HIFK:n maalivahdit 2009-2010

  • 486 571
  • 2 061

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En löytänyt juttua Iltalehden nettiversiosta, joten ilmeisesti on paperilla? Noh, odotellaan jotain kättä pitempää. Vähän on sekalaiset fiilikset tämän suhteen.

Kyllä nortti olisi tähän tilanteeseen hyvä vahvistus maalille, vaikka pari viime kautta onkin hänellä ollut hieman rikkonaista. Jypissä hän on viime peleissä ollut hyvä ja kokemusta löytyy kovista sarjoista, joten pääkopan pitäisi olla kunnossa.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En löytänyt juttua Iltalehden nettiversiosta, joten ilmeisesti on paperilla? Noh, odotellaan jotain kättä pitempää. Vähän on sekalaiset fiilikset tämän suhteen.

Paperiversiossa on joo ja voin tähän nyt lyhykäisyydessään laittaa tuon tekstin.

Noronen: Samaa IFK-huhua olen kuullut paristakin suunnasta, mutta en sitten tarkemmin tiedä. Tarjouslappua ei ole ainakaan minulle näytetty, Noronen sanoo. Haluaisin päästä seuraan, jossa saan pelata mahdollisimman paljon. Olisi tärkeää saada alle henkilökohtaisesti hyvä kausi ja pelata voittavaa jääkiekkoa. Uskon, että uusi työpaikka löytyy tämän viikon aikana.

Tom Nybondas: En voi vahvistaa, että meille tulisi uusia pelaajia, mutta en voi kiistää. Katsotaan, pyörittelee IFK:n toimitusjohtaja Tom Nybondas
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Taas kerran olisi hyvä homma, jos meillä olisi kunnon maalivahtivalmentaja puntaroimassa vaikka vanhalla kunnon "swot-analyysillä" seurajohdon kanssa sitä, onko Noronen kaikkea sitä, mitä halutaan/haetaan. Saken hyötyyn ja mielipiteisiin nyt(kin) tässä asiassa uskon tasan yhtä paljon, kuin demokratiaan Venäjällä. Eli prosentit ovat noin nollan luokkaa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Taas kerran olisi hyvä homma, jos meillä olisi kunnon maalivahtivalmentaja puntaroimassa vaikka vanhalla kunnon "swot-analyysillä" seurajohdon kanssa sitä, onko Noronen kaikkea sitä, mitä halutaan/haetaan. Saken hyötyyn ja mielipiteisiin nyt(kin) tässä asiassa uskon tasan yhtä paljon, kuin demokratiaan Venäjällä. Eli prosentit ovat noin nollan luokkaa.

Jos vertailet Norosta ja Niemistä keskenään, niin kyllä Noronen menee kaikilla osa-alueilla Niemisen edelle ja helposti. Tekniikaltaan, peittävyydeltään, kokemukseltaan ja varmasti myös henkinen puoli on parempi kuin Niemisellä. Joten, kyllä mä ainakin liputan Nortin puolesta. Nieminen pitää laittaa vaan jonnekin muualle pelaamaan ja saamaan hyvää valmennusta, HIFK:ssa tämä ei toteudu kakkosveskarina.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos Noronen olisi tulossa tänne, niin pakostakinhan joko Nieminen tai Lundell siirtyisi muualle. Mitä itse uskotte?

AA:lle tulee lähtö divariin ja Lundell jää. Niemisen kohtalo lienee aika pitkälle miehestä itsestä kiinni. Jos ei jää taistelemaan paikastaan saattaa tietysti olla, että AA jää sitten kolmoseksi ja Nieminen lähtee taas kaudeksi divariin.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos Noronen olisi tulossa tänne, niin pakostakinhan joko Nieminen tai Lundell siirtyisi muualle. Mitä itse uskotte?
Arvaus - Nieminen divariin hakemaan peliaikaa ja Lundell pysyy kakkosena. Tämä siis siinä tapauksessa, että veskariosasto vahvistuu. Nythän on ajankohdallisestikin hyvä uskoa uuteen veskariin ja samalla joulupukkiin.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Ainoa asia miksi Nortin sopimus viivästyy/viivästyisi on tämä HIFK:n viime keväänä lomille laittanut herra:

http://theahl.com/stats/player.php?id=3356

Edit. Plan A Salak ja Plan B Nortti.
Kerroppas mulle arvon Hextall, että miksi 22-vuotias maalivahti joka löi itsensä viime kaudella läpi SM-Liigassa ja on loistanut tällä kaudella AHL-kaukaloissa ja sitä kautta saamassa varmasti mahdollisuuksia NHL-kaukaloissakin, olisi tulossa HIFK:hon joka ei nyt välttämättä ole tunnettu maalivahtien parhaana kehityspaikkana?
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Pittsburgh Penguins, Leijonat
Ajattelin tässä kaivaa itselleni vähän kuoppaa...

Haluan uskoa että Nieminen tulee pärjäämään tolppien välissä. Haluan uskoa että vahvistamalla puolustusta niin kuin nyt on entisestään tehty, niin Nieminen saa itselleen sitä varmuutta mitä hän tarvitsee,. Kun hän näkee ettei puolustus vuoda, niin hän ottaa roolikseen sen muurin työn mitä häneltä on odotettu. Nieminen tulee viemään meidät kannunkantohommiin keväällä.

Tässä oli paljon halua taas, mutta mitä en halua nähdä on että Nieminen passitetaan mihin lie, hänestä kasvaa vuodessa parissa kunnon veskari, ja sitten imetään täällä taas sormia tyyliin: "miksi?".

Uskoa nyt vaan nuoreen mieheen, hänessä on pilkettä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Jäitä hattuun Norosen suhteen, Iltalehti ennakoi aika rajusti. Mitään sopimusta Norosen kanssa ei ole tehty ainakaan tähän päivään mennessä. Itse uskon edelleen, että mv tulee lähellä siirtorajaa. No, 120% fakta on se, että tänään aamupäivällä ainakaan Noroselle ja HIFK:lla ei ollut sopimusta. Mutta tyhmähän HIFK olisi, jos ei Norosen kanssa neuvottelisi, kuten neuvottelee moni muukin.

(Ja luultavasti juuri tällä hetkellä Nortti vetää nimeä paperiin...: )
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Jos vertailet Norosta ja Niemistä keskenään, niin kyllä Noronen menee kaikilla osa-alueilla Niemisen edelle ja helposti. Tekniikaltaan, peittävyydeltään, kokemukseltaan ja varmasti myös henkinen puoli on parempi kuin Niemisellä.

Based on what? Yhdyn 100% pipo-osastoon ja kokemukseen, mutta muut osa-alueet eivät todellakaan ole merkittävästi Hattua edellä, osa jopa meikäläisen silmään jäljessä.

Kokemus ja pelilukutaito ovat siinä vaiheessa merkittävässä roolissa kun joku osa-alue pettää tai sitä tarvitsee korostaa, joten lähtökohtaisesti Nortti on Jania edellä. Itse olen vaan koko ajan tuonut esiin kysymystä "paraneeko maalivahtipeli merkittävästi jos Nortti Nordikselle tulee"? Henk.koht. en usko, mutta tarvitseeko sen edes parantua merkittävästi SM-liigan parhaan pakiston takana?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Minä olen vähään myös Salama15-linjoilla Norosen kanssa, joka on aika yliarvostettu maalivahti ja onnistunut uranrakennuksessa pitkin maailmaa, jopa NHL- ja KHL-liigoja myöten paremmin kuin torjunnoissaan. http://www.hockeydb.com/ihdb/awards/awarddetail.php?award_id=54
Tässä onkin hauska pokaali. Se jaetaan AHL:n maalivahdille, joka on pelannut vähintään 25 peliä ja matalin GAA. Sen on voittanut Noronen ja pari entistä HIFK-maalivahtia, Tompat Askey ja Draper. Noronen oli Summasen ensimmäisten ja ainoiden mm-kisojen maalivahti ja pelasi siellä sillä tasolla, että on vieläkin vähän paha jälkimaku suussa. On siitä aikaa jo 5 vuotta, mutta onko Noronen kehittynyt sen jälkeen vai ei.
http://www.iihf.com/Hydra/Tournamen...data/iihf/output/xml/35/IHM0350FIN_83_1_0.pdf
Noronen pelasi mm-kisoissa 5 peliä prosentilla 90,98 ja ka 2,33. Tämä Norosen peli on erityisesti jäänyt mieleen, kun Suomi hävisi Kanadalle puolivälierän 5-4 Noronen maalissa jatkoajalla, ei vakuuta.
http://www.iihf.com/Hydra/Tournamen...tent/web_output/Live.jsp@compId=35&gameId=413
Jos hommataan Noronen, niin ei kyllä saada mitään pomminvarmaa isojen pelien voittajaa HIFK:hon, epäilen että tilanne ei paljon parane parivaljakosta Nieminen/Lundell.
 
Viimeksi muokattu:

scholl

Jäsen
Mutta tyhmähän HIFK olisi, jos ei Norosen kanssa neuvottelisi, kuten neuvottelee moni muukin.

Oletko tietoinen miehen tämän hetken hintatasosta? Ongelma ei ole pelkästään Jypin alkukausi, vaan se, että todennäköisesti väijyi Suomen puolella kesällä. Niinpä hänestä tulee korkeat verot, jonka vuoksi hän saa olla todella paljon parempi kuin artisti ellei tule paljon vastaan palkassa. Toisaalta hyvä loppukausi IFK:ssa ja ensi vuodeksi rahakkaampi sopimus NHL:ään. Optimistisimmat meistä siis olettavat, että saattaa tulla lähes ilmaiseksi. Menihän hän Jyppiinkin semisti kolmosveskariksi, joten palkka ei voinut olla korkea.
 

ilu

Jäsen
Seuraavaa ei kannata ymmärtää väärin, koen HIFK:n nykyisen veskarikaksikon riittämättömäksi ja ykkösvahdille on tarvetta...

Mä en itse asiassa kaipaa veskaa, joka tekee usein haamutorjuntoja jos sen vastapuolena on avoimien ovien iltoja. Paradoksaalista kyllä, mutta Lunkka joskus 5v sitten oli aika lähellä ihannemaalivahtia. Harvoin ilmiömäinen, mutta illasta toiseen vakaa. Silloin hän pelasi 92%:n lukemat bautsit illasta toiseen. HIFK:n tuurilla saimme vastaan Kärpät ja jos joku ei siinä ottelusarjassa nähnyt kuitenkin selvää eroa Bäckströmin ja Lunkan välillä, niin valkoisia keppejä saa Tiimarista.

Lunkan statsit tässä sarjassa GAA 1.964 SV% 0.936 ja Niklaksen vastaavat GAA 2.594 SV% 0.904. Game VS game -tasolla puolestaan tilastovoitot tasan. Kyllähän tässä sarjassa nimenomaan Janne antoi heikomalle joukkueelle mahdollisuuden taistella voitosta. Helppojakin toki meni, mutta niin meni muuten Nikellekin. Sarjan "voittava maalivahti" olikin muuten Pekka Rinne, ei Bäckström.

Siinä missä Niklaksen otteet sahasivat ylös-alas torjui Lundell juuri sillä kaipaamallasi vakaalla tasolla.

Mitenköhän täällä muisteltaisiin kevättä 2004 jos Jannen tilastot olisivat Bäckströmin tasoa tästä sarjasta?

Alla vielä tarkat tilastot jos jotakuta kiinnostaa.

Koodi:
	Lundell					Bäckström
GAME	GA	SV	MIN	GAA	SV%	GA	SV	MIN	GAA	SV%
1	3,000	34,000	76,767	2,345	0,919	2,000	34,000	76,767	[B]1,563	0,944[/B]
2	2,000	26,000	60,000	[B]2,000	0,929[/B]	3,000	27,000	60,000	3,000	0,900
3	0,000	31,000	60,000	[B]0,000	1,000[/B]	5,000	21,000	60,000	5,000	0,808
4	3,000	34,000	71,800	2,507	0,919	2,000	32,000	71,800	[B]1,671	0,941[/B]
5	3,000	35,000	67,517	2,666	[B]0,921[/B]	2,000	18,000	55,250	[B]2,172[/B]	0,900
										
	11,000	160,000	336,083	[B]1,964	0,936[/B]	15,000	132,000	323,817	2,594	0,904
 
Viimeksi muokattu:

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Tämä Norosen peli on erityisesti jäänyt mieleen, kun Suomi hävisi Kanadalle puolivälierän 5-4 Noronen maalissa jatkoajalla, ei vakuuta.

Tätähän en muuten tähän hätään muistanut ollenkaan, mutta manasin Norosen silloin alimpaan helvettiin. Muistaakseni kaatui täysin Norosen hörppyihin. Makasiineilla olin peliä screeniltä katsomassa ja muistaakseni OJ kantoi kovaa vastuuta tuon pelin suomalaismaaleista, ja näytti, että nyt Kanada kaatuu.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Helppojakin toki meni, mutta niin meni muuten Nikellekin.

Thanks tilastoista, en väitä vastaan. Mutta mulle jäi mieleen kaksi hetkeä: 1) Kärppien voittomaali stadissa ja 2) Kärppien voittomaali viimeisessä ottelussa. Pahaan paikkaan sattui kaksi huonoa hetkeä. HIFK voitti yhden matsin ylivoimaisesti Oulussa. Vähän samoin kuin kerran finaalisarjassa -99 TPS:ää vastaan stadissa. Kuvaavaa numerologialle (joka on siis suosikkitemmellyskenttääni yleisesti ottaen) on se, että -99 finaaleissa enemmän maaleja tehnyt joukkue HIFK hävisi sarjan...

Samat kävi Kärppä-sarjassa ja voidaan ehkä ärsyttävän jälkiviisasti todeta, että TPS ja Kärpät osaavat playoffpelin HIFK:ta paremmin. He ovat tajunneet, että yksittäisestä tappiosta saa yhden tappion siitä riippumatta häviääkö 1-0 vai 7-1. Kylmähermoiset jengit antavat playoffeissa yksittäisen pelin lörähtää, jos peli on selkeästi menetetty kolmannen erän alussa. Silloin on enää turha luistella hapoille ja tapella joka kiekosta. Pitää valmistautua seuraavaan matsiin. Näin teki Kärpätkin.

Edes tuo taulukko ei poista sitä tosiasiaa, että kaksikosta Lundell / Bäckström vain toinen on tehnyt kovan uran NHL:ssä tuon kevään jälkeen - eikä se ole sattumaa, että kyseessä on Bäckström.

Norosen hinnasta mulla on käsitys, että ei se aivan karmea olisi.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos hommataan Noronen, niin ei kyllä saada mitään pomminvarmaa isojen pelien voittajaa HIFK:hon, epäilen että tilanne ei paljon parane parivaljakosta Nieminen/Lundell.

Eihän meidän tarkoitus olekaan voittaa mitään mömmöm-kultaa. Kun tarkemmin käy Norosen suorituksia läpi, niin kyllähän lista on huomattavasti kovempi kuin esim. Riksmanin, jota yleisesti pidetään riittävänä veskarina voittamaan liigakultaa tai Tarkin tai...Entä KHL-pleijarit 06/07? Sanoisin, että tuon HIFK:n takana Noronen on ihan riittävän pomminvarma veska. Milloin muuten on HIFK:ssa viimeksi pelannut maalivahti, joka on edustanut Suomen a-maajoukkuetta arvokisoissa ykkösenä?
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Haluaisin ensisijaisesti ulkomaalaisveskarin puhtaalta pöydältä. Mutta en vastustaisi Norostakaan, jos hänen hintalappunsa on edullinen. Norosessa näkisin ihan kylmästi Niemisen / Lunkan täydentäjän, en selkeää 1-maalivahtia välttämättä. Noronen on puutteistaan huolimatta pelannut muuallakin kuin Vantaalla ja Helsingissä ja haluaa varmasti ensi kaudeksi kovan diilin. Hän ei tule mokailemaan itseään siis huonokuntoisena, vaan haluaa näyttää scouteille. Tällöin tästä kaverista voidaan saada oikein ajoittamalla irti juuri se, mitä halutaan. 1-mv:n paikan hän voi mielihyvin siis ansaita ihan itse.

Noronen (edullisena) olisi siinä mielessä lowrisk -hankinta, että meille jää kuitenkin ainakin jompikumpi näistä nykyisistä. Luultavasti molemmat, sillä en todellakaan usko Lunkan tai Niemisen menevän kaupaksi minnekään.
 

ilu

Jäsen
Edes tuo taulukko ei poista sitä tosiasiaa, että kaksikosta Lundell / Bäckström vain toinen on tehnyt kovan uran NHL:ssä tuon kevään jälkeen - eikä se ole sattumaa, että kyseessä on Bäckström.

Toki, tässä ei käsitelty absoluuttista paremmuutta Lundell vs. Bäckström vaan nimenomaan ottelusarjaa keväältä 2004. Tottakai Niklas on veskarina parempi.

Kannattaa muistaa myös että Lundell otti päätorjuntavastuun vasta pari matsia ennen tätä sarjaa (Ilves-sarjan 4. matsin puolessa välissä), joten five-hole ei ollut varmaan täydellisesti scoutattu.

Tolppa-ulos-tolppa-sisään. Voittava maalivahti on kuitenkin se, joka torjuu kiekon 5. pelin jatkoajalla kaverin päästäessä toisessa päässä kiekon taakseen. Tässä sarjassa se oli Pekka Rinne, ei Lundell tai Bäckström.

Omiin tilastoihin on muuten näköjään eksynyt virhe, sillä 2. matsin viimeinen maali tehtiin liigan sivujen mukaan tyhjiin, ei Bäckströmin taakse. Pitää korjata.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Sanoisin, että tuon HIFK:n takana Noronen on ihan riittävän pomminvarma veska. Milloin muuten on HIFK:ssa viimeksi pelannut maalivahti, joka on edustanut Suomen a-maajoukkuetta arvokisoissa ykkösenä?

Ei kukaan ole "pomminvarma". Stig Wetzell pelasi pari peliä ykkösenä Helsingissä 1974, kunnes "söi liikaa banaaneja". Niklas Bäckström oli keväällä 2009 Suomen ykkönen eli kaudella 1999-2000. Tomas Vokoun on ollut Tshekin ykkönen, mutta ei tietysti Suomen. Voin olla väärässä Norosen torjuntakykyjen kanssa, mutta en arvosta häntä huippumaalivahdiksi. Jos Noronen palkataan HIFK:hon, niin olen mielelläni väärässä.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei kukaan ole "pomminvarma".


Tämän ymmärrän hyvin. Mutta lähtökohtaisesti juuri Norosta varmempaa maalivahtia on vaikea löytää mistään tälle kaudelle. Se mr. beginningkin on aina riski. Ja nyt, kun joukkue on erinomaisesti rakennettu, se ei tarvitse mitään poppamiestä maaliin. Tällöin ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Itse määrittelen Norosen huippumaalivahdiksi; AHL:ssa ykkösveskana finaaleihin, NHL:ssä kausi jossa yli 30 pelattua peliä, KHL:ssä ykkösenä finaaleihin (14 peliä 16 po-ottelusta), Sm-liigassa ykkösveska, nuorten maajoukkueessa arvokisojen ykkönen (maailmanmestaruus v. 1998) kuten myös a-maajoukkueessa. Nuo täyttävät kyllä huippuveskan määritelmän omalla kohdallani ja tuskin mies sattumalta on tuolla noilla tasoilla ja liigoissa pelannut. Kaikenlisäksi ikää taitaa olla 30 vuotta, joka on suorastaan erinomainen ikä mv:lle. Ja täällä on kuuluteltu Iiro Tarkin tai jonkunmuun EHT-tason miehen perään, joka riittäisi.

Myönnän kuten aiemmassanikin viestissäni, että olin hyvin epäileväinen koko Noroseen ennenkuin päätin vähän tsiigata taustoja ja muistoja läpi- tässä iässä kun nuo kaikki asiat eivät vuosien varrelta tartu koppaan. Itse toivotan mielelläni Norosen HIFK:n paitaan, jos valmennus ei katso Niemisen riittävän.

Ja ehkäpä se, että veskari on mokannut avokisoissa tarkoittaakin sitä, että se pelaa huipusti HIFK:ssa. Se olisi semmoinen Vokoun-reverse -ilmiö. ;)
 
Viimeksi muokattu:

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Mika Noronen on huippumaalivahti, joka riittäisi loistavasti tuon HIFK:n tämän kauden puolustuksen takana. Ilman JYP-komennusta (5 peliä, 4 voittoa) mies olisi otettu ilomielin fanien toimesta HIFK:hon ja häntä pidettäisiin todella kovana nimenä. Nyt kun hän monien mielestä pelasi huonosti JYP:ssä, hän ei ilmeisesti olekaan enää se kotimainen huippumaalivahti.

Iilman muuta HIFK:n tulisi mies ottaa, jos on saatavilla. Tämän siirron jälkeen joukkue olisi valmis, jo nyt marraskuussa. Uutta HIFK:ssa.

Näistä plussat:

http://www.youtube.com/watch?v=ex9TZAsgJYg
http://www.youtube.com/watch?v=zkPtW3vSQwY
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös