HIFK:n peliesitykset kaudella 2022–2023

  • 1 000 016
  • 17 673

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Kun pelitapa toimii, huonotkin pelaajat näyttävät paremmilta ja kun se ei toimi, hyvätkin huonoilta. Syy on ajoituksissa. Jos pelaajat eivät kykene omaksumaan toimivaa pelitapaa, niin ajoitukset menevät pieleen joka näkyy huonona syöttöpelinä, kun pelaajat sinkoilevat ympäri kenttää eikä tule toistoja. Sitä HIFK:n peli on pitkälti Peltosen valmennuksessa ollut ja etenkin nyt ollaan kusessa, kun enää ei ole aiempien kausien materiaalietua ja huippuyksilöitä henkilökohtaisilla taidoillaan tasoittamassa toimivan pelitavan puuttumista. Oman paineensa kenttäpelaajille tuo myös heikko maalivahtipeli.

Toki on asioita, joissa pelitapa auttaa, mutta jos mietin sitä yksittäisenä tilanteena miten Palola pelasi SaiPa - pelissä 1-1 tasoitukseen johtaneen tilanteen. Ei sillä ole pelitavan kanssa mitään tekemistä. Palola pelasi löysästi ja ylimielisesti. Tai Lyytisen syöttö KooKoo pelaajan lapaan Nordiksella niiden 2-1 maalissa.

Ei noi liity mitenkään pelitapaan vaan siihen, että pelaajilla ei ole ajatus mukana. Dyk lämäilee kaverien ekaan jalkaan minkä kerkiää.

Noita tilanteita esiintyy tietyillä pelaajilla ja vaika kaiffari pelaajia nimennytkään, niin kyllähän ainakin mä laittaisin Lyytisen, Dykin ja Tallbergin puku päällä katsomoon miettimään miten noi peleihin tulee. Palola on tehnyt nyt 3 maalia, mutta silti edelleen isosti miinuksilla. Maalien ansiosta antaisin jäädä kokoonpanoon.

Sanoisin, että tää ongelma esiintyy aika monella pelaajalla, jolle tuntuu "riittävän, että diii on saatu aikaiseksi". Tuntuu, että ovat palkkasotureita, joille IFK on vain yksi työpaikka ja silloin kun vedetään 90% suoritusasolla, niin kyllähän siitä tietää mitä pelistä tulee.
 

Dimas_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, #87, ManU, CR7, Seattle Seahawks
Kun pelitapa toimii, huonotkin pelaajat näyttävät paremmilta ja kun se ei toimi, hyvätkin huonoilta. Syy on ajoituksissa. Jos pelaajat eivät kykene omaksumaan toimivaa pelitapaa, niin ajoitukset menevät pieleen joka näkyy huonona syöttöpelinä, kun pelaajat sinkoilevat ympäri kenttää eikä tule toistoja. Sitä HIFK:n peli on pitkälti Peltosen valmennuksessa ollut ja etenkin nyt ollaan kusessa, kun enää ei ole aiempien kausien materiaalietua ja huippuyksilöitä henkilökohtaisilla taidoillaan tasoittamassa toimivan pelitavan puuttumista. Oman paineensa kenttäpelaajille tuo myös heikko maalivahtipeli.
Pelitapa luo raamit pelaamiselle, ei se ole mikään uskonnon lailla sokeasti suoritettava juttu, joka ohjaa kaikkea tekemistä. Kyllä fiksu pelaaja myös tunnistaa tilanteita ja vaikka ei silloin pelaa sinne pystyyn pelitavan mukaisesti jos paikkaa ei yksinkertaisesti ole.

Pelitavallisia asioita yleensä ovat: Miten avataan, miten tuodaan kiekko keskialueen ja sinisten yli, miten karvataan ja paineistetaan, PAPP jne. ja toki näissä osuutensa on myös mainitsemillasi ajoituksilla MUTTA ei se ole pelitavasta kiinni jos et saa sitä helppoa syöttöä kaverin lapaan tai et tee läpiajosta maalia tai pelaat ylimielisesti selän takaa taaksepäin, kun haetaan tasoitusta ilman maalivahtia jne. Kyllä huono pelaaja on myös hyvässä pelitavassa huono jos syötät aina sen metrin ohi.

Mielestäni tämä pelitapakeskustelu menee jo naurettaviin mittasuhteisiin (ei pelkästään meidän palstalla) tyylillä: jos hävitään on paska pelitapa, jos voitetaan niin välillä voitetaan pelitavasta huolimatta ja välillä sen ansiosta. Kyllä niillä kentällä olevilla pelaajilla on myös vastuu tuloksesta. Otetaan kärjistetty esimerkki: Koivistoinen on alkukaudella läpiajossa kuusi (6) kertaa ja ei tee maalin maalia. Onko se silloin pelitavan vika, että tulosta ei synny? Luultavasti Koivistoinen kuitenkin pääsi ainakin osaan läpiajoistaan pelitavan ansiosta?

Myös vastustajalla on osuutensa pelitavan toimivuuteen, ei itse pelissä kaikki meni samalla tavalla kuin treeneissä. Fiksu valmentaja myös muokkaa pelitapaansa vastustajan mukaan. Ei siis ole yhtä pelitapaa (tai ei pitäisi olla), jolla pusketaan läpi koko kauden. Eli pointtina: Ei se pelitavan omaksuminen pitäisi mitään ydinfysiikkaa olla, sillä pelitapa voi muuttua tiistain ottelusta torstain otteluun. Ehkä torstaina annetaankin hallinta vastustajalle ja keksitytään iskemään vastaan, kun tiistaina pelattiin aktiivisemmin ja hallittiin kiekkoa. Toki mukana joka pelissä on tiettyjä asioita ja nyansseja, jotka kuuluvat joukkueen identiteettiin ja coreen.

Jos et ammattilaisena osaa omaksua pelitapaa/tapoja (jatkuvuudesta huolimatta), niin joko: Et ole oikealla sarjatasolla / et ole tarpeeksi lajitaitava (pelinopeus yms.), pelitapaa muutetaan jatkuvasti liikaa (sekavuus, ei ehdi omaksua), liian vähän toistoja (loukkaantumiset? Jatkuvat muutokset?) tai ei ole selkeää pelitapaa (silti perustekemisen ja vaistoilla pelaamisen pitäisi hyvällä pelaajalla toimia).

Edelleen pitäydyn pointissani, että meillä aivan liian moni ukko alisuorittaa perusasioissa, jotka eivät mielestäni ole riippuvaisia pelitavasta.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Mä en toisaalta taas ymmärrä, miksi Halosen pitää lähteä, jos uusi veskari saadaan. Kakkos veskarina Halonen olisi ehkä kuitenkin oikeassa roolissa ja voisi kehittyä paremmin pienemmillä paineilla.
Ei Taposen ja Halosen taida suurta eroa olla, joten eiköhän ne mahdu kilpailemaan samaan joukkueeseen.

Taponen on nuorempi ja lupaavampi. Luonnollinen jatkuvuus löytyisi siis hänestä ja olisi edelleen sijoitus tulevaisuuteen, ns. seuraava kortti katsottavaksi.

Jos tuohon tilanteeseen päädyttäisiin että uutta ykköstä puskee sisään, tarkoittaa se omissa papereissa että Halosen, Peltosen tämän kauden ykkösen, tie IFK:ssa olisi loppuun kuljettu.

Vai näetkö sellaista tilannetta, että vuoden päästä Niilo saisi tässä skenaariossa jälleen uuden mahdollisuuden startterina? Nyt kun mietin IFK:ta ja erästä kiekollista puolustajaa, niin ei toki yllättäisi.
 

sirtyg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & feikkiheikit
Jäädään odottelemaan, että jääkiekosta paremmin ymmärtävän entisen NHL-pelaajan näkemykset konkretisoituu. Täytyy siis vain odotella, että huono tuuri loppuu, eri fiilis löytyy ja että tulppa avautuu. Hienoa, että Halonenkin tulee vielä. Sihvonenkin on ihan tyhmä.

Eihän tässä ole mitään hätää. Kerho saa tänään kyytiä.
 

Pordinard

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buffalo Sabres
Olin tuossa syömässä porukassa missä oli entinen NHL-pelaaja. Ei tykkäisi jos nimeäisin, mutta sanotaan nyt näin, ettei ole pelannut Stadin kauneimmassa.

Hän painotti IFKn kohdalla sitä, että joukkue on ajautunut negatiiviseen kierteeseen. Sanoi nähneensä kolme IFKn peliä ja väitti, että vähän huonoa tsägääkin. Ilves -pelissä oli hänen näkemyksensä mukaan IFKlla paikat voittaa se peli ja "se on sitten ihan eri fiilis lähteä Lappeerantaan pelaamaan 1/3 saldolla kuin 2/3 saldolla".

Sanoi, että jos se Ilves -peli olisi kääntynyt punaisille, niin kokonaissaldo voisi ihan hyvin nyt olla joku 12+ pistettä viiden sijaan ja oman näkemyksen mukaan piti sitä enemmän kuin todennäköisenä.

Nyt sitten homma on tuskaista ja vaikeaa ja siinä kestää kun sen tulpan avaa.

Kun heitin, että entäs Sihvosen analyysit? Niin hyvä ettei herralla bisse lentänyt pöydälle. "Onks se joskus pelannut jossain? Ymmärtääkö se jääkiekosta yhtään mitään?"

Sanoi, että ei hän perusta alkukaudesta rakenteellisiin asiohin vaan suurin ongelma IFKssa on, että useampi pelaaja hänen mielestään pelaa nyt 90% suoritustasolla ja sanoi, että NHLssä sitä ei olisi katsottu vaan kaverit olisi puku päällä katsomossa seuraavassa pelissä jos ei kiinnosta painaa 100% teholla. Ihmetteli, että miksi Ville antaa niiden pelaa? Arveli, ettei siellä ehkä ole junnuissa tai Mestiksessä pelaajia, jotka pystyisi hyppää kehiin. Mutta hän peräänkuulutti nimenomaan pelaajien vastuuta, että tää on pelaajien peli ja jos sä häviät niitä kaksinkamppailuita, kun joko ajatus tai yritys ei ole kohdallaan, niin sä petät koko joukkueen. Ei halunnut nimetä pelaajia, koska varmaan pelkää, että syntyy otsikoita.

Ei yhtään dumannut Jokista siitä, että heitti pelaajat bussin alle. Änärissä ihan arkipäivää. OJ toteuttaa niitä oppeja. "Ja eikös ne ole sen jälkeen voittanutkin?"

Mutta ei hän pitänyt IFKta mestaruussuosikkina ja piti maksimisuorituksena pronssia. Sanoi, että ne on ne johtavat pelaajat, jotka sen mestaruuden ratkaisee ja siinä IFK on niin paljon perässä Tapparaa ja Kärppiä, ettei näe IFKta mestariehdokkaana vaikka hankkis pari kaveria lisääkin.

Ei myöskään halunnut dumata Halosta. Oli siis nähnyt kaksi Halosen peliä ja yhden Taposen. Sanoi, että jos pelaajat edessä mokailee, niin harva noin nuori veska sitä joukkuetta pelastaa. Sanoi, että veskojen todellinen taso mitataan sitten, kun toi joukkue pelaa edes lähelle tasoaan. Ei silti tietenkään arvioinut, että veskaosasto riittäisi mestaruuteen, kuten ei muutenkaan se materiaali. Mutta kritiikki keskittyi nimenomaan siihen, että aika monta kertaa hän niissä peleissä ihmetteli, että "mitä helvettiä toi jätkä tuolla kentällä tekee?" ihan perusjuttuja, että mihin syöttää tai milloin ja milloin kamppailee ja miten? Ja "niitä asioita ei voi fläpillä näyttää. Kyllä sun täytyy noi osata ihan ilman, että koutsi näyttää kädestä"

Vaikea oli olla eri mieltä kaverin kanssa, joka tietää varmasti jääkiekosta enemmän kuin moni suomalainen kommentaattorikaan.

Mutta mitä mieltä hän oli Lyytisestä ja Dykistä?
 

ball1n

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tietääkö kukaan onko jengillä käytössä mentaali valmentajaa arjessa?

@Postinjakaja :n kirjoitus, hyvin avasi myös itse havaittua ongelmaa peleissä (kuten muut myös täällä), että pelaajat alisuorittavat laajalla rintamalla. Omasta kokemuksestani tuo näyttää huonosti motivoituneelta joukkueelta. Itselleni särähti korvassa, Melartin haastattelussa Keskiviikkona, hänen kommentti, joka meni suunnilleen näin "Itselleni ei ole vaikea motivoitua näihin peleihin".
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Jäädään odottelemaan, että jääkiekosta paremmin ymmärtävän entisen NHL-pelaajan näkemykset konkretisoituu. Täytyy siis vain odotella, että huono tuuri loppuu, eri fiilis löytyy ja että tulppa avautuu. Hienoa, että Halonenkin tulee vielä. Sihvonenkin on ihan tyhmä.

Eihän tässä ole mitään hätää. Kerho saa tänään kyytiä.

Niin. Pointtihan varmaan oli, että ennen kuin osa jätkistä lopettaa alisuorittamisen, niin vaikea on toteuttaa joukkueena mitään.

Onko sun mielestä esim. Lyytinen, Dyk, Rantakari, Tallberg pelanneet mitenkään tasollaan? Ja en puhu mistään ajoitusten onnistumisessa avauksista vaan voittaako ne kaksinkamppailuja? Ottaako mustelmia? Onko syötöt kovia ja tarkkoja?

Jos joka ketjussa on ukko, joka toteuttaa ihan kiekkoilijan perusjuttuja päin helvettiä tai ylimielisesti, niin miten se voi onnistua se kokonaisuus?

Liian mukavuudenhaluista ja ylimielistä meidän veteraaneilta.

Sehän ei poistanut kaverin kritiikissä sitä faktaa, ettei materiaalikaan riitä tällä kaudella.

Ja @Pordinard ei nimennyt pelaajia. Oon huomannut, että tosipelaajat harvoin nimeää. Siinä on joku sellainen pukukoppien kirjoittamaton sääntö, ettei arvostella nimellä. Jengi kyllä tietää itse kuka on mokannut?
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En näiden entisten pelaajien analyyseille kovinkaan paljon painoa laittaisi, esimerkkinä nyt muuan kohtuu NHL-urankin tehnyt koko kansan Teemu. Ja varsinkin, jos se analyysi perustuu muutamaan nähtyyn peliin joukkueelta ja Haloselta. Meille jotka HIFK:ta enemmän seuraamme fanityttöjä ja -poikia lukuunottamatta tiedostamme, että tuo alkukauden peli on ollut jatkuvuutta viime keväälle, maalivahtien torjuntaprosentit mukaanlukien. On itsensä kusettamista irroittaa nämä alkukauden pelit viime kaudesta, kun valmennuksessa ja pelitavassa ei ole tapahtunut mitään positiivista muutosta.
Ja mitä tulee siihen yksittäisten pelaajien alisuorittamiseen, se on vähän liiankin tuttua täällä. Ja sitäkin on useasti nähty kun alisuorittanut pelaaja lähtee täältä toiseen joukkueeseen parempaan valmennukseen, loppuu se alisuorittaminen ja häntä aletaan kaipailla takaisin.

Mitä tulee Lyytisen, Dykin ja Tallbergin tasoon niin ihan sillä tasollaan pelaavat mitä suurimmaksi osaksi ovat HIFK:ssa pelanneet.
Huvittaa kun esim. Lyytisen kohdalla oikeaksi tasoksi kuvitellaan se hänen hetkellinen parempi ajanjakso parin kauden takaa, kun suurin osa ajasta täällä on ollut sitä itseään.
Sitten jonkun Turusen päästämistä pois selitellään sillä viime kevään huonolla peliesityksellä ja unohdetaan se kokonainen loistokausi meillä. Missä loogisuus?
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
En näiden entisten pelaajien analyyseille kovinkaan paljon painoa laittaisi, esimerkkinä nyt muuan kohtuu NHL-urankin tehnyt koko kansan Teemu. Ja varsinkin, jos se analyysi perustuu muutamaan nähtyyn peliin joukkueelta ja Haloselta. Meille jotka HIFK:ta enemmän seuraamme fanityttöjä ja -poikia lukuunottamatta tiedostamme, että tuo alkukauden peli on ollut jatkuvuutta viime keväälle, maalivahtien torjuntaprosentit mukaanlukien. On itsensä kusettamista irroittaa nämä alkukauden pelit viime kaudesta, kun valmennuksessa ja pelitavassa ei ole tapahtunut mitään positiivista muutosta.
Ja mitä tulee siihen yksittäisten pelaajien alisuorittamiseen, se on vähän liiankin tuttua täällä. Ja sitäkin on useasti nähty kun alisuorittanut pelaaja lähtee täältä toiseen joukkueeseen parempaan valmennukseen, loppuu se alisuorittaminen ja häntä aletaan kaipailla takaisin.

Mitä tulee Lyytisen, Dykin ja Tallbergin tasoon niin ihan sillä tasollaan pelaavat mitä suurimmaksi osaksi ovat HIFK:ssa pelanneet.
Huvittaa kun esim. Lyytisen kohdalla oikeaksi tasoksi kuvitellaan se hänen hetkellinen parempi ajanjakso parin kauden takaa, kun suurin osa ajasta täällä on ollut sitä itseään.
Sitten jonkun Turusen päästämistä pois selitellään sillä viime kevään huonolla peliesityksellä ja unohdetaan se kokonainen loistokausi meillä. Missä loogisuus?

Et ole tässä väärässäkään. Näähän on vivahde-eroja. Toki fanien sisällä on myös erimielisyyksiä.

Mutta musta siinä keskustelussa oli pointti, koska kun viime syksynä aina Tammikuun ekaan korona-aaltoon asti noi samat pelaajat (Lyytinen oli loukkaantunut) ei alisuorittanut. Nää pelaajat siis pystyy parempaan jos painaisivat sen sata lasissa joka matsissa.

Sitten tulla TAAS HIFK-tyypillisesti harjoituskaudelta vähän neppailemaan liigaa, kun jokainen jengi painaa 110% lasissa meitä vastaan. Kyllähän se siinä silloin näkyy, kun 95% suoritus on 50% lopputulos vai miten se meni?

Ja nimenomaan mä puhun kanssa kamppailusta. Ei siihen mitään pelikirjaa tarvita. Meidän kaverit on hävinnyt fyysisyydessä nyt kaikille.

Toki tämä voi olla huonon treenaamisen syytä ja silloinhan sormi osoittaa penkin taakse.

Musta pelitavassa on ongelmia. Materiaalissa isohkoja ongelmia, mutta kyllä mäkin pidän tosi isona ongelmana, ettei huonojen pelien jälkeen laiteta sitä veteraania katsomoon. Siinä Änäri-mies oli ihan oikeassa.

OJ pani viime vuonna Rindellin katsomoon. Lähetti muualle. Hankki Rädyn tilalle ja kas. Runkosarjan 2. sija.

Kyllä Ville voisi olla kovempi. Paljon kovempi.
 

Keskikalja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, CHICAGO BLACKHAWKS, Liverpool, Real Madrid
Se mitä Melart on esittänyt viime peleissä ja nyt tässä muutaman minuutin aikana niin voi olla että kaverilta loppuu kohta huumorintaju muitten esityksiin. ( Toivottavasti ei )
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Se mitä Melart on esittänyt viime peleissä ja nyt tässä muutaman minuutin aikana niin voi olla että kaverilta loppuu kohta huumorintaju muitten esityksiin. ( Toivottavasti ei )
Voi vahvana jässikkänä kantaa Peltosen ja Jumppaajaan pihalle
 
J

Just-Ice-Hockey

Nyt on ollut hyvä alku. Dykiltä, Haloselta ja Åstenilta nähtiin kaikilta hyviä aktiivisia kiekostaluopumisia. Mä sytyn. Samoin Larssonilta hyvä syöttö mallia kaveri Uroselle aikaisemmassa vaihdossa.
 

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Halosella 2 torjuntaa jo! Tasaisen taulukon mukaan seuraavan kolmen vedon aikana kolahtaa omiin.
 

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
Nerokasta että meillä ruotsalainen pakkipari. Ei ymmärrä vastustajat mitään mitä puhuvat. Voitto on meidän!
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Jos tätä räpellystä katsotaan Salmelaisen 20 peliä niin voi olla kausi ohi jo siinä vaiheessa tätä menoa. Jos/kun valmentaja ei lennä niin ei voi olla muuta mahdollisuutta kuin pelaajaruletti käyntiin ja isosti. Toki, välikausi kyseessä IFKlle ja se ei tunnu hirveästi haittaavan johtoa. Olisivat voineet kertoa siitä myös meille niin olisi voinut harkita panostusta.
 

Kale

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tom Laaksonen
Haloselta hetki sitten hyvä patjatorjunta!

Uskoisin, että nyt on jo jonkinnäköinen ennätys menossa ilman päästettyä maalia.
 
Suosikkijoukkue
IFK ilman möyrimistä, SAB, NYR, Inkvisitio 1480-
Ihan kun kentällä olisi keski-iän ylittäneistä elämänkoululaisista kasattu pubiliigajoukkue, jonka valmentaja on hallin parkkipaikalla sammuneena Transporteriinsa. Joka jätkällä on oma käsitys siitä mitä kiekolla pitäisi tehdä. Ei vittu terve!
 
Viimeksi muokattu:

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
Haloselta hetki sitten hyvä patjatorjunta!

Uskoisin, että nyt on jo jonkinnäköinen ennätys menossa ilman päästettyä maalia.
Ei kyllä vaikuta itsekään tietävän että jäikö se kiekko haltuun vai ei…. Epävarman oloista.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä tää siltä näyttää valitettavasti että Peltonen ei kevättä näe Stadissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös