Holy tights! Keskustelua DC-universumin elokuvista ja tv-sarjoista

  • 131 680
  • 756

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tuli viimeinkin katsottua Gothamin 2. kausi kun se Netflixiin viimeinkin saatiin ja täytyypä kehua. Huomattavasti parempi kuin ykkönen. Mukavaa, että noin pitkä kausi saatu aikaiseksi ilman turhia täytejaksoja. Pääasiassa hahmotkin hyvin toteutettuja (esim. Pingviini, Selina...).
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Gothamin toinen kausi on tosiaan vielä parempi mitä ensimmäinen. Paikoin ihan huimaa tykitystä.

Kolmas kausi sen sijaan on ollut aika puuduttavaa ja typerääkin välillä. Toivottavasti taso kohenee tuosta... muuten osoittautuu omissa kirjoissani vähän flopiksi. Suurin syy on se, että keskeiset hahmot on niin rasittavia ja hölmöjä välillä, ettei niiden asioista ja tapahtumista jaksa liiemmälti välittää. Draamaa vedetään ja väännetään ihan väkinäisillä keinoilla.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Gotham kärsii edelleen lähinnä siitä, että sitä odottaa Batmanin taistelevan näitä superroistoja vastaan eikä Gordonin. Gordonille ei myöskään ole oikein hyviä omia pahiksia, joten sitten jokainen Batmanista tuttu mörkö pistää päänsä esiin jo Gordonin seikkailujen aikana.
Teini-Bruce on myös hahmona todella puuduttava urpo ja Selenaa katselisi paljon mielummin aikuisena kuin jonain 15v:nä. Toki sarja on parantanut sitten ensimmäisen kauden, mutta ei tästä kyllä mitään klassikkoa saa sitten millään tällä menolla.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Wonder Womanin uusi teaser trailer.
Hyvältä näyttää. Vaikka Gal Gadot ei ole maailman paras näyttelijä, niin sopii mun mielestä tohon rooliin täydellisesti. Lisäksi toi on kyllä ihan mielenkiintoinen aspketi että leffa ilmeisesti sijoituu ainakin joltain osin ekan maailmansodan aikoihin. Capteeni Ameriikka seikkaili tokassa maailman sodassa, joten ehkä sen takia Wonder Woman nyt sitten seikkailee ykkösessä. Muutenkin aiheena toi toinen maailmansota on selkeesti ykköstä suositumpi, joten sikäli mukavaa vaihtelua.

Mutta mielenkiintoista nähdä miten leffa tulee pärjää. Naispuolisista supersankareista kun ei ole kovin montaa omaa leffaa tehty. Tosin onhan tuolla Marvelin puolella toki se Captain Marvel tulossa.

Loppukevenyksenä mainittakoon että se 60-luvun lopun tv-sarja on saanut piirreytyn jatko-osan: Batman Return Of The Caped Crusaders. En ole noista piirretyistä leffoista innostunut, mutta ehkä toi pitäisi katsoa/hommata jostain kun 10 vuotiaana toi tv-sarja oli kova juttu.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Etukäteen en oikein Gal Gadotin roolituksesta ollut innoissani, kun näytti jotenkin, että turhan rimpula uhkeaksi amatsoonisoturiksi. BvsS kuitenkin jos ei muuta, niin näytti sen, että sopii rooliin kuitenkin yllättävänkin hyvin. Omasta mielestäni nimenomaan Wonder Woman oli sen leffan parhaita juttuja, vaikka rooli osittain hiukan olikin ehkä päälleliimattu. Minulla on joku juttu näihin vahvoihin naishahmoihin jotka vetää porukkaa turpaan.

Siltä osin soololeffa vaikuttaa ihan siistiltä ja täytynee mennä katsomaan, vaikka nämä DCEU:n leffat ei Man of Steeliä lukuunottamatta ole ihan vakuuttanutkaan. Tykkään kanssa tuosta, että hypätään WW1:en melskeisiin, samantapainen lähestyminen toimi tosiaan Marvelin puolellakin.

Naishahmoihin keskittyviä supersankarileffoja ei tosiaan ole paljoa nähty viime vuosikymmeninä. Wonder Woman lienee tunnetuin naispuolinen supersankari, joten se on sillä tapaa aika turvallinen ratkaisu alkaa tehdä elokuvaa. Ettei olisi jopa niin, että ko. hahmosta tehty edellinen leffa jostain kaukaa menneisyydestä on viimeisin lajissaan? Ei kyllä äkkiseltään tule ainakaan mitään m uuta DC/Marvel-aiheista leffaa mieleen, missä joku naishahmo olisi keskeisimpänä sankarina?

Edit. Niin no joo, Catwomanista tehtiin Halle Berryn tähdittämänä joku leffa viime vuosikymmenellä.

Edit. 2 Niin, se olikin sarja eikä elokuva, missä Lynda Carter esitti Wonder Womania.
 
Viimeksi muokattu:

J.C.S.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ja paikalle ratsastaa besserwisser:
Supergirl - Terästyttö (1984) Helen Slater
Elektra (2005) Jennifer Garner
ja vähän vähemmän supereita (liekö edes DC/Marvel)
Buffy - Vampyyrintappaja (1992) Kristy Swanson
Barb Wire (1995) Pamela Anderson
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Gal Gadotin aksentti on ainoa asia, joka tekee hänestä mielenkiintoisen. Näyttelijänä hän ei ole kummoisia esittänyt, vaikka onkin ollut monissa Fast & Furious -leffoissa mukana. Tosin noissa rainoissa kukaan ei ole pystynyt tekemään ihmeitä, myönnetään. Liian rimpula Wonder Womanin rooliin.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onhan noita jokunen tosiaan. Unohdin Supergirlin ja Elektran ihan tyystin, kumpaakaan en ole kyllä koskaan edes nähnyt (luultavasti en aiokaan katsoa, varsinkaan Elektraa.)

Mutta siis, todella vähäinen on se määrä. Se on tietysti riski jota ei aina uskalleta ottaa, että pistetään nainen päärooliin. Saa nähdä onko aika kypsempi sen osalta nyt. DC:lle ehkä jopa tietynlainen voitto, että pistävät Marvelia ennen ulos naispäähahmoon keskittyvän elokuvan. Marvelilla on kuitenkin omassa leffauniversumissaan ollut se 8-9 vuoden etumatka ja uskallusta tehdä leffa missä on nainen pääosassa ei kuitenkaan löytynyt. Sellainen leffa siintää vasta muutaman vuoden päässä. Toki sitten tv-sarjapuolella on ollu Agent Carteria ja Jessica Jonesia, mutta tv-sarja ei ole välttämättä ihan niin riskaabeli mitä ison budjetin elokuva.

Toivottavasti Wonder Woman onnistuu, mielestäni on lajityypille eduksi, että siinä on tasapainoa, eikä sitä katsella liikaa miesten silmien läpi ja yritetät suunnata pojille ja miehille. Itsekin kun tunnen aika paljonkin naisia jotka tykkää supersankareista ja niihin keskittyvistä leffoista.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Supergirlin huono menestys kaiketi johti siihen että DC ei uskaltanut kokeilla yhtäkään uutta naishahmoa valkokankaalla. Eikä myöhemmät Catwoman ja Elektra elokuvat varsinaisesti herättäneet lisää innostusta. Ilmeisesti ovat kuitenkin jättäneet huomiotta sen että myös elokuvat olivat aivan karmaisevan huonoja.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Kyllähän ne yrittää väkisin saada tehtyä Marvelilta semmoista kun Red Sonja taasen leffaksi. Joskus 1985 tullut viimeksi. Hahmo on vähän niin kuin Xena.

...ja vähän vähemmän supereita (liekö edes DC/Marvel)
Buffy - Vampyyrintappaja (1992) Kristy Swanson
Barb Wire (1995) Pamela Anderson

No jos noille linjoille lähdetään niin:

Tomb Raiderit (Angelina Jolie)
Ultraviolet ja Resident Evil leffasarja (Milla Jovovich)
Underworld leffasarja (Kate Beckinsale)
Lucy (Scarlett Johansson)
BloodRayne -sarja (Uwe Böll tuotantoa)

Aikamoinen määrä naisagentti/erikoisjoukkojen päällikkö -leffoja, esim Salt ja Doomsday ynnä muut.

DC/Marvelilla nyt ei vain ole kovin montaa vahvaa naissupersankaria, jonka ympärillä olisi jo oma lehti ja sitä kautta mahdollisuudet leffaankin. Lienee amerikkalaisen kulttuurin syytä. Manga-osastolta löytyykin sitten melko paljon naissupereita.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
No jos noille linjoille lähdetään niin:
Lähinnä tuolla noita DC/Marvel supersankarileffoja tarkoitin. Niitä leffoja ei taida olla kuin just toi Supergirl ja Elektra. Ymmärtääkseni myös Catwomankin perustuu löyhästi siihen DC-universumin hahmoon, mutta päähenkilö ei ole Selina Kyle eikä leffa tapahdu (kai) Gothamissa, joten tiedä sitten lasketaanko sitä DC-universumin leffaksi.

Ilmeisesti ovat kuitenkin jättäneet huomiotta sen että myös elokuvat olivat aivan karmaisevan huonoja.
IMDB:ssä Catwomanin keskiarvo on 3,3, Supergirlin 4,3 ja Elektran 4,8. Eli aika vaisuja on tosiaan näiden leffojen suosio ollut. Noista Supergirlin olen joskus muksuna nähnyt, ja en muista mitään muuta siitä kuin sen että oli todella huono vaikka pääosanesittäjä oli aika kaunis. Toki, jos telkkarista tulisi niin katsoisin kyllä uudestaan.

No jos noille linjoille lähdetään niin:
DC/Marvelilla nyt ei vain ole kovin montaa vahvaa naissupersankaria, jonka ympärillä olisi jo oma lehti ja sitä kautta mahdollisuudet leffaankin. Lienee amerikkalaisen kulttuurin syytä.
YLE teemalta tuli superarjasarjakuvista dokkari ja sen perusteella veikkaan että tässä on vähän sama syy kuin miksi ei ole suosittuja mustia supersankareita. Eli nää ihan legendaarisimmat supersankarit on luotutu 40-, 50- ja 60-luvulla. Ja silloin sarjakuvia luki lähinnä valkoiset pojat, joten se pääsankari ( samalla pikkupoikien samaistumisen kohde) oli luonnolisesti myös valkoinen mies ja naisille jäi sitten vain se sivurooli. Joten eipä noita (oman lehden omanneita) legendaarisia naissupersankareita ole Wonder Womanin lisäksi kovin montaa ole ja uudemmat sankarit taas ei ehkä ole sitten tarpeeksi tunnetuja (globaalisti) että heidän varaansa uskaltaisi vielä satojen miljoonien leffaa lähteä tekemään. Mutta jos Wonder Woman menestyy hyvin, niin ehkä näitä naissupersankarileffoja alkaa sitten ilmestymään lisää.
 

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks
Nyt on Suicide Squadikin nähtynä ja toisin kuin Batman v Supermanin Ultimate Cut, ei tuo Suicide Squadin pidennetty versio ilmeisesti kauheasti muuttanut tai parantanut elokuvaa. Tästä voi tsekata kaikki muutokset. Arvosanaksi antaisin jonku 2,5/5. En kyllä ymmärrä miten jotkut ovat tästä tykänneet enemmän kuin BvStä. Se, että tässä oli enemmän huumoria ja actionia? No, makunsa kullakin.

Leto oli hyvä, olisi vaan saanut olla enemmän ruutuaikaa, että pystyisi paremman mielipiteen muodostamaan tulkinnasta. Waller, Harley, Boomerang myös, vaikken yleensä Jai Courtneysta pidä. Will Smith oli Will Smith. Killer Croc ja Diablo oli jotain homeboy gangstoja eivätkä napanneet. Kakara kuin Cara oli ihan ok, en tiedä monessako elokuvassa Delevigne on ehtinyt vielä näyttelemään, mutta ihan hyvä suoritus. Katana oli mukana. Batmanin cameon tiesin ennakkoon, mutta Flashin cameo oli kiva pieni yllätys.

Tuolle huikeelle Return Of The Caped Crusadersille on tulossa muuten myös jatkoa ensi vuonna ja Two-Facea siinä esittää William Shatner.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Jätän kyllä seuraavan DC -leffan väliin teatterissa. Minusta tuo eri cuttien julkaisu jälkikäteen on hivenen "epäreilua" faneja kohtaan. Saati, että tekisi mieli katsoa leffaa uudestaan nähdäkseen muutokset.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Osu IMDB:sstä silmään että ilmeisesti eilen on julkaistu että Gotham City Sirens saa oman leffansa. Eli Harley Quinn lisäksi tossa porukassa ilmeisesti tulee olemaan Poison Ivy ja Catwoman, jos siis sarjakuvan mukaan mennään. Elokuvan ohjaa näillä näkymin Suicide Squadikin ohjannut David Ayer.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Osu IMDB:sstä silmään että ilmeisesti eilen on julkaistu että Gotham City Sirens saa oman leffansa. Eli Harley Quinn lisäksi tossa porukassa ilmeisesti tulee olemaan Poison Ivy ja Catwoman, jos siis sarjakuvan mukaan mennään. Elokuvan ohjaa näillä näkymin Suicide Squadikin ohjannut David Ayer.

Pornoparodiaversiota odotellessa :P

Elleivät aivan täysin kämmi leffaa niin onhan tuossa jo menestyksen avaimet käytännössä kädessä. Catwoman ja Harley Quinn samassa leffassa varmasti houkuttelee ihmisiä teatteriin. Toki, jos Ivya ja/tai Catwomania palkataan näyttelemään joku tusinatähti tai jommasta kummasta päätetään tehdä etnisesti väärää taustaa oleva, nörttimyrsky voi viedä leffan lipputuloista ison osan hyvinkin nopeasti.
 

Baldrick

Jäsen
Liekköhän kyseessä oma animaatioleffansa? Animaatiosarjoihin on upotettu useasti jaksoja naispahiksien kokoontumisista ja tuloillaan on Wikipedian mukaan Batman: Harley -animaatioelokuva. Vaikea kuitenkaan kuvitella, että joukko naispahiksia saisi pääpahiksina "oman" elokuvansa. Lähinnä siksi, että ei tuo kuulosta kassamagneetilta tällä päivämäärällä. Toki voivat olla "aallonratsastajia" jne. Onhan DC ottanut seksuaalivähemmistöjen kanssakin roolia tässä viime aikoina. Uskon kuitenkin suht vakaasti, että heillä on jo perussuunnitelma 2020-vuotta pidemmällekin ja sen muuttaminen vaatii melkoista ideaa.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Toki, jos Ivya ja/tai Catwomania palkataan näyttelemään joku tusinatähti tai jommasta kummasta päätetään tehdä etnisesti väärää taustaa oleva, nörttimyrsky voi viedä leffan lipputuloista ison osan hyvinkin nopeasti.
Mua ei kyllä haittaa yhtään jos pääosaan tulee joku tusinatähti. Jos vaan on ulkoisesti rooliin sopiva ja osaaa näytellä. Ja noista hahmoista on faneilla taitaa olla niin kovat enakko-odotukset että en usko DC-uskaltaa lähteä muuttamaan heitä etnisesti. Tosin onhan tosta Catwomanista ollu myös ns. mustaversio, mutta veikkaan/toivon että sieltä tulee versio joka muistuttaa noista Arkham-peleissä nähtyä versiota.

Vaikea kuitenkaan kuvitella, että joukko naispahiksia saisi pääpahiksina "oman" elokuvansa. Lähinnä siksi, että ei tuo kuulosta kassamagneetilta tällä päivämäärällä.
Tollanen leffa on kuitenkin tulossa. Ja ainakin henk.koht mielenkiinto leffaa kohtaa on ihan samaa luokkaa kuin mitä ne on ollut näille muille DC-leffoilla. Catwoman ja Harley Quinn on sen verran suosittuja hahmoja että uskon että jengiä se myös kiinnostaa. Varsinkin jos Poison Ivyn ja Catwoman castingissä onnistutaan niin siinä voi olla sitten sellaista silmänruokaa heteromiehelle tarjolla että se köykänen juonikin saattaa unohtua. Ja eukot taas diggaa sitten siitä että näkee kun naiset potkii miehiä munille. Siksi näen tällä lefalla paljon suuremmat menestymisen mahdollisuudet kuin sillä vuonna 2018 tulevalla Aquaman-leffalla.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ihan hienoltahan se näyttää, kuten sopii odottaa. Mukavaa tietty, että muutamat uudet hahmot pääsee enemmän esille. Tosin mielestäni tää leffa tulee ihan liian kiireellä, kuten tuli kyllä BvsS myös. Olisi hyvä jos useammalla hahmolla olisi soololeffat alla, niin ne olisi sillä tapaa tuossa muodossaan tutumpia ja niiden luonnetta, taustaa ja motiiveja rakenneltu enemmän. Näin niihin pääsisi samaistumaan ja sisälle nopsemmin. Erityisesti Aquaman ja Cyborg ei ole varmaan suuremmalle yleisölle niin tuttuja hahmoja.

Noh, DC tekee tämän omalla laillaan, kuten todettua. Trailerin perusteella vaikuttaisi, että ei ole ihan niin ryppyotsainen mitä Battis vs. Teris, mikä on ihan tervetullutta, kun itse en jaksa yltiövakavia supersankarileffoja oikein yhtään.

Odotan tosin Wonder Womanin omaa leffaa enemmän kuin mitä tätä. Sen menen katsomaan ja riippuen onnistuuko, niin harkitsen sitten tuleeko tämä katseltua teatterin puolella vai ei.
 
Ihan hienoltahan se näyttää, kuten sopii odottaa. Mukavaa tietty, että muutamat uudet hahmot pääsee enemmän esille. Tosin mielestäni tää leffa tulee ihan liian kiireellä, kuten tuli kyllä BvsS myös. Olisi hyvä jos useammalla hahmolla olisi soololeffat alla, niin ne olisi sillä tapaa tuossa muodossaan tutumpia ja niiden luonnetta, taustaa ja motiiveja rakenneltu enemmän. Näin niihin pääsisi samaistumaan ja sisälle nopsemmin. Erityisesti Aquaman ja Cyborg ei ole varmaan suuremmalle yleisölle niin tuttuja hahmoja.

Noh, DC tekee tämän omalla laillaan, kuten todettua. Trailerin perusteella vaikuttaisi, että ei ole ihan niin ryppyotsainen mitä Battis vs. Teris, mikä on ihan tervetullutta, kun itse en jaksa yltiövakavia supersankarileffoja oikein yhtään.

Odotan tosin Wonder Womanin omaa leffaa enemmän kuin mitä tätä. Sen menen katsomaan ja riippuen onnistuuko, niin harkitsen sitten tuleeko tämä katseltua teatterin puolella vai ei.

Samoja fiiliksiä täällä. Soololeffat alle hahmoille tekisi terää. Luulisi myöskin, että jos nuo hahmot olisi esitelty omissa elokuvissaan, niin avaisi enemmän mahdollisuuksia tarinankerronnalle. Nythän elokuvasta hukkuu pahimmassa tapauksessa leijonanosa hahmojen alkuperän selittelyyn. Batman vs Supermanissä nähdyt lyhyet videopätkät eivät välttämättä riitä ainakaan vähemmän sarjiksia lukeneille hahmoesittelyiksi.

Visuaalisesti näyttää jälleen hienolta, tosin hieman väriä kaipaisin. Jatkuva pimeässä häslääminen on vähän rasittavaa. Okei synkistely sopii Batmanille, mutta kyllähän noista hahmoista muut seikkailevat sentään välillä päivänpaisteessakin. Justice League -sarjiksissakin yleensä väriä löytyy. Kansikuvatkin usein tehty valoisiksi. Wonder Woman toivottavasti tietää jo parempaa DC:n elokuvauniversumille. BvsS oli ihan ok viihdettä parhaimmillaan, mutta valitettavasti elokuva kokonaisuutena jätti toivomisen varaa. Suicide Squad ei itselle toiminut yhtään.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Oikeuden Puolustajat vastaan tuhat CGI-parademonia. Vaikuttaa perin yksipuoliselta ja totutun ylisynkeältä väriensä puolesta. Kyborgi ei lisäksi hahmona kiinnosta juurikaan, mies kuuluisi ylipäätään Teinititaaneihin. Metsästäjä Marsista vain rosteriin, samoin kuin Vihreä Lyhty.

Saas nähdä missä vaiheessa leffaa Teris lisätään rosteriin, tuskin mies kauan on maan mullissa vaihtopenkillä.

Vaikka Oikeuden Puolustajat on sinänsä yksi lempiryhmiäni supersankaripuolella niin tämänhetkinen DC-leffauniversumin taso on ollut niin huono, että kiinnostus tätä elokuvaa kohtaan on hyvin matala.

Kaipa tämäkin tulee käytyä katsomassa, ellei sitten ole järkevämpää odottaa puolta vuotta sitä pakollista extended editionia joka lisää tarinaan juonen ja hahmoihin vähän lihaa luiden ympärille.

Affleck-Batman on silti visuaalisesti tyylikäs.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Oikeuden Puolustajat vastaan tuhat CGI-parademonia. Vaikuttaa perin yksipuoliselta ja totutun ylisynkeältä väriensä puolesta. Kyborgi ei lisäksi hahmona kiinnosta juurikaan, mies kuuluisi ylipäätään Teinititaaneihin. Metsästäjä Marsista vain rosteriin, samoin kuin Vihreä Lyhty.

Jep, Cyborg tuntuu vähän liian laskelmoidulta afroamerikkalaiselle kohderyhmälle suunnitellulta hahmolta, J'onn J'onzz on tosin esiintynyt aiemminkin kohderyhmälle suotuisassa muodossa ja olisihan Green Lantern Corpsissakin John Stewart.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös