HIFK:n playoffit 2011

  • 570 709
  • 2 171

Lalli68

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tilastotappio edessä?

HIFK ei ole vielä ikinä historiansa aikana hävinnyt playoff-sarjan 7. peliä. Niitä on HIFK pelaanut kokonaisen yhden kappaleen, kun keväällä 2004 Aravirran HIFK nousi 1-3 sillasta Ilvestä vastaan sarjan 4-3 voittoon ja 7. peli oli Nordiksella.

Erilaisia tilastoja on olemassa. Minun tilastoni on tuossa alla - kaikki lähivuosien HIFK:n play-offs -matsit joissa minä olen ollut paikanpäällä:

25.3.2011 HIFK-Jokerit
19.3.2011 Jokerit HIFK

29.3.2010 HIFK-HPK
5.4.2010 HIFK-HPK

14.3. 2008 HIFK-Blues
16.3.2008 Blues - HIFK

20.3. 2007 HIFK-HPK

Mikähän tilastoihme näitä pelejä yhdistää? Aivan oikein: kaikki hävitty.

Minulla on myös lippu huomiseen peliin.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minulla on myös lippu huomiseen peliin.

Yhteisen hyvä edessä pyydänkin seuraavaa: Tee miehen työ ja jää kotiin. Kääri sievoiset summat voittoa ja trokaa lippusi jollekin parempionniselle.

Ja tähän sitten kauheasti niitä hymiöitä. Ehkä ;).
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Mikähän tilastoihme näitä pelejä yhdistää? Aivan oikein: kaikki hävitty.

Minulla on myös lippu huomiseen peliin.

Lasisi on puoleksi tyhjä, sorry sanoa niin, vaikka tuo onkin totta ja lienen itsekin todistanut samoja pelejä paikanpäällä kuin sinä. Omat kolme viimeistä vierailuani Ilmalan halliin ja yleensäkin Jokerit-HIFK peleihin ovat:
5.2.2011, talviklassikko Olympiastadionilla, 3-4 voitto
23.3.2011, 3. peli Jokerit-HIFK, 2-3 ja (voittomaali Kuhta jatkoajalla)
26.3.2011, 5. peli Jokerit-HIFK 1-2 ja (voittomaali Haataja jatkoajalla)

Lähden siitä, että HIFK voittaa huomisen pelin, mutta voi se sen hävitäkin, mutta menen peliin niin, että voitetaan.
 

Lalli68

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lasisi on puoleksi tyhjä, sorry sanoa niin,

Lähden siitä, että HIFK voittaa huomisen pelin, mutta voi se sen hävitäkin, mutta menen peliin niin, että voitetaan.

Heh, pointti ei oikeastaan ollut se miten näen lasin täyttöasteen, itse asiassa, hyvin optimistisena näen tyhjänkin lasin yleensä potentiaalisesti puoliksi täynnä.

Enemmänkin purin tuossa ahdistustani siitä pahasta karmasta jota läsnäoloni hallissa tuntuu aina tuottavan. Alkaa mennä jo voodoon ja taikauskon puolelle mutta tuntuu siltä että aina kun minä vedän pelipaidan päälle ja suuntaan pleijarimatsiin, HIFK häviää. Viimeksi olen nähnyt voittavan pelin Ilvestä vastaan joskus vuosituhannen alkupuoliskolla.

Itken onnesta ja ilosta jos ja kun tämä kirous päältäni tänään kaikkoaa..
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itken onnesta ja ilosta jos ja kun tämä kirous päältäni tänään kaikkoaa..

Eipä tarvitse tappion tullessa etsiä syytä meidän kädellisten pelaajien kyvystä murtautua tehokkaammin maalipaikoille tai Nokan kalsareista, vaan HIFK-fanit voivat kollektiivisesti itkeä nimimerkki Lalli68:n perään. Turha perustaa ensi kaudella mitään peliesitykset- tai joukkueenrakennusketjua, vaan Onko Lalli68:a näkynyt tonteilla -ketju. ja hymiöitä luonnollisesti perään.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
On tää vittusaatana yhtä jäiden polttelua ja järjetöntä odottelua..jumalauta, 12 tunnin päästä tiedetään HYVIN todennäköisesti mentiinkö välieriin vai oliko tää tässä!

Tilastoja, tilastoja....niihin ei koskaan kyllästy, mutta eikös HIFK hävinnyt 7. ottelun Ilvestä vastaan siinä edellisessä superplayoffsarjassa, jossa The Pena oli ohjaimissa? Sarja oli erikoinen, joka ainoa voitto otettiin puolintoisin vieraissa. Tästä tullaan siihen, mitä kirjoitin ennen sarjaa. Profetiani se osa, missä narrit menee 2-0 johtoon ja HIFK vie 4-2, ei valitettavasti toteutunut. Pystyn kuitenkin elämään sen kanssa, jos viedään 4-3 : D. Kirjoitin myös, että tässä sarjassa kotiedulla ei tule olemaan mitään merkitystä ja näinhän se on mennyt. Molemmat joukkueet ovat ottaneet 2/3 voittoa vieraskaukalossa. Miten todennäköistä se on, että HIFK häviää neljästä kotiottelusta kolme? Ei vittu, tänäänhän häämöttää jo tilastovoitto! Nordiksella narrit on tehnyt avausmaalin jokaisessa matsissa. Siltikin HIFK voitti yhden näistä. Mutta mitä jos HIFK kerrankin painaisi kotikentällään johtoon?? HIFK on ollut pirun hyvä kolmansissa erissä ja vienyt molemmat jatkoajat. Ihan helvetin tasainen ja kinkkinen sarja, pyörittelee tätä miten tahansa. Mä lähden siitä, että HIFK voittaa 3-1. Tämä on kaikkien jääkiekkosarjojen yleisin kotivoittotulos, sen on pakko napsahtaa jossain vaiheessa HIFK:lle ja miksei tänään?
 

lexicon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, THFC
Vapaa päivä tänään duunista ja yllättäen heräsin kahdeksalta eikä taida uni enää tulla. Lippua en saanut game seveniin ja nyt tie vie kapakkaan ottelua seuraamaan narrifanien seurassa. Jännäksi menee.

Kävi miten kävi, on ollut huikea playoff-sarja käsillä ja molemmat jengit saavat olla ylpeitä. Nyt on IFK:lla ja KJ:llä mahdollisuus lunastaa paikka auringossa. Vaikea kuvitella, että välieräsarja nostattaisi lähellekään samoja tunteita kuin tämä sarja. Kahdeksan ja puoli tuntia, ja sitten lähtee. Toivon, että IFK saa ensimmäisessä erässä tehtyä maalin. Silti, ellei peli repeä suuntaan tai toiseen, on sydäri taattu.
 

Stigu

Jäsen
Lalli68: Älä mene tämän iltaiseen otteluun. Toistan : Älä missään tapauksessa mene tämäniltaiseen otteluun. Tee lipuista vaikka paperilennokki, leikkaa niistä palapeli, testaa kuinka moneen palaan voit ne repiä, maalaa ne pääsiäisväreillä, pistä fillariin räpättimeksi, katso kuinka kauan ne kelluvat kylpyammeessa veden pinnalla, kokeile, voitko polttaa ne kokonaan nin että pidät nitä kädessäsi, lähetä itsellesi postissa ja katso kuinka monen päivän kuluttua saat ne, tai taittele niistä joutsen-origami ja anna lapsille tai naapurin Reiskalle.

Noilla henkimaailman asioilla ei ole leikkiminen, ja sinun karmasi näyttää olevan vahvasti IFK-vastainen. Tosin, kun tarkemmin ajattelee ,niin taitaa olla meidän kaikkien IFK-fanien karma viimeisen 10 vuoden ajalta. Itse tosin näin tuosta legendaarisesta SaiPa-sarjasta 2006 yhden voitokkaan kotiottelun. Joten anna sittenkin se lippu minulle. Tai älä annakkaan- en pystyisi livenä tuota matsia katsomaan kuolematta (jolloin en ilmeisesti voisi sanoa näkeväni matsia livenä) . Ehkä korkeintaan Denniksen tyyliin, telkkarista kolmilasisen parvekkeen oven ja vahvan savuverhon läpi, yhdellä silmällä kurkkien.

Ja asiaan: En gång IFK- alltid IFK!!
 

Korak

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal, ÄTPPOMK, Rikollislauma
Erilaisia tilastoja on olemassa. Minun tilastoni on tuossa alla - kaikki lähivuosien HIFK:n play-offs -matsit joissa minä olen ollut paikanpäällä:

25.3.2011 HIFK-Jokerit
19.3.2011 Jokerit HIFK

29.3.2010 HIFK-HPK
5.4.2010 HIFK-HPK

14.3. 2008 HIFK-Blues
16.3.2008 Blues - HIFK

20.3. 2007 HIFK-HPK

Mikähän tilastoihme näitä pelejä yhdistää? Aivan oikein: kaikki hävitty.

Minulla on myös lippu huomiseen peliin.

Siis Sir Penalla ei sittenkään ollut osuutta ja arpaa näihin laihoihin vuosiin ;)

Ei hemmetti, miten tää voi ahdistaa. Summa summarum, tän illan jälkeen ei ainakaan tarvitse jännittää enää tällä tavalla. Tämä on kuitenkin ollut sen -83:n kera mahtavin sarja ja kyllä paikallispelit saivat takaisin sen oman arvonsa, kärsittyään pientä devalvaatiota muutaman vuoden ajan.

Joku rikollisjengi ollut asialla Oma kaupunki: Fanitemppu hymyilyttkki - Ilta-Sanomat
 

HemmoP

Jäsen
Nyt ei ole kyse vain tästä kaudesta, vaan ihan vitun isosta kulminaatiopisteestä koko IFKn organisaation ja fanien kannalta.

ei saanut nukuttua, ei ole nälkä, mutta kumma kyllä hieman kaljattaisi

huh enää 7½h...
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Silti, ellei peli repeä suuntaan tai toiseen, on sydäri taattu.
Jos "korkeimmalla taholla" on niin päätetty, että HIFK tulee illan pelin häviämään, niin tappiosta toipumisen kannalta olisi helpointa, jos se tapahtuisi selvin lukemin. Silloin on helppo tunnustaa vastustaja paremmaksi ja sitä tukee vielä se, että kyse on paras seitsemästä sarjasta. Pahin skenaario on se, että ottelusta jää hirvittävä määrä jossiteltava, tyyliin johdetaan 2-0 viimeiseen erään lähdettäessä, mutta Jokerit kirii viimeisen viiden minuutin aikana tasoihin. Jatkoajalla HIFK saa sitten kyseenalaisen jäähyn puhtaasta taklauksesta jonka aikana Jokerit rankaisee. Ja vielä siten, että alivoimalla Lennu on kertaalleen yksin läpi, muttei tee maalia.

Viime vuosina hävityistä play-off-sarjoista kirpaisee vieläkin kevään 2004 Kärpät-sarja, jolloin neljännessä pelissä oli sauma lyödä sarja poikki himassa ja HIFK johtikin ottelua 2-0, mutta niin vain senkin Kärpät käänsi 3-2 jatkoaikavoitoksi. Keväällä 2006 kärsitty tappio HPKlle ei sitten ole enää niin karvas, sillä siinä HIFK sai 2 viimeisessä pelissä aikaiseksi 0 maalia, jolloin voitosta on verrattain hankala kamppailla.
 
Viimeksi muokattu:

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Pahinta skenaario on se, että ottelusta jää hirvittävä määrä jossiteltava, tyyliin johdetaan 2-0 viimeiseen erään lähdettäessä, mutta Jokerit kirii viimeisen viiden minuutin aikana tasoihin. Jatkoajalla HIFK saa sitten kyseenalaisen jäähyn puhtaasta taklauksesta jonka aikana Jokerit rankaisee. Ja vielä siten, että alivoimalla Lennu on kertaalleen yksin läpi, muttei tee maalia.

Älä *ttu soikoon maalaile tuollaista. Se olisi jo sillalta hyppäämisen paikka jos noin kävisi... 04 vuoden Kärpät-sarja oli jo liikaa.

Btw, viimeksi kun IFK oli 7. pelissä, IFK:n ensimmäisen teki muuan Mikko Kurvinen. Sama mies maalaa tänäänkin! Oli muuten pirun hieno maali, ja nyt katsonkin vhs:ltä koko pelin vielä kertaalleen.

edit. Kyseisen pelin statsit: Raportti - SM-liiga -ketkäs ne olikaan maalivahteina? :D
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viime vuosina hävityistä play-off-sarjoista kirpaisee vieläkin kevään 2004 Kärpät-sarja, jolloin neljännessä pelissä oli sauma lyödä sarja poikki himassa ja HIFK johtikin ottelua 2-0, mutta niin vain senkin Kärpät käänsi 3-2 jatkoaikavoitoksi.

Ja kukas sen matsin kävikään ratkaisemassa? Sama herra kuin lauantaina, salainen aseemme illaksi, J-P Haataja.
 

scholl

Jäsen
Niin kyllähän nyt on taas pakkovoiton paikka, mutta kun se on ollut jo niin monta kertaa tässä sarjassa niin olen oppinut jo asennoitumaan myös tappioon. Se on ikäänkuin käsitelty valmiiksi jo, että 3 vuoden projekti olisi mennyt vituiksi. Siinä tapauksessa jääkiekon seuraaminen yksinkertaisesti vain loppuu kuin seinään ja keskityn enemmän muihin asioihin.

Mikäli IFK voittaa niin ensimmäinen askel on otettu minimitavoitteeseen eli finaalipaikkaan. Ikävää, että joukkue teki tämän etenemisen itselleen näin vaikeaksi pelaamalla Jokerit vastustajaksi ja olemalla tehoton maalipaikoissa varsinkin 1. pelissä, joka olisi ehdottomasti pitänyt voittaa.

Parasta on kuitenkin se, etten tunne narrifaneja, joten jos sattuisi tappio tulemaan niin olemme ikäänkuin kaikki samassa veneessä, eikä joudu mitään vittuiluja kuuntelemaan. Toki uskon ja luotan voittoon ainakin vielä tässä vaiheessa, koska meillä on mielestäni parempi/paremmin koottu joukkue.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Silti, ellei peli repeä suuntaan tai toiseen, on sydäri taattu.

Täällä on niin moni, myös naapurileiristä ilmoittanut sydärinriskeistä, että minun on velvollisuudentuntoisena ilmoitettava asiasta HUS:n katasrofiorganisaatioon, jotta osaavat varata hoitohenkilökuntaa, laitteita jne. riittävästi illaksi. Myös Medihelin läsnäolo sekä muutaman ensivasteyksikön on välttämätöntä illalla hallin vieressä, kotikeikat ovat siiten oma juttunsa ympäri Suomea. Yllättävän harva meistä pelkää äkillistä aivoverenvuotoa, joka mielestäni on tässä aivan yhtä suuri riski.

Lallille toivomus, jos jostain syystä et nyt pääsekään matsiin, niin me kunnioitamme todellakin päätöstäsi ja lupaamme palkita sinut ensi kauden alussa vetämällä paitasi hallin kattoon. Yhtä hyvin se paikan ansaitsee, kuin Tikkasenkin naapurihallin katossa, tekisi mieli sanoa, että enemmänkin. Oma rituaalini on laittaa tietty takki päälle illan matsiin, koska kaikki matsit olemme voittaneet pitämälläni kyseistä takkia päällä niissä. Aioin jo perjantaina käyttää sitä, mutta en vielä silloin uskonut näihin pikkuseikkoihin, nyt en jätä mitään arvailujen varaan, eipähän tarvitse ainakaan itseään syyttää häviön tullessa. Näytän siis tänään tyypilliseltä bisnesvieraalta, mutta annettakoon se anteeksi, nyt ovat kaikki keinot sallittuja.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Perkeleen trokaajat ja muut hamsterit!

Niin siinä sitten kävi, että huutonet miljonäärien ansiosta osa meistä rehellisistä faneista jäi ilman lippua. Vitutus on suuri ja UrhoTV:n lähetys tuntuu säälipesältä. No, ei auta. Taistele ifk!!
 

scholl

Jäsen
Niin siinä sitten kävi, että huutonet miljonäärien ansiosta osa meistä rehellisistä faneista jäi ilman lippua. Vitutus on suuri ja UrhoTV:n lähetys tuntuu säälipesältä. No, ei auta. Taistele ifk!!

Kyllähän olisi jäänyt muutenkin. Ei kai siellä huuto.netissä ole kuin kymmeniä lippuja myynnissä. Ongelma on se, että lippuja myydään a) Narri-faneille ja b) ulkopuolisille. Yritäpä ostaa johonkin tärkeään FC Barcelonan tai FC Bayern Münchenin peliin ulkopuolisena lippu: ei tule onnistumaan. Niitä lippuja pitäisi D-päätyä lukuunottamatta myydä vain omille. Onneton jätkä se myyntipuolen eläkeläinen, joka hehkutti haastattelussa sitä, ettei ole 10 vuoden aikana, jonka on ollut HIFK:ssä toissä kokenut vastaavaa kiinnostusta. Tolla systeemillä varmistetaan se, ettei jengillä ole punaista päällä.
 

Dale Cooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Mother Nature Hockey
Kojo tai Ville on sitten hyvä ja pitää jonkinlaisen motivaatiopuheen ennen matsia, tähän malliin: http://www.youtube.com/watch?v=G1GWBB7qrBA
(Linkki vie YouTubeen Coach Flowersin puheeseen)

Jokainen fanikin saisi tuon videon katsoa ja lähteä sen pohjalta huutamaan viimeisetkin äänijänteet riekaleiksi. Tänään ei hävitä! Ei pelätä hävitä, vaan halutaan voittaa. Tänään. 18:30, Nordiksella.

5½ tuntia. Lasken sekunteja.
 

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
Tänään 14 vuotta täyttävä tyttäreni ei ole koskaan ollut sitten surullisen kuuluisan 2001 Ilves sarjan ollut todistamassa IFK häviötä. Tuolloin 2001 hän oli siis 4 v, joten sitä ei lasketa. Olin tuolloin muuten kahdestaan hänen kanssaan ja vaimo kävi kuumana kotona, että etkö jo tuo tyttöä kotiin :)

Tyttö olisi halunnut ehdottomasti mennä nyt perjantaina ja lauantaina katsomaan peliä. Silloin en hommannut hänelle lippua, mutta lupasin että jos maanantaina on syntymäpäivänä 7 peli, sitten mennään. Katsoimme lauantaina kolmistaan minä, tytär ja vaimoni peliä (poika oli Hartwalilla). Viimeiset minuutit varsinaisella peliajalla olimme kaulakkain ja lauloimme "XXX pääsee matsiin, XXX pääsee matsiin". Oli aika hiljaista, kun Jokerit tasoitti pelin. No riemu repesi ja kohtalohan se puuttui peliin. Tytär näkee sen suurimman ja tärkeimmän pelin.

Poika on muuten käynyt katsomassa kaikki 3 IFK voittopeliä, ei muita. Lupaa hyvää :)
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Kojo tai Ville on sitten hyvä ja pitää jonkinlaisen motivaatiopuheen ennen matsia, tähän malliin: http://www.youtube.com/watch?v=G1GWBB7qrBA
(Linkki vie YouTubeen Coach Flowersin puheeseen)

Hyvä setti, mutta tulee paperilta. Perseestä! Idea kyllä tuodaan esille. Ei jännitä yhtään, työnteko sujuu moitteettomasti, eikä yhtään hermostuta. Siistii! Ulkona stikkaa kohta snögee jne...
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Pena vei kuulemma myös kaikki playoffsarjojen voittopokaalit mennessään, joten ei ihme, että 2000-luku näyttää kuivalta. Pelimieshän laittaisi tänään samat kalsarit kuin -98 finaalissa. Ne ovat lyhyet. Ehdottomasti!

Jostain vitun pervosta syystä kävin itsekin läpi pahinta ja parasta skenaariota. Pahin ei ole murskatappio. Siihen pystyy valmistautumaan jo hyvissä ajoin, kun peli on 1. erän jälkeen 0-4 tai vastaavaa. Pahin on sama kuin viimeksi jaffalassa, mutta toisinpäin. Johdetaan 1-0, kunnes peliä on jäljellä 14sek. Janne Lahti tasoittaa ja jatkoajalla narrit vie. Erittäin kuvottava ja ällöttävä skenaario! Siitä pääsee eroon vain vaihtamalla parhaaseen skenaarioon: alku ihan sama, johdetaan 1-0 ja Lahti tasoittaa juuri ennen loppua. Jatkoajalla Mikko Kurvinen lyö kiekon Ossi Väänäsen perseen kautta verkkoon ja Erkka heittää kentälle fläppitaulun!
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Great moments, are born from great opportunety. That´s what you earned tonight. One game. If we play ten times, they might win nine. But not this game, NOT TONIGHT! Tonight we shut them down, CAUSE WE CAN. Tonight, we are the greatest hockey team.
(ohessa pätkitty setti puheesta, kun kielitaito ei riitä.Pahoittelut, jos on virheitä. Idea tulee kuitenkin esille.

Linmki vie yllättäen Youtubeen ja elokuvan kohtaukseen, missä Herb Brooks pitää puheen.
http://www.youtube.com/watch?v=vwpTj_Z9v-c
 

Porvari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Niin siinä sitten kävi, että huutonet miljonäärien ansiosta osa meistä rehellisistä faneista jäi ilman lippua. Vitutus on suuri ja UrhoTV:n lähetys tuntuu säälipesältä. No, ei auta. Taistele ifk!!

Itsellä se tilanne, että joudun myymään lippuni koska olen kotona kuumeessa. Miljonääri minusta tulee siksi, että nuo liput ovat niin haluttuja, että voi pyytää lähes mitä vain niistä. Kaikki eivät siis hamstraa lippuja vain tehdäkseen rahaa. Toisaalta olisin tyhmä jos myisin lipun parilla kympillä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös