Hockey Night -toimitukselle 25.1.2002

  • 5 642
  • 61

Baritoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES, Vasen Pakki Kerho, Murskeat Lokit, TurHmA
Prikulleen

Viestin lähetti Patarouva

Pikkuasioiksi joku kai nämä nimien lausumiset laskee, mutta kyllä minua ärsyttää tämä Mikan jatkuva litania: Barkkovi, Vopatti, Moukeri, Nikolovi, Tooni ja moni muu.


Hienoa, että muutkin ovat samaa mieltä! Tämä Barkkovi-tauti on juuri sellaista pikkupoikaselostusta, joka näivertää pahasti selkäpiitä. Samaan sortuu muuten kerran toisensa jälkeen Tampereen Radio Ysiviisseiskan nuorempi selostaja, mikä anttimäkinen se nyt olikaan.

Minä en kuulu Saukkosen suurimpiin inhoajiin, mutta hän voisi yrittää muokata hehkutustyyliään. Maalin syntyessä hänen äänensä muuttuu typeräksi "syväksi rintaääneksi": JÖ SIITÖ PÖÖSEE MÖESTRÖ HÖLMINÖN TÖKÖMÖÖN KÖMEÖN MÖÖLIN!"

...tietänette, mitä tarkoitan.

B
 
Aluksi: Tervehdys teille kaikille upeille Jatkoajan kirjpittajille (erityisesti JHag,HN ja Muaddib) ja kiitokset Jatkoajan henkilökunnalle, että sain kunnian liittyä joukkoonne. Olen elänyt aktiivisesti Jatkoajassa syksystä lähtien ja minussa on syttynyt vastustamaton kipinä lyödä lusikkani mukaan soppaan.
Toivottakaahan Buddy tervetulleeksi!!!

Ja sitten asiaan lyhyesti ja ytimekkäästi näin nettikeskusteluun tuntumaa hakiessa: En pitäisi suurena vahinkona vaikka MTV3 menettäisikin SM-Liigan televisiointi oikeudet. Jos teillä kellään on videolla tallella 90-luvun alkupuolen Play Off-otteluita, jotka YLE televisioi, tehkääpä vertailu. YLEN kuvanlaatu ja kuvaus jyräävät Hockey Nightin nykyisen/ikuisen tason 100-0 jopa loppuunrunkatulta VHS:ltä katsottuna. Selostuksessakaan ei ole moittimista. Kyllä YLEN ukkojen ammattitaito ja kokemus urheilutapahtumien toteutuksesta ovat ylivoimaisia. Jos Urpo & co. kantavat yhtään huolta tuotteensa laadusta suuren yleisön silmissä, toivon heidän palaavan yhteistyöhön YLEN kanssa. Jos eivät, voisi Nelonen olla kokeilun arvoinen kirjoittamaton kortti. Maikkari on anyway näyttönsä antanut ja flopannut!
 

Pitkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mikä on MTV3:n toiminta-ajatus?

Kaupallinen televisiokanava myy katsojia mainostajille, ei ohjelmia katsojille. Puheet moraalisesta velvoitteesta tuottaa korkealaatuista jääkiekkojournalismia kanavan johto ohittaa turhanpäiväisinä.

Kaupallinen televisiokanava pyrkii näyttämään mahdollisimman halpaa ohjelmaa, joka houkuttelee hintaansa nähden mahdollisimman suurta yleisöä. Vaikka ohjelma olisi sisällöltään kuinka mainio tahansa, yleisömäärän kasvu hidastuu sisällön parantuessakin tietyssä vaiheessa niin paljon, että tuotantokustannusten nostamisella ei enää saavuteta hyötyä.

Vastaavasti tuotantokulujen laskiessa alle tietyn tason, katsojamäärä ja samalla mainostulot alkavat pudota nopeammin kuin mitä tuotantokuluissa säästetään. Mainosrahoitteisen kanavan ohjelman tuotantokustannukset (=laatu) asettuvatkin aina alimmalle katsojien sietämälle tasolle. Sillä, mitä mieltä katsojat ohjelmasta ovat, ei ole väliä niin kauan kunhan ohjelmaa vain katsovat, mainostajia kiinnostaa vain tavoitettavan kohdeyleisön koko.

Maikkarille tuputettavien parannusehdotusten pitäisikin olla sellaisia, jotka eivät aiheuta ollenkaan tai aiheuttavat hyvin vähän lisäkustannuksia kanavalle. Muiden haavekuvien perään on turha haikailla. Esimerkiksi Saukkosen nimien ääntämiseen keskittyminen ei maksaisi mitään, ja lienee siten toteutettavissa oleva ehdotus.

Eri asia olisi, mikäli YLE televisioisi SM-liigaa. Sitä ihmettä ei tässä maassa tulla enää koskaan näkemään, sillä liigan televisiointioikeudet ovat jo niin kalliit, että mikäli jokin kanavista oikeasti panostaisi TV-oikeuksista pulittamisen lisäksi jääkiekko-ohjelmien laatuun, kuten YLEn velvollisuus olisi tehdä, kokonaishinta nousisi hyvinkin korkeaksi. Lätkän MM-kisoista tuttua mainoksia YLEn kanavilla -poikkeuslinjaa se tuskin saisi toteuttaa SM-liigaa näyttäessään.

Oikeuksien siirtyminen Neloselle tuskin tilannetta parantaisi. Monet Nelosen urheiluohjelmat on toteutettu hyvin, mutta ne ovat pääasiassa lajeista, joiden televisioinnista vastaavat toiset yhtiöt, ja Nelonen vain ostaa oikeudet näyttää kansainvälistä kuvaa. Miten lie olisi laita, mikäli Nelosen pitäisi itse lähettää kameraryhmä esimerkiksi Lappeenrantaan, tai edes kehä kolmosen ulkopuolelle?
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Nelosesta: Muistetaan kuinka kävi NHL lähetyksille Nelosen saatua oikeudet... Aivan eipä ole paljon NHL:ää näkynyt. Ainoastaan NHL powerweekkiä tuloo joskus ja jouluna. Maikkari yritti sentään tehdä lismatskua Suamalaisesta näkökulmasta siihen sekaan, ja näyttivät aina matsin sillon tällön. Eli auttaisiko se Nelonen asiaan... YLE olis kiva ylläri, mutta YLE ei suostu maksamaan SM-Liigan vaatimia rahoja ja mainosrahotteiset toimivat juuri kuten Pitkä aiemmin kertoi. Liigan tosin kannattaisi laskea arvoa myös imagon osalta, joka YLEn kanssa toimittaessa olisi taatusit paras, veikkaan mä
 

Bayern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Huuhkajat
Saukkosesta

Barkkovi-tauti on tosiaan ärsyttävää, mutta vielä enemmän minua ärsyttää Saukkosen tapa luetella tuotenimiä tyyliin:
"Siinä saa Hartsport-pullo kyytiä."
"Ja Barkkovin Koho heilahtaa."
"Bauerit kiitävät jäällä."
Onko tämä muka hauskaa?
Lieventävänä asianhaarana voin todeta, että kyllä Saukkonen on silti parantanut paljon alkuajoista, enkä vaihtaisi häntä kuitenkaan Lindegreniin.
 

mummi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Samarkand AF, Ghizjablah Amur-dvaktay Sport
Vai pitäisikö...

pojan nimi alkaa myös lausumaan SAUKKONENI ?!
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nostalgiaa

Vanhoja videonauhoja inventoidessani, löysin playoff-ottelun viiden vuoden takaa (TPS-Ässät 15.3.1997). Kyseinen ottelu tuli Supersportilta ja äänessä olivat J-P Jalo ja Raimo Summanen.

Katsoin pelin ja täytyy sanoa, että jos jo silloin pidin noista lähetyksistä Hockey Nightia enemmän, niin kyllä pidin edelleenkin. Tuntui, että tässäkin lähetyksessä paikalla oltiin jääkiekon, pelaajien ja valmentajien takia, ei sen takia, että meidän kanava on ihan lyömätön, me olemme hauskoja veikkoja ja meillä on kivat takit. Mielestäni kolmonen tuo jotenkin omaa itseään ja formaattiaan koko ajan niin paljon esille, että jääkiekko alkaa tuntua lähes sivuseikalta. No, ehkä se on sitten tämä koko perheen ohjelmaan pyrkiminen, mikä antaa kyseisen vaikutelman.

Minusta Summanen oli hyvä kommentaattori, kuten muistelinkin. Ei mitään isompia latteuksia vaan hyviä näkökulmia peliin. Entisen pelaajan näkemysten ja lajia arvostavan henkilön eläytymisen lisäksi Raimo katseli peliä myös valmennukselliselta kannalta.
Hän puhui julkisuuspelistä, salailusta, psyykkauksesta, pelaajien roolituksesta ja vertaili hommaa sodanjohtamiseen (mitä enemmän painetta sitä enemmän täytyy yksinkertaistaa toimintaa).

Muutama Summasen kommentti pisti hymyilyttämään. Jotenkin tähän tyyliin ne menivät. "Ai ai, Niko Mikkolan pelityyli. Jokainen valmentaja rakastaa pelaajaa, joka pelaa noin kovalla sydämellä ja sykkeellä." Ja pilke silmäkulmassa: "Kyllähän jokaisen valmentajan takana on vaimo, joka pystyy antamaan ne analyyttiset neuvot sitten loppujen lopuksi."
 

Bayern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Huuhkajat
Nostanpa tämän topicin nyt ajankohtaiseksi.
Rukouksiimme on nimittäin vastattu:
Hockey Night pitenee puoleen tuntiin olympiatauon jälkeen! Toivottavasti tämä myös tarkoittaa, että ohjelmaan saadaan sisältöä lisää, eikä ylimääräistä varttia täytetä "Kysy Kari Tyniltä"-osuudella tai "Viikon tuomari"-sarjalla.

Olisiko tässä taas osoitus siitä, että Jatkoaikaa todellakin seurataan tiedotusvälineissä?
 

SjV

Jäsen
HN 7.2.2002 ja vähän muutakin.

Näyttipä eilinen HN taas kaikki liigakierroksen maalit. HPK-JYP matsissa tehtiin yht. 13 reppua ja JYP:in 5:stä taisin nähdä vain ton Chulbnan 8-5 räpellyksen.
----
Itse toivon hartaasi MTV3:n 'menettävän' SM-Liiga oikeudet. Maikkari on rahanhimoisena näyttänyt Suomen lätkäyleisölle miten kameroita ei kanna kantaa kehä III ulkopuolelle, koska suuret TV-mainosmarkat pääkaupunkiseudulta.
Nelonen olisi mielenkiintoinen vaihtoehto, koska UCL on näyttänyt Nelosen innokkuuden hoitaa jokin asia. Samoin 4 näyttää ottavan digi-TV:n tuomat edut käyttöön, nykyään digi4 näyttää rinnakkaiskanavallaan myös tiistain pelin suorana.
Mutta riittäisikö Nelosella rahkeet näyttää sekä UCL:aa että SM-Liigaa?

|YLE| näyttää olevan se paras vaihtoehto resurssien ja osaamisen kannalta. Jokaisella Liiga paikkakunnalla taitaa Ylellä olla oma aluetoimitus, joten henkilökuntaa ei tarvitse roudata Helsingistä ottelupaikkakunnalle.

---
 

redcougar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liigan Svedut
Mallia fudiksesta

Paras olisi samankaltainen soppari minkä fudisliitto teki, eli se jakoi oikeudet YLE:lle ja Urheilukanavalle. Näkyvyys paranee huomattavasti, tosin toi ukanava näkyy vain digillä ja kaapeliverkoissa..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös