HPK:n otteet runkosarjassa 2018–2019

  • 567 531
  • 3 586

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Ei mut hei pitää antaa aikaa. "Ja aina kaikki haukkuu vaan Karjalaista" Annetaan vaan rauhassa vaikka nyt ne 4 peliä. Ihan sama mikä kumiukko jne.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Kyllä Karjalaisen huonot prosentit kertovat JOTAIN myös tuosta joukkueesta.
Kyllä niitä pelejä on paskottu Larminkin kanssa. Ei se ole kenenkään yhden pelaajan vika. Kollektiivista tuo mokailu. Tulee joo niitä henkilökohtaisia virheitä. Nekään ei tänään sitä yhtä pistettä maksaneet vaan ihan yhdessä menettivät sen.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Peli hallussa täydellisesti yli kaksi erää. Ei pitäisi olla mitään hätää, hyökkäys toimii hyvin, paikkoja luodaan liukuhihnalta ja nyt menee sentään maalinkin asti peräti neljä kertaa. Kaikki pitäisi olla hyvin mutta mitä tekee joukkue, alkaa vapisemaan ja päästää vastustajan vapaasti mukaan peliin. Tottakai häviöllä oleva joukkue painaa kovemmin päälle, kun yrittää kavennusta mutta se ei tarkoita sitä, että tarvitsisi vain vierestä katsella ja odottaa pelin päättymistä. Neljäs maali surkuhupaisa, kun kukaan ei tee mitään estääkseen vastustajan läpi kentän purjehdusta. Laatikaisellekin tekisi pari peliä huilia hyvää.

Kaiken huippuna meillä on maalivahti, jonka kentällä ollessa saa pelätä jokaisen laukauksen menevän maaliin. Maalivahti on sitä varten, että se ottaa välillä kiinni ne mahdottomatkin ja paikkaa myös kenttäpelaajien virheitä. Ihan sama mitä selitellään, Karjalainen ei ole tällä hetkellä voittava vahti. Ei sitä ole aina Larmikaan ollut mutta uskottavuutta on sata kertaa enemmän.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Kerholla on yksi Liigan halvimmista ja kokemattomimmista joukkueista. Pakkohan sen on jossain näkyä. Luonnollista olisi, että se näkyisi otteiden ailahteluna, epätasaisuutena ja itseluottamuksen horjumisena. Ja niin se nyt on valitettavasti näkynyt.

Sen enempää en lähde tämän iltaisen jälkeen Kerhoa silittelemään ja ymmärtämään. Missä oli Kerhon pelilliset liiderit viimeisen kympin aikana? Paajanen, Leino, Friman, Nikkilä...? Nää on ihan poikia vielä, kun puhutaan voittamisesta.

Karjalaista ei testattu kahteen ensimmäiseen erään. Viimeisellä kympillä kun tuli painetta, niin vapisi ja suli siinä missä muukin joukkue.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kerholla on yksi Liigan halvimmista ja kokemattomimmista joukkueista. Pakkohan sen on jossain näkyä. Luonnollista olisi, että se näkyisi otteiden ailahteluna, epätasaisuutena ja itseluottamuksen horjumisena. Ja niin se nyt on valitettavasti näkynyt.

Sen enempää en lähde tämän iltaisen jälkeen Kerhoa silittelemään ja ymmärtämään. Missä oli Kerhon pelilliset liiderit viimeisen kympin aikana? Paajanen, Leino, Friman, Nikkilä...? Nää on ihan poikia vielä, kun puhutaan voittamisesta.

Karjalaista ei testattu kahteen ensimmäiseen erään. Viimeisellä kympillä kun tuli painetta, niin vapisi ja suli siinä missä muukin joukkue.
Tässä on hyvin tiivistettynä tämän hetken tilanne.

Helposti unohtuu odotukset, jotka kauteen lähtiessä olivat. Kovin moni ei kuuden joukkoon arvannut Kerhoa veikata vaan pikemminkin säälipaikoille. Itsekin odotin, että säälipaikalle nyt jos yllettäisiin niin hyvä on, kun edellinen kausi meni miten meni ja hankinnatkaan ei liiemmin säväyttäneet.

Toisaalta, koska valtaosa kaudesta tähän mennessä on sujunut jopa erinomaisen hyvin ja peli on ollut hyvinkin viihdyttävää niin odotukset ovat ihan aiheesta nousseet ylöspäin. Siksi tämäniltaiset tappiot ja erityisesti tapa millä ne tulevat, harmittavat erityisesti. No, eiköhän se tuosta vielä lähde vaikka nyt onkin selkeästi menossa heikompi jakso.
 

nakke-81

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK (ipk, keupa, fps)
Karjalaiseen ei tänään hävitty mutta ei siitä tukijaa saada voittoihin. Ohi menevät kiekot aiheuttaa vapinaa ja kiekot tuntuvat olevan hukassa. Paljon varmasti johtuu kun pelejä tulee harvoin mutta hyvin vaikea nähdä että karjalaisesta moke tehdään joka antaa tukea voittoihin.
 

Takanahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa
Kyllähän Larmilla ja Karjalaisella on valovuoden ero otteissa. Tänään nussittiin voitto ihan joukkueena yhdessä, mutta jos joku näkee tuossa Karjalaisessa voittavan maalivahdin niin sarkastaa silmät ja pahasti. Aivan yks ja sama onko ollut pääosin avaamassa luukkua, maailma on kova ja sillon kun tonttia tarjotaan, niin jotain olisi hyvä saada myös kiinni. Erittäin epävarma.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: OPEX
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Neljännessä tultiin jumalauta 5 miehen läpi keskeltä ja kukaan ei tehnyt mitään, ei hyökkääjät, ei puolustajat ei kukaan, katseltiin vain. Aivan käsittämätöntä ja kentällä vielä kaikki ne joihin eniten luotetaan, Nikkiläkin katseli Laatikaista ja Laatikainen Nikkilää, sekä ketä helvetti siinä sinisellä päästi sen jätkän käveleen alueelle, aivan käsittämätöntä touhua!
Kyllä tuo oli tosiaan koko viisikon tai ainakin monen pelaajan löysän pelaamisen tulos. Ettei kaikkea kunniaa Antti K:lle. Etenkin Laatikainen vetää ihan vihkoon ja Paajanenkin voisi hanakammin tuossa tilanteessa luistella (tiedetään, HIFK tukot hidastaa), sekä vaikka rikkoakin mailalla.
Olen sanonut sen sata kertaa ja sanon jälleen. Se on ihan se ja saatanan sama kuka tonne hommataan maaliin, jos pelaajat ei edes tuon vertaa tee omia töitään. Saa olla Vezina-tason veska illasta toiseen että tuolla ei omissa soi. Aivan järkyttävän paskaa puolustuspelaamista.
Jaa-a, kai sitä pitää perjantai-illlan ratoksi… Hhhhmm, tuolla oli aiemmin mainintaa sulta, että Kärpät ja Tapparat vie Kerhoa ja täällä syytellään maalivahtia. Mun näkökantaan kuuluu, että se on halvinta saada kuntoon se maalivahtipeli, valmennuksen jälkeen. Siis suhteessa siihen, että hankitaan miljonäärejä koko kokoonpano täyteen menneiden vuosikymmenien Jokerit-tyyliin. On tainnut onnistua kerran pidemmän aikaa joltain joukkueelta, että pitkällä aikavälillä pystyy pienjoukkue hallitsemaan sarjaa korkeintaan sangen keskinkertaisella maalivahtikalustolla. Ja sekin oli Kertsi, tuohon herran aikaan, eli Jalosen & Lehkosen. En vaan voi tajuta sitä, että mikä itu siinä on, että Kerhon pitäisi todella rajallisilla resursseilla rakentaa sellainen dynastia, että pelejä vietäisiin illasta toiseen kenttäpelissä satanolla, viimeistelyn ollessa myös luokkaa hyvä tahi kiitettävä, ja puolustettaisiin tavalla, jolla siellä saisi joku puurulamyllyniemikarjalainen sitten pitää omaa sirkustaan illasta ja kaudesta toiseen. Tuu nyt selittään, että sekö tässä kaikessa on tavoitteena? Silloinko voittaminen vasta maistuu? Muistelen tässä, että oliko Myllyniemellä lopussa kaksi uskojaa, isä ja BW?

EDIT: F->W
 
Viimeksi muokattu:

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
En lähtisi Karjalaista yksin naulaamaan, vaikka kolmas maali jälleen käsittämätön moka. Kuten Pennanen sanoi kun Karjalainen pelasi hyvin Kärppiä vastaan, että joukkue ei ole aina antanut Karjalaiselle tsäänssejä ja se pitää paikkansa. Karjalaisen huonoista prosenteista saa kiittää joukkuetta paljon. Joukkue pelaa täysin eri lailla kun Larmi on maalissa. Puolustus antaa vastustajien laukoa huonoilta mestoilta, kun taas Karjalainen kun on maalissa, niin siellä höntyillään. Oikeastaan kertoo jotain joukkueen henkisestä kapasiteetista ja Larmin olemassa olo on pelastanut joukkueen perseen useaan otteeseen. Oikeastaan jopa hyvä että Larmi on hiukan poissa, sillä nyt on joukkueen kasvun aika. Kipeetä se tekee, mutta se on pakko tehdä, sillä Larmi ei enää ensi kaudella ole pelastamassa tuota jengiä. Melkein parempi nyt, kuin ensi kauden alku, jolloin voidaan pilata kausi ennen kuin se kerkeää edes alkaakaan.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Öö,voisiko kuitenkin olla myös se vaihtoehto että joukkue pelaa maalivahdin edessä sen takia erilailla ettei se luota yhtään maalivahtiin? Maalivahtiin joka pelaa ihan eri tavalla? Ei katko tai pelaa maalin takana mailalla, sylkee riparit hallitsemattomasti minne sattuu, josta huokuu jokaisen laukauksen kohdalla varmuuden sijasta epävarmuus? Ja jolle todistetusti sattuu liian isoja mokia liian usein? En väitä mitään, mutta voisikohan nuokin asiat mitenkään vaikuttaa?
Se on makuasia kumpi vaikuttaa kumpaan, mutta harvemmin paskalla maalivahtipelillä voitetaan. Huonolla kenttäpelillä niin voi käydäkin, kuten Jukurit ja Sport nyt viimeksi sen ovat osoittaneet. Ja kuka on ollut kummallakin voiton takuumies? No tietenkin se maalivahti...
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Fakta 1: Kerho tarvitsee menestyäkseen erinomaista maalivhtipeliä. Kaikkea muuta voi kuvitella ja toivoa mutta fakta on tuo.

Fakta 2: viimeiset n. 10 min järkyttävää paskaa kaikilta.

Mutta kun tykkään maalivahdeista puhua nin puhutaan taas. 1. Älytön joulu, mutta miksi Karjalainen piti vain etutolpan. 2. Ohjuri, menee kelle vaan. 3. Veskarin allekirjoittama lahja. 4. Kusipaskaa koko kentälliseltä, mutta...

Ja sitten kun katsoo niitä muita tilanteita pelissä, niin en voi millään tavalla ymmärtää, kuinka joku voi olla luottavaisin mielin. En vaan voi, vaikka tänäänkin kaikkea hyvää toivoin.

Nikkilän pakittelun ymmärrän, koska haki kuitenkin Karjalaiselle mailan.

Tarttee jatkaa, ja nukkua, ja mennä eteenpäin. Huoh.
 
Viimeksi muokattu:

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Öö,voisiko kuitenkin olla myös se vaihtoehto että joukkue pelaa maalivahdin edessä sen takia erilailla ettei se luota yhtään maalivahtiin?
Tuo Sportin kolmas maali oli oppikirjaesimerkki maalivahdista, joka ei luota joukkueeseensa. Täydellinen ylipelaaminen ja täydellinen munaus. Been there, done that. Olisihan se ollut hieno torjunta takatolppatarjoiluun, mitä ei tullutkaan.
 

J.Petke

Jäsen
Kyse ei itselleni ole siitä, että päästetäänkö yksi vai neljä maalia, onko kolmas maali täysin maalivahdin maali vai luottaako joukkue maalivahtiin vai ei. Kysymys on siitä, että mikään ei tunnu tarttuvan kiinni ja reboundit syljetään eteen kaikista tilanteista ja vailla mitään kontrollia. Ihan samanlainen fiilis kuin Myllyniemen aikana.

Ensi kaudella tulee olla voittava maalivahti, sitä Karjalainen ei ole.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Neljä jätkää kattelee kun yksi äijä tekee henkilökohtaisen ratkaisun muutama sekunti aikaa ja meidän tähti pakki on ihan yksin peruuttelee takatolpalle.
Tää on ihan mahtavaa! Eilen paikanpäällä ei näyttänyt Nikkilän virheeltä eikä videolta. Mutta kuinka ollakaan, Pete sai heti sapiskaa. Kävi hakemassa maalivahdille mailan kulmasta ja oli siksi taempana pakeista, toki sopivasti siivoamassa ripareita, jos sellaista "sattuisi" jäämään, Laatikainen kierreltiin siinä toki kuin liikenteenjakaja ja sentterikapteenimme ei pystynyt omalta tontiltaan paikkaamaan. Nikkilä herättää tunteita, hienoa, ne kuuluu tähän hommaan!
 

OPEX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyse ei itselleni ole siitä, että päästetäänkö yksi vai neljä maalia, onko kolmas maali täysin maalivahdin maali vai luottaako joukkue maalivahtiin vai ei. Kysymys on siitä, että mikään ei tunnu tarttuvan kiinni ja reboundit syljetään eteen kaikista tilanteista ja vailla mitään kontrollia. Ihan samanlainen fiilis kuin Myllyniemen aikana.

Ensi kaudella tulee olla voittava maalivahti, sitä Karjalainen ei ole.
Toisessa ketjussa mainittu Julius Pohjanoksa on ollut itsellä mielessä jo tovin. Ei ykköseksi, mutta jonkun kokeneemman pariksi ja haastamaan kuten Larmi aikanaan.
 

Ralph

Jäsen
Toisessa ketjussa mainittu Julius Pohjanoksa on ollut itsellä mielessä jo tovin. Ei ykköseksi, mutta jonkun kokeneemman pariksi ja haastamaan kuten Larmi aikanaan.
Pohjanoksa-Juvonen? En oikeasti usko, että Karjalainen minnekään lähtee.
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak

Tää on ihan mahtavaa! Eilen paikanpäällä ei näyttänyt Nikkilän virheeltä eikä videolta. Mutta kuinka ollakaan, Pete sai heti sapiskaa. Kävi hakemassa maalivahdille mailan kulmasta ja oli siksi taempana pakeista, toki sopivasti siivoamassa ripareita, jos sellaista "sattuisi" jäämään, Laatikainen kierreltiin siinä toki kuin liikenteenjakaja ja sentterikapteenimme ei pystynyt omalta tontiltaan paikkaamaan. Nikkilä herättää tunteita, hienoa, ne kuuluu tähän hommaan!

Kyllä viestissäni mielestäni annoin koko porukalle paskaa. Nikkilä oli viisikosta ainoona tuossa tilanteessa pelintilanteesta ulkona kun muut katseli Kalaputaan purjehdusta. Haki mailan tai ei silti olihan se Nikkilältäkin sangen surkuhupaisevan näköinen suoritus, ei tosin varmaan olettanut että Sporan äijä päästetään tulemaan noin.

Huolestuttavinta asiassa on, että Kerholta ei juurikaan kokeneempaa porukaa voinut kentälle panna mitä siellä oli ja silti annettin kaveri tasoihin. Pennasen ekalla kaudella se oli aina Kerho joka tuli lopussa tasoihin tai ohi, tällä kaudella taas ollaan munittu ite näitä.

EDIT: Sattuma tai ei, eilen ei oltu lähtemässä vielä veskarimarkkinoille, nyt alkaa olla jo toinen ääni kellossa.

https://www.hameensanomat.fi/kiekko...ssaolon-pituudesta-puhutaan-viikoista-460755/
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllä viestissäni mielestäni annoin koko porukalle paskaa. Nikkilä oli viisikosta ainoona tuossa tilanteessa pelintilanteesta ulkona kun muut katseli Kalaputaan purjehdusta. Haki mailan tai ei silti olihan se Nikkilältäkin sangen surkuhupaisevan näköinen suoritus, ei tosin varmaan olettanut että Sporan äijä päästetään tulemaan noin.
Kirjoituksessani ei muuten ollut sitä kohtaa, mikä piti, että viimeisestä maalista sai sitä paskaa Nikkilä eniten katsomostakin.
EDIT: Sattuma tai ei, eilen ei oltu lähtemässä vielä veskarimarkkinoille, nyt alkaa olla jo toinen ääni kellossa.

https://www.hameensanomat.fi/kiekko/emil-larmin-loukkaantuminen-hpkn-paansarkyna-urheilujohtaja-toivola-poissaolon-pituudesta-puhutaan-viikoista-460755/
Noo, Karjalaiselle edelleen annetaan mahdollisuutta. Joku Tuokkola tai Toivonen sinne tullee sitten ovea availemaan tms.

Karjalaisen otteista em. HämeenSanomista ja muutenkin heräsi ajatus, että aika usein kuitenkin on niin, että paikkaajat pystyy pelaamaan oikein hyvällä tasolla, mutta tämä ei Karjalaisen kohdalla toteudu. Onko valmennus siis sitä mieltä, että Karjalainen on vaan hitaasti lämpiävää sorttia ja loistaa kun saa pitkään pelata tai on suvereeni ykkönen? Toivolan kommentit ei toki ihan tätä linjaa täysin tue, jollei se ole tosiaan joku Tuokkola.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Karjalaisen otteista em. HämeenSanomista ja muutenkin heräsi ajatus, että aika usein kuitenkin on niin, että paikkaajat pystyy pelaamaan oikein hyvällä tasolla, mutta tämä ei Karjalaisen kohdalla toteudu. Onko valmennus siis sitä mieltä, että Karjalainen on vaan hitaasti lämpiävää sorttia ja loistaa kun saa pitkään pelata tai on suvereeni ykkönen? Toivolan kommentit ei toki ihan tätä linjaa täysin tue, jollei se ole tosiaan joku Tuokkola.
Tuokkolalla on sopimus Lukon kanssa 12.1.2019 asti.
 

AIV30

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hpk ja Pata Pori´see myös.
Noh, tämähän näyttää mestaruus vuodelta, silloin putosi Karri Rämö pudotuspeleissä ja Miika Wikmannilla mentiin päätyyn asti. Ja silloinkin pelättiin katastrofia. Hyvältä näyttää, sanon minä.
 

Ralph

Jäsen
Ihan ei joulukuussa Kerhon miehet tilastoissa juhlinut, kuten marraskuussa. Mutta Leino oli syöttöpörssin jaettu ykkönen ja Nikkilä jaettu kolmonen ollen myös pakkien pistepörssissä kolmantena. Nelonen isossa ryppäässä jakamassa maalipörssin nelossijaa.

Mutta peliaikakeskiarvoissa HPK:lle tulikin kaksoisvoitto. Lindgren pelasi yhden pelin, sen Sport-pelin, pelasi yli 24 minuuttia ja voitti oli tilastoykkönen. Nikkilä toisena eli enemmän pelanneista ykkösenä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös