HIFK:n playoffs-kevät 2024

  • 113 411
  • 1 030

IFK:n lopullinen sijoitus kaudella 2023-2024?


  • Äänestäjiä
    453

roskis

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki, Detroit Red Wings
En tajua millään tätä Hovisen avulla voittoon ja Taposen avulla hävitään kaikki. Molemmilla on siinä nollapeli per 8 peliä statsit, Hovisella toki vähän paremmat, mutta jos meidän voitto vaatii nollapeliä, niin ei me tulla voittamaan ainuttakaan sarjaa. Hyökkääjät pääasiassa on meidän ongelma. Me ei tehdä maaleja! Ihan sama ketä siellä tolppien välissä norkoilee jos tuotetaan maali per peli. Aivan täysin luokatonta hyökkäyspelaamista kentällisiltä näillä statseilla.
Ollaanko liian hitaita lähdöissä, että vastustaja on ryhmittynyt jo muodostelmaansa ja punaisen jälkeen kiekkoa päätyyn ja kulmapainiin taitopelaajilla, onko pelitapa sellainen ettei kiekkoa saada kuljetettua alueelle, eikä paikat tue syöttöpeliä vai onko vastustaja vain kärkkäämpi karvaamaan antaen vain huonoja vaihtoehtoja hyökkäyksille? En tiedä, mutta tämä on valmennuksen ongelma. Jos pelaajat eivät osaa pelata halutulla tavalla, sitä opetetaan ja harjoitellaan.
Joka tapauksessa se on ihan sama kuka on maalissa jos saadaan yksi maali raavittua per peli, joten nyt kaasu pohjaan ja sota-alueelle väkisin hakemaan niitä karvapersemaaleja!
 

sixpack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänään taas mennään. Voittohan se on tultava. Etukäteen luulin että lähdetään tänään peliin 2-0 tilanteessa unohtaen siis itseeni pesiintyneen realistin. Edelleen ”pikku” positiivarina odotan ihmettä ja voittoa tänään. Nyt on ruvettava kevään miesten tekeen tulosta kärkenä Lehterä, Martin ja Pakarinen.
 

sirtyg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & feikkiheikit
Se on kohta all-in niin kuin Lontoossa sanotaan. Joko se olis tarpeeksi kevät ja joku painaisi sitä nappia?

Kovasti haluaisin olla posisiivessä tänään, mutta ei vaan kyllä taivu. Jo eilen pelaajien olemus viesti tuskasta. Taitaa painekattila valitettavasti käydä liian kovaksi eikä asiapentti asiaa pysty muuttamaan kun skagaa jo ymmärrettävästi omaakin tonttiaan .
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers
Tänään tulossa kokonaisvaltainen voitto Pelicanssista ja jengi pelaa huomattavasti rohkeammin Hovisen edessä. Siitä viisastuneena valmennus laittaa Taposen jälleen maaliin tiistaina levänneenä ja viidenteen matsiin sarja katkolla Leon ja uudistettujen pakki- ja hyökkäysketjujen kera.

Luotto on suuri.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EPK

Eemin76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt luottomiehet all-in. Tämän kun kääntää niin lopun tapparat ja ilvekset on vastaantulijoita, niinkuin 2011. Toki luotto on kovalla koetuksella just nyt!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EPK

Theosaurus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei ole luottoa yhtään. Vaikka mentäis johtoonkin, niin se tuskin tulee kestämään kauan. Pelsut on ollut tosi kova kotona. Jonkun pompun kautta jatkoerässä pienellä todennäköisyydellä voitto Stadiin…
Toisaalta nyt Lehterällä & Co on viimeiset mahdollisuudet lunastaa isot puheet runkosarjan merkityksestä versus meidän kokeneet äijät pleijareissa!
 

sammakkosaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eilen meni luotto ku luki iltapaskojen kaiken maailman "viimeiseen 10 vuoteen ei ole kuin kerran 32:sta pudotuspelisarjasta kääntynyt altavastaajan voittoon". Vitut siitä, olkoot vaikka 3-0 mutta kyllä me tää klaarataan.
 

Pegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Rangers, HJK, Arsenal, 1. FC Köln
Nyt pitää meikäläisenkin osallistua kommentointitalkoisiin. Sen verran sekavalta näyttää joukkueen pelaaminen.

Viime syksynä HIFK pelasi sellaista lätkää, miten noilla pelaajilla pitääkin eli kiekko tuotiin puolustusalueelta hyökkäysalueelle syöttöketjujen avulla. Kun katson nyt IFK:n pelaamista, siinä ei ole tolkkua. Mitä järkeä on pelata tuolla rosterilla jääkiekkoa, jossa kiekkoa vain heitetään päätyyn tai kulmiin ja sitten mennään laitaan kamppailemaan kiekosta vastustajan kanssa?

Peltosen pelisysteemissä ei ole mitään järkeä, koska se on mielikuvituksetonta: noilla pelaajilla on mahdollista pelata monipuolista ja vaihtelevaa lätkää. Nyt pelaajamme joutuvat tyytymään kulmamöyrimiseen, kun he osaavat pelata luovasti.
 

Marleau

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä viesti ja vastaus sopisi hyvin johonkin muuhun ketjuun kuin tänne. Tässähän se IFK:n/Salmelaisen/Peltosen ongelman syvin kohta on.

Ei Liigassa pelaajien väliset tasoerot ole kovinkaan suuria, mutta palkkaerot ovat kyllä! Täällä pelaavilla pelaajilla on aina jokin syy, miksi he pelaavat täällä eikä muualla. Korkea ikä, nuori ikä, selkeä puute pelin jollain osa-alueella, paljon loukkaantumisia alla jne.

Yksi iso ongelma IFK:ssa on se, että koska kyseessä on suuren budjetin seura ja kovat vaatimukset tiettyjä asioita kohtaan, niin se ohjaa helposti joukkueen rakentamista. Lähtökohtaisesti samantasoinen ulkomaalaispelaaja ja suomalainen pelaaja liikkuvat täysin eri hintaluokissa. IFK:ssa on kuitenkin pakko olla kotimaisuusaste korkealla. Fanien/seurajohdon/yhteisön odotuksissa ja melkein suorastaan vaatimuksissa se on tasan just näin. Pelicansilla on Lasch, Carlsson, Bryggman, Johannesen, Jordan, Schnarr, Horky, Kral ja Blood. Siis 50% pelaajista ulkomaalaisia! IFK:ssa tuo tilanne kauden alla nähtäisiin katastrofina ja kauheana epäonnistumisena. Mutta fakta on se, että tuo 9 pelaajan ulkomaalaisnippu on huomattavan paljon edullisempi kuin vastaavanlainen nimilista suomalaisia pelaajia. Sport on myös seura joka hankki ihan puhtaasti tästä syystä paljon ulkomaalaisia pelaajia. IFK:n/Salmelaisen ylpeys ei tähän pysty. Suomalaiset nimet mallia Vesalainen, Jääskä, Nättinen, Koivistoinen, Rask, Lehterä, Komarov, Ikonen, Pihlström, Lindbohm, Melart, Kotkansalo jne. ovat todella kalliita suhteessa tasoon.

Ja viimeiseksi tullaan kohtaan Peltonen. Liigassa tärkeimmät asiat menestyksen kannalta ovat laadukas valmennus ja maalivahtipeli. IFK:lla ei ole kumpaakaan. Ei ole ollut moneen kauteen. Tähän se koko korttitalo ihan viimeistään romahtaa. Normaalilla maalivahtipelillä sarja olisi nyt 1-1 ja kunnon valmennuksella tuosta IFK:n joukkueesta olisi varmasti revittävissä enemmän irti vaikka se yliarvostettu nippu onkin ja valuvikoja löytyy.

Tämä on kyllä valitettavan totta, sillä meillä kyllä varmasti monetkin kotimaiset pelaajat ovat saaneet täällä ylisuuria palkkoja tasoonsa nähden ja saavat sitä varmasti edelleenkin. Joten kyllä varmasti se suuri palkka on meillä se hyvä ja paras vetovoima pelaajille, eikä niinkään se joukkueen menestys, saati mahdollisuus pelata jonkun huippuvalmentajan alaisuudessa, jossa se ura voisi saada vielä lisää uutta nostetta.

Täällä tuntuu siltä, että pelaajat haluavat tulla tänne pelaamaan, kun on mukava asua stadissa, palkka helposti parempi, kun mitä se olisi jossain maakunnissa tai vaikka tarkan markan Tapparassa, jossa se vaatimustaso on joka pelaajalta äärimmäisen kova kaudesta toiseen ja rahan suhteen joukkueenjohto on erittäin tarkka sen suhteen, että keitä pelaajia sinne palkataan ja minkälaisilla sopimuksilla.

Tosin jostain syystä nämä pienemmät joukkueet, kuten just Pelicans, Sport ja KooKoo ovat myös onnistuneet usein meitä paremmin näissä ulkomaalaishankinnoissaan, kun on hankittu sinne kovan tason vahvistuksia. Meillä sen sijaan on nähty täällä turhan usein näitä tusinaruotsalaisia ja muita vastaavia ulkomaalaispelaajia, jotka ovatkin nimenomaan vain niitä "ulkomaalaispelaajia", eikä todellakaan vahvistuksia.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Hyvää yötä Ville Peltosen IFK.

On sanottu, että jääkiekko on yksinkertaisten miesten yksinkertainen peli. Ville yrittää keksiä pyörää uudelleen ja jälki nähdään nyt kolmatta kautta peräkkäin.

Tämän on enemmän kuin farssi ja katastrofi. Miten yhden ihmisen annetaan tuhota seuraa sisältä päin tällä tavalla?
 

sirtyg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & feikkiheikit

Ukko16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs
Varmaan faneille vittuillakseen pellailewat sarjan 3-3 tilanteeseen ja vikassa pelissä otetaan sitten joko 8-0 pataan tai päästetään jatkoilla puolenkentän veto maaliin
 

Luke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voihan perse. Enää tätä ei käännä mikään.

Mikähän siinäkin on, että IFK häviää aina nämä tiukat matsit. Tämän piti olla kevään jengi, mutta ei se ainakaan henkisenä vahvuutena näy.
 

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
Joukkue on juuri niin aneemisen näköinen kun valmentaja. Ei Villeltä koko kauden aikana ole kun tuska paistanut silmistä.

Jotenkin sitä toivoi että jotenkin pelaajat kuitenkin saisivat tämän keskenään toimimaan, mutta ei.

Kauden paras peli oli peli missä Ville oli poissa penkin takaa.

Hyvää yötä ja kohti uusia pettymyksiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös