HPK kaudelle 2020–2021

  • 151 305
  • 696

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Hieman jotenkin itseä jännittää, että miten ensimmäistä kertaa ulkomailla pelaava 20-vuotias pelaaja sopeutuu Hämeenlinnaan ja joukkueeseen missä on vieläpä ainoa ulkomainen pelaaja. Ehkäpä tämä asia on otettu toimistolla huomioon ja onneksi joukkueen ikärakenne edes vähän tukee McIsaacin sopeutumista.

Noh, en olisi tästä huolissani. Sopeutuminenhan on tietenkin aina henkilöstä kiinni, mutta jos kyseessä ei olisi uusille mielenkiintoisille elämänkokemuksille avoin jäbä, niin tuskin olisi edes altistanut itseänsä mahdollisuudelle lähteä Eurooppaan. Mitä tulee siihen, että sopeutuuko nimenomaan Hämptoniin, niin siitäkään en lähtökohtaisesti olisi huolissani. Kaverin kotipaikkahan on Hevonkuusi, Nova Scotia, mutta hänellä kuitenkin on kokemusta noin Tampereen kokoisessa Halifaxissa asumisesta, mikä vähentää pelkoa siitä, että Hämeenlinnan 24/7 sykkivä elämänmeno olisi liikaa :).

Hatunnosto ennakkoluulottomuudesta nuorelle kanukille - eiköhän tuommoisella asenteella joukkueeseen oikein hyvin sopeuduta.

Mitä pelillisiin asioihin tulee, niin kyseessä on tietenkin kiistatta lahjakas kaveri, mutta vielä raakile. Miesten pelejä ei vyöllä ole, joten ei nyt varmaan ihan Schira heti ensimmäisistä peleistä alkaen ole. Valtavasti potentiaalia on kuitenkin kehittyä erinomaiseksi vahvistukseksi kauden edetessä.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
... mutta hänellä kuitenkin on kokemusta noin Tampereen kokoisessa Halifaxissa asumisesta, mikä vähentää pelkoa siitä, että Hämeenlinnan 24/7 sykkivä elämänmeno olisi liikaa :).
Nightlifekin on kiinni.
 

Ralph

Jäsen
Saa kutsua negatiiviseksi, mutta itse odotin varmempaa ja kokeneempaa kaveria. Jared McIsaac on todella potentiaalinen kaveri ja mahdollisuus tehdä hyvä NHL-ura. Jos tiedossa olisi, että HPK aikoisi paikata sekä Petteri Nikkilän että Niklas Frimanin lähdöt, McIsaac olisi erinomainen korvaaja toiselle, mutta kun toinen top-2-pakeista jätetään kokonaan korvaamatta, odotin uuden hankinnan olevan varmempi suorittaja.

HPK:n puolustus ei edelleenkään näytä hyvältä, mutta toki paremmalta kuin mitä eilen samaan aikaan.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Samat sanat mitä Toivola sanoi. Eiköhän se nämä paremmin tiedä. Ja on vittumainen pelata vastaan.

Olen tyytyväinen. Vielä kun oletettavasti on sitä oikeaa asennetta siellä maalinedustalla niin tämä oli juuri sitä mitä toivoin.

Kohtuullinen liike, napakka avaussyöttö lapaan ja sitten omassa päässä isännöi jykevästi niin avot.
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Se olis sitten 153min pelattu ilman maalia. Kuinka pitkään putki jatkuu, vastus ei torstaina helpotu vaan päinvastoin. Ja tosiaan hyökkäys piti olla meidän vahvuus. Pitääkö huolestua?
 
Viimeksi muokattu:

Takanahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa
Tais selvitä kumpi veskari aloittaa ens torstaina, tai siis ainakin pitäis aloittaa, saas nähdä. Hyvä Lebe!
Tätä olin itsekin tänne tulossa kirjoittamaam. Aivan huikeaa työskentelyä VonLeberdoffenilta.

Kerholla on todella laadukas joukkue kasassa. Tuohon vielä Koistinen ja McIsaac, niin jo on saatana. Tehotonta, mutta kyllä se kiekko alkaa reppuun löytymään, kun tosi pelit alkaa. Siellä haettiin tänään lauantaipussia karkkipäivän kunniaks, mutta ensi Torstaina ei ole karkkipäivä, alkais jo!
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Se olis sitten 153min pelattu ilman maalia. Kuinka pitkään putki jatkuu, vastus ei torstaina helpotu vaan päinvastoin. Ja tosiaan hyökkäys piti olla meidän vahvuus. Pitääkö huolestua?
Ihan turha huolestua. Jätkät neppaili tänään ja haki sitä kuningastonttia kavereille. Sitten huolestutaan jos ensi torstain jälkeen alkaa sama putki jatkua. Siellä pitää olla sitten jo sitä tappajan asennetta kun mennään tilanteisiin ja en yhtään usko, että ei olisi. Kyllähän tuolla nyt ainoa kenttä joka puski maalia kohden oli tuo nelonen, mikä sinällään on vähän huolestuttavaa jos kaikki anti on tuossa, samalla kun muut heitteli vähän lättyä tyhjiin takatolpille. Ei vain voi koko kentän anti olla toi repiminen ja raastaminen jopa treenipeleissä, vähän pitäisi olla näissä höntsissä edes nähtävissä muutakin kuin pelkkä raaka duuni, koska sitä alkaa kohta painaa joka jätkä, varsinkin ne kokeneet ketut. Jos nyt jo pitää rimpuilla niin entä sitten kun ne muut vetää sata lasissa?
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mestaruudet voitetaan puolustamalla. Erittäin hyvä asia jos se osa-alue on laitettu ensin kuntoon, koska hyökkäys kyllä jo pelkällä yksilötaidolla tulee kyllä tekemään maaleja. KooKoo viime vuonna mm. rakensi puolustuksen varaan muukalaislegioonansa ja lopputulos oli kaikkien nähtävillä. Lebedeffin otteet kuulostavat lupaavilta ja onhan positiivista kuulunut jo pitkin harjoituskautta ennenkin. Ihmettelisin, jos kenraalisda pelannut maalivahti ei alottaisi Liigassa.
 

TJ MACKEY

Jäsen
No pistetään jotain hajatelmia.
Joukkueella on selkeä pelitapa (ehkä), mutta hyökkääjät karkaa pakeilta todella usein ja hyökkäykset pysähtyy siniselle ja sitten joudutaan ajokoiraa pelaamaan suorin jaloin. Ei tule oikein suoria hyökkäyksiä ja kun tulee niin niissä ei oikein ole selviä variaatioita ja ideaa, että mitä sitten tehtäisiin. Päätypeli on edelleen hyvää, tosin kiekkoa ei pyöritetä enää rännien kautta samalla tavalla kuin Pennanen halusi vaan päätypelit tapahtuu enemmän jalalla. Liikaa joudutaan kuitenkin pelaamaan tasapäin vastustajia vastaan ja sillon on maalinteko vaikeaa. Hyökkäysalueelle tarvittaisiin lisää variaatioita ja treeniä erilaisista kuvioista, että mitä sitten tapahtuu kun se kiekko on omalla lavassa kulmassa. Nyt menee usein painiksi kun riittävästi on taitoa ja fyysisyyttä mutta puuttuu se mitä seuraavaksi ja kaveri pääsee iholle.

Karvaus on aggresiivista kuten ennenkin, ei ihan toimi kaikilla kavereilla ja aika halvalla tulee välillä vastustajalle ylivoimahyökkäyksiä. Pakit ei tue riittävästi ja ei tunnisteta tilanteita vielä tarpeeksi. Ylipelataan ja kaveri saa ilmaiseksi kiekkoa "linjan taakse" mistä tulee 3v2 hyökkäyksiä omiin. Riistoihin pyritään jatkuvasti ja kääntäminen on edelleen todella nopeaa.

Omassa päässä pelataan melkoista sekamelskaa aluetta ja miestä ja ei miestä, eikä aluetta, mutta on nyt toiminut kohtuullisesti. Vähän pelottaa, että entä kun ne vastustajat lakkaa suostumasta pidettäviksi, että mitä sitten tapahtuu. Positiivista se, että kun kiekko saadaan niin roiskaisu ei tunnu olevan vaihtoehto vaan aina pitäisi pyrkiä peliä edistävään ratkaisuun, ei vain selviytymään. Lisäksi tämä on toiminut todella hyvin. Pennasen viimeisellä kaudella tuntui vähän jääneen se finaalien "pakko" päälle monlla selkäytimiin ja se helppo ratkaisu haettiin liian usein, se vaan ei kehitä.

Summa summarum. En ole oikein nähnyt vielä Tiilikaista pelissä, ennemminkin Pennasta mutta ei ihan samalla tarkkudella ja mausteilla. Toki jos vaihtaa varmaan Liigan parhaasta, niin ei saa liikaa toivoa, mutta jotain olisi kiva nähdä. Ja nyt menee jo ihan pelkäksi negailuksi, mutta vähän pelottaa, että vedetään vanhan touhun höyryillä niiden osalta jotka sitä systeemiä jo pitkään pelasi ja alla on aika vähän. Toivon todellakin olevani väärässä.
Lainasin toisesta ketjusta palataveli @BlackWolf ansiokasta pohdintaa. Hämmentävän paljon vaikutti Pendo- lätkältä, mikä tietysti allekirjoittanutta miellyttää isosti. Luulen että Matti ei ole suuresti lähtenyt filosofiaa muuttamaan, mutta uskon että tuo ajan myötä siihen omat mausteensa.

Olihan se edelleen välillä aika sekavaa, mutta väkisin sitä miettii, että voiko se vielä olla valmista kun jengi on ollut kauden kynnyksellä reilu pari viikkoa karanteenissa. Siinä missä Tiilikainen on vetänyt videosulkeisia kundeille etänä, niin muut jengit ovat hioneet jäällä. HPK on uuden valmentajansa kanssa muista hieman takamatkalla, mutta potentiaalia ja aihioita tuossa on. Oli siellä tietyissä hetkissä Ässät hätää kärsimässä Kerhon pelinopeuden kanssa.
 

TheRikza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho, Florida Panthers
Mitäs mitäs... Siellä on Kerhon pelaajalistauksessa Larmilla #31 tutun #33 sijaan, sekä Vesalaisella #72 eikä #93. Sitähän aivan hämmentyy tällaisesta.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Onkos McIsaac palannut jo Michiganiin, vai mitä tuolla HFBoardilla höpistään?
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Isaac varmaan veti jonkun ennätyksen kun 30 sekkaa pelas kerhossa!

Kyllä. Veikkaan, että tämä "puolen minuutin Amerikan apu" jää tällä historiaan. Loukkaantuminen on toki aina ikävä juttu, eikä tuolle nyt voi mitään. Mutta kyllähän tässä oli Kerhollakin niin huonoa tuuria, että melkein naurattaisi, jos kyse ei olisi vammasta pelaajalla.
 

Lht03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nupen Pelicans
Tervehdys vieraaseen pöytään! Tänään Hämeenlinnaan tulossa peliä katsomaan, mihin katsomoon kannattaa liput ostaa niin että näkee Pelicansin hyökkäyspään 1. ja 3. erän ja mielellään anniskelu siinä "hollilla"?
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Tervehdys vieraaseen pöytään! Tänään Hämeenlinnaan tulossa peliä katsomaan, mihin katsomoon kannattaa liput ostaa niin että näkee Pelicansin hyökkäyspään 1. ja 3. erän ja mielellään anniskelu siinä "hollilla"?

Essä istut, Gssä seisot.

Että silleen...
 

Liitteet

  • Sieppaa.JPG
    Sieppaa.JPG
    33 KB · kertaa luettu: 98
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös