HPK:n juniorit

  • 664 078
  • 1 897

soumah#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kaarela mennyt taas perseilemään Kerhon nuorisoveskojen kanssa. Halunnut A-junnareihin jonkun tusinaveskarin, ja ulosti kylmästi yhden kolmesta tasaväkisestä pelaavasta maalivahdista pois (Itävaltaan). Vitun Kaarela, etkö oppinut edelliseltä kerralta kun oli lupaavat veskarit (4kpl) junioreissa? Kusit silloin ihan jokaisen pois HPK:n edustuksen käytöstä. Näistä liigaa pelaavat juuri ne, ketkä päästit pois! Kerhossa ei yksikään. PISTE.

Salo (poisperseilty) on kehittynyt viime vuosina isoin askelin ja esim. viime kaudella ja tämän kauden ottelussa ei jäänyt millään mittarilla esim. Rinteen varjoon.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Kaarela mennyt taas perseilemään Kerhon nuorisoveskojen kanssa. Halunnut A-junnareihin jonkun tusinaveskarin, ja ulosti kylmästi yhden kolmesta tasaväkisestä pelaavasta maalivahdista pois (Itävaltaan).
No jos on kolme kehittyvää vahtia, niin joku pitääkin ulostaa (toivottavasti joku lainakuvio tms.), koska pelaamaan pitää päästä.

Edustuksessakin on yksi junnu, jolle pitäisi saada peliaikaa, siitä paljon enemmän olisin huolissani.
 

soumah#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
No jos on kolme kehittyvää vahtia, niin joku pitääkin ulostaa (toivottavasti joku lainakuvio tms.), koska pelaamaan pitää päästä.

Edustuksessakin on yksi junnu, jolle pitäisi saada peliaikaa, siitä paljon enemmän olisin huolissani.

Jepjep. Tai hommata pelipaikka, jossa kaveri kehittyisi ja kaverin saisi takaisin.

Muutenkin Kaarela pitää itseään ylijumalana, ja näenkin, että koko seura hyötyisi jos hänet ulostettaisiin.
 

Dragan

Jäsen
Huhuissa tuodaan Nico Maneliusta kovasti Hämeenlinnaan suuntaan.

Maneliuksen statsit

Loukkaantumiset tosiaan haitanneet uraa viime aikoina, silti varmasti vielä todella kovan luokan lupaus. Maneliuksen mahdollisen tulon myötä Kerhosta löytyisi yksi Suomen 91-syntyneiden lupaavimmista puolustajista, Maenlius - Kärmeniemi. Mukavasti tuolta pääkaupunkiseudulta meille näitä ''maajoukkuestatuksen'' pelureita annetaan: Jaakko Turtiainen, Marcus Nikander, Manelius?

Jotain sellaista kuulin myös että B-junnuihin olisi uusia pelaajia tyrkyllä?
 

Dragan

Jäsen
Ihan penaalista. Nämä muualta roudattavat jampat vievät paikkoja oman kylän jätkiltä.

Vaikkakin esim A:n sisäisessä ensimmäiset jätkät kuten Rautiainen, Erkkilä, (Honka), Rairama ovat kylläkin aikalailla oman kylän jätkiä. Sama myös B:ssä. Kyllä siellä muutamista muualta roudatuista pelaajista huolimatta riittää omillekin jätkille tilaa.
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Maneliuksen tulo olisi kyllä todella kova juttu. Puhutaan kuitenkin helvetin lupaavasta pelaajasta. Nämä "oman kylän pojat" -höpinät on ihan toisarvoisia kun puhutaan näin kovista värväyksistä. Ei pidä ymmärtää väärin, itsekin toki tykkään katsella HPK:n omia kasvatteja mieluummin kuin muualta värvättyjä, mutta ei se paikallisuus saa olla mikään itseisarvo. Nurkkapatriotismi on perseestä, vaikka tiettyyn pisteeseen sitäkin voi ollla.

Manelius on kuitenkin Jokereiden sopimuspelaaja, joten tässä täytyy olla takana jotain pelaajakauppaa mahdollisesti? Nythän se narrien ostoruletti alkoi.
 

Brunberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kyynärpäätaklaus
No mutta kun ei löydy, aika paljon ihan hyviä jätkiä lähtee lätkimään muualle kun ei riitä peliaikaa. Tuskin nämä muualta haalitut sitä ainakaan lisäävät? Ihan kova jätkä pelaamaan varmasti mutta kyllä tuonkin tieltä joku jää ilman paikkaa pelaavassa.
 

Dragan

Jäsen
No mutta kun ei löydy, aika paljon ihan hyviä jätkiä lähtee lätkimään muualle kun ei riitä peliaikaa. Tuskin nämä muualta haalitut sitä ainakaan lisäävät? Ihan kova jätkä pelaamaan varmasti mutta kyllä tuonkin tieltä joku jää ilman paikkaa pelaavassa.

Onko se nyt sitten katastroofi pelaako tulevaisuudessa edustuksessa jamppa X joka on pelannut aina HPK:n väreissä, vaiko B-ikäisenä/A:n ensimmäisenä vuotena Hämeenlinnaan siirtynyt jamppa B? Hämeenlinnassa varsinkaan tuskin on ainakaan kovin suureen nuukailuun varaa, ei täällä usein ole Teemu Rautiaisen, Kärmeniemen tai vaikkapa Järveläisen tasoisia ''junnustarboja'' (tai tule sille tasolle edes kehittymään.)

Sekin on mielestäni mukava nähdä että tännekin landen suuntaan on edes vetoa.
 

Brunberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kyynärpäätaklaus
No ei varmaan esim. edustuksen pelissä hotsia mutustavalle katsojalle mutta kyllähän se saattaa vituttaa sitä pelaajaa joka kokoonpanosta putoaa näiden muualta roudattavien takia vaikka on tehnyt vuosia työtä tähtäimenä sm-liiga kerhon väreissä. No kai se on sitä normaalia kiertoliikettä ja vieväthän nämä kerhosta ulostetut kaveritkin jonkun muun pelaajan paikan siellä mihin menevät jos jatkavat uraansa.
 

MadMike

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HML Huskies, Fremantle Dockers, Western Force
...kyllähän se saattaa vituttaa sitä pelaajaa joka kokoonpanosta putoaa näiden muualta roudattavien takia vaikka on tehnyt vuosia työtä tähtäimenä sm-liiga kerhon väreissä.

Jos on tehnyt vuosikausia töitä tähtäimenään sm-liiga, niin tuskin muutaman ulkopuolelta tulevan pelaajan ansiosta se unelma murskaantuu. Ns. omien poikien joukosta ei tule montaakaan pelaaja, jotka liigassa tulevat menestymään. Eriasia on, että kannattaako esim. C-junnuissa kierrellä vuoroviikoin ympäri Kanta-Hämettä treeneissä. Mutta kyllä A:ssa täytyy jo kestää hieman kovempaakin kilpailua pelipaikasta.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Jos vaikka olisikin "tehnyt vuosia työtä tähtäimenä sm-liiga kerhon väreissä", ja A:n kokoonpanosta putoaa muualta tulleen jannun takia, niin kannattaa ehkä miettiä jotain muutakin urasuunnitelmaa. Ei A-junnujen SM-sarja ole enää mitään kaikkipelaa-touhua. Jos huippulupaus on saatavissa, niin tottahan se otetaan. Ei pelkistä Hämeenlinnan seudun junnuista riitä huippuja. Minun mieleeni ei sitä paitsi tule yhtään omaa huippulahjakkuutta, joka olisi tämän takia sössitty, pl. maalivahdit. Niissä toki on tyritty sekä omat että vieraat..

Huiput nousee aina esille.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Nimenomaan.

Pelipaikka A:n SM-liigassa on ansaittava pelaamalla, eikä kotipaikkakunnan perusteella. En ole oikein koskaan ymmärtänyt vinkumista siitä, että se ja se vie pelipaikan joltakin "omalta junnulta". Paskat vie, jos se "oma junnu" pelaa riittävän hyvin. Paremmat pelaavat enemmän kuin huonommat ja huonompien pitää kehittyä päästäkseen pelaamaan enemmän. Kotipaikkakunnasta riippumatta.
 

dimmu

Jäsen
Eikös Hämeenlinnassa ainakin menneinä vuosina ole suosittu ulkopaikkakuntalaisia? Ainakin semmoisia huhuja on kuulunut ja myöskin kun vastakkain on tullut pelailtua niin merkkejä siitä on. Ulkopaikkakuntalaiset pelaavat vaikka vetäisivät kuinka vihkoon ja kotipaikkakuntalaiset istuvat penkillä ensimmäisen virheen jälkeen, tai ei jopa mahdu joukkueesen. Ainakin eräällä valmentajalla tämmöinen asenne ilmeisesti oli. Nykyään hän ei taida vaikuttaa junioripuolella.

Pahoitteluni jos olen väärässä.
 

Dragan

Jäsen
Ritarijunnuja maajoukkueessa

Tällä kaudella tähän mennessä myös HPK:sta junioreita on ollut kiitettävästi mukana eri maajoukkueturnauksissa ja -leireillä:

Maalivahdit
CSM: Joonas Toivonen (U16: Puolustaja- ja maalivahtileiri, Hyökkääjä- ja maalivahtileiri ja Pohjola-turnaus)
BSM: Kimmo Meriläinen (U17: Puolustaja- ja maalivahtileiri, Pikkuleijonat turnaus)
ASM: Rasmus Rinne (U20: Raahen Maaotteluleiri)

Puolustajat
CSM: Valtteri Parikka (U16: Pohjola-turnaus)
BSM: Henri Allen (U17: Testileiri, Pikkuleijonat turnaus)
BSM: Jussi Häkkinen (U17: Testileiri, Puolustaja- ja maalivahtileiri, Pikkuleijonat turnaus)
B2SM/BSM: Sami Eronen (U17: Pikkuleijonat turnaus)
B2SM: Aleksi Lepistö (U17: Pikkuleijonat turnaus)
ASM: Santeri Alatalo (U20: Summer hockey challenge, Raahen maaotteluleiri)

Hyökkääjät
CSM: Ismo Nikkinen (U16: Pohjola-turnaus)
BSM/ASM: Ville Järveläinen (U17: Testileiri, Hyökkääjä- ja maalivahtileiri, Maaotteluleiri, Pikkuleijonat turnaus)
BSM: Heikki Liedes (U17: Testileiri, Hyökkääjä- ja maalivahtileiri, Maaotteluleiri, Pikkuleijonat turnaus)
B2SM: Eetu-Ville Arkiomaa (U17: Pikkuleijonat turnaus)
BSM: Niko Väätäinen (U17: Pikkuleijonat turnaus)
BSM: Robert Leino (U17: Pikkuleijonat turnaus)
ASM: Teemu Rautiainen (U18: Hlinka memorial, Finnkampen, Suomi - USA harj.ot, Porin neljän maan turnaus)
ASM: Juuso Honka (U20: Raahen maaotteluleiri)

Lisäksi esimerkiksi Juuso Vainio oli HPK:sta varalla U16 Pohjola-turnaukseen. Juuri ennen Pikkuleijona turnausta Jokereista HPK:hon siirtynyt Niko Väätäinen esiintyi etenkin mukavasti pikkuleijonissa: Väätäinen oli turnauksen pistepörssin sijalla 11. tehtyään tehot 2+2=4. Pistesaldo oli Jukit joukkueen kolmanneksi paras. Samaan pistemäärään ylsi myös Ville Järveläinen. Samassa ''Jukit'' joukkueessa myös Eetu-Ville Arkiomaa ylsi hyvään saldoon: 1+3=4.

Tässä vielä siis kokonaisuudessa HPK-junnujen pisteitä pikkuleijona turnauksesta:

Niko Väätäinen 2+2=4
Ville Järveläinen 2+2=4
Eetu-Ville Arkiomaa 1+3=4
Robert Leino 1+2=3
Henri Allen 0+2=2
Heikki Liedes 1+0=1
Kimmo Meriläinen (MV) 0+1=1

U16 maajoukkueen Pohjola-turnauksessa Suomi kohtasi Saksan kolmesti. Ensimmäisessä ottelussa Ismo Nikkinen osui kahdesti, ensimmäinen maaleista oli ottelun voittomaalin. Nikkinen ei pelannut turnauksessa kuin tämän yhden ottelun (paljon pelaajia = useita pelaajia katsastetaan useamman kerran) ja oli silti Suomen sisäisen pistepörssin toinen, JYPin Topi Nättisen (1+2=3) jälkeen. Valtteri Parikka pelasi myös yhden ottelun ilman pisteitä. Joonas Toivonen pelasi myös vain yhden ainokaisen ottelun, joka ei sujunut kovin mairittelevasti, PMK 6.03 ja torjuntaprosentti 66.67 kertonee olennaisen. Varmasti kuitenkin parmpaa on luvassa tältä viime kauden Pohjola-leirin parhaalta maalivahdilta.
 
Viimeksi muokattu:

Dragan

Jäsen
BSM: HPK - HIFK 1-6

B-junioreiden hallitsevan suomen mestarin visiitti hämeenlinnaan oli siis melkoisen tyly. Vielä ensimmäinen erä meni IFK:lle 0-1 kun stadilaisten ainokaisen teki ASM:stä ''apuun'' tullut Granlund jr. (Markus Granlund). 3 minuutin ja 39 sekunnin pelin jälkeen toisessa erässä kuitenkin kilahti HIFKin toinen osuma, asialla tällä kertaa Sami Salminen jonka päänuppi heiluu 190cm:n yläpuolella. Syöttäjänä tähän maaliin.. Granlund.. 25:46 ajassa lisää synkkyyttä HPK leiriin kun samainen Salminen (Granlund, Nuorlahti) iskivät lukemat jo 0-3. Tästä peli ei ehtinyt vanheta paljon minuuttiakaan kauempaa kun taululle 0-4 lukemiksi teki edellisessä syöttäjänä ollut Nuorlahti. Toisessa erässä ei enää (''onneksi'') nähty maaleja. Kolmannen erän HIFK kuitenkin aloitti jälleen sähäkästi, 29 sekuntia pelattu kun Markus Granlund kuittaa ottelussa toistamiseen ja taululle 0-5 lukemat. Tähän maaliin muuten syöttäjiksi molemmat Salmisen veljekset: Sami sekä vuotta nuorempi -94 snytynyt Saku. Vielä kun Reko Riihinen teki ottelun kuudennen osuman (IFKlle) alkoi peli olla taputeltu. Vielä sentään ajassa 44:01 kaunisteli Miika Heikkilä (Arttu Pulkkinen, Eetu Heinilä) lukemiksi 1-4.. HPK veskari Meriläiselle 47 torjuntaa kun toisessa päässä kolleega Richard Ullberg selvisi 23:lla torjunnalla. Ottelussa BSM:ssä debyytin HPK:n osalta teki tämän ketjun edellisessäkin viestissä useaan otteeseen mainittu Ismo Nikkinen.

Nuorten SM-Liiga: KalPa - HPK 4-3

Kaksi tähän mennessä sarjassa hyvin pelannutta joukkuetta kohtasivat siis kalakukko kaupungissa. Ottelun ratkaisuksi voitanee sanoa toista erää jonka KalPa hallitsi tylysti 3-0. Ensimmäinen erä pelattiin 1-1 HPK:n Lauri Kärmeniemen ja KalPan Sami-Petteri Riikolan maaleilla. Kolmannen erän HPK onnistui vielä kääntämään itselleen 0-2 mutta se ei riittänyt. Näistä maaleista vastasi toistamiseen osunut Lauri Kärmeniemi ja Jesse Häkkinen jonka maaliin muuten muuan Kärmeniemi sai syöttöpisteen..
 

Dragan

Jäsen
Tämäkin ketju päässyt valahtamaan vähän alas. Kerrottakoon kuitenkin jotain pientä taas tältäkin rintamalta,

HPK CSM voitti eilen 10-2 ottelun Naisten maajoukkueesta, eli suht vaivaton voitto. Tämän pelin jälkeen koko sarjan pistepörssissä toiseksi nousi HPK:n Ismo Nikkinen joka on tällä hetkellä sarjan maalipörssin ykkönen tehtyään 11 pelissä 19 maalia, mukava 5 maalin ero kakkoseen. Vertailuksi voi sanoa sen että viime kaudella HPK C:n paras maalintekijä Robert Leino osui 18 kertaa - ja koko sarjan paras (Joel Armia) 27. Siinä siis vähän vertailukohdetta, eli koviin lukemiin ollaan menossa.

HPK C on sarjataulukossa sijalla 6. 11 pelatun ottelun ja 16 pisteen jälkeen. Edellä ja takana on joukkueita joilla pelejä on vähemmän pelattuna. Myös Joona Monto on hienosti sijalla 8 pistepörssissä, puolustajien pörssissä taasen Valtteri Parikka on sijalla 4. ja Juuso Vainio sijalla 11. Hyvin on siis sijoitettuna HPK:n pelaajia pörsseissä, U16 maajoukkueeseen voikin olla tarjolla nyt useampi herra HPK:sta.

B-nuorten SM:ssä HPK on juuri tuossa playoff viivan alla, sijalla 9. Robert Leino on ollut joukkueen tehokkain pelaaja 14 pisteellä. Joukkue selviytyi varsinaiseen SM-sarjaan siis ristiinkarsintojen kautta, joten playoff paikka olisi vähintään hyvä saavutus joukkueelta. Jokereista siirtynyt Niko Väätäinen on päässyt hyvin mukaan joukkueeseen tekemällä 6 tehopistettä 9:ssä ottelussa.

Nuorten SM-liigassa HPK on pelaamassa hyvää kautta, nyt sijalla 4. Marraskuun loppuun mahtui vähän hassumpiakin kamppailuja, kuten 0-3 häviö Sportille kotona ja 5-3 tappio Helsingissä Jokereille. Nyt kuitenkin eilen joulukuun ensimmäisessä matsissa voittokantaan Jokeri häviön jälkeen päästiin taas Ässien kustannuksella, kaatamalla porilaiset 2-1 jatkoajalla. Voittomaalin viimeisteli Antti Oksa (Jaakko Turtiainen) - Oksakin niitä pelaajia joita harvemmin maalihulinoissa näkee. Kerhon seuraavat vastustajat ovat Ilves, Pelicans sekä SaiPa. Kyseessä ei ole siis mitkään sarjan kovimmat joukkueet joten täysi potti näistä otteluista olisi mukava. Ilves on näistä kovimpana sarjan keskikastissa, SaiPa kiusaa erittäin hyvin ''isompiaan'' ja esimerkiksi Tomi Leivon kanssa saa olla erittäin varovainen. Pelicans taas on ollut hajuton, mauton ja väritön.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Nuorena se on vitsa väännettävä vai mitenkä se menikään. Pojilla on ollut ilmeisesti kunnon zembalot Lahdessa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010011910951318_uu.shtml

Linkki sisältää uutisen, jossa HPK:n junnut ottivat reilut 200 minuuttia jäähyjä. Kyseessä siis D-poikien ottelu.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Nuorena se on vitsa väännettävä vai mitenkä se menikään. Pojilla on ollut ilmeisesti kunnon zembalot Lahdessa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010011910951318_uu.shtml

Linkki sisältää uutisen, jossa HPK:n junnut ottivat reilut 200 minuuttia jäähyjä. Kyseessä siis D-poikien ottelu.

Toiminta on sairasta, ei mitään aihetta "hypettää." Ilmoitin kyseisen joukkueen valmentajien käytöksestä jo viime syksynä jääkiekkoliittoon. Satojen junnupelien joukosta se nousi pöyristettävyydellään omaan kategoriansa. Käsittämätöntä että noinkin merkittävällä seuralla kuin HPK, on varaa pitää käytös ja kasvatustavoiltaan noin ala-arvoisia henkilöitä juniorikiekkoilun vastuunkantajina.
 

RaLu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Nuorena se on vitsa väännettävä vai mitenkä se menikään. Pojilla on ollut ilmeisesti kunnon zembalot Lahdessa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010011910951318_uu.shtml

Linkki sisältää uutisen, jossa HPK:n junnut ottivat reilut 200 minuuttia jäähyjä. Kyseessä siis D-poikien ottelu.

Taisi olla vielä poikia enemmän joukkueen toimihenkilöt vauhdissa, mikä ei välttämättä anna aihetta hehkutukseen. Tuon ikäisten peleissä, varsinkin "edustusjoukkueessa" pitäisi kiekon olla vielä "zembaloita" tärkeämpää.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Toiminta on sairasta, ei mitään aihetta "hypettää."

Eipä tässä nyt mitään olla hypetetty, kunhan ilmoitin, että tällainen tapaus on HPK:n junnuilla ollut. Sanallakaan en ole iloinnut tai pitänyt kyseistä härdelliä hyväksyttävänä.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Ja jälleen kerran olisi kiva tietää, mitä siellä on oikeasti tapahtunut, ei vain sitä mitä joku lehti uutisoi. Noista on huono vetää mitään johtopäätöksiä.
 

RaLu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ja jälleen kerran olisi kiva tietää, mitä siellä on oikeasti tapahtunut, ei vain sitä mitä joku lehti uutisoi. Noista on huono vetää mitään johtopäätöksiä.

LuKi:lla on ilmeisesti vähän vastaavia kokemuksia kyseisestä valmentajasta? Pelkät iltapäivälehtien uutiset ovat uutisarvona aika nollassa, mutta kiva olisi kuulla mitä oikeasti on tapahtunut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös