Hirsimäki ja seurajohto

  • 103 076
  • 433
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
IkuinenPata kirjoitti:
Hän katsoo ja ajattelee asioita pitemmällä mittakaavalla, ja tekee mahdollisimman hyviä hinta/laatu -suhde ostoksia pelaajarintamalla.

Tämän kauden joukkueesta Crombeenin osalta tuon väittämän voisi jopa olettaa olevan tosi. Astonista ei vielä pysty sanomaan oikein mitään - toivottavasti hänestä on täyttämään se puolustuksen kiekollisen liiderin rooli, johon hänet on hankittu. "OK" pelaaminen ei ulkomaalaisvahvistukselta ole vielä riittävästi, vaan lähtökohtaisesti ulkomaalaisen pitää pystyä olemaan pelipaikkansa parhaita (sitähän ne kaikki koutsit hokee, kun ulkomaalainen lähetetään kesken kauden muualle). Wandellin suhteen ei voi kuin toivoa parasta ja varautua pahimpaan. Ei kovin lupaavalta vaikuta jos kaveri juuri ja juuri mahtuu nelosketjun sentteriksi. Kuinka monessa muussa liigajoukkueessa hankitaan nelosketjun sentteri ulkomailta ? Ja sitten tämä Naurov... Ei kovasti Naurata näin ennakkoon. Ns. käsiä voi hyvinkin olla (niinhän venäläisillä yleensä tuppaa olemaan) mutta onko resursseja nousta todelliseksi huippuvahvistukseksi ? We'll see.

Myös säilyttääkseen yhteistyön dallasin kanssa, ja jopa parantaakseen sitä, on myös otettava huomioon mielipide ässien ulkomaalaisista pelaajista, joita tulee dallasin suunnalta.

On totta, että viime vuotinen menestys takaa lisää sponsoreita, sekä hieman enemmän mahdollisuuksia ostovalinnoissa, mutta pitää muistaa kuitenkin, että emme vieläkään ui rahassa, vaan saimme juuri velkamme maksettua. Pari seuraava menestyksekästä kautta takaisi sen, että voisimme jo kokeilla hieman kovemman luokan vahvistuksia. Mutta tällä hetkellä toimimme juuri oikein, ostamme pelaajia, joita tarvimme, joihin on varaa, ja jotka ovat potentiaalisia läpimurron tekijöitä. Muistetaan kuitenkin, että dallasista tulleista pelaajista kaikilla on oltava asenne kohdallaan antaessaan näyttöjä eteenpäin rapakon taakse. Heillä on nälkää pelata.

Kymmenen tuhannen taalan kysymys kuuluu, notta kuinka paljon nuoruuden innolla ja näyttämisen halulla pystytään paikkaamaan fyysisen koon ja aikuisten peleistä puuttuvan kokemuksen antamaa tasoitusta ?

En esimerkiksi ymmärrä San Josen puheita siitä, että miksi emme hanki tappelijoita rivistöömme. Ensinnäkin Forsbacka&Crombeen hoitavat mielestäni hyvin tämän alan, jos siihen on todellista tarvetta. Toiseksi, jos tehtäisiin kuin hän haluaa, niin pitää ihmetellä, mitä hyötyä on pelaajasta joka on esimerkiksi taitava käsistään, mutta pelaa yhden (1) ja istuu kolme (3) ottelua katsomossa tappeluiden takia. Ei yhtään mitään.

Siksipä pitäisikin olla rosterissa 1-2 pelaajaa, jotka voidaan "uhrata" ilman että joukkueen peli siitä oleellisesti heikkenee. Crombeenin rooli kakkoskentässä on mielestäni liian "pelillinen" tähän tarkoitukseen. Ja sama pätee Forsbackaan. Hänenkin ulostautumisensa ottelusta aiheuttaisi selkeästi pelitaktisia ongelmia. Jonkun neloskentän jannun tai peräti 13. hyökkääjän puuttuminen ei juurikaan hetkauttaisi yhtään mitään. Shedden käytti tätä varsin hyvin taktisesti hyödyksi viime kaudella, kun lähtetti Lostedtin noutamaan Nickersonin ulos pelistä. HIFK:lle Lostedtin ulosajo oli täysin yhdentekevä menetys, kun Ässät taas menetti ykköspakin. Kerrassaan huono vaihtokauppa.

Ässät voi olla fyysinen/agressiivinen joukkue ilman rähisijöitäkin. Esimerkkinä Forsbacka, Kuparinen, Tasku, Joensuu, Crombeen, Peltonen, Toivonen. Kaikki osaavat taklata, joten hyvin me pystytään pelaamaan fyysistä ja agressiivista peliä ottaen huomioon myöskin sen, että voimme myös samoilla miehillä pelata suhteellisen taitavaa jääkiekkoa.

Ja kuka noista pelaajista lähetetään viemään "terveisiä" siinä tilanteessa kun joku jannegrönvall tai mikkojokela ajelee esim. Kivenmäen kuutamolle ? Kuka noista pelaajista on "varaa" lähettää ennenaikaisesti suihkuun ? IMO ei yksikään, kun penkinpäästä ei sitten löydy enää paikkaajaa.

mutta yritetään kuitenkin edelleen muistaa se, että organisaation takana istuu mies, joka on ollut toimitusjohtajana muutamissa kultajoukkueissa, hopeajoukkueissa jne.

Toimitusjohtajana mestarijoukkueessa ? Kuka, koska missä ???

Muistamme viime kaudesta hyvin, kuinka vaikuttaa pienelle taistelevalle joukkueelle se, että heillä on kannattajien tuki takana, ja joukkueen henki on kohdallaan. Muistetaan pitää se mielessä myös tälläkin kaudella. Uskon, että kun näin toimitaan, meillä on mahdollisuudet mennä taas pitkälle.

Toki äänekkäästi kannustava kotiyleisö on kuin kuudes pelaaja kentällä, mutta tuoreessa muistissa on myös ne ajat, kun joukkueen peli ei oikein kulkenut ja taisteltiin sijoista ynnä muut. Porilaisella yleisöllä on tunnetusti lyhyt pinna ja liikkuvat tossut. Sellaisiakin pelejä on nähty, missä yleisöä on hädin tuskin 2000 henkeä ja niistäkin valtaosa buuaa omille tai pahimmassa tapauksessa viskelee kolikoita ja muuta käteen osuvaa kentälle kun seepra on sokea ja oma joukkue räpeltää kuin lauma alokkaita sulkeisissa. Kaikki lähtee joukkueen esityksistä kaukalossa. Jos ekan kierroksen jälkeen Ässät on vähintään puolivälissä ja peli on näyttänyt "porilaiselta", juna on raiteillaan, jos taas Pelsuilta, SaiPalta, KalPalta ja JYPiltäkin on tullut kuokkaan ja/tai pelataan neitikiekkoa, niin yleisö voi hyvinkin keksiä itselleen parempaa ajanvietettä.

Mutta pianhan se nähdään miten homma alkaa menemään....
 

IkuinenPata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Williams, Mogilny, Afinogenov.
San Jose Shark #50 kirjoitti:
Ja sitten tämä Naurov... Ei kovasti Naurata näin ennakkoon. Ns. käsiä voi hyvinkin olla (niinhän venäläisillä yleensä tuppaa olemaan) mutta onko resursseja nousta todelliseksi huippuvahvistukseksi ? We'll see.

Kymmenen tuhannen taalan kysymys kuuluu, notta kuinka paljon nuoruuden innolla ja näyttämisen halulla pystytään paikkaamaan fyysisen koon ja aikuisten peleistä puuttuvan kokemuksen antamaa tasoitusta ?

Ja kuka noista pelaajista lähetetään viemään "terveisiä" siinä tilanteessa kun joku jannegrönvall tai mikkojokela ajelee esim. Kivenmäen kuutamolle ? Kuka noista pelaajista on "varaa" lähettää ennenaikaisesti suihkuun ? IMO ei yksikään, kun penkinpäästä ei sitten löydy enää paikkaajaa.

Ensiksi, edelleen ässillä ei ole varaa ostaa valmiiksi nimekkäitä pelaajia, kenen kukkarolla voittaisimme hintakilpailussa Esim. Jokerit, Hifk, Kärpät?

Tuhannen taalan kysymykseen vastaus: Rob Hisey. Oliko kaverilla kokemusta tai kokoa? Oliko kaveri yksi ässien tukipylväitä? Voin vastata itsekkin. Kaverilla ei hirveästi kokemusta löytynyt ja kokoa sitäkin vähemmän. Toiseksi, kaveri oli aivan helvetin tärkeä ässille, ja jaksatko edes muistaa kuinka monta kertaa Rob toi yksin kiekon vastustajan alueelle, koska muista ei siihen ollut, ellei mave ollut kentällä? Miksi siis emme kokeilisi lisää näitä nälkäisiä pelaajia, joilla taustasta kuitenkin löytyy aina se jonkun tason taitomäärä.

Kolmanteen kysymykseen: Tuskin sinne tarvitsee ketään lähettää, eiköhän Forsbacka tai Crombeen mene mukisematta tasaamaan tilit, jos siihen on tarvetta. Niiden paikat voidaan vaikka paikata Petteri Taskulla. Johan tulisi sitä ryminää kaukaloon, mitä sä vain pelkästään haluat.

Ps. Onhan meillä Tasku, joka voidaan lähettää hakemaan se vastustajan tärkein mies pois sieltä jos on tarvetta. Niin kuin Lostedt, ihan sama saako turpiin vai ei, kuhan saadaan vastustajan tärkein mies pois kentältä. Toiseksi, oletko ajatellut, että asiasta tulee joukkueelle vain lisäsanktioita, jos todetaan valmentajan käskeneen pelaajan selvästi hakemaan kaverin paras pelaaja kentältä pois. Viime kaudella sitä ei vielä tullut, mutta asiaan tartutaan tulevalla kaudella juuri tämän Shedden&Lostedt tempauksen vuoksi. Tämä on luettua faktaa. Loppujen lopuksi pelit voitetaan pelaamalla, ei kieroilemalla.
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässätkin on saanut oman Sihvosensa joka tietää kaiken tai luulee niin.

"...Ei se konserni sinällään sitä rahaa tao, mutta kun sen sisällä on jääkiekkojoukkueeksi kutsutun pohjattoman nielun vastapainoksi jokin RTK-palvelun kaltainen tulosta tekevä firma, niin asiat näyttäisivät paljon valoisimmilta..."

Mikähän edellisen jutun juoni ja idea on. Itseäni huvittaa näyttäisivät sana. Niin varmaankin mutta miksi edes esität tälläisia asioita. Tai seuraava lainaus:

"...Mielenkiinoista olis myös tietää, miksi Porissa ei ole hogattu/kyetty rustaamaan pystyyn vastaavaa konsernia kuin mitä on Raumalla... Osakeyhtiölaki kun mahdollistaa tuollaisten konserniavustusten jakamisen lähes määrättömästi tarpeen niin vaatiessa....".

Hei miksei tehdä niin kuin edes "edesmennyt" jatkoaikakirjoittaja. Ostetaan halvalla ja myydään kalliilla ! Joo. Eiköhän tämän miehen kortit ole jo katsottu siinä vaiheessa, kun väittää että TAMMINEN oli parempi mies hommaan.

Kirjoitat muutan aika jännästi. Välillä toisella tapaa ja välillä toisella. Sillai porilaisittai ja niinku virkamiesmäisesti.... Joko kaksi persoonaa tai kaksi ihmistä. No hauska noita kirjoituksiasi on lukea silti.
 

Wrister

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sopimusneuvotteluista

Hirsimäki ja seurajohto ovat hoitaneet hommansa hyvin. Suurin osa meistä on tätä mieltä, mutta parannettavaakin seurajohdolla olisi. Luin tämän päivän SK:n mukana tulleen liigaliitteen ja siinä oli maalitykkimme Kristian Kuuselan haastattelu. Jutussa Kuusela kertoi olevansa pettynyt ettei saanut seurajohdolta kiitosta onnistuneesta viime kaudesta palkan tarkistuksen muodossa. Kuusela ei itse lähtenyt vaatimattomana miehenä korotusta pyytämään, vaan hänen mielestään aloitteen tekijänä olisi pitänyt olla Ässien seurajohto.

Kuten tiedämme, Kuuselan sopimus loppuu tämän kauden jälkeen. Krisse myönsi haastattelussa, että kyseinen huomiotta jättäminen seurajohdon taholta ei paranna Ässien mahdollisuuksia jatkoneuvotteluissa. Kuusela antoi ymmärtää, että jatko Ässissä olisi mahdollinen, eikä hän automaattisesti olisi siirtymässä isojen rahaseurojen palkkalistoille.

Näiden tietojen perusteella helvetin iso miinus seurajohdolle! Pientä palkintoa olisi pitänyt tarjota maalipörssin kakkosmiehelle, mikä olisi antanut huomattavasti paremmat lähtökohdat jatkoneuvotteluihin. Toki, Hirsimäki ja kumppanit ovat osoittaneet, että rahoja tuhlaamalla ei ketään Ässissä pidetä, mutta jossain se raja kulkee milloin kannattaa lompakkoa vähän raottaa. Pettymys paistoi Kuuselan haastattelusta. Toivon todella, että neuvottelut jatkosta aloitetaan mahdollisimman nopeasti, jottei käy "Uusikartanot".

Toivottavasti tämä ei vaikuta Kuuselan motivaatioon tulevalla kaudella.
 

Bud

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän syksyllä saavutetut mestaruudet
Tuokin on hieman kaksipiippuinen juttu. Krisse ei itse lähtenyt vaatimattomana miehenä pyytämään korotusta, mutta muisti kuitenkin lehteen sen mainita. Epäilen vahvasti, että vaikka Ässät olisi palkankorotuksen tehnyt, ei Kuuselaa Porissa nähtäisi ensi vuonna, jos esitykset ovat samaa luokkaa.
Motivaatioon tuo tuskin vaikuttaa, koska kukaan ei halua kusta omille kintuilleen pelaamalla löysästi.

Olisihan tuota palkkaa hieman voitu korottaa, mutta raja on vedetty ja hyvä näin.
 

Akke P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Wrister kirjoitti:
Hirsimäki ja seurajohto ovat hoitaneet hommansa hyvin. Suurin osa meistä on tätä mieltä, mutta parannettavaakin seurajohdolla olisi. Luin tämän päivän SK:n mukana tulleen liigaliitteen ja siinä oli maalitykkimme Kristian Kuuselan haastattelu. Jutussa Kuusela kertoi olevansa pettynyt ettei saanut seurajohdolta kiitosta onnistuneesta viime kaudesta palkan tarkistuksen muodossa.

Eiköhän Ässä-johto toiminut tässäkin tapauksessa johdonmukaisesti äärimmäistä talousoppiaan noudattaen. Kuusela laskettaan varmaksi lähtijäksi tämän kauden jälkeen, joten olemassa olevan sopimuksen päälle heitetyt lisäpanostukset olisivat olleet käytännössä rahan heittämistä kaivoon. Asia olisi eri, jos Kuuselan saisi sitoutumaan sopimusta muuttaen pidemmäksi ajaksi, mutta siihen hänen ei tässä vaiheessa olisi mitään järkeä suostua sellaisilla palkkaehdoilla, joihin Ässien rahkeet - ja ennen muuta maksuhalut - antavat myöden.
 

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kuuselan tapauksessa ehkä katsotaan, miten kausi alkaa ja miten maalitehtailu jatkuu. Itse uskon että hienosti menee.

Syksyllä Ässät tekee kovan jatkotarjouksen, mutta ässillä tuskin on mahdollisuutta miestä pitää jos jokin rahaseura haluaa hänet.

Jos kausi menee ässiltä täysin penkin alle niin rahastaako Ässät ja myy kuuselan ennen siirtoajan päättymistä? Toivottavasti ei lukkoon kuitenkaan.

Uskon, että alkava kausi on tällä erää kuuselan viimeinen patapaidassa. Niin valitettavaa kuin se onkin.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Wrister kirjoitti:
Jutussa Kuusela kertoi olevansa pettynyt ettei saanut seurajohdolta kiitosta onnistuneesta viime kaudesta palkan tarkistuksen muodossa.

Ei siellä montaa äijää ollut, jotka eivät olisi palkantarkistusta ansainneet. Ykkösketjussa Kivenmäen kanssa täytyy maaleja tullakin ja pelipaikkansa Kuusela tiesi jo harjoituskaudella. Jokainen itseään kunnioittava pelaaja lähtee tuossa ketjussa, tuossa roolissa ja tuolla peliajalla siitä, että maaleja paukkuu yli 20.

Krisse myönsi haastattelussa, että kyseinen huomiotta jättäminen seurajohdon taholta ei paranna Ässien mahdollisuuksia jatkoneuvotteluissa.

Jaahas, joko asioista on sovittu herrasmiesmaisesti kenties lukon kanssa? Vittu mitä kitinää ja vielä juuri ennen kautta.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Bud kirjoitti:
Tuokin on hieman kaksipiippuinen juttu. Krisse ei itse lähtenyt vaatimattomana miehenä pyytämään korotusta, mutta muisti kuitenkin lehteen sen mainita. Epäilen vahvasti, että vaikka Ässät olisi palkankorotuksen tehnyt, ei Kuuselaa Porissa nähtäisi ensi vuonna, jos esitykset ovat samaa luokkaa.
Motivaatioon tuo tuskin vaikuttaa, koska kukaan ei halua kusta omille kintuilleen pelaamalla löysästi.

Olisihan tuota palkkaa hieman voitu korottaa, mutta raja on vedetty ja hyvä näin.

Näköjään muutkin ehtivät lukemaan tuon SK:n liitteen aamukahvin ääressä, tai ainakin selaamaan pikkaisen. Itse kiinnitin myös huomiota tähän Kuuselan sopimus-kuvioon. Lähinnä ihmetyttää, miksi tällaisia juttuja pitää painaa lehteen pari päivää ennen sarjan alkua, lisäksi teksti oli muotoiltu eräänlaiseksi "kitinäksi" Kuuselan osalta.

Voisiko pelaaja myös joskus ajatella kolikon toista puolta, jos nämä jutut nyt suoraan Kuuselan suusta olivat? Onko pelaajalla itsellä syytä olla kiitollinen seuralle, joka on tehnyt hänelle yleensäkin sopimuksen, ihan ok korvauksella vielä siinä vaiheessa, kun pelaaja oli lähinnä "nuori lupaus"? Lisäksi seura antamalla nuorelle pelaajalle mahdollisuuden pelata ykkösessä parhaiden pelaajien kanssa on jo nyt taannut sen, että Kuusela tulee tienaamaan vielä jääkiekkoilijana, hyvin. Olisiko Kuusela tehnyt viime kauden jälkeen uuden 2 vuoden paperin, jos 30k€ vuosikorvaus olisi muutettu vaikka 50:een kiloon?
-Tuskin.

Agentti taatusti kuiskuttaa korvaan ja kieltää ehdottomasti tekemästä jatkosopimusta Ässiin, ennen kuin markkina-arvo on testattu sopimuksettomassa tilassa. Ässät on tehnyt Kuuselan kohdalla melko pitkäjänteistä työtä, monta vuotta antanut aikaa kehittyä ja lunastaa lupauksia. Tämäkö on Kuuselan kiitos siitä hyvästä? Entä kuka pelaaja olisi jopa harmissaan, jos mahdollisen huonon kauden jälkeen seura ei osoittaisi mitään aktiivisuutta palkan alentamisen suhteen..?

Kuitenkin uskon pitkälti siihen, että lehtikirjoitus vääristää ja värittää totuutta tässä(kin) asiassa. Tai sitten Kuuselalla on noussut se kuuluisa neste päähän läpimurron jälkeen.

Akke P:n kommentti btw erittäin hyvä.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässäfanien on vaan totuttava tulevaisuudessa siihen, että pääsääntöisesti tähtipelaajat eivät Porissa yleensä kautta tai kahta pidempään viihdy. Aivan sama juttu kuin mitä tapahtunut jo vuosikaudet HPK:ssa. Lohdullista on se, että tähtiä on alkanut syntyä ja lisää on tulossa takaa korvaamaan lähtijöitä.

Luulisin, että Ässillä on realistinen mahdollisuus pitää toinen kaksikosta Kivenmäki-Kuusela. Se, että Mave ei lähtenyt ulkomaille jo tulevaksi kaudeksi, antaa ymmärtää sitä, että perhe ja kotimaa voivat olla jo yli kolmikymppiselle pelurille isoja asioita. Joka vuosi tästä eteenpäin lähtö on yhä hankalampaa ja uskoisinkin, että jos Ässät lyö omalla tasollaan jättitarjouksen Maven eteen, niin fakiiri saattaa ilahduttaa meitä myös tulevilla kausilla. Jos Mave jää, on ilman muuta selvää, että rahat eivät riitä enää Kuuselaan. Jos hän haluaa markkinatason palkan, lienee Krissellä lähtö edessä Ruotsiin. Toisaalta, jos Kuusela tähtää tosissaan vielä NHL-kaukaloon, paikka Kivenmäen vierellä takaa maaleja ja paikkoja lähes liukuhihnalta ja tuo NHL-unelman yhä lähemmäksi. Paras vaihtoehto Ässien ja Kuuselan kannalta olisi tietysti 35 maalia, maalikuninkuus ja NHL-sopimus jo ensi kaudeksi.
 

Wrister

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hyviä kommentteja on asian tiimoilta tullut esille.

Haastattelun sisältö on kyllä hieman outo. Valitusvirsi siitä tulee mieleen, ja en kuitenkaan usko, että Kuuselan sanoma olisi ollut pelkästään negatiivinen. Nyt kuitenkin jutusta on haluttu tällainen tehdä. Ajankohta on myös huonoin mahdollinen.

Se on totta, että yhdestäkään pelaajasta ei kannata niin paljoa maksaa, että seuran talous siitä ratkaisevasti kärsisi. On vaan sääli, että Ässät ei pysty kilpailemaan omista huippupelaajistaan edes näiden Lukkojen, Jokereiden ja Kerhojen kanssa. Ruotsi, Venäjä, Sveitsi ja kumppanit on tietysti eri asia, niiden kanssa ei mitkään suomalaiset seurat pysty kilpailemaan.

Totuus on kuitenkin se, että Kuusela pelaa tämän kauden alipalkattuna. Joku sanoi, että Krissen pitäisi olla kiitollinen Ässille saamastaan mahdollisuudesta pelata liigaa ja vieläpä ykkösketjussa. Varmaan hän onkin kiitollinen ja on jo osansa maksanut sillä että vastasi mahdollisuuteen paukuttamalla 26 häkkiä. Mietin vaan, että vahingoittaako tällainen toiminta tulevia pelaajaneuvotteluja tulevien uusien pelaajien kannalta? Viittaan tällä Kuuselan kommenttiin, että 90 % liigaseuroista olisi toiminut toisin eli olisi tehnyt pelaajalle palkantarkistuksen.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Wrister kirjoitti:
Hyviä kommentteja on asian tiimoilta tullut esille.

Haastattelun sisältö on kyllä hieman outo. Valitusvirsi siitä tulee mieleen, ja en kuitenkaan usko, että Kuuselan sanoma olisi ollut pelkästään negatiivinen. Nyt kuitenkin jutusta on haluttu tällainen tehdä. Ajankohta on myös huonoin mahdollinen.

Se on totta, että yhdestäkään pelaajasta ei kannata niin paljoa maksaa, että seuran talous siitä ratkaisevasti kärsisi. On vaan sääli, että Ässät ei pysty kilpailemaan omista huippupelaajistaan edes näiden Lukkojen, Jokereiden ja Kerhojen kanssa. Ruotsi, Venäjä, Sveitsi ja kumppanit on tietysti eri asia, niiden kanssa ei mitkään suomalaiset seurat pysty kilpailemaan.

Totuus on kuitenkin se, että Kuusela pelaa tämän kauden alipalkattuna. Joku sanoi, että Krissen pitäisi olla kiitollinen Ässille saamastaan mahdollisuudesta pelata liigaa ja vieläpä ykkösketjussa. Varmaan hän onkin kiitollinen ja on jo osansa maksanut sillä että vastasi mahdollisuuteen paukuttamalla 26 häkkiä. Mietin vaan, että vahingoittaako tällainen toiminta tulevia pelaajaneuvotteluja tulevien uusien pelaajien kannalta? Viittaan tällä Kuuselan kommenttiin, että 90 % liigaseuroista olisi toiminut toisin eli olisi tehnyt pelaajalle palkantarkistuksen.

Tuo 90%:a voi olla kyllä hyvinkin liioittelua. HPK lienee se paras esimerkki tämän tyyppisestä urakulusta, jossa tehdään useampivuotinen sopimus siinä vaiheessa kun ollaan vasta tulossa liigatasolle ja toisaalta sopimuksen viimeisenä vuotena ollaan jo liigatasolla tähti. Esimerkkejä vaikka Santala, Miettinen, Somervuori, jne. Näille kaikille oli ainakin verotustietojen mukaan yhteistä se, että myös viimeisen vuoden palkka oli lähinnä näkkileipää yleisen liigatasoon verrattuna, mutta siinä tavallaan maksettiin HPK:lle velkaa siitä, että pitkä sopimus oli aikanaan uskallettu tehdä.

Lujan uskon omaava pelaajahan voi aina neuvotella pinnaraha/bonuspainotteisen sopimuksen ja hyötyä näin suoraan omista tehoista.
 

Temp

Jäsen
vero kirjoitti:
Jos Mave jää, on ilman muuta selvää, että rahat eivät riitä enää Kuuselaan. Jos hän haluaa markkinatason palkan, lienee Krissellä lähtö edessä Ruotsiin. Toisaalta, jos Kuusela tähtää tosissaan vielä NHL-kaukaloon, paikka Kivenmäen vierellä takaa maaleja ja paikkoja lähes liukuhihnalta ja tuo NHL-unelman yhä lähemmäksi. Paras vaihtoehto Ässien ja Kuuselan kannalta olisi tietysti 35 maalia, maalikuninkuus ja NHL-sopimus jo ensi kaudeksi.

Jos saadaan Mave pidettyä jengissa vielä niin maalintekijöitä pystytään palkkamaan.

Kuuselan tavoite nuorena kaverina todennäköisesti on ulkomaat. Ässien johdon toimista tämän Kuusela tapauksen johdosta voi olla tasan kahta eri mieltä. Mutta mitä olisi tapahtunut jos Kuuselan palkkaa olisi nostettu? Ässissä viime kauden perusteella kaikki pelaajat ovat alipalkattuja, olisiko ollut oikein että yhden pelaajan palkkaa olisi nostettu? Tästä olisi varmasti lähtenyt pallo pyörimään ja kasvamaan. Koska tavoitteena oli pitää pelaajabudjetti kohtuullisena niin on oikein, että kenenkään palkkaa ei nostettu. Tuskin Krisseäkään olisi lohduttanut korotus jolla saa purkkapaketin ja sikspäkin ärrältä. Harva meistä uskoo, että Ässät missään tapauksessa olisi pystynyt Kuuselaa pitämään tämän kauden jälkeen. Jos ja kun tulee toinen huippukausi on miehen vuosipalkka 6 numeroinen joka olisi jo yli 10 % tämän hetkisestä pelaajabudjetista.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Toivoisin että Ässät tekisivät molemmille jo syksyn aikana järkeenkäypän ja resurssien mukaisen tarjouksen tyyliin kuluva kausi + 2 seuraavaa. Jos Krisse oikeasti haluaa tehdä joskus isoa rahaa kiekkoilulla en lähtisi hänenä höntyilemään vaan pelaisin vielä 2009 asti Ässissä ja sitten mittaisin kiinnostuksen ympäri muailmaa. Jos tulevat kaudet menisivät kuin viimeisin niin silloin voisi jostain Sveitsistä tulla isokin tukku rahaa. Toisaalta vuoden päästä Krisse on vasta ns. kakkoskorin pelaaja mitä Sveitsiin ja Ruotsiin tulee eli mahkuja ei ole niin isoihin rahoihin. Mutta agentithan nämä päättää ja nyt on agentti jo varmasti kuiskuttelemassa korvaan että "älä tee Ässien kanssa sopimusta".

Mave on kirjoittamaton kortti siinä mielessä että mies on kyllä käsittääkseni melko perhekeskeinen (ainakin haastattelujen perusteella), mutta voittaako isot rahat silti kotiolot jossain vaiheessa. Edellisen Norjan visiitin aikanahan perhe asui Porissa eli lähtisivätkö vaimo ja lapset mukaan Sveitsiin jos Mave sinne sopimuksen saisi? Ässät voisi tietysti tarjota jopa hiukan bonusta seurauskollisuudesta Mavelle jos hän Ässiin jää.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Ässien talousmiehet toimivat inhorealistisesti Kuuselan kanssa, ja hyvä niin. Todellinen nappikausi ja mies on NHLssä/Sveitsissä/Ruotsissa, jolloinka Ässien lisäpanostuksella ei mitään hyötyä. Normaalikausi ja miehen palkkapyyntö on kuitenkin markkinahintainen, edelleenkään Ässien lisäpanostuksesta ei hyötyä. Jos pelaa pommikauden, saattaa halu jatkaa Ässissä olla suurempi, mutta kannaattako pommimiehelle maksaa lisäpanostusta?

Vielä seuraavilla parilla-kolmella kaudella Ässät on läpikulkupaikka Kuuselan tyyppisille pelaajille, vasta muutaman vuoden terveyttämisen jälkeen voidaan tämäntasoisien kaverien jatkosopimuksista haaveilla.
 

Redcoat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Heh, kyllähän Kuusela tuossa jutussa pelaa taktista peliä tulevia sopimusneuvotteluja ajatellen. Vai miten muuten voi ymmärtää sen, että "ylpeys" estää pyytämästä lisää liksaa, mutta silti se ei estä valittamasta asiasta noinkin runsassanaisesti sanomalehden palstalla?

No eipä siinä mitään, kyllähän Kuusela ansaitsisi jo nyt palkkansa kaksinkertaistamisen, ja toisen samanlaisen kauden pelattuaan nykyisen palkkansa kolminkertaistamisen. Tiedä sitten onko Ässillä varaa sellaiseen tämän kauden jälkeenkään. Mutta vielä vähemmän siihen olisi varaa, jos nyt jo kesken nykyisen sopimuksen alettaisiin maksaa ylimääräistä, joten fiksusti ja taloudelliset realiteetit huomioon ottaen Hirsimäkikin tässä toimii. Kun Kuusela varmasti halutaan pitää joukkueessa, niin on parempi pitää tulevia sopimusneuvotteluja varten sukanvarressa ne rahat, joita olisi jo nyt voinut käyttää palkan nostamiseen.

Sanokoon Kuusela tässä vaiheessa neuvottelutaktisista syistä mitä tahansa, mutta esim. palkan nostaminen 30.000€:sta 50.000€:hen tämän sopimuskauden aikana ei olisi Ässille "valttikortti tulevia neuvotteluja ajatellen", jos se samalla merkitsisi sitä, että tuo 20.000 olisi pois siitä summasta, minkä Ässät voi lyödä pöytään, kun se tämän kauden jälkeen joutuu palkkakilpailuun Kuuselasta isompien ja varakkaampien seurojen kanssa.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Siinä mielessä näissä sopimusasioissa (Kuusela, Kivenmäki) on toimittu oikein ettei ole lähdetty palkkoja korottelemaan että jos ja kun pelaajat tilipussin perässä kulkevat niin Porissa he eivät silloin pelaa. Totta kai sekä Mave että Kuusela ensi kaudeksi mittaavat todellisen markkina-arvonsa ja siinä leikissä Ässillä ei ole mitään jakoja. Ainoa mitä Ässät voi 100% luvata on peliaika. Tässä ei varmasti auta pikkukorotukset. Sen sijaan rahastuksen paikka Ässillä on näiden herrojen osalta 31.1 siirtorajalla. Kuuselan puheet voi mieltää avoimeksi työhakemukseksi ensi kautta varten.
 

Wrister

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Major Julli kirjoitti:
Vielä seuraavilla parilla-kolmella kaudella Ässät on läpikulkupaikka Kuuselan tyyppisille pelaajille, vasta muutaman vuoden terveyttämisen jälkeen voidaan tämäntasoisien kaverien jatkosopimuksista haaveilla.

Kärsivällisyyttä tässä tosiaan tarvitaan. Seurajohto on tämän asian jo sisäistänyt todella perinpohjaisesti ja hyvä niin. Jos meno jatkuu talouspuolella yhtä vauhdikkaasti jatkossakin, niin mahdollisuudet jatkosopimuksiin oman kehitystyön tulosten kanssa paranevat oleellisesti.

Se ei kuitenkaan auennut, mikä oli tämän haastattelun tarkoitus? Halusiko Kuusela kertoa pahasta olostaan? Vihjettä muille seuroille, että hinta on tämä, ostakaa pois vaikka heti? Vai halusiko toimittaja mustamaalata Ässien seurajohtoa. En usko, että Hirsimäki tämän jutun perusteella nostaa Kuuselan palkkaa.

Eikö näitäkin juttuja voisi pitää seuran sisäisinä asioina, eikä tuoda julkisuuteen. Ajattelematonta toimintaa.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Wrister kirjoitti:
Se ei kuitenkaan auennut, mikä oli tämän haastattelun tarkoitus? Halusiko Kuusela kertoa pahasta olostaan? Vihjettä muille seuroille, että hinta on tämä, ostakaa pois vaikka heti? Vai halusiko toimittaja mustamaalata Ässien seurajohtoa. En usko, että Hirsimäki tämän jutun perusteella nostaa Kuuselan palkkaa.

Kuuselan osalta voidaan todeta, että riski vahvaa syyskautta seuraavaan kevät lepsuiluun on suuri, ei olisi ensimmäinen eikä viimeinen kaveri jonka peli lerpahtaa siihen, että jokerisoppari on taskussa tammikuussa. Sen verran nihilisti olen, että hyväksyn tammikuussa muualle kauppaamisen mikäli Ässien sarjasijoitus sen sallii, suuntaan tai toiseen.

Tämä tietenkin sillä oletuksella, että SK:n versio asiasta on yhteneväinen Kuuselan oikeisiin kommentteihin.
 

.jarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Kuuselan palkan korottaminen täksi kaudeksi olisi voinut olla hieno ele, mutta en usko että sillä mitään etua todellakaan olisi saavutettu seuraavia sopimusneuvotteluja ajatellen.

Oletetaan että Kuusela onnistuu tälläkin kaudella ja paukuttaa sen about 25 maalia. Jos noin käy tulee myös näitä höpö-höpömaajoukkuekutsujakin luultavasti lisää kauden kuluessa. Ei Ässien resursseilla ole mahdollisuutta pärjätä tarjouskilpailussa kun on kyseessä tuon tason pelaaja. Tuon jätkän perässä tulee olemaan todella moni suomalainen seura ja ulkomailtakin taatusti riittää ottajia.

Kauden 2006-2007 palkka Kuuselalla tulee taatusti olemaan kuusinumeroinen mikäli tämä kausi menee putkeen. Tuo summa on taatusti liikaa Ässille. Ei yhteen hyökkääjään voi näillä resursseilla pistää noin paljon rahaa kiinni.

Kaikesta huolimatta, hienoa nähdä Krisu vielä tämä kausi Padassa.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Puolustan kyllä sanan - että lehdistönvapautta - mutta tästäkin huolimatta jutun lukeminen aiheutti välittömästi huonot väristykset; oliko sitä pakko avautua kolme päivää ennen liigakauden alkamista, julkisesti, ja voiko tästä seurata mitään hyvää? Kuten täälläkin aprikoitu, pienet bonukset eivät välttämättä olisi merkinneet mitään ensi keväänä, mikäli nyt sopimuksetta tuolloin enää ollutkaan.

Kyllähän Kuusela pääsi kehittymään rauhassa Ässävuosien aikana, viime kaudella luottoa päästiin lunastamaan toden teolla. Viides kausi Ässissä jo alkamassa, melko luonnollista sikäli että liigahuipulle murtautunut kaveri mittauttaa markkina-arvonsa ja haluaa katsella jo uusia maisemia. Ässistä Änäriin, tähän 30 maalin kausi päälle ja varausta niskaan...mielellään Kuuselan näkisi vielä ensi kaudellakin Porissa, mutta se taisi alun alkaenkin olla epätodennäköistä, eikä tämä viimeisin varmaan asiaa paljon auta. Kuhan nyt verkot soisivat Kuuselan toimesta tälläkin kaudella
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
IkuinenPata kirjoitti:
Ps. Onhan meillä Tasku, joka voidaan lähettää hakemaan se vastustajan tärkein mies pois sieltä jos on tarvetta. Niin kuin Lostedt, ihan sama saako turpiin vai ei, kuhan saadaan vastustajan tärkein mies pois kentältä. Toiseksi, oletko ajatellut, että asiasta tulee joukkueelle vain lisäsanktioita, jos todetaan valmentajan käskeneen pelaajan selvästi hakemaan kaverin paras pelaaja kentältä pois. Viime kaudella sitä ei vielä tullut, mutta asiaan tartutaan tulevalla kaudella juuri tämän Shedden&Lostedt tempauksen vuoksi. Tämä on luettua faktaa. Loppujen lopuksi pelit voitetaan pelaamalla, ei kieroilemalla.

Eihän sitä tarvitse TV-kameroiden edessä käskyttää... Sen roolituksen voi tehdä jo reeneissä, että pelaaja hyvin tietää mikä hänen roolinsa on tilanteen tullessa. Samoin ei duumarillekaan tarvi huutaa naama punaisena palovakuutus-tarjouksia (Rautakorpi style) koska niitä voi sitten kaupitella pelin jälkeenkin...:)
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
vero kirjoitti:
Se, että Mave ei lähtenyt ulkomaille jo tulevaksi kaudeksi, antaa ymmärtää sitä, että perhe ja kotimaa voivat olla jo yli kolmikymppiselle pelurille isoja asioita. Joka vuosi tästä eteenpäin lähtö on yhä hankalampaa ja uskoisinkin, että jos Ässät lyö omalla tasollaan jättitarjouksen Maven eteen, niin fakiiri saattaa ilahduttaa meitä myös tulevilla kausilla.

Olen ymmärtänyt, että ulkomaankeikat ei ole enää Mavelle kovinkaan houkutteleva vaihtoehto, mutta toisaalta jos vaikkapa Lukko tarjoaa oleellisesti kovempaa paperia, kuin millä on Ässissä pelannut, niin houkutus voisi olla huomattava.
 

piru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kuuselan sopimuksesta

Tietysti olisi miettimisen arvoinen lähtökohta nyt tarjota uutta sopimusta kevääseen 2008 asti esim. kokonaishintaan 100 000€, vanha siis mitätöitäisiin.

eli Ässät saisi Kuuselan "kohtuuhintaan" ensikaudeksikin ja Kuusela hyötyisi
ylimääräisestä heti tulevasta etupainotteisesta palkankorutuksesta (koska verotus painottuisi kahdelle vuodelle) ja tietysti myös heti tulevasta suuremmasta rahasta.

Vaateet työnantajan oma-aloitteisesta palkitsemisesta hyvästä työstä ovat aika kaukaa haettua nykyisenä agenttien vedätys aikana.
Eipä sopimuksia juuri toisinkaanpäin tarkistella.

Sitten on vielä bonukset sekä auto- ja asuntoedut, ovatko ne summassa eli palkka ei välttämättä ole ihan niin pieni kuin se näyttää.

Olisko toimittajakin tässä vielä vedättänyt Kuuselaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös