HIFK:n peliesitykset

  • 1 151 570
  • 4 653
Tila
Viestiketju on suljettu.
Suosikkijoukkue
HIFK
Voin kertoa, että ennen joulua ollaan liigassa kolmen viimeisen joukossa ja ihan sama miten pelataan kalpaa vastaan,niin ei mennä niiden ohi enää tällä kaudella.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Päätit taas kaivaa vakioviestisi naftaliinista. IFK-tyylisesti, eli ylimielisen oloisesti tulit ja ojensit meitä kuolevaisia harharetkellämme, kun erehtyväisinä maan matosina menimme ilakoimaan kotivoitosta ja sitten - parempaa tietoa vailla - kehtasimme toivoa voittoa myös seuraavasta vieraspelistä!

Realismi ja ylimielisyys ovat kaksi täysin eri asiaa. Realismi on se, mikä esimerkiksi sinulta puuttuu kokonaan. Realismia on se, että yksi voitto kotona ei muuta joukkuetta mihinkään suuntaan. Jokainen voittaa joskus, mutta mestispuolustuksella kuitenkin liian harvoin liigatasolla. Jouluun mennessä ollaan sillä paikalla, missä tuolla alakerralla kuuluu ollakin, sijoilla 12-14.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Alkaa pikkuhiljaa realisoitumaan sarja. Tänään tulee TPS sarjataulukossa IFK:sta ohitse, seuraavalla kierroksella tulee aika varmasti Lukko ja SaiPa ohitse. Eiköhän me tosiaankin olla jouluun mennessä 12-14 sijoilla. Ikävä tosiasia.

Edit: Sori. SaiPa menikin jo tänään ohitse, kun onnistui nappaamaan kaksi pojoa Ässiltä. Sijalle 9 siis ollaan.

Kyllä tässä alkaa keinot jo pikkuhiljaa loppumaan ja hieman ymmärryskin, että miten tällaista seuraa vain jaksaa kannustaa. Valoa tienpäässä ei näy.
 
Viimeksi muokattu:

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Baxterin HIFK:lla oli 28 pelin jälkeen 38 pistettä ja "yllätys, yllätys", tämän illan jälkeen Jalosen HIFK:lla on 28 pelin jälkeen samat 38 pistettä kuin oli Baxterin HIFK:lla vuosi sitten. Baxterin HIFK aloitti viime kauden loppukirin ottelusta 31, jonka jälkeen se voitti 15:sta pelistä 13 kpl. Toinen hyvä jakso osui runkosarjan loppuun, johon saatiin 5 kolmen pisteen voittoa peleistä 52-56.

Ei tässä ole tulosten osalta tapahtunut yhtään kehitystä kehnosta Baxterin HIFK:n syksystä 2007, ihan samaa roskaa esitää Jalosen HIFK. Peliesitys on hyökkäyksen osalta ollut kelvollista ihan viime peleihin saakka. Nyt parissa viime pelissä ei synny enää maalejakaan, vastustajan päähän. Viikon takaisessa Blues-HIFK pelissä pääsivät espoolaiset laukomaan yli 50 vetoa kohti HIFK:n maalia. Sen jälkeen on HIFK tiivistänyt puolustuspeliä, mutta nyt oma maalinteko tyrehtyy kokonaan, ei hyvä juttu.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Jokainen voittaa joskus, mutta mestispuolustuksella kuitenkin liian harvoin liigatasolla. Jouluun mennessä ollaan sillä paikalla, missä tuolla alakerralla kuuluu ollakin, sijoilla 12-14.

Eipä tuo hyökkäyskään säväytä, ilman maaleja on hankala voittaa, koko joukkue vaan vaihtoon johtoa myöten. Miksi ei voida sekottaa kentällisiä, esim Lennu ja Kuhta Batesin kenttään. Jotain sen Jalosen pitäis yrittää tehdä, että maalinteko alkaisi taas luonnistua. Ja yv on aivan luokatonta, paska jengi sanon minä. Pitää tosissaan harkita viittiikö ens ti mennä kattomaan HPK-peliä, radiosta kuultuna on meinaan sellasta kuraa taas toi pelaaminen ettei toista.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä vielä loppuvuoden ohjelma IFK:n osalta:

ti 02.12. Vieras HPK Tappio 4-0
pe 05.12. Vieras Kärpät
ti 09.12. Koti HPK
la 13.12. Vieras Ilves
ma 15.12. Vieras Blues
la 27.12. Vieras Jokerit
ti 30.12. Koti Blues

Elämme mielenkiintoisia aikoja...

Noniin nyt ollaan taas palattu jollain tapaa arkeen, kun kaksi viimeistä peliä ovat päättyneet tappioihin luvuilla 4-1 ja 4-0. Aika tuskaiselta vaikuttaa joukkueen taival ja nämä ns. kuuden pisteen pelit hävitään poikkeuksetta.
Älkää nyt missään nimessä vahvistako sitä joukkuetta...
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Kausi puolessavälissä...

...mutta tavallaan jo ohi.
Runkkarissa päädytään jo melkoisella varmuudella sijoille 7-11 ja noutaja tulee viimeistään ekalla po-kierroksella. HIFK:lla ei ole yksinkertaisesti sanottuna mitään aseita haastaa kärkijengejä neljän voiton edestä; ei vaikka olisi kotietukin (aika koominen sana tällä kaudella).
Urheilullisesti kausi on siis taputeltu, loppu on kosmetiikkaa. Taloudellinenkin tulos tulee olemaan katastrofi kun katsojat eivät löydä katsomoon.

Kulupuolelta pitäisi nyt lähteä karsimaan kovalla kädellä. Sijoille 7-11 ja ekalla kierroksella tippumiseen puolityhjien katsomoiden edessä ei tarvita noin kallista joukkuetta.

Nyt ruutupaperille lista niistä pelaajista, joita halutaan ensi vuoden joukkueeseen. Kohtuuhintainen pahvi eteen ja nimiä alle. Jos ei kiinnosta niin kaverit lihoiksi.
Ylijäämät laitetaan markkinoille ja katsotaan mitä niistä saisi irti.

Parhaassa tapauksessa voisi saada vaihtarina pari halpaa peruspakkia. Niiden varaan voisi jopa rakentaa kotona kovaa ja yksinkertaista kiekkoa pelaavan joukkueen, joka pelaisi samalla pistekeskiarvolla kuin nykyiset alisuorittajat.
Kuulostaa tietysti tyhmältä, mutta olisi siinä hieman pelillistäkin järkeä: Voitaisiin alkaa etsimään nälkäistä runkoa tulevaisuuden joukkueelle ja HIFK:n suoraviivaista pelitapaa jo nyt. Ei tarvitsisi surfata pakkopullamaisesti loppukautta kalustolla joka tähyilee pelkästään parempaa pahvia jostain muualta.

Samoin maskoteille voisi näyttää ovea yleisen edun nimissä.

Luulen jopa että tulopuoli menisi plussalle nykyiseen menoon verrattuna. Yksinkertaiselle, kovaa yrittävälle joukkueelle löytyy varmasti suurempi katsojamäärä kuin nykyiselle neppaukselle ilman menestystä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Baxterin HIFK:lla oli 28 pelin jälkeen 38 pistettä ja "yllätys, yllätys", tämän illan jälkeen Jalosen HIFK:lla on 28 pelin jälkeen samat 38 pistettä kuin oli Baxterin HIFK:lla vuosi sitten.

Huomasin saman, enkä tiedä itkisikö vai nauraisiko. Viime kauden nousu riitti siis sijaan 7 ja nyt jos pelattaisiin yhtä hyvin, voitaisiin päästä kuudenneksi. HPK meni jo karkuun tänään ja Kalpahan siellä olikin jo. Ihan paskaa. Kävin ip matsiketjussa vertailemassa HPK:ta ja HIFK:ta so far ja tämä setti on erittäin relevantti tännekin. Tämän jälkeen tilanne on vielä huonontunut 4-0 -tappion verran. Ja verrokkina on siis HPK, liigan vitonen!

HIFK:n 6 parasta hyökkääjää Hirso, Kibe, Arttu, Pessi, Piku ja Lennu ovat tehneet pisteitä yhteensä 50+57 = 107p. Ja erikoisuutena meillä on seitsemäntenä ja helvetin pian kuuden joukossa Bates, joka on nakuttanut 9 ottelussa 3+10=13 / ka. 1,44 eli liigan paras. HPK:n 6 parasta hyökkääjää: Kariya, Makkonen, Sailio, Laakkonen, Viitaluoma ja Virta, pisteet yhteensä 40+52 = 92p. HIFK pelannut 27 matsia, HPK 26 ja kuuden parhaan hyökkääjän pistekeskiarvo per matsi HIFK 3,96p , HPK 3,54p. Maalikeskiarvot: HIFK 1,85, HPK 1,54.

Ero löytyy tärkeimmästä eli alakerrasta. Vähän yksinkertainen menetelmä on katsoa pakeistakin vaan pistepörssiä ja tehotilastoa, mutta sanoohan sen silmä jo ilman tilastojakin, että Kerhon pakisto on parempi. Otetaan nyt saman logiikan mukaan eli "kaksi kentällistä" 4 parasta pakkia ihan pinnoilla. HIFK: Heikkinen, Kankaanperä, Haverinen ja Pikkarainen, pisteet 8+27 = 35p ja plusmiinukset kaikkiaan -5. Maalivahdit, HIFK: Pitkämäki 90,38% GAA 3,04, Ahlqvist 91,75% GAA 2,77, Nieminen 93,22% GAA 2,0. HIFK:n maalia kohti vedetyt laukaukset yhteensä 887 kpl / päästetyt maalit 81 kpl ja 0-pelejä yhteensä 2 kpl. HIFK:n pakit pinnaka 1,29, maalit 0,29 ja plusmiinus per ottelu -0,18p.

HPK: 4 parasta pakkia: Mäenpää, Tuulola, Laamanen ja Tikkanen, pisteet 9+36 = 45p ja plusmiinukset kaikkiaan + 14! Maalivahdit: Lassila 92,25% GAA 2,34. SM-liigan sivujen mukaan Lassila pelannut kaikki 26 ottelua siis ja laukaukset maalia kohti yhteensä 790 kpl/ päästetyt maalit 64 kpl. HPK:n pakit pinnaka 1,73, maalit 0,34 ja plusmiinus per ottelu +0,53p. HPK on pelannut 26 ottelua, HIFK 27, joten HPK-pakit ovat ehtineet jo 26 otteluun tehdä 10 pinnaa enemmän kuin HIFK-pakit 27 matsiin ja pakkien plusmiinuksissa on vaatimaton 19 pisteen ero HPK:n hyväksi (+14 vs. -5).


Tiivistettynä: Meillä on edelleenkin hyvä hyökkäys. Kahdessa ottelussa se on jäänyt naurettavan vähäisiin maalilukemiin ja näin käy joskus pitkässä sarjassa, sille ei voi mitään. Huolestun sitten maalinteosta, jos pelataan viisikin matsia peräkkäin näin säälittävillä maalimäärillä. Mutta pointti on tämä: Kun ainoa aseemme eli hyökkäys on joskus vääjäämättä huono, sortuu koko rakennelma kuin yksi vitun korttitalo. Sillä pakit + mv-peli ovat jokatapauksessa paskaa. Housun torjuntaprosentti oli tänään taas takuutavaraa 83% eli voi olla niinkin, että tänään oli mv huonompi kuin pakisto. Oli miten oli, jompikumpi tai molemmat näistä alakerran elementeistä pettää aina.

Lisäksi KJ teki taas omat ratkaisunsa: Housu hävisi edellisen pelin ja olisi voinut tänään huilatakin, varsinkin kun Nieminen pelasi HIFK:lle erittäin harvinaisen 0-pelin viimeksi juuri Hämeenlinnassa. Tehokas ja pirteä Hacker pörräsi miehistössä ja HPK:n pakistossa yrmyili Rullier. Ottelun aikana KJ-Rautio oli tuttuun tapaansa kuin pystyyn nostettu veltto kyrpä. Jos KJ:n HIFK aloittaa huonosti, se pelaa liki vuorenvarmasti yhtä huonosti loppuun asti. KJ:lla ei ole kykyjä muuttaa ottelun sisäistä rytmiä - näin pääsääntöisesti. Kehuna mainittakoon, että KJ osaa myös pitää hyvän moodin, kun joukkue sillä aloittaa.
 

Vegas

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jouluun mennessä ollaan sillä paikalla, missä tuolla alakerralla kuuluu ollakin, sijoilla 12-14.
Uskaltaisin nyt nähdyn perusteella lähteä väittämään, että ennen taukoa pelattavista 4 pelistä IFK ei tule voittamaan ainoatakaan, veikkaan sijaa 14. Nythän on opittu ottamaan vieraissakin hulppeesti koteloon ja himassa se hoituu jo ihan itsestään, vaikka Lukon kanssa källi kävikin. Noh, jengihän on vielä prosessissa, vai miten se nyt oli? Pahaa tekee.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En oikein tieda minne taman(kin) vuodatuksen kirjoittaisin, mutta kokeillaan vaikka tata ketjua. Minahan heitin pyyhkeen kehaan jo 11. marraskuuta, kun HIFK havisi TPS:lle surkeasti kotonaan 1-3. Mutta Shawn Batesin osoittautuminen pelimieheksi heratti pienen toivon kipinan pienessa sielussani. Hetken kuitenkin mietittyani totesin itselleni, etta ei yhdella miehella voiteta sotaa.

Nyt ollaan niin surkeassa tilanteessa, etta vain suoranainen ihme(osaava utj --> 4 sm-liigan mittapuulla olevaa tahtipuolustajaa ja liigan paras maalivahti...) voisi meidat pelastaa. Uskon edelleen, etta meilla on koko liigan ylimielisimmat pelaajat ja, kun nama kaikki sankarit on koottu yhden joukkueen alaisuuteen tulos on tama. ''Ei kiinnosta vittuakaan pelata landeja ja muita hannanhuippuja vastaan, koska me ollaan vittu Stadista ja siten vitusti parempia ihmisia...''

Toivon todella, etta edes joku tajuaisi uudistaa meidan pelaajamateriaalimme ensi kaudeksi. Naita sankareita on valmentanut todella moni valmentaja taysin vastaavin tuloksin. Nyt meilla on nykysmliigan menestynein liigavalmentaja ja silti pelataan aivan pain helvettia. Pelaajarunko uusiksi sanon mina. Toki Jalosellakin on varmasti oma osansa tassa tragediassa...

Mielenkiinnolla, ei, ei mielenkiinnolla vaan kyyneleet silmissa ja itkukurkussa seurataan tamakin kausi loppuun, kuten uskollisen fanin pitaa. Missa tassa on kannatettavan joukkueen vastuu meita kohtaan?
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Nyt ollaan niin surkeassa tilanteessa, etta vain suoranainen ihme(osaava utj --> 4 sm-liigan mittapuulla olevaa tahtipuolustajaa ja liigan paras maalivahti...) voisi meidat pelastaa.

Ja mitä tämä "pelastaminen" sitten olisi? Ihmeen kautta pääsisimme pronssiotteluun ja siinä turpaan. Kukaan ei olisi tyytyväinen ja kulupuoli kasvaisi merkkittävästi.
Ja kun todennäköisempi vaihtehto olisi kulupuolen kasvataminen ilman mitään tulosta, ehdotan rahanhaaskun lopettamista jokatapauksessa häviävään arpaan.
 

DreamHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hammasta purren olen sivusta yrittänyt katsella tätä touhua. Nyt kyllä alkaa jo riittää kaikella on rajansa. Ei yksi mies (Shawn Bates) voi voittaa sotaa ,vaikka muutaman pelin on meille hoitanutkin melkein yksin. Ja mitä puolustukseen tulee niin Hank palasi ,mutta tämä Walsh voitaisiin heittää hiuksista jonnekkin tosi pitkälle aivan turhake. Ei vaan ymmärrä miksi kaikki pelaaja hankinnat on nyt keskittynyt tuonne hyökkäykseen kun pakkeja tarvitaan. Brennankin on 99% parempi ja hyödyllisempi kuin Walsh/Hacker parivaljakko. Ei vaan taida noita kukaan muu huolia kuin me. Anna mun kaikki kestää. :(
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Noh, jengihän on vielä prosessissa, vai miten se nyt oli? Pahaa tekee.

Tervetuloa lehdistötilaisuuteen, kahvia ja pullaa saa tuolta, missä HIFK:n puolustaja Tom Walsh jo onkin. HIFK:sta on paikalla Kari Jalonen, kakkosvalmentaja Harri Rindell on parhaillaan joukkueen parissa erkkaamassa mailoja, joka on muutenkin hänen vastuualueensa. Anteeksi, kakkosvalmentaja on siis Ismo Läntinen. Kari Jalonen, ole hyvä:

-Meidän parhaat pelaajat ei nyt ole niin hyviä kuin kaverin parhaat...oho, tässä olikin väärät muistiinpanot...niin, me ollaan poikien kanssa rakentamassa tätä pakettia pikkuhiljaa ja tässä on paljon hyviä elementtejä. Tänäänkin voitettiin ottelun ensimmäinen aloitus keskiympyrästä ja niille faneille, jotka niitä tilastoja laskevat, muistuttaisin että HIFK on voittanut aloituskiekoista 54%, jolla ollaan liigan kuudenneksi paras ottelun aloittaja. Maalivahtia ei tästä voida syyttää, siellähän se oli tolppien välissä niinkuin pitääkin. Ei ollut esimerkiksi maalin sivussa tai takana, vaan ihan siinä missä pitääkin eli suunnilleen maalin keskellä. Ja varusteetkin olivat asianmukaiset: patjat, maalivahdin maila, kilpi ja hanska. Ei tässä voida maalivahtia siis syytellä.

Oliko sinulla jotain erityistaktiikkaa tänään, teitkö siis muutoksia?

-Joo, mulla oli lyhyet kalsarit. Munat paleli koko ajan. Lisäksi mulla on hirvee nuha ja arvaa kestääkö nuha kauan kun se pääsee tähän nenään?

Kimmo Kuhta, mitä sinulla on kommentoitavaa:

-Kyllä tässä joka jätkän pitää vaan katsoa peiliin, ei näitä pelejä voiteta jäähyboksista.

Mutta HPK:han otti enemmän jäähyjä?

-Tarkoitin siis nimenomaan tätä Hämeenlinnan hallin vierasjoukkueen jäähyboksia. Sieltä näkee pirun hyvin teksti tv;n ja siinä menee keskittyminen kyllä varsinaiseen otteluun. Istuin kerran vahingossa 6 minuuttia putkeen siellä ja vähän ihmettelen, kun kukaan ei hakenut pois.

Kimmo, sinähän et edes pelannut tänään?

-Ai niin, en pelannutkaan. Ja siis ei näitä otteluita voi katsomosta voittaa. Pitäisi päästä jäälle luistimet jalassa ja maila kädessä.

Miten tästä eteepäin Kari Jalonen?

-Me puretaan tää ottelu videopalaverissa heti huomenna puoleltapäivin. Pojat saa nukkua aamupäivän, tää on kuitenkin raskas ja pitkä vieraspelimatka. Pelataan ehkä siinä myös pleikkaa samalla ja enpä ihmettelis, jos vilkaistas vähän pornoakin. Lutkuttaja-Nunnan ja Nymfomaani-Erican seikkailuista saa kivasti potkua. Kiitti ja moi - niinkuin meillä Hesassa sanotaan.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja mitä tämä "pelastaminen" sitten olisi? Ihmeen kautta pääsisimme pronssiotteluun ja siinä turpaan. Kukaan ei olisi tyytyväinen ja kulupuoli kasvaisi merkkittävästi.
Ja kun todennäköisempi vaihtehto olisi kulupuolen kasvataminen ilman mitään tulosta, ehdotan rahanhaaskun lopettamista jokatapauksessa häviävään arpaan.

Lahinna pelastamisella meinasin pelillista antia. Taloudellisestihan me todennakoisesti tehdaan tappiota, joka tapauksessa silla ihmisia ei kiinnosta tulla katsomaan HIFK:ta. Ei taman pitaisi olla meidan kannattajien asia miettia HIFK:n taloudellisia tuloksia, se asia kuuluu ihan eri miehille. Minkas teet...
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Lahinna pelastamisella meinasin pelillista antia.

Samassa veneessä tässä ollaan enkä halua mitenkään henkilökohtaista vastakkainasettelua kirjoituksiesi kanssa.

Mun pointti on vaan yleisesti se että tuo porukka päätyy kauden lopuksi joka tapauksella mitäänsanomattomalla pelillä mitäänsanomattomalle sijalle.
 

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lisäksi KJ teki taas omat ratkaisunsa: Housu hävisi edellisen pelin ja olisi voinut tänään huilatakin, varsinkin kun Nieminen pelasi HIFK:lle erittäin harvinaisen 0-pelin viimeksi juuri Hämeenlinnassa. Tehokas ja pirteä Hacker pörräsi miehistössä ja HPK:n pakistossa yrmyili Rullier.

Näitähän on aina helppo arvuutella jälkeenpäin, mutta sellainen mutu on, että KJ:n onnistuneet ratkaisut ovat olleet aika vähissä tällä kaudella. Pitkiksen muutama hyvä peli kuuluunäihin, mutta vastaavasti on tullut hyvinkin paljon niitä ratkaisuja jotka voi jälkeenpäin dumata huonoiksi.

Jossain vaiheessa odottaisin, että KJkin suoraselkäisesti tekisi saman minkä pitkämäki, eli myöntäisi, että koko alkukausi muutamaa yksittäistä ottelua lukuunottamatta on mennyt penkin alle. Kaipaisin myös valmennusjohdolta oman vastuun kantamista. Lukko-pelin jälkeen KJ sanoi, että koko ajan mennään pienin askelin eteenpäin, ja heti seuraavissa peleissä tällainen romahdus.

KJ on epäonnistunut puolustuksen saamisessa siihen kuosiin kuin top-4 jengiltä vaaditaan. Samalla hän on saanut suitsittua alkukaudesta toimineen hyökkäyspelin lähes täysin. Viiden viime matsin yhteenlaskettu maalimäärä on kymmenen, eli kaksi maalia/peli. JHag puhuu pitkässä sarjassa tapahtuvista heittelyistä, mutta kyllä minun mielestä trendi on huolestuttava.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Luuleko joku oikeasti vielä että KJ;n tai jengin takataskusta vielä löytyy jokin sellainen mikä muuttaisi radikaalisti HIFK;n esiintymisiä jäällä? Herätkää nyt jo saatana! Olen entistä vakuuttuneempi että tohon jengiin ei kannata hankkia enää ketään. Tää kausi päättyy Baxterin kautta vielä huonommalle sijalle. Sijat 11-14 on meitä varten. Ammattitaidottomien ja hengettömien kerhot pelaa niillä sijoilla, muut pelaa ihan muista asioista ihan toisella spiritillä.

Kojo on osoittautunut tyhjäksi arvaksi, samoin puolet jengistä.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kojo on osoittautunut tyhjäksi arvaksi, samoin puolet jengistä.

Kojolle on annettu 11-14:sta paras pakisto, ja 11-14:sta parhaat veskarit. Ja näiden kahden asian takia sarjasijoituksemme tulee olemaan 11-14:sta.

Vittu eikö näitä välivuosia ole ollut jo tarpeeksi.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kojolle on annettu 11-14:sta paras pakisto, ja 11-14:sta parhaat veskarit. Ja näiden kahden asian takia sarjasijoituksemme tulee olemaan 11-14:sta.
Eli tällä logiikalla IFKn pakisto ja maalivahdit on toistaiseksi ylisuorittanut, kun sarjasijoitus on 9. ja pinnakeskiarvo 7:ksi paras?

HIFKssa mättää tällä hetkellä niin monella sektorilla, ei vähiten valmennuksen ja pelaajiston "kemiassa", että vaikka tuohon rosteriin pudotettaisiin nyt Karalahti ja Söderholm mukaan, niin peliotteet jatkuisi yhtä ailahtelevina.

Mahtaa olla mielenkiintoiset fiilikset HIFKn officella. Milloinkohan Fränkki astuu esiin antamaan kommentteja HIFKn peliesityksistä jompaan kumpaan iltapuluun? Silloin kaikki olisi ihan niin kuin ennenkin.
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Luuleko joku oikeasti vielä että KJ;n tai jengin takataskusta vielä löytyy jokin sellainen mikä muuttaisi radikaalisti HIFK;n esiintymisiä jäällä? Herätkää nyt jo saatana! Olen entistä vakuuttuneempi että tohon jengiin ei kannata hankkia enää ketään.

Miksi jättää hyvä idea puolitiehen ja jäädä passiivisesti minimoimaan tappioita. Joukkueesta löytyy arvokasta mutta (ilman sopimusta ensi kaudeksi) meille hyödytöntä tavaraa; Kuhta, Bates, Piku, Heikkinen jne.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Eli tällä logiikalla IFKn pakisto ja maalivahdit on toistaiseksi ylisuorittanut, kun sarjasijoitus on 9. ja pinnakeskiarvo 7:ksi paras?

IFK:n tämän hetken puolustus on parhaimmillaankin korkeintaan keskitasoa, ja huonoimmillaan aivan liigan hännänhuippua. Eli siinä mielessä 7:nneksi paras pistekeskiarvo jopa mairittelee meitä. Ja IFK vetelee tuolla kärkipään budjetilla. Uskomatonta.

Vituttaa taas sen verran, että menee jo välinpitämättömyyden puolelle.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
KJ on epäonnistunut puolustuksen saamisessa siihen kuosiin kuin top-4 jengiltä vaaditaan.

No herranjumala sentään. Ei kai nyt kukaan valmentaja pysty ihan mistä tahansa skeidasta taikomaan top-4 puolustusta. Tämä kertoo aika paljon siitä, mitä KJ:lta odotettiin. Koittakaa nyt hyvät ihmiset tajuta, että vaikka kuinka on hyvä valmentaja niin ei nyt sentään ihan mihin tahansa kykene. Niin kovia valmentajia ei olekaan, jotka tekee tuollaisesta nimilistasta top-4 puolustuksen. Jotain realismia nyt niihin vaatimuksiin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Isaksson: On materiaali mitä on, niin onhan KJ:kin söheltänyt, eikös vain? Tämä tässä on huolestuttavinta, että vikaa löytyy aivan jokaisesta sektorista poislukien hyökkääjät. Siis toistaiseksi vielä näin, pianhan nekin floppaavat. Ei sekään normaalia ole, että välillä noilla jätkillä tapellaan ihan uskottavankin näköisesti kärkijengejä vastaan ja välillä ollaan aivan perseestä. En ihan tähän hätään muista aikaisempia tämän tyyppisiä floppikausia. On oltu joko koko ajan vakaan huonoja tai sitten huonoja jaksoja on seurannut pidempään kestäviä hyviä jaksoja. Näinhän pelasi esimerkiksi Baxterin HIFK. Kun oli voittoputki, voitettiin kaikki. Niin kotona kuin vieraissa ja niin hyvät kuin huonot jengit. Ja kun oli tappioputki, hävittiin kaikille. KJ:n HIFK sakkaa kuukaudesta toiseen viikon-puolentoista sisällä liigan huippujengin ja häntäjengin välillä ja siksi juuri sijoitus on kuitenkin niinkin "hyvä" kuin 7. Ja omia jätkiä pitkästä aikaa pistepörssin kärjessä. Ja maalivahti- & pakkipörssin pohjilla. Katsokaa edellisestä viestistäni vielä tästä iltapäivästä huonontuneet statsit meidän ja liigavitosen HPK:n alakerran välillä - huh.

Kun näkee KJ:n HIFK:n huonoimmillaan, on vakaasti sitä mieltä, että joukkueen kuuluisi oikeasti olla liigan viimeinen. Ja kun KJ:n HIFK pelaa hyvin, sitä ihmettelee tosissaan, että tämän jengin pitäisi olla top kolmosessa. Kyllä valmennuskin saa katsoa peiliin, ihan käsittämätöntä haahuilua. Hyvä peli saattaa olla tiistaina, paskapeli lauantaina. Ja sama ensi viikolla uudestaan. Peluutuksessa on varmasti päätetty jo kesäkuussa maalivahtien lisäksi ulkkarien ja junnujen pelipäivät, vaikka osa jengistä ei ollut vielä nimeäkään paperiin pistänyt. Hacker, Walsh, Pitkämäki, Nieminen ja lisätään tähän listaan alkukauden loistanut, sitten kokonaan jengistä pudotettu ja tänään taas loistavasti pelannut (peliaikaa saatuaan!) Liivik. Ei jumalauta, Kuula Lehkosellakin oli aikanaan parempi pelisilmä pelaajien suhteen. KJ ja kakkosensa ovat aivan käsittämätön parivaljakko. Ei pelisilmää, ei ollenkaan.

Ja otteluraporttien mukaan tänään hävittiin ihan aidosti maalivahtipeliin. Lassila oli ilmiömäinen, Housu hörppäili. En jaksa enää valittaa Housustakaan, paska mikä paska 1-mv:ksi. Hörppy on aina hörppy, vaikka sitä olisi edeltänytkin omien moka. HIFK on sellaisessa saumassa, että jos Housu sitten onnistuu, hävitään hyvin todennäköisesti jonkun muun osan romahtaessa. Esimerkiksi puujumalana seisovan valmennuksen. Tänään oli Housun paskaillan vuoro ja alkukaudesta vielä homma olisi ollut ratkaistavissa kunnon maalivahdilla. Sen jälkeen on pikkuhiljaa sortunut jokainen rakennelma ja olen vakaasti sitä mieltä, että Riksman tai vastaava meidän maalissa olisi antanut aivan toisenlaisen lähdön kauteen, niin suuri on mv:n merkitys. Pitkämäki on Draperin tasoa, sekin pelasi välillä hyvä yksittäisen ottelun sillointällöin ja se ilmeisesti riittää Pygmille. Ei tässä siis sekään auta, että maalivahtimme kokonaissuoritus on kahvaran Mika Lehtoakin huonompi. Ja häntä olen pitänyt aina ihan vitsinä, pidän itse asiassa vieläkin. Mutta hyväkään veskari ei enää pelasta tätä jengiä. Mitä huonompi pakisto, sitä parempi pitäisi veskarin olla ja jonkun yli 90 prossaan illasta toiseen kykenevän veskarin takana meidän paskat pakitkin olisivat olleet siedettävämpiä ja pelkäisivät peliä nykyistä vähemmän. Kun paska mv-peli yhdistetään paskaan pakistoon, on tulos HIFK:n kaltainen. Täyttä painajaista.
 

Scoutti

Jäsen
Eipä tuo hyökkäyskään säväytä, ilman maaleja on hankala voittaa, koko joukkue vaan vaihtoon johtoa myöten. Miksi ei voida sekottaa kentällisiä, esim Lennu ja Kuhta Batesin kenttään. Jotain sen Jalosen pitäis yrittää tehdä, että maalinteko alkaisi taas luonnistua. Ja yv on aivan luokatonta, paska jengi sanon minä.
Pakkien taso ei vaikuta hyökkäyspäähän? Ilman kunnollista pakistoa ei tule kunnon avauksia vaan taitavatkin hyökkääjät joutuvat viemään kiekon alueelle, joka on verrattain helppo estää kunnon pelikirjalla.
Sama pätee ylivoimiin, tämä näkyy juuri nyt karmealla tavalla HIFK:n yv-pelissä. Seuratkaapa miten kädetöntä toimintaa se tällä hetkellä on.
Summa summarum, HIFK:n suurin ongelma on tällä hetkellä 2:n 1-ketjun pakin puute.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Minusta alkaa kokoajan tuntua enemmän siltä että KJ saa vielä kenkää kesken sopimuskautensa. En tarkoita tätä kautta, vaan ensi kauden näitä aikoja. Jotenkin jo sellainen fiilis että ei (taustajoukot ja KJ) saa vielä ensi kaudellakaan oikein päähän miten ja millaista joukkuetta pitäisi koota.

Vielä kun lisää "pikkuhiljaa ollaan oikeaan menossa" -lausunnot ennen taas seuraavaa romahdusta, johtuen vääristä maalivahdeista, joukkueen väärästä latautumisesta tai pelitason heittelemisestä, jotka kaikki ovat enemmän ja vähemmän valmentajan vastuulla.

Siihen vielä kirsikkana kakun päälle valmentajan 0% räväkkä luonne, niin ei vaan jaksa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös