kun lähti sinne maalin taakse yhdellä kädellä tökkimään, jättäen oman ukkonsa maalin eteen vapaaksi. Oli kuitenkin armottomasti myöhässä ja ylimielisyys kostautui. Tuskin tulee toistumaan. Ei varsinainen merkkausvirhe minun mielestä, mutta joo.

Ilmeisen vahva vastus varmaankin oli osaltaan vastuussa Kerhon vaisuudesta, mutta ylivoimalla tästä hommasta olisi voinut pisteitä ottaa. Ja olisi pitänytkin.

Mutta ei nyt likipitäenkään huonoimmasta päästä tämä Tappara-vierailu ja pitää edelleen toiveita yllä paremmasta.

Se ylivoima...
 

Ritarisydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers, Real Madrid
Minun mielestäni taas Kuuselan maali meni täysin höntyilevän Nikkilän piikkiin, joka lähti tuplaamaan junnumaisesti maalin taakse, vaikka siis Tuulola oli jo siellä Greenin kimpussa.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Minun mielestäni taas Kuuselan maali meni täysin höntyilevän Nikkilän piikkiin, joka lähti tuplaamaan junnumaisesti maalin taakse, vaikka siis Tuulola oli jo siellä Greenin kimpussa.
Voi olla niinkin, nopeasti katsoin vaan ja voihan se olla juu, että Tuulola ajatteli Nikkilän ottavan sen paikan siitä maalin edestä. Huonosti pelasi joka tapauksessa Tuulolakin, ei tuolla tavalla voi mennä puolivaloilla yhdellä kädellä.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Kyllä se oli täysin Tuuskin maali.

Näin itsekin näin. Tuulola meni aivan liian myöhään sinne ja sieltä mistä tuuski tuli niin sinne pelattiin kiekko ja siellä oli Kuusela täysin vapaana.

En tiedä kuka saa silti tuosta pelistä samanlaista kuin ennen taukoa olevat matsit. Ei Kerho ollut erikoinen, mutta ei sentään niin paska. Tapparalla oli paremmin organisoitu oma pää (yllätys kun Rautakorpi toista vuotta jo puikoissa), ylivoima (joka on edelleen Kerholla paskaa) ja aloitukset. Se riitti voittoon mikä on ihan yleistä. Kerho keskinkertaisella pelillä kuitenkin haastoi ihan leikitien sarjakakkosen(!). Jos ei jollekin kelpaa niin ei väkisin. Sen verran tarjottiin ylivoimaa, josta olisi edes se yksi maali pitänyt tehdä, niin peli olisi ollut ihan auki, Mutta tuo ylivoima oli taas sitä sarjan huonointa ja se maksaa pisteitä aivan kuten tänäänkin.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Olen ilmeisesti katsonut aivan eri peliä kuin täällä suurin osa. Kerholla oli paremmat paikat pelissä ja oli siinä ylivoimalla Saarisenkin yläripa. Samanlaista aneemista paskaa kuin aikoinaan? Juupa juu, Tappara on kohtuullisen kova porukka ja Kerho oli näitä vieraskentällä vastaan oikeasti todella hyvä. Pelattiin jopa eikä vain peruuteltu. Naurettavia kommentteja. Naurettavia!

Antti Bruun on surkea. Sen voisi teljetä johonkin tilaan kymmenen henkisen valmentajan ja kymmenen pelillisen valmentajan kanssa. Karmeaa.
 

Aamuetana

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllä se oli täysin Tuuskin maali.

Molemmat ovat "syyllisiä". Ensin Nikkilä häviää kiekon kulmassa ja samalla Tuulola lähtee maalin taakse jättäen maalinedustan vapaaksi. Nikkilä painaa tämän jälkeen Tuulolan seuraksi maalin taakse vaikka olisi pitänyt mennä maalin eteen.

Kerholta hyvä peli!
 

colpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Haka
Kerholta hyvä peli!

Samaa mieltä, kun vertaa ennen taukoa olleisiin peleihin, joissa ei saatu edes maalipaikkoja. Nyt sentään niitä tuli aika paljonkin, mutta vaikeata on tuo maalinteko.

Se ylivoima vaan pitäisi saada tuottamaan niitä byyrejä sekä alivoima aktiivisemmaksi. En tiedä, ovatko muut kiinnittäneet huomiota, että ylivoimassa kerholla ei juuri koskaan maskia vastustajan maalivahdin edessä.
Kaikilla vastustajilla taas on ! Tehdäänkö kerhossa jotain väärin ???? !!!

Hemmetti, kun amatöörikin tällaisen huomaa, niin miksi ei valmennus ???? Vai mitä sitten Kerho hakee siinä ylivoimassa ?
 

Anthero

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Symp. Jukurit
En tiedä, ovatko muut kiinnittäneet huomiota, että ylivoimassa kerholla ei juuri koskaan maskia vastustajan maalivahdin edessä.
Kaikilla vastustajilla taas on ! Tehdäänkö kerhossa jotain väärin ???? !!!

Hemmetti, kun amatöörikin tällaisen huomaa, niin miksi ei valmennus ???? Vai mitä sitten Kerho hakee siinä ylivoimassa ?

Kyllä tämä on tullut huomattua ja mielestäni Rinkinen heti ensimmäisessä pelissään Kerhossa aluksi pyörikin siellä. Ilmeisesti huomannut kuitenkin pelin hengen ettei kukaan muukaan näin tee niin en sitten minäkään. Kerhon yv on jotenkin niin aneemista katsottavaa. Viivamiehet syöttelee toisilleen ja odottelee jos joku vetopaikka syntyisi. Välillä käytetään kulmassa ja sama jatkuu.

Eilen Tappara-pelissä oli kyllä semmonen hässäkkä Tapparan ylivoimalla aina Kerhon maalin edustalla että joka vedossa pelotti että jostain se menee, koska ei tuolta Saros voi nähdä yhtään mitään. Vastaavasti Tapparan alivoima oli todella aktiivista ja liekö sitten Kerhon heikkoutta vai ei että päästettiin äijä koko ajan kiinni.
 

Rijkaard

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Olen ilmeisesti katsonut aivan eri peliä kuin täällä suurin osa. Kerholla oli paremmat paikat pelissä ja oli siinä ylivoimalla Saarisenkin yläripa. Samanlaista aneemista paskaa kuin aikoinaan? Juupa juu, Tappara on kohtuullisen kova porukka ja Kerho oli näitä vieraskentällä vastaan oikeasti todella hyvä. Pelattiin jopa eikä vain peruuteltu. Naurettavia kommentteja. Naurettavia!

Täysin samaa mieltä. Kerho oli ihan hyvin pelissä mukana koko 60 minuutin ajan ja tilanteita saatiin tasaisesti läpi ottelun. Tappara oli tällä kertaa hieman onnekkaampi viimeistelyssään. Aina ei voi vain voittaa (poislukien Kärpät).

Miten olisi käynyt, jos tuomarit olisivat huomanneet Tapparan pelanneen alivoimaansa viidellä miehellä ja viheltäneet Kerholle 5-3 yv:n puoleksitoista minuutiksi ja entäpä, jos Saarisen veto olisi uponnut? Pieniä asioita, joihin nämä ratkeavat. Tällä kertaa valitettavasti kaverin eduksi. Saros pelasi edelleen omalla vakuuttavalla tasollaan ja on huikeaa katseltavaa illasta toiseen.

Pelillisesti ollaan edelleen valovuosi edellä noita synkkiä pelejä. Pelinopeus ja intensiteetti muutenkin on aivan eri tasolla. Erityisesti juuri nyt ilahduttaa Nikkilän esiinmarssi (kun Saroksen tasoon alkaa olla jo tottunut) sekä nelosen pirteä peliote. Kunnon pörräystä eilenkin. Samaa rataa vaan ja hyvä tulee. Ehkäpä eniten parannettavaa hyvistä esityksistä huolimatta erityisesti hyökkäyspäässä jää Kiilholman kolmoskentälle. No, aika hurjaahan se olisi, jos kaikki kentälliset maksimitasolla illasta toiseen.

Syyllisiä yksittäisiiin maaleihin on ehkä turha kaivella, koska jokaiseen takaiskuunhan joku viime kädessä syyllinen on? Nikkilä pelaa rohkeasti vahvuuksillaan ja se ilahduttaa. Antaa pojan yrittää ja hyväksytään mahdolliset pienet virheet. Nyt vielä niitä luvattuja avojääpommeja (toivottavasti puhtaita, vaikka aikamoinen jäähyriski niissäkin tänä päivänä) odottelemaan. Tyhmää lähteä miestä yhdestä miinusmaalista syyttelemään sen enempää kuin Tuuskiakaan. Eipä ollut paljon iloa hyökkääjienkään puolustuspelistä tuossa osumassa. Siispä se siitä.

Perjantaita ja Tepsin kaatoa odotellessa. Ihan hyvältä näyttää edelleenkin.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös