Hifk-tps 24.1.2002

  • 26 605
  • 235

tumba17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jo vuodesta 1971
Kauniit pojat

JHag: Vai tuollainen on ns. komeusjärjestys. Pitänee sitten ostaa sekä Capo, että Hirso, painattaa pari erilaista julistetta, jotta saadaan sekä nuoremmat ja vanhemmat mukaan. Vihkoa en halua, kun en pidä häntä kovinkaan kummana pelaajana, Häppölä kyllä kelpaisi vaikka ei naisiin vetoisikaan.
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Yleisellä tasolla eilisestä ja muustakin

Olen tarkoituksella ollut hiljaa viime päivien ikävistä tapahtumista kun katson, että tätä soppaa on ollut muutenkin täällä hämmentämässä kokkeja ihan liian kanssa.

Eilen sitten jouduin olemaan Elyseellä isäntänä vierailleni, jotka ihmettelivät näkemäänsä sikailua ja ilmiselvää vastustajan tahallista vahingoittamista. Itsekkään en pitänyt näkemästäni ja tällaisen "viihteen" muille näyttäminen iltaohjelman täytteenä ei todellakaan kiinnosta.

Näitä älyttömyyksiä ovat kuluvalla kaudella näkyvimmin viljelleet ennenkaikkea HIFK ja TPS sekä nyt Jokerit.

Hifkin kohdalla tilanne ei ole yllätys, koska heikäläisten ylisuuri ego ei aikaisemminkaan ole mahtunut kaukaloon, vaan tarvittua lisätilaa on haettu jäähyboksista tai hallin ulkopuolelta. Eniten säälittää joidenkin tännekin kirjoittavien ihmeellinen kuvitelma siitä, että kyseisellä joukkueella olisi jonkin sortin erityisasema kaukalossa. Voiton eteen ollaan valmiit tekemään aivan mitä tahansa, loukkaantuipa vastustaja tai ei. Sitten vielä todetaan fanien rakastavan näitä älypäitä heidän sekoilujensa takia. Sairasta!

Tepsin kohdalla tilanne on jonkin verran yllättävä. Tietysti taitotaso on jotain muuta kuin mihin on totuttu, mutta kiistattomat törkeydet ala Schaeffer, Josepp ja M Elomo vetävät kyllä mietteliääksi. Ei todellakaan sovi meidän tyyliimme! Ei selityksiä, hävettää!

Jokerien osalta eilinen älyttömyys ja kurittomuus oli yllättävää. Tämän kauden Jokerit on mielestäni pelannut hyvää ja taitavaa kiekkoa siltä osin, kuin olen heitä nähnyt. Nyt peli meni sikailuksi. Tuomaristo ei tosin ollut ihan tehtäviensä tasalla ja auttoi osaltaan sekasorron syntymistä. Silti varsinkin viimeisten minuuttien kuvottava näytelmä olisi saanut jäädä näkemättä. Ainoa tavoite kun oli selkeästi vastustajan vahingoittaminen.

Selityksiä eri tilanteille voidaan tietysti hakea ja pilkkua viilata itse kunkin näkökulmasta katsoen loputtomiin. Yhteinen nimittäjä kait on, että nyt heittää Iso Pyörä aika pahasti ja siitä seuraa nähdyn kaltaisia esityksiä. On helppoa todeta eilisen ja niin monen muun tapauksen olleen ylilyönti. Tälläkö kuittaamme mahdollisesti pahastikin loukkaantuneen pelaajan pelien päättymisen? Itse tuomitsen nähdyn ja puheenaiheena olleen kaltaiset tapahtumat pelipaidan väristä riippumatta.

Suhteellisuuden taju on pettänyt pahasti niin kaukalossa kuin meidän lajia seuraavienkin keskuudessa, jos eilisen kaltaiset näytelmät saavat osakseen vain hymistelyä tyyliin "tämä nyt vain oli ylilyönti". Välillä tuntuu olevan hyväksi käydä pelissä sellaisen ihmisen kanssa, joka ei ole lajiin vihkiytynyt. Kolmenkymmenen vuoden intensiivisen jääkiekon seuraamisen vaarana on, ettei itsekään näe metsää puilta ja hyväksyy hakkaamiset ja muut törkeydet ikään kuin peliin kuuluvina.
 

zaliz fanzone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bayern München, Blackburn Rovers
Re: theref & muut

Viestin lähetti JHag


Oli miten oli, nyt Vopat hoiteli itsensä lopullisesti HIFK-fanien sydämeen. Tykkäsi siitä tai ei. Mielestäni Vopat on, kuten Takatukka sanoi, HIFK-tyylinen pelaaja. Täällä sekopäitä arvostetaan. Ja on myös muistettava, että Vopat osaa tämän lisäksi myös pelata. Monipuolinen kaiffari.

Saman mies teki myös Tampereella, mutta Jalo meni kuitenkin myymään tämän fanien suosikin, jota en vieläkään pysty täysin ymmärtämään, koska Vopatin peli esityksiin vaikutti enemmän Selinin tyhmä peluutus kuin mikään muu. Vopat on mies, jota todella kaipaan edelleen Tampereelle
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Voddid ai sei?

Viestin lähetti JHag

PS. Tumballe: Pikkumimmien ykkössuosikki meillä on Carlo Grunn, sitten Joonas Vihko ja kai vasta kolmantena Hirso. Lähde: tytär, 13v sekä kiekkokorttikauppias. Tyttären + frendien mielestä Hirsovitch, 21, "näyttää jo aika vanhalta" - kypsempien naisten suosikki? Minunkin rouvani on esittänyt samantyyppistä kommenttia, mutta ei tykkää "kun sekin pelaa rumasti".

Jos nyt ihan tarkkoja ollaan, Hirschovits, 19, on nuorin tuosta porukasta... (Osaakohan Kim itsekään kirjoittaa sukunimeään lunttaamatta papereistaan...)
 

Playmaker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Helsinki
Re: Kauniit pojat

Viestin lähetti tumba17
JHag: Vai tuollainen on ns. komeusjärjestys. Pitänee sitten ostaa sekä Capo, että Hirso, painattaa pari erilaista julistetta, jotta saadaan sekä nuoremmat ja vanhemmat mukaan. Vihkoa en halua, kun en pidä häntä kovinkaan kummana pelaajana, Häppölä kyllä kelpaisi vaikka ei naisiin vetoisikaan.
Meillä on fanikatsomon tyttöjen mukaan Tuomas Luotonen se kaunis poika.

Tuskin hän kuitenkaan lisää katsojia halliin tuo.
 

tumba17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jo vuodesta 1971
Luotonen

Millään tavalla aiheeseen kuulumatta on tämä tarina.

Lueskelin tuossa männä vuonna jotain vanhaa lätkälehtistä, jossa haastateltiin junnuja ja kysyttiin mm. suosikkipelaajaa. Siellä Tuomas 13-v Jokereista vastasi, että Jari Kurri on ehdoton suosikki.

Olisikohan vastaus tällä hetkellä vähän erilainen, ottaen huomioon tietyt tapahtumat???
 

wapiz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Artukaisten Rypistys
eikö kuitenkin ollut niin jotta peli oli ainakin sellainen jossa mies kuin MIES viihtyi... näitä lisää liigaan ... ohan se s*******tanan ymmärrettävää että tunteet kuohahtaa näissä peleissä silloin jos tällöinkin vai onko joku eri mieltä.... oooolrait jos ukkoja loukkaantuu matsissa pilvinpimein mennään ehkä jo liian pitkälle mutta kyllä se on niin että Minä lähden 100-0 ennemmin katsomaan TPS-HIFK peliä kuin esim. (anteeksi Jyväskylä) TPS-JYP... .Kyllä se ainakin minun kohdallani on niin että se taitaa olla tämä "petolauma" joka pelaa sitä "VIIHDYTTÄVÄÄ" kiekkoa
KITOOS HIFK ..(eikä tämä suinkaan ollut sarkasmia ...huom. ei hymiöitä)..

ps. (sorry toistan ehkä liikaa "niin että tai jotain" mutta kun ei hahmotus pelaa kun ... ööööö juonut liiGaa koffia :) )

HIFK on hjyvä kakkonen ;)
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Re: Luotonen

Viestin lähetti tumba17
Millään tavalla aiheeseen kuulumatta on tämä tarina.

Lueskelin tuossa männä vuonna jotain vanhaa lätkälehtistä, jossa haastateltiin junnuja ja kysyttiin mm. suosikkipelaajaa. Siellä Tuomas 13-v Jokereista vastasi, että Jari Kurri on ehdoton suosikki.

Olisikohan vastaus tällä hetkellä vähän erilainen, ottaen huomioon tietyt tapahtumat???

:D :D :D

Niin ne ihanteet vaihtelevat.

Oloneuvokselle: hyvä kirjoitus, mutta pientä erimielisyyttä kuitenkin:
Ei HIFKillä minun mielestäni mitään erityisempiä ego-ongelmia ole. Joukkue on iso ja perustaa pelinsä fyysisyyteen, näin on aina ollut. Se tuo mukanaan monta potentiaalista mahdollisuutta ylireagointeihin. Joskus ylireagointi tapahtuu HIFKin vastustajankin toimesta. Pelityylinä fyysisyys ei mielestäni ole arvoasteikossa taitokiekkoa alempana. Kukin pelaa parhaaksi havaitsemallaan tavalla ja tekee siitä tavaramerkkinsä, jos homma toimii. Yhtä hyvin voisi yleistää niin päin, että TPS:n pienikokoisten pelaajien ego ei kestä, kun heitä taklaillaan pitkin laitoja, siksi he kostavat mailalla hakkaamalla.

HIFK ja TPS ovat perinteisiä seuroja ja molemmilla on selkeästi tietty imago ja pelityyli. Samaa ei voi sanoa läheskään kaikista seuroista. Tämä on mielestäni hieno homma ja rikkaus, ei kaikkien jengien tarvitse todellakaan olla samanlaisia.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Re: Ei tyylipisteitä

Viestin lähetti Pihvi
Sitten illan törttöilyt:

-ekassa erässä korvaan särähti todella huuto, joka päättyi "...vitun homo, toivottavasti kuol(et/ee) syöpään!". TPS:n (tai sen entisen pelaajan tilan tuntien todella törkeä, aivoton, hävytön huuto. Toivottavasti huutaja sai naapureiltaan ympäri korvien.


Istuin ko. huutajasta kolmen penkkirivin päässä Ifk-tuttujeni kanssa ja voin kertoa, että koko katsomon osa häpesi. Mielestäni ylivoimaisesti törkein/mauttomin huuto, jonka olen ikinä kuullut. Allekirjoittanutta alkoi vituttamaan niin paljon, että harkitsin vakavasti hallilta pois lähtöä. Kaiken lisäksi Mikko kuuli huudon. Ihan kuriositeettina, että useissa aiemmissa Tps peleissä Jukka Koivu on istunut juuri siinä samassa katsomossa, josta huuto kajahti. Onneksi ei ollut nyt.

Mahtui joukkoon kyllä hauskojakin kommentteja; mm. Levokarille joku naispuolinen ihailija tokaisi jäähyboxien edessä että älä nukahda vaikka Pauli sirklasi minkä jaloistaan ehti.
 

Hacki

Jäsen
Suosikkijoukkue
i f k
kausi, olet täsmälleen oikeassa, nämä huudot ovat aivan käsittämättömiä ja eivät kuulu jääkiekkokatsomoon. Kuulin tämän saman huudon ja täytyy sanoa että häpesin silmät päästäni sillä hetkellä. Jostain syystä aina mukaan mahtuu kuitenkin idiootteja, IFK:n "fanijoukoista" joku älypää huutaa myös esim. Jokerien Tomek Valtoselle "kaasua v***n juutalainen", joka on mielestäni myös täysin idioottimaista ja todella lapsellista käytöstä.

Kannustaa saa ja pitääkin tietysti ja välillä jokaisella kiehuu yli (minulla varsinkin otteluissa TPS:ää vastaan) mutta rajansa kaikella!!!
 

Judge

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Liverpool FC
Re: Kympeistä ja ottelurangaistuksista

Viestin lähetti Eldritch
Täällä Johannes taisi kysellä Vopatien kymppien perään. Eikö olekin niin, että ottelurangaistukset ovat luku sinänsä, koska niistä saa joka tapauksessa ainakin yhden ottelun pelikiellon – niinpä niitä ei lasketa kymppitiliin. Tällöin Vopatin reippailu eilisessä pelissä ei vaikuta hänen kymppeihinsä. Olenko väärässä?

Kyllä Ottelurangaistuksetkin lasketaan kymppitiliin, eli periaatteessa voit saada samassa pelissä 8 peliä OR:stä (Schaefer, Levokari) ja vielä kaveriksi 6 peliä kymppitilin kolmannesta täyttymisestä. Enempää ei kait voi saada, toi kymppitilin kerroinvalikko tempoo niin nopeasti et kauden pelit loppuu kesken. Tietysti jos se OR johtaa pelikieltoon (4-8 peliä) on epätodennäköistä, että sitä kymppitilin täyttymispelikieltoa ei laskettaisi mukaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös