HIFK:n playoffit 2011

  • 571 135
  • 2 171

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ahtola oli eilen väkevä ykkösen laidassa, toivottavasti Jerry saa jatkossakin vastuuta. Nälkä tehdä maali oli käsin kosketeltava ja olen varma että verkko heiluu vielä tämän sarjan aikana.

Jaa, minusta Jerry taas ei istunut ykköseen ollenkaan. Ja tämä ei todellakaan ole sen kummemmin mitään Jerryn arvostelemista, kunhan nyt vain totean. Haatajan merkitys ykköselle tuli eilen todistetuksi erittäin hyvin. Hade tekee paljon duunia ja mahdollistaa sellaisia asioita Villelle ja Mikelle, mihin kuka tahansa muu ei pysty.

Jerry ei samaan ainakaan eilen pystynyt. Mikä toki on luonnollista, koska eivät "kenttätasolla" ole niin tuttuja toisilleen. Eilen sen huomasi selkeästi, että yhteispeli ei tule selkärangasta. Lisäksi eilen pakit olivat onnettomia siinä mielessä, että eivät hirveästi vetäneet ja kun vedon saivat aikaan, osui se ekoihin syndeihin.

Tänään Villellä on sitten uudet laiturit ja uusi pakki. Kanki ja Ville ovat ex-ykkösestä ainoita, jotka ovat jäljellä. Aiemmin sovituilla kuvioilla voi pyyhkiä vaikka persettään, tänään vedetään vaistoilla ja toivotaan, että kavereiden hajuaisti toimii.

Tänään korostuu hermokontrolli, pään kestävyys, maalivahtipeli ja joukkueen keskinäinen kommunikointi. Outoja ukkoja on monella ympärillä, mutta get over it. Juuson on parasta pelata vähintään samanlainen peli kuin eilen, mielummin hänellekin tason nosto, koska Jokkerit tulee varmasti apinanraivolla ja eilistä suuremmalla draivilla päälle.

Rakas tähtien asennoista päättävä taho, anna IFK:lle edes jotain siimaa ja pari pomppua, jotta päästään keskittymään olennaiseen eli saadaan kunnon sarja käyntiin. Älä nyt ainakaan pojille persettä näytä.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Kanki veti Lahden snadisti kovemmalla otteella maalin sisään, mutta sillä kertaa Lahti ei osunut puihin kuten ei käy yleensäkään, mutta eihän se vittu vieköön ole fyysisyyttä. Kun Iso-Ossi sen tekee, niin se on huikeaa playoffpelaamista ja Erkan vitun upeata nerokkuutta. Itketään kuittien perään ja muuta scheissea. Missä oli narrilauman kuitti, kun tärkein pelaaja saa osumaa?

Sattumaa tai ei, niin se Granlundin murjominen tuli sopivasti vastauksena tuohon Kangen poikkariin Lahtea päin ja Lennun ajeluun Lasakin päälle. Granlundin poistumiseen loppuivat sikailut. Kyllä Erkka-Setä kuittivihkot hallitsee ja toimittaa sitä mitä tilataan ;)

Muistelen kun Chris Chelios varoitti Chicagoaikanaan Anaheimin pelaajia mediassa, että jos ankat kostavat Gary Suterin poikkarin Kariyan päähän Tony Amontelle, niin hawksit lähtevät välittömästi Selänteen perään. SM-liigassa vielä typerien sääntöjen takia voi jopa korostua em. mainittu oikeasti tuhoisa kostokulttuuri, koska tappeleminen ei täällä kannata. Vahinkoja sen sijaan voi aina sattua, kuten Granlundin pään lyöminen tolppaan - mikä nyt ei satavarmasti ollut tarkoitus, vaikka sääntöjen rajamailla Ossi häntä sinänsä oikein otti.

Veikkaan ( ja itse asiassa toivon), että IFK-johto on kävellyt tänään Jalosen yli kulisseissa ja Nybondas on yllyttänyt Melartin tekemään jotain jännää. Luotan, että Jokereilla kestää pää rankaista viileästi virheistä, jos IFK keskittyy epäolennaiseen.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eiköhän tämä ole juuri se, mitä tulee käymään. Eli Melart koittaa haastaa Väänästä ja jos/kun tämä jättää homman väliin, niin pari vaihtoa myöhemmin Semir ja Ilari löytävät toisensa, saattavat löytää jopa hyvin pelin alussa.

Minusta on aivan turhaa lähteä väen väkisin kääntämään kelkkaa wanhaan IFK-modeen nyt kun tärkeimmät pelit on edessä ja kuittivihko vielä painossa. Se nyt ei vaan istu tähän juttuun yhtään. Pelataan niinkuin osataan, Jalostyylillä tämä kausi loppuun. Vaikka minä ja moni muu ei siitä pitäisikään :)

Ensi vuonna back to the roots.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Jalosen IFK:ta nöyryytettiin tavalla, jota ei ole koettu sitten Alpo Suhosen kauden, kun Tuomo lanattiin pelivkyvyttömäksi. Hmmm, taas Alpo Suhonen tuli esille. Suhosta pidetään varsin yksimielisesti 2000-luvun paskimpana valmentajana. Kari Jalonen on komeasti noussut rinnalle. Alpo Suhonen muistetaan valmentajana, joka hävisi naapurille sarjan 4-0.

Juu, minullakin häivähti eilen HIFK:n häpeän päivä, 14.1.2003, mielessä, kun Tuomo Ruutu, Pärssinen, Vopat ja joku neljäs (sorry, en muista kuka) HIFK-pelaaja saivat, pelatessaan Alpon HIFK:ssa, Summasen Jokerien käsittelyn Hartwall-Areenassa. 4 ukkoa sairaalaan kesken pelin HIFK:sta ja HIFK käänsi vain toista poskeaan tyyliin, että henkinenkin niska napsahti poikki, jo pari kuukautta enen playoffeja. Ne pelit Summasen Jokerit voitti 4-0, kun vastustaja oli Suhosen HIFK. Se ei ole sellainen HIFK, jonka haluan nähdä kaukalossa, kun pelataan tosipelejä. En kaipaa kostoa, enkä loukkaantumisia Jokerit-pelaajille eilisestä Granlundin telomisesta maalirautoihin, mutta oman pelin pitää tänään jo näyttää sellaiselta, että kuittivihko on mukana, jos on tarve. Sitä ei tarvitse käyttää kuin tarvittaessa, mutta KJ, löydä nyt "HIFK" sisältäsi. Aikaa ei ole enää kauan, kunnes ensin pelikausi on ohi ja työsopimuksesi HIFK:ssa loppuu 30.4.2011. En vaadi sinulta Kari Jalonen paljon, vaadin ainoastaan kaiken peliin heittämistä. Laillisin keinoin, mutta kaikin keinoin. Vaadin sitä sinulta ja tietysti koko joukkueelta.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En kaipaa kostoa, enkä loukkaantumisia Jokerit-pelaajille eilisestä Granlundin telomisesta maalirautoihin, mutta oman pelin pitää tänään jo näyttää sellaiselta, että kuittivihko on mukana, jos on tarve. Sitä ei tarvitse käyttää kuin tarvittaessa, mutta KJ, löydä nyt "HIFK" sisältäsi.

Kuten ehkä huomasit, olen omalta osaltani seestynyt toisenlaiseen tunnelmaan. Pelkään, että se peli, jota osataan pelata (siitä on näyttöä tällä kaudella!) menee sekaisin, jos KJ kaivaa sisältään jotain, jota ei siellä ole ollutkaan :)
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kuten ehkä huomasit, olen omalta osaltani seestynyt toisenlaiseen tunnelmaan. Pelkään, että se peli, jota osataan pelata (siitä on näyttöä tällä kaudella!) menee sekaisin, jos KJ kaivaa sisältään jotain, jota ei siellä ole ollutkaan :)

Jep, kirjoittelin vain päiväuniani jatkoaikaan ja näet asian realistisesti, myös oikein. KJ:n on pakko jatkaa 30.4.2011 saakka Kari Jalosen elämää Kari Jalosena ja HIFK:n päävalmentajana tai homma menee entistä enemmän solmuun, sad but true.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Kohta hallille. Odotus on kova. Ramu tekee viiltävän paluun yrittäessään todistaa, ettei narridiili tarkoita lepsuilua.

Se, että puhutaan Jokereiden olleen fyysisempi (vrt. viime vuoden HPK) on kyllä paskapuhetta. Jokerit jäi eilen mankelin alle fyysisellä puolella. Ainoa paikka jossa Jokerit ottivat kaksinkamppailuista voiton oli niiden maalin edessä, joka johtui siitä, että niillä oli usein miesylivoima siellä suhteessa meihin.

Jaksetaan painaa samalla hullun raivolla ja Jerry ja VP avaa Lasakin muurin tänään, niin 1-2 voitto ja sarja alkaa kääntymään.

Olin ylpeä meidän eilisestä pelistämme ja joukkueestani. Se taisteli. Palkinto jäi puuttumaan. Toivottavasti tänään tulee. Ja vaikka ei tulisikaan, niin ei ikinä HIFK-fanikaan saa luovuttaa.

Silloin se Brewer siellä haudassa vasta kääntyykiin.

Kerran IFK, aina IFK. Loppuun asti.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK:lla on vain voitettavaa, loukkaantumislista on niin paha. Toivotaan, että IFK onnistuu raastamaan itsensä jatkoon tästä sarjasta! Asennetta vaan peliin joka jätkä!
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Luottoa löytyy yhä (kortilta)! Voitto ilmalan hevosareenalta tänään, ja hyvältä näyttää! Maanantaiksi sitten Micke & Hade takas ja sarjassa johtoon.

Kom igen IFK, kom igen!
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olin ylpeä meidän eilisestä pelistämme ja joukkueestani. Se taisteli. Palkinto jäi puuttumaan. Toivottavasti tänään tulee. Ja vaikka ei tulisikaan, niin ei ikinä HIFK-fanikaan saa luovuttaa.

Silloin se Brewer siellä haudassa vasta kääntyykiin.

Kerran IFK, aina IFK. Loppuun asti.

Näin on. Mukana! Winners never quit, and quitters never win :)
 

Top Gun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Niistä videoista, mitä olen nähnyt, Väänäsen taklaus osuu MG:n hartiaan, jonka jälkeen poika pahaksi onnekseen syöksyy yläputkeen.

Kun takana on jo vakava aivotäräys, niin pojan pitäisi kyllä itsekin hieman hillitä noita nousujaan "kello viiden ruuhkaan". Siinä on nuppi liian suuressa vaarassa.

Toivotaan, että tällä kertaa selvittäisiin vain yhden matsin levolla!
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tietysti, mutta et ole ilmeisesti huomannut, että muutamaa poikkeusta lukuunottamatta juuri kukaan ei ole kritisoinut Väänästä, päinvastoin hänhän teki juuri mitä pitikin.
Tietysti kunnon IFK-fani kritisoi Väänästä. Ei kukaan halua nähdä, kuinka joku iso tyhmä narri työntää raukkamaisesti IFK:n ykköspelaajan päin maalikehikkoa. Ne jotka pitivät tätä kovan pakin merkkinä, eivät tajua kovuudesta jääkiekossa yhtään mitään. Surullista, että tätä mieltä on myös moni IFK-fani. Tosin lähinnä ne ovat niitä, jotka eivät eilen edes halilla olleet.

Toisaalta IFK-faneissa on myös valitettavan paljon niitä jotka olisivat aikoinaan ottaneet avosylin jonkun Tomek Valtosenkin vastaan. Hyi helvetti.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kauhealta näyttää HIFK:n peli. Viime kevään merkit ilmassa, kuten jo runkosarjan lopussakin. Eilisessä ottelussa HIFK pelasi jopa hyvin, mutta ei tehnyt maaleja. Jos sama pelin virtaus jatkuisi koko sarjan, niin HIFK menisi jatkoon, mutta nyt jo toisessa pelissä, kun on otettu ensimmäiset henkiset takaiskut, niin nitkahtamaisillaan on HIFK:n peli. Pelaaminen on puskemista, eli ajetaan koko aika siihen Jokereiden puolustusmuuriin, eikä osata levittää peliä. Nytkin HIFK:n toinen maali tuli, kun maltettiin pelata viivaan. Ihmettelin monta kertaa aikasemmin, että miksi sinne ei pelata enemmän. HIFK:n kädettömät hyökkääjät hakevat mielummin desperate syötöillä tai epätoivoisilla ajoilla maalille, kun käyttäisivät pakkeja, joilta löytyy enemmän käsiä, kuin hyökkäyksestä.

Yksi joka pistää silmään on kehon kieli. Jokerit on saanut kauhean boostin päälle ja se näkyy. Tyhjä tila otetaan pois ja pelaajilla on sellainen postitiivinen uho koko ajan. Tilanteisiin mennään rinta rottingilla. HIFK:n pelaajilla taas päät painuu, liike jää vajaaksi ja sitä kautta hävitään kaksinkamppailuja. HIFK ei ole osannut ottaa minkäänlaista fyysistä yliotetta, vaikka se on tuolla materiaalilla lähes ainoa ase.

Jaloselle tyypillistä on se, että kun peli lähtee pudotuspeleissä lapasesta, niin sarjan edetessä sitä ei saada korjattua. Viime keväänä peli meni sarjan edetessä huonommaksi ja epätoivoisemmaksi puskemiseksi peli peliltä. Mennäänkö nyt samaa rataa? Valmentajan pitäisi saada pelillisiä epäkohtia korjattua jopa pelin sisällä, mutta Jalosen juna junnaa niillä raiteilla, johon peliin lähdetään.

Yksilätasolla Peltonen yrittää kaikkensa, mutta Wirtaselta ja Petrelliltä ei paljon kiekollista apua tule. Suurella johtajallamme on aika tuskainen pisteetön kausi menossa juuri kauden kriittisillä hetkillä.

Kuhta pelaa juuri sillä tasolla, kuin aina pudotuspeleissä. Ei mitään näkyvää.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eihän IFK:lla ole minkäänlaista kiekollista peliä, joukkue vaikuttaa todella hitaalta ja matsia ei ole missään vaiheessa hallittu. Maalipaikat todella vähissä.

No, vielä on mahdollisuus tästä voitto raapia. Tuskastahan tuota peliä on katsoa.
 
Viimeksi muokattu:

McJugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huonoon saumaan tuli loukkaantumiset ja sitä myötä pelin leviäminen käsiin, juuri runkosarjan loppuun ja playoffsien alkuun. Paska tsägä, mutta minkäs tekee. Potentiaalia oli kerrankin enempään. Vaikka alkaahan tämä olemaan jo kirjoittamaton sääntö joka kevät. Tämäkin voitaisiin jo lisätä (ellei jo löydy) siihen kuuluisaan brändiin.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huonoon saumaan tuli loukkaantumiset ja sitä myötä pelin leviäminen käsiin, juuri runkosarjan loppuun ja playoffsien alkuun. Paska tsägä, mutta minkäs tekee.
...

Niin kyllähän se jotain kertoo, että nytkin YV:llä pelaa Liivik, Pöysti ja Melart.

Harmittaa, että Kuhta on taas ollut näkymätön, kun häntä tarvittaisiin.
 

McJugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Harmittaa, että Kuhta on taas ollut näkymätön, kun häntä tarvittaisiin.

Loukkaantumiset sotkivat samalla tutut ketjukoostumukset, jos Kibellä olisi Hamilton ja Wirtanen vierellä, tulosta voisi tullakin. Kojo voisi kyllä nostaa Kiben ykköseen Villen kaveriksi, mutta ei sitä jostain syystä nyt tee.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eihän IFK:lla ole minkäänlaista kiekollista peliä, joukkue vaikuttaa todella hitaalta ja matsia ei ole missään vaiheessa hallittu. Maalipaikat todella vähissä.

Ei kai tämä voinut kenellekään tulla yllätyksenä. Jalosen projekti on saamassa ansaitsemansa lopun, eikä sekään kai tule yllätyksenä kenellekään. Matikaisen Blues sen sijaan näyttää, kuinka lätkää tässä vaiheessa kautta oikeasti pelataan.
 

ConGordiO

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk+LoKv+J.Jalosen Leijonat+M.G.
Jeeejee ja vittu!!
Eiku kevään massiivista odottelemaan perkele.. IFK fanin kauden kohokohta.
Ja kyllä nyt saatana olis voinu edes sen Narrihuoraossin pään repiä irti!!
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Tänään nelosketjulta todella hyvää pelaamista ja pakeista jälleen Kovaselta. Muilla jäi parantamisen varaa reilusti. Ramun ketju (Ramu ja Kuhta -2) kokonaisuudessaan ehdottomasta viltityksen arvoinen. Toivottavasti saadaan saikulta porukkaa pois maanantaiksi, kiekollista peliä tarvitaan huomattavasti lisää. Keskiviikkona sarja on tasan.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Näyttää siltä, että Nenä on taas palauttanut urheilullisuutta HIFK:hon oikein urakalla Ilmalassa! Tiettävästi pelaajien hapenottokyky oli parantunut 4% , iloitkaamme tästä. Hädän hetkellä tukeudun tilastoihin; 2000-luvulla on ollut 82% varmuudella todennäköistä, että runkosarjan kolmonen pudottaa kuutosen pleijareissa. Ja varsinainen ase on tässä: se, joka voittaa kolmannen ottelun (maanantaina), vie sarjan 70% todennäköisyydellä. Tosin HIFK itse taisi olla viime kaudella se 30%:n joukkue, eikös HIFK vienyt kolmannen pelin Kerhoa vastaan?

HIFK;n 1-ketju oli äärimmäisen murheellista katsottavaa. Ramu-Kibe-Ahtola hävisi oman pelinsä 0-3 ja mielestäni Kojo reagoi (tädää!!) tähän 3. erässä. Kibe ja Ramu olivat filassa. Nelonen oli taas kerran HIFK:n paras ja se ei silti johtanut peliajan kasvuun. Riksman? Miksi tämä sälli häviää playoffottelut järjestään yhdellä maalilla? Tässä upeaa tilastofaktaa HIFK:n maalivahdeista ja playoffeista: kaksi edellistä veskaria, jotka ovat voittaneet edes yhden yksittäisen playoffottelun HIFK:lle, ovat Noronen ja Nieminen. Kumpikaan ei enää pelaa HIFK:ssa. Suurkiitos HIFK:n mv-osastolle kokonaisuudessaan, kyllä me osataan nämä veskarisignaukset ja pleijarihommat. Mulle on just nyt ihan sama, tuleeko maanantaina maaliin Riksman, Lundell vai Timppa. HIFK häviää yhdellä maalilla.

Sarjan jatko lepää sairastuvan varassa. Jos ja kun Micke, Hade, Hamilton, Haataja, Järventie...edes kaksi heistä saadaan mukaan, HIFK on -uskallan sanoa- edelleen vahvoilla. Muussa tapauksessa tulee noutaja ja viimeinen sammuttaa valot. Mutta onpa urheilullinen fiilis!
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Loukkaantumiset sotkivat samalla tutut ketjukoostumukset, jos Kibellä olisi Hamilton ja Wirtanen vierellä, tulosta voisi tullakin. Kojo voisi kyllä nostaa Kiben ykköseen Villen kaveriksi, mutta ei sitä jostain syystä nyt tee.

Jalonen ei tee muutoksia kokoonpanoon kesken otteluiden, eikä edes kesken pudotuspelisarjan, ellei tule loukkaantumisia. se on vaan niin. Ei ole tehnyt edellisillä kausilla, eikä tee nytkään. HIFK:n valmennus ei taaskaan tunnu reagoivan mihinkään. Ihan suolapatsasosastoa. Voi vitun vittu. Nyt Jalonen viltitti komanteen erään Ahtola-Ramstedt-Kuhta ketjun. Veikkaampa ettei Ramstedtia enää HIFK:n kokoonpanossa nähdä. Aika selkä suorana veteli, kun Jokerit 3-1 maalin teki.

Westerlund on valmentanut Jokereissa joku kolme kuukautta ja organisoinut pelin siihen malliin, että tämä sarja menee juuri narrileirin käsikirjoituksen mukaan. HIFK puskee päätään narripuolustukseen ja saa itseasiassa vaarallisempia YV-hyökkäyksiä, kuin HIFK, joka joutuu aina kulmien kautta painimaan itsensä maalille. Lisäksi HIFK:n pelaajat vielä mielellään kuskaavat kiekkoa sinne ja peli tukkiutuu täysin. Jalosen pelin saa kyllä todella pienillä asioilla täysin tukkoon.

Toki tässä voi myös materiaalin taakse vähän mennä, mutta kyllä silti alistunutta on. Pienen ihmeen HIFK:n jatkoon meno vaatii.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös