HIFK:n peliesitykset kaudella 2022–2023

  • 990 774
  • 17 673

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä olen varovaisen positiivisella mielellä näistä Tampereen peleistä. Odotin paljon pahempaa tasoeroa. Kumpikaan peli ei ollut pelkäämäni turpasauna. Tappara-pelissä toki oltiin koko ajan altavastaaja, mutta sen nyt tiesi jo ennakolta. Ilves-peli oli ihan kolikonheittoa, kumpi voittaa.

IFKlla oli aktiivinen ja sitoutunut peli-ilme ja erinomainen alivoima koko viikonlopun. Hyökkäysketjuja vähän kun viilataan, niin uskon että saadaan ykkösjätkistä jatkossa enemmän irti. Ei IFK mikään heittopussi tule olemaan. Ehkä tämä tästä.
Samat fiilikset. Ei ole heittopussi. Otetaan kyllä pisteitä hyvällä prosentilla kauden mittaan omantasoisilta ja heikoimmilta vastustajilta, työteliäs joukkue joka tietää, että se on ainoa tie pisteille.

Se, kiinnostaako se katsojia, etenkin kun taklaukset ja muu fyysinen preesens on käsijarrukamaa, on eri asia. Kärki on kaukana. Pitäis muistaa kuitenkin, että ammattilaisurheilu on urheilun sijaan ensisijaisesti viihdebisnestä. Jos et voi voittaa, toimita sitten edes jotain muuta innostavaa. Ja se ei tosiaan tarkoita viivelähtöjä ja taklauksia, joita ei ajeta loppuun asti. Yleisöä hallissa toki riittää, onhan bisse. Eli summaus: vittu mitä paskaa, noin ylipäätään. Kädenlämpöisfä kivavelikerho-osastoa.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
On

Niin siis Ilveksellä oli 25 torjuntaa ja Taposella 8.
Tuo on ihan käsittämätöntä. Palstalla moni puhuu prosenteista, mutta ei noilla voi pelata.

Haloselta puhutaan prosenteista. Vaikka tulisi 25 laukausta pelissä niin 2 maalia ei näytä hyvältä. En tiedä miten näitä lasketaan Liigassa mutta on ei tuo voi olla totta. Kstsoin kaikista muista peleistä torjuntamäärät. Ei noilla määrillä voi olla ns hyvä maalivahti.

8 torjuntaa. Ei mitään tilannetta hoitaa asiaa. Paskaa saa antaa mutta ei tollasta voi olla.
 

Bedrock

Jäsen
3 kierrosta pelattu ja HIFK:n sarjasijoitus (9.) on aika lailla sitä mitä itse kaudelta odotan ja mihin tuolla pelaajamateriaalilla ja valmennuksella nykyliigassa pääsee. HIFK tulee taistelemaan runkosarjan päätteeksi sijoista 8-12. Saa ottaa talteen ja tulla kauden päätteksi naureskelemaan :)

Kausi on alkanut muutenkin kaikilla mittareilla mitattuna juuri niin huonosti, kuin mitä odottaa saattoi. Kauden kotiavaukseen yhteistyökumppaneille jaetut ”ilmaisliput” (1500 kpl) saivat yleisömäärän näyttämään vielä ihan kivalta, mutta taloudelllinen kyykkäys tulee heikentämään seuratoimintaa myös tulevien kausien osalta. Autokauppias ehtii jatkossakin kättelemään jokaisen sisääntulijan.

Hienoa on ollut myös huomata, että media on viimein ottanut HIFK:n tekemiset tarkempaan syyniin ja toimintaa kyseenalaistetaan ihan tosissaan. Toistaiseksi jutut ovat olleet vielä toimittajien/asiantuntijoiden näkemyksiä ja ilmaan heitettyjä kysymyksiä. Toivottavasti joku media uskaltaa (Everistä huolimatta) vaatia vastauksia myös seurajohdolta ja asettaa päitä vadille.

Virheitä on tehty valtavasti ja selityksiä on kuultu - mutta meneekö tämä sumutus oikeasti edelleen läpi suurelle yleisölle? Vai olisiko oikeasti aika äänestää jaloilla ja vaatia rajuja muutoksia.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Eilinen kyllä vituttaa edelleen, mutta täytyy antaa sen verran myös Ilveksen PAPP tunnustusta ettei siinä maalinteko sektoreihin ollut mitään asiaan. Hyökkäykset ajautui kulmiin tai ne oli alivoimaisia. Taposen imaisu saattoi osoittautua kalliiksi.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Vertaillaanpa tämäniltaisia nelosia. Nimen perässä viime kauden runkosarjapisteet.

Panu Mieho (s.1995): 48 ottelua, 7+16=23
Matias Mäntykivi (s. 2001): 51 ottelua, 12+19=31
Joonas Oden (s.2000): 56 ottelua, 11+18=29

Micke-Max Åsten (s.1992): 49 ottelua, 3+5=8
Miro Väänänen (s.1998): 50 ottelua, 6+6=12
Otto Karvinen (s.1990): 42 ottelua, 2+4=6

Kumpi näyttää raikkaammalta koostumukselta? Kumpi siltä, että löytyy edellytyksiä toteuttaa joukkueen pelisapluunaa tasapuolisesti muiden ketjujen kanssa myös hyökkäyspelaamisen osalta? Kummasta nostaisit pelaajia paikkaamaan poissaoloja ylemmissä ketjuissa? Kumpi satsaa tulevaan?

Tässä loistava vertailu.

Jos IFKn 1. ketjusta loukkaantuu ukko, niin löytyykö 2.ketjusta mies paikkaamaan? Löytyytkö 3.ketjusta 2.ketjun tasoinen ukko paikkaamaan taas tätä ja tosiaan voivatko 4.ketjun ukot edes välttävästi paikata 3.ketjussa? Väänänen ehkä.

Väittäisin, että HIFKn murheenkryyni ei olekaan pakisto vaan tosiaan hyökkäys.

Tämänkin takia niitä nuoria on ajettava sisään, että saadaan taidollista leveyttä. Katsotaan mitä tässä tapahtuu.

Kausi on tosiaan alussa ja kaikkea voi tapahtua, mutta on mulla ainakin jo nyt mennyt maku tähän.
 

Eemin76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika heikot Nokia-areena esiintymiset kyllä. Puolustushan on ihan hyvällä mallilla, jos Taposella 8 torjuntaa? Maalin pelissä vaan ei ole varaa päästää helppoja. Nyt Taponen imi ekan vedon ja Salin-Melart kusi toisen. Oma maalivahtipojan 13v toteamus Ilveksen ekasta oli, että "olisin mä ton poiminut". Nyt tarvitsisi kärkiäijien herätä, ei kai pistepörssin kärjessä kuuluisi Kotkansalo-Melart olla? Kyllä on tullut Innalaa ikävä, nyt sellainen puuttuu täysin.
 

Vpiiroi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs,
Aika heikot Nokia-areena esiintymiset kyllä. Puolustushan on ihan hyvällä mallilla, jos Taposella 8 torjuntaa? Maalin pelissä vaan ei ole varaa päästää helppoja. Nyt Taponen imi ekan vedon ja Salin-Melart kusi toisen. Oma maalivahtipojan 13v toteamus Ilveksen ekasta oli, että "olisin mä ton poiminut". Nyt tarvitsisi kärkiäijien herätä, ei kai pistepörssin kärjessä kuuluisi Kotkansalo-Melart olla? Kyllä on tullut Innalaa ikävä, nyt sellainen puuttuu täysin.
Samat ongelmat seuraa viime kaudelta. Pelejä hallitaan hyvin tilastollisesti, mutta maalinteko tökkii niin pahasti, että jos veskari päästää kaksi maalia, niin ollaan jo ongelmissa. Kyllä päästämällä kaksi maalia peli pitää voittaa 9/10:stä.
IFK ei monesti päästä vastustajaa helpolla maalipaikoille, mutta 1-2 paikkaa voi riittää, kun itse ei tehdä maaleja.

Hyökkäyksissä IFK ajaa helposti pieniin kulmiin, joosta saadaan huonolaatuisia vetoja. Hitaat lähdöt ei johda hallittuun alueelle tuloon, vaan monesti kiekko vain roiskaistaan päätyyn.
Paljon riittää vielä tekemistä.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä on tullut Innalaa ikävä, nyt sellainen puuttuu täysin.

Niin kuin tuossa jossain ketjussa aikaisemmin kirjoitin, niin ei IFK:hon tulla niin vain dominoimaan. Ei edes Innala tullut. Ensimmäiset kolme peliä viime kaudella 0+0. Ensimmäiset 10 peliä 3+1. Ensimmäinen useamman pisteen ottelu 18:ssa pelissä HIFK-Ilves 30.10.2021 ja siinä räpsähtikin 1+3. Innalankin pistetahti alkoi kiihtyä vasta sitten, kun joukkue alkoi suorittaa.

Ylläolevan tarkoitus on sanoa sitä, että yksilöiden on hyvin vaikea suorittaa, jos joukkueen pelaaminen on näin vaiheessa. HIFK puolustaa hyvin, pelaa hyvää alivoimaa, mutta hyökkäyspelaaminen ja YV ovat hidasta ja mielikuvituksetonta. Hyvin tuttu tilanne IFK:n kannalta, että pelaaminen on joltain osin pahasti vaiheessa liigakauden alussa.

Nyt on pelattu kolme peliä joista ensimmäisistä ansaittiin pisteet, toisesta pisteiden saanti olisi ollut odotusten vastaista ja kolmannesta pelistä olisi pitänyt vähintään 1 piste saada. Ilveksen ensimmäinen maali oli kyllä sellainen, että ei olisi saanut maalivahdille mennä.

Itsellänikin on 13v maalivahtipoika, joka myös aina sanoo, että hän olisi poiminut tuon ja tuon. Oma kokemus on kyllä osoittanut, että tuon ikäisille veskareille voi kaikenlaisia maaleja mennä. Meillä sudittiin viime kaudella kohti maalia menevästä kiekosta pölyt pois, kiekko ei mennyt maaliin, mutta vastustaja kiepautti siitä vanhanaikaisella sisään, kun poika oli 3m maalista ulkona. Siinä meinasi katketa maila tolppaan.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Ensimmäinen viikko pelejä takana ja kyllähän tässä on hyvässä ja pahassa tullut esille juuri ne asiat, joista täällä hajoililmme jo juhannuksena. Itsekin tuli kirjoitettua kesällä aika kovaakin tekstiä IFK:sta ja joukkueen rakentamisen käsittämättömistä päätöksistä. Noh, optimistina kuitenkin tässä kauden kynnyksellä koitin nähdä hyviä puolia ja kyseenalaistaa omia negatiivisia näkemyksiäni ennen pelien alkamista.

Nyt on päällimmäisenä olona pettymys kolmen matsin jälkeen ja sellainen olo, että ihan syystä tuli kesällä vaahdottua, vaikka hellettä oli ja mieli virkeänä.

Tuo paletti on aivan sekaisin, eikä asiaa helpottanut yhtään se, että 10 harkkamatsia vedettiin ihan sinne päin asenteella, kun muut joukkueet pyrkivät pelaamaan ihan täysillä kokoonpanoilla.

Ilmeisesti valmennus pyrkii voimakkaasti aloittamaan kauden puolustus edellä, kuten eilenkin nähtiin, mutta se on huono tekosyy sille, että hyökkäyspelaamisesta puuttuu kaikki. Jos valmennus ei kykene valmistamaan pelaajia peleihin sekä puolustamaan että hyökkäämään, alan huolestua tosissani valmentajien riittävyydestä.

Ja mitä tulee joukkueen rakentamiseen, onhan tässä nyt ekalla viikolla tullut esille kuin tarjottimella ne puutteet, joita olemme täällä listanneet. Palola ja Dyk aivan järkyttävän tehotonta hiihtelyä, eivätkä kestä minkäänlaista vertailua kärkiseurojen maalintekijöiden kanssa. maalivahdit isona kysymysmerkkinä heti alkuunsa ja settenerilkko ei minkäänlaisessa tasapainossa.

Näin kun jatketaan, häviää IFK kotietusijoitukset jo hyvissä ajoin ennen joulutaukoa.

Plussaa pitää antaa siitä, että puolustus on valovuoden edellä viime kauden tönkköjalkaista kuusikkoa. Nyt on jalkaa ihan eri tavalla ja koomailua tiedossa vähemmän kuin vuosi sitten.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja mitä tulee joukkueen rakentamiseen, onhan tässä nyt ekalla viikolla tullut esille kuin tarjottimella ne puutteet, joita olemme täällä listanneet. Palola ja Dyk aivan järkyttävän tehotonta hiihtelyä, eivätkä kestä minkäänlaista vertailua kärkiseurojen maalintekijöiden kanssa.

Mielenkiintoista, että sait tähän nyt sinäkin Palolan mainittua. Korostan nyt alkuun, että itse ehkä eniten kritisoin Palolan jatkoa. Jopa enemmän, kuin Dyk:n, eli en ole fanipoika. Palola kuitenkin tehnyt kaksi maalia ja ratkaissut IFK:lle sen ainoan pelin, joka voitettiin. Miksi et ole nyt maininnut tässä yhtäkään ykkösketjun hyökkääjää. Se syy miksi IFK:n pistesaalis on nyt kolme, niin Palola on siinä isossa osassa. Miksi se ei ole sitä enempää, niin siihen on pääsyy osasto Nättinen, Koivistoinen, Pakarinen.

Jos otetaan ihan laput silmiltä pois, niin esim. Ilves pelin YV. Kumpi ylivoimaviisikko edes teoriassa sai maalipaikkoja luotua? Koivistoisen ykkönen vai haukuttujen Palola, Dyk, Lyytisen kakkonen? Tasaviisikoin väittäisin kolmosketjun luoneen eniten maaliodottamaa ja omaan silmään senon aina ollut se ketju, jossa on pelannut Hirvonen. Siis se pelaaja, joka on IFK:n ainoa edes lähes ykköskorin peliä tekevä pelaaja.

Palola on IFK:n kakkoskierroksen maalintekijä, Dyk 2-3 sektorin. IFK:n suurin ongelma on se, että pelintekotaitoa puuttuu oikeastaan joka kaistalta. Ilves pelissä IFK laukoi näennäisen paljon. Hyvin vähän sellaista paikoista, joista maaleja tehdään.

Jos vertaa kolmikkoa Nättinen, Dyk, Palola. Palola tehnyt 2 maalia, mutta maalipaikkoihin pääsy vaatii ketjukavereilta paljon tukea. Nättinen on hiihdellyt täysin pelin ulkopuolella. Dyk on päässyt tonteille ja myös luonut maalipaikkoja, mutta tutun tehottomasti. Eilen esim. IFK:n yksi parhaista tonteista tuli Hirvoselle, jonkanoetasivat Dyk ja Lyytinen. Nättiseltä ei ole nähty edes tuon vertaa.

Koivistoinen on itselleni ollut alkukauden suurin pettymys. Kuitenkin toinen kausi samassa seurassa ja valmennuksessa. Tulee ihan varmasti tekemään taas ihan nätit pisteet, mutta mikään suuri johtava pelaaja hän ei taida olla. Tuntuu jopa vähän tyhmältä, että IFK ei Kontiolaa signannut. Hänestä olisi saatu takuuvarma 1-2 ketjujen sentteri, jolla pää olisi kestänyt stadin valot. Monettako kautta se vetää hyvin sen jälkeen, kun hasbeeniksi haukuttiin?
 
Viimeksi muokattu:

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Jos jotain positiivista haetaan niin onhan tuo alivoima todella hyvällä mallilla. Omasta mielestäni valmennus ei saa tällä hetkellä tästä joukkueesta kaikkea potentiaalia irti, parempaan pitäisi pystyä tällä kokooonpanolla. Mutta annetaan se 10 matsia ennenkuin aletaan haukkumaan joukkue täysin surkeaksi.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Mielenkiintoista, että sait tähän nyt sinäkin Palolan mainittua. Korostan nyt alkuun, että itse ehkä eniten kritisoin Palolan jatkoa. Jopa enemmän, kuin Dyk:n, eli en ole fanipoika. Palola kuitenkin tehnyt kaksi maalia ja ratkaissut IFK:lle sen ainoan pelin, joka voitettiin. Miksi et ole nyt maininnut tässä yhtäkään ykkösketjun hyökkääjää. Se syy miksi IFK:n pistesaalis on nyt kolme, niin Palola on siinä isossa osassa. Miksi se ei ole sitä enempää, niin siihen on pääsyy osasto Nättinen, Koivistoinen, Pakarinen.

En liikaa laske painoarvoa Palolan kahdelle väläytykselle Kerhoa vastaan, kun seuraavassa pelissä Tapparaa vastaan oli kentän ehkäpä surkein hyökkääjä ja hänen henk koht aivopierunsa jälkeen Tappara vielä ratkoi pelin. Noissa mainitsemissasi kärkiketjun pelaajissa on se ero Palolaan, että tulevat kauden edetessä varmasti olemaan aivan helvetisti parempia ja tärkeämpiä pelaajia.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Mielenkiintoista, että sait tähän nyt sinäkin Palolan mainittua. Korostan nyt alkuun, että itse ehkä eniten kritisoin Palolan jatkoa. Jopa enemmän, kuin Dyk:n, eli en ole fanipoika. Palola kuitenkin tehnyt kaksi maalia ja ratkaissut IFK:lle sen ainoan pelin, joka voitettiin. Miksi et ole nyt maininnut tässä yhtäkään ykkösketjun hyökkääjää. Se syy miksi IFK:n pistesaalis on nyt kolme, niin Palola on siinä isossa osassa. Miksi se ei ole sitä enempää, niin siihen on pääsyy osasto Nättinen, Koivistoinen, Pakarinen.

Jos otetaan ihan laput silmiltä pois, niin esim. Ilves pelin YV. Kumpi ylivoimaviisikko edes teoriassa sai maalipaikkoja luotua? Koivistoisen ykkönen vai haukuttujen Palola, Dyk, Lyytisen kakkonen? Tasaviisikoin väittäisin kolmosketjun luoneen eniten maaliodottamaa ja omaan silmään senon aina ollut se ketju, jossa on pelannut Hirvonen. Siis se pelaaja, joka on IFK:n ainoa edes lähes ykköskorin peliä tekevä pelaaja.

Palola on IFK:n kakkoskierroksen maalintekijä, Dyk 2-3 sektorin. IFK:n suurin ongelma on se, että pelintekotaitoa puuttuu oikeastaan joka kaistalta. Ilves pelissä IFK laukoi näennäisen paljon. Hyvin vähän sellaista paikoista, joista maaleja tehdään.

Jos vertaa kolmikkoa Nättinen, Dyk, Palola. Palola tehnyt 2 maalia, mutta maalipaikkoihin pääsy vaatii ketjukavereilta paljon tukea. Nättinen on hiihdellyt täysin pelin ulkopuolella. Dyk on päässyt tonteille ja myös luonut maalipaikkoja, mutta tutun tehottomasti. Eilen esim. IFK:n yksi parhaista tonteista tuli Hirvoselle, jonkanoetasivat Dyk ja Lyytinen. Nättiseltä ei ole nähty edes tuon vertaa.

Koivistoinen on itselleni ollut alkukauden suurin pettymys. Kuitenkin toinen kausi samassa seurassa ja valmennuksessa. Tulee ihan varmasti tekemään taas ihan nätit pisteet, mutta mikään suuri johtava pelaaja hän ei taida olla. Tuntuu jopa vähän tyhmältä, että IFK ei Kontiolaa signannut. Hänestä olisi saatu takuuvarma 1-2 ketjujen sentteri, jolla pää olisi kestänyt stadin valot. Monettako kautta se vetää hyvin sen jälkeen, kun hasbeeniksi haukuttiin?
Samaa mieltä, paitsi ehkä siitä että Nättisen, Koivistoisen ja Pakarisen saldo näyttää nollaa ja on syy siihen ettei ole enempää pisteitä.
Syy on mielestäni siinä, että meillä on noita sekundaäijiä liikaa eikä ole satsattu pelinrakentajiin. Noista kolmesta kukaan ei ole se pelintekijä. Siksi heidän ei kuuluisi olla samassa ketjussa, mutta kun meillä on vain 2-3 pelinrakentajatyyppiä, Hirvonen, Teissala ja Kaskimäki, joista kaksi viimemainittua ovat aika kokemattomia liigassa.
Tällä pistetahdilla olisimme olleet 14. menneellä kaudella ja 13. kahdella edellisellä. Tuskin kuitenkaan jäämme sille tasolle.
 

Sipilpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kahtena edellisenä kautena IFK:n pistesaldo on muistaakseni ollut 10 pelin jälkeen 16 pistettä. Tuohon päästäkseen IFK:n pitäisi voittaa seuraavasta seitsemästä pelistä yli puolet ja päästä vielä kertaalleen jatkoille.

Ennakkoon ajattelisin, että voitot pitäisi saada neljästä seuraavasta pelistä (Saipa, KooKoo, Sport ja HPK) ja jälkimmäisistä kolmesta (TPS, Kalpa, Kärpät) raavitaan 1-3 pistettä. Näinhän tämä tuskin tulee menemään, mutta tuo on nyt vähimmäistavoite minkä itse asetan 10 kierroksen jälkeiseksi tulokseksi.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Kolme peliä takana, yksi voitto ja kaksi tappiota. Tappara ja Ilves olivat ainakin itselle ennen kauden alkua Kärppien ohella ne kolme selvästi parasta ryhmää (Kummelitermein ylivoimainen A-ryhmä), joten en isommin ihmettele, että kahdesta pelistä Tampereelta tuli mukana 0 pistettä.

Peli näyttää välillä aika sekavalta, mikä ei ole millään tavalla yllätys, kun muistaa sen, että yhteen harjoituspeliin jouduttiin jopa lainaamaan pelaajaa vastustajan riveistä ja ottamaan muutama lainapelaaja Mestiksestä. Lisäksi joukkueen rakentaminen jätettiin vajaaksi kolmossentterin osalta ja nyt siinä paikalla kokeilee näköjään milloin Jääskä ja milloin Hirvonen. Yritä siinä nyt sitten luoda toimivia hyökkäysketjuja, kun ketjut elävät koko ajan. Minkä ihmeen takia piti hajottaa esim. HPK:ta vastaan hyvin toiminut Hirvonen-Paajanen-Palola ja kokeilla Hirvosta NYT liigapelissä sitten sentterinä. Olisikohan voinut kokeilla JO harjoituspeleissä? Jotenkin kummallista toimintaa sekä joukkueen kasaamisen että joukkueen peluuttamisen osalta.

Mikäli Kaskimäki saadaan kuntoon seuraavaan peliin, niin minä heittäisin hänet nyt rohkeasti kolmosen keskelle ja vierelle kokeneet Tallberg ja Pakarinen. Jääskä ykköseen Koivistoisen ja Nättisen kanssa, koska kai se alkaa tulla Peltosellekin kohta selväksi, ettei kolmikko Nättinen-Koivistoinen-Pakarinen toimi. Ja jos Nättinen on puolikuntoinen eikä pysty nyt nähtyä parempaan, niin huilatkoon vaikka yhden pelin ja Teissala siihen tilalle kokeilemaan Koivistoisen ja Jääskän kanssa.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Näillä eväillä pelintekovoimaa kolmeen ketjuun (ei niin vakuuttavasti) toisi:
Teissala - Koivistoinen - Pakarinen
Hirvonen - Paajanen - Palola
Nättinen - Kaskimäki - Dyk
Tallberg - Jääskä - Halttunen
Ja jos annetaan 10 peliä aikaa, niin veikkaan että jokainen ketju on tehnyt enemmän kuin nykynelonen ja on plussalla.
Silti ei kestä paljon loukkaantumisia. Uronen ehkä voisi stuntata.
 

PronssiRanne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & KOOVEE
Anteeksi vieraisiin pöytiin huutelu, mutta eihän toi teidän joukkue voi maksaa 3 miljoonaa. Siis teidän pelaajabudjetiksi ilmoitettiin 3 miljoonaa, mutta ei se koko raha voi olla kiinni tossa nipussa.

Kiitos eilisestä pelistä! IFK sytyttää aina!
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Anteeksi vieraisiin pöytiin huutelu, mutta eihän toi teidän joukkue voi maksaa 3 miljoonaa. Siis teidän pelaajabudjetiksi ilmoitettiin 3 miljoonaa, mutta ei se koko raha voi olla kiinni tossa nipussa.

Kiitos eilisestä pelistä! IFK sytyttää aina!
Ei se olekaan maksanut kolmea miljoonaa. Budjetti ja käytetty rahasumma ovat edelleen eri asia.

Huonosti ja epätasapainoisesti toi jengi on silti kasattu, siitä ei pääse mihinkään tai sitten valehtelee itselleen.

Tobbarin oppivuodet pitäisi jo olla takana päin, mutta valitettavasti samat virheet toistetaan kaudesta toiseen. Eikä HIFK:n muutenkaan pitäisi olla mikään harjoittelupaikka muille kuin junnuista nostetuille pelaajille korkeintaan.

Teillä siellä Tampereella sen sijaan näyttää tulevaisuus huomsttavasti valoisammalta, joten nauttikaa siitä. Ehkä meilläkin joskus, mahdollisesti, ehkä jne., mutta paljon pitää muuttua ja tapahtua ennen sitä.
 

Rullakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Peltosen pelitapa tuotti kuitenkin kolmanneksi eniten maaleja viime kaudella runkosarjassa. En varmaan ymmärrä jääkiekosta mitään, mutta kai tuo nyt jonkinmoisesta laadusta kertoo.
Peltosen pelitapa tuotti maaleja karvauspelaamisen kautta. Viisikkona hyökkääminen oli koko kauden ajan tervanjuontia. Pelitapa toimi hyvin aina, kun hyökkääjät pääsivät vastustajan pakkeihin kiinni. Se oli aika ajoittaista. Peltonen hidasti keväällä lähtöjä omalta alueelta, minkä jälkeen ei karvauspelaaminen toiminut, mutta omiin tuli vähemmän maaleja. Omalta alueelta lähdettäessä ei koskaan pystytty hyökkäämään niin, että oltaisiin saatu maalipaikka suorasta hyökkäyksestä. HIFK joutuu tämän vuoksi tekemään paljon enemmän työtä jokaisen maalin eteen kuin vastustaja
 

Rullakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joukkuetta vaivaava kädettömyys kaikilla pelipaikoilla johtaa väistämättä juuri siihen.
Muuten ihan kelpo peli. Roikuttiin mukana loppuun asti. Seuravasta pelistä kolme pistettä ei olisi enää mikään jättiyllätys. Maalivahtien kierrättäminen on meille täysin yhdentekevää. Kumpikaan mokke ei ole lähelläkään Liigan kärkeä.
Tampereella Ilves vetää yleisöä, se ilahdutti.
Vaivaako kädettömyys vai saako pelitapa näyttämään yksilöt heikompina kuin ovat. Itse sanoisin ongelmien johtuvan pelitavasta tai sen uupumisesta. Kiekollisen peli on selviytymistä, koska tuki puuttuu. Peli menee kulmissa pyörimiseksi. Isoin ongelma on penkin takana. Se on ihan sama ketä meille hankitaan, jos pelaajilla ei olen pelikirjaa antamassa pelillistä tukea. Peltonen on katsottu kortti ja meille jäi Musta Pekka käteen.
 

Rullakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika heikot Nokia-areena esiintymiset kyllä. Puolustushan on ihan hyvällä mallilla, jos Taposella 8 torjuntaa? Maalin pelissä vaan ei ole varaa päästää helppoja. Nyt Taponen imi ekan vedon ja Salin-Melart kusi toisen. Oma maalivahtipojan 13v toteamus Ilveksen ekasta oli, että "olisin mä ton poiminut". Nyt tarvitsisi kärkiäijien herätä, ei kai pistepörssin kärjessä kuuluisi Kotkansalo-Melart olla? Kyllä on tullut Innalaa ikävä, nyt sellainen puuttuu täysin.
Ei me maalivahtiin hävitty. Katso tilastoja tarkemmin. Katso monta vetoa HIFK veti maalintekosektorista. Tais olla 2-3. Ilveksellä oli enemmän maalipaikkoja. HIFK hallinta oli näennäistä hallintaa. Kulmissa pyörimistä. Työmäärä oli kova, mutta se ei tuottanut tuloksia maalipaikkojen muodossa. Ainoa maali tuli alivoimalla.
 

Tori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Olihan tuolla kohtalainen sisätolppalaukaus HIFKn pakilta viivalta eilisessä Ilves -ottelussa, tais olla 3s erä? Jännittävä matsi näin kotijoukkueen silmin eikä tässä todellakaan ole sellainen fiilis että "voitettiin" vaan se että saatiin 3 pistettä. Ei tuota joukkuetta HIFK haluaisi vastaan isoissa kisoissa, aina paha ja tuovat pirusti punasita väriä katsomoon kuten eilenkin hyvien faniensa kera. Eilen HIFK kaatui kyllä viimeistelyyn. Kaks maalia voittajalle ja kriittiset HIFK kannattajat moittii veskarit ja pakit sulkien silmänsä hyökkääjiltä, "makes no sense". Tuntuu että lähötkohtaisesti nuo hyökkääjät syö siellä kannattajien silmissä aina a'la carte tarjoilussa puolustajien, veskareiden seikkaillessa buffet -tarjoilun piirissä saaden roskat silmilleen.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Olihan tuolla kohtalainen sisätolppalaukaus HIFKn pakilta viivalta eilisessä Ilves -ottelussa, tais olla 3s erä? Jännittävä matsi näin kotijoukkueen silmin eikä tässä todellakaan ole sellainen fiilis että "voitettiin" vaan se että saatiin 3 pistettä. Ei tuota joukkuetta HIFK haluaisi vastaan isoissa kisoissa, aina paha ja tuovat pirusti punasita väriä katsomoon kuten eilenkin hyvien faniensa kera. Eilen HIFK kaatui kyllä viimeistelyyn. Kaks maalia voittajalle ja kriittiset HIFK kannattajat moittii veskarit ja pakit sulkien silmänsä hyökkääjiltä, "makes no sense". Tuntuu että lähötkohtaisesti nuo hyökkääjät syö siellä kannattajien silmissä aina a'la carte tarjoilussa puolustajien, veskareiden seikkaillessa buffet -tarjoilun piirissä saaden roskat silmilleen.

Meillä HIFK-faneilla on tapana nähdä oma joukkue huonompana kuin onkaan. Toissakaudella oltiin kuitenkin runkosarjan toinen, niin aika vähän silloinkaan mitään kehuja tällä palstalla tuli.

Se on vain fakta, että kun HIFK menestyy, tällä palstalla on mikromäärä viestejä suhteessa siihen kun on kun tulee turpaan.

Mutta täyttä asiaahan viestisi on. Ongelma on nimenomaan siinä, että hyökkääjät ei niitä byyrejä tee. Siellä painelee meidän tähtihyökkääjät pistepörssin pohjalukemilla samaan aikaan, Ilveksen ja Tapparan tähdet on jo heränneet kesälomilta. Onko se syy valmennuksessa vai niissä pelaajissa?

Näennäispörräyksestä huolimatta, niin yksi maali meille siinä 1-1 tilanteessa ja täällä olisi eri laulu. Se on totta. Olisi 6 pinnaa ja ihan ok fiilis.

Ja tottahan se on, että kausi on pitkä ja kaikkea voi tapahtua. On tänne ennenkin taiottu Tim Thomas maalinsuulle ja Niki Borgströmin tasoinen sentteri vielä kesken kauden. Kaikki on siis mahdollista. JA voihan siis tietenkin tuo joukkue vielä kammeta itsensä kärkikamppailuun kun Nättinen ja Hirvonen herää pelaamaan täydessä iskussa.

Mutta en usko vain riittävän ilman loistavaa sentterihankintaa, ehkä juurikin maalivahtia ja sitten parin junnun sisäänajoa.

Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että taistellaan jälleen siitä saadaanko suora pudotuspelipaikka ja se on vain tuolla budjetilla väärä sijoitus.

Ja käännän takkini kyllä, jos jengi painelee jossain 30 pelin kuntopuntarissa kärjessä tässä kauden aikana, kuten Pikkaraisen vikan kauden aikana. Joka sekin oli valmentajansa toinen kausi.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Olihan tuolla kohtalainen sisätolppalaukaus HIFKn pakilta viivalta eilisessä Ilves -ottelussa, tais olla 3s erä? Jännittävä matsi näin kotijoukkueen silmin eikä tässä todellakaan ole sellainen fiilis että "voitettiin" vaan se että saatiin 3 pistettä. Ei tuota joukkuetta HIFK haluaisi vastaan isoissa kisoissa, aina paha ja tuovat pirusti punasita väriä katsomoon kuten eilenkin hyvien faniensa kera. Eilen HIFK kaatui kyllä viimeistelyyn. Kaks maalia voittajalle ja kriittiset HIFK kannattajat moittii veskarit ja pakit sulkien silmänsä hyökkääjiltä, "makes no sense". Tuntuu että lähötkohtaisesti nuo hyökkääjät syö siellä kannattajien silmissä aina a'la carte tarjoilussa puolustajien, veskareiden seikkaillessa buffet -tarjoilun piirissä saaden roskat silmilleen.
Niinkö? Täällä on kyllä aika kovasti käyty hyökkäyksen haasteita läpi. Ja ensimmäinen meni helposti. Siitä ei kahta sanaa
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös