HIFK:n peliesitykset kaudella 2023–2024

  • 1 157 121
  • 22 271

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Tietävät mm. nuo edellisen viestini asiat, jotka ovat niitä oleellisia asioita, eivätkä taatusti noteeraa millään tavalla HIFK:n Nokia-historiaa, jolla ei ole mitään tekemistä tämän illan voimasuhteiden kanssa :)

Luotetaan sinuun ja laitetaan ensi kuun ruokarahat IFKn isoon voittoon. No jos ei nyt kuitenkaan. Mutta aika erikoista että olette ottaneet kahdeksasta ottelusta 13 pojoa ja siitä huolimatta olette Veikkauksen tilastoissa noin alhaalla?

Toki kausi on vielä niin alussa että ylivoima ja alivoimaprosentit vaihtuvat nopsaan mutta on Ipan ylivoimaprosentti aika hemmetin kova.
YV + AV
HIFK: 20% + 86,67%
Ilves: 32% + 80%
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Toiveissa nähdä tänään aggressiivinen, halukas ja rohkea IFK. Tapparaa vastaan riitti hyvin 2 ensimmäistä erää, nyt pitää uskaltaa pelata myös täysi 60 min. Vahva usko siihen, että tänään tuo Tampereen kirous rikotaan.
 

Dimas_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, #87, ManU, CR7, Seattle Seahawks
Kyse ei ole siitä, etteikö HIFK:n tähänastisista esityksistä löytyisi kritisoitavaa. Kyllä itseänikin vähän huolettaa se, miltä peli on ajoittain näyttänyt etenkin taktisesta näkökulmasta. Liian helposti tuntuvat vastustajat löytävän keinot rikkoa HIFK:n aktiiviseen hyökkäyspelaamiseen tähtäävä pelitapa, samoin puolustuspelissä tehdään ihan liikaa löysiltä vaikuttavia virheitä.

Itselläni vaan pistää silmään se, että ruvetaan voivottelemaan, miten pitkällä takamatkalla ollaan muka muihin joukkueisiin nähden etenkin kun tämä havainto tuntuu perustuvan pitkälti yhteen Tampereen paikallispeliin. Tappara on toki aloittanut kauden vahvasti, mutta kyllähän nimenomaan Ilveksellä ja Pelicansilla on ollut vähintään yhtä isoja vaikeuksia oman pelinsä kanssa. Valmista ei ole vielä kenelläkään.
Juuri näin.

Se on vain hienoa, että ollaan vaativia faneja ja niin meidän pitää ollakin. Oma rakas seuramme on kyntänyt odotuksiin sekä resursseihin nähden rajusti paria mestaruutta lukuunottamatta jo pitkään. Liian pitkään. Tähän peilaten ymmärrän negatiivisen lähestymistavan tulevan vähän niin kuin selkärangasta.

Mutta

Sitä en ymmärrä, että täällä osa on jo vetämässä vessasta alas koko kautta 5 siis VIIDEN pelin jälkeen! Ihme kommentteja saa lukea tyyliin ”taas tämäkin kausi samaa paskaa”, ”Ei voitettais noita ja noita paras 7stä sarjassa”, ”Taas kovin odotuksin tähän kauteen mutta ei tänäkään vuonna..” ja nämä siis viiden pelin ja neljän ottelun voittoputken jälkeen. Tuntuu välillä ettei täällä mikään kelpaa.

Aiemmilla kausilla ollaan kitisty siitä, että hallinta ja tilastot ei paljoa lohduta jos pisteitä ja voittoja ei tule. Ollaan oltu jopa valmiita ottamaan Jussi Tapola tänne, sillä voitot ennen tyyliä. No nyt, kun pisteitä tulee keskeneräisestä pelistä huolimatta niin sekään ei ole hyvä.

Kaikki toki kannattaa ja näkee tavallaan, en sitä kritisoi mutta aika raskasta voi tuollainen asennoituminen olla mutta ehkä jotkut saavat siitäkin nautintonsa.

Ei, en ole itsekään tyytyväinen peliin vielä mutta hyvät kanssakannattajat, kautta on menty viisi peliä! Siihen nähden pistesaldo ja maaliero yms. ovat erittäin hyvällä tolalla. Lisäksi HIFK pelaa oikeasti tällä kaudella PALJON viime kautta paremman näköistä lätkää:

-Alueelle ja alueelta yritetään tulla syöttöketjuilla ja jalalla. Tätä ei juuri näkynyt viime kaudella.
-HIFK pyrkii olemaan aktiivinen osapuoli, paineistaa, on kiekossa ja rakentaa hienosti pitkiä hyökkäyksiä. Myös aiempaa suoraviivaisemmin mennään kohti maalia.
-Viime kauden dump&chase loistaa poissaolollaan. Se on edelleen kikkapankissa mutta sitä ei lähtökohtaisesti tai pääsääntöisesti tehdä. Varmaan säädetään vastustajan mukaan tai pelin aikana jos syöttelemällä ja jalalla ei hyökkäämään päästä (kuten tehtiin Jukurit pelissä).
-Ykkös YV pyörii hyvin, paljon viime kautta vaarallisemmin vaikka on vielä ollut tuloksetonta.
-Puolustus on paljon liikkuvampi, kiekollisempi ja varmempi kuin viime kaudella. Laadukas pakisto, jonne ehkä yksi kiekollinen huipunveljes mahtuisi.
-Tapsa ollut vaikean alun jälkeen erinomainen.

Sitten kehityskohteita:

-PAPP on tässä vaiheessa edelliskautta huonompaa, kuten esim. @Frankie on monta kertaa todennut. Liian vapaasti saa meidän maalin läheisyydessä seisoskella.
-Viime pelissä Jukurit puhkoi näyttävästi meidän aktiivisen hyökkäyspelaamisen/karvauksen yhdellä pitkällä syötöllä tai nopealla käännöllä. Tässäkin pitää vielä parantaa.
-Koivistoisen poissaolo näkyy yllättävän paljon. Nyt ketjukoostumukset eivät ehkä toimi parhaalla mahdollisella tavalla.
-Tehokkuus maalipaikoissa on edelleen aika onnetonta. Tämä on käsittämätöntä kaudesta toiseen. Posia toki siitä, että paikoille päästään hyvin. Jos homma ei aukea, niin maalintekijä rekrylistalle.

Mutta enivei: 5 peliä, 4 voittoa, pisteka. 2p.

Rauha veljet ja siskot sekä muut pronominit!
 

Hattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ai niin meillä on tänäänkin matsi.

Nordikselle pitäisi taas huomenna kömpiä, vähän jännittää Hovisen todennäköinen IFK-debyytti.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Viestistä on annettu rikepiste, odotamme viesteiltä pikkaisen enemmän sisältöä.
Niin. Mä palaan tähän. Lukko voitettiin just. Pelicans on ihan pihalla. Tapparaa vastaan hallittiin kaks erää ja lopussa vasta hyydyttiin.

Ilves on paha vaikka nyt häviskin kolme. Mut oon koko ajan veikannut, että Ilves ja HIFK on finaaleissa.

Jukurit -pelistä pitää muistaa, että Jukurit on oikeasti hyvä jengi. Ei se ollu meiltä täyttä skeidaa vaan voitettiin hyvä jengi.
Ok.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Nyt vähän jarrua, ystäväiseni. Tässä sarjassa ei ole yhtään joukkuetta, jota vastaan IFK:lla ei olisi mahista best of seven-sarjassa. Ei nyt, eikä keväällä. Ei tuolla nyt sentään mitään Las Vegas Golden Knightseja pelaa.
Ok. Kirjoitin "tämän hetken HIFK" ja sillä tarkoitin että, jos haluamme pärjätä poffseissa, on parannettava paljon. En siis puhunut nyt yksittäisistä peleistä.
Samalla tavalla en usko, että esim. Kärpät olisi keväällä, näkemäni perusteella, mikään este meille.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Yksittäisen pelin perusteella on vaan aika vaikea ennustaa paras seitsemästä -sarjan lopputulemaa, etenkin jos joukkueen(/-eiden) suoritustaso heittelee suuresti. Ja niin, HIFK kairasi tosiaan Jukureista eilen kotonaan nihkeän rankkarivoiton, kun taas Pelicans puolestaan otti viime lauantaina samalta poppoolta 0-4 pataan kotonaan. Vaikea tuon pohjalta on ennakoida HIFK:n olevan vastaantulija lahtelaisia vastaan.

Voittoja toki toivotaan viikonlopusta, jos tulevat varsinaisella ja ylivoimaisesti, niin aina parempi.
Niin, tänään saattaa olla meidän päivä, levänneenä. Mutta asenteen pitää olla parempi kuin edellisessä pelissämme. Ilves levänneenä, kuten Tapparaa vastaan olisi liian vauhdikas meidän tämän hetken puolustuspelille. Siis kevääseen pitää paljon parantaa.
 

CreaseMonkey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Jos peliesitykset ovat olleet vielä hieman täyttä terää vailla, niin HIFK:lle on käynyt hyvä tuuri otteluohjelmassa tällä viikolla. Tänään levänneenä Ilves-jahtiin, kun eilen on ollut taas Tampereen derby. Huomenna kohdattava Pelicans pelaa myös tänään, eli yhtä väsyneet on jalat kaikilla.

Kuusi pinnaa, kiitos.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Eikä Jukurien, Sillä Jukurit pisteli Pelicansin taskuunsa vieraissa just 4-0 eikä Pelsuilla mitään jakoa siinä matsissa. Mut silti Pelicans kyllä meidät voittaisi paras seiskasta.
Kirjoitin pääasiassa Ilveksestä ja Tapparasta ja jatkoin toteamalla ehkä myös noista muista. Huomasin vasta nyt kirjoittaneeni Lukon kahdesti. Sen toisen piti olla TPS. Ja kuten toisaalla jo kommentoin, en puhunut yksittäisistä otteluista syksyllä. Meidän tämän hetken peli ei ole läheskään mitä sen pitäisi olla.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Parhaimmillaanhan IFKn peli on ollut todella hyvää. Esim Tappara-pelin kaksi ensimmäistä erää. Toki noissakin oli pari puolustuspään virhettä mutta kaiken kaikkiaan IFKn peli oli hyvällä tasolla. Muutenkin IFK on väläytellyt useimmissa otteluissa erän tai kaksi. Jos vain pelin taso pysyisi korkealla koko ottelun ajan niin varmasti moni negapetterikin alkaisi haalimaan nakkeja ensi kevättä ajatellen. Mutta onneksi pelejä on vasta viisi takana ja moni asia voi muuttua lyhyessäkin ajassa. Sitä odotellessa.
 

Theosaurus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos joku mun viestin totesi pelkäksi IFKn dissaamiseksi ja että olisin todennut että IFK on ihan paska, niin ehkä kannattaa lukea uudelleen, eikä vaan vedellä herneitä sieraimistoon. IFKssa tällä hetkellä -kiitos villen- ei edes yritetä löytää kentällisille tasapainoa ja jästipäisesti vedetään samoilla kentällisillä, vaikka homma ei juuri nyt toimi oikeastaan yhdelläkään osa-alueella kuin hetkittäin.

Lisäksi villen peltapaa vedetään nyt kolmatta vuotta, ja edelleenkin siellä -ja kyllä, täysin pisteistä huolimatta- näkyy kaikki samat ongelmat kuin aiemminkin. En tiedä, että hakeeko Ville jotakin niin mystistä pelitapaa, että ei mikään aika riitä siihen, että se olisi joka osa-alueeltaan tasapainoista, mutta kummalta kyllä tuo tasonheilahtelu kyllä useinkin näyttää.

IFK pystyy kyllä ajoittaisilla väläyksillään, sekä yksilötaidolla viemään tällä hetkellä pisteitä, ja tokihan voi olla, että IFK perinteisesti taas pelaa parhaat matsinsa ns kovia vastaan, ja siten voittaa Ilveksen huomenna (jota ilolla tervehditään toki), mutta kyllä nyt tosiasiat voi kuitenkin ilman itkua esiin nostaa. Esim Ilvekseen verraten IFKn ylivoimapelaaminen on todella staattista, eikä edes lähellekään samaa tasoa. Tähän toki toivottavasti on muutos tulossa, mutta viime kaudellakin sitä muutosta odotettiin liki koko kausi ennen kuin se edes jotenkin alkoi sujumaan.
Totta on toki se, että monellakin joukkueella, ja mm Ilveksellä, on kausi yskähdellen alkanut, mutta sekään ei poista sitä tosiasiaa, että IFKn pelaaminen toimi jollakin tapaa Koivistoisen loukkaantumiseen asti, mutta sen jälkeen ei oikein ole saatu peliä toimimaan kuin väläyksittäin. Odottaisin osaavalta valmennukselta kykyä reagoida tähän ilman että vain vetävät rukouksen voimalla tätä.

Toki kausi on pitkä, ja ennekin on hurjia nousuja nähty, mutta kyllä tällä parhalla joukkueella forever pitää osaavan valmennuksen kyetä saamaan enemmön irti, tai sitten on taas pelaajat väärin valittu pelitapaa toteuttamaan. Lisäksi nyt nähdyn perusteella IFK näyttää ajoittain todella hitaalta joukkueelta edelleen, enkä ole varma johtuuko se pelaajista vai pelitavasta, mutta useammalla kaudella jo IFK on tuntunut häviävän pelinopeudessa. Nyt on joidenkin pelaajien otteissa lisäksi näkyvissä liikaa sellaista väkisin yksinyrittämistä, joista tullut paljon pahoja kiekonmenetyksiä kriittisillä alueilla.

Ja tietenkin Tappara kuin Ilveskin tekee virheitä, ja heilläkin puolustus vuotaa, mutta eihän se tarkoita että IFKllakin niin pitää tapahtua. Meillä kuitenkin on taas yksilöiden hetkittäisiä väläyksiä lukuunottamatta taas hyvin vaikeaa tuo hyvän maalipaikan luominen, ja kun sitten vielä erikoistilenteet korostuu nykykiekossa hyvinkin paljon, niin ei sitäkään pitäisi jästipää valmentajan vetää samoilla ukoilla kun ei kerran toimi. Kaikki pisteet kuitenkin ovat loppuviimeksi tärkeitä kun pelataan myöskin (ainakin toivoakseni) siitä runkosarjankn voitosta.
Hyviä kommentteja!
Itselleni kuitenkin näytti että Jukurit oli -miten sen nyt sanoisi- yksinkertaisesti paremmassa fyysisessä kunnossa. Tämä näkyi koko pelin mukaanlukien 3-3 jatkoajalla. Ilmeisesti jossain Mikkelissä ei ole kauheasti mitään tekemistä kesällä niin voi keskittyä treenaamiseen. Onneksi tämä puoli lienee korjattavissa kevättä kohden.
 

Kale

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tom Laaksonen
Mä en ollut koskaan edes Hakametsässä todistamassa IFKn voittoa. 2016 finaalit muistuu ja joku Ipa-IFK pre-koronakaudella mitä ihan loppuhetkille vielä johdettiinkin.

Tammelasta muistan hienon voiton syksyltä 2010. IFK voitti Ilveksen lisäajan lisäajan maalilla vaparista ja silloin taidettiin nousta ykköseen.

Ilveksen kotikerroin 3,10 !!

Jostain syystä niillä aina niin ärsyttävän fiksuilla ja voittavilla kertoimenasettajilla on ihmeellinen sokea piste HIFKin kohdalla. Onhan toi nyt kaikilla mittareilla ihan älytön ylikerroin, kävi miten kävi.
 

Nicky Nichols

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ilveksen kotikerroin 3,10 !!

Jostain syystä niillä aina niin ärsyttävän fiksuilla ja voittavilla kertoimenasettajilla on ihmeellinen sokea piste HIFKin kohdalla. Onhan toi nyt kaikilla mittareilla ihan älytön ylikerroin, kävi miten kävi.
Niin tässä just pohdin josko laittaisi 50 e Ilvekselle. Toteutuessaan saisi huntin kaljarahaa. Toisaalta jos IFK voittaisi niin viidenkympin tappio ei harmittaisi. Palkkapäivä on kuitenkin kohta.

Jatkoaikaan olisi hankalampi suhtautua positiivisesti.

Olipas muuten kaksimielisesti sanottu.
 

C2 huutelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Hyviä kommentteja!
Itselleni kuitenkin näytti että Jukurit oli -miten sen nyt sanoisi- yksinkertaisesti paremmassa fyysisessä kunnossa. Tämä näkyi koko pelin mukaanlukien 3-3 jatkoajalla. Ilmeisesti jossain Mikkelissä ei ole kauheasti mitään tekemistä kesällä niin voi keskittyä treenaamiseen. Onneksi tämä puoli lienee korjattavissa kevättä kohden.

En mä usko, että niillä on parempi kondis. Ne on vähän nosteessa, niin jalka liikkuu silloin yleensä hyvin, kun on hyvä fiilis.

OJ on myös jo osoittanut, että osaa valmentaa ja siinä jengissä on monta jäbää, jotka pelaa lyhyen ajan sisään isommissa liigoissa tai jengeissä.

Hyvin kasattu jengi hyvällä koutsilla, joka tulee nosteessa pelaamaan sata lasissa Stadiin. Niin se näyttää tolta. Me ei saatu konetta käyntiin.

Ens kerralla, jos Jukurit tulee tappioputkessa stadiin, niin peli voi päättyä 5-1 meille. Sama Ilveksen kanssa. Se voi olla jopa huono juttu, että pelasivat eilen kauden parhaan pelinsä paikallismatsissa. Ne sai nostetta siitä.

Olis voinu olla parempi kohdata ne ilman sitä nostetta.

Mut tänään otetaan ainakin pisteitä Nokialta ja murretaan kirousta. Yks olis jees, kaksi olis ylläri.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En mä usko, että niillä on parempi kondis. Ne on vähän nosteessa, niin jalka liikkuu silloin yleensä hyvin, kun on hyvä fiilis.

OJ on myös jo osoittanut, että osaa valmentaa ja siinä jengissä on monta jäbää, jotka pelaa lyhyen ajan sisään isommissa liigoissa tai jengeissä.

Hyvin kasattu jengi hyvällä koutsilla, joka tulee nosteessa pelaamaan sata lasissa Stadiin. Niin se näyttää tolta. Me ei saatu konetta käyntiin.

Ens kerralla, jos Jukurit tulee tappioputkessa stadiin, niin peli voi päättyä 5-1 meille. Sama Ilveksen kanssa. Se voi olla jopa huono juttu, että pelasivat eilen kauden parhaan pelinsä paikallismatsissa. Ne sai nostetta siitä.

Olis voinu olla parempi kohdata ne ilman sitä nostetta.

Mut tänään otetaan ainakin pisteitä Nokialta ja murretaan kirousta. Yks olis jees, kaksi olis ylläri.
Kyllä mä siitä lähen, että on tehty (ja tehdään myös pelinkin aikana) toimia joiden turvin tulee -ja pitää tulla- se kolme pistettä. Niin tänään, kuin huomennakin.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itsellä pistänyt kaksi asiaa silmään joukkueen pelissä. Täälläkin useaan kertaan mainittu puolustuksen PAPP. Siellä on jatkuvasti vastustajan hyökkääjät Taposen kanssa nokikkain ja näyttää siltä ettei pelaajat tiedä kuka merkkaa ja kenet. Jukurit-pelin pisteistä saa kiittää Taposta, mutta ei hänen gamesavereiden varaan voi loputtomiin laskea.

Toinen mikä pisti silmään etenkin Jukurit-pelissä oli HIFK:n hitaus ja syöttöpeli. Jään kunto on varmasti huono, mutta kun se vastustajakin pelaa samalla jäällä. Tämä on Peltosen kolmas kausi ja kyllä siellä pitäisi pikkuhiljaa alkaa näkymään toimiva pelitapa, jos sellainen on. Peltosen johtama valmennus on tällä(kin) kaudella se kysymysmerkki.
 

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tietävät mm. nuo edellisen viestini asiat, jotka ovat niitä oleellisia asioita, eivätkä taatusti noteeraa millään tavalla HIFK:n Nokia-historiaa, jolla ei ole mitään tekemistä tämän illan voimasuhteiden kanssa :)
Minä kyllä väitän, että on. Ja lupaan lähteä ulos juosten huutamaan onnesta, jos yksikin piste tulee tänään kotiin vietäväksi.
 

sixpack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänään jälleen raaka matematiikka eli pisteet kertoo missä mennään. Huonolla pelillä pisteitä niin hienoa. Hyvällä pelillä pisteitä niin loistavaa. Hyvällä pelillä ei pisteitä niin surkeaa. Huonolla pelillä ei pisteitä niin huonoa.
 
Viimeksi muokattu:

444

Jäsen
Tänään on peli ja mä meinasin mennä katsomaan sen. Siinä teille hyvää fiilistä. Nyt pitää tehdä vakava päätös: kulkeako julkisilla (koska Ilves ja Tappara tämän mahdollistavat meille katsojille ilmaiseksi) vaiko kävellä kaikki lähes 2 km hallille. Viimeksi valitsin jonkun Lemböleen vievän dösän, ja silloin hävittiin. Toki ollaan hävitty aina silloinkin, kun olen valinnut apostolinkyydin. Eli tänään ratikalla?
 

HJL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Katso Pallo, Vancouver Cancouver
Tänään on peli ja mä meinasin mennä katsomaan sen. Siinä teille hyvää fiilistä. Nyt pitää tehdä vakava päätös: kulkeako julkisilla (koska Ilves ja Tappara tämän mahdollistavat meille katsojille ilmaiseksi) vaiko kävellä kaikki lähes 2 km hallille. Viimeksi valitsin jonkun Lemböleen vievän dösän, ja silloin hävittiin. Toki ollaan hävitty aina silloinkin, kun olen valinnut apostolinkyydin. Eli tänään ratikalla?
Taksilla tietenkin ja ihan oville. Heität kuskille 50€ ja käsket pitää vaihtorahat. Sen jälkeen kiilaat jonossa ja huudat: ”Väistäkää! Mä oon hesoista!!” Saat hyvät alkulämmötkin ennen peliä.

Ole hyvä.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Tänään on peli ja mä meinasin mennä katsomaan sen. Siinä teille hyvää fiilistä. Nyt pitää tehdä vakava päätös: kulkeako julkisilla (koska Ilves ja Tappara tämän mahdollistavat meille katsojille ilmaiseksi) vaiko kävellä kaikki lähes 2 km hallille. Viimeksi valitsin jonkun Lemböleen vievän dösän, ja silloin hävittiin. Toki ollaan hävitty aina silloinkin, kun olen valinnut apostolinkyydin. Eli tänään ratikalla?
Sporalla;)
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Uusi huippuhalli ja äänentoisto ei pelaa. Tällaista odottaisi tapahtuvan Nordiksella, ei Nokia-Areenalla. Katsotaan tulisiko toinen paukku ja IFK voittaisi tuolla.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Samaa laulua. Ilves ei näitä jätä käyttämättä toisin kuin Jukurit ja Kerhot
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös