HIFK:n peliesitykset kaudella 2023–2024

  • 1 120 277
  • 22 268
Suosikkijoukkue
HIFK
Erittäin tärkeä ja onnistunut viikko. 6/6 pinnat kotiin ja juuri sitä mitä lääkäri määräsi ja sitä mitä pitikin tulla.
Vastassa taulukon peräpään jengejä ja pienempi pistepotti ei olisi tyydyttänyt yhtään.

Monia positiivisia asioita tästä viikosta vaikeiden aikojen jälkeen. Paljon maaleja ja etenkin JYPiä vastaan peli oli varsin raikasta.
Positiiviset myös siitä, että vaikka tänään perinteisesti "IFK pelaa vastustajan tasolla" ja päästettiin HPK tasoihin ja näytti taas siltä, että taas tätä tuttua puuhastelua, niin käännettiin kuitenkin homma vielä voitoksi ja lopulta varsin helposti.

Tämän viikon 6/6 pinnat oli kaikkinensa erittäin tärkeitä. Saatiin vähän lisähappea ajatellen suoraa pudotuspelipaikkaa ja ei tuossa tuo nelossija ole kuin neljän pinnan päässä.
Hengähtää ei pysty kyllä yhtään, vaikka alaspäin nyt onkin sellainen kymmenen pinnaa, niin siellä on osalla muutama peli vähemmän vyöllä myös JA IFK:n ensi viikko tulee olemaan todellinen tasomittari.
Kolme peliä, kolme kärkijengiä.

Näistä hyvät esitykset ja joku 6/9 pinnaa, niin alkaa taas orastava innostus ja toivo elämään.
Vastapainona jos pinnoja ei tipu ja viikosta tulee joku 1/9 pinnan viikko, niin vitutus on katossa ja saattaa sarjataulukkokin näyttää jo tuskaiselta suoran playoffpaikan suhteen.

Mutta onhan tämä kiekkokevät myös sitä parasta aikaa playoffien lähestyessä ja kaikkine sarjataulukoiden tuijotuksineen.

Let's go!
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Jääkiekko on vähän helpompaa, kun on hyvä 4. ketju
Käyköhän tässä kohta niin kuin Oulussa, että tuloksekas nelonen nouseekin käytännössä kolmosketjuksi? Ja taas työstetään uutta nelosta kuosiin, heh .
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Ei viitsi hirveästi innostua näistä rupujengeistä möyrityistä voitoista. Varmasti aukaisee vähän lukkoja, mutta katsotaan pari oikeaa matsia ensin, että onko mikään muuttunut.
Joo, ruksi tauluun täysistä pisteistä tämän viikon osalta, mutta katsotaan nyt miltä se peli näyttää, kun sieltä tulee oikeita Liiga-tason joukkueita vastaan.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Jyp ja HPK tulivat vastaan hyvään aikaan. Tappioputki poikki ja täydet 6 pistettä tältä viikolta kahdella 5-2 voitolla.

Ensi viikolla tulee sitten todellinen testi. Mutta jos Ilves nyljetään ke kotona, niin viikonlopun peleihin saadaan siitä kovasti henkistä buustia.
 

Eemin76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieno viikko edessä, jonka kruunaa Nokia-areenan kirouksen päättämisyritys nro14. Toivotaan, että Leksalla vaan perse kirras..Jääskä-Lindbohm-Sund kehiin. Muut pelaa ristiin niin paljon, että paikkaa neljän joukossa tyrkytetään. Bourgue oli toistamiseen hyvä ja jaksaa pelaa yli 20min hyvällä tasolla, todella tärkeä juttu. Viikon päästä ollaan viisaampia..
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Jääskä-Lindbohm-Sund kehiin. Muut pelaa ristiin niin paljon, että paikkaa neljän joukossa tyrkytetään. Bourgue oli toistamiseen hyvä ja jaksaa pelaa yli 20min hyvällä tasolla, todella tärkeä juttu. Viikon päästä ollaan viisaampia..
Tähän päälle Salmelainen vielä toivottavasti taikoo jostain sen kiekollisen puolustajan. Muutama päivä aikaa vielä.
 

Hombre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Die Mannschaft , Olli Jokinen
Tässä kun poffit kovasti lähestyy, niin kyllä tässä itsellä on jo ajatukset ehkä liikaakin harhautunut sinne, että ketä olisi "mukavin" kohdata ensimmäisellä kierroksella. JOS siis nyt klaarataan hommat niin, että säälit ei kutsu.

Jos kaikki menee nappiin, niin näkisin IFKn olevan sijalla 4. Niin paska ja pitkä konttaus tässä on ollut, että ylemmäksi ei ole asiaa. 4-6 sijat. Näin veikkaan.

Ekalla kierroksella ykköstoive olisi Kärpät. Ok marjukan lähdön jälkeen on piristynyt, mutta silti nään siinä samoja sekoilun piirteitä kun meissä, niin saumat on. Ja niitä vastaan on pelattu ok.

Toinen toive olisi jostain syystä Jukurit. Eihän tässä toiveessa pitäisi olla mitään järkeä, kun puhutaan jengistä mikä pelaa ehkä viihdyttävintä lätkää koko liigassa ja tuhoaisi meidät varmaan pelkällä korvauksella. Mutta silti (anteeksi ylimielisyyteni) se on perkele vaan jukurit.

Mutta sanoinkin täällä jo varmaan kolme viikkoa sitten, että olisi vaan niin sitä itseään, että ekalla kierroksella tulee Tappara ja saa kuunnella sitä kuuluttaja:

"Tapppaaaaraaa neljäs maali, maalintekijänä numero 19 Velii-Mattiii....."
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Viikosta saatiin sen mitä lähdettiin hakemaan eli 6 pistettä. Nyt se haettiin nimenomaan tuomalla tunteen mukaan ja sieltä saatiin sitä kapasiteettia osittain kaivettua esiin.

Virheiden määrä otteluiden sisällä oli aika iso, mutta ehkä tarkoitus nyt olikin unohtaa hetkeksi rakenteet ja pelata vaistoilla mikä tuolle joukkueelle kyllä sopii. Ja nyt saatiin sopivasti koneet lämpimäksi ennen ensi viikon pelejä jota pidän käännekohtana, suuntaan tai toiseen.

Ensi viikolla on tuotava tuo tunne ja suoraviivaisuus peliin mukaan, ja myös samalla palata tiiviiseen rakenteeseen. Tappara osoitti mitä käy Jukureiden kanssa coast-to-coast lätkässä käy ja vastaavasti Kookoo näytti miten Jukureiden prässi saadaan purettua. Tästä ihan hyvää analyysia Jatkiksessa kait tullut tänään ja allekirjoitan jutun.

Ilves on noussut taas pelilliseen alhoon viimeisten pelien aikana, joten saadaan heti kova mittari joka pelaa näillä kaikilla ominaisuuksilla. Nopeat lähdöt, kiekkokontrolli ja laadukas materiaali. Tässä pelissä on materiaalin noustava omalle tasolleen jos meinataan ottelu voittaa. Voi olla jopa viikon kovin koitos. Tosin siellä Ilveksellä alla tiistaina ottelu Jukureita vastaan, mutta tuskin sen enempää pelin dynamiikkaan vaikuttaa ellei IFK jää odottelemaan Ilveksen väsymistä kuten Kalpan kanssa.

Jukurit peli on viikon sirkus tapahtuma kun Mikkelissä pelataan. Tiedetään mitä sieltä on tulossa. Keskiviikon pelin lopputulos saattaa ohjata mennäänkö Mikkeliin vain selviytymään vai yritetäänkö omalla tekemiselle pistää Jukurit aisoihin.

Tappara pelistä en ole huolissani ja paras mahdollisuus ottaa ensimmäinen voitto Nokialta. Sen verran reitin ulkopuolella tuntuu Tappara tällä hetkellä menevän. Tietysti jos alkuviikon molemmista otteluista tappio niskassa niin voi olla haastavaa saada tulosta siitäkään.

Nyt on viime aikoina sattunut hyvä asioita:
- Pihlström on upgrade korvaaja Tallbergille
- Trent Bourque näyttää oikealta vahvistukselta eikä pelkästään täytepelaajalta
- Vittumainen nelosketju kasassa.

Peltosen ei tarvitse tehdä kuin kaksi muutosta kun Sund ja Jääskä palaa. Ainoa vaihtoehto laittaa Ikonen ja Luhanka poppareille. Neloseen ei tarvitse koskea.

Voisi sanoa, että Stadin kevät joka alkaa tästä viikosta tai sitten tulee olemaan todella raskas loppukausi. Nimittäin, jos noista otteluista otetaan kupoliin 0 pisteellä voi joukkueen itseluottamus mennä niin alas ettei sieltä enää nousta.
 
Viimeksi muokattu:

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Eilen ei edes ollut mitenkään erityisen hyvä peli. Tehtiin hädin tuskin se mitä tarvitsi ja voitto kotiin, mikä on tietysti tärkeintä.
Tokan erän alku oli karmaiseva ja kyllä 2-2 -tilanteessa tuli fiilis, että näinköhän tässä tulee turpaan, mutta onneksi onnistuivat tekemään vielä pari häkkiä.
Jotenkin löysää tekemistä, useampia kiekonmenetyksiä omalla sinisellä ihmeellisen selkä suorana veivaamisen seurauksena.



Ensi viikolla en halua nähdä kolmosketjua tuossa muodossa. Ei ihan lähde, jos kauniisti sanotaan. Jokaisessa vaihdossa kusessa omissa ja molemmat maalit heidän piikkiin.
 

kypärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Luhanka oli alkukaudesta ennen loukkaantumisia ihan ok ja näytti kehittymisen merkkejä. Nyt on kyllä vain ja ainoastaan selviytymässä toipumisen jäljiltä. Tärkeää saada nyt pelejä ja minuutteja alle runsaasti, että olisi edes jotain käyttöä tosipeleissä keväällä. Tällä hetkellä Bulikin varmaan suoriutuisi paremmin, mutta uskon kyllä edelleen Luhangan perusosaamiseen tulevaisuudessa
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Tärkeä viikko koska saatiin 6 pistettä, tehtiin 10 maalia ja siis laajalti onnistumisia. Tästä on parempi lähteä (takki visusti kiinni) ensi viikon tosipeleihin, kuin jos oltaisiin raavittu niukat voitot tai jopa jälleen menetetty pisteitä. Toki vastus oli mitä oli ja silti erityisesti HPK-pelissä oli omat vaikeutensa, joten tietysti pelin pitää vielä parantua helkkaristi jotta käyrä jatkuu nousujohteisena. Mutta ehkä nämä onnistumiset ja tärkeiden pisteiden klaaraaminen kuitenkin avasivat/avaavat vähän näitä lukkoja mitä tässä joukkueella selkeästi ollut. Rennompaa tekemistä ja jopa Peltosen habitus presseissä aivan erilainen joten ehkä sekin ruokkii jengin positiivista fiilistä kun ei olla niin hampaat irvessä ihan koko ajan...

Luhangalla ei kyllä riitä, karmaiseva peli eilen. Toivotaan että kaivattu vahvistus ja/tai Lindbohm saadaan pian askiin. Etenkin Luhangan ja Kotkansalon laittamisella samaan pariin kaivetaan kyllä verta nenästä...
 

Burnittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Blackhawks, Chiefs, Liverpool
Luhangalla ei kyllä riitä, karmaiseva peli eilen. Toivotaan että kaivattu vahvistus ja/tai Lindbohm saadaan pian askiin. Etenkin Luhangan ja Kotkansalon laittamisella samaan pariin kaivetaan kyllä verta nenästä...
Kotkis onneksi hyvin pelasteli Luhiksen koomailuja eilen. Lindbohm&Sund kun palaa niin näyttää pakistokin ihan ok:lta.

Kyllä se yhtä vahvistusta huutaisi edelleen. Blankenburg olisi seksiä, ”Rantakari” riittäisi myös.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ismo Lehkonen heitti perjantain Urheilucastissa kommentin, että HIFK pyrkii pelaamaan hyvin samantyyppistä prosenttilätkää, jolla Rautakorpi valmensi Tapparassa. Heitti kysymyksen, että kuka tätä pelitapaa siellä ajaa sisään? Ei itse vastannut kysymykseensä. Aloin itse miettimään, että onko Marko Ojasella isompi rooli kokonaispaketista, kuin mitä olemme koskaan edes ajatelleet? Hänen CV:ssä lukee Tappara assistant coach 2010-2020. Siinä on kymmenen vuotta Tappara-kiekkoa opeteltu.

Muutenkin kuin miettii tätä koko Peltosen ajanjaksoa, niin eihän tässä olla missään vaiheessa mitään yhtä pelitapaa ajettu sisään. Pystysuunnan lätkästä lähdettiin ja nyt ollaan tultu askel askeleelta kohti tätä "ultra booring total hockeytä". Kysymys oikeastaan kuuluukin, että mikä tästä kaikesta sekamelskasta on ollut sitä Peltos-lätkää? Onko hänen roolinsa vain olla joku laadunvalvoja?
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Ismo Lehkonen heitti perjantain Urheilucastissa kommentin, että HIFK pyrkii pelaamaan hyvin samantyyppistä prosenttilätkää, jolla Rautakorpi valmensi Tapparassa. Heitti kysymyksen, että kuka tätä pelitapaa siellä ajaa sisään? Ei itse vastannut kysymykseensä. Aloin itse miettimään, että onko Marko Ojasella isompi rooli kokonaispaketista, kuin mitä olemme koskaan edes ajatelleet? Hänen CV:ssä lukee Tappara assistant coach 2010-2020. Siinä on kymmenen vuotta Tappara-kiekkoa opeteltu.

Muutenkin kuin miettii tätä koko Peltosen ajanjaksoa, niin eihän tässä olla missään vaiheessa mitään yhtä pelitapaa ajettu sisään. Pystysuunnan lätkästä lähdettiin ja nyt ollaan tultu askel askeleelta kohti tätä "ultra booring total hockeytä". Kysymys oikeastaan kuuluukin, että mikä tästä kaikesta sekamelskasta on ollut sitä Peltos-lätkää? Onko hänen roolinsa vain olla joku laadunvalvoja?

Ainoa varma asia on tässä se, että IFK ei pelaa määritellyn identiteetin mukaisesti. Ojasen roolia olen itsekin miettinyt koska kiekkokontrollin hakeminen vaikka väkisin on lisääntynyt tällä kaudella.

Itse veisin pelaamista suuntaan miten esimerkiksi Kanada pelaa tällä hetkellä. Siellä on rytmit, siellä on trap, mutta siellä on myös suoraviivainen painepeli. Sen ei tarvii olla 60 minuutin prässiä vaan tarpeellista niin, että jänne kestää sen 60 minuuttia. Sitä uskoisin Lehtosenkin halauvan nähdä kun puhutaan IFk:n pelaamisen identiteetistä.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Ainoa varma asia on tässä se, että IFK ei pelaa määritellyn identiteetin mukaisesti. Ojasen roolia olen itsekin miettinyt koska kiekkokontrollin hakeminen vaikka väkisin on lisääntynyt tällä kaudella.

Itse veisin pelaamista suuntaan miten esimerkiksi Kanada pelaa tällä hetkellä. Siellä on rytmit, siellä on trap, mutta siellä on myös suoraviivainen painepeli. Sen ei tarvii olla 60 minuutin prässiä vaan tarpeellista niin, että jänne kestää sen 60 minuuttia. Sitä uskoisin Lehtosenkin halauvan nähdä kun puhutaan IFk:n pelaamisen identiteetistä.

Kyllä viime kaudella pelattiin jo kiekkokontrollilätkää, sitä toteutettiin hyökkäyspäässä heittämällä kiekkoa jatkuvasti ränniin. Onhan siinä tietty logiikka että silloin kiekko on mahdollisimman kaukana omasta maalista, mutta myös yllättävän kaukana vastustajan maalista kun jokainen joukkue osaa puolustaa tuolloin sen keskustan niin tukkoon ettei sieltä aukkoja löydä. Tuosta oli kuitenkin pakko luopua kun olimme sarjassa jumbona.

Nythän on nähty hyviä yksittäisiä eriä, monesti vielä se on ollut se ensimmäinen erä. Silloin on karvattu korkealta ja saatukin hyviä riistoja, jos tämän seurauksena on päästy johtoasemaan niin karvauksen taso ja jotenkin myös kamppaillun taso on laskenut ottelun kuluessa. Jopa niin että kolmanteen erään lähtiessä ei kahden maalin johto tahdo oikein riittää.
Jos tuollaista peliä kuin nuo ensimmäiset erät ovat parhaimillaan olleet pystyisi pelaamaan esim. 55min niin ei meitä voittaisi kukaan.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Kyllä viime kaudella pelattiin jo kiekkokontrollilätkää, sitä toteutettiin hyökkäyspäässä heittämällä kiekkoa jatkuvasti ränniin. Onhan siinä tietty logiikka että silloin kiekko on mahdollisimman kaukana omasta maalista, mutta myös yllättävän kaukana vastustajan maalista kun jokainen joukkue osaa puolustaa tuolloin sen keskustan niin tukkoon ettei sieltä aukkoja löydä. Tuosta oli kuitenkin pakko luopua kun olimme sarjassa jumbona.

Nythän on nähty hyviä yksittäisiä eriä, monesti vielä se on ollut se ensimmäinen erä. Silloin on karvattu korkealta ja saatukin hyviä riistoja, jos tämän seurauksena on päästy johtoasemaan niin karvauksen taso ja jotenkin myös kamppaillun taso on laskenut ottelun kuluessa. Jopa niin että kolmanteen erään lähtiessä ei kahden maalin johto tahdo oikein riittää.
Jos tuollaista peliä kuin nuo ensimmäiset erät ovat parhaimillaan olleet pystyisi pelaamaan esim. 55min niin ei meitä voittaisi kukaan.

Pitää paikkaansa, mutta tällä kaudella näihin on tullut korostuksia. Kiekonhallinta on keskiössä, ei suoraviivainen toiminta. Tämä on tätä prosenttilätkää mitä en olisi ehkä koskaan uskonut, että Ville Peltonen IFK:hon tuo. Se voi vielä tuoda menestystä, mutta en tiedä osaanko nauttia siitä samalla tavalla kun oikeastaan kaikki IFK:n mestaruudet on tulleet "omalla" tavalla.

Nyt kaksi viimeistä peliä ollaan pelisuunnitelmassa ollut erilainen ajatus ja tuli myös mieleen, että onko nyt prosenttilätkän aika ohi ja otettiin lusikka kauniseen käteen, ja aloitettiin tunnepelaamisen hakemista. Tuo prosenttilätkä tappaa kaiken tunteen pelistä ja IFK:n elinehto on tunne pelaaminen jolla se pystyy ohjaamaan pelin virtausta. Sen pitää olla se vittumainen vastustaja jossa jokaisella tulee hiki vastaan kun tietää ottelun olevan edessä. Seppälän asenne viime pelissä oli se mitä se pitäisi olla. Mikki hiiret ei tule mailoja siirtelemään jos pidät IFK:n paitaa yllä. Historia velvoittaa vaikka ei ihan ääripäähän tarvitse mennä.

Itsellä nämä asiat kyllä heikentää Ville Peltosen auraa ammattilaisvalmentajana vaikka yritän uskoa valoisaan tulevaisuuteen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös