Hiihdon MM-kilpailut 2007, Sapporo

  • 71 143
  • 625

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Speedye kirjoitti:
Mutta huomenna napsahtaa varmasti pari mitalia Suomeen. Ihme on jos ei napsahda.

Niin, tyrkytin jo tuossa aiemmin Suomelle ykkössuosikin asemaa mäkikisaan, ja sittemmin jatkoin laskelmia ja onhan se niin, että suurimpana voittajaehdokkaana on Suomen lähdettävä myös yh:n joukkuekisaan. Sprintissä joukkueittain laskettuna Suomi oli melko selkeästi vahvin. Norjalaisiin tuli eroa n. 35 sekuntia ja Itävalta ja Saksa jäivät sitten vielä tuntuvasti kauemmas, molemmat yhteensä 1.19:n päähän. Viidentenä tuli Ranska, mutta jo lähes kolme minuuttia suomalaisista jääneenä. Suomihan tosin vaihtaa Kaitaisen Tallukseen, mutta jos vain Jaska tasollaan hyppää, ei pitäisi odotusten tuosta ainakaan heiketä.

Ja sori vaan Hannes_ko ja muut elinkautisen ystävät: kyllähän myös Suomen Virpi Kuitunen takaa-ajo-kisan vahvin suosikki taitaa olla, jos vain selkäkivuiltaan ladulle päättää lähteä. Vaan hyvinhän se puudutus toimi parisprintissäkin. Enkä väheksyisi myöskään sprintissä voimiaan säästelleen/säästäneen Aino-Kaisa Saarisen mitalimahdollisuuksia.

Ensi viikon kisaohjelmaa silmäiltyäni on mielestäni selvä asia, että huomenna on näiden kisojen paras ja suomalaisittain odotetuin päivä. Sataa, sataa ropisee. Univelkaa taitaa olla tulossa, mutta onhan tuossa kätevästi seuraavana heti maanantainen välipäivä.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
hannes_ko kirjoitti:
Suomalaiset ei veny koskaan.

Millä näytöillä tämä Olli valittiin kisoihin?

Veronmaksajien rahoilla lähetettiin mies hyppäämään.

Turha sinne on joukkuemäen porukkaa väkisin haalia, jos ei ole tasoa!

Voe helevetti, siehän hauska oot. Kirjoita kirja
 

Kaivanto

Jäsen
Aeroman kirjoitti:

"Ammann sai varsinkin ensimmäisestä hypystään kohtuuttoman hyvät pisteet. Sveitsiläinen laskeutui hyppynsä tasajalkaa, mutta sai jokaiselta tuomarilta 18 pistettä."

Uuh! Todellisuudessa hypyssä oli noin mononmittainen telemark jo laskeutumisvaiheessa ja Ammann vielä korosti sitä venyttämällä - mikä siis on sallittua. Ensimmäisessä hypyssä oli kauan alastulon jälkeen horjahdus/huitomista, mutta tyylipisteitä taisi tulla vähemmän kuin toisesta vain vähäisemmän pituuden vuoksi, mikä taas johtui lähtöpuomin nostosta. Kahdesta tyyliltään sinänsä identtisestä hypystähän saa erilaiset tyylipisteet, jos toinen vie montun pohjalle ja toinen jää rinteeseen. En tiedä, onko tätä säännöissä, mutta näin asia käytännössä on. Ollihan sai vastaavasti ensimmäisestä hypystään jokaiselta tuomarilta pisteen vähemmän kuin toisesta, vaikka hypyt olivat samankaltaiset lukuunottamatta toisen horjahdusta.

Ammannin hypyt:
http://www.yle.fi/urheilu/mediasali/mmhiihdot/2007/paivanvideot/fi/id67626.html
http://www.yle.fi/urheilu/mediasali/mmhiihdot/2007/paivanvideot/fi/id67612.html

Ollin hypyt:
http://www.yle.fi/urheilu/mediasali/mmhiihdot/2007/paivanvideot/fi/id67585.html
http://www.yle.fi/urheilu/mediasali/mmhiihdot/2007/paivanvideot/fi/id67611.html

Tyylipisteet näkee tuolta:
http://www.fis-ski.com/pdf/2007/JP/3115/2007JP3115RL.pdf
 
Viimeksi muokattu:

Speedye

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, CR7, AO, Härski
Mängimies kirjoitti:
Ai oletko alkanut uskoa sittenkin Hannu Manniseen, vaikka hän viime kisoissa häpeällisesti petti sinut ja koko valtakunnan?

Puhuinko Mannisesta mitään? En tainnut puhua.. Kuitunen tuo yhden varman mitalin ja mäkihypyn joukkuekisasta sitten toinen mitali.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
hannes_ko kirjoitti:
Schollilta yksi Jatkoajan historian ehdottomasti parhaista viesteistä. Kun täällä itse alentuu vänkäämään kaiken maailman urheilun vihaajien kanssa, niin onneksi joku osaa muotoilla nämä asiat asiallisesti ja täsmällisesti.

Erittäin outoa kyllä kun scholl ei kai juuri koskaan trollaa pohjoismaisen hiihdon kohdalla. Taitaa olla sama juttu pitkän matkan juoksunkin suhteen. Jotkut asiat lienevät siis vieläkin liian pyhiä ironisoida... Tämähän suorastaan palauttaa uskon ihmiskuntaan!
 

scholl

Jäsen
Saariselta kyllä tosi huono hiihto sprintissä. Sen takia en oikein odota häneltä yhtään mitään huomenna. Tosin tottakai se on mahdollista menestyä, mutta ei se nyt ihan helppoa ole, kun siellä on aika monta kovaa Kuitusen lisäksi tai perässä:
Neumanova, Shevtshenko, Smigun, Björgen, Steira, Pedersen, Follis, Majdic ovat nyt ainakin sellaisia. Samoin aiemmin vaisusti hiihtäneet saksalaiset voivat olla nousussa. Eli Künzel ja Sachenbauer. Jos pertsa mennään hiljaa niin silloin Roposellakin voi olla sanansa sanottavana Kuitusta vastaan.
 

Kaivanto

Jäsen
kritiikki kirjoitti:
Koskahan viimeksi on mahdettu käydä kisa jossa kaksi metriä pidemmälle hypännyt on hävinnyt vastaavassa ensimmäisen kierroksen piste-erossa.

Vaikken aivan ymmärrä, mitä tuo virke tarkoittaa, sanon, että esimerkiksi vuonna 1997 Janne Ahonen voitti Trondheimissa normaalimäen maailmanmestaruuden hypyillä, joiden yhteispituus oli 95+98,5=193,5 metriä (toisesta hypystään hän sai tyylistä neljä kertaa 19,5 ja kerran 20 pistettä, vaikka saakin käytännössä aina 18 pistettä tai alle). Toiseksi tullut Masahiko Harada hyppäsi 99+98=197 metriä. Pisimmälle kilpailussa hyppäsi Dieter Thoma, 100+99=199 metriä, mutta hän kaatui toisen hyppynsä.

Tuomaripeliä!
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
scholl kirjoitti:
Onko muilla jo muuten kisaväsymystä? Rankkaa mennä myöhään yöllä nukkumaan ja herätä silti joka aamu klo 7. En muista edes koska olisin viimeksi nukkunut kunnolla.

On havaittu. Tämä päivä on mennyt kuin aivan muissa maailmoissa. Eilen illalla vähän aikaa mietin, että ketä teen, pistänkö kellon soimaan 6.50. Sitten totesin itselleni, että seuraaviin MM-kisoihin on kuitenkin kaksi vuotta, otetaan kaikki ilo irti aikaerosta.

Huominen yhdistetyn mäkikilpailu Suomen aikaa klo 3.30 voi tuottaa tuskaa, mutta yritetään. Löysät miehet katsoo päivän koosteita, tosimies valvoo omiensa kanssa.
 

kritiikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kaivanto kirjoitti:
Vaikken aivan ymmärrä, mitä tuo virke tarkoittaa, sanon, että esimerkiksi vuonna 1997 Janne Ahonen voitti Trondheimissa normaalimäen maailmanmestaruuden hypyillä, joiden yhteispituus oli 95+98,5=193,5 metriä (toisesta hypystään hän sai tyylistä neljä kertaa 19,5 ja kerran 20 pistettä, vaikka saakin käytännössä aina 18 pistettä tai alle). Toiseksi tullut Masahiko Harada hyppäsi 99+98=197 metriä. Pisimmälle kilpailussa hyppäsi Dieter Thoma, 100+99=199 metriä, mutta hän kaatui toisen hyppynsä.

Tuomaripeliä!

Hyvin oli virke ymmärretty. Eli, näitä tapauksia on, mutta ei ne kovin yleisiä ole.

Ok. Nyt läskisoosin, kananpalan, punajuuren, kurpitsasalaatin, valkoisen tankoparsan ja riisin jälkeisen päiväunen jälkeen olen rauhoittunut ja hyväksynyt sen kuminaamaisen Ammanin voiton.
 

keppimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Plankkiapina Kunnari, FC TPS ja aktiivinen HC TPS
kritiikki kirjoitti:
Hyvin oli virke ymmärretty. Eli, näitä tapauksia on, mutta ei ne kovin yleisiä ole.

Tottakai pikkumäessä näitä tuleekin. Mutta onko suuren mäen kisassa sattunut ennen vastaavaa.
Vituttaa koko laji. Ylipäätään kaikki lajit, joissa voittaja ratkaistaan joko olosuhteilla tai tyylipisteillä. Ehkä huomenna käännän taas takkini ja hehkutan Suomen joukkuekultia. Mäessä Itävallan voittaminen on tosin lähes mahdotonta ja Norjankin kanssa tulee tiukkaa. Yhdistetyssä Suomi on sen sijaan niukka ennakkosuosikki ennen Saksaa ja Itävaltaa.
 

JWill

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teppo Winnipegs
Kisaväsymys

Ei ole ollut kisaväsymystä, päin vastoin. Nyt on aamulla jokin parempikin syy herätä kuin opiskelu, joten illalla on tullut laitettua aikaisemmin nukkumaan. TV:n aukaisemisen jälkeen karisee viimeisetkin unihiekat silmistä. Olisipa MM-kisat aina!
 

costi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, #33 Timo Hirvonen
Voi helvetti että kiehahti tuossa mäkikisan uusintaa katsoessa. Ennen Ollia hypännyt Ljoekelsoey(meneekö noin?) horjahti alastulossaan ja suksi kanttasi, mutta siitä huolimatta tyylipisteet 5 x 19,0. Seuraavaksi Olli hyppäsi 1,5m pidemmälle horjahtaen, mutta tyylipisteitä tarjoiltiin 2 x 19,0 ja 3 x 18,5, ja Ammanin toisessa hypyssä voi huomata myös horjahduksen lopussa, mutta hänelle arvottiin sitten jopa 19,5 pisteet. Sanokaa vaan Salaliitto-Sepoksi, mutta niinhän se kultamitali hävisi tuomarien linjattomuuteen, perkele.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
costi kirjoitti:
Sanokaa vaan Salaliitto-Sepoksi, mutta niinhän se kultamitali hävisi tuomarien linjattomuuteen, perkele.

Niin no, kyllähän se päähän otti tuollainen 0,2 p. tappio, vielä kun muisti tuon kuminaaman voiton aiemman 0,1 p. voiton. On muuten harvinaisen rasittavan näköinen jätkä, ainakin, jos on väsyneenä herännyt kesken unien kisoja katsomaan. Kampaa naamasi, Simon.

Kuitenkin väittäisin, että Ollilta suht. oikeudenmukaisesti vietiin pisteitä alastulosta. Mies itsekin sanoi, että jäätyi siinä sen verran HS-viivan jälkeen, ettei kyennyt tekemään kunnon laskua. Ja kyllä, mielestäni Amman teki tyylikkäämmän hypyn, ja ansaitsi voittonsa.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hieman aiheen viertä sivuten haluan kommentoida tätä tätä ketjua dominoivaa negatiivisuutta. Itsehän seurailen kisoja Saksan tv:stä ja tuntuu jotenkin entistäkin hienommalta nauttia upeasta suomalaismenestyksestä kotimaan ulkopuolella. Silti kollektiivista voittajatunnetta ja hehkuttelua jotenkin kaipaa, ja siksi tähänkin ketjuun olen ajautunut fiiliksiä haistelemaan. Vaan enemmän kuin voitonriemua taitaa täällä hallita peitsien kalisuttelu. Ei siinä, keskusteluhan syntyy eriävistä mielipiteistä.

Eniten ärsyttää tuo Virpi Kuitusen dissaaminen, vainojoukon tulenkantajana kovasti muuten arvostamani urheilumies/-nimimerkki Hannes_Ko. En tosiaankaan halua tehdä tästä ketjusta mitään doping-väittelyketjua, mutta silti minua kiinnostaa, mistä inhosi/vihasi/häpeäsi Kuitusta kohtaan kumpuaa? Onko anteeksianto urheilussa ja urheilufaniudessa tuntematon luonnonvara? Virpi teki aikanaan virheen, mutta istui siitä tuomionsa ja muistini mukaan sen ihmeemmin purnaamatta. Onko yhden kärähdyksen jälkeen täysin poissuljettua, että urheilija voisikin jatkaa uraansa dopingia käyttämättä? Ja kuinka voit saman kaavan mukaan olla tuomitsematta muita Suomen joukkueen urheilijoita? Eikö ole todennäköisempää, että joku aikaisemmin käryämätön nuori urheilija sortuisi Virpin tavoin dopingia kokeilemaan kuin että jo kerran kärynnyt Kuitunen ajautuisi uudelleen samaan ratkaisuun? Onko Kaisa Varis syyllinen siihen, että myös Kuitusta on aina ja ikuisesti aihetta epäillä/hävetä?

Ei siinä mitään, jokainenhan valitsee suosikkinsa eikä kaikista suomalaisista urheilijoista ole todellakaan tarvetta tykätä. Itsekään en kykene esim. Kimi Räikköselle voittoja toivomaan. Mutta silti, eipä Virpin taannoinen doping-rikkomus kuitenkaan kai sen suurempi rikos ihmisyyttä vastaan ollut, että hänet on syytä sen jälkeen Suomen kansalaisuudesta erottaa? Toki koin itsekin kevättalvella 2001 myötähäpeää joukkokäryistä (erityisesti Hartsan ja muiden vanhojen partojen osalta), mutta eipä ne käryt muuten elämänlaatuuni vaikuttaneet. Paljon ikävämpinä juttuina pidän esim. Jarkko Ruudun suorittamia polvitaklauksia, joissa sentään todella on vaikutettu kanssaihmisen peliuraan ja mahdollisesti jopa uran jälkeiseen elämään.

Kuten sanottua, Virpi teki ison virheen, maksoi siitä hinnan ja palasi takaisin huipulle. Uskoakseni ja toivoakseni puhtain konstein. Comeback maailman ykköseksi kahden vuoden tauon pakollisen jälkeen on mielestäni kova juttu.

Toinen kritiikkini kohde on tämä kitinä Suomen velttoperseistä. Tähän mennessä selvästi alle oman tasonsa on mielestäni urheillut suomalaista vain Janne Happonen, muut ovat suoriutuneet joko tyydyttävästi tai loistavasti. Rajatapauksina toivottavasti huomenna näpäyttävä Saarisen Aino-Kaisa ja sprinttiin keskittynyt Pyykösen Lauri. Kun aamulla luin netistä, että Lauri starttasi myös takaa-ajoon, vaikkakin keskeyttämään, oli suhtautumiseni aavistuksen plussan puolelle kallellaan. Schollia peesaten on minustakin kunnia-asia Suomella, jos ladulle lähtee täysi joukkue hiihtäjiä. Toki maaliin asti selviytyminen on tavoiteltavaa, mutta tässä tapauksessa Pyykösen keskeytys ei tainnut johtua veltosta perseestä vaan tarkoituksellisesta verryttelystä.

Pyykönen on varmasti tiennyt tarkalleen ja parhaiten juuri itse, mikä hänen osansa näissä kisoissa on: sprintti ja viestin varamies. Sprintti kulki kuta kuinkin välttävästi, mutta kisaturisti Laurista tulisi vasta, jos hän ei ottaisi osaansa viestin varamiehenä vakavasti. Palauttava lenkki kilpailutempoisessa takaa-ajossa on varmasti paras tapa valmistautua mahdolliseen viestikomennukseen. Kuka olisi juhlinut, jos Lauri olisi hiihtänyt maaliin suunnilleen sijalla 30 tuon keskeytyksen sijasta, matkalla, joka ei ole likimainkaan hänen päämatkansa?

Oikea tapa suhtautua moiseen velttoiluun on tietenkin aina vedota verorahoihin. Vaan samat veroihin vetoajat osaavat kuitenkin juhlia ja tuulettaa urheilumenestyksen tullessa Suomeen? Kaiken maailman keskisalot, manniset ja ahoset ovat kisoissa olleet kokemusta hakemassa aikanaan. Ja jokainen, joka kisoissa mukana on, kuuluu kuitenkin vähintään maailman top-50:een lajissaan. Se ei mielestäni ole huonosti. Ja kyseiset urheilijat ovat paikan arvokisoissa omalla työllään ja pitkälti omilla kustannuksillaan ansainneet.

Tietenkin olisi mahdollista lähteä kisoihin vain puolella nykyisinkokoisista ryhmistä, mutta sen päätöksen hintaa maksettaisiin varmasti tulevissa arvokisoissa. Minä ainakin olen sen verran urheiluhullu ihminen, että haluan suomalaisia urheilijoita, niin tähtiä kuin tuleviakin tähtiä myös tulevissa kisoissa nähdä. Järkevämpää kuin kritisoida huonosti käytetyistä verorahoista on mielestäni nauttia ja kiittää korkean verotuksen itselle suomista eduista. Uskonpa, että valtaosa tämän palstan lukijoista on esimerkiksi uinut, hiihtänyt ja luistellut koululiikunnan parissa vuosikausien ajan. Maksutta. Korjaan, verorahoilla. Ei meillä täällä Saksassa sellaista. Suomi tukee ilahduttavasti yleistä liikuntaa ja junioriurheilua. Muihin Euroopan urheiluhulluihin maihin verrattuna on huippu-urheilun tuki huomattavasti vähäisempää. Joten järkevämmältä tuo väärinkäytettyihin verorahoihin vetoaminen on, kun kritiikin kirjoittaja itse kuluttaa aikaansa leipäjonossa, leikkausjonossa tai ylisuurella luokkakoolla varustetussa homekoulussa. Vaan kantaakohan alempien yhteiskuntaluokkien ääni tänne urheiluhulluun keskusteluun asti?
 

scholl

Jäsen
Kynä kirjoitti:
Hieman aiheen viertä sivuten haluan kommentoida tätä tätä ketjua dominoivaa negatiivisuutta. Itsehän seurailen kisoja Saksan tv:stä ja tuntuu jotenkin entistäkin hienommalta nauttia upeasta suomalaismenestyksestä kotimaan ulkopuolella. Silti kollektiivista voittajatunnetta ja hehkuttelua jotenkin kaipaa

Tuo on ulkomailla normaalia. Itsekin Saksassa joskus pidin jopa arvossa Häkkisen juhlimista voittajakorokkeella, vaikka itse kisan aikana en häntä kannattanutkaan. Sitä paitsi sieltä ulkomailta puuttuu ne lieveilmiöt.

Toki asiaan vaikuttaa urheilijan sympaattisuus. Räikkösen, Tanja Poutiaisen tai Kovalaisen voitoa olisi vaikea juhlia edes Siperiassa.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Kun näitä kirjoituksia lukee niin täytyy sanoa että kyllä tälläinen mitätön markinaalilaji kuin hiihtourheilu saa suhteettoman suurta huomiota.
 

scholl

Jäsen
mixu kirjoitti:
Kun näitä kirjoituksia lukee niin täytyy sanoa että kyllä tälläinen mitätön markinaalilaji kuin hiihtourheilu saa suhteettoman suurta huomiota.

niin saa jääkiekkokin. Suomalaiset ovat marginaalilajien harrastajia.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Kynä kirjoitti:
Eniten ärsyttää tuo Virpi Kuitusen dissaaminen, vainojoukon tulenkantajana kovasti muuten arvostamani urheilumies/-nimimerkki Hannes_Ko. En tosiaankaan halua tehdä tästä ketjusta mitään doping-väittelyketjua, mutta silti minua kiinnostaa, mistä inhosi/vihasi/häpeäsi Kuitusta kohtaan kumpuaa?
Kaivakaa nessupaketit esiin, nyt tulee lauantai-illan kunniaksi sydäntä särkevää tekstiä.

Niin, mikähän voisi olla häpeän/inhon/vihan syy? Yritän enemmänkin olla välinpitämätön Kuitusta kohtaan, en niinkään vihamielinen. Mutta se on kovin vaikeaa. Tahtoisin iloita Kuitusen loistavista suorituksista, mutta se ei ole mahdollista. Kaisa Variksen kohdalla on kyse aidosta inhosta ja vihasta hänen tekemäänsä tekoa kohtaan. Virpille olen antanut anteeksi, mutta objektiivinen suhtautuminen on vaikeaa.

Lahdessa 2001 yksi kaikkein suurimmista suosikkiurheilijoistani Jari Isometsä kärysi. Hän oli juuri saavuttanut uransa upeimman palkinnon takaa-ajon hopean muodossa. Muistin silloin monet pettymykset, erityisesti Ramsaun 1999. Kun minulle yhdentekevä Mika Myllylä hiihti takaa-ajossa hiihtokuninkaaksi, Jari taisteli armottomasti pronssista. Ei riittänyt. Sen suurempaa adrenaliinikuohua en ole kokenut. Ja sitten Lahden liikuttavan hopean (ja sitä edeltännen itkuisen nelossijan) jälkeen Jari kärysi.

Se oli kova paikka, VAIKKA sitä muka tiesi, että vilunkia on käytetty ja tullaan käyttämään. Silti, se oli kaameaa. Katsoin ensimmäistä kertaa hiihdon arvokisoja omassa asunnossa. Samalla kun olin irtautunut lapsuuden kodista, minulta riistettiin myös lapsuuden sankari. Val Di Fiemmen ja Albertvillen sankari, rehellinen Lapin mies, jonka edellä vain Seppo Räty ja Samuli Vasala loistivat.

Kuin tilauksesta siihen tyhjään tilaan hiihti Virpi, takaa-ajon maailmanmestari. Ennenkokematon suoritus oli nousta voittoon sen jälkeen, kun uunta kisassa näytti jo pikemminkin alas päin. Se oli mieletöntä. Kaikki, jotka sitä kisaa televisiosta katsoivat, muistavat Pekka Vähäsöyringin huuhdon. Taisin huutaa minäkin. "Kiitos Virpi, kiitos Suomen naiset." En minä silloin tiennyt, että Vähäsöyrinki huusi siinä omaa pelkoansa ulos.

Pari viikkoa myöhemmin... niin.

Lasken tämän inhimilliseksi puutteekseni. En vain pysty pääsemään irti niistä muistoista.

Meillä on kaunis, fiksu ja ylivoimainen suomalaisurheilija, enkä pysty iloitsemaan, vaan pelkään, jännitän, vihaan ja suren.

Virpi valehteli, kun oli jäänyt kiinni. Ne jotka nyt käyttävät, valehtelevat hekin, mutta ymmärrän heitä paremmin. Tällä yritän perustella itselleni anti-kuituslaisuuttani, vaikka se on loogisesti ontuva perustelu.

Anteeksi siis pikkumaisuuteni, mutta tämän ylevämpään minusta ei ole. Olen myös sovinisti, kun mietin, että pojat ovat poikia, mutta kangasniemen tytön istuminen tippa suonessa on paljon vakavampaa.

Mitalit sinänsä eivät ole edes olleet minulle kovin tärkeitä. Suurimmat suosikit ja elämykset löytyvät aivan muualta. Samuli Vasala on hyvä esimerkki. Jonkun urheilijan pitkä tie, kehittyminen pm-kisoista pistesijoille MM-kisoissa on paljon palkitsevampaa, kuin Samppa Lajusen kolme olympiakultaa vähän päälle kakskymppisenä. Siksikään minun ei ole "pakko" iloita Virpin suorituksista.
 

Sampe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins/Turun PalloSeura/Kiekko-Vantaa
Kaivanto kirjoitti:
Vaikken aivan ymmärrä, mitä tuo virke tarkoittaa, sanon, että esimerkiksi vuonna 1997 Janne Ahonen voitti Trondheimissa normaalimäen maailmanmestaruuden hypyillä, joiden yhteispituus oli 95+98,5=193,5 metriä (toisesta hypystään hän sai tyylistä neljä kertaa 19,5 ja kerran 20 pistettä, vaikka saakin käytännössä aina 18 pistettä tai alle).

Tästä tuli mieleen, että Ahonen hyppeli nuorempana huomattavasti tyylikkäämmin kuin nykyään. Tässä esim. mallia vuodelta 2001:

http://www.youtube.com/watch?v=JiJzHuLJnuM

Ehkä tuomaristo hiukan liiotteli pisteiden kanssa, mutta taidettiin niitä muutenkin jakaa ahkerammin. Upeaa katsottavaa joka tapauksessa. Se oli sitä aikaa, kun mäissä pystyi vielä tekemään telemarkit ja Bischofshofenissa 120-metrinen oli vielä kovaa valuuttaa.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Kyllä osaavatkin nämä skabat tulla melko vittumaiseen aikaan. No, mikäs tässä nyt katsellessa, kyllähän tämä menee, mutta aamun ratkaisuhetkien katsominen voi olla kovan työn takana.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Hyvin onnistuivat jätkät ensimmäisellä kierroksella. "Valitettavasti" samoin onnistuivat pahimmat kilpakumppanitkin. Ei siinä mitään, hieno skaba tulossa kokonaisuudessaan, vielä kun pysyisi aamulla hereillä...
 

FreezingHell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Saku #11 kirjoitti:
Kyllä osaavatkin nämä skabat tulla melko vittumaiseen aikaan. No, mikäs tässä nyt katsellessa, kyllähän tämä menee, mutta aamun ratkaisuhetkien katsominen voi olla kovan työn takana.

Katsominen sujuu kyllä, mutta kuulemisen kanssa on vähän niin ja näin. Jos asettaa äänenvoimakkuuden Hoopin normihuutopuheeseen, niin kommentaattorin sanomisia ei kuule. Jos asettaa äänen kommentaattorin mukaan, niin Hoopin puhe on häiritsevän kovalla ja hehkutuksien aikana tulee sanomista mh:n puolelta.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
hannes_ko kirjoitti:
Yritän enemmänkin olla välinpitämätön Kuitusta kohtaan, en niinkään vihamielinen. Mutta se on kovin vaikeaa. Tahtoisin iloita Kuitusen loistavista suorituksista, mutta se ei ole mahdollista. Kaisa Variksen kohdalla on kyse aidosta inhosta ja vihasta hänen tekemäänsä tekoa kohtaan. Virpille olen antanut anteeksi, mutta objektiivinen suhtautuminen on vaikeaa.

Lahdessa 2001 yksi kaikkein suurimmista suosikkiurheilijoistani Jari Isometsä kärysi. Hän oli juuri saavuttanut uransa upeimman palkinnon takaa-ajon hopean muodossa. Katsoin ensimmäistä kertaa hiihdon arvokisoja omassa asunnossa. Samalla kun olin irtautunut lapsuuden kodista, minulta riistettiin myös lapsuuden sankari.

Anteeksi siis pikkumaisuuteni, mutta tämän ylevämpään minusta ei ole. Olen myös sovinisti, kun mietin, että pojat ovat poikia, mutta kangasniemen tytön istuminen tippa suonessa on paljon vakavampaa.

Mitalit sinänsä eivät ole edes olleet minulle kovin tärkeitä. Suurimmat suosikit ja elämykset löytyvät aivan muualta. Samuli Vasala on hyvä esimerkki. Jonkun urheilijan pitkä tie, kehittyminen pm-kisoista pistesijoille MM-kisoissa on paljon palkitsevampaa, kuin Samppa Lajusen kolme olympiakultaa vähän päälle kakskymppisenä. Siksikään minun ei ole "pakko" iloita Virpin suorituksista.

Kiitos Hannekselle ansiokkaasta vastauksesta. Vastaan tähän vain lyhyesti, koska eiköhän tässä ketjussa ole tosiaan parempi pitäytyä itse kisatapahtumien parissa ja väännetään sitten dopingeista ym. enemmän muissa ketjuissa.

Ymmärrän hyvin perustelusi antipatioihin Kuitusta kohtaan ja eipä tosiaan ketään "pakoteta" yhdestäkään suomalaisurheilijasta pitämään. Hyvin samankaltaisia, osittain selittämättömiä, olisivat myös omat perusteluni siihen, miksi en Räikköstä pysty täysin rinnoin kannattamaan.

Olen ymmärtänyt, että sinä ja minä ollaan suunnilleen samanikäisiä ja myös minulle Isometsä oli Lahden kisojen aikaan suurimpia urheilusankareita, mitä tiesin. Olin ko. kisoissa paikalla kuutena päivänä ja kyllä söi nuorta urheiluhullua tajuta, miten Suomen joukkueessa pelattiinkaan vilunkia. Vielä skandaalin paljastuessa hiljalleen muistan jollekulle todenneeni, että "siinä Kari-Pekka Kyrössä on sitten jotenkin rehellisen oloinen mies". Ero meidän välillä on kai vain siinä, että sinä hait suosikkisi muualta, kun minä kyynistyin ja annoin ajan saatossa doupanneille anteeksi. Mutta sille tasolle, millä maastohiihtoa jännitin vuonna 2001, en ole vieläkään palannut.

Ainoa asia, mikä minua jäi viestissäsi ihmetyttämään on tuo viittaamasi kohta eli se, miksi mielestäsi on hyväksyttävämpää se, että miehet käyttävät dopingia? Mikä tekee naisten dopingin käytöstä paheksuttavampaa? Kiellän muuten itsekin seuraavani urheilua mitalit mielessä tai gloryhunttauksen pohjalta. Ei kai sitä muuten Jypiä kannattaisikaan...

Ja itse asiaan vielä viitaten, odotetun vahva tuo suomalaisten yh-mäki. Hurjan loikan vetäisi norski viimeisellä kiekalla, mutta suomalaisista ei tosiaan kauden tasoonsa nähden pettänyt yksikään. 39 sekunnin etumatkalla on hyvä hiihtoon lähteä. Varmaan laittaa Norja kovasti hanttiin, mutta jaksan kyllä kultaan uskoa.
 

kritiikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Minä puolestani hyväksyn kaikki suomalaiset urheilijat naamasta, puheista ja kenkien asennosta huolimatta.

Se on nimittäin semmonen juttu, että jos inhoat jotakin, niin se tunneprosessi tapahtuu sinun omassa päässäsi. Kohteella ei ole välttämättä osaa eikä arpaa tuossa prosessissa. Vuorovaikutus-suhteet ovat monimutkainen ilmiö.

Suomen yhdistetyn miehet tekivät kyllä huippusuorituksen mäkiosuudella. Hieman ihmettelin kun miehet päästettiin ottamaan (ylisuuria) vauhteja hyppyrin nokalle. Onnettomuuden mahdollisuus maksimoitiin mielestäni.

Onhan se tietysti erikoista että nykyään yhdistetyn mäkiosuudet alkavat olemaan erikoismiesten kilpailuja näyttävämpiä.

Ryynäsen toinen hyppy vaikutti kyllä pidemmältä kuin tuo 138.5 m. No, ei rutista, mutta 142 m. on pituus jota erikoismiesten kilpailussa ei tulla näkemään.
Yhdistetyn miehet saavatkin ottaa varmaankin lähes viisi metriä korkeammalta vauhtia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös