HIFK playoffeissa 2022

  • 70 303
  • 497

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Draamaa isolla draalla ja sitä todellakin saatiin. 0-5 tilanteessa harkitsin hetken jopa siirtymistä Kouvolan matsiin, mutta onneksi ei kanava vaihtunut. Sen sijaan maalivahti olisi voinut vaihtua jo 0-3 tilanteessa Nordiksella toiseen, mutta nää on näitä, joista jokaisella on oma mielipide. Tärkeintä kuitenkin, että sen 0-5 toivottoman tilanteen ja nöyryytyksen jälkeen saatiin ihan hyvä kiri ja varsin hieno esitys, että ei tässä nyt mitään vielä ole menetetty ja vuorokausi uuteen vääntöön aikaa. Nuo on mentaalipuolella helvetin kovia juttuja ja jos jotain pitää veikata niin huomenna ei nähdä 12 maalia, tai ekasta hyökkäyksestä takaiskua.
 

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei viitsisi aina itkeä ja kritisoida, mutta ei vaan muuhun nyt taas pysty.

Onhan tuo IFKin organisaatio ihan vitsi, kaikessa ollaan ihan puuhastelijoita, paitsi rahan lapioimisessa turhuuteen. Pelataan liigan suurimmilla budjeteilla vuodesta toiseen, mutta mitään ei saada aikaan. Nytkin on mestaruus-rosteri käsissä, vuonna 2031 vielä muistellaan tätä porukkaa ja ihmetellään kuinka pystyttiin tuokin sauma munimaan. Ja hehkutetaan 2011 mestaruutta, kun mestaruutta ei taaskaan olla saatu.

Mikään muu porukka tällä planeetalla ei olisi peluuttanut Halosta 2-0 jälkeen sekuntiakaan, varsinkin kun Halonen on ollut epävarma joka matsissa. Jopa Hesarin toimittajakin haukkui Halosen viime viikolla, eli sokea kanakin sen näkee ettei Halosella tuoda pyttyä. HIFKin valmennus ei vaan tätä faktaa myöntänyt, kunnes 4 oli omissa. Amatöörimäistä toimintaa, ei pysty käsittämään. Tässä kohden hävittiin tää matsi, joka olisi vielä kääntynyt.

Oma lukunsa on puolustus, jossa peluutetaan jopa keskushyökkääjää. Miljoonien budjeteilla ei ole veskaa eikä pakkeja. Ja ne hankinnat joita on ostettu, ajavat itselleen pelikiellot x2. Missä muualla on käynyt näin, ei varmasti muualla koko Liigan historiassa. Omiin muroihin kustaan urakalla, kun scoutataan jotain höyrypäitä. Vaikka oli sitten hyppy ja väärä tuomio, niin noi on vaan pystyttävä välttämään. Schmaltzia ei voi edes puolustaa, marraskuun kurko on ollut koko kevään ylimielinen, ihan kun haluaisi pois. Saa mennä.

4. pelin voittaja vie sarjan ja siltä se näyttää, vaikka lopussa noustiin. Tepsukat tulee taas Turussa päälle ja nyt ei taida sitten vaan riittää vähillä pakeilla. Helsingin pelissä on veitsi kurkulla ja se kostautuu perinteisesti jollain roikkupompulla omiin jatkoilla.

Olis pirun kiva olla väärässä.
 

Tykinkuula

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän se tosiaan jonkinlaista puuhastelua kuvastaa kun liigan kallein joukkue joutuu peluuttamaan senttereitä pakkeina ja kauden viimeisessä pelissä tulee luultavasti pelaamaan koko kauden koirankopissa ollut kolmosveska.

Vähän sama tilanne kun aikanaan koottiin helvetin kallis joukkue ja lopputulos oli se että se kallein pelaaja oli potkittu kokoonpanosta lomalle ennen pleijareita ja kolmosketjuna hääri Hucko-Kautonen-Nielikäinen.

IFKn johtoportaassa on aina riittänyt Salmelaisen tyylisiä sliipattuja ja paskaapuhuvia, rahaa tuhlaavia pukupellejä.
 

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
Olen melko varma, että tämä munaton valmennus lähtee huomenna taas Halosella liikkeelle. Kyllähän tänään kaikki romahti pitkälti jo ensimmäiseen maaliin. Aivan onneton veto kainalosta sisään ilman mitään maskia. Siihen hyytyi kaikki ilo täydestä Nordiksesta. Sen jälkeen jokainen pelaaja pelkäsi seuraavaa imua. Ja niitähän riitti. Aivan viimeistään 0-2 vaiheessa jokainen osaava valmentaja olisi tämän tajunnut ja ottanut aikalisän ja vaihtanut veskarin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Playoffeissa tapahtuu kaikenlaista ja edelleen tämä sarja on omissa käsissä. Ei tuo TPS nyt niin kova ole etteikö sen voisi kahdessa seuraavassa pelissä voittaa. Ikävä kyllä menestyminen on vain lähes mahdotonta tuolla maalivahtiosastolla ja pakistolla. Tai no ei nyt suolata vielä Taposta, mutta ainakaan Halonen ei vain ole riittävä vaikka miten päin asiaa selittelisi ja oli se syy sitten ihan mikä tahansa, mutta kun ei riitä, niin ei se vain riitä! Pakisto on suoraan sanottuna paska, mutta hyvin simppelillä pelillä ja hyökkääjien avustuksella ja maalivahdin (Taposen) avustuksella tuo voi riittää.

Pakiston vajaavaisuudet on mahdollista saada peitettyä melko hyvin, mutta maalivahdin vajaavaisuuksia et peitä et sitten millään.

Jääkiekossa pätee sanonta, että hyvällä maalivahdilla huonokin joukkue voi pärjätä, mutta huonolla maalivahdilla hyväkään joukkue ei pärjää.

Edelleen kuitenkin näen, että tässä on saumat. Ehkä TPS on sen 60-40 suosikki, mutta ihan mahdollista tästä on jatkoon mennä ja otetaan Taposen sisääntulo vielä mahdollisuutena ja katsotaan riittääkö se. Todennäköisesti ei, mutta joskus maalivahtimaailmassa tapahtuu ihmeitä.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieno matsi - en muista milloin viimeks on ollut viimeks toi meidän mausoleumi noin täynnä fiilistä.

Sarjaan - hifk vie. Tässä matsissa meidän muukalaislegioonasta kasvoi joukkue, kun taistelivat jengin puolesta vihollista ja tuomareita vastaan. Jengi eheytyi yhdeksi, me vs. muut. Ja huomasivat, että yleisö piiskaa eteenpäin, niin kuin se tänään teki.

Pudotuspeleissä toki voitot ovat voittoja, mutta otteluna tunnetasoltaan toi oli paljon innostavampi, sykähdyttävämpi, kuin joku puolivaloilla otettu 3-1 jypistä. Tällaista katselee mielellään.
 

Uncle Becker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Україна
Jos nyt unohdetaan se eka matsi, niin onhan tämä ollut ihan huikeata playoff-kiekkoa. Pelien hallinta, tunteet ja tilanteet vaihtelevat nollasta sataan. Tai välillä alle nollan ja yli sadan. Tätä on luvassa vielä kaksi tai kolme peliä ja parempi jatkaa. Lomillelähtijän ei myöskään kannata painaa päätä perseeseen. Hyvää taistelua molemmilta ja toivon tietysti, että IFK tästä vielä jatkoon menee.

Kommentti on kirjoitettu hyvän punaviinin vaikutuksen alaisena.
 

Jazzhands

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vai että tällaista taas tänään. Vedin ihan tietoisesti aamupäivällä vähän happea ja keskityin vähän muihin juttuihin. Nyt paluu lätkähommiin ja ensimmäisenä uutisena tulee vastaan Hirvosen ja Innalan poissaolot. Puoliso tuossa kyseli että onko kaikki kondiksessa, kertoi että olin lasittuneella katseella tuijottanut eteenpäin jo tovin aikaa. Vittumainen tilanne ja olisi tässä vaiheessa kautta toivonut jo rouva fortunaltakin muuta kuin perseennäyttöä.



Toisaalta, nämä ovat niitä hetkiä kun leivotaan mestareita. Make it or break it. Playoffit on niin oma maailmansa että yksittäisessä pelissä kuka vaan voi voittaa kenet tahansa. Tästä voitto, ukkoa takaisin rosteriin ja jälkeenpäin voidaan ajatella että tässä se käännöskohta oli. NIO!
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Vittu mitä pelleilyä viedä tuo JS:n tilanne TPS:ltä vielä eteenpäin. Ymmärtäisin jos Nurmi olisi loukkaantunut mutta selvisi säälittävällä kieriskelyllä.

TPS:n strategia on itkeä kaikesta, valittaa tuomareista, valittaa filmaamisesta ja tehdä hakemuksia jotta saisi IFK:sta pudotettua pelaajia pois. Silti itse makoilevat jäässä ja IFK ei vie tuomarivirheitä jatkokäsittelyyn kuten vaikka tilanne jossa AB:ta taklattiin päähän.

Säälittävää touhua.
 

Laiskiainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, AC Oulu
Nyt on kyllä semmonen fiilis, että edessä voi olla ottelu, joka muistetaan pitkään. IFK on siipirikkoinen, ja maalissa eilen pahoin epäonnistunut maalivahti. TPS taas on mättänyt maaleja jäätävällä prosentilla sarjassa, mutta samaan aikaan, jättänyt itsestään ehkä kuitenkin vähän pelokkaan kuvan joukkueena. Tuomareillakin on varmasti painetta tänä iltana ulosajojen ja mediapelin seurauksena.

Sauna näyttäisi siis olevan aika hyvin esilämmitetty, ja en osaa ottelusta muuta ennakoida, kuin että hmv virkamieskiekko on varmasti mahdollisista ottelun kuvista epätodennäköisimmästä päästä.

Tsemii Röda!
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vittu mitä pelleilyä viedä tuo JS:n tilanne TPS:ltä vielä eteenpäin. Ymmärtäisin jos Nurmi olisi loukkaantunut mutta selvisi säälittävällä kieriskelyllä.
Hyvä, että valittivat ja hyvä, että tuli pelikieltoa. Turhan vaarallinen olisi Liiga, jos moisesta selviäisi ilman pelikieltoa. TPS teki kaikille palveluksen, pitkässä juoksussa myös HIFK:lle. Ja mikä tärkeintä, kun Schmaltz nyt sai pelikiellon, voin tyytyväisenä taas liputtaa HIFK:n puolesta tässä sarjassa.
 

Kale

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tom Laaksonen
Kyllähän tässä on pakko valmistautua henkisesti täydelliseen katastrofiin ja perseraiskaukseen. Ei vaan psyyke kestä sitä pettymystä, jos odottaa paljon ja sitten pahin tapahtuu.

Nyt jää sitten ainoastaan mahdollisuus yllättyä positiivisesti.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Vittumainen tilanne ja olisi tässä vaiheessa kautta toivonut jo rouva fortunaltakin muuta kuin perseennäyttöä.
Totta, mutta tätä tämä nyt on. Ei voida muuta kun sanoa rouvalle että "bend over", ja raavitaan kaikki irti koneesta. Pieni kutina on että Muuli tekee tänään sankaritekoja.
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä, että valittivat ja hyvä, että tuli pelikieltoa. Turhan vaarallinen olisi Liiga, jos moisesta selviäisi ilman pelikieltoa. TPS teki kaikille palveluksen, pitkässä juoksussa myös HIFK:lle. Ja mikä tärkeintä, kun Schmaltz nyt sai pelikiellon, voin tyytyväisenä taas liputtaa HIFK:n puolesta tässä sarjassa.
Entä mitä olet mieltä Karjalaisen taklauksen tutkintapyynnöstä?
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos tästä tilanteesta nyt jotain hyvää haluaa hakea, niin sitä voisi olla se, että joukkue ei todellakaan ole ensimmäistä kertaa tilanteessa, missä kokoonpanosta putoaa pelaajia pois. Tokihan kaikki poissaolijat ovat tärkeitä pelaajia, mutta pitkin kauttahan meillä on ollut joku kuuma pelaaja pois milloin mistäkin syystä. Tämä on siis tavallaan normipäivä. Ja itse asiassa uskon, että joukkue osaa tämän käsitellä "oikealla tavalla".

Itse odotan, että HIFK suoraviivaistaa pelaamistaan ja käytetään aiempaa enemmän hyväksi vääntövoimaa, mitä joukkueesta löytyy enemmän kuin riittävästi. Hermokontrolli tulee olemaan todella tärkeässä osassa. Karjalainen ja Karvinen saavat erityisesti rauhoittua, koska kummallakaan heistä ei ole tilannetajua ja ikään kuin ajautuvat tilanteisiin, mistä sitten boksi kutsuu. Varsinkaan Karjalaisella ei ole varaa tötöillä yhtään, koska on varmasti muutenkin suurennuslasin alla.

Tilanne on 2-2 ja tämän illan jälkeen jompikumpi johtaa sarjaa yhdellä otteluvoitolla. Sellainen on ihan otteluohjelmaankin kirjattu jo etukäteen. NIO!
 
Nyt saatiin korjattua eilinen videotuomarin päätös, kun TPS valitti Schmaltzin tuomitsematta jättämisestä, ja S sai oikeutetusti pelikieltoa.
Itse olen seurannut aktiivisesti kiekkoa jo vuosikymmeniä ja harvoin olen noin törkeää vastustajan vahingoittamisyritystä nähnyt, sillä sitähän tuo teko oli, koska kiekkoa ei ko tilanteesssa pelaattu, eikä sitä oltu edes siihen pelaamassa! Vaikka Nurmi ei loukkaantunut ko tilanteessa, se ei nollaa vahingoittamisyritystä, jos Nurmi olisi loukkaantunut, kakkua olisi varmaan tullut enemmän.
Jos pystyt katsomaan peliä puolueettomasti, varmaan ymmärrät rangaistuksen.
Ikävä kyllä, jollain pelaajilla ei ole vastustajan kunnioittaminen kohdallaan, aina voidaan pelata kovaa, välillä tapellakin, mutta vastustajan tahallinen vahingoittaminen tai sen yrittäminen on aika halpamaisia tekoja...
 

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
Joku täällä kertoo että Innala on eilen huutanut valmentajalle. Voisiko tuo joku nyt tulla kertomaan että mitä siinä tapahtui? Itse en moista nähnyt. Voiko Innalan poissaolo liittyä tähän?
 

/dev/null

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt saatiin korjattua eilinen videotuomarin päätös, kun TPS valitti Schmaltzin tuomitsematta jättämisestä, ja S sai oikeutetusti pelikieltoa.
Itse olen seurannut aktiivisesti kiekkoa jo vuosikymmeniä ja harvoin olen noin törkeää vastustajan vahingoittamisyritystä nähnyt, sillä sitähän tuo teko oli, koska kiekkoa ei ko tilanteesssa pelaattu, eikä sitä oltu edes siihen pelaamassa! Vaikka Nurmi ei loukkaantunut ko tilanteessa, se ei nollaa vahingoittamisyritystä, jos Nurmi olisi loukkaantunut, kakkua olisi varmaan tullut enemmän.
Jos pystyt katsomaan peliä puolueettomasti, varmaan ymmärrät rangaistuksen.
Ikävä kyllä, jollain pelaajilla ei ole vastustajan kunnioittaminen kohdallaan, aina voidaan pelata kovaa, välillä tapellakin, mutta vastustajan tahallinen vahingoittaminen tai sen yrittäminen on aika halpamaisia tekoja...

Mistä tiedät noin varmasti että Schmalz yritti vahingoittaa? Eikä esim. lyödä mailaa kädestä, mikä ei sekään ole aivan ennenkuulumatonta. Toki jääkiekkopiirit on täynnä mentalisteja…
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EPK

penalalli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Leeds United
Niinpä, mailalla mailaan lyömisestä ulosajo plus pelikieltoja.
Vaikka Nurmi käyttäytyi kuin pahasti kätensä satuttanut, kohta oli kentällä taas.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joku täällä kertoo että Innala on eilen huutanut valmentajalle. Voisiko tuo joku nyt tulla kertomaan että mitä siinä tapahtui? Itse en moista nähnyt. Voiko Innalan poissaolo liittyä tähän?
En nimiä ole saanut tietoon, mutta klubilainen valaisi että pientä sanallista selvittelyä on eri osapuolten kanssa ollut erätauolla. Haiseeko jop Schmaltzin temppu reaktiona, näitä voidaan ehkä lukea joskus jonkun elämänkerrasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös