HIFK:n playoffit 2011

  • 571 559
  • 2 171

velipunainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikään ei ole muuttunut, ei.

Tarkoitan tulosurheilua ja tulosurheilussa on ajatus, tulos tai ulos. Tarjosihan runkosarja jälleen tukun hienoja HIFK hetkiä ja nautin niistä, todella.

Mutta pleijarikevät se on kuitenkin jutun juoni ja suola. Ja siinä mikään ei ole muuttunut, ei. Kari se vaan jatkaa valitsemallaan linjalla hamaan loppuun asti näemmä. Olihan sitä jengii lasaretissa joo. Mutta kokonaan toinen asia on se, että voisi sitä agressiivisemmin karvata ja pistää sitä PAINETTA tuonne vastustajan pakkiosastoon.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Niin, narreilla oli tasan yksi mesta, mistä tekivät maalin, HIFK:lla oli kuitenkin n. 5 hyvää mestaa. Kyllä HIFK:lla oli mahdollisuus voittaa tämä peli.

Totta kai oli!

Kannattaa kuitenkin pohtia miksi HIFK:lla on joka kevät Jalosen kanssa sama ongelma eli ottelut hävitään a) avauksessa ja b) usein silloin ja avauksen jälkeen maalilla vaikka peliä hallitaan. Tätä voi kutsua systeemivirheeksi.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Välillä hävettää kuulua tähän kannattajajoukkoon. Ihme itkijää täynnä. Kautta kumminkin ainakin 3 peliä jäljellä.
Meinasin just kanssa ryhtyä kirjoittamaan että mitä vittua, kuinka monta matsia siellä hallilla tänään pelattiin kun kausi tuntuu olevan jo ohi?

Sarja on 0-1 narreille, ilmeisesti peliä on kuitenkin saatu Jokereidenkin maalille painettua ihan hyvin eli huomenna vaan numerot toisin päin ja homma tasan.

Tosin, täällähän jo tiedetään että näin ei voi käydä vaan paskajengi on jo hävinnyt tän kauden.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kannattaa kuitenkin pohtia miksi HIFK:lla on joka kevät Jalosen kanssa sama ongelma eli ottelut hävitään a) avauksessa ja b) usein silloin ja avauksen jälkeen maalilla vaikka peliä hallitaan. Tätä voi kutsus systeemivirheeksi.

Niin, sehän on ihan siitä kiinni, mistä näkökulmasta tätä asiaa haaluaa tiirailla. Itse katson tämän iltaista tulosta niin, että Lasak voitti meidän pelaajat 1-0. Koska, HIFKin pelaajilla oli aivan riittävästi paikkoja tehdä maali. Tähän ei vaikuta Erkan peluutukset pätkän vertaa. Narrit kyttäsi vastaiskuja ja sellainen sattui tulemaan. Siltikin, kyllä tämän pelin hävisivät enemmän pelaajat kuin valmentaja. 59 laukausta ja 39 torjuntaa Lasakilla. Jos ei tuollaisesta määrästä saa yhtään sisään, niin pelaajilla on peiliin katsomisen paikka. HIFKin pelaajilla alkoi myös usko mennä, sen huomasi mm. Wirtasen ja Kuhdan ilmeistä, kun olivat suupasseet ratkaisunsa ja Lasak hoiti helposti.

Systeemivirhe, no on kyllä aikamoinen virhe, kun pelaajat eivät tee maaliakaan. Mitenköhän tämän pystyisi korjaamaan? Löytyykö sulta hyviä ehdotuksia?
 

VSP73

Jäsen
Siis Jokerithan pelasi juuri siten, miten IFK:ta vastaan pitääkin vieraissa pelata ja saivat palkinnoksi voiton. Sulka Erkalle ilman muuta.

Olen itse usein arvostellut Nenää ja eihän hän nytkään voittoa saanut. Mutta nyt pakko myös puolustaa häntä ja koko joukkuetta. Jos mistä tahansa nipusta ovat poissa Hamilton, Granlund, Haataja, Ramsted, Järventie ja Vallin, on vaikea voittaa. Silti IFK hallitsi peli, oli 2 tolppaa ja monta läheltä piti tilannetta. Kaikki kunnia siis jengille, ne taistelivat pirun hienosti ja tällä kertaa ei vaan ollut meidän päivä.

IFK on kiistatta se taitavampi jengi, mutta ne erot tasoittuu pleijareissa, kun pelataan monta peliä lyhyeen tahtiin. Se nähtiin tänään jo kolmannessa erässä, kun meillä loppui jalat.

Huominen peli on meille erittäin paha, jos lasaretista ei tule kavereita lisää. Nyt vikassa erässä kaikki muut paitsi Ville olivat täysin puhki. Villekin oli sitä, mutta hänen henkilökohtainen taito loi meille tilanteita. Huomenna kundit ovat vielä pahemmin puhki ja Jokerit saa valtavan tasoituksen.

Tärkeinmpänä pidän Granlundin paluuta pitkässä juoksussa. Jos hän poissa, meidän ykkös sena on puukäsi Wirtanen ja sen jälkeen tulee Liivik ja Töykkälä. Jos Ramsted istuu sen takia, että teki diilin Jokereihin, on IFK aivan pässi.

Jos saamme vaikka vasta kolmanteen peliin mukaan Miken, Haatajan, Hamiltonin ja jomman kumman pakin akselilla Järventie/Vallin, me käännetään sarja varmasti. Näin vaikka Jokerit voittaisi huomenna 10-0.

Niin asiaa kuin olla voi. Ei mitään lisättävää, ei poisotettavaa.
Kunpa "Owenin" kaltaisia kiihkottomia asiantuntijoita olisi enemmän.

Hooiiäfkoossakin.

Kiitos!
 

Pununuttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, KalPa, Habs
Kausi...

alkaa olla tässä.
Onneksi Matikaisen P on ensi kaudella ruorissa - löytyy pitkästä aikaa asennetta ja edes hieman pelinlukutaitoa ja reagointikykyä ja itsensäylittämiseen ohjaamista kauden ratkaisupelien kohdalla.
Edessä Erkan shakkimatti Kolvista. Ikävä kyllä, ellei ihmettä tapahdu...
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Kaikki muut kuin KJ varmaan tiesivät, miten narrit tulevat pelaamaan, puolustavat ja hakevat HIFK:n virheestä sitä yhtä maalia. Näin siinä sitten kävikin, KJ:n HIFK oli aktiivinen, siitä ei voi moittia, mutta joukkueessa on myös ketjut täysin sekaisin kaikkien loukkaantumisten ja poissaolojen kautta. Itse jankutin koko vuoden, että tarvitsemme ykkösentterin, Nybondas ja KJ saavat nyt maistella tyhmyytensä tuloksia, meillä kakkosylivoimassa sentterinä pelaa Töykkälä, puukäsi jumalan armosta. Yksikään pakeista ei omista pelotetta viivalla ylivoimassa, vielä kun Hamilton on poissa, niin surkeus vain korostuu.

Tapaus Väänänen ja Granlund oli sitten kaiken huippu, KJ nukkuu, vaikka tilanteen jälkeen olisi pitänyt pistää täysi mylly päälle. Jos olisin itse valmentaja, niin narreilta puuttuisi myös jatkossa pari pelaajaa, joista toinen olisi Väänänen. Hienosti otti Väänänen Granlundin pois ja taktisesti sata nolla voitto tilanteesta. Minä en halua enää koskaan nähdä tätä meininkiä HIK:ssa. Tulisit jo Petu ja tuot sen vittumaisen asenteesi sinne minne se kuuluukin.

HIFK:n on nyt pahassa sillassa, ei yhden tappion vuoksi, vaan sen, että materiaalimme ei riitä huomisessa pelissä, turpaan tulee aktiivsen kotijoukkueen käsittelyssä. Maanantaina on pientä toivoa, jos saadaan edes pari kolme pelaajaa sairastuvalta mukaan. Etu on nyt selkeästi narreilla.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Jostain syystä ei ole tällä hetkellä esim. viime vuoden ekan pelin perseilyn tapaista vitutusta, vaan aika neutraali fiilis. En tiedä uskonko jatkoon alitajuisesti vain niin vahvasti, vai onko joku perseilyn raja ylitetty, eikä enää edes vituta? Mihinkään ei voi luottaa.

Ja kyllähän se lähinnä epäuskoisen huutonaurun puolelle meni, kun ylivoimaa pyörittää Petrell-Töykkälä-Ahtola. :D Huomenna uutta matoa koukkuun yms. kliseet.
 

roskis

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki, Detroit Red Wings
Mua pelottaa lähinnä noi poissaolot. Ei ehkä taktisesti paras ottelu, mut ei tossa mitään pelättävää ois ollu jos ois Hade ja Hamilton ollu messissä. Ramstedt on tupannu hyytyy pleijareissa, mut kyllä sitäki ikävä tuli. Jos sairastupa tyhjenis, ni mitä tuolta Ilmalasta löytyy mitä pitäs pelätä niin paljon et yhellä tappiolla hävitään jo koko neljän voiton sarja?

MG huolettaa ja paljon. Vaikka se nyt ei ehkä puhtain veto osteri-Ossilta ollukkaan, niin kyl nyt taas rouva Fortuna oli meitä vastaan aika röyhkeesti. Niinku Ossi jossain haastattelussa sanoki, et se teki mitä pakin pitää tossa tilanteessa tehä. Niin tai näin, puhdas tai ei, niin silti ois saanu koko viisikko mennä repii Ossin päätä irti juurineen. Kyl tuolla pitäs kuittivihkoo heilutella tähtien kohdalla puhtaammistaki touhuista pleijareissa. Miksei meil oo nelosen laidassa yhtä inkkarii?
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En enää ala väsyneenä kommentoimaan, kyllä täällä osa on hyvin tuonut samat ajatukset esille. Sanon vielä vain; montako peliä pitää pelata ennenkuin opitaan jotain vastustajasta? Sen tiesi vittu nipponin ydinvoimalan pelastajatkin, että Erkka tulee peluuttamaan tuota sumppukiekkoa. Eikä sitä vastaan olla yhtään opittu pelaamaan? Sen sijaan meidän jätkiä on käytetty teatterikoulun treeneissä. Vau. Osaiskohan ne edes näytellä vaikkapa jotain muuta pelisysteemiä kuin tuota Nokan?

Tapaus Väänänen ja Granlund oli sitten kaiken huippu, KJ nukkuu, vaikka tilanteen jälkeen olisi pitänyt pistää täysi mylly päälle. Jos olisin itse valmentaja, niin narreilta puuttuisi myös jatkossa pari pelaajaa, joista toinen olisi Väänänen. Hienosti otti Väänänen Granlundin pois ja taktisesti sata nolla voitto tilanteesta. Minä en halua enää koskaan nähdä tätä meininkiä HIK:ssa. Tulisit jo Petu ja tuot sen vittumaisen asenteesi sinne minne se kuuluukin.

Amen. Nyt pelataan pleijareita jolloin ei ole vitunkaan väliä mitä yleisö, media tai joku kiekkopalstan kirjoitusväki on mieltä tyyleistä tai moraaleista. Väänänen veti ihan puhtaasti, tästä propsit. Mikke ajoi maalille hienosti, tästä propsit. Ylärima on vittumainen kun ei osaa väistää. Sou vat vaikka oli puhdas niitti. Mun HIFK ei olisi jättänyt starapelaajan telomista kuittaamatta vaikka pyhä pietari olisi taputtanut pilven päältä homman puhtautta. HIFK veti lampaat niskaansa tällä teolla. Mun HIFK:ssa ei tuollaisia jätetä, varsinkaan vittu pleijarisarjassa, kuittaamatta. Väänänen on iso mörökölli mutta mitä sitten? Kyllä sitäkin saa ajella kostoksi. Oksettava ajatus yleensäkin jättää homma tohon koska oli 'puhdas'. Antaa JA:n kirjoittajien itkeä sitten näissä 'sikailutaklaus väänäseen'- ketjuissa ja iltisten kirjoittaa miten järjettömyys sai vallan HIFK:ssa.

Tule Petu, tule.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ehdin himaan just katsomaan kakkoselta Miken tilanteen uudelleen. Näytti todella pahalta, ensin pää osui yläputkeen, sitten sivurauta osui kaulaan ja pää retkahti uudelleen. Voi jumalauta!!!

Meillä on käytössä Wirtanen, Töykkälä ja Liivik senttereinä, reservissä Piiparinen.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Meillä on käytössä Wirtanen, Töykkälä ja Liivik senttereinä, reservissä Piiparinen.

Taitaa Piiparinenkin olla loukkaantuneena. Noh, ainakin käsiä löytyy nyt sentteriosastolta vaikka muille jakaa.
 

ilu

Jäsen
Mä nyt heitän sulle pienen kyssärin. Kuinka paljon enemmän, HIFK:lla olisi pitänyt olla vielä laukauksia Lasakia kohti, jotta HIFK olisi voinut voittaa?

Minulle kyssäriä ei heitetty ja vastausta en tiedä, mutta pari maalia enemmän tekemällä olisi varmaan voitettu. Ihan sama monta vetoa vedetään, puolestani vaikka puolet nyt nähdystä määrästä, jos vaan kiekko börsaan uppoaa. Sama juttu muuten viime vuonna. Ja toissa vuonna. Oho.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Taitaa Piiparinenkin olla loukkaantuneena. Noh, ainakin käsiä löytyy nyt sentteriosastolta vaikka muille jakaa.

Täällä on pilvin pimein kirjoittajia, joiden mukaan sentteriosasto oli täysin hanskassa, kun jotkut uskalsivat sellaisen hankkimista syksyllä ehdottaa. Nyt on myöhäistä. Jalonen ja Nybondas ovat hoitaneet homman hienosti.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Minulle kyssäriä ei heitetty ja vastausta en tiedä, mutta pari maalia enemmän tekemällä olisi varmaan voitettu. Ihan sama monta vetoa vedetään, puolestani vaikka puolet nyt nähdystä määrästä, jos vaan kiekko börsaan uppoaa. Sama juttu muuten viime vuonna. Ja toissa vuonna. Oho.

No niin, hyvä kun otit tämän maalienteon esille, miksi kukaan ei niitä tehnyt, vaikka mestoja oli kyllä aivan riittvästi. Sun mielipidehän olisi se, että Jalonen pilasi kaiken, myös nämä ottelussa nähdyt maalipaikat HIFK:lla, eikö vaan?
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sarja on 0-1 narreille, ilmeisesti peliä on kuitenkin saatu Jokereidenkin maalille painettua ihan hyvin

Hyvin on saatu painettua joo. Jokeriella oli toisessa erässä käytänössä tämä yksi paikka, jossa siinäkin mukana tuuria. Sitä ei voi tietää, miten IFK:n johtomaali olisi peliä muuttanut, mutta ei tämä ihan oikeudenmukaisesti mennyt. Sielä oli pari sisätolppaakin. Toisaalta tehoton pyöritys palvelee nimenomaan puolustajaa joka saa hyviä vastaiskuja.
Me saadaan paine hyökkäyspäähän, muutta paineesta ei ole hyötyä jos ei saada maaleja tai aiheutettua jäähyjä vastustajalle.
Edelleen me yriteään tehdä laukaisuista maaleja ja Lasak koppaa ne. Pitäs nöyremmin ampua patjoihin ja hakea ripareita niikuin naapuri tekee. Naapuri pani monta toivotaan toivotaan kiekkoa poikittain meidän editse, joihin kukaan ei tälläkertaa päässyt, me ei saatu niitä juurikaan aikaan. G:n putoaminen sai lisäksi aikaan sen, että kiekkoa pelataan kokoajan Vilelle, jopa paikoissa joissa siinä ei ole järkeä.
Voidaan edelleen voittaa tämä sarja, mutta näyttää kovasti enustamaltani 4-3 tai 4-2 sarjalta jossa pelataan useita jatkoeriä ja voittaja on sarjan jälkeen paukkunsa käyttänyt.
 

ilu

Jäsen
No niin, hyvä kun otit tämän maalienteon esille, miksi kukaan ei niitä tehnyt, vaikka mestoja oli kyllä aivan riittvästi. Sun mielipidehän olisi se, että Jalonen pilasi kaiken, myös nämä ottelussa nähdyt maalipaikat HIFK:lla, eikö vaan?

Ei niitä mestoja kyllä ihan hirveästi ollut ja vastustaja hoiti ne muutamatkin ihan kunnialla. Ilman päätä, häntää ja tunnetta surffaamalla voi saada vielä kohtuullisen määrän laukauksia aikaiseksi, mutta määrä harvoin korvaa laatua.

Kerropa, montako niitä maaleja tehtiin tänään, vuosi sitten tai kaksi vuotta sitten? Vai onko kiekko vuodesta toiseen pyöreä ja pomppii aina vaan vastustajalle?
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kerropa, montako niitä maaleja tehtiin tänään, vuosi sitten tai kaksi vuotta sitten? Vai onko kiekko vuodesta toiseen pyöreä ja pomppii aina vaan vastustajalle?

Tuohon on helppo vastata, viime vuonna ei hävitty tehottomuuteen, vaan aivan muihin asioihin. Normaalisti, HIFK on hävinnyt pelinsä tehottomuuteen, läpi koko 2000-luvun, turha nostaa ainostaan KJ:n kausia esille.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täällä on pilvin pimein kirjoittajia, joiden mukaan sentteriosasto oli täysin hanskassa, kun jotkut uskalsivat sellaisen hankkimista syksyllä ehdottaa. Nyt on myöhäistä. Jalonen ja Nybondas ovat hoitaneet homman hienosti.

No hey, kuinka todennäköistä on, että viidestä ensimmäisestä sentteristä kolme ovat loukkaantuneina kun tosipelejä pelataan? Onhan tuossa rutkasti paskaa tuuriakin mukana, eikä ainoastaan Jalosta ja Nybondasta voida syyttää.
 

ilu

Jäsen
Tuohon on helppo vastata, viime vuonna ei hävitty tehottomuuteen, vaan aivan muihin asioihin. Normaalisti, HIFK on hävinnyt pelinsä tehottomuuteen, läpi koko 2000-luvun, turha nostaa ainostaan KJ:n kausia esille.

Ei HIFK:n päällä ole mitään pahaa karmaa tai stigmaa, pelit ratkaistaan vuodesta toiseen pelaajien pelaamana ja valmentajan valmentamana. Joskus 70- ja 80-luvulla, jos muistat, ehkä oltiinkin tehottomia, kun peli vielä oli krapulaisten koohotusta ympäri kaukaloa ja hauskanpito pääasia. 2000-luvulla ollaan lähdetty joko luvattoman huonolla rosterilla, luvattoman huonolla valmennuksella tai molemmilla post-seasoniin. Ja tulos on aina sama.

Teille fanipojille sitten löytyy pressissä, Uugen sivuilla ja HIFK-magazinessa toisenlaiset selitykset: huono tuuri, taas. Niin tänäkin vuonna.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No hey, kuinka todennäköistä on, että viidestä ensimmäisestä sentteristä kolme ovat loukkaantuneina kun tosipelejä pelataan? Onhan tuossa rutkasti paskaa tuuriakin mukana, eikä ainoastaan Jalosta ja Nybondasta voida syyttää.

Kyllähän IFK:lla oli mahdollisuus hankkia sentteriosastolle vahvistusta silloin, kun Granlund loukkaantui pahasti lokakuussa. Nyt kaveri sai uuden tällin päähänsä ja IFK onkin ilman ykkössentteriä keskellä pudotuspelisarjaa.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täällä on pilvin pimein kirjoittajia, joiden mukaan sentteriosasto oli täysin hanskassa, kun jotkut uskalsivat sellaisen hankkimista syksyllä ehdottaa. Nyt on myöhäistä. Jalonen ja Nybondas ovat hoitaneet homman hienosti.

Juuri näin. Yleinen mielipide oli että sentteriosasto on riittävä eikä Hirsoa tarvitse korvata. Täyttä sokeutta sanon minä.

Itseäni lainatakseni kauden alussa:

Ei ole millään tavalla Granlundin vika, että pelipaikka on tällä hetkellä ykkösen keskellä. Tästä syyttävä sormi osoittaa kyllä toimiston suuntaan. Hirso olisi ehdottomasti pitänyt korvata samantasoisella pelaajalla. Granlundille olisi sopinut täydellisesti kakkossentterin paikka. Miksi joukkueen, joka toimii SM-liiga suurimpiin kuuluvalla pelaajabudjetilla täytyy riskeerata yhden menestyksen kannalta tärkeimmän pelipaikan? Ei mene mun jakeluun. Nyt jos Granlund siirretään laitaan, niin kuin ehdotit. Ketkä ovat sentterit: Ramstedt ykkösessä, Wirtanen kakkosessa ja Töykkälä kolmosessa ja joku joku nelosessa. Hyvältä näyttää. Tilanteessa jossa joukkeessa olisi nykyisten senttereiden lisäksi ollut Hirson korvaaja, olisi leveyttä ja sentteri varaiaatioita ollut riittävästi. Tarvittaessa olisi voinut peluuttaa Granlundia tai Wirtasta laidassa. Tällä sentteri nelikolla ei ole varauduttu edes loukkaantumisiin. Viime kaudella sentään oli nykyisten senttereiden lisäksi Hirso, joten selkeästi ollaan tällä kaudella heikennytty senttereiden osalta.

Viimeinen sammuttaa valot!
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös