HIFK peliesitykset kaudella 2012-2013

  • 936 506
  • 3 115

scholl

Jäsen
Tämä korreloi menestykseen hyvin. Harjoituskaudella nähtiin tolkuttomasti varsinkin turhia kakkosia, mikä näkyi myös tappioina.

Olen samaa mieltä, että joukkue voisi pelata fyysisemminkin. Se tuskin suurentaisi jäähymäärää mitenkään huomattavasti.

Kyllä se jossain määrin suurentaa. Muutamat riskipelaajat kun kilahtavat niin ne ottavat niitä pelirangaistuksia. Jäähytilastoista tulee rumia juuri siten, kun samat jätkät ottavat koko ajan jäähyjä ja ennen kaikkea niitä isoja rangaistuksia. Toki on hyvä, jos "kolme kakkosta joka pelissä schnabel-karalahdetkin pysyvät poissa".
 
Suosikkijoukkue
HIFK ja brändin juojat. NP#35.
Juuri näin. Ja oikein tarkkaan ottaen Ortio on pelannut joukkueelle vähintään 2,5 voittoa (oikeastaan 3), sillä hän piti nollan eilen 2. ja 3. erässä ja kaikki maalit omaan verkkoon menivät haparoineelle Norjalle. Seitsemästä ottelusta siis jo aika monta huikeaa peliä.

Mitä ajattelet idolisi J.Lundellin vaikutuksesta maalivahtipeliin? Itse asiassa eilen Norjalle meni maalit sen jälkeen kun hyvän 2-1 maalin jälkeen peli oli ihan meidän hallussa ja sitten alkoi sekoilu. Ensin pomputtelu tasoihin ja sitten 5-3 alivoimalla Lukko meni johtoon.
Oliko Norjan vika vai jengin totaali sakkaaminen?

Nyt tehtiin hyvä siirto, kun vaihdettiin Ortio maaliin ja ruvettiin pikku hiljaa pelaamaan. Kolmas erä meni 100-0 meille, kun Lukko oli jo fyysisesti sillassa ihme peluutuksensa takia.
 

Stigu

Jäsen
Puolustus on tällä hetkellä se haavoittuvin paikka. Yltiöpäistä juoksemista sattuu vaihdosta toiseen jokaiselta ketjulta. Jotenkin tämä osa-alue tulisi saada rauhoitettua vaikka pelaamalla selkeää aluetta muutaman pelin ajan ja sen jälkeen palata miesvartiointiin. Myös heikko jalka näkyy tällä alueella kaikkein parhaiten.
Samaa mieltä. Puolustuksen osalta näyttää siltä, että jengi ei oikein tiedä pelattaisiinko paikkaa vai miestä.

Puolustuksen kiekollinen peli on mielestäni parempaa kuin viime kaudella, avaukset lähtevät paremmin ja variaatioitakin hyökkäyksiinlähdöissä on enemmän.

Variaatiosta puheenollen, yksi asia joka on pistänyt silmääni on ylivoimalla hyökkäyksiin lähtö. Kuvioita on muuteltu sen verran, että about 70% hyökkäyksistä tehdään siten, että kiekko jätetään takaa tulevalle pelaajalle suunnilleen punaviivan kohdalla.Silmiinpistävä muutos viime kauteen verrattuna.

Soppa Sormusen maailmanlopun kello on tällä hetkellä alle 23.00, sen verran hyvin on noita pisteitä tullut.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
HIFK ja voittoputki, jep, siinä yhdistelmä mikä ei toimi Turussa. Kyllä oli shittiä koko peli. Toisaalta, ei tässä mitään ihmeellistä tapahtunut, HIFK pelaa aina päin persettä Turussa.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Miten voi olla joissain halleissa näin vaikeaa. Jyväskylä ja Turku? Tänäänkään ei ollut oikeastaan mitään hätää, ja silti tappio?
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielestäni ihan hyvä peli IFK:lta, mutta lopussa tuli kakka housuun ja meni liian peruutteluksi. Taas kerran. Muuten ihan ok. Selkeästi parempaan päin.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Ryssittiin sitten varmalta näyttäneet pisteet melkein kokonaan, 1 säälipistettä lukuunottamatta.

O'Sullivan oli huono tänään, mutta eipähän ole kehumista Redenmouhon ja Peltosen esityksissäkään. Peltonen saa käsittämättömän paljon peliaikaa otteisiinsa nähden. Eipähän tarvitse toisaalta ihmetellä, jos Villellä ei putki kulje, kun pelaa välillä kolmessa eri ketjussa.

Voisi nyt jo saatana rikkoa nuo kaksi oravapartioketjua, ja pistää sinne lihaa väliin. Bergenheimin voisi laittaa Somervuoren tilalle samantien.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Samat ongelmat vaivaa vanhaa raihinaista HIFK-gubbea: Ketjut osittain aivan Alzheimer-tuotantoa, ei jakseta pidätellä koko 60min vaan kustaan aivan wc-pöntön vieressä kunnolla housuun. Tänään oli sitten vielä uusi vaiva, Irkkutulehdus 2 ekaa erää mikä teki ennestään hitaasta gubbesta matelevan etanan.

Vaikka ne tekikin maaleja niin ihan suotta tuota MaG-Jocke-Eero yhdistelmää pidetään sadistisesti ottamassa kulmissa osumaa. Sen sijaan Bergenheim sopi mun mielestä neloseen ihan passelisti mutta ei silti niin hyvin kuin Leinonen. Trio Liha oli taas tattu itsensä mutta kyllä senkin pitää vielä skulata yhdessä ennenkuin löytyy se lopullinen tappamisen meininki.

Vittu mä diggaan Tuohilammesta. Siitä jätkästä kasvaa vielä hyvä kiekollinen yleispakki a'la Söde.

ps. Kun Irkkukuume vihdoin lähti kolmannessa erässä niin luulin sen olevan sairasta pilaa kun Pennanen heitti Villen sitten ylimääräisenä ketjuihin. Olisi voinut ihan hyvin juoksuttaa Pakarista tai Talajaa mutta kaikkihan sen tietää että El Capitano on se jengin energiapakkaus.

Kiekollinen peli oli ajoittain todella hyvää. Varakas on edelleen the hazard mutta on sillä ne hyvätkin hetkensä.
 

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK ja voittoputki, jep, siinä yhdistelmä mikä ei toimi Turussa. Kyllä oli shittiä koko peli. Toisaalta, ei tässä mitään ihmeellistä tapahtunut, HIFK pelaa aina päin persettä Turussa.

Viimekin kaudella tepsi vei 5/6:sta? Muistanko oikein? Ja sitä edelliselläkin kaudella 3-1?

Voi vidun vettu, laitoin tepsin pitkäänvetoon jotta HIFK voittaisi, niin sekin kusi ja tappioon!! Vetoamus sinne pukukoppiin: laittakaa nyt se helvetin hunajapurkki kiinni tällä kaudella, alkaa pää hajota näihin TPS tappioihin.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Ja kappas ihan vitun yllättävä käsikirjoitus taas lopussa. IFK:n verkkoon tehdään ihan helvetinmoisella prosentilla paikoista maaleja. Ihan ilmaiseksi piti lahjoittaa 2 pistettä, ja jo yhden kolmen pisteen voiton verran on ryssitty vikalla minuutilla ekaan 8 peliin. Ja sitten keväällä ihemetellään kun pisteen päässä on sijoitus, jolla oltaisiin vältytty 0-4 raiskaukselta puolivälierissä.

Saatana! Ei edes helpottanut.
 

Stigu

Jäsen
Tänään oli kaksi erää kentällä ns. kahden kerroksen väkeä: 2 ketjua olivat Trio Löysä Paska-osastoa, ja 2 ketjua Trio Liha-osastoa.

Onneksi Pennanen teki muutoksia noihin ketjuihin viimeisessä erässä, antoi ainakin uskoa, että valmennuksessa ollaan hereillä.

Plussat :
- Melart on kehittynyt! Hyvä peli taas.
- Soonin paikka on IFK:ssa, hieno ns. IFK:n näköinen pelaaja!
- Ortiolta muutama haamupelastus taas
- Roope Talaja- I love this gay (vai oliko se guy?)! Pyyteetöntä raatamista illasta toiseen

Miinukset:
- O'Shittivan: Kuka oikeasti uskoo että tämä kaveri kuntoutuu täksi kaudeksi? Mulla on ikävä Peter Whitea..
- Vaarasuo: paluu arkeen? Muutama paha hasardi.

No, ei tuo nyt niin huono peli ollut. Varsinkin tokassa erässä IFK:lla oli ihan hyvä myllytys päällä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
No, ei tuo nyt niin huono peli ollut. Varsinkin tokassa erässä IFK:lla oli ihan hyvä myllytys päällä.

Kyllä, toisessa erässä HIFK:lla oli paikka laittaa matsi pakettiin, mutta silti tilanne oli erätauolle mentäessä 2-2. Hyvin tehotonta oli tuo myllytys kuitenkin.

Ensi viikolla sitten Petrell mukaan peleihin. Menee valmennuksella mielenkiintoiseksi, ketä pudotetaan pois? Tai ei pitäisi olla mitään epäselvää tämän illan jälkeen, kuka sieltä jätetään pois? Silti, kahteen ekaan ketjuun pitäisi tehdä muutoksia. Tai ainakin ykkösketjuun. Kakkosketju kuitenkin piti kiekkoa hyvin alueella ja sai tilanteita aikaiseksi, ekassa erässä oli aluksi vaikeaa.

ps. tämä oli Pennasen viimeinen peli toistaiseksi ykköskoutsina tällä kaudella, ihan hyvä saldo. Sormunen tulee sitten seuraavaan peliin penkin taakse. Muuttuuko pelaaminen olennaisesti?
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Tällaisia nyt välillä vaan tulee, mutta kokonaisuutena positiivinen kauden avausjakso on ollut. Paljon positiivista on tässä jengissä ja itse olen ainakin yllättynyt iloisesti. Vain yhdessä pelissä IFK on ollut vastustajaa huonompi ja sijoitus tällä hetkellä ihan kelvollinen.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielestäni ihan hyvä peli IFK:lta, mutta lopussa tuli kakka housuun ja meni liian peruutteluksi.

Päinvastainen mielipide tähän. HIFK pelasi helvetin hyvin sen lopun. Lukuunottamatta sitä maalia. Eihän TPS:llä ollut mitään painetta aikalisän jälkeen. Tuolla tavalla, kun ottelun lopun pelaa, niin yleensä voittaa.

Itse peli HIFK:lla oli aika sekaisin, mutta tavallaan ymmärrettävää, kun uutta ukkoa kahdessa ketjussa. etenkin O´Sullivanin sysipaskuus sekoitti pakettia. HIFK:n ykkönen pelasi käytännössä alivoimalla.
 

HIFK Keiju

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mun mielestä IFK pelasi hyvällä ilmeellä ja paikoitellen oli jopa hienoa tekemistä. Pelikirja ei selkeästi vaan ole ytimessä, kun noita virheitä tulee ajoittain. TPS.llä oli pari aika kovaa vahvistusta ja niille ei tänään mahdettu mitään :(

Mutta näitä viime minuuteilla hävittyjä pisteitä on kieltämättä tullut nyt liian monta putkeen. Yksi merkkausvirhe ja TPS rokotti viimeisellä minuutilla. Keskittyminen ei voi herpaantua ennen kuin summeri soi !!! ÄH. Mutta paljon hyvää, eikä tästä ole syytä vetää sen suurempia johtopäätöksiä..
 

amorphous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mighty Hawks of Monte Carlo. HIFK.
Mun mielestä IFK pelasi hyvällä ilmeellä ja paikoitellen oli jopa hienoa tekemistä. Pelikirja ei selkeästi vaan ole ytimessä, kun noita virheitä tulee ajoittain. TPS.llä oli pari aika kovaa vahvistusta ja niille ei tänään mahdettu mitään :(

Tähän sama. Pelinrakentelu näytti välillä jopa ihan kelvolliselta, samoin hyökkäysalueelle meno (=ristikulman ja kovan rännikiekon lisäksi oli muitakin vaihtoehtoja, toisin kuin viime kaudella kertaakaan).

Melartilta muutamaa höntyilyä lukuun ottamatta tasapainoinen matsi, oli meidän pakkien parhaita tänään. Sääli vain, että se viimeinen virhearvio sattui jatkoajalla ja johti Tepsin maaliin.

Pakarinen on saatanan vahva kulmissa, mutta kiekkoa pitäisi saada suoraviivaisemmin maalille.
 

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
Plussat :
- Melart on kehittynyt! Hyvä peli taas.


Miinukset:
- O'Shittivan: Kuka oikeasti uskoo että tämä kaveri kuntoutuu täksi kaudeksi?

Ensinnäkin Melart mokasi kaksi viimeistä Tepsin maalia aivan karmeilla mokilla. Ei vaan voi kehua kaveria, jos se ratkaisee pelin naapurille, eihän?

Ja O'Shit oli heikko, mutta ketään ei kannata dumata näissä olosuhteissa. Kaveri ei ole pelannut tai saati ollut jäällä kovatempoisissa treeneissä pitkään aikaan. Silloin ei vaan jalat toimi. Annetaan kaverille 10 peliä ja palataan sitten asiaan.
 

HIFK Keiju

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tähän sama. Pelinrakentelu näytti välillä jopa ihan kelvolliselta, samoin hyökkäysalueelle meno (=ristikulman ja kovan rännikiekon lisäksi oli muitakin vaihtoehtoja, toisin kuin viime kaudella kertaakaan).
Totta! Soppa iltapulu haastattelussa sanoi, että pyrkii kehittämään erilaisia hyökkäyksiin lähtöjä. Tästä pidän ja olen huomannut näitä erilaisia kuvioita aiemmin jo harkkapeleissä. Kestää vaan hieman aikaa ennenkuin nämä tulevat pelitilanteissa selkärangasta. Puhe auttaa toki asiaa, jota oli viime kotipelissä kolmannessa erässä. On tää mun silmään parempaa kun viime kaudella. Omaan päähän vielä joku puolustaja tai Kurvinen edes saikulta..
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mun mielestä IFK pelasi ihan kelvollisen pelin, kun ottaa huomioon, että peli pelattiin turussa. Siellähän on harvoin pärjätty, saati pelattu hyvin.

Valmennus oli mielestäni hereillä, enkä osaa oikein valmennuksen piikkiin tappiota laittaa. Lopussa kentällä oli täysin oikeat pelaajat, joiden olisi pitänyt homma pystyä hoitamaan kunnialla. En ole ollenkaan yllättynyt, että vierasjoukkueen pelaaja tekee kauden avausmaalinsa juuri IFK:n verkkoon. Ja vielä viimeisellä minuutilla. Ihan perussettiä. Ja vaikka olen äärimmäisen pettynyt tulokseen ja varsinkin tapaan, miten TPS hoiti pelin jatkoajalle, 1 piste on suurinpiirtein yksi piste enemmän kuin mitä turusta odotin.

Töykkälältä synkkä peli. -2 on Töykkälälle huono suoritus. Sai todistella maaleja aitiopaikalta. Ei tämä silti Tykkiin kaatunut, tietenkään.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja O'Shit oli heikko, mutta ketään ei kannata dumata näissä olosuhteissa. Kaveri ei ole pelannut tai saati ollut jäällä kovatempoisissa treeneissä pitkään aikaan. Silloin ei vaan jalat toimi. Annetaan kaverille 10 peliä ja palataan sitten asiaan.

Tietysti voidaan taas miettiä miksi HIFK hommaa tollaisessa kondiksessa olevan kaverin, miksi ihmeessä pitäisi antaa 10 peliä aikaa ja mikä ihmeen toipilaskoti rikkinäisille/huonokuntoisille pelaajille HIFK:sta on tullut?
 

amorphous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mighty Hawks of Monte Carlo. HIFK.
Tietysti voidaan taas miettiä miksi HIFK hommaa tollaisessa kondiksessa olevan kaverin, miksi ihmeessä pitäisi antaa 10 peliä aikaa ja mikä ihmeen toipilaskoti rikkinäisille/huonokuntoisille pelaajille HIFK:sta on tullut?

Nimenomaan. Suomen suurin ja Kaunein ei todellakaan ole se jengi, johon tullaan saikulta ja/tai huonossa kunnossa höntsäilemään ja kuntoutumaan. Tulosta on tultava saman tien, ja kokeneelta ammattilaiselta sitä voidaan - ja pitää - myös vaatia.

Perinteiseltä Teksti-TV -scouttaukselta vaikuttaa tänään nähdyn perusteella. Varaan itselleni oikeuden muuttaa mieltäni, kun pelaaminen paranee. Sanon "kun", koska ei se tuosta ainakaan huonommaksi muutu.

Ensi viikon matsit vielä, ja jos meno ei oleellisesti muutu, niin äijä kiertoon ja uutta matoa koukkuun. Mielellään sellaista, jonka on viime aikoina nähty ihan oikeasti pelaavan.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
tilastojen kertoma

Ykkösketju sai liigan tilastojen perusteella aikaiseksi YHDEN laukauksen koko matsissa !! Toivottavasti Sormunen pudottaa muitakin nimimiehiä pienempään rooliin, Amerikan avuilla näytti minuutit olleenkin pienimmästä päästä. Ikävää, että irkku onkin joku toipilas. Nämä tuntuvat säännöllisesti löytävän tiensä HIFK:iin...

Tuohilampi-Jokela +2, ei huono. Luttinenkin avasi vihdoin maalitilinsä. Töykkälän päätehtävä, vastustajan nollaus ei tänään sujunut, -2, kuten myös Melartilla ja Södellä.

Noloa, että taas suli johto viimeisellä minuutilla. No täytyy myöntää, että kestää se sentään joskus tiukoissa peleissä, kuten porilaisia vastaan viimeksi. Joka tapauksessa Töykkälöillä riittää vielä mukavasti reenattavaa. Mikä alivoima poppoo muuten ryssi osuutensa kahdessa ekassa turkulaisten byyrissä ?
 

Greffin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pittsburgh Penguins
Kaksi ensimmäistä erää tuli nähtyä ja ihan tyytyväinen olen näkemääni. Toinen alivoimamaali oli tosin aika halvan oloinen, Willsiellä oli liikaa aikaa hyvässä maalintekopaikassa.

Keskialueen pelaaminen toimi pääsääntöisesti hyvin ja TPS oli vaikeuksissa pelin avaamisessa. IFK taas avasi peliä mielestäni aivan mallikkaasti. Hieman terävyyttä puolustuspelaamisessa kuitenkin tarvitaan.

Näin paljon hyvää IFK:n pelaamisessa verrattuna aiempien pelien hosumiseen. Kyllä tuosta hyvä tulee, mutta vaatisi ehkä puolustukseen silti vielä vähän väkevämpää osaamista. Kurvisen muodossa sitä toki tulee kunhan mies saadaan kehiin.

EDIT: Tottakai terävyyttä tarvitaan myös hyökkäyspeliin. Ykkösketju ei saanut oikeastaan mitään aikaan lukuunottamatta Redenbachin tolppaohjausta. Tosin sekin taisi tulla sekaketjulla kun Redenbach meni Talajan reboundiin. Niin erikoiselta kuin se vaikuttikin, niin Tyllerö kärsi ketjukavereistaan tänään (tai oikeammin niiden puutteesta). Peltosella ei kulje ja O'Sullivan oli sysipaska. Jalka ei liiku mihinkään ja ne harvat kerrat kun kiekon sai, niin meinasi lentää katolleen kun ei tiennyt mitä sillä tekisi.

PS. Talaja on aivan loistava pelaaja.
 
Viimeksi muokattu:

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olin huomaavinani, että Tyler Redenbach ei pelannut juuri lainkaan viimeisessä erässä ja reilun 13 minuutin peliaika tukee tätä. On se kumma, kun joukkueen ykkösketjusta penkitetään 2 pelaajaa, kun aletaan pelaamaan voitosta. Ensi peliin sitten O´Sullivan miettimään, että miksi tänne tuli ja lihaa ykköskenttään nyt vihdoin ja viimein: Talaja tai Bergenheim.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös