HIFK-TPS 22.2.2004 klo 15

  • 98 644
  • 856

Aatos

Jäsen
Eikös Karalahti todennut viime vuonna Ruudun tapauksesta, että sellaista ei sattuisi jos hän olisi kentällä.

Vauhdikas ja tapatumarikas peli, josta nyassien etsiminen on turhaa - siis sinun minun subjektiivisessa mielessä. Niki puhalsi pilliin hyvin ja selkeästi.

Selvisi vaikeasta pelistä kiitettävästi.

Toivottavasti Södelle ei käynyt pahemmin. Elorannan taklaus oli selkeä polvitaklaus, mutta tuskin vahingoittaa halusi.

Vopatin reaktio oli typerä. Tilanne oli selvä.

Karavaani kulkee ja koirat haukkuu.
 

Andy_McCoy

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Muksu
Kannattaisi opetella edes perusteet asiasta, josta alkaa luennoida. Ihan oikeasti, kilpikonna-asento on ihan niitä aapistason juttuja tässä yhteydessä, jotta ihan sieltä alusta vaan alat opetella, niin kyllä nämä asiat aukeavat.

Tottakai sitä suojelee itseänsä parhaan mukaan. Nyt vissiin Elorannan olisi pitänyt tulla Vopatin kimppuun leuka edellä.

Vopatti olisi pessyt kasvonsa vaikka lyömällä Elorannan olkapäitä ja saanut kaikkien HIFK-fanien uhot ja kiitokset täällä vielä kympille. Nyt on tullut kritiikkiä monelta HIFK-fanilta tapahtuneesta. Itse sitten olet tyytyväinen Romanin fiksuun käyttäytymiseen. Kaikki OK ja rauha maassa. Muukkonen hoitaa loput.

Jos se kuuluisa kilpikonna-asento on niin ylivertainen, niin eihän kukaan saisi koskaan turpaan keneltäkään.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti timppa
Uskomatonta settiä. :-D Kun IFK:n joukkueesta joku säheltää ja koheltaa ja tulee ylilyöntejä, on se helvetin mahtavaa ja upeata ja todellista hokia johon ketään muu ei pysty!! Kovaa ja lujaa. IFK! (Vastustaja tietenkin filmaa jos sattuu jotain.)

Mutta sitten kun sama kohdistuu omaan joukkueeseen, onkin se ämmäilyä ja neiteilyä jollaista ei koskaan pitäisi olla.

Niin, sellaiset IFK-fanit (tällä palstalla) ovat käsittääkseni aika harvassa, jotka haluaisivat nähdä oman joukkueensa suorittavan niitä ämmäilyjä, joita tänään nähtiin turkulaisjoukkueelta, eli polvitaklauksia tai halonhakkuita. Schneider lienee käynyt Tuomaisen koulussa opettelemassa mailan käyttötarkoitusta. Että nyt vaan sitten näyttöjä pöytään; missä ja milloin IFK:n kannattajat ovat kaivanneet ylilyöntejä, jotka käsittävät esim. polvitaklauksia?
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
5-4

Pelistä voisi sanoa, että kerrankin tapahtumarikasta. Ja voitto utli, hyvä niin. Pelitapahtumat ovat kaikki nähneet, joten niitä ei tarvitse selostaa.

Kuten sanoin, hienoa että voitettiin, mutta.....

- miksi v*tussa lopetettiin ekan erän peli kolmannen maalin jälkeen. Onhan se jo aiemmin nähty, että TPS ei luovuta. Kuitenkin ensimmäisen erän kaltaisella pelillä turkulaise olisivat olleet täysiä vastaantulijoita tänään.

- Eloranta on ämmä. Eniten kyseisessä tilanteessa (onneksi Södelle ei käynyt pahemmin) vitutti kuitenkin Vopatin ja muiden pelaajien toimet. Okei, Vopat teki työtään hypätessään kentälle, mutta olisi sitten hoitanut loppuun saakka kun kuitenkin pihalle lensi (en ole velä katsonut videolta kylläkään). Ja kentällä oli kuitenkin Jere, mitä teki. Tässä nyt vaan kustiin IFK:n perinteiden päälle urakalla, vitut voitosta tuollaisessa tilanteessa, olisivat pistäneet pystyyn turpakäräjät. Hävetti seisoskella tokalla erätauolla Brewer's Cornerissa ja katsoa legendaarisen pelaajan kuvaa.

- Mikko Koivusta olisi saanut hyvän varoittavan esimerkin Elorannan luikittua suihkuun. Mielenkiinnolla odotan kuulevani Jutin kommentit, kuitenkin tyyliin "se o hyvä poika, suomalaiset nuoret on maailman huippuja".

- Davey ei esittänyt ihmeitä, mutta tuntui pysäyttävän hyvin kiekkoja.

Noh, pisteet sentään kotiin, ja muutama orastava lupaus paremmasta pelistä.

edit: Pakko vielä sanoa, että acemanilta järjetöntä settiä taas. Vituttaako oman jengin surkeus noin paljon? Hakeudu hoitoon.

edit2: Schneiderin 5+20+rl oli aika jännä mikstuura. Onneksi peli ei siihen ratkennut, rankkarihan ko. tilanteesta kuului joka tapauksessa antaa.
 
Viimeksi muokattu:

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Vapina-Aran vaikutus selvässä johtoasemassa pelaavaan joukkueeseen on kyllä jotain uskomatonta. Ilman raitapaitakaimaansa lopputulos olisi todennäköisesti jotain muuta. Henkallahan meni pilli tukkoon Schneiderin vitosen jälkeen, kun Tepsi myllytti vieraspäädyssä.

Elorannan poissaolo seuraavasta pelistä on ikävä juttu, mutta ei paljoa paina. Tänään nähtiin ties kuinka monennen kerran tällä kaudella, että kyllä täältä löytyy pelimiehiä staraketjujen jälkeenkin. Söderholm muuten käskytettiin koppiin siinä vaiheessa kun tuomio oli vielä antamatta. Veikkaan että poju pelaa jo ylihuomenna. Kyllä sielläkin osataan, näemmä.

Lopputuloksesta huolimatta HIFK on kuitenkin sysipaska verrattuna esim. ensi viikolla kohdattaviin Bluesiin ja varsinkin Lukkoon. Toivottavasti Nurminen, Vyko ja Aalto palaavat täydessä iskussa. Nyt vielä kaikki raajat ristiin, ettei Vaha loukannut pahemmin.

ps. Jos joku otti pelin kovolle ja löytää sieltä tilanteen, jossa Vaha loukkaantui, niin jakoon kiitos. Anun mukaan toisena osapuolena oli köh köh.. Söderholm. Vai kuulinko omiani? Pelihän tulee kohta uusintana Urheilukanavalta ja itellä ei ole nyt kaappausvehkeet iskussa.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti leivoja
Jotenkin rohkenen epäillä, että asia ihan noin olisi. No, helppohan se on netissä nimimerkkien takaa huudella ohikulkijoille ja pullistella omaa kovuuttaan...

Ai meinaatko ettei tavallinen kansalainen ole koskaan kuullut mitään huutoja "haista pa*ka, saat turpaas"? Kyllä noita uhkailuja on itsellekkin tullut joskus aikoinaan kun urheilua vielä harrasti aktiivisesti. Itseasiassa jopa kunto-sarjan jalkapallopeleissä tulee tuollaisia uhkailuja. Olenko sitten tavallista kansalaista paksunahkaisempi kun en vielä moisista huudoista pelästy vaan korkeintaan huvitun? Huvittavaa oli myös Vopatin itku, ei siitä mihinkään päästä. Mutta jos kaveri katsoo kentälle hyppäämisen ja vitun huutamisen sen arvoiseksi, että pääsee aiemmin suihkuun niin mikäs siinä.
 

rasmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Pool, Konalan Pallo
Kyllä oli loistavaa hokia toinen erä turkulaisilta. Kerta toisensa jälkeen noustiin jopa kolmen miehen linjassa, ja siitä jättö pakille toiseen aaltoon. Tämä perushyökkäys puri IFK:n kyllä aivan kybällä. Muutenkin oiva veto Koivulta pelata fyysistä peliä, joka tosin meni vähän yli pariin otteeseen. Elorannan polvitaklaus oli mielestäni pelitilanne, joita ikävä kyllä peleissä sattuu. Eloranta olisi tosin voinut mennä taklauksen jälkeen pyytämään anteeksi Tonilta, eikä jäädä päätään pyörittelemään, en tehnyt mitään tyyliin.
Schneiderin huitaisuun sen verran, että Henriksonilta oikea ratkaisu antaa vitonen. Näihin viikateiskuihin pitäisi puuttua rankemmin jatkossakin, ja unohtaa ne sanktiot pienistä nojailuista.
Miksi Hulkkonen päästettin pois Jokereista?
 

Kaiser Soze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rontti's potatoes, whiners and wankers
Ompas sitä taas melkoiset kisailut käynnissä.. iisisti miehet nyt. Tämä on vain kiekkoa ja siitä voidaan kyllä keskustella kuten aikuisilta sitä voidaan odottaa.

Olenko ainut joka ei tuota Elorannan tilannetta näe "törkeänä" kuten aiemmin lähes kaikki ovat maininneet. Mies tulee normaalisti taklausaikeissa tilenteeseen ja hartiat ovat etukenossa valmiina vastaanottamaan törmäyksen, Söde väistää ja onneksi jalka on takana jo suht vapaana, joten mitään pahempaa toivottavasti ei käynyt. Se että tilanteen voisi luokitella törkäksi ja ämmämaiseksi, olisi vaatinut vain pelkän jalan ojentamisen vastustan ajolinjalle ja niin ei nyt käynyt. Rangaistukset kuitenkin ovat paikallaan, enkä päätöksestä valita. Ihmettelen vain tätä hullua lynkkaamista..
Mutta niinkai se on, että IFK:lla saa tulla ylilyöntejä, mutta muille ei missään nimessä. (Muistikuva TPS-IFK finaalista Turussa, jossa Ruutu ajeli Kiprusoffin.)


TPS:llä näyttää homma kyllä muuten todella hyvälle. Käytännössä koko ykköskenttä oli vetämässä lonkkaa ja silti Tulos on 5-4. Alivoima toimii kiitettävästi ja ratkaisijoita löytyy joka kentästä. Kova porukka pitää olla, joka TPS:n keväällä voittaa. IFK:sta siihen ei ole, mutta Kärpistä ehkä. Mielenkiintoiset playarit joka tapauksesa tulossa.

K
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Viestin lähetti Juha Salminen
Ei tasan edelleenkään olisi ollut jos olisi suorittanut toimenpiteen siellä vaihtoaitioilla.

Ite en tilannetta muista niin tarkasti, mutta sittenpähän tuo nähdään kun joku iskee videoklipin kehiin. Sen jälkeen kaikki turha mussutus siihen liittyen voidaankin lopettaa.
 

HABS #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pelicans, Antikale Lahko
Viime kaudella Ruutu-Sihvonen tapauksen jälkeen taisi olla iltasanomissa juttu jossa Jere uhosi että: "sikailu IFK pelaajia vastaan loppuun palaan kaukaloon". Nyt Jere oli ketällä kun Eloranta ajeli polvella. Mitä teki Jere? Raapiko munia vaihtoaition edessä?

Tämä ketju taitaa voittaa jo sen otteluketjun jossa Shaefer ajoi R-P Lehtosen kylmäksi. Silloin nähtiin IFK fanit syyttivät Shaeferia perusturkulaisen Lehtosen ajelusta niin innokkasti että ensimmäiset olivat jo kyselemässä miehen kotiosoitetta jotta voisivat käydä hakkaamassa Shaeferin vaimon.
 

Muksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Andy_McCoy
Jos se kuuluisa kilpikonna-asento on niin ylivertainen, niin eihän kukaan saisi koskaan turpaan keneltäkään.
Ei saisikaan, jos kaikki pelaajat olisivat elorantoja ja samuelssoneita. Onneksi eivät ole, ja lajin ja vastustajan kunnioitus on vielä pääsääntöisesti hyvissä voimissa, vaikkei kenties aivan parhaimmillaan juuri SM-liigassa.
 

kloever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Koivu Bros.
Viestin lähetti Kaiser Soze
Olenko ainut joka ei tuota Elorannan tilannetta näe "törkeänä" kuten aiemmin lähes kaikki ovat maininneet. Mies tulee normaalisti taklausaikeissa tilenteeseen ja hartiat ovat etukenossa valmiina vastaanottamaan törmäyksen, Söde väistää ja onneksi jalka on takana jo suht vapaana, joten mitään pahempaa toivottavasti ei käynyt.

Et ole yksin mielipiteessäsi. Väärin tuli Kuli tilanteeseen ja aikomuksena oli varmasti puhdas taklaus. Mutta Söde mielestäni juuri väisti ja lopputuloksen tiedämmekin.

Lisättäkööt vielä, että Virtasen peli oli loistavaa. Kolmas SM-liigan ottelu ja pelinäkemys jo tuolla tasolla. Hyvin pelasi nuorukainen ja paikkansa ansaitsee.

Ja se klippihän on tässä
 

Sundance

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Vaihtoaition luona

Tässä on jonkinlaista tilannetta vaihtoaitiolta, enempää ei itsellä ole. Pahoittelen suurta tiedostokokoa (16megaa), mutta juuri tällä hetkellä ei ole itsellä mahdollisuutta laittaa sitä pienemmäksi.

Tilanteen tarkkaa ajankohtaa en osaa sanoa, mutta Juti mainitsee heti pätkän päättymisen jälkeen, että kohta tuomarit on pitäny palaveria jo viiden minuutin ajan. (Ei siitä nyt kuitenkaan ihan viittä minuuttia mielestäni voinut tuossa vaiheessa olla, mutta jonkin verran kuitenkin...)
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Viestin lähetti timppa
Uskomatonta settiä. :-D Kun IFK:n joukkueesta joku säheltää ja koheltaa ja tulee ylilyöntejä, on se helvetin mahtavaa ja upeata ja todellista hokia johon ketään muu ei pysty!! Kovaa ja lujaa. IFK! (Vastustaja tietenkin filmaa jos sattuu jotain.)

Mutta sitten kun sama kohdistuu omaan joukkueeseen, onkin se ämmäilyä ja neiteilyä jollaista ei koskaan pitäisi olla.

IFK on suosikkini sen takia, koska IFK:n peleissä tapahtuu aina, muttei samalla tavalla miten TPS:n peleissä läpi vuosikymmenien(rottamaisia huitomisia, filmaamisia, karkailua, tuomareille itkemistä, ärsyttäviä pelaajia jne..). Itse olen oman henkilökohtaisen käsitykseni näistä joukkueista muodostanut ja ainakaan maantieteelliset seikat siihen ei ole vaikuttanut, koska olen asunut koko ikäni Oulussa. TPS on ollut minulle aina vain se liigan suurin rotta/neiti-joukkue ja jollekin muulle se voi olla vaikka HIFK. Onko tuossa jotain niin *itun vaikeaa käsittää? Kai jokaisella saa olla käsitys kustakin joukkueesta.

Kiviharju, Tuokko, Aalto, Rautee, Eloranta.. Hyi helvetti.

EDIT: ainiin ja Nurminen
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
3-0, 0-3, 2-1

Ottelun ainoa ruma kohta paljastuu otsikosta. 3. erä ei ollut linjassa, voivoi! Erää vaivasi siis sama tauti kuin Hannu "Jojo" Henrikssonia. Nimen Jojo hän sai pelaajaurallaan ollessaan lähes joka kevät se, joka viimeisenä putosi MM-joukkueesta, kunnes nousi taas, kun joku loukkaantui ja lopulta putosi taas. Pelaajana Henrikssonista ei ole mitään mielikuvaa, onneksi toiminta jäällä kompensoi tätä mukavasti. Hän saa nyt olla kentän seuratuin kaveri. Tosin ultrahuonous ja linjattomuus olivat taas kerran tasapuolisia tähän tahtiin:

Ensin Mikko Eloranta, NHL-legenda joka kunnostautui Bostonissakin ainoana joukkotappelun väistäneenä pelaajana, jatkoi omaa linjaansa nostamalla selän suoraksi ojentaen samalla jalkansa Toni Söderholmia kohti. Tätä kutsutaan ammattikielellä polvitaklaukseksi. Tyhmäksi polvitaklaukseksi. Jeesus, mikä pahvi tämä Eloranta on. Täysin munaton tuhertaja, vaikka pelata osaakin. Huhujen mukaan Eloranta hengaili NHL-joukkotappelun aikana joukkueensa maskotin kanssa käytävällä ja pääsi jopa mediaan. Lokaaliaviisin kuvatekstissä luki; "Kuvassa hyökkääjämme Mikko Eloranta ja joukkueemme monivuotinen maskottihahmo Wet Pussy, Eloranta vasemmalla". No eniveis, juuri tällaisten tilanteiden varalta kentällä luistelee se viirupaitainen kaveri. Tässä tilanteessa Henriksson leipoi, hässäsi ja söhelsi pelin täysin hallustaan. Tämä oli juuri se ainoa paikka, missä pillin olisi pitänyt soida heti ja ektoplasman olisi pitänyt poistua suihkuun. Loppu onkin legendaa.

Myöhemmin Turo Järvisen läpiajossa HH näki oivan paikkaustilanteen ja käytti sen ammattimiehenä hyväkseen. Tepsin pakki #24 oli tilanteessa myöhässä ja nappasi viime keinonaan, kuten jokaisen pakin kuuluukin, kaverilta mailalla vauhdin pois. Tässäkin vihellyksen paikka, kun Järvinen vielä kaatuikin, mutta 2 minuuttia olisi ollut oikea tuomio. Nyt Henriksson veivasi tämännäköisen rivin; 2 + 5 + 20 min. Kyllä. Rankkari = 2 min, vielä 5 min ja sitten 20 min. Täysin tolkuttoman väärä ja epäsuhtainen tuomio, josta Kuhta sitten ratkaisi ottelun. Lassilan esitys rankkarissa oli muuten edesvastuuttoman paska.

Muut Henrikssonin jojoilut olivat sitten samaa tasoa, mutta pienemmässä mittakaavassa.

Eka erässä HIFK pelasi niinkuin pitikin; fyysisesti ja itsevarmasti, eikä hädän päivää. Turku ei tykkää tällaisesta pelistä, ei ole koskaan tykännyt. Erätauolla eräs jokerifani lähes onnitteli jo voitosta, mutta piti oikein muistuttaa häntä kahdesta asiasta; 1) HIFKin toinen erä tulee olemaan paskaa 2) Jukka Koivu on mielestäni ollut koko kauden Tepsin heikoin lenkki, enkä siitä syystä silti usko voiton menneen HIFKiltä. Koska tänään oli joulu, molemmat skenaariot toteutuivat. Jos vastaavan ekan erän jälkeen jäälle olisi 2. erään luistellut Jortikan TPS tai Jortikan Jokerit, olisin repinyt pitkävetokuponkini, jolla tartuin kiinni (kiitos Kempeksen infon) Veikkauksen lahjaan. No, HIFK tuli tokaan erään 0-tempolla eikä mennyt enää iholle ja 3-3 oli taululla. 3. erän alkaessa olin varma, että HIFK hoitaa homman, koska Jukka Koivu ei ole IMHO maailman legendaarisin pelinlukija ja näin kävikin - tosin oudolla tavalla. Viihdyttävä matsi kaikkiaan loppujen lopuksi.

Vopatista sen verran, että äijä osoitti eka erässä, miksi häntä tarvitaan kentällä. Riepoi tepsiläisiä kuin räsynukkeja ja pelasi muutenkin hyvin. Hurtaj on kadottanut täysin peli-ideansa, kädet eivät ole kadonneet minnekään, mutta Vopatin, Häbän ja koko HIFKin (poislukien Harkinsin ketju) karu suoraviivaisuus on tälle hennolle kikkailijalle toistaiseksi ylivoimainen yhtälö. Niinpä Vopat on 2. ketjun sielu. Itse asiassa nähdäkseni Kuhdan olisi pitänyt älytä tulla aitioon ja päästää Vopat kentälle, kun peliä ei ollut vielä Elorannan mummoilun takia vihelletty poikki. Vopathan suorastaan tyrkättiin valmennuksen toimesta jäälle ja samalla, kun kaverin luistimet osuivat jäähän, hän tiesi itsekin saavansa vähintään pelirangaistuksen. Jos hän olisi siitä huolimatta tehnyt Mäkkärit ja nuijinut sitä ektoplasmaa, katsomo olisi ollut innoissaan, valmennus ei. Jokerit vastassa tiistaina. Ihan turha ja typerä episodi Vopatin osalta, onneksi vain pelirangaistus. Meikäläisen mielestä huonoa pelisilmää koko tiimiltä, Vopat itse mukaanlukien. Mutta olihan se kiva katsella kuinka Eloranta suojeli itseään kertomalla "it wasn´t me...".

Antti Hulkkonen teki sen, mitä odotettiin; jokaisessa matsissa on nähty yksi kova avojääniitti. Se onkin ollut 100% Tepsin kovista ja oikeista taklauksista per ottelu, niin tänäänkin. Kysymys tepsiläisille; taklaako tämä mies muitakin jengejä vastaan kuin HIFKiä? Ja onko lupa nyt vain siihen yhteen? Saipassa pelatessaan hän teki samoin HIFKin hallissa ja silloin pommeja tuli 2-3 per matsi. Jos Hulkkonen taklaa edelleen vain meitä vastaan, niin herranjumala, toimintaa faxin ääressä; mies haluaa meille töihin, otetaan se!

Mikko Koivulle sanoisin, että jos haluat joskus tulla ihan oikeaksi pelaajaksi, niin häivy isin helmoista Turusta. Taitoja on ja maailma odottaa. Mutta ei loputtomasti, jos ura menee alle odotusten. Koivu on kova luu, mutta jossain muualla kuin isin jengissä.

Kaikki kentällä olleet 3 veskaria olivat huonoja, mutta niinhän se menee nykyliigassa.
 

Konsta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura ja lounaisrannikko
Viestin lähetti -Kantor-
Taas se vanha asia tuli todettua; syyt miksi rakastan HIFK:ta ja miksi vihaan ämmä-TPS:ää.
Mielestäni tähän sarjaan tuollaisetkin "pienet suunsoitot" tuovat tietynlaista väriä ja varmaan huomenna Suvi Linden jo kritisoi, että miksi TV:stä näytetään parhaaseen katseluaikaan niinkin rumaa kieltä. HIFK on värikäs joukkue ja puhuttaa aina.
Oli Vopat hermostuksissaan selvästikin tappelunhaluinen (koska ylipäätänsä lähti kentälle), mutta Eloranta TPS:n rotta-imagoa noudattaen lähti luistelemaan pois tuomareiden suojaan.

Ei ole poitsu tainnut kauaa lätkää seurata tai sitten kärsii muuten vaan jostain puberteettiajan kriisistä heittäessään tämmöisiä syväluotaavia ajatuksia Palloseuran "rotta-imagosta" yms. Koirat
haukkuu ja karavaani kulkee totesi muinoin jo Spede eikun Vladimir
Iljits Lenin tai ainakin joku. Tai jos asia onkin näin kuin Kantor sanoo olisi ehkä syytä harkita sm-liigan nimen muuttamista "rotta-liigaksi" tai ehkä "ämmä-liigaksi" jo pelkästään Tps:n voittamien
lukuisten liigamitalien takia. Kaikki nämähän ovat tulleet viekkaudella ja vääryydellä sekä tuomarien avustuksella, taitokiekolla ei ole asian kanssa ollut mitään tekemistä.

Edit: Oulussa asuvana Kantorille on täytynyt muodostua valtavan hyvä kokonaiskuva Palloseuran peleistä jo pidemmältä ajalta, kausikorttikin lienee ollut jo useampana vuonna Tepsin peleihin taskussa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Vopat on ainakin seuraavan ottelun sivussa kymppitilin täyttymisen takia. Eli ei pysty ottamaan Heleniusta vastaan uusintaottelua...

Elorannan taklaus oli selvä ottelurangaistuksen paikka. Veikkaan 3 ottelua, mutta veikkaan myös, että Vopat saa jotain lisärangaisusta, sanotaan vaikka että hän saa yhteensä myös 3 peliä kakkua.

RL+5 minuuttia oli sääntökirjan mukainen tuomio, joskin aika harvinainen sellainen.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Anteeksi, että kuokin tässä ketjussa mutta haluan aihetta sivuten hieman laajentaa turkulaisten näkökantoja.

Mitä jos Nielikäisen polvi olisi osunut vaikkapa Nurmiseen samalla tavalla kuin nyt Elorannan osui Söderholmiin. Tuskin täällä kovinkaan moni turkulainen olisi muuta mieltä, kuin että Nielikäinen pitää julkisesti ruoskia turun kauppatorilla ja lähettää sen jälkeen leijonanruuaksi etelä-afrikkaan.
 

Muksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Kaiser Soze
Mutta niinkai se on, että IFK:lla saa tulla ylilyöntejä, mutta muille ei missään nimessä. (Muistikuva TPS-IFK finaalista Turussa, jossa Ruutu ajeli Kiprusoffin.)
Jälleen kerran, Ruutu ei ajanut kertaakaan Kiprusoffin yli.

1/3 Ruutu on kärkikarvaajana, TPS:n pelaajan pitäessä kiekkoa maalin takana. Ruutu valuu Kiprusoffin maalivahdin alueelle, jolloin tämä ryntää Ruudun kimppuun. Ruutu peruuttaa kumartuneena, peruuttaa, peruuttaa Kiprusoffin hakatessa tätä kilvellä niskaan. Aloitusympyröiden välissä Ruutu pääsee irti ja tuuppaa itsensä kauemmaksi Kiprusoffista. Alkuperäisessä Hockey Night lähetyksessä kamera näyttää tilanteen (aivan hillittömän hehkutuksen keralla) vasta siitä vaiheesta, kun Ruutu on irrottautumassa Kiprusoffista. Lindegren oli n. 3 minuuttia aiemmin spekuloinut sillä, että pyrkiikö HIFK kuumentamaan huikeassa vireessä olevan Kiprusoffin, ja tarttui tilanteeseen tehden siitä huikean skuupin. Illan Urheiluruudussa juttu sitten näytettiin kokonaan.

2/3 Ruutu luistelee TPS:n pakin ja Kiprusoffin välistä Kiprusoffista katsoen oikealta vasemmalle. Tila on ahdas, mutta Ruutu ei näe mitenkään kohtuuttomasti vaivaa maaliltaan ulos tulleen Kiprusoffin väistämiseksi ja hän osuu mennessään Kiprusoffia kasvosuojaan/kypärään. Tämä tilanne oli ihan selkeä estäminen/kyynärpäätaklaus ja lähimpänä törkeää näistä kolmesta. Ihan selvä jäähy, mutta ilman 1/3 ja Lindegrenin/ Järvelän ja Jortikan hehkutusta aivan mitäänsanomaton juttu. 2+2 minuuttia korkeintaan.

3/3 Ruutu on pelin jäljessä TPS:n maalin takana. Lähtiessään kohti omaa päätä hän vetää Kiprusoffilta jalat alta. 2 minuuttia / kampitus. Äärimmäisen typerä teko Ruudulta.

Jos joku epäilee muistiani, niin siitä vaan etsimään nauhavarastoista. Nämä jutut on käyty varmaan 10-15 kertaa läpi jo, ja toistaiseksi olen ollut aina oikeassa sitten kun muutkin ovat jaksaneet oikeasti nauhalta katsoa ja unohtaneet sen hypen, jonka Jortikka asiasta nosti saadakseen etua joukkueelleen tiukassa pelisarjassa. Hypen joka sitten johti mm. Martin Saarikankaan kutsumaan "jääkiekkoperheen" pohtimaan lajin ongelmia - josta puolestaan on seurannut taklausten kieltämisen lisäksi ties vaikka mitä hölmöä.
 

GippoZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
No kokeillaan toimiiko tämä...

Kysyjille miksi IFK:n kentällä olleet pelaajat eivät puuttuneet tapaus Elorantaan; Vastaus esim. Karalahti on samanlaisia polvitaklauksia jakanut ainakin 5 kpl tällä kaudella, osan niistä jopa maajoukkue peleissä...

Pärssinen hyvä, Kuhta hyvä, Harkins kohtalainen....IFK ehkä 5. lopullisessa taulukossa.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Viestin lähetti Konsta
Ei ole poitsu tainnut kauaa lätkää seurata tai sitten kärsii muuten vaan jostain puberteettiajan kriisistä heittäessään tämmöisiä syväluotaavia ajatuksia Palloseuran "rotta-imagosta" yms. Koirat
haukkuu ja karavaani kulkee totesi muinoin jo Spede eikun Vladimir
Iljits Lenin tai ainakin joku. Tai jos asia onkin näin kuin Kantor sanoo olisi ehkä syytä harkita sm-liigan nimen muuttamista "rotta-liigaksi" tai ehkä "ämmä-liigaksi" jo pelkästään Tps:n voittamien
lukuisten liigamitalien takia. Kaikki nämähän ovat tulleet viekkaudella ja vääryydellä sekä tuomarien avustuksella, taitokiekolla ei ole asian kanssa ollut mitään tekemistä.

Voi helvetin lasse. Kyllä nyt mestarijoukkuekkin voi pelata rottamaista/ämmämäistä peliä ja missään vaiheessa en väittänyt, että kyseinen seikka olisi siivittänyt TPS:n mestaruuten. Kyllä tunnustan mestaruudet pelillisten avujen ansioiksi.
 

Turpeinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Tappara. Sympatiat HPK:lle.
TPS:ltä kova peli. Pitää muistaa, että oli 5parasta pistemiestä sivussa. Normaalilla joukkueella TPS olisi jyrännyt Helsingin Tytöt jäänrakoon.
 

toomo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
hyvä peli

Vopat oli taas mitä oli. Tosi tyhmät jäähyt, omalta joukkueelta neljä minuuttia viidellä kolmea vastaa pois ja ihan turhaan. Pari vittua sano ja siinä kaikki. Ihan floppi koko äijä. Taitaa olla pelkkä pelokas koira joka haukkuu vaan ei pure. Viime HIFK-JYP pelissä tammikuussa näin lapsellisimman tempun kiekkokaukaloissa pitkiin aikoihin. HIFK pelaaja potkimalla potki luistimen terällä JYP pelaajan jalkaterän päälle normaalissa kulmavääntö tilanteessa, kun ei saanut kiekkoa itselleen. Kuka mahtoikaan olla tämä raukkamainen Hifkin pelaaja?? Suuri tappelija, joka ei koskaan tee mitään raukkamaista. Tämä ei ollut neitimäistä se oli Vopatmaista. Taitaa vähän pitää paikkaansa et mitä isompi sitä vähemmän järkee. Kuinkahan isokokoisia on Vopat-fanit?

Pakko vähän provosoida, niin turha oli Vopatin temppu tänään jälleen kerran. Muuten pelimies ja näitä kaukaloiden kovanamojakin tarvitaan. Hieno peli IFK:lta tänään, loistava voitto. Viihdyttävää kiekkoa, kiitos! Ja tiistaina kaatuu Jokerit.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei pöllömpi esileikki

Rahalle vastinetta, sanoisin. En tiedä, kuinka voisin kiekkoilijaa vähemmän arvostaa, kuin pitämällä häntä polvitaklaajana. Jotenkin, ihna seitinohuesti, ymmärrän tunnekuohuisessa pelissä jopa kirvesiskut, mutta polvitaklaajat kuuluvat alimpaan käytettävissä olevaan kastiin. Toivottavasti Muukkonen on hereillä. Vopat, ensi kerralla kun menet sekaan, niin anna palaa, tai pysy penkillä.

Yllätyin siitä, että IFK vei pelin Tepsin jo tultua rinnalle. Nämä voivat olla vielä runkosarjapisteitä laskettaessa tärkeät kaksi pojoa. Pääasia oli, että tänään oli tunnetta ja tahtoa mukana. Pelattiin toista erää lukuunottamatta tunteella, jopa heittäydyttiin kiekkojen eteen.

Toivottavasti loukkaantumiset eivät aiheuta ohennuksia tulevien otteluiden rosteriin. Hulkkosen taklaus Saariseen oli nasakka ja vei liiat hapet jannulta. IFK on kova käyttäessään itselleen ominaisia vahvuuksia. Tänään niitä näki, orastavasti. Tällätavoin kun valmistaudutaan pleijareihin, niin hyvä tulee. Mustelmia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös