HIFK:n peliesitykset kaudella 2022–2023

  • 989 409
  • 17 673

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Sellainen kausi sitten. Melkoista vuoristorataa, ja 98%:sesti jätti paskan jälkimaun. Syksy oli kamalaa matalaliitoa ja jotenkin sitä jo tiesi että ei tästä kaudesta kannata mitään odottaa. No ihan kiva ja jopa yllättävä nousu sitten kevään puolella ja kuten totesin jossain ketjussa aiemmin niin IFK mielestäni lopulta kuitenkin ylitti kaikki odotukset pääsemällä neljän sakkiin. Pientä kasvojenpesua siinä. Mutta voiko tähän olla tyytyväinen? No ei missään nimessä. Edelleen kausi oli jos ei nyt megaiso niin katastrofi kuitenkin. Finaaleihin ei päästy.

Tappara-sarjassa meillä ei lopulta edes ollut oikein mahiksia, Tapparalle ja heidän organisaatiolle kaikki kunnia. Oltiin ihan jokaisessa asiassa vastaantulijoita ja jos nyt ei erikoistilanteita koko kauden aikana saa tuon parempaan kuntoon niin kaikki menestyshaaveet voi kyllä haudata jo melkein ennakkoon. Ja kun meidän profiilipelaajat vielä hävisi TÄYSIN kuvasta niin vaikea siinä on voittoja kairata.

Tämän kauden valopilkut oli lopulta ihan samat kuin mitä ne syksyllä starttiakin arvioidessa oli eli tuo nuorten esiinnousu. Kaskimäki, Teissala, Salin, Seppälä, Taponen. Upeita pelaajia ja jos valmennukselle voi yhdestä asiasta antaa ruusuja niin siitä että peluuttivat (toki pakonkin edessä) näitä nuoria myös pleijareissa.

Kuulun itse niihin ihmisiin joiden mielestä pronssikin on mitali, mutta juuri nyt kyllä vituttaa niin paljon että ei oikein jaksa syttyä tuohon ja kun siihen peliinkin on joku viikko aikaa. No ehkä sitten kun se päivä koittaa.

Ensi kaudeksi on kyllä PAKKO tapahtua muutoksia tähän puuhasteluun.
 

C2 huutelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kuulun itse niihin ihmisiin joiden mielestä pronssikin on mitali, mutta juuri nyt kyllä vituttaa niin paljon että ei oikein jaksa syttyä tuohon ja kun siihen peliinkin on joku viikko aikaa. No ehkä sitten kun se päivä koittaa.

Eikö siitä tulee enemmän rahaa Playoff-potista, jos voittaa Pronssin vs nelossija? Tänä vuonnahan potti voi olla aika kookas ton Tampereen uuden hallin takia.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Tässä kun on Joensuun Kiekko-Poikien, HIFK:n ja Montreal Canadiensin punavärin kannattaja, niin eipä ole ollut juuri ilonpäiviä näin keväällä ja muutenkaan hirveästi koko kauden aikana. Kiekko-Pojilla koko alkukausi oli yhtä turbulenssia vaikka ote terävöityi kauden loppua kohden Mestiksen runkosarjan viidennelle tilalle. Ilonpilkku oli, että Kokkolan Hermes tippui kovan väännön jälkeen (otteluvoitot 4-2) playoffseissa, mutta nyt sitten välierässä Kiekko-Espoo vie ja johtaa toistaiseksi 3-0 aika tavalla ylivoimaisella esityksellä playoffs sarjaa.

HIFK:n kausi oli kuin kopio Kiekko-Poikien kaudesta, ensin sössittiin alkukausi sekavalla pelillä, mutta loppukaudesta joukkue kipusi loppukirillä suoran playoffs viivan yläpuolelle sijalle kuusi. Kiitos ensisijaisesti maalivahti Taposen ja muutaman viime hetkien onnistuneiden hankintojen kuten Vesalaisen. Playoffsit päättyivät tylysti 4-1 voitoin Tapparalle kovan Lukko playoffs (otteluvoitot 4-2) sarjan jälkeen.

Montrealin pelejä ei ole tullut seurattua kun en hankkinut Viaplayta, mutta hengessä mukana vaikka seura on tällä hetkellä sijalla 28. NHL:n 32 joukkueen runkosarjassa. Seuran parempi huominen on vasta pitkälle tulevaisuudessa onnistuneiden varausten varassa.

Ei siis kannattamillani "röda" joukkueilla (punainen väri ihan sattumaa kaikilla ko. joukkueilla) ole kulkenut kauden mittaan ja tässä sitä vain pohtii, että milloin sitten seuraavan kerran kulkisi. Vaikka loppukaudesta tuli voittoja HIFK:lle ja Kiekko-Pojille, niin kokonaisuutena kaudesta on jo kannattajalle jäänyt hieman tympeä maku.

HIFK ja Kiekko-Pojat ovat toivottavasti jo heti ensi kauden alusta vahvempia ja Montrealkin nousee muutamassa vuodessa änärialhosta astetta ylemmille portaille. Näille seuroille ovat olleet jostain kummasta syystä tällä kaudella yhteistä alkukauden vaikeudet, jopa sekoilut ja siitä toipuminen playoffseihin poislukien Montreal, joka jäi nopeasti änärin alapäähän, mutta on jatkossa kehityskykyinen nuori ryhmä.

En nyt vielä toivoteta kuin HIFK:n pelaajistolle ja kannattajille hyvää terassikesää, mutta vaikea nähdä Joensuun Kiekko-Poikienkaan enää nousevan 3-0 tappiotilanteesta välierävoittajaksi. Iso kiitos kuluneesta jääkiekkokaudesta kaikille hienoille HIFK:n ja myös susirajan Joensuun Kiekko-Poikien kannattajille. Rödat nousevat vielä jatkossa!!!
 

doppelgänger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Ei jäänyt tästä välieräsarjasta selittelylle mitään sijaa. Jokaisella pelin osa-alueella oltiin reilusti perässä. Ehkä erillisinä ja aika räikeinä eroina voidaan mainita erikoistilanteet, 4.ketjut sekä puolustajien kiekollisuus.

Järkyttävä ero pakkien kiekollisessa pelissä Tapparaan. Auttamatta esim. Motin, Kåssu, Melart ja Larsson ei riitä Tapparaa vastaan. Toivotaan ensikaudella muutosta kiekolliseen suuntaan. Pakit meillä oli selvästi myös jalalla hieman hitaita.

4.ketjujen pelissä myös iso ero. Meillä ei oikeastaan tarvitse herroilta Åsten, Tallberg, Väänänen juuri odottaa hyökkäyspäähän mitään kun taas vertaa vastustajan alaketjuihin. Sille on syynsä miksi Muuli ei ole tehnyt 3 maalia enempää millään kaudella. Tämänhetkisestä kapteenistamme ei nyt oikein jaksa edes mitään sanoa, ei ole kaunista sanottavaa hänestä.

Hyvin taisteltiin eilen loppuun asti, siitä pisteet kuitenkin joukkueelle. Ei me mitenkään surkeasti pelattu Tapparaa vastaan. Oltiin täysin omalla ja rosterin mukaisella tasolla. Se on vain surullista että jo ennen kautta tiedettiin tämänkaltaisen lopputuloksen olevan se maksimi. Kertoo paljon meidän UTJ:n täydellisestä epäonnistumisesta joukkueen rakentamisessa.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Ei jäänyt tästä välieräsarjasta selittelylle mitään sijaa. Jokaisella pelin osa-alueella oltiin reilusti perässä. Ehkä erillisinä ja aika räikeinä eroina voidaan mainita erikoistilanteet, 4.ketjut sekä puolustajien kiekollisuus.

Ja pitääkö se Taponenkin nyt kuitenkin mainita, ei päässyt samanlaiseen jumalmodeen kuin Lukkoa vastaan. Heljanko oli toisessa päässä todella varma.

Mutta hei, 5vs5 pelissähän me tehtiin enemmän maaleja kuin Tappara, joten jotakin positiivista!
 

Inexis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
4.ketjujen pelissä myös iso ero. Meillä ei oikeastaan tarvitse herroilta Åsten, Tallberg, Väänänen juuri odottaa hyökkäyspäähän mitään kun taas vertaa vastustajan alaketjuihin.
Boldaus oma.

Vähän ohi aiheen näin aluksi, mutta olen ainakin olevinaan kiinnittänyt huomiota täällä tuohon Väänäsen väheksyntään. Varmaan kertoo enemmän minusta jääkiekkotietäjänä kuin mitään muutas, mutta koen, että Mirolla voisi olla enemmänkin annettavaa, mutta on jotenkin jäänyt ikuisesti nelossentterin rooliin. Tänä keväänä otti toki typerän pelikiellon ja ulosajon, sitä ei voi kieltää. Tuntuu kuitenkin ihan raikasjalkaiselta, joukkueelle ja logolle pelaavalta, työteliäältä ja ihan kohtalaisen taitavalta kaverilta.

Itse peliesityksiä en ole juurikaan jaksanut Tappara-sarjan aikan kommentoida. Lapsenomainen usko jatkoonmenoon yritettiin pitää väkisin pumppaamalla päällä kokoajan, mutta kyllähän tuo harmittaa, ettei Nokia-areenalla vain saada sitä omaa parastaan esiin. Eikä se omakaan paras varmaan olisi tällä kertaa riittänyt. Elättelin sitä toivetta, että tuo perhanan areenakirous olisi saatu rikottua, kun jengi kuitenkin venyi syyskauteen verrattuna ihan hienosti.

Ei auta, aina se turpaanotto korpeaa ja vielä pahemmalta se tuntuu kun se oikeasti eurooppalainen suurseura näyttää, miten se tehdään. Ensin ei anneta siimaa, mutta matto kyllä vedetään alta.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Noi läpipelit G3 ja G4 oli kyllä valitettavasti sellasia, joita ei olisi halunnut nähdä. Olipahan räpiköintiä, mutta toki rosterikin vajaa ja/tai vähintään puolikuntoinen. G1, G2 ja G5 parempaa ja tasaisempaa vääntöä IFK:lta. Ihan kun noi 2 heikkoa peliä ei olis kuulunu koko sarjaan.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei jäänyt tästä välieräsarjasta selittelylle mitään sijaa. Jokaisella pelin osa-alueella oltiin reilusti perässä. Ehkä erillisinä ja aika räikeinä eroina voidaan mainita erikoistilanteet, 4.ketjut sekä puolustajien kiekollisuus.
Nuo erikoistilanteet olivat ehkä suurin yksittäinen syy siihen ettei HIFK:lla ollut mitään palaa.

"Kevättä kohti mennään ja meillä on tälläkin hetkellä muutama pelaaja sairastuvalla. Kevinin hyökkäyspään taidot ja vahva ylivoimaosaaminen tuovat hyvän lisän joukkueeseemme, sanoo HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen."
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Tappara oli parempi ja piste. Paremmin rakennettu joukkue, terve oikeaan aikaan ja hyvin organisoitu. Vienee mestaruuden myös.

HIFK:n jossittelut voidaan yhdistää ensimmäisen pelin lopun koomailu ja yksilövirheiden kautta ne tietysti tulivat. Toinen jossittelu oli ne ainaiset loukit, joita ei kestetty. Viimeisessä pelissä onneksi edes näennäisesti taisteltiin, mutta fiilis jäi, että Tappara teki tarvittavan ainoastaan siinäkin. HIFK:n pitää olla hiukan taitavampi, kovempi ja liikkuvampi jatkossa, mikäli aiotaan näitä pelejä voittaa.
 

F#21

Jäsen
Täytyy muistaa, että HIFK pelasi jo Joulusta asti selkä seinää vasten, eli loukkaantumisia voi olla jo ihan siitäkin syystä. Ei vain pelaajien kropat jaksaneet tuota. Ja tämähän on itseasiassa jokavuotinen tarina HIFK:n kanssa.

Pitäisikö sittenkin ottaa se runkosarja jo alusta asti tosissaan?

--

Olihan Tappara aivan liian hyvä joukkue HIFK:lle. Ei tässä jätetty yhtään selittelyille varaa.
Nuoriso-osasto nosti hienosti tasoa pleijareihin, niin täytyy toivoa saman kasvun jatkuvan myös ensi syksynä.

Enpä osaa muuta sanoa nyt. Taidanpa kaivaa golfmailat kaapista ulos ja siirtyä jo toiseen harrastukseen.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Uskon neljänteen sijaan loppuun asti. Ipa ja Pelsut takoo seiskapeliin asti, ja IFK on jo lomamoodissa siinä kohtaa kun taas pelataan. Ja kuten moni maininnut niin se neljäs sija on kuitenkin runkosarjan konttaamisen jälkeen pieni voitto. Harmittaa vaan että tulos oli kuitenkin ehkä liiankin hyvä, ja tarvittavia muutoksia tuskin tapahtuu ensi kaudelle.
Mutta nyt faneillekin sitä lomaa, ladataan akkuja ja syksyllä taas jatketaan.
 

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse peliesityksiä en ole juurikaan jaksanut Tappara-sarjan aikan kommentoida. Lapsenomainen usko jatkoonmenoon yritettiin pitää väkisin pumppaamalla päällä kokoajan, mutta kyllähän tuo harmittaa, ettei Nokia-areenalla vain saada sitä omaa parastaan esiin. Eikä se omakaan paras varmaan olisi tällä kertaa riittänyt. Elättelin sitä toivetta, että tuo perhanan areenakirous olisi saatu rikottua, kun jengi kuitenkin venyi syyskauteen verrattuna ihan hienosti.

Pakariset ja Koivistoiset ovat "treenanneet" häviämistä siellä jo kaksi kautta, ja jossain sielun syövereissä kytee se "me ollaan hävitty tää matsi" alitajunnassa. Tarpeeksi kun häviät aina samalla lailla, niin se uskokin menee voittoon. Siksi olisi ollut hyvä, että oltaisiin voitettu edes Ilves jossain runkosarjan marraskuun läpsyttelyssä.

Jotenkin tuo Areenan suuruus ja pelien tärkeys näkyi kärkiäijien pelissä, vaikka juuri niin ei saisi olla. Ainoat, jotka pelasivat kykyjen ylärajoilla, olivat ennakkoluulottomat junnut. Vastuunkantajien sulaminen ja epätoivo ovat kyllä HIFKille aika leimallisia näissä peleissä, jossa pelataan mestaruudesta. En tiedä sitten pimittivätkö Tapparan alaketjut myös tehokkaasti meidän kaksi ylintä, vai miten niitä peluutettiin.

Jos mestaruutta halutaan, on osattava voittaa jatkossa Tappara ja Tampereella, useastikin. Nyt oltiin niin kaukana, että T olisi vienyt sarjan 101 kertaa sadasta. Tai sitten on toivottava, että joku muu vähemmän paha vastustaja pudottaa tamperelaiset ja itse päästään jatkoon jotain muuta reittiä. 2011 oli tällainen mestaruus, kun K-Espoo teki palveluksia. 1998 ei myöskään kohdattu matkalla Tapparaa. 83 on jo todella kaukana, mutta tuskin Tapparaa silloinkaan.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
liikkuvampi
Varsinkin pakistoissa tämä näkyi. Tapparalla Thomas, Kemiläinen ja vaikkapa Seppälä.
Ovat jalalla riittävän nopeita toteuttamaan heidän pelitapaansa, vaikkei luistelu heidän vahvuutensa olekaan, kuten esim Salinilla.
IFKssa Larsson ja Motin aivan liian hitaita nykylätkän vaatimustasoon.
Tämä näkyi oman alueen hyökkäyspelissä räikeästi, kun edes syöttämällä ei päästä paineen alta pois.
Riittävän kepeäjalkainen yleispakki sen sijaan tulee ykkösestä ohi jalalla, ja syöttää ohi kakkosesta, ja sitten onkin jo hyökkäys keski-alueella ja täydessä vauhdissa.
Tässä oli iso puute verrattuna vastustajaan.
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara 2.0, Sasha & Patu
Tää Tapolan IFK-nuolenta ei voi olla mitenkään pelkkää symppaamista. On kyllä suoranainen ihme, jos Tapola ei ole IFK:n listoilla ensi kaudella. Toki perustuu vaan ihan omiin viboihin, mutta ei tuo ennen tollaista IFK:n hehkuttamista ja pään silittelyä ole ollut.

Toivottavasti vibat pitää kutinsa. Voittaja.
No tämä nyt on Tapolan jäähyväiskiertue. Samaa settiä oli myös KooKoo- sarjan pressissä, kehuttiin kaikki maasta taivaaseen. Eli en siis vetäisi tästä mitään pitkällisiä johtopäätöksiä.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Taisin tuolta Tapparaosiosta lukea hyvän pointin, että vaikka meillä ollaan tyytyväisiä että Åsten & Tallberg jatkaa sitä omaa hyvää duuniaan, niin Tapparassa on potkittu mm. Nieminen pois, nyt Kuusela ei mahdu kokoonpanoon. Eli siellä on uskallettu tehdä noita koviakin päätöksiä.
Eli vaikka itsekin tykkään Åstenista ja olen ollut sitä mieltä että hoitaa roolinsa hyvin, muta mahtuuko oikeasti euroopan parhaaseen joukkueeseen (sellainen kait tässä haluttaisiin olla) hänen tasoinen peluri? Tallbergin kohdalla ei kait tarvitse edes esittää tätä kysymystä.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Taisin tuolta Tapparaosiosta lukea hyvän pointin, että vaikka meillä ollaan tyytyväisiä että Åsten & Tallberg jatkaa sitä omaa hyvää duuniaan, niin Tapparassa on potkittu mm. Nieminen pois, nyt Kuusela ei mahdu kokoonpanoon. Eli siellä on uskallettu tehdä noita koviakin päätöksiä.
Eli vaikka itsekin tykkään Åstenista ja olen ollut sitä mieltä että hoitaa roolinsa hyvin, muta mahtuuko oikeasti euroopan parhaaseen joukkueeseen (sellainen kait tässä haluttaisiin olla) hänen tasoinen peluri? Tallbergin kohdalla ei kait tarvitse edes esittää tätä kysymystä.

Tätä myös eilen mietin. Tämä perhe ajattelu alkaa olemaan rasite. Minulla ei ole mitään Åstenia vastaan, mutta sopimus on tehty "me ollaan iso perhe" ajattelu edellä. Toinen mikä tulee niin aivan liian kauan menee siihen ennen kuin oikeasti annetaan raippaa. Tulee tunne, että riittää kun kaikilla on kivaa kaukalossa ja katsomossa. Ei sielläkään tällä kaudella olla jaloilla äänestetty. Korkea vaatimustaso puuttuu. Siksi Tapparassa Kuusela ja aikaisemmin Virta istui katsomossa.

Se mikä mulla on kummitellut koko kauden, on eräs lausunto Jukka Jaloselta. "IFK:lla periaatteessa ihan riittävä pelaajamateriaalia, mutta kiekonpito taitoa voisi olla enemmän. Tässä se kiteytyy. Monet keskialueen ylitykset Tappara vastaan hajosi heikkoon kiekolliseen ratkaisuun. Jalonen taisi tässä kohti ottaa esimerkiksi Innalan jolla se kiekko pysyi lavassa kuin liimattuna.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tätä myös eilen mietin. Tämä perhe ajattelu alkaa olemaan rasite. Minulla ei ole mitään Åstenia vastaan, mutta sopimus on tehty "me ollaan iso perhe" ajattelu edellä. Toinen mikä tulee niin aivan liian kauan menee siihen ennen kuin oikeasti annetaan raippaa.
Åsten oli mies paikallaan varsinkin pudotuspeleissä. Kun puhutaan siitä että neloselta pitäisi tulla tukea, niin Åsten teki Tapparaa vastaan 5 otteluun 1+1 mikä on mielestäni hyvä suoritus. Lisäksi varsinkin tässä viimeissä matsissa se oli nimenomaan 3 ja 4 kentät, jotka saivat 5 vs 5 painettua pelin Tapparan päätyyn. Onhan siihen Åstenin paikalle pelaavaan kokoonpanoon ollut vuosien varrella jos jonkinmoista kokeilijaa, mutta ei ole peli ollut yhtä hyvää kuin Åstenilla.

Se missä IFK hävisi täysin Tapparalle oli erikoistilanteet. Tehtiin 1 ylivoimamaali ja päästettiin 8.
 

Incognito

Jäsen
Åsten oli mies paikallaan varsinkin pudotuspeleissä. Kun puhutaan siitä että neloselta pitäisi tulla tukea, niin Åsten teki Tapparaa vastaan 5 otteluun 1+1 mikä on mielestäni hyvä suoritus. Lisäksi varsinkin tässä viimeissä matsissa se oli nimenomaan 3 ja 4 kentät, jotka saivat 5 vs 5 painettua pelin Tapparan päätyyn. Onhan siihen Åstenin paikalle pelaavaan kokoonpanoon ollut vuosien varrella jos jonkinmoista kokeilijaa, mutta ei ole peli ollut yhtä hyvää kuin Åstenilla.

Se missä IFK hävisi täysin Tapparalle oli erikoistilanteet. Tehtiin 1 ylivoimamaali ja päästettiin 8.

Joku voisi tosiaan listata Tapparan nelosketjun aikaansaannokset tässä sarjassa. Åstenin pisteet eivät edes olleet mitenkään merkityksettömiä, vaan tärkeisiin paikkoihin. Erot IFK:n ja Tapparan välillä tulivat muualta.

Ongelma IFK:n nelosessa on kokonaisuus tässäkin asiassa. Se pystyy möyrimään, mutta ei saa mitään aikaiseksi. Taisi Åsteninkin molemmat tehopisteet tulla sekaketjun ollessa jäällä. Åstenin maalin syötti Paajanen ja Åstenin
syötöstä teki Kaskimäki. Väittäisin näin, että IFK:n nelonen olisi parempi, jos siinä olisikin yksi sellainen polkukone, jolla olisi vähän käsiä ja ei myöskään kaihtaisi fyysistä peliä ja työntekoa. Koodinimi eetupöysti. Liikaa se IFK:n nelonen on ollut sitä, että sinne Tallbergin tyyliin valutaan, kun ylempänä ei riitä. Se on siis enemmän pakon sanelema, kun optimaalisesti rakennettu.

Neloseen ei edelleenkään kannata yleisesti hankkia +100k pelaajia. Se näkyy sitten puutteina muualla. Pitäisi saada laatua halvalla ja Åstenin muodossa IFK sitä yrittää tehdä.

Tuskin Tapparallakaan nelosessa on niitä pelaajia, joita he sinne suunnitteli kauden alussa. Siellä on niitä +100k ukkoja, joihin meillä ei ole varaa ja poppareillakin taisi istua +200k ukko.
 
Viimeksi muokattu:

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Åsten oli mies paikallaan varsinkin pudotuspeleissä. Kun puhutaan siitä että neloselta pitäisi tulla tukea, niin Åsten teki Tapparaa vastaan 5 otteluun 1+1 mikä on mielestäni hyvä suoritus. Lisäksi varsinkin tässä viimeissä matsissa se oli nimenomaan 3 ja 4 kentät, jotka saivat 5 vs 5 painettua pelin Tapparan päätyyn. Onhan siihen Åstenin paikalle pelaavaan kokoonpanoon ollut vuosien varrella jos jonkinmoista kokeilijaa, mutta ei ole peli ollut yhtä hyvää kuin Åstenilla.

Se missä IFK hävisi täysin Tapparalle oli erikoistilanteet. Tehtiin 1 ylivoimamaali ja päästettiin 8.

Tässä meni nyt pointti ohi siinä alkuperäisessä viestissä mikä ei ollut kritiikkiä Åstenille vaan oli nyt yleisesti siinä esimerkkinä. Åsten on joka tapauksessa ilmentymä sisäpiirin ratkaisusta. Ei heikennä joukkuetta, mutta ei varsinaisesti vahvistakaan kun lupa odottaa kehitystä ei ole.

Kyllä IFK hävisi sen myös 5v5 pelissä eikä pelkästään erikoistilanteissa. Summuttaa sitä kuvaa kuinka takana lopulta IFK Tapparaa oli.
 

Luke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Perheajattelu on nimenomaan ajatuksena kiva, mutta menestyksen kannalta este. Ylipäätään tällainen omien loppuun asti puolustelu, pelaajien puolesta selittely ja oman mielikuvituksen tuotteina tulleiden syy-seuraus-ketjujen kehitteleminen huonojen esitysten perusteeksi on ihan yhtä turmiollista kuin kaikki on paskaa -ajattelu.

Meidän kärkijätkät veti kiikareilla kauden tärkeimmällä hetkellä ja niin ei menestytä. Eikä menestytä myöskään niin, että jengi on toistuvasti raskaasti vajaa kauteen lähdettäessä. Ne paikkaukset on sitten pahimmillaan tasoa Roy ja Hedberg. Jaksan olla positiivinen, että vihdoin virheistä on opittu ja ensi syksynä meillä on kilpailukykyinen rosteri jalkeilla, mutta kesällä nähdään onko mun uskolle katetta. Pelkään vaan että se nippu on ratkaisevilta osin iäkäs ja hidas, ja Peltosen kiekko ei saa taaskaan parasti irti itsestään.

Viime kesänä huudettiin kiekollisempaa puolustusta. Salmelainen ei sellaista hankkinut, vaikka niin julkisesti väittikin, ja osa täälläkin sen puheen koukkuineen nieli. Nyt nähtiin millainen on oikeasti kiekollinen puolustus ja millainen oli IFK:n meille myymä versio siitä.
 

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei jäänyt tästä välieräsarjasta selittelylle mitään sijaa. Jokaisella pelin osa-alueella oltiin reilusti perässä. Ehkä erillisinä ja aika räikeinä eroina voidaan mainita erikoistilanteet, 4.ketjut sekä puolustajien kiekollisuus.

Järkyttävä ero pakkien kiekollisessa pelissä Tapparaan. Auttamatta esim. Motin, Kåssu, Melart ja Larsson ei riitä Tapparaa vastaan. Toivotaan ensikaudella muutosta kiekolliseen suuntaan. Pakit meillä oli selvästi myös jalalla hieman hitaita.

4.ketjujen pelissä myös iso ero. Meillä ei oikeastaan tarvitse herroilta Åsten, Tallberg, Väänänen juuri odottaa hyökkäyspäähän mitään kun taas vertaa vastustajan alaketjuihin. Sille on syynsä miksi Muuli ei ole tehnyt 3 maalia enempää millään kaudella. Tämänhetkisestä kapteenistamme ei nyt oikein jaksa edes mitään sanoa, ei ole kaunista sanottavaa hänestä.

Hyvin taisteltiin eilen loppuun asti, siitä pisteet kuitenkin joukkueelle. Ei me mitenkään surkeasti pelattu Tapparaa vastaan. Oltiin täysin omalla ja rosterin mukaisella tasolla. Se on vain surullista että jo ennen kautta tiedettiin tämänkaltaisen lopputuloksen olevan se maksimi. Kertoo paljon meidän UTJ:n täydellisestä epäonnistumisesta joukkueen rakentamisessa.

Kolme ottelua viiidesta pelattiin ihan tasaisesti ja oltiin välillä jopa parempia. Otteluohjelma suosi lopulta Tapparaa, kun IFK:lle tavaallaan tuli kaksi pakkovoittoa heti kärkeen. Oma pettymykseni purkautui suurimmaksi osaksi jo ennen kolmannen ottelun alkua, kun näin millä miehistöllä taas jouduttiin kevään tärkeimmissä peleissä pelaamaan. Peltonen sanoi eilisessä haastattelussa, että ensimmäisen Tampereen ottelun alla iskeneet sairastumiset iskivät joukkueeseen tosi pahasti. Pekka Virta oli samoilla linjoilla analyysissään heti ottelun jälkeen. Vaikka täällä moni oli sitä mieltä, että kyse on vain asenteesta tai löysäilystä, niin kyllä tuollainen suma vaikuttaa joukkueen psykeeseen. Eikä siitä toivuttu kuin vasta eilen ja silloin oli jo liian myöhäistä. Tappara oli selkeästi parempi sarjassa, mutta en näe että ollaan ihan huikeasti perässä. Pelkästään Lehterän siirtyminen meille (jos toteutuu) tasoittaa puntteja merkittävästi, enkä näe läheskään samanlaista tyhjennystarvetta kuin moni muu täällä tuntuu näkevän. Lisäksi Tapparassakin menee hommat uusiksi uuden valmentajan myötä, eikä se ole mikään automaatio, että homma toimii heti ensimmäisellä kaudella. Muita IFK ei ole ratkaisevasti perässä, vaikk Ilvestäkään vastaan ei tällä kaudella juhlittu. Meidän puolustus toimi kevätkaudella pääsääntöisesti hyvin ja kasaan saatiin kaksi toimivaa ketjua ja välillä kolmaskin ketju väläytteli pudotuspeleissä.

Ilmeisesti Paajanen, Dyk, Hirvonen ja Teissala ovat lähdössä, joten vahvistustarpeita on joka tapauksessa ja samalla se antaa IFK:lle mahdollisuuden vahvistaa niitä heikoimpia osa-alueita hyökkäyksessä. Kahdesta ensimmäisestä ketjusta pitäisin kaikki, jotka haluavat jäädä. Homma ei kaadu siihen onko meillä Åsten, Tallberg tai joku muu vastaava, kunhan he eivät ole liian suuressa roolissa. Tallberg ei mielestäni sovi enää kapteeniksi, mutta voi olla rotaatiopelaaja. Puolustajista pitäisin myös valtaosan. Motin oli aika heikko keväällä, mutta esim. Larsson ja Berglund ovat ihan kelpo pelaajia. Jos puolustukseen saataisi 2 huippupakkia voivat larssonit yms pelata alemmissa pakkipareissa. Summa summarum 4-5 hyökkääjää sisään ja 2 pakkia. Lisäksi kunnon kakkosmolari. Ei tuo nyt mikään täysremontti ole ja iso osa rungosta on varsin kelpo pelaajia.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä meni nyt pointti ohi siinä alkuperäisessä viestissä mikä ei ollut kritiikkiä Åstenille vaan oli nyt yleisesti siinä esimerkkinä. Åsten on joka tapauksessa ilmentymä sisäpiirin ratkaisusta. Ei heikennä joukkuetta, mutta ei varsinaisesti vahvistakaan kun lupa odottaa kehitystä ei ole.
Ymmärsin pointin kyllä, mutta mielestäni nimenomaan Åstenin kohdalla tämä ei pidä paikkaansa. Åsten on ollut vuodesta toiseen kevään miehiä ja tuo sitä oikeaa lisäarvoa joukkueelle. Tarkasti roolitettu nelosen laituri, jolta on vuodesta toiseen saatu mitä haettu.

Tallberg on toinen keskustelu sitten.


Kyllä IFK hävisi sen myös 5v5 pelissä eikä pelkästään erikoistilanteissa. Summuttaa sitä kuvaa kuinka takana lopulta IFK Tapparaa oli.
3/5 pelistä ei hävinnyt 5 vs 5 peliä. Ensimmäisessä 5 vs 5 tasan, toisessa IFK vei. Viidennessä matsissa 5 vs 5 aikalailla tasan.

Ensimmäisessä Tampereen matsissa kokoonpano oli rikkonainen ja siinä IFK hävisi kyllä ihan pystyyn kaiken mahdollisen. Toisessa matsissa aloitettiin tasaisesti, mutta jos vastustaja teke 4/4 ensimmäisestä YV:stä on matsi ohi. Toki hävittiin myös 5 vs 5 peli sitten selvästi.

Todella kaukana oltiin kokonaisuutena toki, mutta erikoistilanteiden järkyttävä ero aiheutti sen, ettei päästy oikein edes testaamaan.
 

Incognito

Jäsen
Viime kesänä huudettiin kiekollisempaa puolustusta. Salmelainen ei sellaista hankkinut, vaikka niin julkisesti väittikin, ja osa täälläkin sen puheen koukkuineen nieli. Nyt nähtiin millainen on oikeasti kiekollinen puolustus ja millainen oli IFK:n meille myymä versio siitä.

Kyllä siihen yritystä oli ja halu. Peliliikkeitäkin siihen suuntaan tehtiin, mutta ei onnistuttu. Halu on, mutta ei osaamista, kuten aika monessa asiassa IFK:n kohdalla.

HIFK luopui Karjalaisesta, Jardinesta ja Ahosesta, jotka viime keväänä pelasivat vakioroolissa pudotuspeleissä ja olivat ne suurimmat puukäsipakit. Oikeita peliliikkeitä. Motinin taso vielä viime keväänä riitti kiekolliseen peliin riittävästi. Hänestä kuoriutui kevään aika roniahonen ja se oli paha takaisku.

Tarkoitus oli varmaankin se, että kiekollinen osaaminen olisi ollut 1.Berglund/Lyytinen. 2. Rantakari. 3. Salin, joka ei itsessään nosta tuota pakiston kiekollista tasoa edelliskausiin, mutta fyysisten pakkien kiekollinen taso olisi nostanut kokonaisuutta, jos fyysiset pakit olisivat pelanneet odotetulla tasolla kiekollisesti. 1. Melart. 2. Motin. 3. Larsson. 4. Kotkansalo/Kåsastul. Teorian tasolla kentällä ei olisi ollut yhtään pleksimiestä.

Mikä meni pieleen tässä:

1. Rantakari ja Berglund olisivat molemmat OK kakkoskorin YV/ kiekollisia pakkeja, mutta ykköskoriin jäi piippuun molemmilla. Hyödyllisiä pelaajia silti molemmat.

2. Larssonin, Motinin kiekollinen taso ei oikein riittänytkään. Melartin riitti vaikka välillä piiputti. Kotkansalo olisi ollut iso apu, mutta ei se mies taida terveenä pysyä.

3. Tämä suhde 3 kiekollista pakkia ja 4 fyysistä on nykylätkään väärä suhde, ellei niistä 4:stä löydy useampi Melartin tasoinen pelaaja. Sen pitäisi olla vähintään 4 kiekollista ja 3 fyysisempää, joiden pitää osata myös pelata kiekolla.

Siksipä:

Mestarijengin pakisto hahmotelmana. Älkää välittäkö roolituksista ja kätisyyksistä:

Lepistö-X
Melart-Rantakari/Berglund
Motin*-Kiviharju
Kåsastul-Salin
Luhanka

*En Motinia ota pois, kun sillä on sopimus ja pääsääntöisesti niitä kunnioitetaan.

Luulen kuitenkin, että tuo maaginen X jää hankkimatta, koska pakisto on Salmelaisella blind-spot ja pakisto lienee tyyliin:

Lepistö-Rantakari
Melart-Kiviharju
Motin-Salin
Kåsastul-Luhanka
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kiekollisuus on tärkeä ja sanoisin, että Rantakari/Berglund häviävät siinä kakkoskorissakin oman matchinsa esim.Tapparan Matushkinille aika puhtaasti. Kyllähän IFKlta jäi myös vääntömomentti aika vajaaksi ja eilen Tapparan toinen maali symboloi tätä aika hyvin. Savinaista ei saatu pysäytettyä, kiekko Lehterälle joka syöttää Kemiläiselle ja Merelä lapioi ykköspakki Melartin edestä karat sisään. Melartin avuksi yksi lindbohm sinne tarvittaisiin.

Noin muutoin onhan tuo @Incognito hahmottelema pakisto aika riskinen kiekollisesti edelleen. Osuessaan todella kova, mutta sisältää monta jos-sanaa. Sieltä puuttuu primessa oleva eliittitason kiekollinen pakki a la Kemiläinen tai Niku. Salinin ja Kiviharjun ollessa ensi kauden "taposet" ja Lepistön one more yearin onnistuessa kaikki hyvin, mutta näistä jos jokin pettää niin ongelmia on tiedossa.
 

Incognito

Jäsen
Noin muutoin onhan tuo @Incognito hahmottelema pakisto aika riskinen kiekollisesti edelleen. Osuessaan todella kova, mutta sisältää monta jos-sanaa. Sieltä puuttuu primessa oleva eliittitason kiekollinen pakki a la Kemiläinen tai Niku. Salinin ja Kiviharjun ollessa ensi kauden "taposet" ja Lepistön one more yearin onnistuessa kaikki hyvin, mutta näistä jos jokin pettää niin ongelmia on tiedossa.

Kumpi niistä vai molemmat?
Toinen oli se minkä minä kasaisin ja toinen se minkä luulen Salmelaisen kasaavan ja sekin oli toive.

Sehän riippuu aika pitkälle siitä, että kuka se X on. Ei niitä Kemiläisen tasoisia pakkeja puissa kasva ja vielä vähemmän on Liigaan saatavilla. Tapparalla näitä on, kun ovat vahvasti heidän pelaajiaan historialtaan. IFK:lla ei näitä pelaajia ole.

Lähtökohtaisesti Salinille ja Kiviharjulle pitää olla rooli top 7. Salin oli loppujen lopuksi Melartin kanssa IFK:n paras pakki viimeisissä peleissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös