HIFK peliesitykset kaudella 2012-2013

  • 936 491
  • 3 115

Inge Glid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Team Finland
Plussat ja miinukset, Ässät-Hifk

- Klubertanz oli huono, tuntuu ettei taso riitä liigaan
- Tuohilampi, liian heikko liigaan sittenkin
- Huonoja vetoja viivalta
- Luttinen, käsittämättömän turha jäähy ja askeleen perässä koko ajan
- Eriksson, hidas
- Tyler, pehmeä ja hidas

+ Ortio, veti ekan/tokan hyvän matsin
+ Vaarasuo, liigatason pakki
+ Talaja
+ 3 pistettä !

Tällä hetkellä näyttä siltä, että Bergenheimin tilapäiset jalat tulevat tarpeeseen
 

Fordél

Jäsen
En peliä juuri nähnyt(kiitos, Urho), mutta vähän turhaakin negailua täällä. Kolme pistettä Porista ja vain yksi omiin, niin ei tuo nyt ihan skeidaa voi olla. Ja kyllähän moni joukkue on Porissa ajoittain purjeessa. Varmasti puutteitakin on ollut, mutta jossain määrin tuo paketti on selvästi kasassa ollut.

Kyllä se oli aika lähellä skeidaa. Ilman Ortion maagista peliä Ässät olisi vienyt tänään vähintään kaksi pistettä.

HIFK:n pelaamisessa ei tuntunut olevan hyökkässuuntaan mitään ideaa. Sellainen selkeä sabluuna puuttui siitä, mitä jengin pitäisi tehdä päästäkseen hyökkäyspäähän ja mitä hyökkäysalueella sitten tehtäisiin. Ei päästy lähtemään riittävän kontrolloidusti omista ja ylitetty keskialuetta kiihtyen sekä pystytty ajamaan montaa kaistaa pitkin suoraa kohti vastustajan maalia. Sen sijaan Ässät pystyi iskemään paljon paremmin suoria hyökkäyksiä kohti Ortiota.

Oli pelissä myös jotain hyvääkin ja se oli Ässien pakkien paineistus. En muista aikoihin nähneeni niin paljon riistoja kuin mitä tänään nähtiin HIFK:n hyökkääjiltä. HIFK osasi antaa juuri oikeassa kohdin painetta ja Ässien avauspelaaminen meni ihan sekaisin. Toisaalta myös sekin toimi kun annettiin Ässäpakkien kiekotella omassa päässä ja ryhmityttiin ottamaan hyökkäystä vastaan. Monesti tällöin Ässien avaussyöttö pystyttiin katkaisemaan ja hyökkäys tyrehtyi siihen.

Silti näen, että HIFK:lla on vielä hitosti tekemistä, että hyökkäyspelaamiseen saadaan järkeä ja jonkinlainen selkeä sabluuna. Ei tän jengin hyökkäyspelaaminen voi olla vain riistojen varassa.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Tämä pelityyli keskustelu on aikamoinen paradoksi. Vaikka otetaan voitto niin valitetaan peli oli paskaa kun ei taklattu yms. Sitten vielä jauhetaan ettei IFK:lla ole minkäänlaista pelitapaa ja peli on taas täyttä paskaa.

Ensimmäiseksi on sanottava, että sellaisia valmentajia jotka taitoisi pelaajien selkärankaan UUDEN pelitavan kahdessa kuukaudessa ei ole vielä tavattu. Sehän nyt on selvää, että Sormunen ja Pennanen kohteliasuuksien jälkeen piti alkaa korjaamaan paskansyöjän virheitä ja uutta pelitapaa rakennettaan ottelu kerrallaan.

Kuka oikeasti luulee, että brändi kiekolla eilen oltaisiin otettu yhtään pistettä?Minä en ainakaan. Omasta mielestä Kari Jalonen jalosti brändi kiekon oikeisiin mittasuhteisiin, käytetään voimaa kun se on itse pelin kannalta TARPEELLISTA. Ymmärrän, että eilen oli kova pala joillekkin IFK:n pehmoisuus, mutta itse olin tyytväinnen kolmeen pisteeseen ja siihen ettei kukaan alkanut toteuttaa omiaan vaan pysyi pelisuunnitelmassa ja tämä on ainoa asia mikä tulee keväällä erottamaan kärki joukkueet toisistaan. Pelkään itse asiassa jo nyt mitä tulee tapahtumaan kun Soppa astuu aitioon ja brändi alkaa nostaa päätään. Siinä tapauksessa tullaan häviämään tämä kausi, Pennanen taas on neutraali valmentajana ja ei tarvitse brändiä voittaakseen.
Pitää muistaa, että kahdessa edellisessä mestaruudessa on ollut päävalmentaja jolla EI ole ollut kummoisia siteitä IFK:hon aikaisemmin, ainakaan positiivisia.

Nyt on IFK:lla mahdollisuus ottaa täys pistepotti tältä viikolta kun kaksi kriisi joukkuetta on vastassa ja pahin selvitettiin täydellä pistepotilla. Sitten voidaan taas itkeä kuinka peli on paskaa vaikka ollaan erittäin lähellä sarjakärkeä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
En ole ehtinyt nähdä vielä yhtään matsia tällä kaudella, joten en ota kantaa, montako sivua Sopan/Pennasen pelikirjasta puuttuu. Sellainen mielikuva kuitenkin on, että Porin Isonmäen hornankattilasta ei yleensä haeta täysiä pisteitä pelisysteemillä, joka on sekaisin kuin lintulauta.

Vaikka Soppa palaakin penkin taakse ensi viikolla lusittuaan kakkunsa, niin en usko, että se tarkoittaa paluuta tutinaa & tötinää -kiekkoon. Onhan Soppa tähänkin asti vastannut joukkueen tekemisestä, vetänyt harjoituksia ja yhdessä Pennasen kanssa vastannut kuvioiden luomisesta jne. Matsien aikana mies ei vain ole saanut stondata vaihtoaitiossa. En myöskään usko, että Sormunen tarvitsee jatkuvaa mouhoamista itsetuntonsa kohottamiseksi. Luotan siihen, että mies on pannut merkille, millaisten otteiden avulla voitot on saavutettu, ts. ilman, että aina sattuu ja tapahtuu. Voi jopa olla, että mies on itse ohjeistanut pelaajia ja Pennasta, että nyt jätkät jäitä hattuun ja hoidetaan matsi himaan ilman turhia hötkyilyjä. Se on varmaa, että IFK on vielä pitkään suurennuslasin alla ja jos kaukalossa alkaa hanskat lennellä kovin mitättömissä tilanteissa, niin penalttia tulee ja paljon.

Tällä hetkellä on melko luottavaiset fiilikset - sellaiset: eiks me hävitäkään tätä kautta? - ja jos loppuviikon matsit klaarataan himaan täysin pistein, niin luotto sen kun kasvaa. Toki pari tappiota muuttaa kaiken ja kriisinappula isketään pohjaan loppusyksyksi.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikeimman kautta mentiin taas, vaikka lopussa repesi. Käsittämättömän helppo oli kiekkoa HIFK:n verkkoon ensimmäisessä erässä latoa. Tuli taas mieleen ne pelit, kun voitot suorastaan lahjoitetaan vastustajalle, mutta onneksi saatiin taas peli käännettyä.

Tämä Redenbach osaa kyllä taas samassa pelissä sekä raivostuttaa, että ihmetyttää. Taas täysin typerä jäähy 1-0 maalin jälkeen ja mussutusta joka tilanteessa, mutta sitten puolihuolimattomasti 0+2. 5 vs 5 pelissä HIFK:n ykköskenttä oli HIFK:n huonoin. Voikin sanoa, että 5 vs 5 pelissä kaikki muut kentät olivat vahvoja. Redenbachin kenttä mm. kahden HIFK:n maalin jälkeisen vaihdon aikana jäähy. Liivik toi todella ryhtiä kolmoskenttään. HIFK:n näkymättömimmät pelaajat löytyvät taas kerran yllättävältä listalta: Luttinen, Peltonen, Kuhta. Sitten Talaja tehnyt neloskentästä Töykkälän rinnalta 5 maalia, että näin. Kaunko näin voi jatkua?

Toivon NHL:n lock outin pikaista päättymistä. HIFK:ssa on nyt niin monta pelaajaa, jotka ansaitsevat peliaikaa ja jotka eivät sitä lock outin jatkuessa tule saamaan. Mitä ihmettä Töykkälällekkin on tapahtunut. Oli tänään koko aika vaarallinen.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huomisella paremmat kommentit, mutta yksi kysymys lienee tarpeellista esittää. Joni Töykkälä, mistä olet löytänyt kädet? Perkeleen nätti alustus Leinosen maaliin.
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt jumalauta tolle Vaarasuolle sopparia. Seurauskollisuus on helvetin kunnioitettavaa, mutta tän kaverin paikka ei ole Mestiksessä. Jos numero olisi eri, siinä olisi ilmetty Mikko Kurvinen pelistä toiseen. Ei paljoa virheitä ole tehnyt meidän paidassa tänä eikä viime kautena.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Sitten Talaja tehnyt neloskentästä Töykkälän rinnalta 5 maalia, että näin. Kaunko näin voi jatkua?

Mitä ihmettä Töykkälällekkin on tapahtunut. Oli tänään koko aika vaarallinen.

Tätä on niin hienoa kuulla pelistä toiseen. Vitutti jo silloin, kun Töykkis joutui lähtemään Bluesiin mestaruuden jälkeen Paskansyöjän tultua tänne. Kaveri on oikeasti yksi liigan parhaimmista nelosen senttereistä. Siitä ihanteellinen pelaaja myös koutsille, että pystyy ottamaan myös vastuuta ylemmissä kentissä jos tarve vaatii. Onnistuu tekemään myös pisteitä ja molemmat myös Talaja mukaanlukien ovat lähes joka pelissä meidän parhaimmistoa. Roopellekin vastuuta rohkeesti myös ylempiin kenttiin.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
HIFK:n näkymättömimmät pelaajat löytyvät taas kerran yllättävältä listalta: Luttinen, Peltonen, Kuhta. Sitten Talaja tehnyt neloskentästä Töykkälän rinnalta 5 maalia, että näin. Kaunko näin voi jatkua?

Tuo kolmikko filaan lauantaina ja uudet ukot tilalle, eli NHL-miehet. Talajan kannattaakin pelata nelosketjussa, koska tekee tuon ketjun todella vaaralliseksi. Saavat myös peliaikaa hyvin, kun nyt pystyy peluuttamaan neljää ketjua tasaisesti. Ykkösketju oli tosiaan huono ja syytä voidaan hakea molemmilta laidoilta. Redenbachilla vain 0+2, olisi ollut enemmänkin jos kavereille olisi maistunut maalinteko paremmin, ei mun mielestä mitään valittamista pelaamisessa vaikka tulikin jäähy. Korkea maila on kuitenkin aika pitkälti huonoa tuuria, ellet sitten ala tosissaan huitomaan mailan kanssa.
 

Jindebyne

Jäsen
Nyt jumalauta tolle Vaarasuolle sopparia. Seurauskollisuus on helvetin kunnioitettavaa, mutta tän kaverin paikka ei ole Mestiksessä. Jos numero olisi eri, siinä olisi ilmetty Mikko Kurvinen pelistä toiseen. Ei paljoa virheitä ole tehnyt meidän paidassa tänä eikä viime kautena.

Täysin käsittämätön tämä Vaarasuon tilanne. Jokaisessa pelaamassaan ottelussa Vaarasuo on ollut jengin top3 -puolustajia, mutta kuitenkin hänet ollaan menettämässä takaisin Jukureihin.

Tietysti on mahdollista, että jostain erikoisesta syystä Vaarasuo haluaa pelata mielummin Jukureissa kuin Sm-Liigassa. Muussa tapauksessa uskoisin seurojen pääsevän yhteisymmärrykseen kaverin siirrosta.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kolme pistettä kolmannesta ottelusta peräkkäin ja vain ja ainoastaan erittäin vahvan kolmannen erän perusteella. HIFK:lla oli mahdollisuus 2-1-tilanteessa ratkaista ottelu, mutta sitten alkoikin virheiden ja sekoilun suma ja selät hieman nousivat. Ihmeellisiä jättöjä ja puolittaista pelaamista, jonka luisteluaan selvästi lisännyt Lukko käytti hyödyksi. Veikkaanpa, että toisen ja kolmannen erän välillä kopissa käytiin tiukka mutta asiallinen keskustelu palaamisesta perusasoihin. Kolmannessa erässä peli parani selvästi ja Lukko alkoi peruuttelemaan ja passivoitumaan. Tämä HIFK käytti hyväksi ja otti lopulta suhteellisen helpot pisteet.

Pari pelaajakohtaista havaintoa - Kuhta on aivan yössä ja että voikin pelaaminen näyttää väkinäiseltä. Lauantaina ei voi tämän matsin otteilla mahtua millään kokoonpanoon, jos vahvistuksia (jotka kaikki muuten hallilla paikalla) saadaan pelaavaan kokoonpanoon. Puolustuksesta on vaikea nostaa ketään esille - Melart esitti hyvää peliä ennen loukkaantumistaan.

Tästä on hyvä jatkaa lauantaina Turussa- seuraavaksi alan selata NHL-seurojen sivuja, sillä erätauolla havaitsin jykevähkön olemuksen omaavan pohjoisamerikkalaisen HIFK-lippis päässä ja jotenkin hän tuntui tutulta. Tai sitten se oli vaan kuvittelua.
 

Stigu

Jäsen
Itseäni ihmetyttää, että IFK:ssa ei ole opittu viime kaudesta mitään: kakkosketjuna pörrää tälläkin kaudella täysverinen oravapartioketju. Eikö nyt perkele jo järki sano, ettei Mackea, Erikssonia ja Eeroa kannata laittaa samaan ketjuun? Tsekkasin erityisesti näiden tikutakujen ylivoimaa, ja maalintekosektorilta uupui 99% ajasta äijä. Sen 1%:n aikana Eriksson teki ensimmäisen maalinsa IFK:ssa, johtuen siitä, että veskarin edessä oli kerrankin maskia.

Kibe ja Ville alkavat olla sellaisessa syväjäässä, jota edes Tuksu Tukiainen ei sulata. Onkohan aika jo ajanut ohi? Toivottavasti ei.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Itseäni ihmetyttää, että IFK:ssa ei ole opittu viime kaudesta mitään: kakkosketjuna pörrää tälläkin kaudella täysverinen oravapartioketju.

Kolmannessa erässä ja oliko jo peräti toisessakin erässä Luttinen tuossa Erikssonin ketjussa laidalla ja Granlund Liivikin ketjussa. Ei siitä mitään nimellistä parannusta tullut. Enemmän mun mielestä näyttää siltä, ettei tuossa kakkosketjussa oikein ajatukset mene yksiin ja sitä kautta pelaamisesta tulee vaikeaa. Eriksson ei ole oikein asettunut tontille?
 

Inge Glid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Team Finland
Vaarasuo voittaa heittämällä Klubertanzin ei tarvitse edes miettiä, pikkaisen on vaan hidas jaloilla välillä.

Hyvä, että saadaan laituri/centteriosastolle ukkoja lisää. laittaisin tässä järjestyksessä laitureita heti Mestikseen;
1. Kuhta ja perustelut; liian hidas, lyhyen kulmaväännön jälkeen jaksaa just ja just luistella vaihtoon
2. Granlund, liian heikko, ei täytä hyvän taitopelaajan kriteereitä. Hakemaan vauhtia ja peliaikaa.
Nämä lähtisivat varmasti. Miettisin vielä Luttista.

Redenbachilta hyvä peli mutta pelit kovenee sitten keväällä ja noin paljon tilaa ei silloin ole, silloin joutuu vääntämään.
Söderholm ottaa taas isännän roolin ja oli hienoa saada Melart takaisin. Osuko se kiekko arkaan paikkaan?

Plussat menee Ortiolle, Söderholm, Talaja, Liivik, Redenbach, Pakarinen

Ja mikä tärkeintä, Kolme Pistettä!
 

Inge Glid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Team Finland
Unohtui plussa tietenkin mös Töykkälälle.

Tuolla pelillä ei pärjätä liigakärjelle.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Olipas kaksijakoinen ottelu. IFK:n 2-1-maalin jälkeen alkoi tosiaan selkä suoristua eikä meinannut mistään enää tulla mitään. Tilannetta ei tietenkään helpottanut Norjan epävarma peli. Varsinkin Lukon 2-2-maali meni mielestäni helposti, vaikka lähtikin pakin jaloista.
Toiseen erään tuli erinäköinen IFK, mutta näyttä pelaamisesta puuttuvan punainen lanka aika pitkälti.
Ja jumalauta Somervuori, vedä nyt vittu suoraan niistä poikittaissyötöistä. Mitä iloa siitä syötöstä on, jos aina pitää ottaa haltuun ja asetella ennen vetoa? Ei siitä mitään hyötyä ole.
Kolmannessa erässä Liivikin jäähy taisi toimia viimeisenä boostina, koska tämän jälkeen alkoi tapahtua. Toki Lukko jäähyili paljon kolmannessa erässä, mutta toimiipahan ylivoima ainakin.
Erikssonin maali lämmittää mieltä, josko se tosta lähtisi.
Ykköskentässä taitaa olla liikaa pappoja, kun Kibe ja Ville siellä heiluvat. Siihen vain Lennu/Bergenheim, jotta löytyy edes joku ei-rollaattori-ikäinen.
Yhtä kaikki, 6-3 voittoon nousu tappioasemasta tuntuu mukavalta.
Turussa jatketaan.
 

scholl

Jäsen
No, nyt olet nähnyt! Kaverilla työpaikka paikkakunnalla ja olisi voinut jo viimekaudella "siirtyä" vaikka sinne, jos olisi halunnut, mutta veri veti Jukurtteihin ja teki vielä jatkosopimuksenkin hetki sitten.

mikä se työpaikka on? Eiks lätkäpelaaja voi ottaa pari vuotta virkavapautta ja pelata pelkkää lätkää? Tulee mieleen Steve Bull. Olisi päässyt pääsarjatasolle, muttei maistunut.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Itseäni ihmetyttää, että IFK:ssa ei ole opittu viime kaudesta mitään: kakkosketjuna pörrää tälläkin kaudella täysverinen oravapartioketju. Eikö nyt perkele jo järki sano, ettei Mackea, Erikssonia ja Eeroa kannata laittaa samaan ketjuun? Tsekkasin erityisesti näiden tikutakujen ylivoimaa, ja maalintekosektorilta uupui 99% ajasta äijä. Sen 1%:n aikana Eriksson teki ensimmäisen maalinsa IFK:ssa, johtuen siitä, että veskarin edessä oli kerrankin maskia.

Tarkemmin sanoen 2 ensimmäistä ketjua olivat tyylipuhtaita oravapartioita - pienellä geriatriahöysteellä. Mä vilpittömästi tykkään Redenbachin hyvistä puolista. Pelisilmä, oivaltavat syötöt ja hyvät kädet. Tämä kaveri mahtuu mun HIFK:hon koska vaan, mutta ei luojan tähden 1-ketjuun. Huonoimmillaan Tyllerö on kaksinkamppailuissa, joissa hän häviäisi luultavasti Timo TA Mikkosellekin. HIFK:n ylivoiman pelastivat Erikssonin yksittäinen oivallus ja Melartin & Jokelan hienot vedot. No, ykkönen paranee heti kun Lennu tulee laidalle. Uskokaa jo HIFK:ssa - tässä sarjassa ei pärjätä pelkillä tikutakuilla. Liigan viimeisenä oleva Lukkokin osoitti kuinka kovaa hommaa on heilua heidänkin maalin edustalla. Mitä veikkaatte, onko Jypin maalinedessä jotenkin helpompaa?

Toivottavasti Melart ei joudu pitkälle saikulle, sillä hän oli loukkaantumiseensa asti selkeästi HIFK:n paras pakki. Kyllä. Seuraavaksi paras oli Vaarasuo, jolle toivon loppukauden diiliä mahdollisimman pian. Tarkkailin Melartia puolustuspäässä ja hän pelasi kovaa, mutta viisaasti. Lisäksi Ilari nauttii jo tietynlaista koskemattomuutta. Ei pahemmin tarvitse pelätä selkääntaklaajaa, kun menee hakemaan kiekkoa kulmasta. Kahden ensimmäisen ketjun satujumppaillasta kertoo kaiken se, että maalintekijöinä kunnostautuivat Leinonen (Töykkälän viiltävän upea alustus!), Melart, Liivik, Jokela, Talaja ja tikutakuista 1 kpl eli Eriksson. Kun luet maalintekijöiden listan, voit havaita, että juuri ketään näistä ei Talajaa lukuunottamatta ole laskettu HIFK:n maalintekijädivisioonaan. Duunarit ja Ortio pelastivat meidät ja illan hienoimman kikkailun väläytti 4-ketjun (!) sentteri Töykkälä. Ei millään pahalla, mutta joukkueen balanssi oli aivan poskellaan ja ketjujen järjestys olisi kuulunut kääntää toisinpäin. Neloselle ja kolmoselle eniten peliaikaa. Ortio pyyhi Vehasella jäätä. Norja taisi pelata ensimmäisen huonon ottelunsa koko HIFK-aikana? Turha siitä synkistellä sen enempää, koska kukaan ei pelaa jokaista otteluaan hienosti.

Hieno voitto, upea nousta takaa, mutta Lennun ja muiden vahvistuksien tarve on suuri. Kibe oli käsittämättömän huono, pakko sanoa ääneen ja Ville näytti ensimmäistä kertaa aikoihin ikäiseltään. MaG on taantunut viime kaudesta, pistäisin hänet hakemaan vauhtia Mestiksestä mahdollisimman pian. Jubailin hieman O'Sullivanin ja Bergenheimin kanssa. Molemmilla on kiire kaukaloon, toivottavasti pelaavat jo lauantaina. Lennu oli omien sanojensa mukaan sivussa "pikku vamman" takia.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:lla alkaa löytyä pikkuhiljaa kiekollinen varmuus alakerrassa. Lisäksi diggasin mv-vaihdosta ekan erän jälkeen. Reagointia hitto!

Söden huikeus on muuten aivan jäätävää. Kaveri vääntää aivan uskomattomalla kondiksella näitä matseja ja pisteitä tippuu. Tämä on hyvä muistaa ens kerran kun alkaa huutaa jotain sen koomailuja. Vaarasuo olisi ihanteellinen loppukauden haku, voisin suoda liigasopparin.

Ongelma on kyllä ketjuissa missä on a) VP b) Jocke c) Kibe. Vaikka tänään voitettiin niin pappaosasto saisi nyt levätä jonkun verran. Liikaa antavat tasoitusta kun jotenkin nyt vaan on niin tukkoista että.

Trio Liha on sitten ihana. Taikuri-Märkä-Pakara. Johan toi kombinaatiokin sen sanoo. Myös nelonen on hienossa vireessä ja löytänyt yhteisen sävelen, Leinonen on helvetti soikoon ihan vaahtosammutin mutta siellä se painaa suoli pitkällä!

Ongelmaksi muodostuu yllättäen kärkikentät. Nyt Sooni, Lennu& Patukka kehiin. Patukka kakkosen keskelle, Lennu ja Sooni ykkösen laidoille. Em. Papat tauolle ja änärijätkät tilalle.

Sooni-Tyllykkä-Lennu
Eero-Patukka-MaG
+jo ne kaksi toimivaa ketjua.

Veli OldShit imasee viskinsä väärään tuubiin kun rakennan kakkosesta tikutakun mutta mä uskonuhteen sellaiseen. Lisäksi siinä olisi 3 nopeaa kaveria ketkä saletisti toisi yyveetä kun vastustaja rikkoo.
 

strava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Koko teksti
Muuten samaa mieltä, mutta tykkäsin ihan helvetisti Magin pelistä.Ei ole hänen vikansa, ettei kaverit osu kohdalleen. Mun mielestä hän sai ajoittain näyttämään kakkosen parhaalta ketjulta. Redefanina hyvä, että pistepörssin kolmonen rupeaa sytyttämään suakin. Käy mun HIFKin ykköseen, muttei mitään vastaan, vaikka olisikin kakkosen sentteri.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Muuten samaa mieltä, mutta tykkäsin ihan helvetisti Magin pelistä.

Siis mähän olen MaG-fani, hänen potentiaalinsa paljastui viime kaudella. En valita pikkugeen asenteesta ollenkaan, mutta juuri nyt hänen ja ketjunsa peli on epäbalanssissa, eikä MaG tietenkään siitä yksin ole vastuussa. Olen vain huolissani nuoren miehen psyykestä, jos ei rupea löytymään asiallisia ketjukavereita rinnalle. Joukossa pitää olla yksi halonhakkaajakin. Tämä sälli tulee olemaan vielä täyttä timanttia, mutta nykyinen pelipaikka ei toimi hänelle ollenkaan. MaG on malliesimerkki pelaajasta, joka elää onnistumisista ja voittamisesta ja jos tuo pirtsakka Somervuori viilettää koko kauden samassa ketjussa, niin eipä ole luvassa pistejuhlaa.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Kolmannessa erässä ja oliko jo peräti toisessakin erässä Luttinen tuossa Erikssonin ketjussa laidalla ja Granlund Liivikin ketjussa. Ei siitä mitään nimellistä parannusta tullut.

No miten sen nyt ottaa, ensimmäisessä vaihdossa tasoitusmaali, jonka MaG alusti (vaikka Pakarinen siitä ainoan syötön saikin) ja Liivik runnoi sisään. Kolmosketjusta tykkäsin siinä alkuperäisessä muodossaan, mutta ehkä tuolla nyt haettiin sitä vääntövoimaa kakkoseenkin Luttisen muodossa. Moni on täällä Luttista laittamassa vilttiin, mutta itse pidän kyllä häntä arvokkaana pelaajana. Äärimmäisen vaikea vastus laitakahinoissa ja poistuu sieltä lähestulkoon aina kiekon kanssa tai saa sen tyrkättyä omille. Erikssonin kanssa kokeilisin yhteistyötä, toiselle laidalle pitäisi ehkä saada joku muu kuin Somervuori. Eerolla ei nyt oikein toimi, vaikka kunnioitettavasti pörrääkin karvauksessa. Kakkosyv:n pelaaminen kaatui joka kerta siihen, kun Somervuorelle yritettiin pelata laukaisupaikkaa pointille, ei vaan toiminut. Erikssonille teki varmasti hyvää onnistuminen maalinteossa, joten toivottavasti se poikii onnistumisia jatkossa.

Paljon oli pelissä tänään hyvää, kuten ylivoimapelin suoraviivaistuminen, mutta vaikeaa oli edelleen lähteä paineen alta liikkeelle. Lukon prässätessä oman pään pelaaminen oli todella sekavaa ja harhasyöttöjä tuli uskomattoman paljon.
 

HIFK Keiju

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En muista koska olisi IFK hallissa ollut arkipelissä noin hyvä tunnelma. Tuomarit kyllä herätti viime kädessä hallin ja yleisön viha selkeästi vaikutti viheltelyyn siitä eteenpäin kolmannessa erässä.
Itse pelissä oli paikoitellen varsin hyviä asioita. Eka erä 2/3 tosi hyvää.. sitten toka erä koomailua. Peli parani toisen erän koomailuista kolmanteen erään. Puhetta tuli lisää. Ortio ohjasi äänekkäästi peliä. Se loi selkeyttä ja kommunikaatiota ketjuihin. Aineksia hyvään kevääseen on olemassa, kunhan saadaan ketjut lyötyä jossain vaiheessa enemmän lukkoon ja pelisysteemi selkärankaan. Paljon on työtä kuitenkin edessä.. Liivik oli pirteä. Taklauksiakin näkyi jo muutama. Mag.n pelisilmä tulisi hyödyntää. Nyt on kaveri jotenkin jumissa.. Talaja.. ah!! Leinosesta tykkään myös. Somervuori on ihme heebo. Jotenkin tutisee turhaan.. Melart oli kentän paras pakki kunnes loukkaantui.. toivottavasti ei käynyt pahasti?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös