HIFK:n peliesitykset kaudella 2013–2014

  • 732 225
  • 2 229

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tiedän nyt jo mitä selitellään kauden päätyttyä. Siis vaikka se ei päättyisikään tänään:

.....vaikea kausi, rakenteellisia ongelmia....blaablaablaa.....paljon loukkaantumsia......blaablaablaa.......kiekot eivät pomppineet meille......pienistä marginaaleista kiinni........blaablaablaaa......loukkaantumiset tosiaankin mainittiinko ne jo........blaablaablaa.....pelaajamarkkinat ovat olleet hyvin kuivat.......blaablaablaa........kohti uutta kautta uusin eväin......blaablaablaaa......kiikarissa lupaavia vahvistuksia.......blaaablaablaa.....
 

Stigu

Jäsen
1-sentterinä meillä on Eric White, Peter Whiten jalaton pojanpoika ja valmentajana häärää Trevor Baxter, Isä Paulin äpärälapsi ja tunnettu saatananpalvoja.
Ja toimitusjohtajana on Mikko Matikainen, 17-vuotias purkkaa syövä, pitkän takatukan omaava savolainen.

Noista selityksistä: Veikkaan että seuran sisäinen toimintakertomus kaudelle 2013-2014 kuuluu jotenkin näin:

Halliprojekti otti taas isoja askeleita, uusia suunnitelmia saatiin valmiiksi, kontakteja kaupungin maanmittausvirastoon saatiin solmittua. Garden-hallin sijainti saatiin tilikaudella rajattua seuraaviin alueisiin:
- Rautatientori: suunnitelmaan kuuluu 27-kerroksinen pilvenpiirtäjä, jonka 17. kerroksessa olisi 16 000 katsojaa vetävä halli. Keskustelut VR:n kanssa aloitettu uuden rautatieaseman rakentamisesta Katajanokalle.
- nykyinen Stockmannin kortteli: hulppea, pelkästään lasista koostuva 37 hehtaaria käsittävä Disneyworld-tyylinen kokonaisuus, jossa 100 000 katsojaa vetävä halli sijaitsisi kellarikerroksessa. Merkillepantavaa on että itse kaukalo kelluu isossa hai-altaassa, joka on täytetty oluella. Sponsorina se vanha tuttu.

Uheilullisella puolella pelattiin jääkiekkoa, ja sijoituttiin loppujen lopuksi ihan hyvin.
 

SH67

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No niinhän se vituiks meni tämäkin vallankumous.

Ainoa hyvä puoli tässä ettei tarvitse kotimaista lätkää katella ennen Lukasenko-kisoja, vaan voi nyt vapautuneen ajan käyttää johonkin hyödylliseen. Pullojen keräilyyn etc.
 

Meedio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Atletico Madrid
Kiitos IFK:lle jälleen mahtavasta kaudesta. Ei kylmäksi jätä ketään tämä pelaajarumba, koutsin vaihdot. Oltiin niin kuutamolla koko kausi. Mutta tämähän on meidän ikioma HIFK jonka tämä uusi organisaatio on raiskannut.
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Yksi erä? Yksi erä löytyi sitä draivia, jolla nämä pelit voitetaan. Ei saatana.
 

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK allsvenskaniin, niin voidaan pelata liiga ilman helsinkiläisiä. Siellä oli kaksi suurimpiin kuuluvaa budjettia, joilla maalaiset pyyhki jäätä pikkubudjeteilla. 8 jengiä pelaa mitaleista, mutta niitä ei johdakaan bisneksiin keskittyvät rahamiehet konjakkilasi kourassa. Hävetkää sattana. Ehkä täällä Helsingissä on niin paljon muutakin kivaa, ettei palkkasotureilla kiinnostus pelaamiseen aina riitä, muuten näitä miljoonajengien floppeja ei voi selittää.

Kausi lyhyesti: paska harkkakausi, tuttuun tyyliin ei pystytty parantamaan jatkossakaan. 9 sija runkosarjassa ennusti lomille lähtöä heti, ja sekin hoidettiin perinteisin menoin.

Elokuussa nähdään seuraavissa pre-season peleissä se, onko kausi 2015 taputeltu sekin. Jos hävitään taas 90% peleistä, on homma taas selvä. Hyvää illanjatkoa.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Surkealle kaudelle surkea loppu. Yksi tehty maali säälipleijareissa, siitä on vaikea lähteä rakentamaan hyvää playoffs kevättä. Arkku kiinni, omaiset ovat nähneet vainajan.

-Tinke
 

Hombre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Die Mannschaft , Olli Jokinen
Hyvin sekava kausi sai nyt sen viimeisen niskalaukauksen. Kauden päättyminen ennen aikojaan on aina pettymys, mutta kyllä IFK-fanitus urani aikana on ollut paljon kovempia pettymyksiä. Tämä pettymys menee nopeasti ohi(toki narrien tippumisella on oma osuus tähän). Kausi oli niin sekava, että tavallaan hyvä kun ei tarvitse enään tätä kautta murehtia.

Ensi kaudella perinteisesti uudet kujeet. Ihan aluksi voisi IFK:n hallitus alkaa pohtii nybarin asemaa.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Oikeasti? Uskotko, että joku ottaa oikeasti vastuun tästä fiaskosta ja tästä opittaisiin jotain? Ja vaikka Nybarin ottaisikin vastuun tästä, niin mikä muuttuu.

Mutta, kuten on sanottu, keskeneräisiä asioita ei kommentoida.

Mielenkiinnolla ei todellakaan tarkoita sanan varsinaista merkitystä. Lähinnä vitutus kuvaa paremmin. Kesällä luvataan, että liikkuvuuteen tämä joukkue ei ainakaan tällä kaudella kaadu, pelaajat scoutattu tarkkaan, että ovat profiililtaan sopivia jengiin, muutenkaan mihin tahansa pelaajiin emme tartu. Näistä esimerkeistä yksikään ei onnistunut ja näihin asioihin luvattiin nimenomaan parannusta tälle kaudella. Kusetuksen maku jatkuu koko ajan ja tulee varmasti jatkumaan myös. Erittäin hyvät olivat Hakin kommentit äsken metrolla. Ei kaatanut likasankoa Ramin ja Harrin niskaan. Nyt viimeistään johdon olisi jo herättävä todellisuuteen. En ole Ramin puolustelija, mutta vielä vähemmän Nybarin tai scouttauksen puolestapuhuja.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Joo, asiakommentit Hakilta. Rami ja Harri olivat lähes ainoita pro-jätkiä tämän kauden rumbassa. Kivalle tosin annan pikkumiinuksen siitä, että lähti jo eilen pakitellen matkaan. En tiedä oliko ideana säästellä voimia mahdollista puolivälierää varten. Mutta kyllä fanilauma olisi tykännyt siitä pelityylistä, millä Jyp kaadettiin. Tosin itsekin pointtasin, että sillä hullunrohkealla hyökkäyksellä ei keväällä pitkälle mennä, mutta kyllä sillä sääleistä jatkoon olisi mielestäni menty kuitenkin. Ja ois ollut kivempaa katsottavaa. HIFK-Pelicans -säälärisarja näytti marraskuiselta liigarämpimiseltä.
 

J-Ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ehkä täällä Helsingissä on niin paljon muutakin kivaa, ettei palkkasotureilla kiinnostus pelaamiseen aina riitä, muuten näitä miljoonajengien floppeja ei voi selittää.
Mä olen miettinyt ihan samaa. Jossain Porissa pitää vaan pelata ja treenata ja illat palautua kämpillä. Suurin häiriötekijä voi olla läheisen ABC:n valomainos joka paistaa verhojen läpi. Täällä isossa kaupungissa on saatana stand up-komiikka ja sushiravintolaa ja dokaamiseksihan se aina menee jos jossain lähtee käymään.

HIFK tarjosi tällä kaudella kolme kertaa ilonaihetta: 1. Hieno nousu 1-4-tappiosemasta 6-4-voittoon Lahdessa joskus syyspuolella. 2. Talviklassikko. 3. JYP-peli toissatiistaina.

Ramin viimeisinä aikoina hallilla pelkkänä katsojanakin oikein ahdisti niin että vatsaan koski. On ainakin varaa parantaa ensi kaudella. Taklauksia ja korkealta karvaamista, kaikki muu tulee itsestään.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
No niin, taas on naulattu yksi "hieno" kausi historiaan IFK:ssa, ja tällä kertaa ei edes sitäkään vähää saatu, mitä viime kaudella. Ja vituttaa extra-paljon Villen puolesta. Tällaiseen räpellykseen päättyi kiekkoura sitten.

Kohta alkaa se selittely tämän päivän pelistä: ylärimaa ja kaikenlaista maalipaikkaa oli mutku myllyniemi... Vittu siellä oli yli 140min aikaa tehdä maaleja, ja yksi maali tehtiin. Wou.

Kivaa tää IFK-fanin elämä. Jotkut on multa kyselleet aina välillä, että miksi pitää aina olla lätkässä niin negatiivinen. No miksiköhän. Tätä herkkua kun tarjoillaan melkein joka kevät, niin ei siinä oikeen muuhun opi kun pessimismiin ja vitutukseen, mutta irti ei tästä touhusta pääse. IFK on parasta huumetta, eiku...
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Niskalaukaus vaikeuksien värittämälle kaudelle. Kaiken jälkeen tänään ihan OK(ei loistava tai edes kovin hyvä) peli. Maalipaikkoja luotiin pikkuisen enemmän, ja varsinkin kolmanteen erään tultiin hyvin, kun oli pakko saada maali. Jatkoilla Pelsut oli taas rohkeampi ja ansaitsi siten voittonsa. Tietysti helpompi lähteä, kun maali ei katkaise kautta, mutta toisaalta sama oli eilenkin. Hieman yllättävää Aran joukkueelta.

En jaksa paskaa muistella, joten laitetaan kauden ilopilkut ja kohokohdat:

1. Peltosen paluu huipputasolle ja upea jäähyväismatsi.
2. Talviklassikon ja historiatilaston voitto.
3. Juuso Puustinen, ajoittain. Vähän lisää tasaisuutta, ja avot.
4. Pakarisen ja Husson läpimurrot.
5. Saatiin lopetettua Jokereiden dominointi paikallisissa.
6. Moni nuori pelaaja otti askeleita eteenpäin. Nykopp, Partanen, Leinonen ja Teppo jäivät minulle mieleen näistä, Hari menee ehkä samaan pinoon.
7. Senttereiden jatkosopimukset kesken kauden. Runko tuolla osastolla kunnossa, mutta onko yksikään ihan ykköstasoa??
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Nybari=HIFK:n Kummola

Ei mulla oikeastaan ole mitään positiivista kirjoitettavaa, mutta täytyy tämä viesti lähettää, kun on niin hyvä allekirjoitus.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Yksi asia mikä pitäisi myös herättää huolestumisen merkkejä johdossa, että jotain täytyy oikeasti tehdä tulevaisuutta silmällä pitäen. Yleisömäärä tuli muutaman kauden jälkeen alle budjetoidun keskiarvon ja pudotuspelit eivät tuoneet kassaan lisätuohta. Tänäänkin jäätin jopa 5500 katsojan nurkille. Viimeksi 90-luvun puolessa välissä ollaan oltu näissä lukemissa. Turskaa tulee varmasti tästä kaudesta pahasti ja se kierre pitää katkaista samantien. Jossain mättää siis pahasti, kun tuote ei kiinnosta. Kyllä tuo tämän kauden joukkue oli kaikkien kokeilujen sun muitten jälkeen ihan kirpputorikamaa. Lähes 45 pelaajaa kauden aikana rosterissa ja kuinka moni uusista miehistä voi sanoa oikeasti olleen onnistuneita. Muutama voi oikeasti sanoa. Puustinen päällimmäisenä, mutta kyllä hänelläkin taso aaltoili. Mitä helvettiä tuolla kaukalossa pitää tapahtua, että tuohon toimintaan saadaan jotain näkyvää muutosta aikaiseksi.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei oikein mennyt putkeen tämä kausi. Lopputulemma on:

Villen viimeisessä runkosarjan pelissä pelattiin KAPTEENILLE, nappaa(kauden paras peli)
Runkosarjassa ja sääleissä pelattiin SEURALLE, ei nappaa.(täyttä shaibaa)

Asenne ratkaisee ja pelaajien mielestä seura ei ole ansainnut nähtyä parempaa panosta.

Päitä vadille kiitos(Nybondas)
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ansaitusti päättyi kausi jo nyt, ei tämä joukkue ansainnut yhtään enempää! Paremmalla tuurilla ottelut olisivat voineet jatkua vielä tiistaina, mutta ei sillä ole mitään merkitystä, sillä se oli aivan varma, että tämä joukkue lopettaa kautensa viimeistään puolivälierissä.

Seuraavaksi odottamaan mikä oli kauden taloudellinen tulos ja saako Nybondas jatkaa vai ei.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
HIFK lienee koko jääkiekkomaailman surkein jatkoaikajoukkue. Voittoprosentti playoffien jatkoajoilla taitaa olla suunnilleen samaa luokkaa, kun Englannin fudismaajoukkueella rankkariskaboissa.

Aivan uskomattoman paska kausi säälittävällä, epäfyysisellä mikkihiirijengillä, josta on tullut Nybondaksen tavaramerkki. Elkins, Husso, Puustinen, Nykopp ja muutama muu valopilkku... muuten aivan hirveää paskaa.
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se oli sitten tämäkin kausi tässä. Vähän kylmää Hietsussa, snögeä vitusti ja gimmoilla turhan paljon kledjuja päällä. Kyl tää tästä hei!

Kyllähän tämä kauden loppuminen aina karvas pala on, ei siitä lapsen uskosta mihinkään pääse. Eikä pidä päästäkään, niin kauan kun on pelejä jäljellä on toivoa ja uskoin kyllä vielä tänäänkin koko ajan että puolivälieriin sentään päästään. No, nyt kävi näin ja ensi kauden puoli-ilmainen kausari lämmittää taas kesällä.

Nyt on takki tyhjä. Katellaan niitä pelillisiä juttuja sitten taas MM-kisojen aikaan, nyt vietetään jatkot ansaitusti Nybarin ketjussa. Onneksi on fudiskausi, siellä tuntuu olevan positiivinen kierre päällä ja puuhastelu loistaa poissaolollaan. Toivottavasti lätkän puolellakin Törmäsen alaisuudessa.
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mulla on lähinnä helpottunut olo, kun tämä paska saatiin pakettiin. Ei edes vituta, se aika oli tuossa Joulun aikoihin.

Kohti uusia pettymyksiä. Toivottavasti tapahtuu tuuletusta seuran sisälläkin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
...epäfyysisellä mikkihiirijengillä...
Tämähän ei - periaatteessa ainakaan - pidä paikkaansa. Viime tiistain JYP-matsi osoitti, että joukkue kykenee rymistelemään aivan helvetisti. Se vaan ei mene tällaiselle vähä-älyiselle fanille jakeluun, että miten sellaista peliä ei kyetä pelaamaan kuin yksi matsi kaudessa. Tänäänkin, veitsi kurkulla, aivan vitun säälittävää läpsyttelyä. Ei taklauksia, ei tunnetta, eli ei yhtään mitään.
 

Davidson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pitkästä, pitkästä aikaa voisi taas vähän avautua. Pohdintaa sekavassa järjestyksessä:

1) Miksi koskaan ei voida kokeilla mitään uutta ja yllättävää? Tämä kysymys koskee koko kautta ja virkamieskiekkoa, josta näkee että yksittäisten otteluiden voitoista ei edes tosissaan taistella. Joku pelikirjaurpo osaa varmaan vastata tähän, mutta miksi esimerkiksi alivoimassa ei voisi kokeilla jotain uutta ja radikaalia? Vaikkapa sellaista, että yksi pelaaja roikkuu koko ajan vastustajan punaviivan tuntumassa? Saataispahan ainakin vähän viihdettä peliin ja toisaalta jotain yllätyksellisyyttä kuvioihin. Voisi jopa toimia huonoa ylivoimajoukkuetta vastaan.Miksi joka ottelussa ei oteta aikalisää oltaessa tappiolla? Miksi alivoimalla ei aina jäädä hautomaan kiekkoa oman maalin taakse? Pointtina vaan se, että jos joka runkosarjapelissä oikeasti taisteltaisiin voitoista, niin silloin varmaan tehtäisiin kaikki mahdollinen voiton eteen. (Muistelisin, että joskus joku joukkue on jossain sarjassa näin tehnytkin).

2) Miksi Hifkin kaudet AINA sisältävät 10 kertaa enemmän sekoilua ja omituisuuksia kuin muiden joukkueiden kaudet? Onko tämä harha joka johtuu siitä, että ei tule seurattua muita joukkueita suurennuslasilla vai onko tähän joku mystisempi selitys. Meinasi jo unohtua mitä tähänkin kauteen mahtui: Salmelainen paskaksi, Fata olikin paska, Kuparinen paskaksi, Thiessen (?), Lundström (jonka hankinta jäi täysin epäselväksi), Gillies (todennäköisesti kauden suurin virhe oli antaa potkut), Summanen, Luttinen jatkuvasti sentterinä, sekalaiset ulkomaalaiset....aloin seuraamaan joukkuetta vuonna 1990 ja jos kaikki sekoilut laittaisi yhteen listaan, niin huh huh.

Talviklassikko lämmitti.

Tomek Valtosta en muuten arvosta, mutta sanoi se tänään yhden fiksun kommentin: "Tämä peli on niin rehellinen. Jos ei ole intohimoa ja rakkautta peliä kohtaan, etkä ole aidosti mukana ja olet vain palkkatyössä, niin lopputulos on tällainen." Eipä silti, olihan tänään yritystä, mutta jotain perinjuurin mätää on koko organisaatiossa.

Olipa tämäkin turha viesti. Niin alkaa kyllä olla liigakin.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämäniltaisen pelin loputtua istuin muutaman minuutin jäähallissa ja mietin, mitä tästä kaudesta jäi käteen ja miksi ylipäänsä tässä kävi näin. Jostain kumman syystä puhekuplaan ilmestyi JareVilleGallen kappaleen sanat:" Häviöllä sä voi olla työtön, me lähdetään voitolla yöhön". Hiukan muunnettuna sanojen välittämät kielikuvat kuvaavat hyvin koko kauden edesottamuksia ja tapahtumia matkan varrella. Koko organisaatio oli koko kauden jostain kumman syystä yössä, mutta käyttäytyi kuin voittojen automaattista ilmaantumista odottanut arrogantti vaiheilija. Tämän perusteella lopputulos ei tullut välittömänä yllätyksenä - pelit loppui ennen kuin ne edes kerkesivät kunnolla alkaakaan. Ollaan siis pelillisistä velvotteista työttömiä ensi syksyyn asti.

On kaksi vaihtoehtoa - annetaan kuoreensa käpertyneenä ajan kulua ja pölyn laskeutua, toivoen että keskustelu tyrehtyy ja uuden kauden alkaessa optimismi taas palaa. TAI sitten tehdään avoin selvitys, asioista oikeilla nimillä puhuen ja otetaan opiksi. Jäädään odottamaan.

Hiukan pelillisistäkin asioista. En tiedä mistä johtuu, mutta kyllä HIFK oli tänäänkin niin epävalmis play off-kiekkoon kuin osaa ja voi. Hyökkäyspelaaminen ei sisältänyt juurikaan variaatioita ja mikä ihmeellistä, usea pelaaja vain kävi vaihtonsa aikana siirtelemässä kiekkoa alaspäin ja pyöri muun aikaa peliä edistämättömästi. Ammattilaisurheilu voi, epäbalanssissa ollessaan, näyttäytyä suorittajiensa näkökulmasta todella epäkiitollisessa valossa. Näin oli valitettavasti tällä kaudella asia HIFK:n osalta.
 

Sakkoliha

Jäsen
Itse pidän positiivisena tämän surkean kauden päättymistä jo ennen playoffeja, koska nyt rämpiminen tuntuu myös taloudellisesti. Puolivälierissä olisi joka tapauksessa tullut lähtö nopeasti. Mieluummin päätän kauden fiaskoon, kuin putoan keskikastin mukana puolivälierissä. Ehkä nyt toimistolla todella mietitään mikä meni vikaan ja pohditaan muutoksia. Vai voiko vieläkin jatkua se sama ylimielinen meno, että jatketaan vain kuten ennenkin.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Tämähän ei - periaatteessa ainakaan - pidä paikkaansa.

Kyllä se pitää paikkaansa. Nybondaksen mikkihiiri-IFK:t ovat olleet keskipainoltaan IFK:n historian pienimpiä, ainakin viimeisen 20 vuoden ajalta ja hankinnat ovat olleet jotain Toni Leinosia ja Janos Hareja. Mahdollisimman epäfyysisiä äijiä, joilla ei loppujen lopuksi tiukoissa peleissä tee yhtään mitään.

IFK on menettänyt täydellisesti entisen ilmeensä. Rymistelijätyyppiset pelaajat ovat puuttuneet kokonaan ja lopuistakin ollaan päästy eroon (Kanki, Wärn, Liivik jne).

Vain Partanen ja Mäkelä edustavat enää perinteistä IFK-ilmettä.

Ennen IFK oli paska, mutta sentään särmikäs. Nyt IFK on paitsi paska, myös hajuton, mauton ja väritön.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös