HIFK:n huhut, mutut & htt-spekuloinnit

  • 7 016 517
  • 29 654

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tämän siirron jälkeen mamin pikku kultsipuppelit fleguperse-edarit saavat vihdoin hengähtää, kun joku ei ole heti vieressä droppaamassa tunnelmaa. Saavat vihdoin olla darrassa treeneissä ilman, että joku on ennen treenejä jo vetänyt vapaaehtoisen triathlonin alle saaden nämä nöösipojat näyttämään vieläkin huonommalta.

Ketä nämä fleguperseet ovat? Lennu? Muita? Ehdottomasti myös tämmöisistä kavereista tulisi päästä eroon, toki Lennun eilisessä alivoimamaalissa oli enemmän tahtoa kuin mitä nuhiksella on ollut koko kauden aikana.

Organisaatiosta, jossa epäurheilullisuutta ja edariutta pidetään hyveenä ja jossa näihin hienoihin ominaisuuksiin ei missään tapauksessa haluta puuttua. Organisaatiosta, jossa epäammattimaisuus on arkipäivää ja jossa puoliteholla silmät kiinni sinne päin huiskiminen tuo varmuudella jatkosopimuksen palkankorotuksineen.

Tästä tekstistä tunnistan kyllä IFK:n ja asia joka vaatisi parannusta tässä ja nyt.

jos oma motivaatio ja voitonhalu on aivan eri luokkaa.

Aaltosellako? Jos kyseisellä kaverilla olisi edes hieman motivaatiota ja voitonhalua niin pelaisi jossain ihan muualla kuin Liigassa!
 

Sammy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tervetuloa kotiin Raksilaan! Paikkaan, jossa olet mestaruutesi voittanut. Paikkaan, jossa olet parhaat pelisi pelannut. Paikkaan, joka saa sydämesi sykkimään täydellä teholla. Paikkaan, jossa sinua arvostetaan.

Kyllä, tervemenoa ja vauhdilla. Täällä etelässä Aaltosta ei voi arvostaa, koska arvostus pitää jotenkin hankkia, ja se valitettavasti on jäänyt tekemättä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä, tervemenoa ja vauhdilla. Täällä etelässä Aaltosta ei voi arvostaa, koska arvostus pitää jotenkin hankkia, ja se valitettavasti on jäänyt tekemättä.
Näinhän se on. Oulussa Aaltonen on arvostuksensa ansainnut. Vaikka mies on pelannut tällä kaudella kilpailevassa joukkueessa, on hänestä iso kuva esillä Raksilan käytävällä. Viimeksi Kärpissä pelatessaan mies oli loistava, lähes suvereeni. Sama taso on odotusarvona, jos hän Raksilaan palaa.
 

Sammy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lähestulkoon yksin hilannut jenginsä pudotuspeleihin. Ei riitä vai?

No ei todellakaan ole, ei lähellekään.
Mutta turha tästä on inttää. Nämä asiat voi nähdä niin monella tavalla ja ovat makuasiota osittain. Mun ei tarvitse fanina arvostaa sitä Aaltosta, mitä olen seurannut tällä kaudella 40+ pelissä.
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Esimerkiksi veikkaan, että pistepörssin kärkinimi Haapala olisi ollut tämän kauden IFK:ssa aivan samanlaista ripulipaskaa kuin muukin joukkue ja käänteisesti en edes uskalla kuvitella minkälaista jälkeä Aaltonen olisi tehnyt Tapparassa, jossa roolitukset ovat kunnossa ja pelikirja toimii.

Tietenkin Peltosen ja Calounin tason pelaajia on vaikea tai jopa mahdotonta saada, mutta sitten ei laituriin laiteta niin paljoa rahaa. Tällekin kaudelle olisi pitänyt Aaltosen sijaan hommata ykkössentteri, josta olisi helposti ollut enemmän hyötyä kuin Aaltosesta. Mutta kun skouttausosasto on mitä on ja meidän UTJ menee sieltä mistä aita on matalin. Veikkaan että Aaltosella olisi Tapparassa suunnilleen samanlaiset tehot kuin nyt Hifkissä. Toisaalta pelisysteemi olisi tukenut pelaamista, mutta toisaalta vastuuta olisi tullut vähemmän eli tehojen suhteen suunnilleen +-0. Ja niin kuin täälläkin tuotu esille, niin tällaisia keskimäärin vajaa 40 pisteen kausia Aaltonen on pelannut koko uransa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Lähestulkoon yksin hilannut jenginsä pudotuspeleihin. Ei riitä vai?

Pelkkiä pisteitä tuijotetaan(?) eikä nekään kaksiset ole varsinkin palkka, rajaton ylivoima-aika jne. huomioiden. Ja täysi kusipäinen käytös joukkuekavereita (vittu edes nollapelin pelannutta veskaa ei käy kiittämässä, ylipitkät vaihdot, minä-minä-minä) ja faneja kohtaan (onko kertaakaan kiittänyt faneja tällä kaudella? Vaivalloista se on ainakin ollut) siihen päälle.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä johtavan pelaajan pitäisi johtaa joukkoja edestä lähestulkoon joka ilta ja tässä mielessä Aaltonen on ollut pettymys. Välillä suorastaan maaginen ja tekee mitä tahtoo, mutta esimerkiksi nyt menossa aivan liian pitkä vaihe, että ei oikein tapahdu mitään. Jossain vaiheessa kautta meno muuttui pellailuksi ja nyt alkaa syykin olemaan selvillä, eli toinen jalka on jo Oulussa ja Aaltonen odottelee poispääsyä, kuten Raksilan pelin jälkeiset tapahtumat osoittavat. Erittäin paska maku jää kavereista, ellei syty pelaamaan sääleissä ja mahdollisissa pudotuspeleissä. Koskaanhan me kannattajat ei täysin varmasti saada tietää, että mikä vituiksi meni (valmennus, henkilökemiat), mutta jotenkin HIFK:n perinteet tuntien ei yllättänyt. Tästä olisi voinut tulla kova juttu.

Itselläni on sellainen tuntuma, että ensi kaudesta tulee samantyyppinen selviytymistaistelu, kuin Petri Matikaisen jälkeisestä kaudesta. Lähtijät ovat joukkueen kärkipäästä ja paikkaajat sitten mitä sattuu: Elkins, Hintz, Aaltonen, Rask...ja monta muuta
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Ja niin kuin täälläkin tuotu esille, niin tällaisia keskimäärin vajaa 40 pisteen kausia Aaltonen on pelannut koko uransa.

Niin 30-40 pisteen kausia KHL:ssä ja SHL:ssä, joka on eri asia kuin Liiga vuonna 2017. Viime liigavisiitillään toki teki runkosarjassa "vain" 31 pistettä, mutta ne syntyivät 35 ottelussa, joka tarkoittaa 60 ottelun sarjassa +53 pistettä. Playoffseissa 16 otteluun 8+7=15 pistettä, pleijareiden pistepörssin 2. ja maalipörssin 1. sija sekä kaupanpäälle mestaruus.
 

Lindfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, YNWA
Tammikuun lopussa tämä olisi vielä harmittanut, nyt ei niinkään. Alas päin on menty, mutta vielä on kautta jäljellä.
 
Viimeksi muokattu:

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toivottavasti Stadi-Matin sopimus Kärppiin on pitkä ja helvetin kallis. Sopimus, joka vie budjetista leijonan osan.

Tässä vaiheessa onkin helppo ennustaa Aaltosen olevan jälleen ratkaisevassa roolissa Kärppien mestaruusjengissä, kun taas IFK puurtaa tutuilla sijoilla 4-8 "hyvien joukkuepelaajiensa" kanssa. Mitäpä sitä toimivaksi havaittua reseptiä vaihtamaan.

Aaltosellako? Jos kyseisellä kaverilla olisi edes hieman motivaatiota ja voitonhalua niin pelaisi jossain ihan muualla kuin Liigassa!

On se pelannutkin ja voittanut esim. maailmanmestaruuden ja olympiapronssia. Enkä muuten tajua, miten Aaltonen ei muka näyttänyt esim. eilen voitontahtoa. Lennu teki hienon av-maalin juu. Kuitenkin Aaltosella olisi ollut useampi kuin yksi syöttöpiste, jos ketjukaverit olisivat saaneet loistopaikoista sudittua kiekon sisään, ja muutenkin Aaltosen otteista paistoi 4-1-tilanteessakin se, ettei häneltä selkäranka todellakaan katkennut.

Ja edelleen, lyhyt on IFK-kannattajan muisti. Zaborskykin pilasi joukkuehengen viime kaudella muka jatkuvasti omille mussuttaen ja maaleja puhuen eikä Ramusta ollut mihinkään, "myyntiin vaan tämä turhake". Nyt ilmeisesti Zaboa sitten ikävöidään Aaltosen tilalle. Muistinvirkistyksenä tähän muutama lainaus:

Toivottavasti tälle slobolle ei sorvata jatkoa. Joku sanoikin eilisessä otteluketjussa hyvin: "Zabo on liigan paskin hyvä maalintekijä". Tolla liksalla (eikös ollut jopa liigan kova-palkkaisin pelaaja?) pitää saada enemmän aikaan, pelkät kaaliperhoset logoon EI RIITÄ.

Yhtään vähyksymättä Zaboa (kuuluu omiin suosikkeihin), mutta onhan hänen laukauksensa aika tuhnu. Sinänsä ihan nopeasti se lähtee, muttei ole kova eikä tarkka. En edes muista milloin viimeksi olisi tehnyt läpiajosta maalin, aina kassarin syliin/ponttooneihin.

Hankala tapaus jatkoa mietittäessä. Tunne sanoo, että pidettävä ehdottomasti, mutta järki sanoo, että samalla rahalla olisi luultavasti saatavilla parempaakin.

Jep se olin mä. Toki taisin sanoa "Liigan huonoin hyvä maalintekijä " mutta joo, suorastaan alkaa tympimään Zabon heikko kyky ratkaista pelejä. Luontaiseen maalintekijään ( Laine) verrattuna eilinen oli lähinnä koominen...

Tällä hetkellä tilanne on se, että Zabon saadessa maalipaikan, en itse innostu maalia odottaen, vaan perusolettamus on veto ohi/logoon. Tykkään Zabosta ja en pety jos jatkaa, koska tulostakin tulee kuitenkin ihan tyydyttävästi niin maalien kuin syöttöjenkin muodossa. Silti, jos palkka on se 400 000, niin ei ihan vastaa hintaa nyt laatu.

Ei kyllä vastaa hinta ihan laatua juu.
Joku Ikonen aiheuttaa enemmän luottamusta läpiajoissa tai maalipaikoissa ja ei mitään Jasselta pois vaan enemmän vinkkiä kalliin sniperin suuntaan, että terävyyttä perkele.

Zabo saisi jatkaa, mutta ei tuolla palkalla. Samalla rahalla saa hyviä snaippereita vaikka kaksi. Tarvitsee runsaasti paikkoja tehdäkseen maalin.

Itseä on viime peleissä alkanut ärsyttää tuo Zabon tyyli kyttäillä läpiajoja/ylivoimahyökkäyksiä. Tuntuu varastavan puolustuksesta ja sitten kun se kiekko jääkin omalle puolustusalueelle niin tämä slovakki onkin huitelemassa jossain keskialueella.

About jokaiseen lainaukseen voisi vaihtaa tilalle Aaltonen ja kukaan ei erottaisi niitä täällä esitetystä kritiikistä. Hyvänä osoituksena kuinka fanin silmät huijaavat, todellisuudessa Zaborskyn laukaisuprosentti oli kaudella 8,5%, joka ei todellakaan ole erityisen huono. Esim. Savinainen on tuohon ennen tätä kautta pystynyt urallaan kerran. Patrik Laineen laukaisuprosentti viime kauden runkosarjassa taas oli 6,7. Ikosen viime kauden huikea laukaisuprosentti taas ei paljon ennustanut tulevia suorituksia, sillä se on tällä kaudella laskenut alle puoleen. Luttisella lasku on ollut kolmasosan luokkaa.


Kyllä minusta Zaborskyn ja Aaltosen kaltaisista nimistä, jotka luotettavasti ovat joukkueensa parhaimmistoa pisteiden saralla vuodesta toiseen (ja nyt puhun Liiga-tasolla, koska pelaamme Liigaa) kannattaa maksaa. Varsinkin kun vaihtoehto on maksaa sen 400 k:n sijaan 200k kahdesta "Puustisesta", joka viime ja tämän kauden laukaisuprosentit ovat niinkin jäätävät kuin 6,8 ja 5,2. Maaleja on tullut yhteensä 19 96 ottelussa, eli pyöreästi yksi joka viidennessä pelissä. Tämän kauden lukema on vielä surkeampi, 0,13 maalia peliä kohden, kun se Aaltosella on 0,37 peliä. Tämäkin tilasto (kuten niin moni muukin tilasto) puhuu karua kieltään siitä, että meidän ongelmamme ei todellakaan ole isopalkkainen Aaltonen, vaan kohtalaisen isopalkkaiset Puustiset ja Partaset, jotka eivät edes yhdessä tee ottelua kohti niin paljon maaleja kuin Aaltonen. Silti täällä valopäiden kerho kokee, että juuri Aaltonen on se joka ei palkkaansa nähden suorita riittävällä tasolla...

Ps. Jos Aaltonen pelaa aina yksin, miten se johtaa myös meidän syöttöpörssiä? Eilenkin syöttötili olisi karttunut enemmän, mikäli ketjukaverit olisi laittaneet paikoista sisään. Mutta joo, ulos vaan, siitä se peli paranee. 8 maalia kaudella iskenyt ja tehotilastossa seitsemän pykälää pakkasella oleva Petrell se vaan yrittää yhdessä alivoimassa enemmän kuin Aaltonen koko kaudella, Lennulle tulosvastuu niin hommat lähtee luistamaan!
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin 30-40 pisteen kausia KHL:ssä ja SHL:ssä, joka on eri asia kuin Liiga vuonna 2017. Viime liigavisiitillään toki teki runkosarjassa "vain" 31 pistettä, mutta ne syntyivät 35 ottelussa, joka tarkoittaa 60 ottelun sarjassa +53 pistettä. Playoffseissa 16 otteluun 8+7=15 pistettä, pleijareiden pistepörssin 2. ja maalipörssin 1. sija sekä kaupanpäälle mestaruus.

Noh, ymmärrän pointtisi mutta veikkaan ettei Aaltosen taso tai pörssisijoitus tästä merkittävästi nouse oli jengi mikä tahansa. Saamme tästä lisää infoa ensi kaudella, jos Aaltonen liigassa jatkaa.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Tässä vaiheessa onkin helppo ennustaa Aaltosen olevan jälleen ratkaisevassa roolissa Kärppien mestaruusjengissä, kun taas IFK puurtaa tutuilla sijoilla 4-8 "hyvien joukkuepelaajiensa" kanssa. Mitäpä sitä toimivaksi havaittua reseptiä vaihtamaan.

Juuri näin. Aaltosen liksalla saadaan ehkä kaksi Lennart "IFK-ikoni" Petrelliä joukkueeseen. Puustiselle vielä jatkoa niin avot!
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin 30-40 pisteen kausia KHL:ssä ja SHL:ssä, joka on eri asia kuin Liiga vuonna 2017. Viime liigavisiitillään toki teki runkosarjassa "vain" 31 pistettä, mutta ne syntyivät 35 ottelussa, joka tarkoittaa 60 ottelun sarjassa +53 pistettä. Playoffseissa 16 otteluun 8+7=15 pistettä, pleijareiden pistepörssin 2. ja maalipörssin 1. sija sekä kaupanpäälle mestaruus.

Tässä olisi tärkeää ottaa huomioon se ilmiselvä tosiasia, että muun joukkueen suoritus vaikuttaa pistemäärään. Mestarijengissä on helpompi tehdä hyvät pisteet kuin maalimäärältään yhdessä liigan huonoimmista joukkueista. Nostin jo aiemmin esille, että HIFK:ta vähemmän maaleja tehneiden jengien pörssikärjistä Aaltonen kepittää jokaisen. Monen muun HIFK-hyökkääjän verrokeiden kohdalla ei voida sanoa samaa.

Jos aikaa ilmenee, taidanpa tehdä mielenkiinnosta pidemmänkin selvityksen siitä, millaisia pisteitä kärkinimet ovat yleensä tehneet suhteutettuna joukkueen maalimäärään.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Tässä olisi tärkeää ottaa huomioon se ilmiselvä tosiasia, että muun joukkueen suoritus vaikuttaa pistemäärään. Mestarijengissä on helpompi tehdä hyvät pisteet kuin maalimäärältään yhdessä liigan huonoimmista joukkueista. Nostin jo aiemmin esille, että HIFK:ta vähemmän maaleja tehneiden jengien pörssikärjistä Aaltonen kepittää jokaisen. Monen muun HIFK-hyökkääjän verrokeiden kohdalla ei voida sanoa samaa.

Juuri tähän yritin itsekin viitata aiemmin:

Esimerkiksi veikkaan, että pistepörssin kärkinimi Haapala olisi ollut tämän kauden IFK:ssa aivan samanlaista ripulipaskaa kuin muukin joukkue ja käänteisesti en edes uskalla kuvitella minkälaista jälkeä Aaltonen olisi tehnyt Tapparassa, jossa roolitukset ovat kunnossa ja pelikirja toimii.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Juuri tähän yritin itsekin viitata aiemmin:

Joo, ihan samoilla linjoilla ollaan! Joku Savinainenkin tämän kauden IFK:ssa taas olisi varmaan lähellä tasoa "Petrell" tai "Ikonen".
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
@BigRedCat hätäilijöitä löytyy aina, itsellä oli kova luotta Ramuun ja Zaboon, Aaltoseen sitä ei ole. Juhis pelaa vain ja ainoastaan IFK:ssa koska A) hyvä palkka ja B) asusteli jo valmiiks Helsingissä ja halusi jatkaa asumista täällä. Pelaako Juhis täydellä sydämellä IFK:lle? Ei? Aiheuttaako Juhis noilla tempuillaan huonoa ilmapiiriä? Todennäköisesti. Onko Juhis johtava pelaaja jonka ympärille joukkuetta kannattaa lähteä rakentamaan? Ei.

Taitoja ei voi kiistää, mutta kyllähän yhtälö IFK ja Aaltonen tökkii ja pahasti. Varmasti tilanne olisi eri jos täällä pelaisi vielä Peltonen ja Ramu ja vaikka Södekin ja KJ koutsina, JMA saisi olla taustalla rauhassa, mutta nyt hän on siinä edessä ison liksansa kanssa eikä tulos ole hääviä ollut.

Koko joukkue on suorittanut huonosti, katseet luonnollisesti kohdistuu tällöin keihään kärkeen (Aaltoseen).

En epäile etteikö Aaltonen olisi ensi kaudella Kärpissä hyvä, tuttu ympäristö jne. jossa paljon johtavia pelaajia (Kukkonen, Pyörälä) edessä. IFK tuskin parantaa, mutta se ei johdu siitä, että meillä ei ole enää Juhista vaan siitä, että meillä on epäpätevä utj joka menee sieltä missä aita on matalin.

Tämä tästä koska rehellisesti sanottuna kiinnostus Liigaa ja IFK:ta kohtaan on hyvin vähäinen ja varsinkin vääntäminen nuhiksesta.
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Juuri näin. Aaltosen liksalla saadaan ehkä kaksi Lennart "IFK-ikoni" Petrelliä joukkueeseen. Puustiselle vielä jatkoa niin avot!

Olen tästä ihan samasta asiasta kirjoitellut aikaisemmin eli se että kannattaa maksaa vaikka vähän ylihintaa stara-osaston pelaajille jos ne sillä saadaan liigaan ja jengiin ja säästetään sitten näistä Puustisista ja Partasista.. Kyse on nyt siitä onko Aaltonen sen väärti, vai olisiko kannattanut hommata se keskushyökkääjä Elkinsin kaveriksi? Ensin perusasiat kuntoon eli ykkosveska, ykkös- ja kakkosentterit ja pari kärkipään pakkia. Jos nämä asiat olisivat olleet kunnossa ja Puustisen ja Petrellin hankimatta jättäminen olisi tarkoittanut, että on varaa maksaa vielä ykkösketjun laiturille liigan kovin liksa, niin fine. Nythän näin ei ollut ja Aaltosen liksa olisi kannattanut laittaa sentteriin, ja tämä ei ole edes mitään jälkiviisautta.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Olen tästä ihan samasta asiasta kirjoitellut aikaisemmin eli se että kannattaa maksaa vaikka vähän ylihintaa stara-osaston pelaajille jos ne sillä saadaan liigaan ja jengiin ja säästetään sitten näistä Puustisista ja Partasista.. Kyse on nyt siitä onko Aaltonen sen väärti, vai olisiko kannattanut hommata se keskushyökkääjä Elkinsin kaveriksi? Ensin perusasiat kuntoon eli ykkosveska, ykkös- ja kakkosentterit ja pari kärkipään pakkia. Jos nämä asiat olisivat olleet kunnossa ja Puustisen ja Petrellin hankimatta jättäminen olisi tarkoittanut, että on varaa maksaa vielä ykkösketjun laiturille liigan kovin liksa, niin fine. Nythän näin ei ollut ja Aaltosen liksa olisi kannattanut laittaa sentteriin, ja tämä ei ole edes mitään jälkiviisautta.

Tärkeysjärjestyksestä olen samaa mieltä, eli keskikaistan pitää olla ehdottomasti kunnossa ennen laituriosastoa, mutta ne eivät ole toisiaan pois sulkevia asioita. Viime kaudella meidän ykkösketjussa viiletti suhteellisen kovapalkkainen duo Ramu-Zabo. Sentteriosasto tämän kauden osalta kustiin Nybarin toimesta jo siinä vaiheessa kun Ramstedt jätettiin korvaamatta ja luotettiin siihen, että josko omista sattuisi esimerkiksi Hintz ponnahtamaan ykkössentteriksi, niin voi sitten maksaa Lennuille ja Parruille kovempaa liksaa.
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mestarijengissä on helpompi tehdä hyvät pisteet kuin maalimäärältään yhdessä liigan huonoimmista joukkueista.

Ei välttämättä, kun mestarijengi on täynnä hyviä pelaajia ja vastuu jakautuu tasaisemmin. Voi jopa käydä niin että heikommassa jengissä rajattomalla vastuulla pelannut tehomies jää paremmassa jengissä täysin ilman roolia. Tämän on kokenut esim. Ramtedt pleijareissa. HIFK:n kauden 2011 jengistä pistepörssin top 20 sijoilla oli kaksi pelaajaa. Peltonen & Kuhta. Ei voi ajatella että jos ko. jengissä olisi pelannut Aaltonen, niin hän olisi ilman muuta ollut pörssin kärkisijoilla. Voi olla että olisi, mutta olisi saattanut kokea myös Ramstedtin kohtalon.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Tässä vaiheessa onkin helppo ennustaa Aaltosen olevan jälleen ratkaisevassa roolissa Kärppien mestaruusjengissä, kun taas IFK puurtaa tutuilla sijoilla 4-8 "hyvien joukkuepelaajiensa" kanssa.
Nybondaksen ajan IFK:n ennustaminen sijoille 4-8 on pikkiriikkisen optimistinen. Todennäköisyyskerroin tuskin kuitenkaan ylittää 1,1:tä.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@BigRedCat hätäilijöitä löytyy aina, itsellä oli kova luotta Ramuun ja Zaboon, Aaltoseen sitä ei ole. Juhis pelaa vain ja ainoastaan IFK:ssa koska A) hyvä palkka ja B) asusteli jo valmiiks Helsingissä ja halusi jatkaa asumista täällä. Pelaako Juhis täydellä sydämellä IFK:lle? Ei? Aiheuttaako Juhis noilla tempuillaan huonoa ilmapiiriä? Todennäköisesti. Onko Juhis johtava pelaaja jonka ympärille joukkuetta kannattaa lähteä rakentamaan? Ei.

Taitoja ei voi kiistää, mutta kyllähän yhtälö IFK ja Aaltonen tökkii ja pahasti. Varmasti tilanne olisi eri jos täällä pelaisi vielä Peltonen ja Ramu ja vaikka Södekin ja KJ koutsina, JMA saisi olla taustalla rauhassa, mutta nyt hän on siinä edessä ison liksansa kanssa eikä tulos ole hääviä ollut.

Koko joukkue on suorittanut huonosti, katseet luonnollisesti kohdistuu tällöin keihään kärkeen (Aaltoseen).

En epäile etteikö Aaltonen olisi ensi kaudella Kärpissä hyvä, tuttu ympäristö jne. jossa paljon johtavia pelaajia (Kukkonen, Pyörälä) edessä. IFK tuskin parantaa, mutta se ei johdu siitä, että meillä ei ole enää Juhista vaan siitä, että meillä on epäpätevä utj joka menee sieltä missä aita on matalin.

Tämä tästä koska rehellisesti sanottuna kiinnostus Liigaa ja IFK:ta kohtaan on hyvin vähäinen ja varsinkin vääntäminen nuhiksesta.

Niin, en vain tajua millä havainnoilla noihin johtopäätöksiisi päädyt. Aaltonen on ollut HIFK:n ylivoimaisesti paras pistemies, ja miten mielestäsi esim. Lennun, Ikosen, Partasen, Puustisen tai Luttisen, jotka kaikki ovat sangen hyväpalkkaisia pelaajia, pelaamisessa sitten näkyy että yhtälö he + IFK ei töki pahasti? Noista ainoat yritykseltään puhtaat paperit saavat ovat minun kirjoissani Luti ja Ikonen. Lennu, Pudi ja Parru ovat paikoin pelanneet lähes Aaltosen vapauksilla ilman Aaltosen pisteitä.

Edelleen en tajua miten kehdataan sanoa kolmasosassa jengin maaleista mukana olleen pelaajan tuloksen olevan huonoa. Voin sanoa, että kyllä Crosbyllakin laskisi pisteet jos omat pelaajat olisivat yhtäkkiä huonompia, mutta vastustajan taso pysyisi ennallaan.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei välttämättä, kun mestarijengi on täynnä hyviä pelaajia ja vastuu jakautuu tasaisemmin. Voi jopa käydä niin että heikommassa jengissä rajattomalla vastuulla pelannut tehomies jää paremmassa jengissä täysin ilman roolia. Tämän on kokenut esim. Ramtedt pleijareissa. HIFK:n kauden 2011 jengistä pistepörssin top 20 sijoilla oli kaksi pelaajaa. Peltonen & Kuhta. Ei voi ajatella että jos ko. jengissä olisi pelannut Aaltonen, niin hän olisi ilman muuta ollut pörssin kärkisijoilla. Voi olla että olisi, mutta olisi saattanut kokea myös Ramstedtin kohtalon.

Ei välttämättä tietenkään kaikkien kohdalla vastuun pienentyessä osalla, mutta parhaiden pistemiesten osalta yleensä kyllä. Tällä kaudella eniten maaleja on tehnyt Tappara ja pistepörssin kärjessä keikkuu... yllätys yllätys Tapparan miehiä. Viime kaudella IFK teki eniten maaleja ja viiden parhaan pistemiehen joukossa olivatkin sekä Ramu että Zabo. Myös 14-15 IFK teki eniten maaleja, ja Zaborsky ylsikin lähes 50 pisteeseen, joskin oli ainoa IFK:lainen pörssin top-10:ssä. Pörssivoittaja Hirson Blues teki Liigassa neljänneksi eniten maaleja ja pörssikakkonen Perrinin JYP toiseksi eniten.

Jos Liigassa on sellaisia pelaajia, jotka säännönmukaisesti kykenevät tekemään esim. ~50 pistettä riippumatta joukkueensa kokonaismaalimäärästä, kuulisin heistä mielelläni.
 

Tapuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK HELSINKI, Ville Peltonen
Tervemenoa ei tuu yhtään ikävä.
Oikeastaan ihan sama. Liiga ja IFK ei ole jaksanut kiinnostaan oikeastaan yhtään sitten viime vuoden Marraskuun. Mikään ei ole muuttunut. Taivaalta sataa räntää ja keväästä ei ole tietoakaan ja halliin meno on, kun tervanjuontia. Onneksi töllöstä tulee skaffaa tsetti mainoksia ja lanseertaan stadin kevättä. Kiinnostus nollassa. Mistä johtuu ? Ei ole syytä, kun ei vaan jaksa kiinnostaa vaikka on kaksi kertaa maksetut kausarit. Mun IFK död tämän kauden osalta jo ajat sitten.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös