HIFK:n peliesitykset kaudella 2023–2024

  • 1 115 676
  • 22 268

Spartacus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näytti ihan siltä syksyn IFK:lta. Ei sysipaska, mutta tehoton ja huolimaton. Jos häviää noin helvetisti kaksinkamppailuita yhteen jääkiekko-otteluun, niin ei kyllä ansaitsisi tuota yhtäkään pistettä.

Ei syytä paniikkiin, mutta olen huolestunut. Flow on nyt taas vaihteeksi kadonnut tyystin. Nyt olisi ehkä syytä ottaa tää homma tosissaan.
”Coach, floor is yours..”
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Onhan se hämmästyttävää kun joukkueen materiaalissa on laatua vaikka muille jakaa, mutta vaikuttaa kuin peli kehittyisi enemmänkin sattuman kuin määrätietoisen valmennuksen lopputuloksena. Playoffsit pian edessä ja peli on jopa osin huonompaa kuin alkukaudella. Hyvin erikoista.
Hämmästyttävää on myös se, että esim. hyvin toiminut pakkipari Martin-Bourque mentiin erottamaan toisistaan ja nyt Martinin kanssa pelaa Sund.

HPK-pelissä olivat kentällä ainoan HPK:n maalin aikana. Tänään he olivat kentällä molempien TPS-maalien aikana. Jos pelaavat vielä huomenna yhdessä, niin ovatko sitten kolmen Sportin maalin aikana kentällä?

Mitä ihmeen järkeä on mennä rikkomaan toimiva pakkipari, kun pelataan erittäin tärkeistä pisteistä. Siis rikotaan toimivaa, eikö tässä nyt muutoinkin olisi riittävästi haasteita.

Lisäksi tänään olisi pitänyt ottaa aikalisä 2-0-tilanteessa sen TPS:n tolppakudin jälkeen. Nyt ei otettu ja peli oli vähemmän yllättäen piakkoin 2-2. Onko tuo valmentaminen oikeasti noin vaikeaa, että ihan selkeässä tilanteessakaan ei osata reagoida?
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
3 viimeistä runkosarjapeliä ollut pelillisesti kovin heikkoja. Hyvin ristiriitaiset ajatukset poffien alla. Vaikea voitettava IFK on 4 kertaa, mutta samalla tuo tekeminen on niin hapuilevaa ja epätasaista, että aika hullua olis luottaa liikaa.
 

Hombre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Die Mannschaft , Olli Jokinen
Sama paska-IFK kuin Oulussa. Ei ole minkäänlaista tasaisuutta, muuta kuin se, että aina ollaan runkosarjassa 5. -6.
Ja sitten vielä jos joskus on noilta sijoilta noustu finuihin tai jopa kannuun, niin eiköhän siinä ole yleensä ollut hyvä runkosarjan loppu joka on antanut vähän merkkejä, että tässähän voidaan mennä pitkälle. Meillä ei mitään viitteitä.

Ainut on se, että noi konkarit repii itsestään kaiken irti, mutta ilman toimivaa pelisapluunaa. Tosin ei sekään nyt välierää pidemmälle vie.
 

HJL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Katso Pallo, Vancouver Cancouver
Sori vieraisiin huutelu mutta kyllä siellä annetaan Makkelle se ylimääräinen buusti huuteluillaan ja vihellyksillään! Itse jo ehdin lopettaa välillä katselun ekan erän ja 2-0 jälkeen. Kusisukassa kolmannen erän katsoin ja jatkot TIESIN jo että voitto tulee kotiin.Niin paljon kuin Lexaa arvostan ,en ymmärtänyt tuota mailan huitomista.Ja ei se Makke sitä hiljaa puristanut.
Mä en nähnyt, että olisi yritetty hirveästi kuumentaa Makkea. Onko Makke Markus Nurmi?

Näkisin ehkä niin, että IFK pelasi perinteisen kauden 23-24 -ottelun: hyvin taskussa olevat kolme pistettä tunaroidaan ja lopussa joutuu jännittämään, saadaanko yhtään pistettä. Vastustajasta viis. Samaa paskaa se olisi, vaikka vastassa olisi divari-Jokerit.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itseäni huolettaa tässä eniten se, että kun ollaan tappiolla tai kun peli menee vaikeasti eli pelin kulussa tapahtuu joku yllättävä negatiivinen käänne, niin koko joukkue menee ihan jumiin. Esim. tänään kolmannessa erässä tuli sellainen hetki, kun yksikään pelaaja ei tehnyt yhtään edes perustason hyvää suoritusta.

Tässäkin korostaisin sitä, että tätä tarinaa olisi pitänyt rakentaa koko runkosarja. Nyt on hoettu sitä, että tämä joukkue on rakennettu pudotuspeleihin ja on kovissa liemissä keitettyjä pelaajia, mutta silti täristään jo runkosarjassa.

Hirveän vähän on kauden mittaan IFK saanut kokemuksia esim. tappioasemasta nousuista yms. Todella monella pelaajalla on pitkien tappiollisten jaksojen aikana nämä maalittomat jaksot venyneet. Tehot ovat maanneet liikaa muutamien pelaajien varassa. Myös henkilökohtaiset onnistumiset ovat pelaajille tärkeitä. Sellaiset tärkeintä, että joukkue voittaa jutut on ihan huuhaata.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On se kumma kun HIFK:n omat pelaajat ihan itse psyykkaa Nurmen ratkaisemaan pelit. Jos olisi ollut tonnin seteli minkä työntää johonkin vedonlyöntikoneeseen kun Nurmi lähti laukomaan rankkaria, niin olisin tehnyt sen. Ratkaisu oli pedattu hänelle hölmö-Leksan toimesta.
Alkaa muuten olemaan tää runkkarin loppu toisintoa vuoden takaisesta.

Tässä listausta pelaajista joilla ei ole mitään pelillistä annettavaa, ei ole ollut sitä pitkään aikaan:

Blimblom
Vesalainen
Jääskä
Åsten
Komarov

Salin pelasi kiekolla rohkeasti ja onnistui - hänen onneksi pääsi pois Peltosen valmennuksesta.
HIFK oli palannut taas siihen hidastettuun, velttoon ja ylimieliseen pelaamiseen. Etenkin omista lähdöt pienessä paineessa oli taas sitä itseään. Käsittämätöntä ettei osata vieläkään tulla kiekon kanssa pois oman maalin takaa, kiekkoa vaan työnnetään eteenpäin ja yleensä vastustajan haltuun. Vittu että vituttaa.
 
Suosikkijoukkue
IFK Peltosen jälkeen
Ja sitten vielä jos joskus on noilta sijoilta noustu finuihin tai jopa kannuun, niin eiköhän siinä ole yleensä ollut hyvä runkosarjan loppu joka on antanut vähän merkkejä, että tässähän voidaan mennä pitkälle. Meillä ei mitään viitteitä.
Voihan ne kätevästi unohtaa ne voitot Ilveksestä, Jukureista, Pelsusta ja Kärpistä kertaalleen. Ei mitään viitteitä, sovitaan niin.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Tähdet, tähdet:
3* -
2* Taponen
1*
Jääskä syväjäässä, Vesalainen ei yhtään parempi.
Pitänee harkita muutoksia.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisikohan tässä käynyt niin, että HIFK alkoi ensimmäisen erän jälkeen jo odotella huomista ottelua? Pientä tinkimistä huolellisuudesta ja kun vastustaja alkoi laittamaan enemmän painetta, peliote menetettiin. Vaikka joukkue olisi johdossa, niin ihan kevään ratkaisupelejäkin silmällä pitäen seuraavista asioista on hyvä opetella pois: maila yhdessä kädessä sohien sinnepäin, pysähtymiset tai käännökset oman siniviivan alla hyökkäyssuuntaan edetessä ja oman maalin takaa keskelle annettavat ei-kontrolloidut syötöt.

Olihan illan ottelussa läpiajoa ja esimerkiksi Jääskän todellinen huippupaikka. Joskus noiden tapaisista tilanteista tulee maali ja joskus sitten saldo on nolla.

Fyysisyyden ja erityyppisten viestinvälittämisten yhteydessä on syytä käyttää järkeä. On turha ottaa ulosajoja tai jäähyjä, jos ottelua on muutama sekunti jäljellä tai jos ne ovat pelitilanteista irrallisia. Epäfiksujen ratkaisujen takia voi hävitä yksittäisen play off-ottelun. Eli pääpaino tulee olla siinä, että omalla pelisysteemillä hallitaan otteluita ja ylläpidetään korkeaa tilannetajua ja reagointikykyä.

Jos pari kärkiketjujen pelaajaa saisi itsestään play off-vaiheessa kaiken potentiaalin irti, ei neljän voiton ottaminen HIFK:ta tule olemaan helppo tehtävä.
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eka erä oli hyvää ja sitten "voitettiin peli" tai toinen vaihtoehto on että osalta porukkaa loppui kondis tai sen ja kiinostuksen yhdistelmä. Ainakin esim komarovilta "kondis" on loppunut aikaa sitten. Voi toki olla että on on treenattu kovaa (uskooko joku). Kolmannen lopussa oltiin ihan köysissä ja rankkareihin mennessä oli etukäteen selvää kuka voittaa. Noin niinkuin nyrkkisääntönä rankkarikisassa on, että jonkun kanattaa tehdä ja veskarin kanattaa välillä torjua. Jos ei yhtään tehdä eikä torjuta ei voida oikein voittaa...
No joo... nuo tasapelien 3 vs 3 yms. on tosipelejä ajatellen pelkkää sirkusta ja kaikki valmennusaika, mikä niihin laitetaan heitetään tavallaan hukkaan. Rankkareita tulee myös PO-peleissä ja olisi kiva ihan itseluottamuksenkin takia, jos olisi joku vetäjä joka on pelitilanteessa viimeksi onnistunut... onko meillä ketään?
Nättinen ei ole näihin rankkareihin vastaus: Hyvä alkukaudesta, mutta nyt ei toimi.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Mitä ihmettä tapahtui? Näin ainoastaan ekan erän ja peli näytti hyvältä, johdettiin 2-0.
Eipä sen alun jälkeen oikein tapahtunut mitään, kun alkkisfaija otti komennon kaukalossa. Kohta pitäisi alkaa tapahtumaan tai kevät loppuu pelien osalta lyhyeen. Aivan onneton esitys kotijoukkueelta.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
No tulipa fiksusti sitten nähtyä tämänkin pelin ns. parhaat palat, kun näin vaan ensimmäisen erän. Maalikoosteen mukaan siellä oli vastustajan maalilla joku jumalasta seuraava ilmeisesti taas, joka torjui kaiken. Myös rankkarit.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kolmannen erän ja jatkoajan + rankkarit tänään nähneenä on vaikea ennustaa edustuksen kevään pituutta. Jos on pakko jotain veikata niin se on ennemminkin lyhyt kuin pitkä.

Hyökkäyssinisellä valtava määrä kiekonmenetyksiä johtuen heikosta kiekonhallinnasta, syötöstä, jätöstä tai muusta kiekollisesta ratkaisusta. Keskiverto-junnupelissäkään harvoin näkee noin paljon huonoja suorituksia yhteen erään kyseisessä kohdassa kaukaloa.

Jatkoajalla täysin erilaisessa 3vs3 pelaamisessa IFK oli heikko ja pienenkin paineen alla tuli herkästi huono syöttö, kiekonhallintavirhe tai muu huono ratkaisu. Kiekollinen taito ja pelinymmärrys ei vaan riitä edes häntäpään joukkuetta vastaan kotikentällä. Tätä mun on erityisen vaikea ymmärtää. Pelaaminen on kankeaa eikä ratkaisut kiekolla tule vapautuneesti vaan jotenkin pakottamalla.

Rankkareissa, joita voittolaukauksikin kutsutaan, IFK on täysi vitsi, siis täysi vitsi! Jännittynyt mailanpuristaminen ja päätyyn asti riittämätön maalivahtipeli korostuu näissä, enkä muista IFKn koskaan ottaneen näistä yhtään lisäpistettä. Enkä usko, että tulevat koskaan ottamaankaan.

Eikä tässä kirjoituksessa ollut edes yhtään kärjistystäkään, valitettavasti
 

Rantasen_Åbo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Colorado Avalanche
IFK oli todella tyly ekassa erässä. Hallitsitte pelin jokaista osa-aluetta. Joka tapauksessa Ville Vallaton varmaan erätauolla laukonut jotain nasevaa ja lopetitte pelaamisen täysin, ensimmäisen erän dominoinnin jälkeen. Toinen vaihtoehto jota pidän todennäköisempänä on, että Villen flegmaattisuus välittyi vain joukkueeseen. (Täytyy vielä mainita, että viime vuosina teitä vastaan pelaaminen on monesti ollut Tepsille hetki pestä kasvoja ja esimerkiksi tällä kaudella syvissä päädyissä rypeneet ovat vain loistaneet ja imeneet sen kaiken energian ja itseluottamuksen näistä peleistä vähän niinkuin Nurmi ja Salin tänään.)
 
Viimeksi muokattu:

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
-Pääsy välieriin olisi maksimaalinen suoritus. Jos ei onnistu, ei voi kovin paljoa pettyä.

-Vesalainen - Tyhjää täynnä. Vesalainen ei kanna joukkuetta vaikeina hetkinä. Eilen hyökkääjistä vain Kaskimäki ja Marleau saavat puhtaat paperit.

-Taponen - Yllätysvalmiin joukkueen maalivahti, menestystä hakevan ei. Koskaan ei tiedä onko meillä Suomisarjan- vai NHL -tason maalivahti kentällä. Taso heittelee ihan liikaa.

-Salmelainen - Runkosarjassa kuudenneksi päätyvä joukkue on parasta mihin Salmelainen pystyy. Onnittelut parhaasta koskaan rakentamastasi joukkueesta.

-Valmennus ei riitä. Sen myöntäminen ei välttämättä tapahdu koskaan vaikka sen kaikki kyllä näkee.

Joskus voittaminen on kiinni yhdestä ihmisestä. Valitettavasti meillä ei ole näin. Meillä häviämisen mahdollistaa iso joukko hyvin palkattuja ihmisiä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös